|
|
#3121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Dzisiaj kupiłam wózek dla naszej fasolki. Zdecydowaliśmy się na 2w1 Espiro Atlantic. Wózek ma duże, pompowane kółka, przednie są obrotowe, ale można je zablokować aby jechały tylko prosto. Kupiliśmy dzisiaj, gdyż trafiła nam się super okazja.
![]() ![]()
Moje 2900 g i 49 cm szczęścia. 04.07.2015 http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png Edytowane przez Aviskowa Czas edycji: 2014-12-30 o 21:43 |
|
|
|
#3122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam zielonego pojęcia, trochę szaleliśmy z mężem przez październik Cytat:
My mamy po Antku Jedo Fynn 4ds. Bardzo zadowolona z niego jestem, bo ma dużą gondolę.
|
|
#3123 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ślicznie! a mnie wczoraj jakoś tak wybuliło ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja już się nie mogę doczekać ruchów. Przy pierwszej ciąży czułam dopiero w 20tc. W drugiej podobno czuje się wcześniej
|
|||||
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja właśnie zupełnie nie pamiętam kiedy czułam ruchy w pierwszej ciąży, zupełnie
|
|
#3125 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Miałaś już usg prenatalne, jaki termin porodu Ci pokazało?---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Elinka, długo sie starałaś? Miałaś monitoring owu? |
|
|
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ruchy poczułam tak koło 18 tygodnia. My też mamy po synku wózek Bugaboo Cameleon, ale zastanawiam się czy nie kupić jednak podwójnego... Synek będzie miał 2 lata 10 miesięcy, ale my dużo podróżujemy i łazimy, także byłoby wygodniej. A mam taki wózek na oku, który można przerobić na pojedynczy w razie potrzeby. |
|
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
Mania w pierwsza ciaze zaszlam w lutym udalo sie w 2 cyklu w marcu poronilam byl to 5tc.
Lekarz kazal odczekac 4 cykle u nas wyszlo tak ze odczekalismy 6 podajrze a bo wakacje a nie chcialam byc w ciazy na wakacjach a to to a to tamto i tez sie udalo w 2 cyklu. W 1 cyklu nie mialam ani monitoringu ani nic ale w drugim raz sie di gina wybralam, powiedzial ze pecherzyk bedzie pekal za 3, 4 dni wiec dzialalismy ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Chcecie zobaczyc zdjecie?
|
|
#3128 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratki!Cytat:
i znów kolejny chłopak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Można wiedzieć jaka i co jest w komplecie? ![]() Cytat:
![]() A ja dziś zaczynam 14 tc!
|
|
|
#3129 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuję za info, ja nie wiem kiedy miałam owu,ale skoro z usg moja dzidzia jest ciut młodsza od Twojej pewnie miałam owu zaraz po Tobie Kiedy macie kolejne usg?
|
|
|
|
|
#3130 |
|
Zadomowienie
|
Witam w ostatnim dniu roku
ale ten czas leci..... Dzisiaj rano dostałam pierwszy noworoczny prezent od mojego Maluszka, rozstępy wokół pępka taaaa daaaaaam to jednak sprawa genów, smaruje się dwa razy dziennie, a jednak się pojawiły czerwone pręgi ech.... Mam nadzieje, ze Małe szybko zrobi karierę i zafunduje Mamusi plastykę brzucha.... W końcu to po części jego wina, a po części Męża, niech się we dwójkę zrzuca
|
#3131 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale i to 100% gwarancji nie daje w zasadzie 100% to ma się po porodzie he he ja się dowiedziałam z Oliwią w 17 tc Cytat:
na znanylekarz.pl napisane przez pacjętów 400 złCytat:
Trzymam kciuki za malucha ))) Masz już dzieci? Pracujesz? Jeśli masz już malucha który jest z Tobą w domu zaangażować rodzinę a jeśli nie da rady to jak najwięcej zajęć by samodzielnie sobie radził a jak nie masz a pracujesz to L4 to takie moje zdanie Cytat:
![]() Sorka dziewczyny ale trochę się działo od mojej wizyty. Z orzeszkiem wszystko ok 4,27 cm z usg wychodzi 11t1dc a nie 10t1dc duża dzidzia więc w tym wypadku lekarz zalecił spotkanie za 2 tygodnie na usg genetyczne i 12 stycznia mam wizytę Niestety wczoraj doszło do kolizji ja ws podłoga w kuchni :/ zemdlałam. Nic mi nie jest trochę się zszokowałam samą sytuacją jedyne co zdąrzyłam zrobić to usiąść na krześle i już nic więcej nie pamiętam oprócz pobudki z błogiego stanu na podłodze na boku więc zakładam że ześliznęłam się z krzesła :/ Nie byłam na IP nie dzwoniłam do gina i tak by mi nie za wiele pomogli bo przez tel co by powiedział a na IP ani tomografu ani rengenu czy czego tam i dobrze bo wszystko jest ok głowy nie stłukłam jakoś - malutki guz wydaje mi sie że ręka zamortyzowała upadek ale biodro już trochę bardziej bo jest siniak. Szczęśliwego Nowego Roku mamusie
Edytowane przez malenstwo1988 Czas edycji: 2014-12-31 o 11:23 |
||||
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
a to 2kg to chyba w sam raz
Dziewczyny a ile planujecie wydać na wózek? Bo ja się zastanawiam dalej. Znalazłam używany Maxi Cosi Mura za niecałe 1500 (gondola, spacerówka, fotelik + śpiworek) i się zastanawiam czy warto. Sama nie wiem ile na ten cel przeznaczyć ![]() Z jednej strony nie chce szaleć a z drugiej też nie chce żeby coś się w trakcie używania rozleciało
31/40 Edytowane przez Sikorka0204 Czas edycji: 2014-12-31 o 11:27 |
|
|
|
#3133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chcesz tego sprawdzić, porobić badań? ![]() Cytat:
Ja też chcę się za czymś takim rozejrzeć ![]() Raz był na all taki fjny brązowy z dodatkami w panterkę, komplet chyba 1600zł, ale to był mój chyba 7tc ciaży, wiec było za wcześnie na zakup bryki dla dziecia
|
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć z maleństwem raczej wszystko ok bo pomimo 2 trymestru dalej mam na wieczór mdłości![]() Następne usg raczej za miesiąc Niby mam wizytę 19 stycznia ale wtedy będę miała równo 18 tydzień a czytałam, że lekarze wolą połówkowe robić od 20![]() Obejrzę ten wózek w piątek i wtedy zdecyduje, może coś wynegocjuje Żałuję tylko, że bazy niema, koleżanka miała i świetne rozwiązanie Ale sama baza 450zł więc to już będzie za dużo dla mnie
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
Oj no to sobie poczekamy, pewnie im później tym lepiej dla lekarza
![]() Choć ja 19 stycznia idę do nowego lekarza (zmieniam) więc może będzie sam chciał zrobić usg ![]() W ogóle jak to jest z usg na nfz? niby są 3 ale ja na pewno będę mieć więcej bo w I trymestrze miałam 3 (raz był pęcherzyk, drugi raz serce a trzeci no to te musowe). Zastanawiam się czy ilość od lekarza zależy
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
http://olx.pl/oferta/wozek-dzieciecy...tml#a79ab6e9fe
http://olx.pl/oferta/maxi-cosi-mura-...tml#a79ab6e9fe te 1500 to chyba taka standardowa cena
|
|
#3138 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez ma_nia Czas edycji: 2014-12-31 o 11:53 |
|
|
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby 3 ale na bank zależy od lekarza. Ja do 13tc miałąm już 3 razu usg robione, a co dopiero reszta ciąży...
|
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owulacja była 29.10, termin z miesiączki 22.07. I wg tego leci mi teraz 11 tydzień. Ale wg usg wielkość zarodka jest tydzień młodsza i tym się kieruje moja ginekolog. Bugaboo mamy 2, dla mnie jest idealny! Dlatego teraz też myślę o Bugaboo, tylko Donkey, czyli właśnie podwójny. Nie wiem czy sama dostawka by się sprawdziła, bo synek lubi siedzieć jednak
|
|
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a czy te wszystkie daty są takie ważne?
![]() Każda z nas praktycznie ma jaieś rozbieżności, organizm to jednak nie zegarek. Coś się może zawsze poprzesuwać, w przód, tył i od wielu czynników to zalezy Najważniejsze jednak ze my sie dobrze czujemy i nasze dzieci się dobrze rozwijają ![]() W ogóle zerknijcie tutaj: http://www.aspoonfulofstyle.com/ chciałabym tak wygladać w ciąży
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi lekarz nawet powiedział, że nie mam co zwracać uwagi na datę porodu bo tylko kilka procent rodzi w wyznaczonym dniu![]() Mówił też by się nie przejmować wielkością maleństwa bo niektóre dzieci będą duże a inne mniejsze. Sama mam 156cm więc dziecko pewnie małe będzie ![]() Ogólnie ciąża ciąży nierówna ![]() Zerkłam, chciałabym...ale już za późno ![]()
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
czemu za późno?
![]() Ja chyba od przyszłego tyg robie małą metamorfozę odkad jestem w ciaży wiecznie chodzę po domu w dresach, bez makijażu... ech czas z tym skończyć, nawet i dla samej siebie!
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak poważnie to ja tak samo...ale z drugiej strony w leginsach czy w dresie mi najwygodniej bo nic na brzuszek nie naciska ![]() A co do makijażu to jak mieszkałam w Azji to się odzwyczaiłam ![]() Tam mało kto się maluje a jako blondynka to dla wszystkich byłam atrakcją nawet w dresie . Więc po jakiś 7-8 latach prawie codziennego prostowania włosów i makijażu przydał mi się taki wyjazd![]() Teraz maluję się gdy gdzieś dalej jadę, nie krępuje się iść do sklepu bez makijażu (kiedyś to było nie do pomyślenia)
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też kiedyś bez make upu nie wychodziłam - nawet na plażę
teraz mi się zmieniło, ale... po obejrzeniu zdjeć z tego bloga troche tej typiarce pozazdrosciłam, że tak ładnie wygląda ![]() a chciałabym być seksi mamą
|
|
#3146 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam wozek firmy karex sportive x5 jest super tylko jako spacerówka juz mi nie pasuje i mam spacerówke z mother care. Za Wózek płaciłam £300 w zestawie z nosidełkiem. Myśle nad zakupem podwójnego wózka bo mały ani myśli sam chodzić tylko za rączkę idzie
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki ja już pewnie sie dzis tutaj nie pokażę, więc życzę Wam wszystkiego najlepszego na Nowy Rok! Bezproblemowych ciaż, zdrowych, słodkich i pachnących lipcowych dzieciatek!
|
|
#3148 |
|
Rozeznanie
|
Ja rownież życzę szczęśliwego nowego roku aby był lepszy od poprzedniego i przyniósł nam wszystkim wiele radości
|
#3149 |
|
Rozeznanie
|
cześć kobietki
![]() witam nową mamusię. jesli chodzi o wózeczki to ja mialam polskiego producenta micado który produkuje wózki na skandynawie. jak się napisze o nich meila to przysyłają specyfikacje całego kompletnie wyposażonego wózka?( parasolki, pompki, moskitiery, folie, torby, fotelik, śpiworek......po prostu wszystko) i to wbardzo korzystnych cenach i pięknych tapicerkach... z czystym sumieniem polecam ten wózeczek a tak z innej beczki to ja 2 trymestr zaczełam bardzo żle. wyłapałam strasznego doła i jakoś się pozbierać nie mogę. wszystko widzę w szrych kolorach. w ogóle mam przeczucie że coś jest nie tak nie mam ochoty wychodzić z domu , w ogóle perspektywa kontaktu z ludzmi mnie przeraża. niby chciała bym z kimś porozmawiać a zdrugiej strony czuję że się zamykam ...........
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny a miała któraś z Was coletto giovanni? http://allegro.pl/coletto-giovanni-3...912404459.html Dalej się waham tam za podobną cenę mam używkę a tu nowy z gwarancją 2 letnią
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

no ale koniec końcow przyszedł taki administrator naszego bloku i stwierdził, że jakąś uszczelkę odkręconą mam przy kaloryferze........ i że to przez to... dokręcił i stwierdził, że teraz powinno być ok.. no ale jutro z rana ma przyjść jeszcze do mnie hydraulik - znajomy mojego ojca - niech sprawdzi dokładnie.. czy już wszystko ok.. bo niestety ale ten administrator to taki trochę majsterklepka - w ogole to oczekiwał, że sama zaczne te sruby przykręcać niewiadomo czym
mam zdjecie w 3D nie moge sie napatrzec loooooow

wcześnie strasznie ale okazja się trafiła
ale ten czas leci.....
to jednak sprawa genów, smaruje się dwa razy dziennie, a jednak się pojawiły czerwone pręgi ech.... Mam nadzieje, ze Małe szybko zrobi karierę i zafunduje Mamusi plastykę brzucha.... W końcu to po części jego wina, a po części Męża, niech się we dwójkę zrzuca
hmmmm sama nie wiem czy to dobre określenie... otóż dzieć się położył na brzuszku... pleckami do góry... tak więc przezierność karkową można było super sprawdzić - wszystko ok w tym temacie.. no ale kurcze za Chiny nie można było sprawdzić kości nosowej.... 
wyłapałam strasznego doła i jakoś się pozbierać nie mogę. wszystko widzę w szrych kolorach. w ogóle mam przeczucie że coś jest nie tak