|
|
#3031 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Witam po przerwie świątecznej
![]() Cieszę się że święta się udały i spedziłyście je spokojnie.JA w tym roku miałam pierwsze Świeta za granicą i moge powiedzieć że tutaj jest całkiem inaczej.jakoś tak bardziej skomercjalizowane i "bez ducha" wiary według mnie.Wszyscy tylko patrzą na prezenty i koniec. Rodzina teściowej jest w całości amerykanska i z kuchni polskiej lubią pierogi i chrust;/ a reszta np.śledzie/flaki które mi baardzo smakują oni uważają za obrzydliwe i niestety usłyszałam to w Boże Narodzenie;/"Jak można takie coś jeeeść" Zrobiło mi się przykro bo mimo nudności starałam sie przygotować tak po polsku kilka dań.Dlatego wkurzyłam się trochę i nie patrząc odpowiedziałam że "obrzydliwe to są wasze hamburgery/hot dogi które sprawiają że zamieniacie się w chodzące grubasy" Nie powiem miny mieli niezłe ale przynajmniej jak zawsze mówię to co myślę i miałam gdzieś co sobie pomyślą ![]() Mnie nadal męczą mdłości i obawiam się że będzie tak jak z Lilianką do 5 miesiąca;/Zaczęłam 12 tydzień i w tym tygodniu bede umawiać się na wizyte do lekarza z USG itp.
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#3032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pocieszenie powiem Ci, ze moja teściowa zawsze mnie krytykuje w kuchni i mówi, żebym tego albo tamtego nie robiła tak, bo tak jest niedobre. Na co ja jej odpowiadam, w zależności od humoru, ze moja mama tak robi od 30 lat ( albo moja babcia tak robiła 50 lat) i jakoś wszystkim smakowało chociaż to faktycznie kwestia przyzwyczajenia.... Jak zrobiłam sałatę zielona ze śmietana z cukrem to nikt nie zjadł u męża w rodzinie Dziś i ja zaczynam 13 tydzień czyli 2 trymestr pępek mnie boli, widzę po woli taka kuleczkę w środku, chyba mi go wywali na wierzch Maz czeka na jakiś odgłos, jak będzie wychodził, taki jak przy otwieraniu wina
|
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
Witam się poświątecznie
![]() Byliśmy cały tydzień na podkarpaciu, bo oboje mamy tam rodziców i internet odmówił posłuszeństwa więc tylko Was podczytywałam na telefonie a odpisać już nie dało rady Święta spędziliśmy spokojnie - trochę jeździliśmy od jednych dziadków do drugich, ale Hania dała nam trochę wolnego bo dzik jak nigdy spał do 8.30-9 więc wyspałam się za wszystkie czasy. Poza tym jeszcze codziennie ok godzinna drzemka więc odpoczęłam. Jutro mam wizytę u mojego gin więc się trochę stresuję, bo wyniki moczu mam kiepskie - ph wyszło 8 i jakieś fosforany są a w sumie nie wiem co to oznacza. Zobaczymy co mi powie. |
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Gkatarzynka moje wyniki tak samo wyglądaly nic nie dostalam. Fosforany wychodza w zależności od tego co sie je podobno, jesz malo miesa?
|
|
#3035 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
Ale tu spokojnie chyba część dopiero po nowym roku wróci ![]() Dzisiaj mam wizytę. Trzymajcie kciuki. U nas to 10t1dc ![]() Pozdrawiam ciepło w ten mroźny dzionek
|
|
|
|
#3036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki elinka, trochę mnie uspokoiłaś - w sumie szukałam w sieci informacji co to może znaczyć, ale nic konkretnego nie znalazłam |
|
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
Gkatarzynka zobaczymy co Twoja gin na to powie
A co do ph to gdzies znalazlam cos na necie ze w ciazy staje sie zasadowe co kokwiek tzn, doczytalam by jesc sporo kwasnego ja objadam sie pomaranczami
|
|
#3038 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() same chłopaki u nas na wątku będą ![]() Cytat:
Cytat:
ej mnie też boli pępek!... Cytat:
![]() Ja dzis też mam wizytę! ![]() I śniło mi się, że poznałam płeć - dziewczynke, a tż zgodził sie na imie Liliana ach byłoby pięknie gdyby sie sprawdziło..
|
|
|
#3039 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy Wy już na usg z przeziernością dowiedziałyście się płci? Bo ja przyznam szczerze, że zupełnie nie pamietam kiedy dowiedziałam się, że będzie synek w pierwszej ciąży
![]() a usg mam jutro to może już coś będzie widać jestem strasznie ciekawa
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
kurde zaczynam sie stresować ta wizytą...
w dodatku mam do przejechania 30km mało uczęszczaną drogą, a u nas spadł śnieg i wczoraj było mega ślisko na drogach... będę sie chyba toczyć 30km na godzine....
|
|
#3042 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam USG w 11 tyg 6 dniu więc Lekarz nic nie mógł stwierdzić.
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Nie stresuj sie wizytą, wszystko będzie dobrze .
|
#3043 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki!
Cytat:
Nie mogła przeboleć, że to nie siostrzyczka o imieniu Sebuś My już od dawna mieliśmy postanowione imiona na obie płcie. Dziewczynka miała być Inga a chłopiec Borys, tak więc będzie Borys. A Liliana to piękne imię. Cytat:
A teraz miałam usg genetyczne i test PAPPA w Krakowie i poprostu zapytałam czy gin może zobaczyć płeć. Także było to trochę przypadkowe. |
||
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też witam po świętach
Nie pojadłam za dużo, bo mdłości nadal męczyły. Za to teraz od piątku siedzimy na działce na mazurach i jest dużo lepiej! Tu jest tak wspaniale, cisza, pusto, las, jezioro, mróz, śnieg i słońce. I my we trójkę, tzn. czwórkę ![]() 8.01 idę na wizytę i usg torbieli, a 14.01 idę do Roszkowskiego na genetyczne usg. Ktoś kiedyś pytał ile on bierze - ja nie wiem dokładnie, bo ja do niego chodziłam po znajomości do szpitala. Za to było to dla mnie tak nieprzyjemne i stresujące, wpychanie się w kolejkę kobiet w ciąży z prawdziwymi problemami, te spojrzenia i uwagi, że powiedziałam, że nie ma mowy żebym znowu tam poszła. Teraz idę prywatnie. ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Ja o płci dowiedziałam się w 12t3d w poprzedniej ciąży. Mam nadzieję, że teraz też zobaczę przy genetycznym
|
|
|
|
#3045 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie i ja po światecznie i w 13t5d
w swieta na szczczescie nie mialam rewolucji jedzenie mi wchodzilo;p pare razy bylo mi slabo i krew z nosa leciala a tak to jak na razie wszystko ok tylko niestety w komunikacji miejskiej gdy stoje bardzo czesto robi mi sie niedobrze i slabo;/Jest zima ktorej nie lubie ale tylko dlatego ze jestem zmarzluchem sylwestra spedzam z moim w domku na spokojnie. Imprezy odpadaja bo po polnocy padne spac^^
|
|
|
|
#3046 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
U mnie ok brzuszek juz wszyscy widza ![]() Dzwonili do mnie ze szpitala i zamiast 9 mam usg 6 stycznia juz nie moge sie doczekać... Tak mi sie wydaje ze bede mieć termin po 20 lipca tak sobie ostatnio obliczalam ze skoro mój wrócił 18 października to pewnie tak w ciagu tyg doszło do zapłodnienia no cóż dowiem sie dopiero 6-tego
|
#3047 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
są ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
są ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
tak więc nie dogodzisz a swoją drogą co jakis czas pyta kiedy brat przyjdzie bo ona go kocha i chce już go kąpać ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- ja wizyte mam 31.12 i już się doczekać nie mogę... to będzie 12t 1d
|
|||
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro usg prenatalne, moze tez sie dowiem czy chłopiec czy dziewuszka?
|
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
Po dzisiejszej wizycie wszystko ok, mam się umówić na USG za 2 tygodnie, spróbuję umówić się na 8 stycznia
|
|
|
|
#3051 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Święta minęły szybko i rodzinnie; mimo wielu pyszności na stole mi od kilku dni jakoś brak apetytu... W dodatku w domu mamy mały szpital Z miłych wiadomości, jutro popołudniu mam wizytę u mojego gina i już się nie mogę doczekać ale na płeć się nie nastawiam
28.10 - II kreseczki 05.12 - 2 serduszka 20.01 - Córeczki 28.01 - Pierwsze ruchy Nasze 1860g i 1810g szczęścia Edytowane przez fuertka88 Czas edycji: 2014-12-29 o 18:25 |
|
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry!
Ja nie wiem czy już pisałam - mam usg prenatalne na 8 stycznia ciekawe czy maluch ujawni płeć
|
#3053 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
Witam się i ja... miałam dzisiaj usg prenatalne no i jestem jakaś taka..... zmartwiona hmmmm sama nie wiem czy to dobre określenie... otóż dzieć się położył na brzuszku... pleckami do góry... tak więc przezierność karkową można było super sprawdzić - wszystko ok w tym temacie.. no ale kurcze za Chiny nie można było sprawdzić kości nosowej.... A na dodatek... sprawdził mi jajniki i tu niemiła niespodzianka - torbiel 20 mm na jednym z jajnikow... :/ gin stwierdził, że nie ma się czym martwić tylko należy to obserwować... i przyuważył na macicy "małego krwiaka" i się mnie pytał czy przypadkiem nie miałam krwawienia.. no a nie miałam - ani kropelki ![]() (sprawdzam za każdym pójściem do toalety jak jakiś paranoik..... )No i tyle.. powiedział mi że na następnej wizycie za 2 tygodnie sprawdzimy raz jeszcze na usg tę kość nosową.. generalnie nie zachowywał się na zasadzie, że coś jest nie tak.. ale ja już oczywiście zmartwiona jestem i się zastanawiam, czy jutro nie iść znowu na jakieś usg.... żeby się jakoś uspokoić i zapytać się innego lekarza co z tą torbielą i w ogole....... ![]() ![]() akurat będę na mieście bo się z koleżanką umówiłam ![]() ale sama nie wiem co robić, czy nie świruję zbyt mocno....Aaa no i wg OM mam dzisiaj już 13t3d, wg moich obliczeń dziś 12t3d, a wg usg - 13t1d.Dzieć ma 7 cm no i o płci to mogłam zapomnieć.. tak się ten mój berbeć usadowił, że nie było mocy by sprawdzić....
Edytowane przez Sarrai Czas edycji: 2014-12-29 o 18:54 |
|
|
|
#3054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3055 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My planowaliśmy domówkę ze znajomymi, ale wszyscy chorzy, więc będziemy siedzieć w domu z synkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Gratuluję 2 trymestru! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale dobrze im przygadałaś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
i ładne imię Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3056 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale jeśli cokolwiek Cię martwi to umów się do innego gina
|
||||||||
|
|
|
#3057 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=fuertka88;49512940]Jaka była reakcja ?
zaskoczeni byli troche,ale bardzo sie ucieszyli
|
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Jetsem już po wizycie. Dzieć ma 6,5 cm, przeziernosc ok, kosc nosowa jest
![]() Fikał i fikał, słodkie to było i smyrał sie po głowie ja specjalnie zjadłam batonika przed wizytą zeby troche poszalał dla mamy ![]() W ogole na fajnego lekarza trafiłam. Gin wszystko mi dokładnie pokazywał, zajrzał też między nóżki i chyba cos dojrzał, ale nie chciał powiedzieć co, nastepnym rzem powie ![]() Fuertka proszę zmień mi tp na 7.07.
|
|
#3059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cudownie się patrzy jak dziecko się rusza, "wierzga " .
|
|
#3060 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja na swojego brzdaca nie moglam sie napatrzec a ze sie strasznie wiercil i fikal to lekarz dluzej podgladal aby pomierzyc wiec dluzej mozna bylo popatrzec na to malenstwo piekne ja to teraz nie moge sie doczekac 19stycznia<3 moze wtedy tez pokaze co ma miedzy nozkami
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

Zrobiło mi się przykro bo mimo nudności starałam sie przygotować tak po polsku kilka dań.

na pocieszenie powiem Ci, ze moja teściowa zawsze mnie krytykuje w kuchni i mówi, żebym tego albo tamtego nie robiła tak, bo tak jest niedobre. Na co ja jej odpowiadam, w zależności od humoru, ze moja mama tak robi od 30 lat ( albo moja babcia tak robiła 50 lat) i jakoś wszystkim smakowało
chociaż to faktycznie kwestia przyzwyczajenia.... Jak zrobiłam sałatę zielona ze śmietana z cukrem to nikt nie zjadł u męża w rodzinie
chyba część dopiero po nowym roku wróci 

klask i:

ale na płeć się nie nastawiam 
ale dobrze im przygadałaś