![]() |
#4681 |
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
Współczuje Wam dziewczyny ciężkich porodów, w wyobrażeniu zawsze to miało wyglądać inaczej. Ale każda z Nas przeszła swoje i teraz możemy się cieszyć naszymi maleństwami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4682 | |||
Zadomowienie
|
Hej dziewczęta
![]() Ale piszecie,nawet nie próbuję nadrobić. Antek mój dzisiaj miesiac kończy...nie wiem kiedy to zleciało ![]() Staram sie jakoś ogarnąć wszystko, więc w ciągu dnia jak Młody śpi to a to pranie,a to obiad,prasowanie,sprzatan ie, no i jakoś jeszcze staram sie córce umilać czas,bo się nudzi bez przedszkola,a pójdzie dopiero po 6 stycznia,a wieczorem to niestety ja odpadam. Mały ogólnie jest spoko,nie mogę narzekać,w porównaniu z córką,która dawała równo popalić,to jest całkiem spokojny,pomijając wieczór po kapieli i karmieniu...wtedy zamienia się w potworka,łóżeczko w tyłek parzy i tak do dwóch godzin zasypia i zasnąć nie może, więc często/gęsto kładę się z nim ![]() Po miesiącu walki z cyckami, odnioslam zwycięstwo, a już wymiękałam, ale na szczęscie ranki się zagoiły i już nie widzę gwiazd przystawiając Młodego do piersi. Jeszcze troszkę boli jak chwyta,ale to tylko przez 2-3 sekundy,potem jest już dobrze ![]() Cytat:
Z zółtaczką my też mieliśmy przeboje...Młody miał ponad 12 bilirubiny. Położna kazała odstawić od piersi, odciągać pokarm i podawać przegotowany,a do tego przepajać...Ja nie odstawiłam,bo uwazam, że ta metoda jest przestarzała i nie ma dowodów na to,że skuteczna. Wręcz przeciwnie-zaczęłam częsciej przystawiać,co nie było łatwe, bo brodawki miałam strasznie poranione,ale jakoś się przemęczyłam. No i obaliłam mitz przegotowywaniem mleka,bo po kilku dniach bilirubina spadła do 7,a teraz Młody jest jeszcze trochę żółty na twarzy,ale nie przejmuję sie,bo dzieci do 3 miesięcy mogą mieć lekką zółtaczkę,jeśli nie dochodzi do 20 i dziecko nie jest letargiczne to nie ma to panikować. Mój był strasznie ospały,praktycznie pierwsze 2 tygodnie spał,poza przerwami na jeszcze,a i jedzenie słabo szło,bo zasypiał jak kamień i w żaden sposób nie dało się obudzic... Tak więc nie martw się, karm jak najczęsciej, możesz podawać wodę i na pewno przejdzie ![]() Cytat:
Jesteś dobrą matką,nie martw się, to minie... A co do karmienia,ja co prawda karmię piersią,ale gdybym miała mało pokarmu,to podawałabym mm i nie zamartwiała się...Zupełnei nie rozumiem nagonki na kobiety karmiące mm...Nic na siłe uważam..Po co masz się szarpać,denerwować i ty i dziecko. Popróbuj jeszcze,a jesli pokarmu dalej będzie mało, przejdź na mm... Cytat:
![]()
![]() |
#4683 |
Rozeznanie
|
mój opis porodu:
17 grudnia miałam wizyte u mojego gin ale tylko ktg, pojechaliśmy i już po drodze czułam skurcze ale nieregularne. Pod ktg wyszedł tylko jeden marny skurcz, wracając do domu zajechaliśmy do marketu i tam już skurcze były coraz mocniejsze aż musiałam przystanąć aby znieść skurcz, wróciliśmy do domu i skurcze cały czas się powtarzały, 10 min, 8, 5 postanowiłam wejść pod prysznic a tam skurcze co 2 min, tż kazał mi szybko wyskakiwać bo zaraz urodzę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- o ludzie antosia to mieliście "atrakcje", masakra! współczuję Ci bardzo ale nie martw się, to na główce małego to moze być krwiaczek, moja koleżanka przy jednym i drugim dziecku to miała i to bez vacuum. dzieci są zdrowe i wszystko z nimi ok ![]() sjero wiem że jest ciężko, u mnie też nie ma szału bo mała jakby non stop głodna ale przystawiam ciągle i walczę ![]() ![]() ![]() sugub, ja zadaję sobie to pytanie też bardzo często ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Raczkowanie
|
ehh, dziś będzie ciężki dzień chyba
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki!
