Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-03, 18:47   #3781
asiulek8
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
a to tego nie wiem mi tylko lekarz mówił, że jak jest w pierwszej ciąży CC to w drugiej też, bo przeważnie boją się że pęknie macica. Ale możesz mieć rację, że po długim odstępie czasu można rodzić SN. Pewnie wiele zależy od lekarza na którego się trafi bo jak to w Polsce co lekarz to inna opinia
Moja nazwijmy to ciocia, pierwsze dziecko rodziła przez CC, drugie rodziła dokładnie 4 lata później i również przez CC. Miało być SN, ale lekarz powiedział, że szew się bardzo rozciąga i na pewno CC. Ale co się nastresowała i napłakała to jej, nie wiem jak można powiedzieć "Pani to się dziura robi w macicy"...

A co do rozstępów, ja nie mam, może mam gumę zamiast skóry albo mały brzuch. Z resztą jakby były to by były, modelką bielizny nie byłam i zapewne już nie będę

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 18:48   #3782
smv
Zakorzenienie

Rona mogę wiedzieć gdzie łóżeczka kupiłaś?w necie gdzieś może?
Stary 2015-01-03, 18:48   #3783
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
[B]

u mnie dzisiaj męczący dzień.
na szczęście z tż już wszystko ok. Wkurzył mnie jego brak zaangażowania w sprawy okołoślubne i okołoporodowe Ale już doszliśmy do porozumienia

Rano byliśmy na SR, gdzie puszczali film z porodami Gdybym wcześniej wiedziała, że tam będzie AŻ tak wszystko pokazane, to bym chyba tego oszczędziła tżtowi Generalnie film był z lat 80-90, więc owłosienie full wypas A do tego naprawdę pokazane wszystko od a do z Zapewniłam tżta, że przy naszym porodzie może stać przy głowie i oszczędzić sobie takich drastycznych widoków

Później była wizyta. Maleńka nasza waży już 1377 gram Wszystko jest w porządku, Zosia dobrze się rozwija i jest w położeniu główkowym.
Ja ważę 61.3, przez miesiąc przytyłam tylko kilogram Ale czuję się jakbym co najmniej 5 kilo przypakowała
Także od pierwszej wizyty przytyłam 6 kilogramów- jest nieźle

A potem wzięliśmy się za remont- przenoszenie gratów. Ja sobie leżę i odpoczywam, a mój tż z ojcem siostrzeńca biegają z meblami po piętrach
dobrze ze juz wszystko wporzadku Moj tez mnie irytuje tym brakiem zaangazowania troche, albo to moje hormony, sama juz nie wiem
za wizyte
Cale szczescie nie musze mojego uprzedzac itd co do porodu, bo wie czym jest, ma juz corke, takze tutaj moge powiedziec ze ciesze sie, ze bardzo chce byc przy porodzie wiedzac jak to wyglada wszystko itd. i nic go nie przeraza, jak to mowi staralismy sie razem o malenstwo, to razem musimy urodzic, i to cos naturalnego dla niego.
malo przytylas oddam swoje kg w dobre rece
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 18:51   #3784
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Ostatnie łupy wyprzedażowe dla Tymka

Dziś tak mnie skurcze męczą że jedynie w wannie daję radę idę czytać co u Was
śliczne, już widzę Olgę w tych ciuszkach
Stary 2015-01-03, 18:51   #3785
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Witam Was kochane w końcówce 29 tygodnia

A oto i my ) Załącznik 5874222Załącznik 5874223
wspaniale wyglądasz
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 18:54   #3786
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
dobrze ze juz wszystko wporzadku Moj tez mnie irytuje tym brakiem zaangazowania troche, albo to moje hormony, sama juz nie wiem
za wizyte
Cale szczescie nie musze mojego uprzedzac itd co do porodu, bo wie czym jest, ma juz corke, takze tutaj moge powiedziec ze ciesze sie, ze bardzo chce byc przy porodzie wiedzac jak to wyglada wszystko itd. i nic go nie przeraza, jak to mowi staralismy sie razem o malenstwo, to razem musimy urodzic, i to cos naturalnego dla niego.
malo przytylas oddam swoje kg w dobre rece
tak sobie myślę, że to chyba jednak hormony szaleją i niepotrzebnie sie rano wkurzyłam

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Mi dopisz mi!
Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Mi też ,mi też !
już dopisuję rozumiem, że tak jak w podpisach?

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 18:55   #3787
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
crystal ja też mam teraz w głównej mierze takie "wypinanie"... takie kulki twarde mi się robią na brzuchu. Chłopczyk ostatnio uwielbia siedzieć sobie na przeponie i w okolicach żeber

Nie przejmuj się rozstępami, mi 2 tygodnie temu zaczęły wychodzić i to właśnie na brzuchu... jest już ich sporo. Trochę się przejmowałam, ale chyba czas się do nich przyzwyczaić
jej, jak ja sie ciesze ze nie tylko ja tak mam, bo juz zaczelam sobie cos wmawiac ale przyznam sie ze nie mialam okazji czuc mojego lobuza w okolicach zeber, czy zeby mnie cos zabolalo
rozstepy straszne sa, wiedzialam ze mnie nie omina, bo moja mama ma ich mnostwo po dwoch ciazach.... no ale jak przyszedl czas na mnie to mi sie plakac zachcialo jakzaczely wychodzic.... masz racje, musimy sie przyzwyczaic do nich, i jedyne co mozemy to smarowac kremami i oliwkami moze dzieki temu nie wyjdzie ich az tak duzo mam jedynie nadzieje, ze skora nie straci bardzo duzo na jedrnosci, bo rozstepy plus nadmiar brzydkiej skory w okolicach brzucha, to dopiero bedzie masakra a pod noz nigdy sie nie zdecyduje to nie dla mnie takie rzeczy Chociaz wiem, ze ciaza zmienia kobiece cialo to jednak zawsze sie ma ta nadzieje co nie
Stary 2015-01-03, 18:56   #3788
ojustyna
Zadomowienie

dlaczego mi połowa zdjęć się nie otwiera? hmm

muszę wam powiedzieć że chyba mam pierwszy skurcz za sobą, ale to chyba raczej przepowiadający co nie? dwa dni temu miałam jeden to TŻ aż zaczął panikować po jednym, a co dopiero będzie jak zacznę rodzić? i dzisiaj jeden też miałam, myślicie że to normalne?
Stary 2015-01-03, 18:56   #3789
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
piękne łupy
dopisać Ci imię synka na pierwszej stronie?
Bardzo chętnie Dziękuję.
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 18:57   #3790
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
tak sobie myślę, że to chyba jednak hormony szaleją i niepotrzebnie sie rano wkurzyłam

Wlasnie tez dzis zdalam sobie z tego sprawe jak od poludnia jestem sama w domu..... ze to jednak hormony....
Stary 2015-01-03, 18:58   #3791
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość

muszę wam powiedzieć że chyba mam pierwszy skurcz za sobą, ale to chyba raczej przepowiadający co nie? dwa dni temu miałam jeden to TŻ aż zaczął panikować po jednym, a co dopiero będzie jak zacznę rodzić? i dzisiaj jeden też miałam, myślicie że to normalne?
to pewnie przepowiadacze

Stary 2015-01-03, 19:02   #3792
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Moja nazwijmy to ciocia, pierwsze dziecko rodziła przez CC, drugie rodziła dokładnie 4 lata później i również przez CC. Miało być SN, ale lekarz powiedział, że szew się bardzo rozciąga i na pewno CC. Ale co się nastresowała i napłakała to jej, nie wiem jak można powiedzieć "Pani to się dziura robi w macicy"...

A co do rozstępów, ja nie mam, może mam gumę zamiast skóry albo mały brzuch. Z resztą jakby były to by były, modelką bielizny nie byłam i zapewne już nie będę
Kolezanka po pierwszej cc, tez druga cc miala, i mowila mi ze nie moze miec naturalnego porodu, bo tak jej lekarze powiedzieli.
Oby ci nie wyszly asiulka nic fajnego naprawde.... hihi no ja bylam a teraz to zaczne kupowac taka co zakrywa brzuch, bo raczej nic ladnego do pokazania nie bedzie i juz to TZ powiedzialam, no nie oszukujmy sie ale to prawda, probowal wmowic mi ze nie, ale ja swoje wiem.... ;P moze z czasem jak beda mniej widoczne, wypracuje sobie brzuszek, o ile da rade jeszcze to inaczej to bedzie wygladac

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:

jak zaczniesz rodzic to bede sie modlic za ciebie kochana zebys urodzila szybko i bezbolesnie, bo skurcze sa bardzo wykanczajace niestety cos o tym wiem, chociaz to nie byl porod po 9 miesiacach
ja to mialam tylko jakies napinanie sie w podbrzuszu ale po chwili znikalo, moze to te skurcze braxtona byly nie wiem
Stary 2015-01-03, 19:07   #3793
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
jak zaczniesz rodzic to bede sie modlic za ciebie kochana zebys urodzila szybko i bezbolesnie, bo skurcze sa bardzo wykanczajace niestety cos o tym wiem, chociaz to nie byl porod po 9 miesiacach
ja to mialam tylko jakies napinanie sie w podbrzuszu ale po chwili znikalo, moze to te skurcze braxtona byly nie wiem
obym tylko zdążyła napisać na wizażu, żebyście się modliły i wymodliły dla mnie 5minutowy poród

a swoją drogą ostatnio się dowiedziałam że niedaleko mojego miasta w jednym ze szpitali praktykają gaz rozweselający przy porodzie, i nie powiem cikawa dla mnie to opcja witać dzieciaczka z uśmiechem i śmiechem
Stary 2015-01-03, 19:10   #3794
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie tez dzis zdalam sobie z tego sprawe jak od poludnia jestem sama w domu..... ze to jednak hormony....
oby po ciąży to przeszło, bo masakra ze mną wytrzymać

słabo się czuję, zimno mi i jestem taka rozbita, zmęczona chyba pójdę do wanny poleżeć....

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
obym tylko zdążyła napisać na wizażu, żebyście się modliły i wymodliły dla mnie 5minutowy poród

a swoją drogą ostatnio się dowiedziałam że niedaleko mojego miasta w jednym ze szpitali praktykają gaz rozweselający przy porodzie, i nie powiem cikawa dla mnie to opcja witać dzieciaczka z uśmiechem i śmiechem
u nas też jest ta opcja ale to daje tylko delikatne, psychiczne rozluźnienie, niestety nie działa przeciwbólowo

Stary 2015-01-03, 19:12   #3795
87marta78
Zadomowienie

Tz wrocil z pracy,obejrzal auto i powiedzial ze szkoda nerw teraz na chodzenie i szukanie ich.powiedzial ze teraz mamy unikac stresow i juz mam o tym nie myslec. Auto i tak bedziemy malowac na wiosne.
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 19:15   #3796
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

napewno zdazysz kochana ja mam nadzieje tez wam napisac, kiedy bede sie wybierac do kliniki
Ciekawe czy u mnie jest ten gaz, bedzie ci wesolo z tym gazem

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
oby po ciąży to przeszło, bo masakra ze mną wytrzymać

słabo się czuję, zimno mi i jestem taka rozbita, zmęczona chyba pójdę do wanny poleżeć....

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

u nas też jest ta opcja ale to daje tylko delikatne, psychiczne rozluźnienie, niestety nie działa przeciwbólowo
ze mna tez nie najlepiej ostatnio , no ale TZ wytrzymuje nie krzycze nie rzucam niczym wiec chyba nie jest tak zle... po ciazy hormony musza wrocic do siebie, wiec mysle ze tez lekko nie bedzie ale to sie okaze, bo nie u kazdej mamusi hihi, ja mialam rozregulowane hormony kiedys, bralam tabletki i zastrzyki jakies w szpitalu bardzo dlugo, ale pamietam ze mi sie plakac chcialo codziennie z niczego.... nawet nie z tego, co bylo powodem tego wszystkiego.... ale ogolnie, taka rozbita bylam i potrafilam bez przyczyny rozplakac sie podczas zwyklych rozmow z TZ
Stary 2015-01-03, 19:20   #3797
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

U mnie właśnie w szpitalu jest taka opcja w szpitalu i podobno dziewczyny się zjeżdżają z daleka żeby mieć ten gaz.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-03, 19:26   #3798
smv
Zakorzenienie

U mnie gaz jest
Stary 2015-01-03, 19:27   #3799
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
U mnie właśnie w szpitalu jest taka opcja w szpitalu i podobno dziewczyny się zjeżdżają z daleka żeby mieć ten gaz.
gdybym miała na miejscu to bym się nawet nie zastanawiała bo do szpitala ileś tam km, zwłaszcza że to pierwszy poród i pewnie jeszcze na dobre się nie zacznie a ja już spanikuje
ty mam rozumieć masz zamiar skorzystać?

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Tz wrocil z pracy,obejrzal auto i powiedzial ze szkoda nerw teraz na chodzenie i szukanie ich.powiedzial ze teraz mamy unikac stresow i juz mam o tym nie myslec. Auto i tak bedziemy malowac na wiosne.
o widzisz jaki kochany a ty się tylko nadenerwowałaś nie potrzebnie na to wychodzi z resztą
Stary 2015-01-03, 19:29   #3800
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
gdybym miała na miejscu to bym się nawet nie zastanawiała bo do szpitala ileś tam km, zwłaszcza że to pierwszy poród i pewnie jeszcze na dobre się nie zacznie a ja już spanikuje
ty mam rozumieć masz zamiar skorzystać?

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

o widzisz jaki kochany a ty się tylko nadenerwowałaś nie potrzebnie na to wychodzi z resztą
No właśnie jeszcze nie wiem. Muszę trochę podpytać i w szpitalu i kogoś kto z tego gazu korzystał.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-03, 19:35   #3801
tout-petit-fille
Zadomowienie

Hej Wam dziś

U mnie na razie są skurcze przepowiadające, lekkie i niebolące. Ale czuję się jak słonica. Bez kitu każdego dnia coraz większy, mi coraz ciężej, jestem jak stara baba:P

TŻ ciągle ma serducha w oczach i podziwia rosnący brzuszek, dla niego to słodziutkie, dla mnie też do czasu było, póki mogłam normalnie funkcjonować

A dziś jak mnie teściówka zdrzaźniła, to myślałam, że wyjdę i nie wrócę.

Niestety mieszkamy w tym samym domu, my na górze, oni na dole. Mieliśmy księdza po kolędzie i zaczął się temat dzidzi. Pyta jakie imię wybraliśmy. Teściówka jak bachor się zachowywała i mówiła jak jej się to imię nie podoba, powinna być Zuzia, Zosia albo inna srosia (nie chcę tu oczywiście nikogo urażać- to wina mojego zdenerwowania do tej pory). Teściu zaczął jej przytakiwać i oboje jak totalne głupole przy księdzu zaczęli wyrażać swoje niezadowolenie.
Że mam cięty jęzor starałam się ich ostudzić i nie siedzieć jak totalne nieszczęście, ale w środku denerwowałam się tak, że mi malutka zaczęła dawać do wiwatu.

Moja rodzina jest przecudna- nie włażą w życie innych, dają wolną rękę, rozumieją życie. A ci zahukani katolicy są cholernie denerwujący do współżycia.

Musiałam się wyżalić.

Grrr!!

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 19:36   #3802
smv
Zakorzenienie

Rozmawiałam ze szwagierka TŻ i mówiła ze boleć boli ale nie skupia się człowiek na bólu tylko na oddechu i pomaga nawet. Ja tam mam zamiar skorzystać

Tout pewnie ksiądz sobie pomyślał dokładnie jak Ty.. Mam kolegów księży to opowiadają jakie to tesciowe są cudowne czasami na koledze heh.. Wrzuć na luz i nol stres

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2015-01-03 o 19:39
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 19:38   #3803
lesyeux
Zadomowienie

nouvelle super, że na wizycie wszystko OK
Zosia Nam pięknie rośnie
( zauwazyłam, ze Ty w dniu wizyt zawsze masz spiny ze swoim mężczyzną;P) yyyy jak tez płeć poznałaś;p i Tż nie wpuściłaś ze sobą do gabinetu
a dzisiaj też granda

Ja ze swoim Tż'etem rozjem. sama uległam choć mogłam dalej trzymać focha. ale co mi z tego.... by było. tylko bym siedziała jak mumia przed TV. a kto mnie po pleckach podrapałby tylko On jest w domu :P

crystal oddawaj elektroniczną nianię w tej cenie
super Wam sie trafiło!!!! ja też nie mam w planie jej kupować. ale za tak okazyjną cenę bym nawet nie czaiła sie długo
a co do rozstępów: ja mam cały brzuch ale juz w bladych starych sznytach. te co juz wyszły zbledną ale nigdy nie znikną. trzeb je zaakceptować
drogie kremy też nie dadza rewelacyjnego efektu bo jak mają wyjśc to i tak wyjdą. ja jakos z nimi żyję i jakos nawet nie zwracam na nie uwagi. Mój Tż też. nawet na nie nie zerka i nie komentuje bo by dostał w dziób a im więcej o tym gadamy tym więcej Nasi Tz'ci będą na to zwracać uwagę.

marta ten co uszkodził autko kiedys za to pozałuje. co sie odwlecze to nie uciecze

Nouvelle mam pytanko. twoja Zosia zawsze była ułozona tak jak do CC. a teraz po wizycie jest juz jak do SN ?? główką w dół?? czyli odwróciłą sie ?

--------------------------------------------------------------------------

A ja mam pytanie do wszystkich mamuś. Która z Was ma planowane CC, i już wie, ze tak urodzi, pewnie wiaodmo teraz tylko z przyczyn medycznych??
z tego co doczytałam to Rona będzie miałą cc. która z WAS jeszcze?

bo tak podczytywałam mamusie styczniowe to tam tyle cesarek że ho ho ho a nie zapowiadało się na nie.

Moja Zosia z główkowego obróciła się miednicowo
i nie powiem, ale dobrze mi z tym hihi

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2015-01-03 o 19:40
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 19:44   #3804
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
My dzis zlozylismy lozeczka... zajmuja prawie cala sciane w naszej sypialni jeszcze troche i moje skarby beda tam spaly
Ale widok ..... teraz sobie uświadomiłam, że ty wszystko podwójnie musisz kupić.

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Swietny poczatek roku... baba wycofujacac z parkingu uderzyla mi w przod auta,a co najlepsze zwyzywala mnie ze swoim mezem,nawet nie wysiadla z auta,ominela mnie i odjechala.nawet nie spojrzeli czy wszystko ok,a to jej wina byla.nawet nie mialam po co dzwonic na policje bo z tych nerwow nie zapamietalam nr rejestracyjnego ani marki. Tak mnie stres dopadl ze sie poplakalam i nie moglam w domu uspokoic.
Brak słów.

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Witajcie kochane,
zupełnie nie miałam czasu pisać w święta. Na szczęcie już po świętach.
Nadrobiłam wszystkie wpisy i już jestem na bieżąco.

Po pierwsze wreszcie zdecydowałam się na wzór rożka i pościeli na rozmiar 80x80 cm. Zamówiłam takie materiały i jak przyjdą zaprzęgam mamę do pracy -
http://sweetcraft.pl/sklep/in-the-forest-004/
http://sweetcraft.pl/sklep/in-the-forest-005/
Potem kupię młodemu coś biało - czarnego (romby, kropki, chmurki). Pokój młodego jest biało - czarny a kolory zrobią zabawki.

Co do pakowania - spakowałam torbę do szpitala dla siebie. Pomogła mi w tym teściowa, która nie widziała niczego złego w podaniu mi tygodniowej sałatki jarzynowej. Myślałam, że skończę w szpitalu tak się źle czułam, brzuch mnie strasznie bolał i miałam okropne wzdęcia i gazy przez całą noc. Mam nadzieję, że małemu nic się nie stało przez zepsute jedzenie, bo niestety nie wymiotowałam....

Michru - trzymam za was kciuki

Mój mały lata mi po brzuchu cały czas, czasami aż mnie boli. Ze dwa dni był spokój, bo chyba się odwrócił do wewnątrz brzucha ale wtedy znowu latałam ciągle do kibelka tak im siadł na pęcherz.

Rozstępów nadal brak

Nogi mi nie puchną, ale w nocy też miałam problem z niespokojnymi nogami. Pomogły mi ćwiczenia na bolące nogi - dostałam na SR płytkę od Alantanu, pomagają. Jakby co mam jeszcze 2 płyty i chętnie się podzielę.

Problemem jest to, że nie mogę spać. Nic mi nie pomaga - ani spacery, ani ćwiczenia, ani ciepłe mleko, ani melisa. Nic a nic
Jakie cudne wzory
Ja sałatkę warzywną max 3 dni trzymam, ale też na mnie działa mega wzdymająco. Teściowa niepoważna czy co?!

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Ja się wyleczyłam z kompleksów, gdy pierwszy raz pojechałam na wakacje za granicę. I Niemki i Angielki nic sobie nie robiły ani z ogromnej tuszy, ani z rozstępów i dumnie nosiły skąpe bikini.
Zwisające piersi też nie były dla nich przeszkodą do chodzenia toples.

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

ale ja mam sklerozę - czy któraś już zamawiała koszulkę nocną polecaną kilka stron wcześniej http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...f=last-visited
Mam tą koszulę. Dla mnie ten materiał jest zbyt sztuczny do codziennego noszenia. Ale na szmatę porodową w sam raz.

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Ostatnie łupy wyprzedażowe dla Tymka

Dziś tak mnie skurcze męczą że jedynie w wannie daję radę idę czytać co u Was
Ale śliczności. Też się nad smoczkami z nuka zastanawiam

Cytat:
rona ale świetnie wyglądają dwa łóżeczka podwójna radość

co za ludzie tak jak wcześniej dziewczyny pisały, sprawdź czy gdzieś w pobliżu jest monitoring

to teściowa ładnie poszalała, że też niektórzy nie mają wyobraźni

ja będę miała takie łóżeczko: http://pietrus.pl/oferta/lozeczko-ta...ek-140-70-ID98 + materac gryka/kokos

u mnie dzisiaj męczący dzień.
na szczęście z tż już wszystko ok. Wkurzył mnie jego brak zaangażowania w sprawy okołoślubne i okołoporodowe Ale już doszliśmy do porozumienia

Rano byliśmy na SR, gdzie puszczali film z porodami Gdybym wcześniej wiedziała, że tam będzie AŻ tak wszystko pokazane, to bym chyba tego oszczędziła tżtowi Generalnie film był z lat 80-90, więc owłosienie full wypas A do tego naprawdę pokazane wszystko od a do z Zapewniłam tżta, że przy naszym porodzie może stać przy głowie i oszczędzić sobie takich drastycznych widoków

Później była wizyta. Maleńka nasza waży już 1377 gram Wszystko jest w porządku, Zosia dobrze się rozwija i jest w położeniu główkowym.
Ja ważę 61.3, przez miesiąc przytyłam tylko kilogram Ale czuję się jakbym co najmniej 5 kilo przypakowała
Także od pierwszej wizyty przytyłam 6 kilogramów- jest nieźle

A potem wzięliśmy się za remont- przenoszenie gratów. Ja sobie leżę i odpoczywam, a mój tż z ojcem siostrzeńca biegają z meblami po piętrach
Boszzzz jak oni mogą takie filmy pokazywać
Super że wizyta udana. Ważymy tyle samo

Cytat:
A ja sie musze pochwalic, ze moja mama dzis znalazla w uzywanych kilka pieknych skarbow, ale ktory mnie najbardziej cieszy to ten za jedyne 5 euro a nowy to z dziesiec razy tyle a i tak nie mialam w planie zakupu, bo raz ze cena nie mala, a dwa mieszkanie mam jednopoziomowe, ale jak juz sie znalazlo to ja chetnie wykorzystam ta nianie elektroniczna
Pożycz mi swoją mamę, ona ma chyba cudowne ręce, że takie skarby za grosze Ci znajduje.
Cytat:

Cytat:
Potwierdzam, to chyba hormony.
Czasami tż wkurzy mnie byle czym to aż się cała trzese ze złości, a to jakaś pierdoła - np. nie takie ogórki jak chciałam, albo słabo dopieczona bagietka. Ostatnio często jestem dla niego niemiła i opryskliwa i najlepiej niech mi wszyscy dadzą święty spokój! Do tego chora jestem.

Zrobiłam dziś listę zakupowa z ikei i wyszło ponad 2 000zł. Jakieś komody, fotel do karmienia i parę rzeczy dla małego. Jak tż to zobaczy to padnie. A jak ze mną nie pojedzie to się rozpłaczę i już.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 19:45   #3805
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
nouvelle super, że na wizycie wszystko OK
Zosia Nam pięknie rośnie
( zauwazyłam, ze Ty w dniu wizyt zawsze masz spiny ze swoim mężczyzną;P) yyyy jak tez płeć poznałaś;p i Tż nie wpuściłaś ze sobą do gabinetu
a dzisiaj też granda

Ja ze swoim Tż'etem rozjem. sama uległam choć mogłam dalej trzymać focha. ale co mi z tego.... by było. tylko bym siedziała jak mumia przed TV. a kto mnie po pleckach podrapałby tylko On jest w domu :P

crystal oddawaj elektroniczną nianię w tej cenie
super Wam sie trafiło!!!! ja też nie mam w planie jej kupować. ale za tak okazyjną cenę bym nawet nie czaiła sie długo
a co do rozstępów: ja mam cały brzuch ale juz w bladych starych sznytach. te co juz wyszły zbledną ale nigdy nie znikną. trzeb je zaakceptować
drogie kremy też nie dadza rewelacyjnego efektu bo jak mają wyjśc to i tak wyjdą. ja jakos z nimi żyję i jakos nawet nie zwracam na nie uwagi. Mój Tż też. nawet na nie nie zerka i nie komentuje bo by dostał w dziób a im więcej o tym gadamy tym więcej Nasi Tz'ci będą na to zwracać uwagę.

marta ten co uszkodził autko kiedys za to pozałuje. co sie odwlecze to nie uciecze

Nouvelle mam pytanko. twoja Zosia zawsze była ułozona tak jak do CC. a teraz po wizycie jest juz jak do SN ?? główką w dół?? czyli odwróciłą sie ?

A ja mam pytanie do wszystkich mamuś. Która z Was ma planowane CC, i już wie, ze tak urodzi, pewnie wiaodmo teraz tylko z przyczyn medycznych??

bo tak podczytywałam mamusie styczniowe to tam tyle cesarek że ho ho ho a nie zapowiadało się na nie.

Ja mam miec cc , starszaka tak urodzilam niestety nie było postępu porodu i skończyło sie cc a teraz z racji nie ryzykujmy ma byc cc ale coraz częściej zastanawiam sie nad sn
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 19:50   #3806
asiulek8
Wtajemniczenie

tout-petit-fille ja bym po prostu powiedziała "kulturalnie", że każdy nazywa dzieci tak jak chce, i ci co już mają dzieci mieli okazję żeby się popisać

Za to mnie denerwuje mój tata, chodzi i MNIE nazywa imieniem, które wybraliśmy dla naszej Małej.

03.03.2015 - Jagódka

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2015-01-03 o 19:57
Stary 2015-01-03, 19:52   #3807
luzna25
Zadomowienie

Cytat:

ja będę miała prawdopodobnie na 90% CC ale nie mam jeszcze za sobą rozmowy z ordynatorem szpitala, który kieruje na CC. Po pierwsze mały jest ułożony miednicowo (ale może się jeszcze obrócić), a po drugie ja jak się urodziłam to miałam dysplazję obu stawów biodrowych i to też jest wskazaniem do CC już mnie bolą od dawna strasznie biodra, a co dopiero jakby dzidziuś pchał się na świat SN ale czekam jeszcze na konsultację ortopedyczną i rozmowę z ordynatorem szpitala
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 19:57   #3808
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
Rona mogę wiedzieć gdzie łóżeczka kupiłaś?w necie gdzieś może?
Tak, zamawialam przez internet w Świat Dziecka w Krakowie. Odbior osobisty wzielam, wiec akurat to mialam za darmo. Strona internetowa to bodajze www.sdkrak.pl cos w tym stylu. A lozeczko nazywa sie tymon II z szuflada
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 20:06   #3809
żona_marcina
Rozeznanie

Dzisiaj złapał mnie okropny skurcz w pachwinie .... nie mogłam się wyprostować. Moja wina, bo przestałam brać magnez.

Ale wyprasowałam ostatnią górę białych ubranek i pieluszek. Strasznie pracochłonne zajęcie. Nie wiem, jak to będzie gdy młody się urodzi. Chyba będę prasowała po nocach.

Została mi jeszcze do wyprania i wyprasowania mała górka kolorowych ubranek i kocyki. I koniec. Nic już nie kupuję, bo nie mam gdzie tego trzymać

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:

Podpinam się pod pytanie. Mój Olek teraz obrócił się miednicowo. 13 stycznia mam USG i zobaczymy, czy zmienił pozycję. Wtedy będzie 32 tydzień. Czy lekarz już teraz rozmawia z wami o CC, czy jeszcze będzie sprawdzał za kilka tygodni?

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 20:08   #3810
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Rozmawiałam ze szwagierka TŻ i mówiła ze boleć boli ale nie skupia się człowiek na bólu tylko na oddechu i pomaga nawet. Ja tam mam zamiar skorzystać

Tout pewnie ksiądz sobie pomyślał dokładnie jak Ty.. Mam kolegów księży to opowiadają jakie to tesciowe są cudowne czasami na koledze heh.. Wrzuć na luz i nol stres
Wszyscy ze strony TŻ przywykli. Ale ja takich mend nie miałam w rodzinie

Cytat:
tout-petit-fille ja bym po prostu powiedziała "kulturalnie", że każdy nazywa dzieci tak jak chce, i ci co już mają dzieci mieli okazję żeby się popisać

Za to mnie denerwuje mój tata, chodzi i MNIE nazywa imieniem, które wybraliśmy dla naszej Małej.
Oj tak też mówiłam, ale oni są przekonani, że małej się również nie będzie podobać. Jacy oni przewidywalni bardzo. Szkoda kurczę, że w lotka nie grają. Może jakiś pożytek byłby z nich

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość

Potwierdzam, to chyba hormony.
Czasami tż wkurzy mnie byle czym to aż się cała trzese ze złości, a to jakaś pierdoła - np. nie takie ogórki jak chciałam, albo słabo dopieczona bagietka. Ostatnio często jestem dla niego niemiła i opryskliwa i najlepiej niech mi wszyscy dadzą święty spokój! Do tego chora jestem.

Zrobiłam dziś listę zakupowa z ikei i wyszło ponad 2 000zł. Jakieś komody, fotel do karmienia i parę rzeczy dla małego. Jak tż to zobaczy to padnie. A jak ze mną nie pojedzie to się rozpłaczę i już.
A jaka u mnie była awantura, jak zabrakło buraczków czerwonych

Masz założoną kartę ikea family? Często można zaoszczędzić

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości