|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Dziękuję dziewczyny
![]() Pani, hmm, u mnie obie babcie futrują Artka Kinderkami Ja to tylko przechwytuję i reglamentuję, a co nie dla A. - to sama zjadam ![]() Ale nie będę kłamać - czasami daję A. słodycza, szczególnie, jak zje cały obiad bez gadania - na zasadzie nagrody. A teraz czekam na gromy ![]() [tzn. w innej sytuacji nie dostaje - dostaje tylko po zjedzonym posiłku, nigdy zamiast] |
|
|
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Perse oby wszystko szybko się dokładnie wyjaśniło
![]() Cytat:
choć wiem, że to jeszcze wcześnie...no ale muszę coś zamówić myślałam, że podcie jakiś przykładowy link, bo na allegro ich dużo i różne - nie mogę się zdecydować...no właśnie też się zastanawiam jak nasza porodówkowa kolejka wygląda na pierwszej stronie porządku brak i biorąc info stamtąd to jest Mleb i ja nie ładnie mamuśki! no już brać się do roboty, pisać do Inutil i przenosić do zafasolkowanych!------------------------------------------------------------------ znalazłam taką - tylko który kształt jest dobry??? http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=91
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2015-01-02 o 16:07 |
|
|
|
|
#3003 |
|
Konto usunięte
|
wydaje mi się że mogę być pierwsza w kolejce
w tym samym terminie jest meire potem hope pani monika rena alfa ??? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- perse mam nadzieję że te kulke da się szybko wyleczyć Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3004 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49562074]Dziękuję dziewczyny
![]() Pani, hmm, u mnie obie babcie futrują Artka Kinderkami Ja to tylko przechwytuję i reglamentuję, a co nie dla A. - to sama zjadam ![]() Ale nie będę kłamać - czasami daję A. słodycza, szczególnie, jak zje cały obiad bez gadania - na zasadzie nagrody. A teraz czekam na gromy ![]() [tzn. w innej sytuacji nie dostaje - dostaje tylko po zjedzonym posiłku, nigdy zamiast][/QUOTE] Dlaczego gromy? Dobry słodycz nie jest zły (dobry nie oznacza jakich super duper domowych wypieków). Dzieciom też się coś od życia należy
|
|
|
|
#3005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daleko masz do sklepów? Cytat:
![]() aktualnie mam fazę na drugie dziecko, ale nie wiadomo jak długo potrwa. kiedy planujesz powrót? co z Emilką wtedy? będziesz jeszcze wybierała urlop? rena ja sama sobie uszyłam poduszkę do spania, ale jest w tym stylu http://allegro.pl/poduszka-dla-kobie...868419911.html ja polecam, bo można formować w dowolny sposób. używałam do spania w ciąży. po porodzie do karmienia i do zabezpieczania Krzysia. do tej pory jej używamy do spania, albo sobie podpórkę robię pod plecy gdy bolą, albo zabezpieczam Krzysia jak leży na skaju łóżka, wkładam ją wtedy pod prześcieradło z gumką tworząc wałek.
|
|
#3006 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
się tak cieszę, jakby co najmniej Polska wygrała złoty medal na olimpiadzie ![]() Niestety od pewnego czasu mamy powtórkę z rozrywki - wkłada palce do buzi w czasie jedzenia. Już tego nie robił, a tu znowu. Co do słodyczy samych w sobie - nie jestem ortodoksem. Ja jem słodycze, więc siłą rzeczy u nas w domu są. Na pewno dopóki będę nad tym panować, Artek nie będzie jeść chipsów ani takich rzeczy, bo tego się u nas nie je ogólnie. Ale ja po obiedzie lubię sobie zjeść czekoladkę (ewentualnie dwie, ewentualnie całą tabliczkę żartuję, w końcu przeszłam na dietę ), a w jakieś niedziele - święta czasami ciasto, więc na pewno nie zabronię tego Artkowi, o ile będzie wcześniej zjadał normalne posiłki.
|
|
|
|
|
#3007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zamówiłam w kształcie 'C' - wzór brązowe sowy (o taką: http://allegro.pl/poduszka-dla-kobie...937614134.html) nie mogę się doczekać zakupów dzidziusiowych
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2015-01-02 o 17:31 |
|
|
|
|
#3008 |
|
Wtajemniczenie
|
jezu jak te Wasze ciąże lecą
normalnie szok Rena to już niedługo i pierwsze ruchy poczujesz a ja dziś okres dostałam
|
|
#3009 |
|
Konto usunięte
|
Królewna trzymam kciuki.
Wasze ciąże rzeczywiście lecą ekspres ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Królewna oby to był ten cykl
![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam za cykl
|
|
#3012 |
|
Wtajemniczenie
|
cykam się, że taka jestem napalona na dziecię, że mózgownica zblokuje mi plemniki
ale ja nie umiem o tym nie myśleć..
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale no nic na siłę, będzie co ma być, póki co walczę o podwyżkę w pracy
|
|
|
#3015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dawaj! Znajdzie się miejsce i dla Ciebie!
Wierzę. Ale ta bajka zakończy się szczęśliwie! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49560720]Dziękujemy za kciuki ![]() Więc tak: podejrzenie łagodnej zmiany, torbieli wypełnionej płynem (dokładnie torbiel Bakera). Do potwierdzenia na USG. Termin USG szpitalnego: 16.02 Nic więcej nie wiem, bo lekarz gbur, ale ani się nie pocieszyłam ani bardziej nie zmartwiłam, bo już czytałam o tej torbieli (wolicie nie wiedzieć, co jeszcze czytałam i zalewałam się łzami, ale mniejsza z tym). W każdym razie ciekawe, skąd się to wzięło. No ale moje dziecko to kaskader jak wiadomo, więc może sobie coś uszkodził w czasie brojenia. Niestety nie wiem też, jaki to będzie miało wpływ na późniejsze funkcjonowanie kolanka, ale mam zamiar spisać pytania na wizytę prywatną. Ale bardzo dzielny był, płakał tylko, jak go ten gbur lekarz badał. Tak to szalał po szpitalu. Oczywiście najbardziej upodobał sobie śmietnik [/QUOTE] Kciuki żeby wszystko się dobrze zakończyło! Cytat:
Ja jestem padnięta. Posprzątałam całą chatkę, obiad, lekcje i padam. Dziś przyszła @, więc zaczęłam opakowanie tabletek. I czekam co będzie dalej, na wynik cytologii i dalsze badania. Ciekawe czy ja wogóle będę mogła jeszcze mieć dzieci, tzn ile tej szyjki będą musili mi usunąć...
|
|
|
#3016 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3017 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pierwszy zakupCytat:
![]() Cytat:
nie wiem co się dzieje z Krzysiem. drugi wieczór straszny płacz przy cycy. wierci się, kopie, wali rękami, gryzie i płacze. dziś czopka mu włożyłam, i jakoś tak strasznie płakał przy wkładaniu, że już żałuję że włożyłam. czy mogłam mu coś zaszkodzić? męczy się biedaczek. już mi nawet głupia myśl przyszła, że głodny jest
|
|
#3018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze 2 godzinki w pracy. Domis ostatnio jak ogląda ksiazeczke i widzi kółko pokazuje paluszkiem i woła"kuko!" Wysłane z mojego GT-S5830i Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#3019 |
|
Konto usunięte
|
Dwakolory nie nastawiaj się na złe wiadomości, projektuj sobie, że będzie dobrze. Nastawienie to połowa sukcesu
Iza kuko jest super Berbie biedny Krzyś Kurczę martwię się o Chrześnicę mojego męża... 22 grudnia skończyła roczek, a mi się wydaje jakby od 3-4 miesięcy stała w miejscu w rozwoju... Umie zrobić brawo i papa, ale nic nie mówi - nawet jakiegoś baba, czy gaga, jedynie jakieś uaua i takie mało artykułowane dźwięki... Myślicie, że coś może być nie tak? Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
Perse
Przykro mi bardzo. Mam nadzieje że szybko na jakieś usg sie dostaniecie.Rena piękna poduszka Super że kupiłaśBerbie no to za półtora roku możecie sie zacząć starać ? Chyba że będziesz całą ciąże pracować, to wtedy wcześniej Monika Twój Tż to ma pomysły... ![]() Luna bardzo dziekuje!!!!! Już dzisiaj zastosowałam Maksio bardzo często patrzy mi w oczy, na moją twarz. Dużo sie śmieje (w głos też). Wiec tym sie nie martwie. ( A dzisiaj przechyliłam głowę na bok i powiedziałam akuku a on też przechylił i uśmiech ) Pochwale sie że już raczkuje perfekcyjnie Wczesniej sapał, pocił sie , robił krótkie dystanse. A teraz śmiga jak torpeda . Nic sie nie męczy, nie ślizga sie (niepotrzebnie nakollaniki kupiłam). A dzisiaj siedział dłuższą chwile bez podparcia ręką, prościutki Weszłam do grupy azs na fb. Kopalnia wiedzy. Maksio dzisiaj miał kąpiel z olejem kokosowym ( kot w czasie kąpieli wypijał wode z wanienki...). Nietsety z czterech wprowadzonych produktów uczuliło go trzy ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Dwakolory wiem że ciężko ale myśl pozytywnie ![]() Królewna kciuki
|
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, że znalazłaś forum z którego możesz czerpać dobre rady.