Dawno mnie tu nie bylo i niestety nie dam juz rady Was nadrobic ![]() Na poczatek gratulacje dla nowych Mamus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zeby szczescia stalo sie za dosc ![]() ![]() Kochane, zycze Wam i sobie duzo sil... Buziaki ![]() ![]() ![]() Edytowane przez lioness89 Czas edycji: 2015-01-03 o 13:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale ogólem powiem, ze pozniej na oddziale trafilam na super babkę o takim imieniu jak ja ![]() ![]() ![]() Choc mam teraz inny problem ![]() ![]() ![]() ![]() A i jeszcze wczoraj mielismy wizyte polożnej, i powiedziała ze te sab simplex mozemy se wyrzucic do smieci, bo one na kolki nie dają nic ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | |
Wtajemniczenie
|
Witam
Cytat:
![]() Opisu porodu nie bedzie bo w sumie za wiele nie ma do opisywania ![]() Co do pogrubionego tez nie wiem czemu tak jest ![]() Antosia aż mi się łezka zakreciła w oku jak czytałam o tym, ze Cie praktykantki pocieszały i przytulały, no i umyly buzie, zrobiły wlosy ![]() Basia, Mysza byłyscie mega dzielne ![]() Mysza nie moge z Twojego tekstu i tego o błonie ![]() ------------ Dziewczyny wszystko to jest mega trudne na poczatku, ale uwierzcie że z czasem bedzie coraz lepiej. Głowy do gory ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4688 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Zadomowienie
|
Przeczytałam Wasze opisy porodów i faktycznie nie miałyście lekko... z czasem te negatywne emocje opadną i nie będzie się tak tego wszystkiego pamiętać
![]() Sjero ja miałam jelitówkę i bardzo się martwiłam, ale nic małej nie było. Może kup probiotyki i daj małej,to nie zaszkodzi ![]() Lioness nie przejmuj się gadaniem mamy i rób swoje ![]() Sól fizjologiczna czy woda morska jest całkowicie bezpieczna. Jak moja córcia miała katar to przed każdym użyciem aspiratora nawilżałam nos, żeby nie podrażnić błon śluzowych w nosie. Ja już też przechodziłam przeziębienie i ratowałam się tym samym co w ciąży,czyli jak najbardziej naturalnymi lekami. U mnie też Basia chora,miała co prawda niewysoką gorączkę ( termometr microlife poszedł w ruch i dobrze sobie poradził ![]() Żeby nie było zbyt cudownie to mała obudziła się z kaszlem... ![]() Przes...ane rodzić o takiej porze roku, tamtych dwoje mi za niemowlaka nie chorowali, a teraz mam chrzest bojowy z najmłodszą. ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Antosia moja córka na smoczek miała od razu odruch wymiotny. Możesz popróbować z różnymi kształtami. A nauczył małą do smoka tż, ona wypluwała on wsadzał i chwilę jej przytrzymywał przy buzi i po entym razie załapała i zassała, teraz trwa to krócej, ale też kilka razy potrzeba jej włożyć. Moja córka też nie zawsze śpi dzień. Wczoraj od 8 nie spała prawie do 13. Tzn zasypiała, ale zaraz znowu oczy jak 5 zł i dopiero jak o 13 namęczyła się to tylko do 19 raz obudziła się na jedzenie. Dzisiaj za to śpi od rana z przerwami na karmienie co jakiś czas zakaszle
![]() |
#4692 |
Wtajemniczenie
|
A gdzie się podziała Karooka ?? Czyżby cos się jednak wczoraj rozwinęło ??
![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Noo i Iwona juz też w szpitalu od wczoraj z tego co pisała wiec może juz jesteśmy rozpakowanym wątkiem ?? ![]()
#4693 |
Zakorzenienie
|
Tak patrzę, ze coraz spokojniej u nas na wątku. Moje dziecię śpi od 3 godzin. Wcześniej były pobudki po 2h także oby to szło w dobrym kierunku. Ja w międzyczasie też się zdrzemnelam
![]() Ja to chyba słaba jakaś jestem. Chodzę ciągle jak pokraka, nie mowiac o tym, że tyłek to mnie tak boli jakby ktoś mnie porządnie skopał. Usiąść nie mogę bo boli no i szwy więc tylko stoje bądź leżę. Jak za długo stoje wszystko zaczyna mnie ciągnąć ![]() ![]()
#4694 |
Rozeznanie
|
Kasienka przeczytałam Twój post i w zasadzie mogłabym go skopiować. U mnie podobnie wygląda rozkład dnia. Ciężko się ze wszystkim ogarnąć. I brakuje czasu, żeby tu coś napisać.
Przeczytałam Wasze opisy porodów z łezką wzruszenia. Tak jak to napisała Basjenia każdy ma swoje Sarajewo i te historie pokazują jak wiele przeszłyście. Najważniejsze, że dałyście rade! Roksape pomógł Ci ktoś z tłumaczeniem? Jeżeli nie, podeślij mi proszę te formularze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Zadomowienie
|
Też o nich myślałam i mam nadzieję, że urodziły
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4696 |
Raczkowanie
|
No u mnie niestety nic. Jutro bedziemy 8dni po terminie, wiec wg zalecen mojego gina z samego rana jedziemy na oddział.
Dzis moj mąż wziął wolne w pracy, zamowilismy pizze, lezymy w lozku, ogladamy teledyski i spiewamy ![]() Trzymajcie kciuki odezwe sie jak bedziemy po. |
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Wtajemniczenie
|
Karooka dawaj znać
![]() ![]()
#4699 |
Raczkowanie
|
Oczywiście spisalam sobie do Ciebie Inka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4700 |
Wtajemniczenie
|
Jakim Ja jestem szczesliwym człowiekiem jak dostaje SMS od Was
![]() ![]() ![]()
#4701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My już się nie dokarmiamy i tylko kp - kupiliśmy wagę, bo musielibyśmy dziś podjechać skontrolować wagę jak kazała pediatra przy wypisie i wygląda na to, że wióciłyśmy do masy urodzeniowej ![]() ![]() Nasmarowałam opis porodu ale mnie wylogowało ![]()
![]() |
#4702 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Ja od wczoraj w szpitalu jestem, bo skończyło mi się L4 i miałam zgłosić się 2.01 na IP. Na IP wyszło mi najpierw wysokie ciśnienie 160/100 więc chcieli mnie od razu na porodówkę wziąć, ale po wszelkich badaniach ciśnienie spadło i stwierdzili że wezmą mnie na oddział OCP. No i tak sobie leżę od wczoraj, bo nic się nie dzieje, ani myślą mi wywoływać porodu, każą czekać aż się samo zacznie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4703 |
Wtajemniczenie
|
Iwonka
![]() ![]()
#4704 |
Zadomowienie
|
jak usypiacie swoje pocieszki?u mnie tylko na rękach...martwie się co będdzie za jakiś czas. klocek już waży 5kg a mi nawraca zapalenie ścięgien nadgarstka...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Rozeznanie
|
Iwona, trzymam kciuki, będzie dobrze
![]() Basjenia, u mnie też najczęściej przy cycku w ramionach zasypia... ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Basjenia, u Ciebie ścięgna, u mnie torbiel w nadgarstku :-/ ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Małemu tak oko ropieje dziś... Fakt, trochę płakał, przemywam mu solą fizjologiczna, mogę coś jeszcze zrobić?
#4706 |
Zadomowienie
|
Maczuma rumianek??
w styczniu zanim zaszłam w ciążę byłam 2 miesiące na zwolnieniu..najpierw gips potem stabilizator...rehabilita cja i oszczędzanie a teraz tada! i ból powrócił...czekam na płyny... |
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Rozeznanie
|
Można spróbować z rumiankiem...
Tą torbiel czy też ganglion miałam ściąganą kilka razy, ale dziadostwo lubi wracać :-/
#4708 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() musze tylko poćwiczyć prawidłowe wiązanie, może nawet jakiegoś szkolenia poszukam, bo chciałabym częściej to praktykować ![]() ja już mam trochę pracy w związku z moją szkołą, oficjalnie już zaczęłam praktyki (choć nigdzie nie chodzę, one głownie polegają na pisaniu), później będę kilka razy w miesiącu musiała do Poznania jeździć, więc odinstalowałam aplikację z telefonu, żeby mnie wizaż nie wciągał. Musze się skupić, ale średnio mi idzie ![]() która z was daje krople na bóle brzucha dzieciaczkowi i pomagają? jakich używacie? moja Lila ostatnio się pręży mocniej i szkoda mi jej, bo taka niespokojna, myślę własnie czy coś podać ![]() ![]() mam Infacol, podałam kilka razy, ale jakoś nie umiem podac przed każdym karmieniem, jak moja je co 2 godziny to mam wrażenie, że zużyję całe opakowanie na dobę ![]()
![]() |
#4709 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4710 |
Rozeznanie
|
Agata, spróbuje z tym mlekiem w oko
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.