Mamusie Majowe 2015!!! cz.4 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-03, 18:16   #1801
sylwia01485
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!!! cz.4

dziś wróciliśmy do domu po świąteczno - noworocznych wojażach, mam nadzieję, że będę mieć czas, żeby się bardziej udzielać, bo mnie wyrzucicie

nie pamiętam, co miałam odpisać, bo trochę podczytałam.

Na pewno gratuluję poznanych płci - jakoś mam wrażenie, że na razie u nas więcej dziewczynek się planuje urodzić.

Witam nową mamę

Odniosę się tylko do tematu szczepień, bo jest bliski mojemu sercu
Kiedyś Wam pisałam, że moja starsza córka miała wstrząs poszczepienny - drgawki gorączkowe z utratą przytomności (po szczepieniu błonica, tężec, krztusiec), nie pamiętam czy to było po pierwszej czy drugiej dawce. I po tym miała odroczone szczepienia do odwołania. Została zaszczepiona ponownie w wieku 7- 8 lat. I mimo dokumentów od lekarza prowadzącego, zajmującego się dziećmi z problemami szczepiennymi miałam takie problemy w przychodniach rejonowych, że lepiej nie pytać (parę razy się przeprowadzaliśmy i za każdym razem musiałam od początku tłumaczyć, krzyczano na mnie, że nie szczepię dziecka - miałam zaświadczenie, ale to nie dawało nic). Teraz podejście do pacjenta się zmieniło na plus, ale dobrych parę lat temu to był problem.

Jak się urodziła młodsza, to miałam stracha i skonsultowałam się z tą lekarką, która prowadziła wcześniej starszą. I właśnie ona poleciła mi szczepionki płatne, bo są lepszej jakości i głównie ze względu na krztusiec, który ma inną formę niż w tych refundowanych i powoduje mniej powikłań. Poza tym mniej jest konserwantów w takim zastrzyku 5 w 1 niż w 5 oddzielnych dawkach, to ma też wpływ czasami na reakcję alergiczną. Poleciła mi właśnie wybrać 5 w 1 niż 6 w 1, ale już nie pamiętam dlaczego.
Argument mniej wkłuć i bólu dla dziecka nie miał w moim przypadku żadnego znaczenia. Mimo że szkoda mi dziecka to tylko to by mnie nie przekonało, żeby zdecydować się na płatne zamiast refundowanych.

Oprócz obowiązkowych szczepień nie szczepiłam na nic, nawet jak gmina sponsorowała chyba pneumokoki, to odmówiłam.

Jedyne co planuję to zaszczepić wkrótce starszą na HPV i młodszą jak dorośnie też, bo są po mnie obciążone, więc nawet jeśli nie pomoże na 100% to pewnie nie zaszkodzi.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 18:18   #1802
loluska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Coś dziś kiepsko się czuje... Ciśnienie 92/59 i boli żołądek

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Dżizas, zerknijcie na pierwsze trzy zdjęcia w galerii

https://facebook.com/jennyklestilphotography
o matko kto co lubi, ale bez przesady

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
A mi się właśnie bardzo dobrze śpi na plecach. Staram się nie leżeć tak za długo, ale jednak mi się zdarza
A jak jest z jazdą samochodem jako kierowca? Można do samego końca ciąży, czy nie? Są jakieś przeciwwskazania?

Byłam dzisiaj rozglądnąć się po sklepach i pokażę wam moje łupy (najlepszy jest kocyk-sówka ):
1 - kocyk, 2 - pieluszki flanelowe, 3 - spodenki

Załącznik 5874734Załącznik 5874735Załącznik 5874736
dresiki

Ale tu spokojnie Ja się odprężyłam w wannie, odkąd odkryłam że nic złego się nie dzieje to kilka razy w tygodniu sobie leżakuję zrobiłam henne brwi coby wyglądać jak człowiek i powtórzyłam materiał na koło.

Cieszę się że poruszacie temat szczepień, bo jestem ciemna w tym temacie.

sylwia
współczuję przeżyć poszczepiennych z malutką

Jutro pobudka o 5 rano, trzymajcie kciuki żeby nie

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie

Edytowane przez loluska
Czas edycji: 2015-01-03 o 18:20
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 18:23   #1803
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
co do ubranek, 56 rozmiaru nie warto za duzo kupowac
za to 62 to mam maaasakrycznie duzo. i 68.
Ja kupuje teraz na 56 i 62. Ale sasiadka juz dzieciata kupuje dla drugiej cory nawet na 50- taka malutka pierwsza mieli..

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wy tez już sie męczycie? Ja ostatnio czuję sie jak taki stary parowóz... wejde po schodach i mam deski, a co będzie za 2 m-ce??
Ojj tak!! Wejscie po schodach to dramat.. Do tego non stop mi ta cholerna macica twardnieje i boli..

Cytat:
Cześć
Leże sobie w łóżku, Tz na śpiocha położył mi rękę na brzuchu i młode go właśnie skopalo szkoda, że śpi i tego nie czuł
Noc miałam do bani, bo najpierw nie mogłam zasnąć, a potem jak się budziłam na siku to zasnąć nie mogłam. Czuje się przez to jak z krzyża zdjęta...

Asiuk mam nadzieje, że to crp nie oznacza u Ciebie nic poważnego swoją drogą crp to to samo co OB?

Loluska, piękne ciuszki!

Crumble gowniana sprawa.... Ciekawa jednak jestem czy Ci hydraulicy tak samo chętnie po sobie posprzatali jak uznali, że przez wasza dziurę będzie lepiej się przepchac?

Weron

Dorka dużo zdrówka
szyjka 6cm wow!

Irenka, mnie ruskaa jakiś czas temu nakręciła na Bebetto luca, i było jak z suknia ślubna... Spojrzałam i wiedziałam, że chce ten

Ruskaa a ty dalej myślisz o bebetto czy już znalazłaś coś innego?
No cos Ty.. Panowie uznali ze wykonali swoja robote i ze juz wszystko dobrze, awaria usunieta.. Przeprosili za balagan i wyszli ja juz wtedy u sasiadki siedzialam.. A posprzatal pan wezwany przez administratora, ale i tak robimy ozonowanie, ciuchy do pralni oddalismy, zrywamy tapety i wymienilismy szafke na buty- zaw szystko ma placic firma z ktorej sa ci panowie.. Ale smierdzi mi wciaz.. Nie gownem ale tym srodkiem co zabija zapach gowna..

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Rozpycha się też mnie mała kopie jak tak siedzę
Moj sie budzi szczegolnie w samochodzie.. I wali wtedy po pecherzu i szyjce... A tak to roznie, kolo pepka i w podbrzuszu najczesciej lozbuzuje

Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny co do wózków to my zdecydowaliśmy się na camarelo carmela fajny był też bebetto holand

Ola ja moją małą czasami czyję dosłownie w Bożence, nawet się gina pytałam czy to ok to mówił że jak najbardziej
My poki co wciaz zdecydowani na jedo bartatine
Stary 2015-01-03, 18:42   #1804
fistaszek24
Zakorzenienie

Cześć jestem. Miałam dzis przyspieszona wizyte ponieważ zaraz jak napisałam do Was wiadomośc zauważyłam krew ze śluzem i miałam jechać na ip Mój tz mnie uspokoił połozył do łóżka kazał wypoczywać. Napisałam do mojej dotorki i odpisała, że jak mocno krwawie to na ip. Nie było to mocne więc spokojnie poczekałam do rana. Rano zadzwoniła doktorka i umówiłysmy sie na dzisiaj. Wszystko na szczęście wporządku chyba podczas wkładania glubulki sie uraziłam. Szyjka 4 cm wiec w normie i mam nadal wypoczywać ale co przezyłam to moje.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 18:43   #1805
Nadzieja87
Zakorzenienie

A ja przyznam wam się szczerze, nie wiedziałam co to hpv, zajrzałam w google obrazki i chyba jednak wolałam nie wiedzieć

A ten fanpage pokazał mi się na fejsbukach, ktoś ze znajomych musi mieć stronę w ulubionych, ale szczerze fuuu, wszystko wszystkimi ale to już przegięcie z deka....

Zjadłam właśnie wypasioną jajecznica z boczusiem i cebulką- specjalne zamówienie z brzuszka w życiu mi jajecznica tak nie smakowała
Teraz herbata z cytryną i film
Stary 2015-01-03, 18:47   #1806
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
A ja przyznam wam się szczerze, nie wiedziałam co to hpv, zajrzałam w google obrazki i chyba jednak wolałam nie wiedzieć

A ten fanpage pokazał mi się na fejsbukach, ktoś ze znajomych musi mieć stronę w ulubionych, ale szczerze fuuu, wszystko wszystkimi ale to już przegięcie z deka....

Zjadłam właśnie wypasioną jajecznica z boczusiem i cebulką- specjalne zamówienie z brzuszka w życiu mi jajecznica tak nie smakowała
Teraz herbata z cytryną i film
Nadzieja, dziękuje za zaproszenie

Mimo mojego nastroju TŻ wyciąga mnie na Hobbita, najem się popcornu

Młoda dopiero teraz zaczęła kopać.

Wstawiłam moje zdjęcie do klubu, ale ja dawno się na forach nie udzielałam i zapomniałam jak to się fachowo robi, więc jakby któraś była taka miła i mnie uświadomiła

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 18:47   #1807
loluska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Cześć jestem. Miałam dzis przyspieszona wizyte ponieważ zaraz jak napisałam do Was wiadomośc zauważyłam krew ze śluzem i miałam jechać na ip Mój tz mnie uspokoił połozył do łóżka kazał wypoczywać. Napisałam do mojej dotorki i odpisała, że jak mocno krwawie to na ip. Nie było to mocne więc spokojnie poczekałam do rana. Rano zadzwoniła doktorka i umówiłysmy sie na dzisiaj. Wszystko na szczęście wporządku chyba podczas wkładania glubulki sie uraziłam. Szyjka 4 cm wiec w normie i mam nadal wypoczywać ale co przezyłam to moje.

całe szczęście że wszystko w porządku. Każda z nas by się wystraszyła!

Nadzieja

ale mi smaka narobiłaś

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 18:52   #1808
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
A mi się właśnie bardzo dobrze śpi na plecach. Staram się nie leżeć tak za długo, ale jednak mi się zdarza
A jak jest z jazdą samochodem jako kierowca? Można do samego końca ciąży, czy nie? Są jakieś przeciwwskazania?

Byłam dzisiaj rozglądnąć się po sklepach i pokażę wam moje łupy (najlepszy jest kocyk-sówka ):

Nie mam pojecia. ALe gdzies czytalam ze do 30 ktoregos tygodnia mozna jezdzic. Ale na sto procent nie wiem. Sama jezdze rzadko teraz tylko jak musze ale rzadko z domu wychodze tez ze wzgledu na samopoczuciea jak juz musze to raczej tz mnie wozi

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 18:54   #1809
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość
Halo dziewuszki!! Dawno mnie nie bylo, ale poczytywalam od czasu do czasu na tel gratuluje mijanyc tygodni, udanych wizyt, poznanych plci

U mnie okres poswiateczny okazal sie masakryczny... Hydraulicy idioci, wezwani przez sasiadke z dolu to wybijajacej z kibla czy pralki wody uznali, ze u nas bedzie latwiej przepchac rure bo mamy garderobe, wiec dostana sie przez nasza dziure... Nie podlozyli nic i kilka litrow gowna wylalo sie na podloge garderoby.. Dodam, ze nie naszego gowna... Smrod okropny i do dzis nam smierdzi. Dluzsza historia ale tak w skrocie musialam napisac.. Co sie na nich nawrzeszczalam i narzucalam miesem to moje..

Od dwoch dni zle sie czuje- chyba zatrucie pokarmowe, wczoraj nawet rzygalam pierwsze rzygi w ciazy w 24 tyg!

Maluch sie rusza czasami mocniej czasami delikatnie kochany moj ))

Pozdrawiam i dobrej nocy!!!
ja bym chyba dostała wścieklizny, jakby mi się coś takiego zdarzyło. Współczuję.

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
A ja dalej chora i zamiast lepiej jest gorzej-wczoraj wieczorem było apogeum. Leżałam i marzyłam by mnie ktoś dobił Dziś jakby "ciut" lepiej więc jest nadzieja
kuruj się. Ja przed świętami tak miałam, że ledwo mogłam się odezwać, bo tak byłam słaba. W dwa dni schudłam ponad 2 kg, bo nic nie mogłam jeść. Tylko piłam i to z rozsądku, a nie z pragnienia. Ale przeszło, potem katar jeszcze przez 2 tyg, Mam nadzieję, że u Ciebie szybko minie i staniesz na nogi.

