|
|
#3751 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V
Cytat:
jak samopoczucie? jestem bardzo Ciekawa jak zareagowałaś na wiadomość że to podwójne dzieciaczki. radość czy większe obawy?
|
|
|
|
|
#3752 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tak samo. Mniej typowych kopniaków, a raczej takie kręcenie się , rozpychanie i to co mnie trochę wkurza czyli wyciąganie nóg aż pod żebra.
|
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Crystal nie przejmuj sie rozstepami, one zblakną i szybko o nich zapomnisz
![]() Wydaje mi sie, że teraz najwiecej bedą sie pojawiać, bo brzuch szybko rośnie. Ja mam z poprzedniej ciazy pare wokół pępka ale one bez brzucha ciazowego są mało widoczne. Lesyeux współczuje złego samopoczucia, wydaje mi sie, że lżejsza dieta pomoże i wszystko wróci do normy ![]() Co tym razem Tz narozrabial? ![]() Ja juz z moim tztem za duzo przebywam, bo dwa tygodnie bez przerwy dzien w dzien na szczescie obyło sie bez większych spięć
|
#3754 |
|
Zadomowienie
|
Swietny poczatek roku... baba wycofujacac z parkingu uderzyla mi w przod auta,a co najlepsze zwyzywala mnie ze swoim mezem,nawet nie wysiadla z auta,ominela mnie i odjechala.nawet nie spojrzeli czy wszystko ok,a to jej wina byla.nawet nie mialam po co dzwonic na policje bo z tych nerwow nie zapamietalam nr rejestracyjnego ani marki. Tak mnie stres dopadl ze sie poplakalam i nie moglam w domu uspokoic.
|
|
|
|
#3755 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochane,
zupełnie nie miałam czasu pisać w święta. Na szczęcie już po świętach. Nadrobiłam wszystkie wpisy i już jestem na bieżąco. Po pierwsze wreszcie zdecydowałam się na wzór rożka i pościeli na rozmiar 80x80 cm. Zamówiłam takie materiały i jak przyjdą zaprzęgam mamę do pracy - http://sweetcraft.pl/sklep/in-the-forest-004/ http://sweetcraft.pl/sklep/in-the-forest-005/ Potem kupię młodemu coś biało - czarnego (romby, kropki, chmurki). Pokój młodego jest biało - czarny a kolory zrobią zabawki. Co do pakowania - spakowałam torbę do szpitala dla siebie. Pomogła mi w tym teściowa, która nie widziała niczego złego w podaniu mi tygodniowej sałatki jarzynowej Michru - trzymam za was kciuki Cytat:
Rozstępów nadal brak Nogi mi nie puchną, ale w nocy też miałam problem z niespokojnymi nogami. Pomogły mi ćwiczenia na bolące nogi - dostałam na SR płytkę od Alantanu, pomagają. Jakby co mam jeszcze 2 płyty i chętnie się podzielę. Problemem jest to, że nie mogę spać. Nic mi nie pomaga - ani spacery, ani ćwiczenia, ani ciepłe mleko, ani melisa. Nic a nic
|
|
#3756 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam chyba to http://www.gluck.pl/meble/lozeczka_i...naturalny.html Pisze chyba, bo go nie wybierałam tylko jest po siostrzeńcu i jeszcze leży złożone.
Mama d ja podkłady, majty, wkładki laktacyjne itp. kupowałam tu http://www.nashka.pl/artykuly-higieniczne-cat-65.html wtedy był też dzień darmowej dostawy, więc się opłacało. A tak w ogóle to wylicytowałam dzisiaj laktator Medela Mini Electric za 56 zł
|
|
|
|
#3757 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kup sobie kamerkę rejestrującą do samochodu. Kosztuje kilkadziesiąt złotych a będziesz miała na przyszłość dowód. I mnie i mężowi taka kamerka już kilka razy się przydała.
|
|
#3758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie płakuniaj
|
|
|
#3759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zwisające piersi też nie były dla nich przeszkodą do chodzenia toples ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- ale ja mam sklerozę - czy któraś już zamawiała koszulkę nocną polecaną kilka stron wcześniej http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...f=last-visited
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja takie widoki mam czesto, bo szkotki (najczęściej młode i otyłe) nie potrafią lub nie chcą nosić rzeczy odpowiednich do figury ![]() Marta współczuje sytuacji z autem, szkoda ze pozwoliłaś im odjechac, bezczelni kamera w aucie to chyba dobry pomysł.
|
|
#3761 |
|
Raczkowanie
|
emily Dzięki
A jakie materace kupujecie? Słyszałam, że w łuskach gryczanych lubią lęc się robaki
|
|
|
|
#3762 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3763 |
|
Zadomowienie
|
jak by mi jakaś pindzia autko rozwaliła i próbowała odjechać, to bym goniła i pewnie w dupe wtedy jeszcze jej wjechała
że jak ktoś zdenerwuje to bez kija nie podchodź
|
|
#3764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dziś bedąc w tesco udałam się z koleżanką do kasy uprzywilejowanej -napis jak byk" kobiety w ciąży obsługiwane są poza kolejnością" babsztyl za którym stanełam jak tylko zobaczyła mój brzuch szybko zaczęła wyciągać swoje rzeczy na lade i przesunęła swój koszyk tak by pzrejścia nie było. Potraktowałam to jako jej niepełnosprawność bo ręce mi opadły -babka koło 60tki.
|
|
|
#3765 |
|
Zadomowienie
|
nie zdazylam nic zrobic,musialam sie przesunac bo za mna stal juz jakus koles i chcial przejechac,nie zdazylam kawalek przejechac a tamta z piskiem odjechala.nie wjechala bym w nia bo mojego auta szkoda a ona jechala jakims starym truchlem
|
|
|
|
#3766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musze troche poczytać o tych materacach bo nie wiem też na co sie zdecydować
|
|
|
#3767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale najważniejsze że to nic poważnego i tobie nic się nie stało, auto rzecz nabyta a za mną tak ogórkowa chodziła, zjadłam i stwierdziłam że to nie to
Edytowane przez ojustyna Czas edycji: 2015-01-03 o 17:07 |
|
|
|
|
#3768 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnie łupy wyprzedażowe dla Tymka
![]() Dziś tak mnie skurcze męczą że jedynie w wannie daję radę idę czytać co u Was
|
|
|
|
#3769 | ||
|
Zakorzenienie
|
rona ale świetnie wyglądają dwa łóżeczka
podwójna radośćCytat:
tak jak wcześniej dziewczyny pisały, sprawdź czy gdzieś w pobliżu jest monitoringCytat:
![]() ja będę miała takie łóżeczko: http://pietrus.pl/oferta/lozeczko-ta...ek-140-70-ID98 + materac gryka/kokos u mnie dzisiaj męczący dzień. na szczęście z tż już wszystko ok. Wkurzył mnie jego brak zaangażowania w sprawy okołoślubne i okołoporodowe Ale już doszliśmy do porozumienia ![]() Rano byliśmy na SR, gdzie puszczali film z porodami Gdybym wcześniej wiedziała, że tam będzie AŻ tak wszystko pokazane, to bym chyba tego oszczędziła tżtowi Generalnie film był z lat 80-90, więc owłosienie full wypas A do tego naprawdę pokazane wszystko od a do z Zapewniłam tżta, że przy naszym porodzie może stać przy głowie i oszczędzić sobie takich drastycznych widoków![]() Później była wizyta. Maleńka nasza waży już 1377 gram Ja ważę 61.3, przez miesiąc przytyłam tylko kilogram ![]() Także od pierwszej wizyty przytyłam 6 kilogramów- jest nieźle ![]() A potem wzięliśmy się za remont- przenoszenie gratów. Ja sobie leżę i odpoczywam, a mój tż z ojcem siostrzeńca biegają z meblami po piętrach
|
||
|
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3771 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie pieluszki planujesz kupic ja mam ze straszaka kilka beybeetai sporo chinek zamowionych na ebayu i jestem zadowolona najbardziej z chinek jakos tak nam podpasowaly Cytat:
Super Cytat:
|
|
#3772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kiedyś wjechałam facetowi w zderzak, zatrzymał się jak już się włączył do ruchu i wjechałam w niego bo się za nim włączałam. Byłam w takim szoku, że nie wiedziałam co robić. Dobrze, że był TŻ. Spisaliśmy oświadczenie i pojechał dalej, ale taki jakiś był podejrzany bo wszystko szybko, szybko. Wróciliśmy na spokojnie do domu i TŻ mówi, że w sumie to można było wezwać policję bo było czuć od niego porządnie wódkę...
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
Umieram dosłownie. Bolą mnie tak plecy ze mam ochotę wyć z bólu jeszcze mnie TŻ tak wnerwia ze zaraz nie wytrzymam! Ja pierd.... Wrrrrr
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopisać Ci imię synka na pierwszej stronie? |
|
|
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
Mi dopisz mi!
|
#3776 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi też ,mi też !
|
|
#3777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Samopoczucie dobre, gorzej z kondycją fizyczną Za nami już prawie pełne 31 tygodni, a Ty na jakim etapie jesteś?Na początku duże obawy, z racji na mój stosunkowo młody wiek, pierwszą ciążę oraz problemy z pracodawcą, ale teraz już powoli, powoli wychodzimy z mężem na prostą + rodzina dużo pomogła, więc teraz zostało już tylko wyczekiwanie na narodziny naszych pociech
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje mamusie za odpowiedzi co do ruchow waszych malenstw,
Co do rozstepow, pogadalam sobie wlasnie dwie godzinki z mama na skypie, i tak mi nagadala, ze chyba tymczasowo przestaje sie tym przejmowac ale tak to boli.... Bedzie trzeba sie do nich przyzwyczaic niestety.... rona1906 Pieknie to wyglada, dwa male skarby w pokoju 87marta78 ojej, ja to chyba bym jej w ten samochod z nerwow przywalila ![]() aneta_s13 piekne rzeczy bralas tabletke? żona_marcina zgadzam sie, z ich wygladem i nie przejmowaniem sie tego ile waza, itd. ale ja nie moge sie nie przejmowac.... My Polki najseksowniejsze piekne kobiety przeciez
|
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie musze pochwalic, ze moja mama dzis znalazla w uzywanych kilka pieknych skarbow, ale ktory mnie najbardziej cieszy to ten za jedyne 5 euro
a nowy to z dziesiec razy tyle a i tak nie mialam w planie zakupu, bo raz ze cena nie mala, a dwa mieszkanie mam jednopoziomowe, ale jak juz sie znalazlo to ja chetnie wykorzystam ta nianie elektroniczna |
|
|
|
#3780 |
|
Raczkowanie
|
crystal ja też mam teraz w głównej mierze takie "wypinanie"... takie kulki twarde mi się robią na brzuchu. Chłopczyk ostatnio uwielbia siedzieć sobie na przeponie i w okolicach żeber
![]() Nie przejmuj się rozstępami, mi 2 tygodnie temu zaczęły wychodzić i to właśnie na brzuchu... jest już ich sporo. Trochę się przejmowałam, ale chyba czas się do nich przyzwyczaić
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.

Bo moje od sylwestra jakos sie zmienilo.... i czesciej czuje takie rozpychanie sie czy wypychanie, niz kopniecia w ciagu dnia.
na szczescie obyło sie bez większych spięć

nie płakuniaj 
kamera w aucie to chyba dobry pomysł.

podwójna radość
tak jak wcześniej dziewczyny pisały, sprawdź czy gdzieś w pobliżu jest monitoring
Alicja i Piotruś