27.06.2011 Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam Edytowane przez BERBIE Czas edycji: 2015-01-02 o 21:11 |
|
|
|
|
#3022 | |||
|
Zadomowienie
|
Rena fajny zakup
Cytat:
![]() Urlop macierzyński konczę końcem kwietnia, potem jeszcze muszę wykorzystać zaległe jakieś 10 tygodni urlopu, więc pewnie wypadnie początek wakacji. A co z Emi to jeszcze się głowię.. Cytat:
a głody jakby był to raczej nie odsuwał by się od cyca, więc spokojnie. Może jakiś kolejny skok?może coś go męczy? oby spał spokojnie. Cytat:
![]() Dwakolory trzeba wierzyć, że będzie dobrze! Królewna kciuki za starania!!! |
|||
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49566371]Kurczę martwię się o Chrześnicę mojego męża... 22 grudnia skończyła roczek, a mi się wydaje jakby od 3-4 miesięcy stała w miejscu w rozwoju... Umie zrobić brawo i papa, ale nic nie mówi - nawet jakiegoś baba, czy gaga, jedynie jakieś uaua i takie mało artykułowane dźwięki... Myślicie, że coś może być nie tak? Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]ja bym pewnie skonsultowała, z J. akurat jakoś na roczek byliśmy u logopedy. kuzyn J. na ponad 1,5 roku mówił jedynie: ma, co znaczyło nie ma. J. mówił więcej, chociaż jego mowa była oceniana na dolną granicę normy (i pewnie nadal tak jest). ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- ale macie przejścia z karmieniem... |
|
|
|
|
#3025 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3026 |
|
Konto usunięte
|
Monia problem jest w tym, że Szwagier mieszka w Irlandii, poza tym Szwagierka jakby nie zauważa problemu. W ogóle jak widzę jaki cyrk zrobili dziecku z życia to aż mi Małej żal - o 14 je deserek, obiadek o 20. O 20 ma 20 minut drzemki, kładą ją spać o 23, śpią do 11... Szwagierka zamiast się nią zająć to włącza Skype i gada ze swoją matką, a Mała siedzi i ogląda TV, nawet chcą dla niej
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
J. po południu, po spacerze zasnął. a ja głupia się cieszyłam
to jego druga temperatura. od czego mało ostatnio bywaliśmy w tłumach, na zęby do tej pory nie gorączkował. eeh ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49567495]Monia problem jest w tym, że Szwagier mieszka w Irlandii, poza tym Szwagierka jakby nie zauważa problemu. W ogóle jak widzę jaki cyrk zrobili dziecku z życia to aż mi Małej żal - o 14 je deserek, obiadek o 20. O 20 ma 20 minut drzemki, kładą ją spać o 23, śpią do 11... Szwagierka zamiast się nią zająć to włącza Skype i gada ze swoją matką, a Mała siedzi i ogląda TV, nawet chcą dla niej Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE] |
|
|
|
#3028 |
|
Zadomowienie
|
Gryzia smutne to
bardzo.Monia spokojnej nocy. |
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia może tak mieć że później zacznie naśladować i mówić. Ale podejście rodziców jest słabe :/ nie planowali dzieci że nie mają dla niej czasu?
Monia oby temperatura spadła J. My mamy drugi dzień bez drzemki. Kiepsko bo Olek popołudniu jest zmęczony, wszystko go denerwuje, potyka się o własne nogi. Idzie co prawda spać wcześniej ale dziś np ma już drugie przebudzenie i mimo braku drzemki nocka i tak była z wieloma pobudkami
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
Perse Każdy z nas popełnia jakieś gafy wychowawcze, najważniejsze, że starasz się mu urozmaicać jedzenie i kiedyś Artek załapie.
Ja też daję S. słodycze, czym byłoby dzieciństwo bez słodkości od babci ![]() Rena Mnie zawsze podobał się kojec z Motherhood, później możesz wykorzystać do karmienia Barbie Mniejsze sklepy mamy w pobliżu około 4 km, a do CH musimy jechać 60 km.. Więc muszę zabierać chłopaków, co jest trochę upierdliwe ![]() Gryzelda Zatkało mnie Współczuje temu dziecku, tylko siedzenie przed TVKucyk Na kiedy masz wizytę u alergologa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

Ja to tylko przechwytuję i reglamentuję, a co nie dla A. - to sama zjadam 

co do rogala to jest ich na allegro pełno, jak kupiłam w komplecie: duży rogal + mały do karmienia i to był bardzo udany i przydatny zakup, więc polecam. Do dziś używamy obu.

normalnie szok 
ale no nic na siłę, będzie co ma być, póki co walczę o podwyżkę w pracy
Przykro mi bardzo. Mam nadzieje że szybko na jakieś usg sie dostaniecie.

mało ostatnio bywaliśmy w tłumach, na zęby do tej pory nie gorączkował. eeh