Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-31, 14:46   #3151
201608010929
Konto usunięte

Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ile planujecie wydać na wózek?
Ani grosza na święta byliśmy z Tż u mojej bratowej i wiem, że dostaniemy wózek, łóżeczko, odciągacz pokarmu czy jak to się tam nazywa, sterylizator do butelek, ubranka. Od kuzynki, która ma bobasa starszego o 10 miesięcy dostaniemy cały zestaw ubranek i gadżetów.

W ogóle chciałam się pochwalić - od teściów dostałam pod choinkę dwie przepiękne sukienki ciążowe a od brata i bratowej zestaw przeciw rozstępom firm Palmers i Mustela. Teraz już nie ma bata, muszę się smarować chociaż moja Mama nie miała rozstępów a ja do tej pory nie zauważyłam jakiś skłonności w tym kierunku ale jak to mówią - lepiej zapobiegać niż leczyć!

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
czemu za późno?
Ja chyba od przyszłego tyg robie małą metamorfozę

odkad jestem w ciaży wiecznie chodzę po domu w dresach, bez makijażu... ech czas z tym skończyć, nawet i dla samej siebie!
Ja staram się codziennie ładnie wyglądać - maluję się jak wstanę z łóżka, nie chodzę w dresach tylko sukienkach. Mam tylko problem z farbowaniem włosów bo chyba nie za bardzo można, mam już spore dorosty, wprawdzie kolor naturalny mam zbliżony do farby, jednak troszę się już spłukał. Chyba poszukam jakiejś farby z amoniakiem.

No i ubolewam, że nie można robić masek algowych w ciąży bo wcześniej stosowałam tak 1-2 razy/tyg a teraz tylko kremowe.

No a plusem jest to, że mogę malować paznokcie kolorowym lakierem to szaleję bo wcześniej nie mogłam tego robić ze względu na pracę.

Ja czuję się średnio, często mam nudności i co chwila mi się odbija, nie jest to zbyt przyjemne. Czasami mnie nachodzi takie zmęczenie, że położe się na boku i drzemka. Brzuszek już widać, całkiem całkiem ale muszę się jutro zważy bo mam wrazenie że kilogramów nie przybylo za dużo.
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 14:49   #3152
Sarrai
Wtajemniczenie

Mi się podobają wózki typu "klasyczne". Chcę duże pompowane koła i aby przednie były nieskrętne Ale czy się na taki zdecyduję to sama nie wiem, na pewno pojeździmy, popatrzymy używki też nie wykluczam, aczkolwiek chciałabym nowy.... Ale myślę max to ok. 1500 zł mogłabym wydać ale za wózkiem to w 3 trymestrze planuje dopiero się rozejrzeć.
Echhhh powinnam się zbierać na imprezkę... jedziemy do siostry tż która robi drugie urodziny swojego synka no i przy okazji sylwester... a mi się tak nie chce wstać z łózka... echhhh ale może do północy jakoś wytrwam...
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 14:51   #3153
elinka21
Zakorzenienie

To nasz Skarbeczek
Widac?

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 14:56   #3154
gda
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a czy te wszystkie daty są takie ważne?
Każda z nas praktycznie ma jaieś rozbieżności, organizm to jednak nie zegarek. Coś się może zawsze poprzesuwać, w przód, tył i od wielu czynników to zalezy
Najważniejsze jednak ze my sie dobrze czujemy i nasze dzieci się dobrze rozwijają

W ogóle zerknijcie tutaj:
http://www.aspoonfulofstyle.com/

chciałabym tak wygladać w ciąży
Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś tak wyglądała Ja w poprzedniej ciąży oszalałam i kupowałam sobie tyyyle ciuchów. Jestem zadowolona z tego jak wyglądałam wtedy. Teraz jest gorzej, bo mam takie pryszcze Dlatego jak wychodzę z domu, to tapeta obowiązkowo na twarz. Teraz na mazurach dresy, bez make-upu i włosy myję co 2 dni. Czuję się wyluzowana

Cytat:
Popieram Mi lekarz nawet powiedział, że nie mam co zwracać uwagi na datę porodu bo tylko kilka procent rodzi w wyznaczonym dniu
Mówił też by się nie przejmować wielkością maleństwa bo niektóre dzieci będą duże a inne mniejsze. Sama mam 156cm więc dziecko pewnie małe będzie
Ogólnie ciąża ciąży nierówna
Zerkłam, chciałabym...ale już za późno
Wcześniej napisałam, że mam podobne wnioski. Po pierwsze każda ma inną długość cyklu, a po drugie każde dziecko jest innej wielkości w innym tempie rośnie.