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Pierwszym objawem ciąży było masakryczne zmęczenie, a że byliśmy za granicą to uznaliśmy, że tamtejszy klimat mi nie służy Teraz to nawet w domu, u rodziców mam zadyszkę po 10 schodkach

Wy tu o sprzątaniu, a ja wywaliłam całą szafę i nie mam żakietu, ani sweterka do mojej kiecki Jutro mamy chrzciny Tż siostrzeńca i kupiłam sukienkę z happymum (pokazywałam ją wam), ale ma krótki rękaw i muszę coś długiego założyć, ale w nic się nie mieszczę z brzuchem albo wyglądam jak beczka Mam różowy żakiet, ma wiązanie z przodu zamiast guzików, ubrałam go, a Tż do mnie z tekstem: "wyglądasz jak jajko przepasane kokardką"
ale jajko z kokardą jest śliczne Na pewno wyglądasz słodko.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 18:56   #1810
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:

Ja już na krwawienie jestem tak uczulona, że też bym spanikowala....Najważniej sze, że jednak nic się nie dzieje
Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Nadzieja, dziękuje za zaproszenie

Mimo mojego nastroju TŻ wyciąga mnie na Hobbita, najem się popcornu ala:

Młoda dopiero teraz zaczęła kopać.

Wstawiłam moje zdjęcie do klubu, ale ja dawno się na forach nie udzielałam i zapomniałam jak to się fachowo robi, więc jakby któraś była taka miła i mnie uświadomiła rosi:
Proszę bardzo

Fotkę najlepiej przez fotosik wrzuć tam skopiuj link i wklej w odpowiednim miejscu
Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
całe szczęście że wszystko w porządku. Każda z nas by się wystraszyła!

Nadzieja

ale mi smaka narobiłaś
Małżonka oddeleguj niech zrobi swoim dziewczynom

Ja pół dnia się zastanawiałam co by tu zjeść i nagle doznałam takiego olśnienia, że w szoku byłam skąd ta chcica
Stary 2015-01-03, 19:02   #1811
fistaszek24
Zakorzenienie

Co do szczepień moja mała była szczepiona szczepionke 5w1 i na pneumokoki też nie uważam to za zło. Poznaliśmy opinie dwóch lekarzy zupełnie niezależnych z dwóch miast nie mających, zadnego interesu w tym żeby nas naciągać. Fakt są to drogie szczepionki ale jak to mójmąz stwierdził wydajemy na więsze głupoty .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-03, 19:10   #1812
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

O boszeee...

Cytat:

Ja planuję jeździć dokąd będę mogła, nie wyobrażam sobie prosić kogoś o podwózkę
Ciuszki śliczne, ale ten kocyk Gdzie taki dorwałaś?

Cytat:
Dobrze, że wszystko ok. Zatem wypoczywajcie

Jajecznica to ostatnio moje ulubione danie Za to od wczoraj chodziło za mną penne arrabiata i dzisiaj zrobiłam Teraz czuję się jak świnia, bo za dużo zjadłam, zapomniałam że makaron później pęcznieje w żołądku

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 19:14   #1813
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
powiem wam, ze ja sie jeszcze jakpo tako kulam, ale czasem dokuczają mi biodra i kręgosłup... ale ogónie nie jest źle....zdarza mi sie zapomnieć ze w ciązy chodzę

Dorka,
nie chce ci zawracać gitary, ale możesz dopisać na 1 str ze 12.01 to usg połówkowe+ wizyta? Każda ma zawsze napisane usg połówkowe-ja też chce
Ależ proszę

Cytat:

OMG straszne. Ale za to 4 fotka ładna

Cytat:
Wcale się nie dziwię, że się przestraszyłaś. Dobrze, że Tż Cię wsparł

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
ja bym chyba dostała wścieklizny, jakby mi się coś takiego zdarzyło. Współczuję.

kuruj się. Ja przed świętami tak miałam, że ledwo mogłam się odezwać, bo tak byłam słaba. W dwa dni schudłam ponad 2 kg, bo nic nie mogłam jeść. Tylko piłam i to z rozsądku, a nie z pragnienia. Ale przeszło, potem katar jeszcze przez 2 tyg, Mam nadzieję, że u Ciebie szybko minie i staniesz na nogi.

ale jajko z kokardą jest śliczne Na pewno wyglądasz słodko.
Dziękuję o dziwo jak jem i pije jest mi lepiej-a parę dni głodówki by nie zaszkodziło
dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 19:27   #1814
Nadzieja87
Zakorzenienie

Myszonka, ja początkowo miałam alergie na jajecznice, podobnie jak na mielone dlatego byłam zaskoczona swoim "apetytem"
A teraz zgaga

Dorka, jesteś wielka Znaczy wielka duchem odrazu mi lepiej
Stary 2015-01-03, 19:33   #1815
kasienka1985
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
idę nadrobić co u Was, bo płodzicie jak szalone i mam zaległości...
a ostatnio nie miałam kompletnie głowy na czytanie.

częstuję piernikiem, piekłam dzisiaj

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-03, 19:44   #1816
jagodowa07
Zadomowienie

Nie mam ciśnieniomierza w domu, a czuje się jak zwłoki, tak czytałam o Waszych niskich ciśnieniach i myślę że może i mi poleciało bo prawie śpię. A że zawsze miałam raczej takie niższe to kto wie Do tego wczoraj dopadła mnie moja pierwsza zgaga a nie wiedziałam do tej pory co to i jak to jest. To już wiem trzymało mnie cały dzień, do tego do prawie usypianie i nic jeść mi się nie chciało - więc dzień wyjęty z życia. Na zgagę pomógł kefir, i mam nadzieję że prędko nie wróci to zło!
Stary 2015-01-03, 19:51   #1817
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Ja planuję jeździć dokąd będę mogła, nie wyobrażam sobie prosić kogoś o podwózkę
Ciuszki śliczne, ale ten kocyk Gdzie taki dorwałaś?
No ja też jeżdżę, ale spotkałam się już z komentarzami (do koleżanki w zaawansowanej ciąży), że nie powinna jeździć, bo coś tam... - tylko właśnie nie wiem co

A kocyk z TK-Maxxa - przemilusi w dotyku
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 19:58   #1818
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Myszonka, ja początkowo miałam alergie na jajecznice, podobnie jak na mielone dlatego byłam zaskoczona swoim "apetytem"
A teraz zgaga

Dorka, jesteś wielka Znaczy wielka duchem odrazu mi lepiej
Dobrze, że dodałaś że duchem bo już mi się przykro zrobiło chociaż mam świadoność, iż wielka też jestem

Cytat:
No ja też jeżdżę, ale spotkałam się już z komentarzami (do koleżanki w zaawansowanej ciąży), że nie powinna jeździć, bo coś tam... - tylko właśnie nie wiem co

A kocyk z TK-Maxxa - przemilusi w dotyku
Ze mnie taki kierowca, że szkoda gadać. Jeżdżę tylko jak muszę-zdecydowanie wolę jako pasażer. I w ciąży nic się nie polepszyło
dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 20:10   #1819
Nadzieja87
Zakorzenienie

Dorka, żadna z nas nie jest wielka : zwiększa się tylko nasza powierzchnia erotyczna czy coś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-03, 20:20   #1820
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Dorka, żadna z nas nie jest wielka : zwiększa się tylko nasza powierzchnia erotyczna czy coś
.
Stary 2015-01-03, 20:22   #1821
Nadzieja87
Zakorzenienie

Jagodowa, moja reakcja na niskie ciśnienie to też właśnie mega senność i ogólne zmęczenie...aaa i jeszcze ból głowy...

Jakby Ci zgaga wracała to polecam gaviscon
Stary 2015-01-03, 21:24   #1822
kasienka1985
Zakorzenienie

W końcu przebrnęłam
widzę, że sporo było rozmów o szczepieniach, jedzeniu, ściekach w garderobie , ciśnieniu i o wózkach...

Przede wszystkim witam nową koleżankę!
Baset witam w klubie
Wszystkim dziewczynom gratuluję udanych wizyt i poznanych płci- babiniec u nas

Dużo mniej jadłam ostatnie kilka dni, prawie nie spałam, ciągle kłuje mnie w brzuchu- to też z nerwów pewnie...
Prawie 1 kg schudłam- mam nadzieje ze w niczym to córci nie zaszkodzi...
U mnie dziś odrobinkę lepiej, za mną kilka ważnych rozmów... powoli jakoś sobie układam wszystko w głowie i staram się uspokoić.

Tymczasem uciekam pod prysznic i kłade się spać z nadzieją że dziś zasnę wcześniej niż o 3...
Śpijcie dobrze babeczki

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 21:58   #1823
agnes188
Zakorzenienie

A wy tez macie problemy zeby zasnac o normalnej porze . Ja to przewaznie o 4 zasypiam a najwczesniej kolo 2 w nocy ?

Stary 2015-01-03, 22:01   #1824
Emilia 25
404 Not Found

Dzień pełen wrażeń. Miałyśmy wizażowych zlot panien młodych 2013. Zjechały się dziewczyny z prawie całej Polski. Super było.
Stary 2015-01-03, 22:10   #1825
agnes188
Zakorzenienie

Emilia to napewno fajnie wyszlo ja lubie sie spotykac z dziewczynami z wizazu.nawet przed swietami bylam na herbatce

Stary 2015-01-03, 23:11   #1826
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Emilia to napewno fajnie wyszlo ja lubie sie spotykac z dziewczynami z wizazu.nawet przed swietami bylam na herbatce
Super było, zwłaszcza że jesteśmy mocno zżyte. A z warszawskmi PMkami spotykamy się dość regularnie.

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:20 ----------

Zamówiłam.

http://allegro.pl/show_item.php?item=4870995382
Stary 2015-01-03, 23:31   #1827
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Hej
Co do tegi spania na plecach rozmawialam z gin. I troche sie wglebialam w temat i dluzsze lezenie na plecach powoduje ze jest ucisk na zyle glowna i moze dojsc do niedotlenienia dzieciatka. Ale np ja nie moge lezec na plecach bo od razu wyciagam nogi a wtedy brzuch mnie ciagnie. Najlepiej lezy mi sie na prawej stronie ale mam wrazenie ze mloda mnie wtedy najbardziej kopie bo ja gniote. Na lewej nie wygodnie mi ale jakos sie zmuszam ale wiadomo ze w nocy pozycje i tak sie zmienia wiele razy
a ja to mogłabym tylko na plecach spać, aż się teraz boję młodego czuję najlepiej właśnie leżąc na plecach i lewy bok ale wtedy delikatniej.

Cytat:
Nie wiem, jak źle się czułam to raczej nie kojarzyłam tego z ciśnieniem. A w nowy rok coś mnie tchnelo i zmierzylam i miałam 81/52 i dziś tez mi coś gorzej i wyszło 92/59... Ale po mocnej gorzkiej, czarnej herbacie ciśnienie wraca do normalności
biedulo Ty ja też się borykam z niskim ciśnieniem i dlatego bym ciągle spała..

Fistaszek całe szczęście, że wszystko ok

fajny taki zlot

my wróciliśmy od znajomych i dzisiaj coś mniej czuję Leośka ale w poniedziałek na szczęście połówkowe

Kasia i jak się sprawy potoczyły, co zamierzasz ?

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-03, 23:53   #1828
Nadzieja87
Zakorzenienie

Trochę czytałam i napisali, że ciśnienie powróci do normy

Nawet jeśli na ogół twoje ciśnienie to wzorcowe 120/80,
ciąża może wpłynąć na jego zmianę. Zwykle w
pierwszych miesiącach oczekiwania na dziecko
ciśnienie krwi nieznacznie się obniża. Jest to
spowodowane zmianami zachodzącymi w organizmie.
Rosnący dzidziuś oraz powiększające się łożysko i
macica potrzebują dodatkowej objętości krwi do
odżywiania. Tętnice i żyły tracą elastyczność, wskutek
czego krew krąży nieco wolniej. Około 7. miesiąca
następuje powrót do normy.
Stary 2015-01-04, 08:46   #1829
Emilia 25
404 Not Found

Wszystkie śpią?
Ale miałam noc, zasnęłam po 3. Znowu mi serce wariowało. Wykończy mnie to. Mąż już wyczytał i zapowiedział dużo soku pomidorowego, suszonych moreli i innych specjałów. Kochany jest, że tak dba o mnie i się martwi.

Za to Łusia tak wariowała w nocy, że szok.
Stary 2015-01-04, 09:00   #1830
TienShan
Zakorzenienie

Ja nie śpię, jaa!
Wstaliśmy dziś o 8 właśnie robię mięso na obiad i chcę sobie brwi wydepilować ale pęsetę gdzieś zgubiłam hennę też wypadałoby nałożyć

Emilia współczuję przebojów i zazdroszczę harców mnie się dobrze spało dziś, nawet bardzo

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości