Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-03, 20:12   #3811
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Hej Wam dziś

U mnie na razie są skurcze przepowiadające, lekkie i niebolące. Ale czuję się jak słonica. Bez kitu każdego dnia coraz większy, mi coraz ciężej, jestem jak stara baba:P

TŻ ciągle ma serducha w oczach i podziwia rosnący brzuszek, dla niego to słodziutkie, dla mnie też do czasu było, póki mogłam normalnie funkcjonować

A dziś jak mnie teściówka zdrzaźniła, to myślałam, że wyjdę i nie wrócę.

Niestety mieszkamy w tym samym domu, my na górze, oni na dole. Mieliśmy księdza po kolędzie i zaczął się temat dzidzi. Pyta jakie imię wybraliśmy. Teściówka jak bachor się zachowywała i mówiła jak jej się to imię nie podoba, powinna być Zuzia, Zosia albo inna srosia (nie chcę tu oczywiście nikogo urażać- to wina mojego zdenerwowania do tej pory). Teściu zaczął jej przytakiwać i oboje jak totalne głupole przy księdzu zaczęli wyrażać swoje niezadowolenie.
Że mam cięty jęzor starałam się ich ostudzić i nie siedzieć jak totalne nieszczęście, ale w środku denerwowałam się tak, że mi malutka zaczęła dawać do wiwatu.

Moja rodzina jest przecudna- nie włażą w życie innych, dają wolną rękę, rozumieją życie. A ci zahukani katolicy są cholernie denerwujący do współżycia.

Musiałam się wyżalić.

Grrr!!
Ale po wyjsciu ksiedza bym zrobila awanture. Jak ja nie cierpie czegos takiego... az sie we mnie gotuje
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 20:15   #3812
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
nouvelle super, że na wizycie wszystko OK
Zosia Nam pięknie rośnie
( zauwazyłam, ze Ty w dniu wizyt zawsze masz spiny ze swoim mężczyzną;P) yyyy jak tez płeć poznałaś;p i Tż nie wpuściłaś ze sobą do gabinetu
a dzisiaj też granda

Ja ze swoim Tż'etem rozjem. sama uległam choć mogłam dalej trzymać focha. ale co mi z tego.... by było. tylko bym siedziała jak mumia przed TV. a kto mnie po pleckach podrapałby tylko On jest w domu :P

crystal oddawaj elektroniczną nianię w tej cenie
super Wam sie trafiło!!!! ja też nie mam w planie jej kupować. ale za tak okazyjną cenę bym nawet nie czaiła sie długo
a co do rozstępów: ja mam cały brzuch ale juz w bladych starych sznytach. te co juz wyszły zbledną ale nigdy nie znikną. trzeb je zaakceptować
drogie kremy też nie dadza rewelacyjnego efektu bo jak mają wyjśc to i tak wyjdą. ja jakos z nimi żyję i jakos nawet nie zwracam na nie uwagi. Mój Tż też. nawet na nie nie zerka i nie komentuje bo by dostał w dziób a im więcej o tym gadamy tym więcej Nasi Tz'ci będą na to zwracać uwagę.

marta ten co uszkodził autko kiedys za to pozałuje. co sie odwlecze to nie uciecze

Nouvelle mam pytanko. twoja Zosia zawsze była ułozona tak jak do CC. a teraz po wizycie jest juz jak do SN ?? główką w dół?? czyli odwróciłą sie ?

--------------------------------------------------------------------------

A ja mam pytanie do wszystkich mamuś. Która z Was ma planowane CC, i już wie, ze tak urodzi, pewnie wiaodmo teraz tylko z przyczyn medycznych??
z tego co doczytałam to Rona będzie miałą cc. która z WAS jeszcze?

bo tak podczytywałam mamusie styczniowe to tam tyle cesarek że ho ho ho a nie zapowiadało się na nie.

Moja Zosia z główkowego obróciła się miednicowo
i nie powiem, ale dobrze mi z tym hihi
faktycznie jakoś tak się składa, że w dniu wizyty mamy spięcia
Zochan przekręcił się głową w dół, ale lekarz powiedział, że jeszcze może się obrócić i znów znajdować się w położeniu miednicowym.
Generalnie do 37 tygodnia mam się w ogóle nie przejmować tym

ja bym chciała rodzić sn

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Ale widok ..... teraz sobie uświadomiłam, że ty wszystko podwójnie musisz kupić.

Brak słów.

Jakie cudne wzory
Ja sałatkę warzywną max 3 dni trzymam, ale też na mnie działa mega wzdymająco. Teściowa niepoważna czy co?!

Mam tą koszulę. Dla mnie ten materiał jest zbyt sztuczny do codziennego noszenia. Ale na szmatę porodową w sam raz.

Ale śliczności. Też się nad smoczkami z nuka zastanawiam

Boszzzz jak oni mogą takie filmy pokazywać
Super że wizyta udana. Ważymy tyle samo

Pożycz mi swoją mamę, ona ma chyba cudowne ręce, że takie skarby za grosze Ci znajduje.

Potwierdzam, to chyba hormony.
Czasami tż wkurzy mnie byle czym to aż się cała trzese ze złości, a to jakaś pierdoła - np. nie takie ogórki jak chciałam, albo słabo dopieczona bagietka. Ostatnio często jestem dla niego niemiła i opryskliwa i najlepiej niech mi wszyscy dadzą święty spokój! Do tego chora jestem.

Zrobiłam dziś listę zakupowa z ikei i wyszło ponad 2 000zł. Jakieś komody, fotel do karmienia i parę rzeczy dla małego. Jak tż to zobaczy to padnie. A jak ze mną nie pojedzie to się rozpłaczę i już.
no to piąteczka! jak tak dalej pójdzie, to mam nadzieję nie przytyć w tej ciąży więcej niż 10 kg

Ja wczoraj aktualizowałam swoją listę do Ikei. I najpierw z kwoty 1600 zł zeszłam do ok. 500zł, a potem wskoczyło 2800 zł na szczęście spora część z listy to kilka podobnych przedmiotów, które muszę obejrzeć na żywo i wybrać jeden z nich

W ogóle tż wpadł na pomysł, że wywalimy nasze łóżko podwójne i wstawimy zamiast tego rozkładany narożnik z pojemnikami na pościel Wtedy będziemy mogli przyjmować naszych gości w naszej prywatnej części domu, a nie na środkowym piętrze, wspólnym z rodzicami
Nawet byliśmy już się rozejrzeć za takimi narożnikami
I teraz moje pytanie: kojarzycie jakieś meblowe sieciówki, gdzie mogą mieć takie narożniki do maks. 2500 zł?
Celujemy w raczej niską półkę cenową- byliśmy w brw, abra i jeszcze jakimś niesieciowym. Niestety Agata meble w naszych rejonach nie ma.
Chyba najfajniejsze w brw były
W Ikei dosyć fajne są, ale nie mam możliwości przewiezienia tego z Gdańska

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 20:15   #3813
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
nouvelle super, że na wizycie wszystko OK
Zosia Nam pięknie rośnie
( zauwazyłam, ze Ty w dniu wizyt zawsze masz spiny ze swoim mężczyzną;P) yyyy jak tez płeć poznałaś;p i Tż nie wpuściłaś ze sobą do gabinetu
a dzisiaj też granda

Ja ze swoim Tż'etem rozjem. sama uległam choć mogłam dalej trzymać focha. ale co mi z tego.... by było. tylko bym siedziała jak mumia przed TV. a kto mnie po pleckach podrapałby tylko On jest w domu :P

crystal oddawaj elektroniczną nianię w tej cenie
super Wam sie trafiło!!!! ja też nie mam w planie jej kupować. ale za tak okazyjną cenę bym nawet nie czaiła sie długo
a co do rozstępów: ja mam cały brzuch ale juz w bladych starych sznytach. te co juz wyszły zbledną ale nigdy nie znikną. trzeb je zaakceptować
drogie kremy też nie dadza rewelacyjnego efektu bo jak mają wyjśc to i tak wyjdą. ja jakos z nimi żyję i jakos nawet nie zwracam na nie uwagi. Mój Tż też. nawet na nie nie zerka i nie komentuje bo by dostał w dziób a im więcej o tym gadamy tym więcej Nasi Tz'ci będą na to zwracać uwagę.

marta ten co uszkodził autko kiedys za to pozałuje. co sie odwlecze to nie uciecze

Nouvelle mam pytanko. twoja Zosia zawsze była ułozona tak jak do CC. a teraz po wizycie jest juz jak do SN ?? główką w dół?? czyli odwróciłą sie ?

--------------------------------------------------------------------------

A ja mam pytanie do wszystkich mamuś. Która z Was ma planowane CC, i już wie, ze tak urodzi, pewnie wiaodmo teraz tylko z przyczyn medycznych??
z tego co doczytałam to Rona będzie miałą cc. która z WAS jeszcze?

bo tak podczytywałam mamusie styczniowe to tam tyle cesarek że ho ho ho a nie zapowiadało się na nie.

Moja Zosia z główkowego obróciła się miednicowo
i nie powiem, ale dobrze mi z tym hihi

masz racje kochana trzeba to zaakceptowac, ale tak ciezko
Mam nadzieje ze chociaz nie zrobia sie wielkie i nie bede wygladac jak zebra Mi to nigdy u kogos cos nie przeszkadza, ale jak u siebie... to zawsze cos wynajde i bede jeczec jak szalona..... Ja za 4 dni wizyte mam ciekawe jak moje sie ulozylo
Nie mialam w planie zakupu tej niani bo cena jest nie mala ale jak mama znalazla to oczywiscie wykorzystam ja bardzo chetnie a pozniej w przyszlosci tez sie komus ona przyda

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-01-03 o 20:20
Stary 2015-01-03, 20:16   #3814
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Zrobiłam dziś listę zakupowa z ikei i wyszło ponad 2 000zł. Jakieś komody, fotel do karmienia i parę rzeczy dla małego. Jak tż to zobaczy to padnie. A jak ze mną nie pojedzie to się rozpłaczę i już.
jaki fotel do karmienia wybrałaś?
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 20:16   #3815
ewka5891
Zakorzenienie

My nie wybraliśmy jeszcze imienia dla naszego synka, nie możemy dojść do porozumienia. W poprzedniej ciazy Tesciowa rzucała ciagle pomysłami ale nie brałam ich pod uwagę, bo nasze gusta sie bardzo różnią, poza tym ona swoje szanse na wybór imion juz miała.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 20:17   #3816
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ale widok ..... teraz sobie uświadomiłam, że ty wszystko podwójnie musisz kupić.

Brak słów.

Jakie cudne wzory
Ja sałatkę warzywną max 3 dni trzymam, ale też na mnie działa mega wzdymająco. Teściowa niepoważna czy co?!

Mam tą koszulę. Dla mnie ten materiał jest zbyt sztuczny do codziennego noszenia. Ale na szmatę porodową w sam raz.

Ale śliczności. Też się nad smoczkami z nuka zastanawiam

Boszzzz jak oni mogą takie filmy pokazywać
Super że wizyta udana. Ważymy tyle samo

Pożycz mi swoją mamę, ona ma chyba cudowne ręce, że takie skarby za grosze Ci znajduje.

Potwierdzam, to chyba hormony.
Czasami tż wkurzy mnie byle czym to aż się cała trzese ze złości, a to jakaś pierdoła - np. nie takie ogórki jak chciałam, albo słabo dopieczona bagietka. Ostatnio często jestem dla niego niemiła i opryskliwa i najlepiej niech mi wszyscy dadzą święty spokój! Do tego chora jestem.

pozyczam kochana jest, dzis specialnie wstala o 8 rano zeby jechac 10 km w dwa lumpeksy i to rowerkiem, i specialnie zeby popatrzec czy cos sie znajdzie dla jej wnuczka a caly tydzien po 12 godzin w pracy
Moje wydatki na styczen do wyprawki to ok. 200 euro jakies 800 zl i koniec z zakupami tylko czekac na malenstwo
To napewno hormony, ja w tym tygodniu jestem jakas zblokowana do TZ, duzo rzeczy przestalam robic, z nadzieja ze sie obudzi i sam cos zrobi, a on to widzi ale nie spytal sie nic jeszcze tylko grzecznie robi sam to co ja zazwyczaj robilam.

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-01-03 o 20:19
Stary 2015-01-03, 20:38   #3817
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Ja mam miec cc , starszaka tak urodzilam niestety nie było postępu porodu i skończyło sie cc a teraz z racji nie ryzykujmy ma byc cc ale coraz częściej zastanawiam sie nad sn
Twój dr pracuje w szpitalu?
Moja ginka nie praucje i tak z czystej ciekawości chciałam sie dowiedzieć, jak to jest. Dostaje dajmy na to skierowanie od mojej dr, ze ułożenie miednicowe w którym gdzieś tygodniu ??
i jak to jest w szpitalu. idę na izbę przyjęć i tak z tym skierowaniem wbijam do gabinetu i mówię, helloł chciałam umówić się na ciecie cesarskie o to zaświadczenie ?? i wtedy na jakiego trafi lekarza na dyżurze, otwiera swój kejecik i mnie zapisuje.
Czy CC są wykonywane wcześniej niz TP ??

ale ja dzisiaj ciekawska

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
ja będę miała prawdopodobnie na 90% CC ale nie mam jeszcze za sobą rozmowy z ordynatorem szpitala, który kieruje na CC. Po pierwsze mały jest ułożony miednicowo (ale może się jeszcze obrócić), a po drugie ja jak się urodziłam to miałam dysplazję obu stawów biodrowych i to też jest wskazaniem do CC już mnie bolą od dawna strasznie biodra, a co dopiero jakby dzidziuś pchał się na świat SN ale czekam jeszcze na konsultację ortopedyczną i rozmowę z ordynatorem szpitala
Moja gwiazda też miednicowo i lekarz zdziwiony bo zawsze była główka w dół. do końca stycznia ma czas. potem to nie da rady juz :p fikołka strzelić.

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Dzisiaj złapał mnie okropny skurcz w pachwinie .... nie mogłam się wyprostować. Moja wina, bo przestałam brać magnez.

Podpinam się pod pytanie. Mój Olek teraz obrócił się miednicowo. 13 stycznia mam USG i zobaczymy, czy zmienił pozycję. Wtedy będzie 32 tydzień. Czy lekarz już teraz rozmawia z wami o CC, czy jeszcze będzie sprawdzał za kilka tygodni?
Mi na USG genetycznym o tym powiedział 30 Grudnia to doznałąm lekkiego szoku, ze przekręciła sie cipcia moja i zadowolona zarazem byłam
Moja gin jeszcze o tym nie wie. dowie się jak pójdę do niej 27 stycznia. a będzie to już 35 tc.
Stary 2015-01-03, 20:41   #3818
mama_kasia88
Raczkowanie

hej
Fajnie się Was czyta, piszecie tak z poczuciem humoru aż człowiekowi się sama paszcza śmieje

Co do CC, starszak się tak rodził- nie miałam żadnego skurczu (czytaj brak postępów porodu) i teraz (minie 2lata 8 miesięcy) mam zielone światło na SN (i tak też bym chciała urodzić..)

Któraś się pytała o kanapę z ikea/agata meble.... oni mają też dowóz Pytanie jak daleko mieszkasz od Gdańska? Ogólnie w tym przedziale cenowym- Agata Meble by się super sprawdziło

Zrobiłam listę rzeczy potrzebnych.... takich dosłownie od A do Z (choć zapewne coś tam się jeszcze znajdzie do zapisania) i... myślałam że dużo rzeczy mam, a tu ponad połowy brakuje.... niby pierdołki, ale trochę kaski poleci....

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 20:46   #3819
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
hej
Fajnie się Was czyta, piszecie tak z poczuciem humoru aż człowiekowi się sama paszcza śmieje

Co do CC, starszak się tak rodził- nie miałam żadnego skurczu (czytaj brak postępów porodu) i teraz (minie 2lata 8 miesięcy) mam zielone światło na SN (i tak też bym chciała urodzić..)

Któraś się pytała o kanapę z ikea/agata meble.... oni mają też dowóz Pytanie jak daleko mieszkasz od Gdańska? Ogólnie w tym przedziale cenowym- Agata Meble by się super sprawdziło

Zrobiłam listę rzeczy potrzebnych.... takich dosłownie od A do Z (choć zapewne coś tam się jeszcze znajdzie do zapisania) i... myślałam że dużo rzeczy mam, a tu ponad połowy brakuje.... niby pierdołki, ale trochę kaski poleci....
od Gdańska ok. 200 km i z agaty to jest koszt 115zł + stawka kilometrowa (4zł za każdy km w jedną stronę), więc zupełnie się nie opłaca. A widziałam na stronce, że mają dość spory wybór tych narożników, no ale niestety...

Stary 2015-01-03, 21:00   #3820
mama_kasia88
Raczkowanie

oj faktycznie... 200 to sporo... a gdzie mieszkasz jak mogę się spytać??

oto moja wyprawka wiem, wiem nie wszystko jest na "musi być", ale tyle optymalnie bym chciała :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wyprawka.jpg (69,1 KB, 62 załadowań)

Stary 2015-01-03, 21:17   #3821
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
od Gdańska ok. 200 km i z agaty to jest koszt 115zł + stawka kilometrowa (4zł za każdy km w jedną stronę), więc zupełnie się nie opłaca. A widziałam na stronce, że mają dość spory wybór tych narożników, no ale niestety...
a może jakaś mała prywatna firemka? Ja tak narożnik zamawiałam. Wszystkie narożniki w sklepach typu agata,BRW ,ikea albo były nie takie jak chcieliśmy albo jak już były takie co były ok to cene miały z kosmosu. W końcu zamówiliśmy u prywaciarza -zrobił nam idealny narożnik z funkcją spania i pojemnikiem i cena no i dowieżli do Wrocławia.
Stary 2015-01-03, 21:33   #3822
anyolek
Zadomowienie

Meganka- śliczny masz ten brzuszek, taki zgrabniutki

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn jaka wanienke kupujecie taki kombajnnczy osobno wanienke z przewijakiem?tyle jest tego ze zgupialam
Ja bym chciała taka malutką wanienkę Tippitoess jak w załączniku Ma dobre opinie i wydaje mi sie, że dla kogoś niewprawionego jak ja czy TŻ będzie sporym ułatwieniem

Cytat:
Napisane przez EdithS
widziałyście taką formę leżaczka? fajnie wygląda, ale raczej to taki gadżet tylko

http://allegro.pl/lezaczek-worek-do-...761405567.html
Faktycznie fajny Chyba jednak wolę taki z bajerami Może wpływ miał scena z 'Seksu w wielkim mieście' kiedy to sąsiadka przyniosła Mirandzie taki wibrujący leżaczek kiedy młody nie przestawał płakać

Crystal25- mi też dziady wyszły już pierwsze smaruję się od lat oliwką po kąpieli, a od kilku miesięcy dodatkowo kremikiem, ale jak widać nic nie pomoże jesli mają się pojawić Też mam tylko nadzieję, że zbledną albo że nie będzie ich tak dużo

Czytam też o Waszych wyprawkach i przerażenie mnie ogarnia My mamy niewiele poza wózkiem, przewijakiem, ochraniaczdm do łóżeczka i niekompletnym zestawem ubranek A czas leci!

Cytat:
Napisane przez Alunia79
No dziewczyny nasze maluszki to już nie takie maluszki i miejsca coraz mniej mają przez co już nie mogą tak fikać. Ja mam wrażenie, że moja to ciągle brekdance na głowie odstwia, tak się kręci i pięty mi wciska to w żebra to w żołądek a głowę wwierca w pipkę, aż wszystko boli.
Właśnie ja nie wiem co to za uczucie kiedy dzieciaczek jest aż tak aktywny Nasze maleństwo rusza się najwięcej wieczorem i rano, w ciągu dnia rzadko ją czuję Uspokajam się, że to przez łożysko na przedniej ścianie, albo fakt, że w pracy nie mogę się skupić na brzuszku w 100%, ale jednocześnie martwię się, że kiedyś przegapię moment kiedy nie daj Boże działoby się coś złego

Ewka5891- mam pytanie do Ciebie konkretnie O te wszystko porodowe podkłady, wkłady itp Gdzie Ty je będziesz je kupowała kochana? W necie spotkałam się z takimi majtasami poporodowymi, ale podkładów nie widzę I jeszcze dziewczyny jak mówicie o wkładach do majciochów, to chodzi Wam o podpaski poporodowe, tak? Jakoś nie jestem kumata w tej kwestii, jeszcze nie doszłam do tego punktu mojej list wyprawkowej

Wiecie co? Do tej pory szukam informacji o tym, że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo w kolejkach w Anglii, do tej pory nie spotkałam się z żadną!!! Nie raz widzę też dziewczyny w zaawansowanej ciąży stojące w ogromnych kolejkach i jakoś nikt sie nie kwapi coby je przepuścić Dziwi mnie to trochę, rozumiem, że ciąża to nie choroba, ale w pewnym momencie naprawdę odechciewa się już takiego czekania kiedy ledwo możemy iść z tymi bólami jakbysmy szpagat ćwiczyły od tygodnia

Nouvelle- mogłabys dopisać też imię naszej córeczki? Alexandra

Crystal25- super znalezisko ta niania!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tippitoes mini bath.jpg (9,3 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez anyolek
Czas edycji: 2015-01-03 o 21:37
anyolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 21:36   #3823
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Wszyscy ze strony TŻ przywykli. Ale ja takich mend nie miałam w rodzinie

Oj tak też mówiłam, ale oni są przekonani, że małej się również nie będzie podobać. Jacy oni przewidywalni bardzo. Szkoda kurczę, że w lotka nie grają. Może jakiś pożytek byłby z nich

A jaka u mnie była awantura, jak zabrakło buraczków czerwonych

Masz założoną kartę ikea family? Często można zaoszczędzić
Mam karte

Cytat:
faktycznie jakoś tak się składa, że w dniu wizyty mamy spięcia
Zochan przekręcił się głową w dół, ale lekarz powiedział, że jeszcze może się obrócić i znów znajdować się w położeniu miednicowym.
Generalnie do 37 tygodnia mam się w ogóle nie przejmować tym

ja bym chciała rodzić sn

no to piąteczka! jak tak dalej pójdzie, to mam nadzieję nie przytyć w tej ciąży więcej niż 10 kg

Ja wczoraj aktualizowałam swoją listę do Ikei. I najpierw z kwoty 1600 zł zeszłam do ok. 500zł, a potem wskoczyło 2800 zł na szczęście spora część z listy to kilka podobnych przedmiotów, które muszę obejrzeć na żywo i wybrać jeden z nich

W ogóle tż wpadł na pomysł, że wywalimy nasze łóżko podwójne i wstawimy zamiast tego rozkładany narożnik z pojemnikami na pościel Wtedy będziemy mogli przyjmować naszych gości w naszej prywatnej części domu, a nie na środkowym piętrze, wspólnym z rodzicami
Nawet byliśmy już się rozejrzeć za takimi narożnikami
I teraz moje pytanie: kojarzycie jakieś meblowe sieciówki, gdzie mogą mieć takie narożniki do maks. 2500 zł?
Celujemy w raczej niską półkę cenową- byliśmy w brw, abra i jeszcze jakimś niesieciowym. Niestety Agata meble w naszych rejonach nie ma.
Chyba najfajniejsze w brw były
W Ikei dosyć fajne są, ale nie mam możliwości przewiezienia tego z Gdańska
Moja lista pewnie się skurczy jak tż zacznie swoje : a po co? a na co? a czy to potrzebne? hihihi

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
jaki fotel do karmienia wybrałaś?
http://www.ikea.com/pl/pl/images/pro...E300180_S4.JPG
wstępnie coś takiego ale kolory pooglądam na miejscu no i sprawdzę czy wygodne.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 21:55   #3824
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Mam karte

Moja lista pewnie się skurczy jak tż zacznie swoje : a po co? a na co? a czy to potrzebne? hihihi

http://www.ikea.com/pl/pl/images/pro...E300180_S4.JPG
wstępnie coś takiego ale kolory pooglądam na miejscu no i sprawdzę czy wygodne.
mi dziś tż wstawił fotel do karmienia do pokoju i jeszcze wiklinowy fotel bujany do przedpokoju. także mogę latać z wywalonym cycem po całym piętrze

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
a może jakaś mała prywatna firemka? Ja tak narożnik zamawiałam. Wszystkie narożniki w sklepach typu agata,BRW ,ikea albo były nie takie jak chcieliśmy albo jak już były takie co były ok to cene miały z kosmosu. W końcu zamówiliśmy u prywaciarza -zrobił nam idealny narożnik z funkcją spania i pojemnikiem i cena no i dowieżli do Wrocławia.
Jeżeli nie znajdziemy nic, co nas zadowoli, to pewnie tak zrobimy Daje sobie czas do kwietnia, bo właśnie wtedy chcielibyśmy kupić ten narożnik.

zrobiłam sobie kisiel, pożarłam ogromną michę i teraz mam zgagę

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość

Ja bym chciała taka malutką wanienkę Tippitoess jak w załączniku Ma dobre opinie i wydaje mi sie, że dla kogoś niewprawionego jak ja czy TŻ będzie sporym ułatwieniem

Faktycznie fajny Chyba jednak wolę taki z bajerami Może wpływ miał scena z 'Seksu w wielkim mieście' kiedy to sąsiadka przyniosła Mirandzie taki wibrujący leżaczek kiedy młody nie przestawał płakać

Crystal25- mi też dziady wyszły już pierwsze smaruję się od lat oliwką po kąpieli, a od kilku miesięcy dodatkowo kremikiem, ale jak widać nic nie pomoże jesli mają się pojawić Też mam tylko nadzieję, że zbledną albo że nie będzie ich tak dużo

Czytam też o Waszych wyprawkach i przerażenie mnie ogarnia My mamy niewiele poza wózkiem, przewijakiem, ochraniaczdm do łóżeczka i niekompletnym zestawem ubranek A czas leci!

Właśnie ja nie wiem co to za uczucie kiedy dzieciaczek jest aż tak aktywny Nasze maleństwo rusza się najwięcej wieczorem i rano, w ciągu dnia rzadko ją czuję Uspokajam się, że to przez łożysko na przedniej ścianie, albo fakt, że w pracy nie mogę się skupić na brzuszku w 100%, ale jednocześnie martwię się, że kiedyś przegapię moment kiedy nie daj Boże działoby się coś złego

Ewka5891- mam pytanie do Ciebie konkretnie O te wszystko porodowe podkłady, wkłady itp Gdzie Ty je będziesz je kupowała kochana? W necie spotkałam się z takimi majtasami poporodowymi, ale podkładów nie widzę I jeszcze dziewczyny jak mówicie o wkładach do majciochów, to chodzi Wam o podpaski poporodowe, tak? Jakoś nie jestem kumata w tej kwestii, jeszcze nie doszłam do tego punktu mojej list wyprawkowej

Wiecie co? Do tej pory szukam informacji o tym, że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo w kolejkach w Anglii, do tej pory nie spotkałam się z żadną!!! Nie raz widzę też dziewczyny w zaawansowanej ciąży stojące w ogromnych kolejkach i jakoś nikt sie nie kwapi coby je przepuścić Dziwi mnie to trochę, rozumiem, że ciąża to nie choroba, ale w pewnym momencie naprawdę odechciewa się już takiego czekania kiedy ledwo możemy iść z tymi bólami jakbysmy szpagat ćwiczyły od tygodnia

dopisuję

Stary 2015-01-03, 22:04   #3825
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

nouvelle ja też polecam prywatną osobę/firmę. My też tak zamawialiśmy, czekamy teraz na efekt ale można normalnie pokazać co się chce, dać zdjęcie, a oni zrobią wszystko idealnie jak chcesz i to za lepszą kasę

Wy cały dzień o wyprawkach, więc siedzę na allegro i staram się kompletować to, czego mi brakuje...
okazało się, że łóżeczko może też dostaniemy, więc kolejny wydatek byłby z głowy

jakoś nie mam weny ostatnio na pisanie, czytam cały czas, ale nie mam siły odpisywać jeszcze 2 miesiące...dam radę...
Stary 2015-01-03, 22:14   #3826
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
mi dziś tż wstawił fotel do karmienia do pokoju i jeszcze wiklinowy fotel bujany do przedpokoju. także mogę latać z wywalonym cycem po całym piętrze

Jeżeli nie znajdziemy nic, co nas zadowoli, to pewnie tak zrobimy Daje sobie czas do kwietnia, bo właśnie wtedy chcielibyśmy kupić ten narożnik.

zrobiłam sobie kisiel, pożarłam ogromną michę i teraz mam zgagę

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

dopisuję
to wypas masz
ja szukam takiego coby do sypialni koło łóżeczka postawić.
W ogóle to już teraz nie mogę sobie wygodnego miejsca znaleźć ani do siedzenia ani do spania i przez to nerwowa jestem.

Ja właśnie milkę z ryżem otworzyłam i już ponad połowy nie ma
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 22:17   #3827
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
nouvelle ja też polecam prywatną osobę/firmę. My też tak zamawialiśmy, czekamy teraz na efekt ale można normalnie pokazać co się chce, dać zdjęcie, a oni zrobią wszystko idealnie jak chcesz i to za lepszą kasę

Wy cały dzień o wyprawkach, więc siedzę na allegro i staram się kompletować to, czego mi brakuje...
okazało się, że łóżeczko może też dostaniemy, więc kolejny wydatek byłby z głowy

jakoś nie mam weny ostatnio na pisanie, czytam cały czas, ale nie mam siły odpisywać jeszcze 2 miesiące...dam radę...
a ile kosztuje narożnik u takiego sprzedawcy?
Póki co spodobał nam się jeden w brw, za 2299 zł, ale wolałabym troszkę takiej gdyby dało radę

ładna i tania koszula do karmienia: http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...942387522.html tylko nie jestem pewna czy to odgięcie będzie takie wygodne przy karmieniu
i śmieszna bluza do karmienia u tego samego sprzedawcy, podoba mi się ta ciemna http://allegro.pl/bluza-z-kapturem-c...925403539.html

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
to wypas masz
ja szukam takiego coby do sypialni koło łóżeczka postawić.
W ogóle to już teraz nie mogę sobie wygodnego miejsca znaleźć ani do siedzenia ani do spania i przez to nerwowa jestem.

Ja właśnie milkę z ryżem otworzyłam i już ponad połowy nie ma
ja też nie mogę znaleźć sobie wygodnej pozycji. I w zasadzie w każdej pozycji ciężko mi się oddycha. A tu jeszcze ponad dwa miesiące przed nami

Stary 2015-01-03, 22:24   #3828
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

damy rade! pozytywne nastawienie najważniejsze! Mi też jest ciężko, jest mi niewygodnie ,co chwila zmieniam pozycje, wszystko ciśnie -mam wrażenie ,ze ktoś mi moje ciało podmienił Ale pomyśl sobie ,ze za dwa miesiące będziesz tulić małego szkraba do siebie -już bliżej niż dalej-szybko zleci

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
a ile kosztuje narożnik u takiego sprzedawcy?
Póki co spodobał nam się jeden w brw, za 2299 zł, ale wolałabym troszkę takiej gdyby dało radę
wiesz wszystko zależy jak duży narożnik i z jakiego materiału Ja zamawiałm z firmy corneros jestem bardzo zadowolona
Stary 2015-01-03, 22:31   #3829
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość

swietna taka wanienka my mamy zwykla, plus takie siedzonko do wanienki, ze malego sie polozy i mozna go myc wtedy i nie stresowac sie mam nadzieje ze to sie sprawdzi dziekuje powiedzialam mamie ze jest mega mega genialna ze takie rzeczy potrafi znalesc
U mnie, to jedni mnie przepuszcza a drudzy beda udawac ze nie widza ze jestem w ciazy, a wrecz przy kasie dla ciezarnych beda sie wgapiac w moj brzuch czy napewno jestem w ciazy a TZ zadowolony, bo w kolejkach nie stoimy dzieki temu
Moj znow dzis caly dzien sie wiecej wypinal, i patrzalam jak mi brzuch faluje, niz kopniecia dziwne to dla mnie, duza zmiana wiec spytam lekarza czy to napewno jest ok
Ja odkad jestem w ciazy to kazda kapiel jesli nie pod prysznicem to zaliczam z uzyciem oliwki do wanny, chociaz wanne musze pozniej szorowac ale co tam... robie peelingi w miejscach gdzie moga sie pojawiac rozstepy, kremuje, znow kupilam jakis apteczny polecany tutaj cos jak mustella, i d..... i tak wychodza, a widze juz na calym brzuchu ze mi powychodza, jakis taki napiety jest i czerwony troche..... to dla mnie masakra jest, bede walczyc z tym do upadlego..... przynajmniej powiem sobie ze zrobilam co moglam

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
oj faktycznie... 200 to sporo... a gdzie mieszkasz jak mogę się spytać??

oto moja wyprawka wiem, wiem nie wszystko jest na "musi być", ale tyle optymalnie bym chciała :P
Swietna lista ja obiecalam wstawic swoja, ale za choler*** nie moge jej znalesc a to dlatego ze wiekszosc juz z niej mam, a reszte znam na pamiec
Przyznaje ze wielu rzeczy nie mam z twojej listy, i takie rzeczy jak lekarstwa np. to zaczekam az pediatra powie co dokladnie kupic i wtedy pojde do apteki i kupie to co trzeba Mialam sporo na liscie, a przyszedl czas ze pozmniejszalam razem z TZ, bo nie musi to byc na juz teraz, jak malutki sie urodzi, a mozna to kupic na spokojnie w czasie
Stary 2015-01-03, 22:33   #3830
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Nasza malutka też non stop fika ale tak, że czasem aż mnie w nocy obudzi Też się zastanawiam kiedy ona śpi

TEPSA co do rozstępów ... Wiem jak bolą pierwsze 'straty' ale nie mamy na to wpływu

Ja jestem pogodzona ze swoimi śladami, które pieszczotliwie nazywam souvenirami

Kochane powiedzcie gdzie Wy robiłyście skupy takie jak wkładki laktacyjne, podkłady porodowe, olbrzymie podpaski, majtki porodowe itp.

Zrobiłam rozeznanie i rozpiętości cenowe są ogromne: na samych wkładkach laktacyjnych i podkładach (każde po jednej sztuce) zaoszczędzę 35 zł wybierając najtańszy sklep. Może Wy znacie coś jeszcze tańszego ??
Popatrz na aptekę Gemini online

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Ja mam chyba to http://www.gluck.pl/meble/lozeczka_i...naturalny.html Pisze chyba, bo go nie wybierałam tylko jest po siostrzeńcu i jeszcze leży złożone.

Mama d ja podkłady, majty, wkładki laktacyjne itp. kupowałam tu http://www.nashka.pl/artykuly-higieniczne-cat-65.html wtedy był też dzień darmowej dostawy, więc się opłacało.

A tak w ogóle to wylicytowałam dzisiaj laktator Medela Mini Electric za 56 zł
Fajny jest mini electric, mam i używam i to jest fajne ze te części plastikowe mozna dokupić i mieć swoje nieużywane i rożne rozmiary lejków. Ja kupiłam M na poczatku ale drażnił mi sutka i bardzo bolało i dokupilam rozmiar L i jest idealnie Podobno medela swing jest jeszcze lepszy

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
A ja sie musze pochwalic, ze moja mama dzis znalazla w uzywanych kilka pieknych skarbow, ale ktory mnie najbardziej cieszy to ten za jedyne 5 euro a nowy to z dziesiec razy tyle a i tak nie mialam w planie zakupu, bo raz ze cena nie mala, a dwa mieszkanie mam jednopoziomowe, ale jak juz sie znalazlo to ja chetnie wykorzystam ta nianie elektroniczna

Brawo za okazyjny zakup. Niania sie przyda na pewno na jakimś wyjezdzie, wakacjach itp
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 22:36   #3831
mon9
Zakorzenienie

Byliśmy dzisiaj w ikei i oglądaliśmy łóżeczka, świetne sa.

I tez narożnik z funkcja spania chcemy kupic i tez znaleźliśmy ładny za 1500, jeszcze w Agata meble popatrzymy ale moze ten z ikei weźmiemy taki szary

ImageUploadedByWizaz Forum1420320903.923917.jpg

ImageUploadedByWizaz Forum1420320968.944356.jpg
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 22:37   #3832
ewka5891
Zakorzenienie

Anyolek ja wiekszosc rzeczy kupowalam w asdzie i tesco - Majtki jednorazowe, wkładki laktacyjne, duże podpaski zwykle i te poporodowe. Podklady na łóżko miałam z poundlandu 3 szt za funta. Dodatkowo miałam zwykle majtki z primarka z wyższym stanem, tak aby zakryly te wielkie podpaski.
Na chwile obecną jeszcze nie mam nic dla siebie. Przy okazji następnych zakupów spożywczych nadrobie chyba.

Synek

Stary 2015-01-03, 22:45   #3833
crystal25
Zakorzenienie

anyolek Ja z tego co zrozumialam, to kupilam podklady i podpaski po porodowe. te podklady to jakis material grubszy bialy, mysle ze jak sie bede wietrzyc, to podloze pod moja sexi d....i w szpitalu sie przydadza jesli bede bardzo mocno krwawic... i podpaski poporodowe to zamowilam paczke, to z tego co sie dopatrzalam to wielkie grube podpaski i paczke normalnych sklepowych alwaysow, na pozniej jak juz bede mniej krwawic, alwaysy i te inne sie chowaja do tych aptecznych podpasek.....no i do tego plyn do higieny intymnej z ziol w aptece, bo nic innego nie znalazlam u mnie.... majtki siateczkowe ktore zamierzam wyrzucac a nie przepierac, a jak sie skoncza lub beda nie wygodne, to majtki bawelniane kilka sztuk takie babciowe jakies
A jakie ubrania zamierzacie zabrac ze soba dla siebie do szpitala
Nie wiem ile koszul kupic jedna czy dwie? Mam dwie zwykle bez otwarcia, wiec tez je zabiore, bede sama w pokoju wiec bede mogla sie wystawic do karmienia .

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Popatrz na aptekę Gemini online

Fajny jest mini electric, mam i używam i to jest fajne ze te części plastikowe mozna dokupić i mieć swoje nieużywane i rożne rozmiary lejków. Ja kupiłam M na poczatku ale drażnił mi sutka i bardzo bolało i dokupilam rozmiar L i jest idealnie Podobno medela swing jest jeszcze lepszy

Brawo za okazyjny zakup. Niania sie przyda na pewno na jakimś wyjezdzie, wakacjach itp
dziekuje przyda sie, zwlaszcza ze planuje jezdzic czesto do mamy na dluzszy czas, bo moj TZ predzej czy pozniej i tak wyjedzie, a ta ma nie male mieszkanie wiec faktycznie niania okaze sie pomocna
Chcielismy z TZ podobny naroznik, albo i taki sam on byl, nie pamietam juz :P no ale tesciu zmienia meble i kanape, wiec nam chce oddac to co ma, a to co ma wyglada jak ze sklepu, bo on jest chory jesli chodzi o dbanie o wszystko. wiec bardzo sie ciesze, wydatki nam troche odejda bo narazie spimy na materacu a w kuchni brakuje mebli jadalnianych wiec akorat
Stary 2015-01-03, 22:49   #3834
nusiekowa
Wtajemniczenie

Ja planuje zabrać 3 koszule do szpitala-dwie sztuki takie szmaty z allegro za grosze i jedna lepsiejsza. Do tego szlafrok bawełniany, jakieś skarpetuchy. Majtki siateczkowe jednorazowe mam. Obuwie to klapki pod prysznic i balerinki takie materiałowe . Doświadczone koleżanki doradzają by zabrać większą ilosć przekąsek,ich zapasy zostały zjedzone przez TŻtów

Edytowane przez nusiekowa
Czas edycji: 2015-01-03 o 22:50
nusiekowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 22:52   #3835
aaakarolina
Wtajemniczenie

dziewczyny oglądam ręczniki/nakrycia kąpielowe dla małej, jakie rozmiary brałyście? bo są tak różne, że nie wiem, które wybrać
Stary 2015-01-03, 22:54   #3836
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj w ikei i oglądaliśmy łóżeczka, świetne sa.

I tez narożnik z funkcja spania chcemy kupic i tez znaleźliśmy ładny za 1500, jeszcze w Agata meble popatrzymy ale moze ten z ikei weźmiemy taki szary

Załącznik 5875066

Załącznik 5875073
o, ja właśnie też bym chciała szary i właśnie z takiego materiału nie mogę znaleźć tego konkretnego modelu z brw, co nam się podobał, ale jeszcze ten jest spoko. I właśnie czegoś w tym stylu szukamy

Gdybym miała Ikeę bliżej, to pewnie wzięłabym któryś z Ikei, bo jak ja tam wchodzę, to podoba mi się wszystko

Cytat:
damy rade! pozytywne nastawienie najważniejsze! Mi też jest ciężko, jest mi niewygodnie ,co chwila zmieniam pozycje, wszystko ciśnie -mam wrażenie ,ze ktoś mi moje ciało podmienił Ale pomyśl sobie ,ze za dwa miesiące będziesz tulić małego szkraba do siebie -już bliżej niż dalej-szybko zleci

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

wiesz wszystko zależy jak duży narożnik i z jakiego materiału Ja zamawiałm z firmy corneros jestem bardzo zadowolona
weszłam na ich stronę, można stworzyć sobie nawet taki z bajerami elektronicznymi, wypas

Stary 2015-01-03, 22:58   #3837
ewka5891
Zakorzenienie

Ja chyba nie miałam nic do jedzenia dla siebie, nie miałam na nic ochoty tylko na wodę. Ale na miejscu okazało sie, że jest kuchnia do dyspozycji, gdzie ojcowie mogą sobie zrobic kawę/ herbatę (szpital miał), no i dostałam nawet tosty od poloznej które chyba Tz zjadł

Synek

Stary 2015-01-03, 23:05   #3838
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Ja planuje zabrać 3 koszule do szpitala-dwie sztuki takie szmaty z allegro za grosze i jedna lepsiejsza. Do tego szlafrok bawełniany, jakieś skarpetuchy. Majtki siateczkowe jednorazowe mam. Obuwie to klapki pod prysznic i balerinki takie materiałowe . Doświadczone koleżanki doradzają by zabrać większą ilosć przekąsek,ich zapasy zostały zjedzone przez TŻtów
u nas na SR położne mówiły, że dla faceta na porodówkę należy wziąć PRZEDE WSZYSTKIM jedzenie

Stary 2015-01-03, 23:10   #3839
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba jedna dokupie z otwarciem albo na ramiaczkach szlafrok jest, skarpeciuchy sa, te wszystkie duperele sa, klapkow nie ma tylko kapcie pluszowe w serduszka to chyba glupio w nich bedzie chodzic co ;P no myslalam ze wezme zelkow TZ jak nie wyjedzie jednak, on to kocha zelki a w pol godziny nie urodze to chyba sie mu przydadza ze stresu to zje wszystko Gorzej bedzie z kosmetykami moimi jakie wziasc, bo zawsze pakuje cala kosmetyczke bo nigdy nie wiem czego uzyje hihihihi a bez niej to bede sie czula jakos lyso

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
dziewczyny oglądam ręczniki/nakrycia kąpielowe dla małej, jakie rozmiary brałyście? bo są tak różne, że nie wiem, które wybrać
Nie wiem jaki to rozmiar co ja mam, ale maluszka w nie bede wycierac od poczatku, a rozmiarowo wyglada ze na rok i troche bedzie dobry widzialam tez takie male, ale TZ powiedzial ze one to tylko na poczatek a pozniej trzeba byloby zmieniac
Stary 2015-01-03, 23:16   #3840
mama_kasia88
Raczkowanie

Cytat:
ładna i tania koszula do karmienia: http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...942387522.html tylko nie jestem pewna czy to odgięcie będzie takie wygodne przy karmieniu
Super ta koszula! Jeny ja mam alergie na wszelkie miśki/kwiatuszki itp. Fajnie że jest coś normalnego

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości