Mamusie lutowe 2015 - cz. 6 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-03, 13:33   #2851
anielkaaa75
Przyczajenie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6

Jeśli chodzi o zmianę płci po porodzie o rozmawiałam z położną i powiedziała mi że jeśli od początku lekarz mówił że chłopczyk to powinno tak zostać, często zdarzają sie pomyłki z dziewczynami. Tak więć dziewczynka może stać się chłopczykiem ale chłopczyk raczej się nie zmieni w dziewczynkę

Mój lekarz twierdzi że w medycynie nic nie ma na 100 %
anielkaaa75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 13:52   #2852
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Anielka no właśnie mi częściej mówią że chłopiec może być dziewczynką bo pępowina może się zawinąć i być siusiakiem. Który później jest odcinany :P
Ale znam przypadki pomyłek w obie strony.
Mi mówili 4 razy że dziewczynka, ale pewność będę miała jak zobaczę sama
Stary 2015-01-03, 14:11   #2853
Tutti1234
Zadomowienie

Nie chciałabym żeby na porodówce sie okazało że moja córcia to synek. Zawału bym dostała, ale na wszelki wypadek mam dużo ciuszków uniwersalnych.
Tutti1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 14:14   #2854
d_a_r_i_a
Rozeznanie

Ja mam wszystko chłopięce...także mam nadzieje ze nic się nie zmieni...

Na obiad zamowilismy pizzę bo ja dziś na nic nie mam siły..

Anielka ja mam wózek colletto Marcello
d_a_r_i_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 14:24   #2855
meire
Zakorzenienie

No ja mam nadzieje, ze moja corka juz nia zostanie... nie jestem przygotowana na chlopaka... wszystko dziewczynkie... no ja licze na to, ze moj gin sie nie pomylil.. ja tam chce corcie... nawet nie straszcie...

Anielka, my mamy wozek Teutonia BeYou!.. juz niedlugo do nas dojedzie...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 14:49   #2856
ewccik
Zadomowienie

mi tez gin mowili ze raczej z chlopca dziewczynki juz nie bedzie a odwrotnie to roznie bywa.
mialam 3 usg u roznych gin ktorzy stwierdzili chlopca wiec mam nadzieje ze juz tak zostanie
ja tez nie mam sily na robienie obiadu, jedziemy zaraz do sklepu kupic cos gotowego.
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 14:53   #2857
zielona butelka
Zakorzenienie

Wróciliśmy z zakupów i zdycham, a to w sumie tylko godzinka z hakiem była.
Już pewnie do wieczora zalegnę w wyrku z laptopem, trochę bezproduktywnie, ale może sobie polatam po Pinintereście w poszukiwaniu jakichś fajnych inspiracji do mieszkania... jak już odpocznę, bo na razie to dęęęętka na maksa.

Anielka... widzę, że jesteś z Białegostoku, mojego rodzinnego miasta. Buziaki wielkie!!!!

MalaDT- ja nie wiem, jak ty dasz radę wannę myć.....

Ja nawet nie chcę słyszeć, że płeć mogłaby się zmienić. To byłby za duży szok.Poza tym, myśl o dziewczynce mnie jakoś tak miło nastraja, więc nie straszcie!
zielona butelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 15:01   #2858
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Ja dzisiaj kolejny dzien przesypiam w lozku. Nic mi sie nie chce, chyba jakas depresja mnie dopadla :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-01-03, 15:07   #2859
Tutti1234
Zadomowienie

Ja ide sie przespac na godzinke lub dwie bo za chwile przed kompem usne.
Tutti1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 15:19   #2860
iva_b
Raczkowanie

hej
mój to chyba ze szczęścia by padł jakby Nadia okazała się Sebastianem jak mu powiedziałam że tym razem też córcia to posmutniał a za chwile stwierdził :pier... czwarte adoptuje...

mi gin mówił że ok 5% jest szans że worek mosznowy jest schowany i na usg widać że dziewczynka ale mam nadzieje że u maleńkiej nic nie wylezie po porodzie

jejciu jutro mam zaproszenie na roczek a tu prezentu brak...nawet pomysłu jakiegokolwiek

ehhh
Stary 2015-01-03, 15:28   #2861
Ollllciaaa
Zakorzenienie

A my z mężulem byliśmy u nas na budowie, przewieźliśmy troche rzeczy co strych u rodziców zawalają...trochę podumaliśmy, popatrzylismy...ajjj już nie mogę się doczekac przeprowadzki ale jeszcze sporo roboty i pieniędzy.
U nas w domu na termometrze, temp. 1 stopnień zimno brrrr

kolejna styczniówka urodziła ahhh niedługo kolej na nas

Cytat:
Napisane przez Tutti1234 Pokaż wiadomość
ja też 55 ciekawe ktora z nas wcześniej sie rozpakuje
my mamy ten sam termin porodu niech jak najdłuzej nasze dzieciaczki siedzą w brzuszku

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
mój tz poszedł do kec kupić mi sałatke cezar z kurczakiem bez panierki:p

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
zjadłabym

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
Anielka no właśnie mi częściej mówią że chłopiec może być dziewczynką bo pępowina może się zawinąć i być siusiakiem. Który później jest odcinany :P
Ale znam przypadki pomyłek w obie strony.
Mi mówili 4 razy że dziewczynka, ale pewność będę miała jak zobaczę sama
u mnie gin, co wizyta mówi, ze chłopczyk. Myslę, ze już tak zostanie

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj kolejny dzien przesypiam w lozku. Nic mi sie nie chce, chyba jakas depresja mnie dopadla :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Spij, odpoczywaj, zbieraj siły i nie smutaj sie

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Iva, same córeczki w domu też fajnie tak miło i słodko
A Twój mąż to taki rodzynek wśród nich
No ale jak każdy męzczyzna ma marzenie o synku
Najważniejsze, ze wszystkie dziewczynki są zdrowe

Edytowane przez Ollllciaaa
Czas edycji: 2015-01-03 o 15:25
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 15:44   #2862
iva_b
Raczkowanie

Olcia wiesz ja się tam cieszę a mojego to mi nieraz szkoda bo moje to córeczki tatusia wiec smieje się że mu kolana teraz braknie szczególnie młodsza to taka przylepa do niego że aż ja w odstawke poszłam hehe
Stary 2015-01-03, 15:48   #2863
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iva_b Pokaż wiadomość
Olcia wiesz ja się tam cieszę a mojego to mi nieraz szkoda bo moje to córeczki tatusia wiec smieje się że mu kolana teraz braknie szczególnie młodsza to taka przylepa do niego że aż ja w odstawke poszłam hehe
z tym kolanem to racja

idę sie położyć, bo coś brzuch twardawy
Stary 2015-01-03, 16:20   #2864
ewek000
Zadomowienie

hej dziewczyny
poczytałam, ale jakoś nie mam siły odnieść się do was , ledwo żyję, wszystko mnie boli, w krzyżu mnie boli, brzuch twardy jak cegła, kuje po bokach, też od wczoraj mam problemy z oddychaniem cały czas mam duszności ,nawet na chwilę usiąść nie mogę, bo jak próbuje to mam wrażenie że główka mi zaraz dołem wypadnie. Mój tz się śmieje ze daj zobaczę czy już może główkę widać i czy ma kręcone włoski -wariat
A u mnie dzisiaj 37 tydzień ciąży
(36 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 9
Trymestr: 3
Wiek płodu: 34 tydzień
Data porodu:
31 stycznia 2015
(pozostało 28 dni)- do cc pozostało 20 dni
A przypomniało mi się Alunia miałam taki laktator, maskara tak gruszka jak zasysała powietrze to myślałam ze mi sutki pourywa, i standardowo karmiłam córę 10 minut a odciągałam pół godziny
A kupowałaś ma bazarku pieluchy w dużych paczkach z zagranicy , które kosztowały w porównaniu z pampersami grosze, ale miały zawsze jakieś usterki i śmiałam się przy łóżeczku obowiązkowo był zestaw naprawczy czyli nożyczki i taśma bezbarwna
No i witam nową mamusię, bo mi gdzieś umknęło wcześniej
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 16:41   #2865
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Ewa, tulę Cię mocno z tymi bólami
moze to też jakieś zwiastuny mam nadzieję, ze niedługo Ci przejdą
i gratuluję 37 tygodnia juz blisko
Twój mąż ma duże poczucie humoru
Stary 2015-01-03, 16:54   #2866
201704210903
Konto usunięte

ewa już niedługo
mam nadzieję że reszta dni minie Ci w lepszym samopoczuciu

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

ciekawe kto będzie pierwszy

201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 17:25   #2867
anielkaaa75
Przyczajenie

meire też mi się ten wózek podoba tylko mąż stwierdził że za drogi? W jakiej cenie kupiliście? może jakąś promocje udało Ci się znaleść

Ollllciaaa u mnie też chłopczyk, wszystko przygotowane pod chłopaka więc lepiej jakby tak zostało

Dziękuje wszystkim dziewczynom za miłe przywitanie
Stary 2015-01-03, 17:26   #2868
buu007
Zakorzenienie

meire teutonie sa super
anielka no fakt,sa drogie,a moze jakas uzywana?
one sa w Polsce w sumie malo popularne

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 17:26   #2869
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Monia fajnie, ze jeszcze w dwupaku jesteś ja też podglądałam co jakiś czas głównie po to, żeby sprawdzić co u Ciebie no i u Pauliny... a teraz to już coraz częsciej tak będzie, bo pewnie co rusz u którejś coś będzie się działo...

Cytat:
a ja byłam u diabetologa i usłyszałam, że teraz mam cukry wręcz idealne
że być może już mi się normują
no zobaczymy - insulinę dalej mam

Cytat:
inco kciuki za wizytę
co do tarczycy to po porodzie mam wrócić do starej dawki a po 6 tygodniach zrobić badania
u mnie tak samo - następnego dnia po porodzie dawka sprzed ciąży za ok 5-6 tygodni badania

Cytat:
Napisane przez lui_89 Pokaż wiadomość
a tak wogole byłam w Zusie, znajomy podpowiedział co by tam iść z dokumentami i powiedzieć, że nie stać nas na poświadczenie notarialne, no bo nie płacą no i tak zrobiłam. Pani wogóle była tak miła, że chyba przypadkiem się tam znalazła, no anioł po prostu oczywiście stwierdziła, że ona w sumie nie wie dlaczego mnie wezwali do wyjaśnień, no i w teorii mają 30 dni na decyzję co dalej od 07.01 bo wtedy moja szefowa idzie do nich, ale ona powiedziała, że około połowy stycznia powinno być wypłacone wszystko, bo dokumenty wg niej są w porządku. SZkoda tylko, że nie ona zajmuje się tą sprawą, a jej nawiedzona koleżanka
dobrze, że ZUS okiełznany i nawet normalni ludzie tam pracują! :
a ja nie dostałam jeszcze kasy grudniowej, bo podobno l4 nie dostali jeszcze coś się obijają

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
ALe słabo się czułam brzuch mi co chwilę twardniał i powiem Wam hita. poszliśmy zjeść coś i poczułam, że robi mi się wilgotno w majtach ale wkładkę miałam i mówię luzz dojdę do wc nie popuszczę po drodze. No i jak się załatwiłam to zauważyłam trochę śluzu i na wkładce i na papierze takiego ciut żółtego. Tylko on właśnie nie był taki ciągnący i lepki jak zazwyczaj, a taka galaretka i tak się zastanawiam czy to był tylko śluz czy jednak kawałek czopa ... w domu to bym dokładniej oblukała a w sklepie dupcia
ja już od jakiegoś czasu, raz na kilka dni mam na papierze coś takiego... własnie takie zółto-zielone, gęste... ale podejrzewam że to jeszcze nie czop, bo to raz na kilka dni i nie ma zwiększającej się ilości. Śluz jakiś taki dziwny. Przynajmniej ja to tak traktuję

Cytat:
Napisane przez Ollllciaaa Pokaż wiadomość
mi belly pokazuje 55 dni do porodu
a pamiętam jak jeszcze studniówka była
a u mnie 33
i z tej okazji plan na weekend to popakować kosmetyczki szpitalne, w poniedziałek wypiorę drugą koszulę (kupiłam taką jak ma Duszona) i szlafok i poszukam jakieś kapcie

Cytat:
Napisane przez anielkaaa75 Pokaż wiadomość
A macie już ciuszki poprane i poprasowane dla maluszków? Ja może dziś zrobię segregację które pierwsze wyprać, te większe może narazie zostawie.

Dalej poszukuje wózka dla maluszka i już nie mam pomysłu. Może coś pomożecie dziewczyny? Jakie kupiłyście wózeczki?

ja mam poprane i wyprasowane 90%, zostały mi głównie takie większe do wyprania i te dziwniejsze kolory, ale to w tym tygodniu ogarnę.
A wózek mamy Tako Jumper

i mam nadzieję dzisiaj ogarnąć resztę rzeczy tzn. zamówić łóżeczko, przewijak, wanienkę itp i mieć już wszystko przygotowane

Paulina co do płci to TZ pytał ostatnio gina czy zdarzyło mu się, że przepowiadał chłopaka a urodziła się dziewczynka, ale powiedział że jemu się to nie zdarzyło, bo nie mówi jak nie jest pewien. U nas dwóch lekarzy pokazywało nam klejnoty rodowe, więc raczej spokojna jestem o to

Meire, Mala Amotaks i Duomox (i też Augmentin i Novamox) to antybiotyki tego samego rodzaju - amoksycylina, która jest bezpieczna w ciąży. Więc jak lekarz nie chciał przepisać nic innego niż np Duomox, to chodziło mu na pewno o lek z innej rodziny

Ewa mam nadzieję, że czujesz się już nieco lepiej szkoda, że się tak męczysz... a 20 dni do cc to już tak niewiele!

ja teraz powinnam być już bardziej na bieżąco - dzisiaj wyjechała moja siostra, więc nie będę już miała towarzystwa rano.. szkoda, ale przyjedzie pod koniec lutego
wczoraj pojechałam z nią na zakupy - chciała żebym ją podwiozła do "naszego" salonu z bielizną i przy okazji kupiłam stanik do karmienia mam nieco luzu w zapasie. Bardzo się cieszę, bo te wszystkie allegrowe wynalazki to niestety nie na mój biust... pytałam też o staniki z Alles, ale babka powiedziała, ze owszem rozmiarówkę mają, ale małą - niemiecką, więc możliwe, że bufet mleczny się nie zmieści...

robiłam też wyniki badań, bo na wizytę muszę mieć i mocz ok, krew też w miarę - podwyższone leukocyty, ale to pewnie dlatego, że przeziębiona jestem.
I chyba do lekarza będę musiała się wybrać, bo coś czuję ze znowu jakieś bakterie mnie dopadły i potrzebny będzie antybiotyk... nie jest tak źle jak ostatnio, w dzień czuję się ok, ale w nocy gardło tak naparza, że masakra jakaś... taki parzący ból w gardle i jakby w nosie? i do tego gęsty zielony katar nie jakoś dużo ale jednak... zobaczę jeszcze jak będzie jutro...
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 17:35   #2870
IncognitoNick
Zadomowienie

Dzięki za odpowiedzi w sprawie szaf! Aga, wpisałam Ala i As i znalazłam przewijak, dzięki!

Anielka - ja mam wózek Baby Design Lupo Komfort. Bardzo mi się podoba. Jedyne co bym zmieniła, to zabezpieczenie wózka po zamknięciu - niby taka głupota, bo w zasadzie można to wszystkim zastąpić ale wkurza.

Dobra, teraz moja wizyta dzisiejsza. Można powiedzieć, że sama nie wiem, co mam myśleć. Pytałam o te krwawienia z nosa - taka uroda niestety, niewiele na to można poradzić, jedynie rutinoscorbin ewentualnie. Grunt, że morfologia OK.

Synek OK. Mieści się w percentylach, wagowo jest równo w połowie (2145g). Nie ma mowy u mnie o pomyłce płci, bo sam Pan Doktor dzisiaj podziwiał jakie ma duże kochones Serduszko itp. OK.

U mnie szyjka nadal bardzo długa. Kurcze, teraz to się boję, czy się kiedyś skróci Łożysko młode. Ból biodra spowodowany uciskiem po prostu. Mam się oszczędzać, co mój M skwitował, że Gin ma mi to powtórzyć, bo ja się Go nie słucham! No to teraz zacznę się słuchać, skoro to zalecenie lekarza Mały ładnie obrócony. Wciska mi nóżki w żebra. Ssał sobie kciuk.

Z gorszych wieści: ciśnienie mi znowu u lekarza wyszło wysokie (4 pomiary): 149/96. W domu mam OK. Nigdy dolne nie sięga 90, a górne nie wyszło poza 130 (mam zeszyt z zapiskami). Lekarz jednak mówi, że i tak to trzeba dokładniej skontrolować, bo nie wiadomo jak to będzie w czasie porodu. Skoczy mi nagle ze stresu i będzie zonk. 15 I kładzie mnie więc na oddział na 3 dni i chce się przyjrzeć ciśnieniu, mówił, że może sprawdzi nerki itd. Niby dobrze, że wszystko skontrolują ale mam trochę pietra.

Żeby mnie odstresować zaraz po lekarzu M zabrał mnie do sklepu dla dzieci i kupiliśmy łóżeczko. Dziś więc będzie skręcanie łóżeczka i przewijaka. Chciałabym do tego 15 ogarnąć to z grubsza i resztę zakupów zrobić i poprać rzeczy Małego (najwyżej M z Mamą poprasują lub ja to zrobię po wyjściu).
IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 17:56   #2871
biala17a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez d_a_r_i_a Pokaż wiadomość
Nie usnelam juz

Chce mi się wyc... Jestem zmęczona i wściekła... Mam juz dosyć..

Nawet długi prysznic mi nie pomógł bo patrzylam na swój wielki tyłek..cellulitis jak materac

Pekam... Czuje ze ta ciąża trwa juz z rok...
Też chwilami mam wrażenie, że jestem w tej ciąży od zawsze i na zawsze w niej pozostanę A wieczory to już wogóle są najgorsze, wszystko boli i nie wiadomo jak się ułożyć.

Cytat:
Napisane przez anielkaaa75 Pokaż wiadomość
A macie już ciuszki poprane i poprasowane dla maluszków? Ja może dziś zrobię segregację które pierwsze wyprać, te większe może narazie zostawie.
Ja mam popraną całą tą drobnicę, dzieliłam na białe i jasne kolorowe. Zostały kolory, które nie przystawały i większe rzeczy typu kocyki, posciele itp. No i ciągle dochodzą nowe ciuszki

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
Dużo z nas ma poprane i poprasowane chyba żadna tu nie ma xlandera, mutsy czy takich co najwięcej reklamują jest adamex, Jedo fyn memo, tako chyba ktoś ma?
Ja mam xlandera ze starej edycji, kupiłam cały używany komplet w baardzo okazyjnej cenie

Cytat:
Napisane przez Panna Migotka 86 Pokaż wiadomość
a u mnie 33
i z tej okazji plan na weekend to popakować kosmetyczki szpitalne, w poniedziałek wypiorę drugą koszulę (kupiłam taką jak ma Duszona) i szlafok i poszukam jakieś kapcie

ja mam poprane i wyprasowane 90%, zostały mi głównie takie większe do wyprania i te dziwniejsze kolory, ale to w tym tygodniu ogarnę.
A wózek mamy Tako Jumper

ja teraz powinnam być już bardziej na bieżąco - dzisiaj wyjechała moja siostra, więc nie będę już miała towarzystwa rano.. szkoda, ale przyjedzie pod koniec lutego
wczoraj pojechałam z nią na zakupy - chciała żebym ją podwiozła do "naszego" salonu z bielizną i przy okazji kupiłam stanik do karmienia mam nieco luzu w zapasie. Bardzo się cieszę, bo te wszystkie allegrowe wynalazki to niestety nie na mój biust... pytałam też o staniki z Alles, ale babka powiedziała, ze owszem rozmiarówkę mają, ale małą - niemiecką, więc możliwe, że bufet mleczny się nie zmieści...
.
Jaki stanik kupiłaś? Dopiero się uporałam z wyszukaniem koszuli w przyzwoitej cenie, które nie byłyby w misie lub inne zwierzątka, a teraz szukam stanika i idzie kiepsko Tych allegrowych nie biorę pod uwagę, z kolei sklepowe karminiki z obwodem 60 lub 65cm kosztują krocie, a nie mam pewności czy trafię z rozmiarem miseczki

Kasiulka22 na podkarpackim wątku pisałaś że nie wybrałabyś się na Lwowską. Mogłabyś coś więcej napisać? Muszę wybrać jakiś awaryjny rzeszowski szpital, gdyby ProFamilia nie wypaliła (Ale mam nadzieję że wypali - w poniedziałek jadę tam wykupić opiekę indywidualnej położnej i obgadać szczegóły)

Edytowane przez biala17a
Czas edycji: 2015-01-03 o 18:02
biala17a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 18:10   #2872
anielkaaa75
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez biala17a Pokaż wiadomość
Też chwilami mam wrażenie, że jestem w tej ciąży od zawsze i na zawsze w niej pozostanę A wieczory to już wogóle są najgorsze, wszystko boli i nie wiadomo jak się ułożyć.

Ja mam popraną całą tą drobnicę, dzieliłam na białe i jasne kolorowe. Zostały kolory, które nie przystawały i większe rzeczy typu kocyki, posciele itp. No i ciągle dochodzą nowe ciuszki

Ja mam xlandera ze starej edycji, kupiłam cały używany komplet w baardzo okazyjnej cenie

Jaki stanik kupiłaś? Dopiero się uporałam z wyszukaniem koszuli w przyzwoitej cenie, które nie byłyby w misie lub inne zwierzątka, a teraz szukam stanika i idzie kiepsko Tych allegrowych nie biorę pod uwagę, z kolei sklepowe karminiki z obwodem 60 lub 65cm kosztują krocie, a nie mam pewności czy trafię z rozmiarem miseczki

Kasiulka22 na podkarpackim wątku pisałaś że nie wybrałabyś się na Lwowską. Mogłabyś coś więcej napisać? Muszę wybrać jakiś awaryjny rzeszowski szpital, gdyby ProFamilia nie wypaliła (Ale mam nadzieję że wypali - w poniedziałek jadę tam wykupić opiekę indywidualnej położnej i obgadać szczegóły)

U nas w szkole rodzenia wszyscy chwalą tą firmę Alles - podobno świetne staniki do karmienia, tylko najlepiej przymierzyć na allegro w ciemno nie ma co kupować
Stary 2015-01-03, 18:19   #2873
d_a_r_i_a
Rozeznanie

Ja mierzylam te alles i powiem wam dla porównania ze z innych firm dobra była miseczka D a z Alles F a czarne sa mniejsze wiec G...

Postanowilam się wstrzymać az będzie mleko i wtedy kliknąć..bo cos czuje ze może sporo jeszcze przybyć..
Stary 2015-01-03, 18:22   #2874
ewek000
Zadomowienie

IncognitoNick- gratki za wizytę, super ze z małym wszystko ok , a co do szpitala nie martw się lepiej niech skontrolują niż później ma się coś dziać złego
No i pochwal się łóżeczkiem jak już będzie , skręcone
Ja dzisiaj kupiłam na fb materiał szary w gwiazdki na pościel do łóżeczka i rożek i kocyk

jeszcze muszę tylko upolować minky polerek do kocyka i maskotki
Madzia ale zobacz jaki materiał jeszcze kupiłam

Zamówiłam też w końcu koszulę do karmienia bo mam tylko jedną, kliknęłam na laktator[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Edytowane przez ewek000
Czas edycji: 2015-01-03 o 18:25
Stary 2015-01-03, 18:22   #2875
biala17a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez d_a_r_i_a Pokaż wiadomość
Ja mierzylam te alles i powiem wam dla porównania ze z innych firm dobra była miseczka D a z Alles F a czarne sa mniejsze wiec G...

Postanowilam się wstrzymać az będzie mleko i wtedy kliknąć..bo cos czuje ze może sporo jeszcze przybyć..
A jak z obwodami, wydawały się ścisłe czy raczej rozwleczone?
biala17a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 18:25   #2876
buu007
Zakorzenienie

ja was powiem ze mialam stanik do karmienia z alles i to co z niego zostalo po dwoch praniach to wola o pomste do nieba,zwlaszcza ze byl drooogiii :/

inco no dobrze ze z malym ok,a Ty sie nie stresuj,wizyta kontrola sprawdza wszystko i bedzie dobrze

ewa przepraszam jeszcze nie zrobilam przelewu postaram sie dzisiaj,ciagle zapominam
aaa i material fajny

ide prasowac dalej

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 18:26   #2877
ewek000
Zadomowienie

10885606_555978234583624_6746227639684441700_n.jpg- o taki kupiłam , sorki ale wcześniej mi nie weszło zdjęcie
Stary 2015-01-03, 18:27   #2878
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Incognito super, że wizyta udana a z małym wszystko ok a ciśnienie- może rzeczywiście lepiej skontrolować wcześniej, żeby potem niespodzianek nie było.
I pochwal się potem łóżeczkiem

Cytat:
Napisane przez biala17a Pokaż wiadomość
oj ja też się naszukałam koszul bez inflantylnych wzorków.. nie wiem czemu producentom się wydaje, że razem z zajściem w ciążę kobiecie z mózgu i poczucia estetyki robi się kaszka

kupiłam Kris Line Brillant Mama

był tylko biały, ale jak widzę staniki do karmienia to najczęściej biały/czarny i beżowy... zapłaciłam niecałe 130 zł, czyli standardowo, bo najczęściej za staniki płacę ok 150 zł...
jak mi się rozmiar unormuje to będe szukała czegoś ładniejszego wśród "brytyjczyków" może
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 18:27   #2879
d_a_r_i_a
Rozeznanie

Obwody raczej ścisłe. Ale wygodne. Nic nie pilo... Na allegro użytkownik naksi ma rożne modele taniej niż stacjonarnie wiec juz w lutym tam je klikne. A do szpitala wezme 2 miękkie z hm w których teraz latam jak mnie piersi bola..
Stary 2015-01-03, 18:34   #2880
201704210903
Konto usunięte

inco dobrze że idziesz do szpitala bo będzie wiadomo co z tym ciśnieniem masz
fajnie że wizyta udana

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

ja też kupię hm

201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości