|
|
#2851 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
Jeśli chodzi o zmianę płci po porodzie o rozmawiałam z położną i powiedziała mi że jeśli od początku lekarz mówił że chłopczyk to powinno tak zostać, często zdarzają sie pomyłki z dziewczynami. Tak więć dziewczynka może stać się chłopczykiem ale chłopczyk raczej się nie zmieni w dziewczynkę
Mój lekarz twierdzi że w medycynie nic nie ma na 100 %
|
|
|
|
#2852 |
|
Wtajemniczenie
|
Anielka no właśnie mi częściej mówią że chłopiec może być dziewczynką bo pępowina może się zawinąć i być siusiakiem. Który później jest odcinany :P
Ale znam przypadki pomyłek w obie strony. Mi mówili 4 razy że dziewczynka, ale pewność będę miała jak zobaczę sama
|
#2853 |
|
Zadomowienie
|
Nie chciałabym żeby na porodówce sie okazało że moja córcia to synek. Zawału bym dostała, ale na wszelki wypadek mam dużo ciuszków uniwersalnych.
|
|
|
|
#2854 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam wszystko chłopięce...także mam nadzieje ze nic się nie zmieni...
Na obiad zamowilismy pizzę bo ja dziś na nic nie mam siły.. Anielka ja mam wózek colletto Marcello |
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
No ja mam nadzieje, ze moja corka juz nia zostanie... nie jestem przygotowana na chlopaka... wszystko dziewczynkie...
nawet nie straszcie... ![]() Anielka, my mamy wozek Teutonia BeYou!.. juz niedlugo do nas dojedzie...
|
|
#2856 |
|
Zadomowienie
|
mi tez gin mowili ze raczej z chlopca dziewczynki juz nie bedzie a odwrotnie to roznie bywa.
mialam 3 usg u roznych gin ktorzy stwierdzili chlopca wiec mam nadzieje ze juz tak zostanie ![]() ja tez nie mam sily na robienie obiadu, jedziemy zaraz do sklepu kupic cos gotowego.
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z zakupów i zdycham, a to w sumie tylko godzinka z hakiem była.
Już pewnie do wieczora zalegnę w wyrku z laptopem, trochę bezproduktywnie, ale może sobie polatam po Pinintereście w poszukiwaniu jakichś fajnych inspiracji do mieszkania... jak już odpocznę, bo na razie to dęęęętka na maksa. Anielka... widzę, że jesteś z Białegostoku, mojego rodzinnego miasta. Buziaki wielkie!!!! MalaDT- ja nie wiem, jak ty dasz radę wannę myć..... ![]() Ja nawet nie chcę słyszeć, że płeć mogłaby się zmienić. To byłby za duży szok.Poza tym, myśl o dziewczynce mnie jakoś tak miło nastraja , więc nie straszcie!
|
|
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj kolejny dzien przesypiam w lozku. Nic mi sie nie chce, chyba jakas depresja mnie dopadla :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2859 |
|
Zadomowienie
|
Ja ide sie przespac na godzinke lub dwie bo za chwile przed kompem usne.
|
|
|
|
#2860 |
|
Raczkowanie
|
hej
mój to chyba ze szczęścia by padł jakby Nadia okazała się Sebastianem jak mu powiedziałam że tym razem też córcia to posmutniał a za chwile stwierdził :pier... czwarte adoptuje...mi gin mówił że ok 5% jest szans że worek mosznowy jest schowany i na usg widać że dziewczynka ale mam nadzieje że u maleńkiej nic nie wylezie po porodzie jejciu jutro mam zaproszenie na roczek a tu prezentu brak...nawet pomysłu jakiegokolwiek ![]() ehhh
|
#2861 | |||
|
Zakorzenienie
|
A my z mężulem byliśmy u nas na budowie, przewieźliśmy troche rzeczy co strych u rodziców zawalają...trochę podumaliśmy, popatrzylismy...ajjj już nie mogę się doczekac przeprowadzki
ale jeszcze sporo roboty i pieniędzy.U nas w domu na termometrze, temp. 1 stopnień zimno brrrrkolejna styczniówka urodziła ahhh ![]() my mamy ten sam termin porodu niech jak najdłuzej nasze dzieciaczki siedzą w brzuszku Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Iva, same córeczki w domu też fajnie ![]() A Twój mąż to taki rodzynek wśród nich ![]() No ale jak każdy męzczyzna ma marzenie o synku Najważniejsze, ze wszystkie dziewczynki są zdrowe
Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2015-01-03 o 15:25 |
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2862 |
|
Raczkowanie
|
Olcia wiesz ja się tam cieszę
a mojego to mi nieraz szkoda bo moje to córeczki tatusia wiec smieje się że mu kolana teraz braknie szczególnie młodsza to taka przylepa do niego że aż ja w odstawke poszłam hehe
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2864 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
poczytałam, ale jakoś nie mam siły odnieść się do was , ledwo żyję, wszystko mnie boli, w krzyżu mnie boli, brzuch twardy jak cegła, kuje po bokach, też od wczoraj mam problemy z oddychaniem cały czas mam duszności ,nawet na chwilę usiąść nie mogę, bo jak próbuje to mam wrażenie że główka mi zaraz dołem wypadnie. Mój tz się śmieje ze daj zobaczę czy już może główkę widać i czy ma kręcone włoski -wariat A u mnie dzisiaj 37 tydzień ciąży (36 tyg. i 0 dni) Miesiąc: 9 Trymestr: 3 Wiek płodu: 34 tydzień Data porodu: 31 stycznia 2015 (pozostało 28 dni)- do cc pozostało 20 dni A przypomniało mi się Alunia miałam taki laktator, maskara tak gruszka jak zasysała powietrze to myślałam ze mi sutki pourywa, i standardowo karmiłam córę 10 minut a odciągałam pół godziny A kupowałaś ma bazarku pieluchy w dużych paczkach z zagranicy , które kosztowały w porównaniu z pampersami grosze, ale miały zawsze jakieś usterki i śmiałam się przy łóżeczku obowiązkowo był zestaw naprawczy czyli nożyczki i taśma bezbarwna No i witam nową mamusię, bo mi gdzieś umknęło wcześniej |
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa, tulę Cię mocno z tymi bólami
moze to też jakieś zwiastuny mam nadzieję, ze niedługo Ci przejdą i gratuluję 37 tygodnia juz blisko Twój mąż ma duże poczucie humoru
|
|
|
|
#2866 |
|
Konto usunięte
|
ewa już niedługo
mam nadzieję że reszta dni minie Ci w lepszym samopoczuciu Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- ciekawe kto będzie pierwszy Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2867 |
|
Przyczajenie
|
meire też mi się ten wózek podoba tylko mąż stwierdził że za drogi? W jakiej cenie kupiliście? może jakąś promocje udało Ci się znaleść
Ollllciaaa u mnie też chłopczyk, wszystko przygotowane pod chłopaka więc lepiej jakby tak zostało Dziękuje wszystkim dziewczynom za miłe przywitanie |
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
meire teutonie sa super
![]() anielka no fakt,sa drogie,a moze jakas uzywana? one sa w Polsce w sumie malo popularne |
|
|
|
#2869 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Monia fajnie, ze jeszcze w dwupaku jesteś
ja też podglądałam co jakiś czas głównie po to, żeby sprawdzić co u Ciebie no i u Pauliny... a teraz to już coraz częsciej tak będzie, bo pewnie co rusz u którejś coś będzie się działo...Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
i nawet normalni ludzie tam pracują! :a ja nie dostałam jeszcze kasy grudniowej, bo podobno l4 nie dostali jeszcze coś się obijają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i z tej okazji plan na weekend to popakować kosmetyczki szpitalne, w poniedziałek wypiorę drugą koszulę (kupiłam taką jak ma Duszona ) i szlafok i poszukam jakieś kapcie ![]() Cytat:
A wózek mamy Tako Jumper ![]() i mam nadzieję dzisiaj ogarnąć resztę rzeczy tzn. zamówić łóżeczko, przewijak, wanienkę itp i mieć już wszystko przygotowane ![]() Paulina co do płci to TZ pytał ostatnio gina czy zdarzyło mu się, że przepowiadał chłopaka a urodziła się dziewczynka, ale powiedział że jemu się to nie zdarzyło, bo nie mówi jak nie jest pewien. U nas dwóch lekarzy pokazywało nam klejnoty rodowe, więc raczej spokojna jestem o to ![]() Meire, Mala Amotaks i Duomox (i też Augmentin i Novamox) to antybiotyki tego samego rodzaju - amoksycylina, która jest bezpieczna w ciąży. Więc jak lekarz nie chciał przepisać nic innego niż np Duomox, to chodziło mu na pewno o lek z innej rodziny Ewa mam nadzieję, że czujesz się już nieco lepiej ja teraz powinnam być już bardziej na bieżąco - dzisiaj wyjechała moja siostra, więc nie będę już miała towarzystwa rano.. szkoda, ale przyjedzie pod koniec lutego ![]() wczoraj pojechałam z nią na zakupy - chciała żebym ją podwiozła do "naszego" salonu z bielizną i przy okazji kupiłam stanik do karmienia mam nieco luzu w zapasie. Bardzo się cieszę, bo te wszystkie allegrowe wynalazki to niestety nie na mój biust... pytałam też o staniki z Alles, ale babka powiedziała, ze owszem rozmiarówkę mają, ale małą - niemiecką, więc możliwe, że bufet mleczny się nie zmieści...robiłam też wyniki badań, bo na wizytę muszę mieć i mocz ok, krew też w miarę - podwyższone leukocyty, ale to pewnie dlatego, że przeziębiona jestem. I chyba do lekarza będę musiała się wybrać, bo coś czuję ze znowu jakieś bakterie mnie dopadły i potrzebny będzie antybiotyk... nie jest tak źle jak ostatnio, w dzień czuję się ok, ale w nocy gardło tak naparza, że masakra jakaś... taki parzący ból w gardle i jakby w nosie? i do tego gęsty zielony katar |
||||||
|
|
|
#2870 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedzi w sprawie szaf! Aga, wpisałam Ala i As i znalazłam przewijak, dzięki!
Anielka - ja mam wózek Baby Design Lupo Komfort. Bardzo mi się podoba. Jedyne co bym zmieniła, to zabezpieczenie wózka po zamknięciu - niby taka głupota, bo w zasadzie można to wszystkim zastąpić ale wkurza. Dobra, teraz moja wizyta dzisiejsza. Można powiedzieć, że sama nie wiem, co mam myśleć. Pytałam o te krwawienia z nosa - taka uroda niestety, niewiele na to można poradzić, jedynie rutinoscorbin ewentualnie. Grunt, że morfologia OK. Synek OK. Mieści się w percentylach, wagowo jest równo w połowie (2145g). Nie ma mowy u mnie o pomyłce płci, bo sam Pan Doktor dzisiaj podziwiał jakie ma duże kochones Serduszko itp. OK.U mnie szyjka nadal bardzo długa. Kurcze, teraz to się boję, czy się kiedyś skróci Łożysko młode. Ból biodra spowodowany uciskiem po prostu. Mam się oszczędzać, co mój M skwitował, że Gin ma mi to powtórzyć, bo ja się Go nie słucham! No to teraz zacznę się słuchać, skoro to zalecenie lekarza Z gorszych wieści: ciśnienie mi znowu u lekarza wyszło wysokie (4 pomiary): 149/96. W domu mam OK. Nigdy dolne nie sięga 90, a górne nie wyszło poza 130 (mam zeszyt z zapiskami). Lekarz jednak mówi, że i tak to trzeba dokładniej skontrolować, bo nie wiadomo jak to będzie w czasie porodu. Skoczy mi nagle ze stresu i będzie zonk. 15 I kładzie mnie więc na oddział na 3 dni i chce się przyjrzeć ciśnieniu, mówił, że może sprawdzi nerki itd. Niby dobrze, że wszystko skontrolują ale mam trochę pietra. Żeby mnie odstresować zaraz po lekarzu M zabrał mnie do sklepu dla dzieci i kupiliśmy łóżeczko. Dziś więc będzie skręcanie łóżeczka i przewijaka. Chciałabym do tego 15 ogarnąć to z grubsza i resztę zakupów zrobić i poprać rzeczy Małego (najwyżej M z Mamą poprasują lub ja to zrobię po wyjściu). |
|
|
|
#2871 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kasiulka22 na podkarpackim wątku pisałaś że nie wybrałabyś się na Lwowską. Mogłabyś coś więcej napisać? Muszę wybrać jakiś awaryjny rzeszowski szpital, gdyby ProFamilia nie wypaliła (Ale mam nadzieję że wypali - w poniedziałek jadę tam wykupić opiekę indywidualnej położnej i obgadać szczegóły)
Edytowane przez biala17a Czas edycji: 2015-01-03 o 18:02 |
||||
|
|
|
#2872 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
U nas w szkole rodzenia wszyscy chwalą tą firmę Alles - podobno świetne staniki do karmienia, tylko najlepiej przymierzyć na allegro w ciemno nie ma co kupować |
|
|
|
|
#2873 |
|
Rozeznanie
|
Ja mierzylam te alles i powiem wam dla porównania ze z innych firm dobra była miseczka D a z Alles F a czarne sa mniejsze wiec G...
Postanowilam się wstrzymać az będzie mleko i wtedy kliknąć..bo cos czuje ze może sporo jeszcze przybyć.. |
|
|
|
#2874 |
|
Zadomowienie
|
IncognitoNick- gratki za wizytę
, super ze z małym wszystko ok No i pochwal się łóżeczkiem jak już będzie , skręcone Ja dzisiaj kupiłam na fb materiał szary w gwiazdki na pościel do łóżeczka i rożek i kocyk jeszcze muszę tylko upolować minky polerek do kocyka i maskotki Madzia ale zobacz jaki materiał jeszcze kupiłam ![]() Zamówiłam też w końcu koszulę do karmienia bo mam tylko jedną, kliknęłam na laktator[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Edytowane przez ewek000 Czas edycji: 2015-01-03 o 18:25 |
|
|
|
#2875 |
|
Zadomowienie
|
A jak z obwodami, wydawały się ścisłe czy raczej rozwleczone?
|
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
ja was powiem ze mialam stanik do karmienia z alles i to co z niego zostalo po dwoch praniach to wola o pomste do nieba,zwlaszcza ze byl drooogiii :/
inco no dobrze ze z malym ok,a Ty sie nie stresuj,wizyta kontrola sprawdza wszystko i bedzie dobrze ![]() ewa przepraszam jeszcze nie zrobilam przelewu postaram sie dzisiaj,ciagle zapominam aaa i material fajny ![]() ide prasowac dalej |
|
|
|
#2877 |
|
Zadomowienie
|
10885606_555978234583624_6746227639684441700_n.jpg- o taki kupiłam , sorki ale wcześniej mi nie weszło zdjęcie
|
|
|
|
#2878 | |
|
Zadomowienie
|
Incognito super, że wizyta udana a z małym wszystko ok
a ciśnienie- może rzeczywiście lepiej skontrolować wcześniej, żeby potem niespodzianek nie było.I pochwal się potem łóżeczkiem Cytat:
nie wiem czemu producentom się wydaje, że razem z zajściem w ciążę kobiecie z mózgu i poczucia estetyki robi się kaszka ![]() kupiłam Kris Line Brillant Mama był tylko biały, ale jak widzę staniki do karmienia to najczęściej biały/czarny i beżowy... zapłaciłam niecałe 130 zł, czyli standardowo, bo najczęściej za staniki płacę ok 150 zł... jak mi się rozmiar unormuje to będe szukała czegoś ładniejszego wśród "brytyjczyków" może
|
|
|
|
|
#2879 |
|
Rozeznanie
|
Obwody raczej ścisłe. Ale wygodne. Nic nie pilo... Na allegro użytkownik naksi ma rożne modele taniej niż stacjonarnie wiec juz w lutym tam je klikne. A do szpitala wezme 2 miękkie z hm w których teraz latam jak mnie piersi bola..
|
|
|
|
#2880 |
|
Konto usunięte
|
inco dobrze że idziesz do szpitala bo będzie wiadomo co z tym ciśnieniem masz
fajnie że wizyta udana Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- ja też kupię hm Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

nawet nie straszcie... 
juz niedlugo do nas dojedzie... 

zimno brrrr

juz blisko
:
coś się obijają 

postaram sie dzisiaj,ciagle zapominam
nie wiem czemu producentom się wydaje, że razem z zajściem w ciążę kobiecie z mózgu i poczucia estetyki robi się kaszka