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Ani grosza na święta byliśmy z Tż u mojej bratowej i wiem, że dostaniemy wózek, łóżeczko, odciągacz pokarmu czy jak to się tam nazywa, sterylizator do butelek, ubranka. Od kuzynki, która ma bobasa starszego o 10 miesięcy dostaniemy cały zestaw ubranek i gadżetów.

W ogóle chciałam się pochwalić - od teściów dostałam pod choinkę dwie przepiękne sukienki ciążowe a od brata i bratowej zestaw przeciw rozstępom firm Palmers i Mustela. Teraz już nie ma bata, muszę się smarować chociaż moja Mama nie miała rozstępów a ja do tej pory nie zauważyłam jakiś skłonności w tym kierunku ale jak to mówią - lepiej zapobiegać niż leczyć!

Ja staram się codziennie ładnie wyglądać - maluję się jak wstanę z łóżka, nie chodzę w dresach tylko sukienkach. Mam tylko problem z farbowaniem włosów bo chyba nie za bardzo można, mam już spore dorosty, wprawdzie kolor naturalny mam zbliżony do farby, jednak troszę się już spłukał. Chyba poszukam jakiejś farby z amoniakiem.

No i ubolewam, że nie można robić masek algowych w ciąży bo wcześniej stosowałam tak 1-2 razy/tyg a teraz tylko kremowe.

No a plusem jest to, że mogę malować paznokcie kolorowym lakierem to szaleję bo wcześniej nie mogłam tego robić ze względu na pracę.

Ja czuję się średnio, często mam nudności i co chwila mi się odbija, nie jest to zbyt przyjemne. Czasami mnie nachodzi takie zmęczenie, że położe się na boku i drzemka. Brzuszek już widać, całkiem całkiem ale muszę się jutro zważy bo mam wrazenie że kilogramów nie przybylo za dużo.
Czemu algowych nie można? Ja używam na luzie Kwasów mocnych nie możesz, ale tak to wchłanianie przez skórę jest znikome, więc maski na pewno nie zaszkodzą!

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Swoją drogą, to ja równo w terminie z tego usg prenatalnego urodziłam synka
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 14:56   #3155
ma_nia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja już nic nie rozumiem Owulacja była 29.10, termin z miesiączki 22.07. I wg tego leci mi teraz 11 tydzień. Ale wg usg wielkość zarodka jest tydzień młodsza i tym się kieruje moja ginekolog.

Bugaboo mamy 2, dla mnie jest idealny! Dlatego teraz też myślę o Bugaboo, tylko Donkey, czyli właśnie podwójny. Nie wiem czy sama dostawka by się sprawdziła, bo synek lubi siedzieć jednak
Acha, myślałam ze ten 22.07 to jest z usg, no to moze miałaś dłuższy cykl i owu była pózniej niz 29.10. U mnie z kolei wcześniej Zawsze myślałam, ze owu jest dokładnie w połowie cyklu , ale wyglada na to ze jednak nie. Na kiedy masz termin według usg?Ja tez mysle o bugaboo cameleon 3, sprawdził Ci sie pózniej jako spacerówka? Kupowalas w Pl czy zciagalas z USA?
ma_nia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 15:14   #3156
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma_nia Pokaż wiadomość
Acha, myślałam ze ten 22.07 to jest z usg, no to moze miałaś dłuższy cykl i owu była pózniej niz 29.10. U mnie z kolei wcześniej Zawsze myślałam, ze owu jest dokładnie w połowie cyklu , ale wyglada na to ze jednak nie. Na kiedy masz termin według usg?Ja tez mysle o bugaboo cameleon 3, sprawdził Ci sie pózniej jako spacerówka? Kupowalas w Pl czy zciagalas z USA?
Wiem, że owulacja była równo 29.10 lub 30, bo byłam tego dnia na usg, obejrzeć torbiel. Pani mi powiedziała, że dziś lub jutro owulacja, więc ja przerażona, że poprzedniego dnia był seks, a ja nie chce ciąży z torbielą. No ale jednak ciąża się przydarzyła
Termin wg usg jeszcze nie wyliczony, bo zdaniem mojej gin, najbardziej wiarygodny jest ten z końca 1 trymestru.
Bugaboo Cameleon jako spacerówka tak samo genialny jak gondola Lekki, łatwo się składa, zdejmuje się cały materiał i wrzuca do pralki, wielki kosz na zakupy, prowadzi się jednym palcem, bardzo skrętny, koła piankowe (dla mnie to plus, bo koleżankom zdarzało się łapać gumę na spacerach przy pompowanych), amortyzacja też super. Jedyną wadą jest wysoka cena, ale chodzą używane w dobrych cenach. Sama swój raczej będę sprzedawać.
A kupowałam go na bugaboo.pl
Stary 2014-12-31, 15:30   #3157
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
skoro okazja to rozumiem, że i cena atrakyjna? Można wiedzieć jaka i co jest w komplecie?
My kupiliśmy 2w1 w komplecie gondola spacerówka, osłonki na nóżki, jakaś przykrywka do gondoli. Wózek bez śladów użytkowania, bez plam. Zapłaciliśmy 350 zł.

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
To nasz Skarbeczek
Widac?
Nie widać.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 15:48   #3158
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Czemu algowych nie można? Ja używam na luzie Kwasów mocnych nie możesz, ale tak to wchłanianie przez skórę jest znikome, więc maski na pewno nie zaszkodzą!
Właśnie maski algowe działają na skórę na zasadzie okluzji, więc wchłanianie jest bardzo mocne a aktywne składniki mogą przedostać się do łożyska i dziecka. Czytałam o tym kiedyś na stronie Bielendy a poza tym skończyłam studium kosmetyczne i tam też nam mówiono, że masek algowych nie wykonuje się kobietom w ciąży. Podobno mają dużą ilość jodu, która jest szkodliwa w tym stanie.
Stary 2014-12-31, 16:37   #3159
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Właśnie maski algowe działają na skórę na zasadzie okluzji, więc wchłanianie jest bardzo mocne a aktywne składniki mogą przedostać się do łożyska i dziecka. Czytałam o tym kiedyś na stronie Bielendy a poza tym skończyłam studium kosmetyczne i tam też nam mówiono, że masek algowych nie wykonuje się kobietom w ciąży. Podobno mają dużą ilość jodu, która jest szkodliwa w tym stanie.
Hmmm, moja dermatolog w pierwszej ciąży mówiła, że bez problemu mogę maski z algami, dopytałam nawet swoją ginekolog o to i też nie widziała przeciwskazań. To jest jedyne co mi ratuje cerę jako-tako.
Stary 2014-12-31, 16:41   #3160
ma_nia
Przyczajenie

Cytat:
Wiem, że owulacja była równo 29.10 lub 30, bo byłam tego dnia na usg, obejrzeć torbiel. Pani mi powiedziała, że dziś lub jutro owulacja, więc ja przerażona, że poprzedniego dnia był seks, a ja nie chce ciąży z torbielą. No ale jednak ciąża się przydarzyła
Termin wg usg jeszcze nie wyliczony, bo zdaniem mojej gin, najbardziej wiarygodny jest ten z końca 1 trymestru.
Bugaboo Cameleon jako spacerówka tak samo genialny jak gondola Lekki, łatwo się składa, zdejmuje się cały materiał i wrzuca do pralki, wielki kosz na zakupy, prowadzi się jednym palcem, bardzo skrętny, koła piankowe (dla mnie to plus, bo koleżankom zdarzało się łapać gumę na spacerach przy pompowanych), amortyzacja też super. Jedyną wadą jest wysoka cena, ale chodzą używane w dobrych cenach. Sama swój raczej będę sprzedawać.
A kupowałam go na bugaboo.pl
Widzisz w takim razie wychodzi na to, ze dzieci poprostu nie zawsze równo rosnąMoze jeszcze sie to wyrównaćJa chyba mimo ceny zdecyduje sie na nowy, pierwsza dzidzia w końcuTym bardziej ze zachwalasz i słyszałam wiele pozytywnych opinii o nim, nie widziałam na żywo tylko, mało dostępne sa i na ulicach ich nie widac.
Stary 2014-12-31, 16:46   #3161
Aviskowa
Zadomowienie

Lipcóweczki w Nowym Roku życzę samych sukcesów, szczęśliwych rozwiązań .

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 16:53   #3162
aga00100
Raczkowanie

dziewczyny udanej zabawy dzis zycze i wszystkiego co najlepsze na nowy rok , przede wszystkim zdrowych maluszkow.
My dzis idziemy do Tz kolegi na domowke, ok20 os ma byc.Mam nadzieje wytrzymac choc do 1 ale codziennie po 20 przed tv na filmie usypiam wiec to bedzie wyzwanie
aga00100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 16:53   #3163
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Widzisz w takim razie wychodzi na to, ze dzieci poprostu nie zawsze równo rosnąMoze jeszcze sie to wyrównaćJa chyba mimo ceny zdecyduje sie na nowy, pierwsza dzidzia w końcuTym bardziej ze zachwalasz i słyszałam wiele pozytywnych opinii o nim, nie widziałam na żywo tylko, mało dostępne sa i na ulicach ich nie widac.

Mam nadzieję, że jednak tym razem nie urośnie aż takie duże jak pierwsze, bo chcę urodzić naturalnie
Jeśli Was stać, to pewnie że kupujcie nowy Ja też wolę kupować nowe, jakoś nie lubię używanych rzeczy dla dziecka W Warszawie ich bardzo dużo jeździ, ja nawet zaprzyjaźniłam się z kilkoma mamami przez ten wózek
Stary 2014-12-31, 17:13   #3164
ma_nia
Przyczajenie

Cytat:
Mam nadzieję, że jednak tym razem nie urośnie aż takie duże jak pierwsze, bo chcę urodzić naturalnie
Jeśli Was stać, to pewnie że kupujcie nowy Ja też wolę kupować nowe, jakoś nie lubię używanych rzeczy dla dziecka W Warszawie ich bardzo dużo jeździ, ja nawet zaprzyjaźniłam się z kilkoma mamami przez ten wózek
Ja tez bym chciała wszystko nowe dla maluszka, wole sobie czegoś odmówić a kupić dzidzi ja mieszkam w Katowicach, nie widziałam tu ani jednego bugaboo.Kiedy masz usg prenatalne, ciekawa jestem jaki bedziesz miała termin a Twoje starsze dzidzi było duże? Tez rodziłas naturalnie?
Stary 2014-12-31, 17:15   #3165
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez bym chciała wszystko nowe dla maluszka, wole sobie czegoś odmówić a kupić dzidzi ja mieszkam w Katowicach, nie widziałam tu ani jednego bugaboo.Kiedy masz usg prenatalne, ciekawa jestem jaki bedziesz miała termin a Twoje starsze dzidzi było duże? Tez rodziłas naturalnie?
Usg mam 14.01 Synek miał lekko ponad 4 kg i 60 cm i niestety po bardzo długim porodzie, skończyło się na cesarce. Jego główka w ogóle nie chciała wejść w kanał, pomimo pełnego rozwarcia. Teraz chcę znowu próbować naturalnie.
Stary 2014-12-31, 17:27   #3166
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Ja się właśnie zaczynam bać o wagę młodego, TZ i jego brat rodzili się grubo ponad 4 kg, teraz mamę podpytałam i okazuje się, że ja i siostra prawie 4 kilo ... pewnie też klocka wyhoduję .. a jeśli tak to pewnie na cesarce się skończy.
Stary 2014-12-31, 17:43   #3167
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Ja się właśnie zaczynam bać o wagę młodego, TZ i jego brat rodzili się grubo ponad 4 kg, teraz mamę podpytałam i okazuje się, że ja i siostra prawie 4 kilo ... pewnie też klocka wyhoduję .. a jeśli tak to pewnie na cesarce się skończy.
Pocieszę Cię, moja koleżanka urodziła niedawno synka 4200 61 cm, naturalnie w 4 godzinki A ostatnio jedna dziewczyna na forum 5 kg 65 cm też naturalnie! I to jeszcze chora, z katarem i gorączką
Stary 2014-12-31, 18:02   #3168
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
Ja też myślałam o cameleonie ale u mnie mnóstwo osób go ma a ja nie lubię takich wózków
Jest bardzo popularnym wózkiem ostatnimi czasy i w sumie...dlatego mnie chyba nie pociąga.

Znając życie zmienię kilka wózków w życiu malucha więc nie przyciągam uwagi do nowych wózków, mogą być używane. Mam nauczkę, że te nowe które kupowałam...sprzedawałam za 1/2 ceny praktycznie, a używane czasem nawet za cenę za którą kupiłam. Chyba, że ktoś się nastawia na 1 wózek na całe wózkowanie to może pozwolić sobie na odrobinę szaleństwa i zakupić nowy
jesuismagnifique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 18:08   #3169
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jesuismagnifique Pokaż wiadomość
Ja też myślałam o cameleonie ale u mnie mnóstwo osób go ma a ja nie lubię takich wózków
Jest bardzo popularnym wózkiem ostatnimi czasy i w sumie...dlatego mnie chyba nie pociąga.

Znając życie zmienię kilka wózków w życiu malucha więc nie przyciągam uwagi do nowych wózków, mogą być używane. Mam nauczkę, że te nowe które kupowałam...sprzedawałam za 1/2 ceny praktycznie, a używane czasem nawet za cenę za którą kupiłam. Chyba, że ktoś się nastawia na 1 wózek na całe wózkowanie to może pozwolić sobie na odrobinę szaleństwa i zakupić nowy
Jest popularny, bo jest naprawdę dobry, a poza tym jest ładny To jedyny wózek, który mi się wizualnie podobał.
Stary 2014-12-31, 18:15   #3170
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Pocieszę Cię, moja koleżanka urodziła niedawno synka 4200 61 cm, naturalnie w 4 godzinki A ostatnio jedna dziewczyna na forum 5 kg 65 cm też naturalnie! I to jeszcze chora, z katarem i gorączką
Moja siostra tyle szczęścia nie miała, 2 cesarki (też 2 dzieci ponad 4 kilo i nie spieszyło im się)
Więc raczej i mnie to czeka biorąc pod uwagę rodzinne statystyki
Stary 2014-12-31, 18:33   #3171
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Moja siostra tyle szczęścia nie miała, 2 cesarki (też 2 dzieci ponad 4 kilo i nie spieszyło im się)
Więc raczej i mnie to czeka biorąc pod uwagę rodzinne statystyki
Ta dziewczyna od 5 kg, pierwsze dziecko 4500 urodziła cc, bo nie chciało wyjść. Nie bierz pod uwagę statystyk, to nie zawsze się sprawdza A zawsze warto chociaż spróbować naturalnie rodzić zamiast cesarki na zimno.
Stary 2014-12-31, 18:39   #3172
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
Jest popularny, bo jest naprawdę dobry, a poza tym jest ładny To jedyny wózek, który mi się wizualnie podobał.
Fakt jest całkiem dobry ale są i lepsze wózki . Mi się bardzo podoba spacerówka cameleona, ale gondola totalnie nie.
Jednak nie ukrywam, że kusi mnie donkey... ze względu na możliwość poszerzenia i wrzucenia więcej rzeczy do wózka (kosz boczny, dolny). Ale to już wyższa cena (aczkolwiek nastawiam się na używane wózki).

Jeszcze podoba mi się joolz day (ze względu na funkcjonalność), i myślę o gondoli jakiejś dużej (emmaljunga ale one mi się tak bardzo nie podobają...).
Na początku myślałam jedynie o gondoli a potem inny na spacerowy.

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Ta dziewczyna od 5 kg, pierwsze dziecko 4500 urodziła cc, bo nie chciało wyjść. Nie bierz pod uwagę statystyk, to nie zawsze się sprawdza A zawsze warto chociaż spróbować naturalnie rodzić zamiast cesarki na zimno.
też myślę że warto, ja usłyszałam w 36tc że chyba będzie CC to się załamałam psychicznie...bo to ostatni dzwonek na obrót. Na szczęście w 37tc zaczął się przepychać i odwrócił się a mi ulżyło.

Co do porodów, to szkoda, że wiele kobiet boi się naturalnie, bo to na prawdę może być fajne...i nie jest powiedziane, że każdy poród to katorga. Sama jestem przykładem, że miałam prawie bezbolesny poród...
Stary 2014-12-31, 19:05   #3173
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Co do porodów, to szkoda, że wiele kobiet boi się naturalnie, bo to na prawdę może być fajne...i nie jest powiedziane, że każdy poród to katorga. Sama jestem przykładem, że miałam prawie bezbolesny poród...
Właśnie to jest najgorsze, że nie wiadomo jaki będzie. Moja siostra długo rodziła, nie dopytywałam o szczegóły ale nawet teraz po 9 latach mówi, że na drugie dziecko by się nie zgodziła również ze względu na poród.
Stary 2014-12-31, 19:53   #3174
Kropkaa
Rozeznanie

Ja miałam okazje przeżyć poród naturalny , niestety u mnie była sytuacja że lekarze nie zmierzyli mi miednicy specjalnym miednicomierzem mimo że ich prosiłam na początku.Zrobili to po 2 godzinach parcia i stwierdzili "no miała Pani rację,za wąska miednica,nie ma szans na sn" i skończyło się cesarką. Teraz drugie też będzie cesarką bo miednica mi się nie poszerzy

Mimo że do Nowego Roku mam jeszcze pół dnia to duchem jestem z Polską i chciałam życzyć samych sukcesów,dużo zdrowia dla Was,Waszych Rodzin i Maleństw,bezproblemowych porodów Wszystkiego go naj naj w tym Nowym 2015 roku

Zapuszczam paznokcie dzień:2
Kropkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 19:53   #3175
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie to jest najgorsze, że nie wiadomo jaki będzie. Moja siostra długo rodziła, nie dopytywałam o szczegóły ale nawet teraz po 9 latach mówi, że na drugie dziecko by się nie zgodziła również ze względu na poród.
Tu akurat jest już problem z lekarzami i położnymi (i nie rozumiem, czemu tak są uparci czasem) na jakie się trafi, jedni patrząc po 4-5h...na biedną dziewczynę widząc że już ciężko jest to proponują cesarkę. A inni po 20h męczą "bo a może się uda" a potem trauma.
Stary 2014-12-31, 20:20   #3176
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kropkaa Pokaż wiadomość
Ja miałam okazje przeżyć poród naturalny , niestety u mnie była sytuacja że lekarze nie zmierzyli mi miednicy specjalnym miednicomierzem mimo że ich prosiłam na początku.Zrobili to po 2 godzinach parcia i stwierdzili "no miała Pani rację,za wąska miednica,nie ma szans na sn" i skończyło się cesarką. Teraz drugie też będzie cesarką bo miednica mi się nie poszerzy

Mimo że do Nowego Roku mam jeszcze pół dnia to duchem jestem z Polską i chciałam życzyć samych sukcesów,dużo zdrowia dla Was,Waszych Rodzin i Maleństw,bezproblemowych porodów Wszystkiego go naj naj w tym Nowym 2015 roku
Da się by przy kontrolnej wizycie sprawdził lekarz czy miednica nie jest za mała?
Ja pewnie będę taką mieć zresztą lekarza mi mówili, że mam macice za małą by być w ciąży no ale chyba urosła (długo tabletki brałam i podobno przez to zmalała)

Cytat:
Tu akurat jest już problem z lekarzami i położnymi (i nie rozumiem, czemu tak są uparci czasem) na jakie się trafi, jedni patrząc po 4-5h...na biedną dziewczynę widząc że już ciężko jest to proponują cesarkę. A inni po 20h męczą "bo a może się uda" a potem trauma.
Dokładnie.

A takie pytanie czy zawsze po cesarce zostaje blizna? czy jest na to sposób?
Stary 2014-12-31, 20:26   #3177
elinka21
Zakorzenienie

Ja znowu mam przegrode w macicy i to tez przesadza o cc

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 01:26   #3178
Kropkaa
Rozeznanie

Cytat:
Da się by przy kontrolnej wizycie sprawdził lekarz czy miednica nie jest za mała?
Ja pewnie będę taką mieć zresztą lekarza mi mówili, że mam macice za małą by być w ciąży no ale chyba urosła (długo tabletki brałam i podobno przez to zmalała)

Dokładnie.

A takie pytanie czy zawsze po cesarce zostaje blizna? czy jest na to sposób?

Tak da się sprawdzić i przy jakiejkolwiek wizycie u swojego dr poproście o zmierzenie miednicy bo są 4 podstawowe wymiary i jedna sprzeżna wewnętrzna jest bardzo ważna bo gdy jej wymiar jest zmniejszony to jest problem z miednica. A jesli nie u doktora to na izbie przyjęć przy przyjęciu do porodu itp.

Hmm ja mam blizne ale ona z upływem czasu blednie także nie jest tragicznie

Zapuszczam paznokcie dzień:2
Kropkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 09:53   #3179
andzya
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dziewczyny w Nowym Roku !!!!!

Ja generalnie bardzo się cieszę, że synka urodziłam SN i teraz też będę chciała. Mam kilka koleżanek, które miały cc i za nic na świecie nie chciałabym tego przechodzić. To jest najnormalniejsza w świecie operacja, jakieś dreny, pionizowanie, powikłania.... A ja godzinę po sn wróciłam na salę i było po temacie, rano założyłam jeansy i wypisałam się ze szpitala.
Bardzo fajnie wspominam swój poród (już nie to co było potem niestety) i takich samych Wam życzę
Stary 2015-01-01, 10:25   #3180
201608010929
Konto usunięte

Witam wszystkie Mamuśki w Nowym Roku

wczoraj zasnęłam po 21 i obudził mnie huk petard 10 minut przed północą życzenia i znowu do spania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości