![]() |
#1801 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!!! cz.4
dziś wróciliśmy do domu po świąteczno - noworocznych wojażach, mam nadzieję, że będę mieć czas, żeby się bardziej udzielać, bo mnie wyrzucicie
![]() nie pamiętam, co miałam odpisać, bo trochę podczytałam. Na pewno gratuluję poznanych płci - jakoś mam wrażenie, że na razie u nas więcej dziewczynek się planuje urodzić. Witam nową mamę ![]() Odniosę się tylko do tematu szczepień, bo jest bliski mojemu sercu ![]() Kiedyś Wam pisałam, że moja starsza córka miała wstrząs poszczepienny - drgawki gorączkowe z utratą przytomności (po szczepieniu błonica, tężec, krztusiec), nie pamiętam czy to było po pierwszej czy drugiej dawce. I po tym miała odroczone szczepienia do odwołania. Została zaszczepiona ponownie w wieku 7- 8 lat. I mimo dokumentów od lekarza prowadzącego, zajmującego się dziećmi z problemami szczepiennymi miałam takie problemy w przychodniach rejonowych, że lepiej nie pytać (parę razy się przeprowadzaliśmy i za każdym razem musiałam od początku tłumaczyć, krzyczano na mnie, że nie szczepię dziecka - miałam zaświadczenie, ale to nie dawało nic). Teraz podejście do pacjenta się zmieniło na plus, ale dobrych parę lat temu to był problem. Jak się urodziła młodsza, to miałam stracha i skonsultowałam się z tą lekarką, która prowadziła wcześniej starszą. I właśnie ona poleciła mi szczepionki płatne, bo są lepszej jakości i głównie ze względu na krztusiec, który ma inną formę niż w tych refundowanych i powoduje mniej powikłań. Poza tym mniej jest konserwantów w takim zastrzyku 5 w 1 niż w 5 oddzielnych dawkach, to ma też wpływ czasami na reakcję alergiczną. Poleciła mi właśnie wybrać 5 w 1 niż 6 w 1, ale już nie pamiętam dlaczego. Argument mniej wkłuć i bólu dla dziecka nie miał w moim przypadku żadnego znaczenia. Mimo że szkoda mi dziecka to tylko to by mnie nie przekonało, żeby zdecydować się na płatne zamiast refundowanych. Oprócz obowiązkowych szczepień nie szczepiłam na nic, nawet jak gmina sponsorowała chyba pneumokoki, to odmówiłam. Jedyne co planuję to zaszczepić wkrótce starszą na HPV i młodszą jak dorośnie też, bo są po mnie obciążone, więc nawet jeśli nie pomoże na 100% to pewnie nie zaszkodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale tu spokojnie ![]() ![]() Cieszę się że poruszacie temat szczepień, bo jestem ciemna w tym temacie. sylwia współczuję przeżyć poszczepiennych z malutką ![]() Jutro pobudka o 5 rano, trzymajcie kciuki żeby nie ![]()
Najszczęśliwsza mama pod słońcem ![]() 19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie ![]() Edytowane przez loluska Czas edycji: 2015-01-03 o 18:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moj sie budzi szczegolnie w samochodzie.. I wali wtedy po pecherzu i szyjce... A tak to roznie, kolo pepka i w podbrzuszu najczesciej lozbuzuje ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1804 |
Zakorzenienie
|
Cześć jestem. Miałam dzis przyspieszona wizyte ponieważ zaraz jak napisałam do Was wiadomośc zauważyłam krew ze śluzem i miałam jechać na ip Mój tz mnie uspokoił połozył do łóżka kazał wypoczywać. Napisałam do mojej dotorki i odpisała, że jak mocno krwawie to na ip. Nie było to mocne więc spokojnie poczekałam do rana. Rano zadzwoniła doktorka i umówiłysmy sie na dzisiaj. Wszystko na szczęście wporządku chyba podczas wkładania glubulki sie uraziłam. Szyjka 4 cm wiec w normie i mam nadal wypoczywać ale co przezyłam to moje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Zakorzenienie
|
A ja przyznam wam się szczerze, nie wiedziałam co to hpv, zajrzałam w google obrazki i chyba jednak wolałam nie wiedzieć
![]() A ten fanpage pokazał mi się na fejsbukach, ktoś ze znajomych musi mieć stronę w ulubionych, ale szczerze fuuu, wszystko wszystkimi ale to już przegięcie z deka.... Zjadłam właśnie wypasioną jajecznica z boczusiem i cebulką- specjalne zamówienie z brzuszka ![]() ![]() Teraz herbata z cytryną i film ![]()
#1806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mimo mojego nastroju TŻ wyciąga mnie na Hobbita, najem się popcornu ![]() ![]() Młoda dopiero teraz zaczęła kopać. Wstawiłam moje zdjęcie do klubu, ale ja dawno się na forach nie udzielałam i zapomniałam jak to się fachowo robi, więc jakby któraś była taka miła i mnie uświadomiła ![]()
![]() |
#1807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
całe szczęście że wszystko w porządku. Każda z nas by się wystraszyła! ![]() Nadzieja ale mi smaka narobiłaś ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już na krwawienie jestem tak uczulona, że też bym spanikowala....Najważniej sze, że jednak nic się nie dzieje ![]() Cytat:
![]() Fotkę najlepiej przez fotosik wrzuć ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja pół dnia się zastanawiałam co by tu zjeść i nagle doznałam takiego olśnienia, że w szoku byłam skąd ta chcica ![]()
![]() |
#1811 |
Zakorzenienie
|
Co do szczepień moja mała była szczepiona szczepionke 5w1 i na pneumokoki też nie uważam to za zło. Poznaliśmy opinie dwóch lekarzy zupełnie niezależnych z dwóch miast nie mających, zadnego interesu w tym żeby nas naciągać. Fakt są to drogie szczepionki ale jak to mójmąz stwierdził wydajemy na więsze głupoty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciuszki śliczne, ale ten kocyk ![]() Cytat:
![]() Jajecznica to ostatnio moje ulubione danie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Zakorzenienie
|
Myszonka, ja początkowo miałam alergie na jajecznice, podobnie jak na mielone
![]() A teraz zgaga ![]() Dorka, jesteś wielka ![]() ![]() ![]() ![]()
#1815 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() idę nadrobić co u Was, bo płodzicie jak szalone i mam zaległości... a ostatnio nie miałam kompletnie głowy na czytanie. częstuję piernikiem, piekłam dzisiaj
![]() |
#1816 |
Zadomowienie
|
Nie mam ciśnieniomierza w domu, a czuje się jak zwłoki, tak czytałam o Waszych niskich ciśnieniach i myślę że może i mi poleciało bo prawie śpię. A że zawsze miałam raczej takie niższe to kto wie
![]() ![]() ![]()
#1817 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A kocyk z TK-Maxxa - przemilusi w dotyku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Zakorzenienie
|
Dorka, żadna z nas nie jest wielka
![]() ![]()
#1820 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Zakorzenienie
|
Jagodowa, moja reakcja na niskie ciśnienie to też właśnie mega senność i ogólne zmęczenie...aaa i jeszcze ból głowy...
Jakby Ci zgaga wracała to polecam gaviscon ![]()
#1822 |
Zakorzenienie
|
W końcu przebrnęłam
![]() widzę, że sporo było rozmów o szczepieniach, jedzeniu, ściekach w garderobie ![]() Przede wszystkim witam nową koleżankę! ![]() Baset witam w klubie ![]() Wszystkim dziewczynom gratuluję udanych wizyt i poznanych płci- babiniec u nas ![]() Dużo mniej jadłam ostatnie kilka dni, prawie nie spałam, ciągle kłuje mnie w brzuchu- to też z nerwów pewnie... Prawie 1 kg schudłam- mam nadzieje ze w niczym to córci nie zaszkodzi... U mnie dziś odrobinkę lepiej, za mną kilka ważnych rozmów... powoli jakoś sobie układam wszystko w głowie i staram się uspokoić. Tymczasem uciekam pod prysznic i kłade się spać z nadzieją że dziś zasnę wcześniej niż o 3... Śpijcie dobrze babeczki ![]()
#1823 |
Zakorzenienie
|
A wy tez macie problemy zeby zasnac o normalnej porze . Ja to przewaznie o 4 zasypiam a najwczesniej kolo 2 w nocy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Zakorzenienie
|
Emilia to napewno fajnie wyszlo ja lubie sie spotykac z dziewczynami z wizazu.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:20 ---------- Zamówiłam. ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=4870995382 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fistaszek całe szczęście, że wszystko ok ![]() fajny taki zlot ![]() my wróciliśmy od znajomych i dzisiaj coś mniej czuję Leośka ![]() ![]() Kasia i jak się sprawy potoczyły, co zamierzasz ![]()
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
Trochę czytałam i napisali, że ciśnienie powróci do normy
![]() Nawet jeśli na ogół twoje ciśnienie to wzorcowe 120/80, ciąża może wpłynąć na jego zmianę. Zwykle w pierwszych miesiącach oczekiwania na dziecko ciśnienie krwi nieznacznie się obniża. Jest to spowodowane zmianami zachodzącymi w organizmie. Rosnący dzidziuś oraz powiększające się łożysko i macica potrzebują dodatkowej objętości krwi do odżywiania. Tętnice i żyły tracą elastyczność, wskutek czego krew krąży nieco wolniej. Około 7. miesiąca następuje powrót do normy.
#1829 |
404 Not Found
|
![]() Wszystkie śpią? ![]() Ale miałam noc, zasnęłam po 3. ![]() ![]() ![]() ![]() Za to Łusia tak wariowała w nocy, że szok. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Zakorzenienie
|
Ja nie śpię, jaa!
![]() Wstaliśmy dziś o 8 ![]() ![]() ![]() ![]() Emilia współczuję przebojów i zazdroszczę harców ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:21.