|
|
#2761 |
|
Lurker ;)
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Elllmi jak reakcja rodziny i meza na fasolke
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
A daj mnie tu kapeczkę. .
|
#2763 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
my jutro w końcu wracamy do domu w ogóle Hania dzisiaj jeszcze dostała od ciotki mikrofon ze statywem i głośnikiem i chodzi z nim po domu i śpiewa albo buczy oczywiście jest wojna o niego z Antosiem![]() Wszystkiego Najlepszego dla naszych dwulatków!! ezzo gratulacje! Lady ja też nie zwracam uwagi juz na stosunek czy zachowanie dziadków. sa Hani dziadkami, wiem że Ją kochają i źle nie chcą. ja z Nią jestem codziennie, ja Ją wychowuję i tego się trzymam. a kontakt ma z nimi dość rzadki więc szaja ja również zgadzam się z Tobą ellmi pisz w końcu co u Ciebie! ![]() w ogóle moje Dziecko odkąd tu jesteśmy nie śpi w dzień nie ma czasu, tyle się dzieje no raz się zdarzyło, chyba w wigilię. i tak chodzi spać o 19, wstaje o 8/9. i teraz się zastanawiam czy wrócić do tych drzemek czy nie;p
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2015-01-02 o 20:57 |
|
|
|
#2764 |
|
Zadomowienie
|
Ezzo, gratuluję drugiego siusiaka
---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- A zapomnialam napisać, że byliśmy u tego neurologopedy o spokojniejsza już jestem, ona bardzo dużo pracuje z artystami mi i powiedziała, że u Piotra nie widzi Ża typowych zachowań. Więcej napiszę jak będę na kompie bo z tel mi ciezko. I ostatnio widzę postęp w rozwoju mowy, przez kilka dni doszły nowe wyrazy, gł. Dzwiekonasladowcze, ale zawsze to coś
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Elmiaczku spowiadaj sie! jak tz zareagował?
|
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2768 |
|
Konto usunięte
|
Insolito, a podasz nazwisko tej pani? może znam
ale świetne wieści podajesz!
|
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Insolito wspaniałe wieści
![]() Michael moją Gwiazdę też ciężko położyć w dzień ostatnio, ja też chcę tyle energii ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Podjęłam właśnie decyzję, aby zlikwidować tv w domu. Nic w niej nie ma ciekawego, a wszelkie filmy (tudzież seriale M.) możemy obejrzeć online. Tylko ciekawe co na to M.
|
|
|
|
#2770 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nataszko, Igorku wszystkiego najlepszego w dniu Waszych drugich urodzinek Cytat:
![]() wspaniała wiadomość Cytat:
A co do przyjaciela to dla Was pewnie szok Cytat:
![]() A co do pogrubionego to ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Lenova co do tv to wiem, że gdybyśmy mieszkali u rodziców (nieważne których) mielibyśmy identyczny problem. U mnie w domu tv jest włączony non stop. Jak przyjeżdżamy to proszę, żeby wyłączyli. Czasem wyłączają a czasem się tylko mój ojciec śmieje, że dzięki mnie Kuba pójdzie do podstawówki i otworzy oczy ze zdumienia jak zobaczy gdzieś telewizor. Wkurza mnie to ale cóż poradzić :/. Niestety chyba nic nie poradzisz, bo pokolenie naszych rodziców tak już ma
|
|||||
|
|
|
#2771 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
Szaja, Iwona Dąbrowska http://www.logoped.com.pl/index.php?id=onas
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
TŻ dowiedział się dopiero w święta, dostał w prezencie test z dwoma krechami
no i oczywiście szczęśliwy, zły na mnie, że mu tak długo nie mówiłam i zszokowany, bo robiłam test wczesniej i nic nie wyszło, więc nawet się nie spodziewał u lekarza byłam, że by potwierdzić i jest fasolka, ale na razie baaardzo wcześnie, czekam na serduszko i dopiero wtedy powiem wszystkim; muszę się umówić na wizytę do jakiegoś innego lekarza, bo ten był beznadziejny, spóźnił się godzinę, odezwał sie dwa razy podczas wizyty, no ale pod koniec roku ciężko się do kogokolwiek umówić Cytat:
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, baaaaaardzo sie ciesze!!!! |
|
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejkuuuu jaka gapa ze mnie - Nataszko, Igorku, samych wspanialosci!
|
|
|
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam Was, będzie po łebkach, bo uczę się do poprawki tego zaliczenia
i przeprowadzka trwa więc ni mam czasu na nic.A więc: Lenova: łączę się w bólu, jutro poprawka zaliczenia (;/) i nadal nie wiem czy prowadzący zgodzi się z tym co mu napiszę, w końcu poprzednio myślałam, że zdam bez problemu;/ Co do dziadków : dużo racji ma Szaja i dziewczyny Spróbuj jakoś pozytywniej formuować wypowiedzi, u mnie to działa np tv " wierzę, że będziecie się świetnie bawić bez tv, że potraficie spędzić super razem czas, Blanka uwielbia to i tamto". Przykład z pupy ale wiesz o co chodzi. Jakby ego im podnieść na zasadzie - no przecież potraficie super spędzać czas z wnukiem bez tv". Insolito : Cytat:
Także u nas nie ma.Szaja: z dzieciństwa pampuchy pamiętam - lubiłam, ale jakoś myślałam, że to jakiś szit? jak się to robi i z czego? Mojej młodej powinno smakować Ktoś pytał o łóżeczko - nie pamiętam (Deli?) - miałam 2 typy Kritter i Minnen ( z naciskiem na minnen raczej, koniecznie białe) i właśnie minnen wygrało po zobaczeniu na żywo. Pięknie wygląda! Teraz szukam na allegro - może któraś kupowała - materiału na jakąś fajną pościel, bo mi mama jednak uszyje - będzie taniej. Jesteśmy na górze, działa prąd , woda, net, płyta indukcyjna podpięta jest, dziecko śpi na nowym łóżku.. no już prawie mieszkamy! Tylko łazienka nie dokończona, myć się tu nie da, muszę u rodziców łazienkowe kwestie załatwiać póki co. Ale przynajmniej wieczory są nasze! W sprawie reportażu tv - stacja zawaliła, nie oddzwonili do mnie wcale 9nie informując kasi która mnie przeprasza teraz) i puścili nagranie beze mnie, więc sławy nie będzie ![]() Nic to
|
|
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
W sprawie tv - zgadzam sie z LADY i SZAJA. Wyluzowalam i o wiele latwiej mi sie z tym zyje.
Pewnie mam latwiej niz LENOVA, bo do t.jezdzimy co tydzien,nie codziennie... Ale wiem, ze ich nie zmienie, nie wylacza tv w ciagu dnia chocby sie palilo i walilo. Grunt, ze ja na codzien zbyt wiele nie ogladam i ze w zlobku nie ma tv (tesc byl dzis w szoku jak sie o tym fakcie dowiedzial). |
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja w temacie łóżek. Czy któraś spotkała się z "rosnącym" łóżkiem nie z Ikea? Czy wogole są jeszcze gdzies indziej takie?
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Neti : wydaje mi się, że to popularny patent.
A czemu wykluczyłaś ikee? Ja mam teraz prawie wszystko z ikea niestety, jakość tyłka nie urywa, ale cena jest jak na moje warunki póki co ok, i design mi jakoś tam odpowiada. Teraz tu w mieszkaniu mamy prawie wszystko białe z mebli, lepiej to wygląda przy tak małym metrażu i znalazłam to czego szukałam w ikea właśnie. |
|
|
|
#2779 |
|
Wtajemniczenie
|
Insolito- świetne wiadomości !
Dzięki dziewczyny, chyba też pora zluzować ale cięęęężko z tym . Mam nadzieję jednak, że to ja mam największy wpływ na to jakie będzie moje dziecko. Rzecz niesłychana: zemdlałam oglądając film
|
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo że mamy jeden pokój to cały w ikeowskich meblach ![]() No może poza tymi samorobkami mojego męża. Choć teraz jest w trakcie robienia regału i dwóch siedzisk -skrzyń dla młodego juz nie ma gdzie trzymać zabawek.
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
Insolito bardxo sie ciesze z dobrych wiadomosci
Exzo gratulacje Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Ha,wiedziałam, ze za super lajtowym usnieciem B. stoi jakis haczyk
obudził sie o 2,30 a zasnął o 5,50 takze niedastalismy, jestem zombie, pije kawe, a dzis ksiadz lata takze tego, uciekam jakos doprowadzic sie do ładu
|
|
|
|
#2784 |
|
Lurker ;)
|
Spoko spoko odlozylam mala o 22, poszlam sie kapac i co slysze? Ryk. Ryk przez godzine. Chyba kupka meczyla, bo rano pierwsze co to mama fuuu.
W dodatku nasypalam kawe zamiast do swojego kubka to do jej butli ![]() Ale spalysmy do 9 Tata do 5
|
#2785 |
|
Konto usunięte
|
Jak ja się cieszę, że Dorotka zaczęła spać dłużej
niedawno budziła się o 5 :/ teraz idą obie spać między 19-20, wstają 7-8 a po Sylwestrze do 8:30, szał ![]() Lenova, ała, aż zabolało
|
|
|
|
#2786 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry!
Cytat:
![]() Bo sie nie mogl doczekac urodzin ![]() Bartusiu kochany - wszystkiego co najlepsze dla Ciebie! Sto lat Przystojniaczku! ps. u nas tez dzis ksieciunio ![]() Cytat:
moze nastepnym razem ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2787 |
|
Konto usunięte
|
BARTUSIU! z okazji 2 urodzin spełnienia marzeń, dobrego spania
kochających rodziców i kolejnych farm/traktorów/zwierzątek życzy ciotka Szajka wraz z dziewczynami ![]() Debrah, co do pampuchów - to ciasto drożdżowe i tyle. Wyrzuciłam opakowanie wczoraj, nie sprawdzę, ale nie sądzę by wiele syfu się tam mieściło Są naprawdę smaczne, ja w mikrofali (mamy taki plastikowy pojemnik do gotowania na parze) robię, troszeczkę wody (kilka łyżek), na to "sitko", kładę 3-4 kluski, przykrywam i 2 minuty na moc 850.---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- A, jeszcze - dziewczyny, chyba hulajnogę dla Dorotki wezmę na 2 urodziny, tylko muszę ją przymierzyć do tej którą Agatka ma, ona skrętna, więc nie wiem... Jeśli nie taka, to może: http://allegro.pl/spokey-hulajnoga-p...874483036.html Agatka ma taką, z księżniczkami rzecz jasna ale jeśli któraś chce to i z Carsami są ![]() http://allegro.pl/hulajnoga-trojkolo...877206888.html |
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Dawno się nie odzywałam, ale nie mam czasu. Podczytuję Was jedynie. U mnie nie za ciekawie. 1. Z TŻ beznadziejnie od Nowego Roku - codziennie kłótnia. Już tym wszystkim i mam dość.2. Domcia zrobiła się agresywna wobec Ali. I tu moje pytanie - jak reagować? Doradzicie? ![]() 3. Śpię niewiele, Ala ma często przerwy w nocy 2 godzinne w spaniu, więc chodzę rozdrażniona i zmęczona. 4. Do d*** ze mnie matka. Od jakiegoś czasu opiekuję się wyłącznie Alą. Nie umiem połączyć opieki nad Alą ze spędzaniem czasu z Domcią. Np. nie daję jej śniadań, obiadów, bo przeważnie wtedy karmię. Bawię się z nią rzadko, bo dużo czasu spędzam przy karmieniu. I pewnie dlatego Domcia zrobiła się agresywna. Wyrzuty sumienia chyba mnie niedługo zeżrą. Ogólnie czuję się przytłoczona rzeczywistością. Sory za te moje wypociny. Widziałam, że nie tylko ja mam ostatni kiepski okres z facetem :/ Ezzo gratuluję drugiego synka ![]() Marsi też byłabym w szoku. Będziesz teraz miała psiapsiółę A z drugiej strony podziwiam go za odwagę...Bartusiu wszystkiego najlepszego z okazji 2 urodzin Co do spania, to Domcia zasypia ostatnio ok 22 i śpi do 9. Niestety ja z tego luksusu nie korzystam
|
|
|
|
#2789 |
|
Konto usunięte
|
Ewik, chustę masz? jeśli nie, to naprawdę polecam, cholernie ułatwia życie przy starszym dziecku.
Nie może być tak, że się nie zajmujesz starszą, bo to zwiększy problemy. Ja karmiłam Dorotkę siedząc przy stole, gdy Agatka jadła Również karmiąc czytałam Agatce, rysowałam z nią czy układałam układanki. Usypiałam ją, karmiąc Dorotkę. Dla matki nie ma pojęcia "nie umiem". Umiesz, umiesz, tylko w to uwierz
|
|
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49572998]Ewik, chustę masz? jeśli nie, to naprawdę polecam, cholernie ułatwia życie przy starszym dziecku.
Nie może być tak, że się nie zajmujesz starszą, bo to zwiększy problemy. Ja karmiłam Dorotkę siedząc przy stole, gdy Agatka jadła Również karmiąc czytałam Agatce, rysowałam z nią czy układałam układanki. Usypiałam ją, karmiąc Dorotkę. Dla matki nie ma pojęcia "nie umiem". Umiesz, umiesz, tylko w to uwierz [/QUOTE]Dzięki Szaja. Muszę wziąć dupę w troki i próbować to zorganizować, żeby właśnie, tak jak piszesz, nie było jeszcze gorzej. Chusty niestety nie mam, bo zawsze wydawało mi się to zbyt skomplikowane jak na moje zdolności
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

oczywiście jest wojna o niego z Antosiem

(( nie spalismy z nerwow cala noc a 6 dzieci trzeba ogarnac![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

takze niedastalismy, jestem zombie, pije kawe, a dzis ksiadz lata
tym wszystkim i mam dość.