Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-01, 10:41   #3181
andzya
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1

U mnie sylwester wyglądał podobnie, włączyliśmy sobie z mężem Władcę Pierścieni, na którym zasnęłam i obudziłam się chwilę przed 24.
Mój syn jest chory, jeszcze zdąrzył dostać ciężkiego ataku kaszlu po tym jak zasnął i mnie
Dzisiaj też chłopak w nienajlepszej formie jest.
Stary 2015-01-01, 11:15   #3182
ewelina1988_20
Rozeznanie

Witam w 2015 roku
Ja z mężem i synkiem siedzieliśmy do 1 rano bo mały nie spał i oglądał przez okno fajerwerki
Jestem niewyspana ale mam nadzieje ze dziś zaśnie normalnie...
Co do cc to moja siostra miała i mówiła ze najgorsze to pionizowanie jest a blizne nadal widać po ponad 3 latach. Ja bym wolała cc bo poprostu panicznie sie boje rodzic naturalnie ale zobaczymy jak to bedzie
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 11:20   #3183
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Witam w 2015 roku
Ja z mężem i synkiem siedzieliśmy do 1 rano bo mały nie spał i oglądał przez okno fajerwerki
Co do cc to moja siostra miała i mówiła ze najgorsze to pionizowanie jest a blizne nadal widać po ponad 3 latach. Ja bym wolała cc bo poprostu panicznie sie boje rodzic naturalnie ale zobaczymy jak to bedzie
a czego się boisz?
Stary 2015-01-01, 13:28   #3184
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
elinka trzymam za dzisiejszą wizytę!

w zał - tak rosnę
wow! ja nie bede sie obnazac, bo niestety praca siedząca przez 12h/dziennie ostatnio zrobiła swoje :P ale wyglądam bardzo zaawansowanie (niestety wszystko mi zawsze szło w brzuch i biodra)

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
ja wiem:P ale to taka moja uroda bo nie odchudzalam sie ani nic. lekarka mi powiedziala ze ma nadzieje ze cos przytyje w tej ciazy^^ wiec noo;p waga poki co na ostatniej wizycie byla 53,9 zobaczymy teraz 19 stycznia ile mi przybylo po swietach itd

53,9 to moja idealna waga... niestety od czerwca się zapusciłam i dupa :/

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Witam w ostatnim dniu roku ale ten czas leci.....

Dzisiaj rano dostałam pierwszy noworoczny prezent od mojego Maluszka, rozstępy wokół pępka taaaa daaaaaam to jednak sprawa genów, smaruje się dwa razy dziennie, a jednak się pojawiły czerwone pręgi ech.... Mam nadzieje, ze Małe szybko zrobi karierę i zafunduje Mamusi plastykę brzucha.... W końcu to po części jego wina, a po części Męża, niech się we dwójkę zrzuca
wow! swietny pomysła z tą plastyką... musze też tak z dzieciakami zagadac

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
dziewczyny a czy te wszystkie daty są takie ważne?
Każda z nas praktycznie ma jaieś rozbieżności, organizm to jednak nie zegarek. Coś się może zawsze poprzesuwać, w przód, tył i od wielu czynników to zalezy
Najważniejsze jednak ze my sie dobrze czujemy i nasze dzieci się dobrze rozwijają

W ogóle zerknijcie tutaj:
http://www.aspoonfulofstyle.com/

chciałabym tak wygladać w ciąży
zdecydowanie sie zgadam... mi tp przesunął się na 14.07 ale skoro oM 10.10 to wątpie by był to właściwy termin

ja wczoraj dowiedziałąm się że maluszek ma 6,4 cm i ruszał się tak, że na usg byłam 45 min i lekRKA SIE SMIALA ZE TAK ŻYWEGO BOBASA DAWNO NIE MIAŁĄ W GABINECIE... LEDWO UDALO JEJ SIE POMIERZYC WSZYSTKO... fASOLEK ZDROWY, WSZYSTKO SUPER, PRZEPŁYWY EKSTRA... NIESTETY NIE DOJRZAŁA CO MIEDZY NOGAMI ALE POW. ZE RACZEJ CHLOPIEC BO PRZEZ CHWILE MIGNEŁO, NIEMNIEJ CIĘŻKO STWIERDZIĆ

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

jeśli chodzi o wózek to ja na bank kupie używany, gdyż w wiekszości mamy korzystają tylko z gondoli co wiadomo nie trwa za długo... w poprzedniej ciąży kupiłam nowy i żałowałam bo sprzedałam szybko z duzą stratą.... tak więc teraz używka... nie wiem jeszcze jakiej firmy bo dla mnie najwazniejszym kryterium jest waga i kosz fajnie gdyby z gondolą w parze szła fajna spacerówka ale niestety takie "komplety" cenowo pow 2000 lub uzywki za ok. 1500 ... a nie widze potrzeby wydawac tyle kasy

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Jest popularny, bo jest naprawdę dobry, a poza tym jest ładny To jedyny wózek, który mi się wizualnie podobał.
ja jestem dziwna, bo mnie sie on kompletnie nie podoba

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez jesuismagnifique Pokaż wiadomość
Fakt jest całkiem dobry ale są i lepsze wózki . Mi się bardzo podoba spacerówka cameleona, ale gondola totalnie nie.
Jednak nie ukrywam, że kusi mnie donkey... ze względu na możliwość poszerzenia i wrzucenia więcej rzeczy do wózka (kosz boczny, dolny). Ale to już wyższa cena (aczkolwiek nastawiam się na używane wózki).

Jeszcze podoba mi się joolz day (ze względu na funkcjonalność), i myślę o gondoli jakiejś dużej (emmaljunga ale one mi się tak bardzo nie podobają...).
Na początku myślałam jedynie o gondoli a potem inny na spacerowy.

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

też myślę że warto, ja usłyszałam w 36tc że chyba będzie CC to się załamałam psychicznie...bo to ostatni dzwonek na obrót. Na szczęście w 37tc zaczął się przepychać i odwrócił się a mi ulżyło.

Co do porodów, to szkoda, że wiele kobiet boi się naturalnie, bo to na prawdę może być fajne...i nie jest powiedziane, że każdy poród to katorga. Sama jestem przykładem, że miałam prawie bezbolesny poród...
te wózki też nie są w moim typie :P

co do porodu ja od zawsze chciałam cc, miałam cc i teraz też umówiłam się z lekarką na cc... poród naturalny od zawsze budził we mnie tak negatywne emocje ze nigdy nie rozważałam nawet takiej opcji ...

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 13:33   #3185
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
A takie pytanie czy zawsze po cesarce zostaje blizna? czy jest na to sposób?
blizna jest, ale jak u mnie sie zagoiła to po 6 tyg mogłam smarować taką super maścią contatubex czy jakos tak sie nazywałą i teraz praktycznie nie widac...

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
U mnie sylwester wyglądał podobnie, włączyliśmy sobie z mężem Władcę Pierścieni, na którym zasnęłam i obudziłam się chwilę przed 24.
Mój syn jest chory, jeszcze zdąrzył dostać ciężkiego ataku kaszlu po tym jak zasnął i mnie
Dzisiaj też chłopak w nienajlepszej formie jest.
ojej zdrówka dla synka !!!!

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-01-01, 13:42   #3186
elinka21
Zakorzenienie

Co do wozkow podoba mi sie maxi cosi pewnie zastanowie sie nad nim

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 14:01   #3187
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość

ja wczoraj dowiedziałąm się że maluszek ma 6,4 cm i ruszał się tak, że na usg byłam 45 min i lekRKA SIE SMIALA ZE TAK ŻYWEGO BOBASA DAWNO NIE MIAŁĄ W GABINECIE... LEDWO UDALO JEJ SIE POMIERZYC WSZYSTKO... fASOLEK ZDROWY, WSZYSTKO SUPER, PRZEPŁYWY EKSTRA... NIESTETY NIE DOJRZAŁA CO MIEDZY NOGAMI ALE POW. ZE RACZEJ CHLOPIEC BO PRZEZ CHWILE MIGNEŁO, NIEMNIEJ CIĘŻKO STWIERDZIĆ

[/COLOR]jeśli chodzi o wózek to ja na bank kupie używany, gdyż w wiekszości mamy korzystają tylko z gondoli co wiadomo nie trwa za długo... w poprzedniej ciąży kupiłam nowy i żałowałam bo sprzedałam szybko z duzą stratą.... tak więc teraz używka... nie wiem jeszcze jakiej firmy bo dla mnie najwazniejszym kryterium jest waga i kosz fajnie gdyby z gondolą w parze szła fajna spacerówka ale niestety takie "komplety" cenowo pow 2000 lub uzywki za ok. 1500 ... a nie widze potrzeby wydawac tyle kasy
Super, że maluszek taki ruchliwy
Ja bym nie chciała dużo wydać ale im więcej czytam tym większy mętlik mam. Na forach piszą, że wózki za 1500zł to niska półka cenowa i nie warto
Niestety nie mam nikogo kto by miał niedawno dziecię i doradził w tym temacie (tzn mam ale ceny wózków hmm dużo za wysokie) A nie chce szaleć bo chcielibyśmy mieszkanie kupić, auto kupiliśmy miesiąc temu więc muszę to jakoś wszystko pogodzić...
Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Co do wozkow podoba mi sie maxi cosi pewnie zastanowie sie nad nim
Ja jutro jadę oglądać ale niestety wagowo mnie przeraża - z gondolą 18kg Do tego podobno spacerówka kiepska, mała i w niektórych opiniach widziałam, że mieści dzieci do 17kg tylko czyli 1,5 roku i trzeba nową spacerówkę kupować a jak już dziecko mało waży to przy 2 latach dotyka główką daszek

Edytowane przez Sikorka0204
Czas edycji: 2015-01-01 o 14:03
Sikorka0204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 14:17   #3188
ma_nia
Przyczajenie

Cytat:
Jest popularny, bo jest naprawdę dobry, a poza tym jest ładny To jedyny wózek, który mi się wizualnie podobał.
Mnie tez jakoś żaden inny nie urzekł, myślałam tez o stokke, ale jak zobaczyłam na żywo przestał mi sie podobać .

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Witam w 2015 roku
Tez boje sie rodzic naturalnie, ale coraz bardziej sie do tego przekonuje. Kiedyś myślałam ze tylko cc! Lekarz mówi, ze porod sn jest lepszy
ma_nia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 14:21   #3189
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
Ja bym nie chciała dużo wydać ale im więcej czytam tym większy mętlik mam. Na forach piszą, że wózki za 1500zł to niska półka cenowa i nie warto
Niestety nie mam nikogo kto by miał niedawno dziecię i doradził w tym temacie (tzn mam ale ceny wózków hmm dużo za wysokie) A nie chce szaleć bo chcielibyśmy mieszkanie kupić, auto kupiliśmy miesiąc temu więc muszę to jakoś wszystko pogodzić...

Ja jutro jadę oglądać ale niestety wagowo mnie przeraża - z gondolą 18kg Do tego podobno spacerówka kiepska, mała i w niektórych opiniach widziałam, że mieści dzieci do 17kg tylko czyli 1,5 roku i trzeba nową spacerówkę kupować a jak już dziecko mało waży to przy 2 latach dotyka główką daszek
Ja też nie chcę wydawać za dużo na wózek (ale wiem już po 1 dziecku, że wcale nie trzeba wydawać więcej niż się chce). Szukam różnych okazji...powoli będę się rozglądać. Oczywiście myślę tylko o używanych.

Może warto na początek kupić wózek typu z samą gondolą? bo bez sensu kupować 2/3w1 gdzie albo gondola albo spacerówka będzie niewypałem a i lepiej cenowo wyjdzie...sprzeda się gondolę i dołoży ciut do spacerówki albo za taką samą cenę się kupi.

Ja miałam nauczkę przy mutsy 4rider, fajnie bo zwrotny (używany wtedy był za 1700 3w1) - ale do 1,5 roku nam max starczył, sprzedałam i potem miałam kilka fajnych wózków które były lżejsze (bo jednak mutsy ciężki) a cenowo wcale nie droższe, więc zaoszczędziłam nawet .

Podobno Jedo Fyn jest fajnym wózkiem, jane muum dość lekki. Ale co do ich funkcjonalności to nie wypowiem się.

Mamas&Papas Sola 2 - jest dość fajnym lekkim wózkiem, ja mam niemiłe skojarzenia z solą 1 bo była bardzo twarda ale podobno 2 wersja jest bardzo dobra

No i używane bugaboo cameleon - można dobrze trafić z ceną, tylko trzeba uważać na internetowych oszustów dlatego lepiej obejrzeć na żywo.

Ja się nastawiam powoli na Joolz Day i chyba tak zostanie (jest funkcjonalnie podobny do bugaboo ale ma ciut lepszą amortyzację), względnie jakąś samą gondolę jeszcze chciałabym - o ile joolza trafię za magiczną cenę.
Kusi mnie wózek Easywalker duo bo myślę czy mojego syna nie wozić czasem w wózku - byłoby mi łatwiej na dłuższych wyprawach.

Ogólnie Easywalker mają super amortyzację, jak ktoś lubi trójkołowe to Easywalker Sky jest fajny.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Easywalker sky jest o tyle fajny że na pewno starczy od samego początku aż do samego końca bo spacerówka jest na prawdę sporych rozmiarów

Edytowane przez jesuismagnifique
Czas edycji: 2015-01-01 o 14:53
jesuismagnifique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 14:23   #3190
gda
Zakorzenienie

Cytat:

Mój synek ma 2 lata i 3 miesiące i waży 13 kg, także 17 kg to dłużej niż 1,5 roku Ale ciężki wózek odradzam, można się zamęczyć z wnoszeniem, składaniem, podjeżdżaniem pod kraweżniki czy podjazdy...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 14:26   #3191
ma_nia
Przyczajenie

Cytat:
wow! ja nie bede sie obnazac, bo niestety praca siedząca przez 12h/dziennie ostatnio zrobiła swoje :P ale wyglądam bardzo zaawansowanie (niestety wszystko mi zawsze szło w brzuch i biodra)

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

53,9 to moja idealna waga... niestety od czerwca się zapusciłam i dupa :/

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

wow! swietny pomysła z tą plastyką... musze też tak z dzieciakami zagadac

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

zdecydowanie sie zgadam... mi tp przesunął się na 14.07 ale skoro oM 10.10 to wątpie by był to właściwy termin

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

jeśli chodzi o wózek to ja na bank kupie używany, gdyż w wiekszości mamy korzystają tylko z gondoli co wiadomo nie trwa za długo... w poprzedniej ciąży kupiłam nowy i żałowałam bo sprzedałam szybko z duzą stratą.... tak więc teraz używka... nie wiem jeszcze jakiej firmy bo dla mnie najwazniejszym kryterium jest waga i kosz fajnie gdyby z gondolą w parze szła fajna spacerówka ale niestety takie "komplety" cenowo pow 2000 lub uzywki za ok. 1500 ... a nie widze potrzeby wydawac tyle kasy

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

ja jestem dziwna, bo mnie sie on kompletnie nie podoba

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

te wózki też nie są w moim typie :P

co do porodu ja od zawsze chciałam cc, miałam cc i teraz też umówiłam się z lekarką na cc... poród naturalny od zawsze budził we mnie tak negatywne emocje ze nigdy nie rozważałam nawet takiej opcji ...
Ja Dalia, gratuluje udanego usg Piszesz ze miałaś om 10.10 i tp.14.07 to masz podobnie jak ja . Ja miałam om 12.10 a termin z usg 13.07, dlaczego myślisz ze ten termin sie zmieni? Wiesz kiedy doszło do poczecia Waszej dzidzi? Ja wiem ze nie ma co przywiązywać sie do dat, ale my intensywnie staraliśmy sie od września i nie umiem dojść kiedy sie udało, a chciałabym wiedziec
ma_nia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 14:26   #3192
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
Mój synek ma 2 lata i 3 miesiące i waży 13 kg, także 17 kg to dłużej niż 1,5 roku Ale ciężki wózek odradzam, można się zamęczyć z wnoszeniem, składaniem, podjeżdżaniem pod kraweżniki czy podjazdy...
Te nasze polskie krawężniki
już pomijam to że u mnie w parku też mam wyboje i pagórki z kosmosu
a tym bardziej autobusy ze schodami ... a wciągnąć ciężki wózek to nie lada wyczyn, o czym przekonałam się nie raz bo nasze społeczeństwo udaje niewidomych gdy jest kobieta z wózkiem przy autobusie i próbuje wejść.
Stary 2015-01-01, 15:02   #3193
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
dzięki
a ja właśnie zupełnie nie pamiętam kiedy czułam ruchy w pierwszej ciąży, zupełnie
ja poczułam około 18, przypominało mi to trochę przelewanie w brzuchu, burczenie, głód. Powiedziałam o tym lekarce, stwierdziła, że to na pewno jeszcze nie to, dopiero w 20tygodniu stwierdziłam, że guzik to na pewno to :P

Cytat:
Usg prenatalne mam dopiero 14.01, bo moja ginekolog liczy wiek ciąży z usg dotychczasowych, a nie z OM. Ja dokładnie wiem, którego dnia było poczęcie, ale ciąża jest młodsza. Pewnie ma na to wpływ też to, że każda z nas ma inną długość cyklu.

Ja ruchy poczułam tak koło 18 tygodnia.

My też mamy po synku wózek Bugaboo Cameleon, ale zastanawiam się czy nie kupić jednak podwójnego... Synek będzie miał 2 lata 10 miesięcy, ale my dużo podróżujemy i łazimy, także byłoby wygodniej. A mam taki wózek na oku, który można przerobić na pojedynczy w razie potrzeby.

też myślałam trochę o podwójnym wózku. Nasz mały będzie miał 1,5 roku jak się pojawi rodzeństwo. Trochę mnie zainteresował wózek freestyle twins, przypadkiem natknęłam się na niego na allegro. Tan się ogłasza producent i można nawet miksować elementy, wybierać dowolnie wzoru. Jakbym się na taki decydowała to chciałabym by dzieci siedziały obok siebie, nie mam problemu z szerokością, czytałam też, że mieści się w drzwiach. Zastanawiam się tylko czy długość spacerówki - 85cm to nie trochę za mało, mój mały już powoli wyrasta z ciuchów 80cm a nie wiem jak to się dalej potoczy. Nie wiem czy będzie wygodny, solidny a do Warszawy nie pojadę oglądać. Chociaż tak dużej potrzeby na wózek podwójny nie mamy bo mieszkamy na wsi, nie muszę z dziećmi chodzić daleko bo mamy dużo przestrzeni koło domu a na wyjazdach wiadomo, że będzie też mąż.

Teraz mamy taki wózek http://i91.twenga.com/dzieci/wozek-d...934899759f.jpg
nie wiem czy do niego można montować dostawki, nie zaglębiałam się jeszcze. Jak dla mnie sprawdza się. Po około pół roku przerzuciliśmy się na spacerówkę chociaż gondola była bardzo duża i wygodna ale mały jest taki ruchliwy od życia płodowego, że wychodził nam prawie. Spacerówka miała szelki i rozkłada się do pozycji leżącej.

Cytat:
a tym bardziej autobusy ze schodami ... a wciągnąć ciężki wózek to nie lada wyczyn, o czym przekonałam się nie raz bo nasze społeczeństwo udaje niewidomych gdy jest kobieta z wózkiem przy autobusie i próbuje wejść.
Skąd masz taką rozległą wiedzę na temat wózków? kilka sobie nawet obejrzałam easywalker duo przykuł moją uwagę ale cena już nie

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 15:14   #3194
fuertka88
Rozeznanie

Witamy w Nowym Roku
życzę Wam dużo zdrowia, bezproblemowego przebiegu ciąż i szczęśliwego rozwiązania oraz spełnienia wszystkich marzeń i planów

---
Sylwestra spędziliśmy w domu z mężem i synkiem. Miała być domówka ze znajomymi ale mąż z gipsem, a synek dalej na antybiotyku, więc musimy to przełożyć Synek wariował do 22, a potem super spał do rana Fajerwerki go nie obudziły, mimo że na placu pod blokiem głośno strzelali. Teraz odpoczywamy, a potem mamy gości.

Byłam też we wtorek na wizycie
Wszystko jest ok Maluchy nadal są 2 i rosną jak na drożdżach Maluch nr 1 ma 6.38cm ; a Maluch nr 2 ma 6.45cm Przezierność karkowa w normie, kości nosowe obecne, serduszka równo biją Znowu jeden był bardziej ruchliwy i wyglądało jakby się drapał po głowie , drugi chyba spał. Wg usg było 12t6d, czyli różnica niewielka.

Jutro idziemy na płatne badania prenatalne i mój gin bez problemu wypisał mi skierowanie, ale długo się zastanawiał z jakiego powodu. Mam nadzieję, że uznają i badania będą za darmo albo ciut tańsze (wtedy zrobimy też test PAPPA). Koszt przy bliźniakach to 300zł za usg lub 460zł usg + test PAPPA. Powiedział też, że test PAPPA przy ciąży mnogiej może mieć trochę zawyżony wynik ale niby podają normy.

Wstępnie poznaliśmy płeć - gin powiedział, że siu.siaków póki co nie widzi - ale na 100% potwierdzi nam za 3 tygodnie na kolejnej wizycie Ciekawe co powie jutrzejszy gin
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

Edytowane przez fuertka88
Czas edycji: 2015-01-01 o 15:16
fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 15:16   #3195
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
ja poczułam około 18, przypominało mi to trochę przelewanie w brzuchu, burczenie, głód. Powiedziałam o tym lekarce, stwierdziła, że to na pewno jeszcze nie to, dopiero w 20tygodniu stwierdziłam, że guzik to na pewno to :P

też myślałam trochę o podwójnym wózku. Nasz mały będzie miał 1,5 roku jak się pojawi rodzeństwo. Trochę mnie zainteresował wózek freestyle twins, przypadkiem natknęłam się na niego na allegro. Tan się ogłasza producent i można nawet miksować elementy, wybierać dowolnie wzoru. Jakbym się na taki decydowała to chciałabym by dzieci siedziały obok siebie, nie mam problemu z szerokością, czytałam też, że mieści się w drzwiach. Zastanawiam się tylko czy długość spacerówki - 85cm to nie trochę za mało, mój mały już powoli wyrasta z ciuchów 80cm a nie wiem jak to się dalej potoczy. Nie wiem czy będzie wygodny, solidny a do Warszawy nie pojadę oglądać. Chociaż tak dużej potrzeby na wózek podwójny nie mamy bo mieszkamy na wsi, nie muszę z dziećmi chodzić daleko bo mamy dużo przestrzeni koło domu a na wyjazdach wiadomo, że będzie też mąż.

Teraz mamy taki wózek http://i91.twenga.com/dzieci/wozek-d...934899759f.jpg
nie wiem czy do niego można montować dostawki, nie zaglębiałam się jeszcze. Jak dla mnie sprawdza się. Po około pół roku przerzuciliśmy się na spacerówkę chociaż gondola była bardzo duża i wygodna ale mały jest taki ruchliwy od życia płodowego, że wychodził nam prawie. Spacerówka miała szelki i rozkłada się do pozycji leżącej.

Skąd masz taką rozległą wiedzę na temat wózków? kilka sobie nawet obejrzałam easywalker duo przykuł moją uwagę ale cena już nie
Ja chyba też koło 18-19 poczułam ruchy takie "smyranie".

Bardzo lubię wózki i stąd moje zainteresowanie nimi. Przy synku miałam kilka różnych wypróbowanych szukając czegoś ciekawszego.

4mce temu easywalker duo jeden sklep wyprzedawał (bo likwidację robił) NOWY z folią itp za 1800zł... aż serce pęka
Stary 2015-01-01, 15:24   #3196
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Zmienić w naszej kalendarzu ??

Cytat:
Cieszę się, że wszystko ok
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2015-01-01, 15:27   #3197
elinka21
Zakorzenienie

Fuertka a Ty chyba mialas wizyte?

25.03.14
Stary 2015-01-01, 15:30   #3198
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Fuertka a Ty chyba mialas wizyte?
Tak, miałam we wtorek. Relacja w poście z życzeniami
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2015-01-01, 15:34   #3199
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:

ja miałam wózek Mikrus Alu sprint kupiony za 450 zł 3w1 i był super, chociaż rzeczywiscie sam stelarz mega ciezki ( a wtachac do domu trzeba) ... teraz jeszcze sie nie rozgladam bo mam sporo czasu a piec milionow razy mi sie zmieni co jakis czas przeglądam używki i moze akurat jakas promocja sie trafi mnie sie podobała seria baby merc q7, ale juz ciężko ją dostać...

co do wagi - moze byc róznie... jak mama 3latki - moja córka waży 13kg, a "najcieższa" dziewczynka z wątku 18 kg, chłopiec bodaj 21kg .... wieć myśle że posłuży troche więcej niż 2 latka

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-01-01, 15:40   #3200
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ma_nia Pokaż wiadomość
Ja Dalia, gratuluje udanego usg Piszesz ze miałaś om 10.10 i tp.14.07 to masz podobnie jak ja . Ja miałam om 12.10 a termin z usg 13.07, dlaczego myślisz ze ten termin sie zmieni? Wiesz kiedy doszło do poczecia Waszej dzidzi? Ja wiem ze nie ma co przywiązywać sie do dat, ale my intensywnie staraliśmy sie od września i nie umiem dojść kiedy sie udało, a chciałabym wiedziec
myśle że zadna z nas nie bedzie w stanie podac dokładnego dnia ... u mnie seks był 18-22.10 , więc jakoś w tym czasie... a wg OM tp powinien byc na 17.07 ... ale lekarka w poprzedniej jak i tej ciazy mowila ze dzieciaczki roznie rosną, wiec terminy , jak pisały dziewczyny, plus/minus pare dni to norma

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
kobieta w ciazy/w autobusie/w sklepie.... chyba nie w polsce... z takim lekcewazeniem jak w ciazy nigdy sie nie spotkalam... choc pare razy sama przepuscilam kogos w kolejce to nie raz ktos biegl by byc przede mna czy cos

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-01-01, 15:42   #3201
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ma_nia Pokaż wiadomość
Fuertka, mamy zbliżony termin porodu. Czy wiesz kiedy u Was doszło do poczęcia?
U mnie wygląda to tak:
* OM 3.10
* 16.10 na monitoringu gin potwierdził, że pękł pęcherzyk (przytulanki tylko przed 16.10 )
* 28.10 pozytywny test w 11 dpo
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Czas edycji: 2015-01-01 o 15:44
Stary 2015-01-01, 15:46   #3202
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
Zmienić w naszej kalendarzu ??

Cieszę się, że wszystko ok
możesz zmienić

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-01-01, 15:51   #3203
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
to i u mnie cos tam widac zdjecie z dzis z 13t6d niewiele ale jako ze ja zawsze mialam plaski brzuch to cos tam widac

Cytat:
Ja po usg, Pani gin na usg zadnych nieprawidlowosci nie zauwazyla, wszystko ok z dzidziunia. Co ma miedzy nozkami nie dowiedzialam sie mam zdjecie w 3D nie moge sie napatrzec loooooow
To dobrze

Cytat:
U mnie po usg tez wszystko super, lekarz nie byl zaskoczony tym, ze mam wrazenie, ze czuje ruchy-mlody wierzgal jak szalony.
aha-na 90% bedzie chlopiec

Cytat:
Napisane przez Kropkaa Pokaż wiadomość
Fuertka88 wydaje mi się że niektórzy z męża rodziny są fałszywi i wydaje im się że jak są z USA to klękajcie narody
Nie lubię takich fałszywych ludzi

Cytat:
Napisane przez Kropkaa Pokaż wiadomość
Aa muszę się pochwalić! Moja córka za 3 dni kończy 9 miesięcy i wczoraj pierwszy raz sama usiadła i zaczyna raczkować podpierając się na kolankach i łokciach oczywiście chwieje sie jeszcze bo to pierwsze kroki ale tak mnie to ucieszyło

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
My podczas Swiat mówiliśmy rodzinie o dziecku. W wigilie z rana powiedzieliśmy synkowi. Bardzo sie ucieszył. I przez całe swieta z radością sam wszystkich o tym informował. Czekaliśmy na jakiś fajny moment ... usiedliśmy do stołu ... a mały wypalił: "a moja mama ma w brzuszku dzidziusia!".
Uroczy!
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2015-01-01, 15:53   #3204
ewelina1988_20
Rozeznanie

Cytat:
a czego się boisz?

Juz pisałam na forum ze nie miałam łatwego porodu i boje sie ze znowu czeka mnie wiele godzin skurczy i boli partych pozniej nacinanie proznociag i dziecko tak sine i wyczerpane... Czasami jak pomyśle ze w lipcu powtórka to aż mi sie chce wyć. Raczej nie zdecyduje sie na więcej dzieci. Teraz wpadliśmy (rodzinna tradycja -mama babcia tez wpadły z drugim) ale cieszę sie ze bede mieć dwoje.
Stary 2015-01-01, 15:56   #3205
fuertka88
Rozeznanie

Pierwsze ruchy: W ciąży z synkiem pojawiły się na przełomie 18-19 tc. Ciekawe jak będzie teraz ? BBF pokazuje mi, że pierwsze ruchy mogę czuć od 15t0d hmm

Cytat:
w zał - tak rosnę
Pięknie!

Ja muszę w końcu zacząć robić fotki brzusia, bo zawsze coś innego wypada a to fajna pamiątka

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
A u nas w domu ospa... Hania mi dzis rano podnosi koszulke i mowi: Mamo,patrz,mam krosteczki...a ja stary wyjadacz przedszkolny od razu wiedzialam,ze to ospa... Jeszcze tylko zadzwonilam do dziewczyn,zapytac czy byly jakies zgloszone przypadki i byly przed swietami... zaraz leekarz a on14.20 mam wizyte u gina... przepraszam,za literowki,ale pisze z tel imi nie chca wskakiwac polskie znaki
Szybkiego powrotu do zdrowia!

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Dzisiaj kupiłam wózek dla naszej fasolki. Zdecydowaliśmy się na 2w1 Espiro Atlantic. Wózek ma duże, pompowane kółka, przednie są obrotowe, ale można je zablokować aby jechały tylko prosto. Kupiliśmy dzisiaj, gdyż trafiła nam się super okazja.

Cytat:
jestem 2 kg na plusie...
U mnie póki co na minusie -2kg ale ja zaczynałam z duuuużo wyższą wagą niż Wy wszystkie

Cytat:
A ja dziś zaczynam 14 tc!
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Czas edycji: 2015-01-01 o 15:58
Stary 2015-01-01, 15:57   #3206
elinka21
Zakorzenienie

A wiecie jak ja sie dzis wkurzylam bo jestesmy u tesciow, mieszkaja 60 km od nas. Tesciowa robila dzis kurczaka na piwie, wie ze jestem w ciazy, moze racja piwo wyparuje chociaz ja tego na 100 nie wiem, mowie ja to dziekuje za takiego kurczaka a raczki tekstem alez Ty glupia noz kurde :/.
Tesciu za chwile ja tez nie bede jadl bo biore antybiotyk wrrrrrrr, glupie teksty

25.03.14
Stary 2015-01-01, 16:03   #3207
malenstwo1988
Raczkowanie

Cytat:
o kurcze ale jak to sie stało? zakręciło Ci sie w glowie czy jak? nie chcesz tego sprawdzić, porobić badań?
Zaczęłam brać antybiotyk na bakterię która wyszła z posiewu i nie wiem czy to nie jego zasługa ale ogólnie wstałam rano napiłam się gazowanego, przydusiło mnie usiadłam i odpłynęłam :/

Witamy się w nowym roku gratulujemy sylwestrowych wizyt i za następne trzymamy mocno kciuki
malenstwo1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 16:08   #3208
ewelina1988_20
Rozeznanie

Wlasnie zamówiłam sobie moja ulubiona pizzę z dominos i paczki bo sa pyszne
Stary 2015-01-01, 17:41   #3209
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Cytat:
Juz pisałam na forum ze nie miałam łatwego porodu i boje sie ze znowu czeka mnie wiele godzin skurczy i boli partych pozniej nacinanie proznociag i dziecko tak sine i wyczerpane... Czasami jak pomyśle ze w lipcu powtórka to aż mi sie chce wyć. Raczej nie zdecyduje sie na więcej dzieci. Teraz wpadliśmy (rodzinna tradycja -mama babcia tez wpadły z drugim) ale cieszę sie ze bede mieć dwoje.
ja też mam traumatyczne przeżycia z porodu i pomimo tego że do miękkich nie należę to rozważam cc. nie wiem, jeszcze decyzji nie podjełam ale puki co to ma samą myśl o porodzie robi mi się slabo
cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 17:44   #3210
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
A wiecie jak ja sie dzis wkurzylam bo jestesmy u tesciow, mieszkaja 60 km od nas. Tesciowa robila dzis kurczaka na piwie, wie ze jestem w ciazy, moze racja piwo wyparuje chociaz ja tego na 100 nie wiem, mowie ja to dziekuje za takiego kurczaka a raczki tekstem alez Ty glupia noz kurde :/.
Tesciu za chwile ja tez nie bede jadl bo biore antybiotyk wrrrrrrr, glupie teksty
Hehe.. daj spokój... ja wczoraj sylwester też z teściami i teksty teściowej, żeby mi polać "kropelkę"... ja mówię nie! no co ty! nie mam zamiaru pić... a potem za chwilę znowu: "może kropelkę" echhhhhhhhhhhhhh
a dzisiaj mi ciasta ukroiła i wzięłam gryza i kurczę czuję, że jest z alkoholem, ale to wręcz czysty spiryt czułam... to głupią udawała... i też, że "ojj no zjedz, no zjedz..." tak więc wiem, co czujesz.........

Chociaż powiem Wam, że chciałabym, żeby mi te pół roku jeszcze szybko minęło... echhh chciałabym mieć już to dziecko przy sobie...

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Wlasnie zamówiłam sobie moja ulubiona pizzę z dominos i paczki bo sa pyszne
smacznego też bym pizze zjadła. chociaż... postanowiłam sobie, że od nowego roku zacznę cos zdrowiej jeść... bo ostatnio niestety wzielo mnie na chipsy, paluszki, ciasteczka............. cole
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości