Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-03, 23:20   #3841
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Fajne te narożniki ale z siedziskiem z pianki juz bym nie kupiła. Po jakims czasie pianka nie jest taka sprężysta i czuć każdy szczebelek pod nią. Szukałabym czegos ze sprężynami typu bonell tym bardziej jak ktos chce na tym spac.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 23:29   #3842
anyolek
Zadomowienie

Nouvelle- dzięki za dodanie imienia naszej Oli

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Anyolek ja wiekszosc rzeczy kupowalam w asdzie i tesco - Majtki jednorazowe, wkładki laktacyjne, duże podpaski zwykle i te poporodowe. Podklady na łóżko miałam z poundlandu 3 szt za funta. Dodatkowo miałam zwykle majtki z primarka z wyższym stanem, tak aby zakryly te wielkie podpaski.
Na chwile obecną jeszcze nie mam nic dla siebie. Przy okazji następnych zakupów spożywczych nadrobie chyba.
Ahaa, dzięki za info, będę musiała się przejść do Poundlanda i rozejrzeć po marketach za resztą Dziękuję

Cytat:
Napisane przez crystal25
A jakie ubrania zamierzacie zabrac ze soba dla siebie do szpitala
Nie wiem ile koszul kupic jedna czy dwie? Mam dwie zwykle bez otwarcia, wiec tez je zabiore, bede sama w pokoju wiec bede mogla sie wystawic do karmienia .
Ponoć tutaj po prodzie bez kompliacji zostaje się w szpitalu nie dłużej jak 12 godzin Koszule muszę kupić i dwie wezmę, gdybym zostawała na dłużej, to wzięłabym trzy Ostatnio w wyprzedaży zdobyłam lekki szlafroczek przeceniony z £25 na £7 z myślą o szpitalu własnie- choć jest nieco na styk, więc nie wiem jak będzie za 2 miesiące A większego rozm juz nie było...
Stary 2015-01-03, 23:38   #3843
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
o, ja właśnie też bym chciała szary i właśnie z takiego materiału nie mogę znaleźć tego konkretnego modelu z brw, co nam się podobał, ale jeszcze ten jest spoko. I właśnie czegoś w tym stylu szukamy

Gdybym miała Ikeę bliżej, to pewnie wzięłabym któryś z Ikei, bo jak ja tam wchodzę, to podoba mi się wszystko

weszłam na ich stronę, można stworzyć sobie nawet taki z bajerami elektronicznymi, wypas

Ja jeszcze mam to ograniczenie ze max 230cm moze być szerokości, ładna ta co wkleiłas idę jej poszukać
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 23:41   #3844
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Fajne te narożniki ale z siedziskiem z pianki juz bym nie kupiła. Po jakims czasie pianka nie jest taka sprężysta i czuć każdy szczebelek pod nią. Szukałabym czegos ze sprężynami typu bonell tym bardziej jak ktos chce na tym spac.
ehhh w takie szczegóły to już się nie zagłębiałam, a widzę, że to wyższa szkoła jazdy. Najpierw pół roku wózek wybierałam, to teraz drugie pół roku będę dumać nad narożnikiem
A te sprężynowe to chyba droższe są? ten co wkleiłam to pianka i sprężyna falista nie ukrywam, że chcemy tę sprawę załatwić 'po kosztach' bo za 3-5 lat mam nadzieję, że będziemy mieć własne lokum i sypialnię

dziewczyny, a do porodu trzeba mieć koszulę przystosowaną do karmienia? czy na sam poród można mieć normalną?

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 23:41   #3845
mon9
Zakorzenienie

Cytat:

Hmmm o tym nie pomyslałam. A po jakim czasie ta pianka sie wyrabia?

W tym z ikei jest taka pianka

Pianka poliuretanowa 30 kg/m3, Pianka poliuretanowa 20 kg/m3

Musze poczytać czy dobra czy raczej słaba
Stary 2015-01-03, 23:42   #3846
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze mam to ograniczenie ze max 230cm moze być szerokości, ładna ta co wkleiłas idę jej poszukać
to ta: http://www.brw.com.pl/meble_tapicero...,pokoj-dzienny

W salonie oglądaliśmy jeszcze coś podobnego, fajniejszego ale nie mogę znaleźć na stronie. W takim stylu są też w Abra (to chyba ogólnopolski sklep)

Stary 2015-01-03, 23:44   #3847
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Nouvelle- dzięki za dodanie imienia naszej Oli

Ahaa, dzięki za info, będę musiała się przejść do Poundlanda i rozejrzeć po marketach za resztą Dziękuję

Ponoć tutaj po prodzie bez kompliacji zostaje się w szpitalu nie dłużej jak 12 godzin Koszule muszę kupić i dwie wezmę, gdybym zostawała na dłużej, to wzięłabym trzy Ostatnio w wyprzedaży zdobyłam lekki szlafroczek przeceniony z £25 na £7 z myślą o szpitalu własnie- choć jest nieco na styk, więc nie wiem jak będzie za 2 miesiące A większego rozm juz nie było...
zazdroszcze juz po 12 godzinach u nas to 4 dni mowili ze bedziemy w klinice troche dlugo jak dla mnie no ale jak trzeba.... Ja szlafrok ukradlam mojej mamusi, bo ogolnie za nimi nie przepadam, wiec po porodzie jej oddam z powrotem, a lezy akorat Nawet jak sie nie zakryjesz nim dobrze, to nie szkodzi grunt ze nalozysz go na siebie co by w pizamce tylko nie latac po szpitalu, jesli bedziesz musiala chodzic podczas porodu, bo czasami chyba tak jest
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 23:45   #3848
nouvelle2
Zakorzenienie

http://www.abra-meble.pl/duzy-pokoj-...znik-roma.html ten był świetny i cena rewelacyjna. ale jakość słabsza, bo już w sklepie ta tapicerka się tak jakby rolowała po przejechaniu ręką.
i ten był spoko: http://www.abra-meble.pl/duzy-pokoj-...znik-roma.html

sorry za offtop

Stary 2015-01-03, 23:46   #3849
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ehhh w takie szczegóły to już się nie zagłębiałam, a widzę, że to wyższa szkoła jazdy. Najpierw pół roku wózek wybierałam, to teraz drugie pół roku będę dumać nad narożnikiem
A te sprężynowe to chyba droższe są? ten co wkleiłam to pianka i sprężyna falista nie ukrywam, że chcemy tę sprawę załatwić 'po kosztach' bo za 3-5 lat mam nadzieję, że będziemy mieć własne lokum i sypialnię

dziewczyny, a do porodu trzeba mieć koszulę przystosowaną do karmienia? czy na sam poród można mieć normalną?
Jesli rodzisz w koszuli, to chyba warto miec taka co do skory przylozysz dziecko kiedy ci dadza, wiec albo na ramiaczkach albo rozpinana, nie wiem sama takie moje zdanie tylko bo mi to dadza plastikowy worek na smieci do zalozenia co pol d.... widac
Stary 2015-01-03, 23:46   #3850
mon9
Zakorzenienie

Cytat:

O widzisz tu jest jakas sprężyna

Ale w nim nie podoba mi sie to ze nie rozkłada sie do prostokąta tylko ta leżanka z boku tak wystaje

http://www.katalognabytku.sk/images/...%2003-uloz.jpg
Stary 2015-01-03, 23:50   #3851
nusiekowa
Wtajemniczenie

hmmmm to moze zależy od rodzaju pianki ...bo moi rodzice mają zestaw wypoczynkowy(już z 10 lat) właśnie z piankowymi poduchami....i powiem wam że materiał jest powycierany w niektórych miejscach a komfort siedzenia jest super. My jak zamawialiśmy narożnik to wybieraliśmy twardość pianki...może to od tego zależy

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Jesli rodzisz w koszuli, to chyba warto miec taka co do skory przylozysz dziecko kiedy ci dadza, wiec albo na ramiaczkach albo rozpinana, nie wiem sama takie moje zdanie tylko bo mi to dadza plastikowy worek na smieci do zalozenia co pol d.... widac
ładnemu we wszystkim ładnie
Stary 2015-01-03, 23:53   #3852
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:

Do porodu mam taka rozpinana prawie do pasa, żeby mogli mi maluszka położyc na piersi ( skóra do skóry) a nie bede koszuli tak wysoko zadzierac.
Cytat:
Hmmm o tym nie pomyslałam. A po jakim czasie ta pianka sie wyrabia?

W tym z ikei jest taka pianka

Pianka poliuretanowa 30 kg/m3, Pianka poliuretanowa 20 kg/m3

Musze poczytać czy dobra czy raczej słaba
Zależy od użytkowania. My jakies pół roku spaliśmy na kanapie z tej pianki i zaczęła byc mega niewygodna i tż szczebelki czuł pod spodem. Teraz jak się siada z rozmachem to też czuć twarde i miekkie miejsca ( az czasem tyłek zaboli).Nawet nie zwróciłam na to uwagi przy zakupie a wczesniej mielismy taka ze sprężynami i była super wygodna. Po 8 latach jeszcze nic sie nie wypaczyło i goscie spia wygodnie.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2015-01-03, 23:54   #3853
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
hmmmm to moze zależy od rodzaju pianki ...bo moi rodzice mają zestaw wypoczynkowy(już z 10 lat) właśnie z piankowymi poduchami....i powiem wam że materiał jest powycierany w niektórych miejscach a komfort siedzenia jest super. My jak zamawialiśmy narożnik to wybieraliśmy twardość pianki...może to od tego zależy

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

ładnemu we wszystkim ładnie
Stary 2015-01-03, 23:58   #3854
nouvelle2
Zakorzenienie

bo na tych filmikach porodowych to po prostu cała koszula idzie po porodzie do góry i na gołym ciele dziecko leży, więc w sumie mogłabym tak poleżeć aż do pierwszego karmienia jeszcze raz muszę prześledzić te filmy, bo może ja źle patrzę

Cytat:
O widzisz tu jest jakas sprężyna

Ale w nim nie podoba mi sie to ze nie rozkłada sie do prostokąta tylko ta leżanka z boku tak wystaje

http://www.katalognabytku.sk/images/...%2003-uloz.jpg
też zauważyłam, że to wystające dziwnie wygląda Ale w sumie jak mi się jakiś spodoba, to kwestia wystającego kawałka nie będzie miała znaczenia

Stary 2015-01-03, 23:59   #3855
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.abra-meble.pl/duzy-pokoj-...znik-roma.html ten był świetny i cena rewelacyjna. ale jakość słabsza, bo już w sklepie ta tapicerka się tak jakby rolowała po przejechaniu ręką.

i ten był spoko: http://www.abra-meble.pl/duzy-pokoj-...znik-roma.html

sorry za offtop

O jaka cena ładna

Dwa razy ten sam link wkleiłas
Stary 2015-01-04, 00:02   #3856
marta24171
Rozeznanie

No i ja już jestem.Po wizycie super,mała.nie chciała pokazać buźki ale wkoncu coś się udało popatrzeć.Prawdopodobnie ma czarne włoski.Ogólnie jest zdrowa,waży 1800 gram i jest tydzień starsza więc wg usg termin mam na 2 marca.
Tort dla córci gotowy,jeszcze tylko jutro dokończę dekorację.Jutro zajrzę do was.dopiero na wieczór jak się goście rozjada także spokojnej niedzieli wam życzę a teraz zmykam Do męża pod kołdrę.
Stary 2015-01-04, 00:02   #3857
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
bo na tych filmikach porodowych to po prostu cała koszula idzie po porodzie do góry i na gołym ciele dziecko leży, więc w sumie mogłabym tak poleżeć aż do pierwszego karmienia jeszcze raz muszę prześledzić te filmy, bo może ja źle patrzę

też zauważyłam, że to wystające dziwnie wygląda Ale w sumie jak mi się jakiś spodoba, to kwestia wystającego kawałka nie będzie miała znaczenia
Mi nie wyglada to na wygodne spanie. Tym bardziej że nie wiadomo która czesc ma sprezyny a która piankę a ta różnice bedzie na pewno czuc. Najlepiej jakby czesc na której sie śpi była cała ze sprężynami.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2015-01-04, 00:13   #3858
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
O jaka cena ładna

Dwa razy ten sam link wkleiłas
http://www.abra-meble.pl/duzy-pokoj-...k-estelle.html to ten drugi. tylko, że cena zdecydowanie mniej ładna

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
No i ja już jestem.Po wizycie super,mała.nie chciała pokazać buźki ale wkoncu coś się udało popatrzeć.Prawdopodobnie ma czarne włoski.Ogólnie jest zdrowa,waży 1800 gram i jest tydzień starsza więc wg usg termin mam na 2 marca.
Tort dla córci gotowy,jeszcze tylko jutro dokończę dekorację.Jutro zajrzę do was.dopiero na wieczór jak się goście rozjada także spokojnej niedzieli wam życzę a teraz zmykam Do męża pod kołdrę.
duża córa

Cytat:
Mi nie wyglada to na wygodne spanie. Tym bardziej że nie wiadomo która czesc ma sprezyny a która piankę a ta różnice bedzie na pewno czuc. Najlepiej jakby czesc na której sie śpi była cała ze sprężynami.
my mamy na działce taką wysłużoną starą wersalkę, gdzie jedna część jest na sprężynach, a druga część taka twarda, z wbijającymi się deskami w plecy. Łatwo zgadnąć, która część jest moja..
Komfort spania na takim narożniku będzie pewnie znacznie niższy niż na zwykłym łóżku przez te łączenia ale ja póki co nie mam wielkich wymagań, jeżeli chodzi o wygodę (no chyba, że jestem w zaawansowanej ciąży). Ale z tą pianką i sprężynami to mi dałaś do myślenia, bo nie wpadłabym na to, żeby zwracać uwagę na takie rzeczy

Stary 2015-01-04, 00:15   #3859
lejdi_aga13
Rozeznanie

Podczytuję Was na bierzaco ale przez ten miesiąc co był a w sumie 2 cieżko mi wejść w rytm bo widzę zgrana grupę i czuje sie jak obca. Ale muszę zapytać. Mamy z uk: gdzie mozna kupić majtki siatkowe/ jednorazowe? Pisalyscie o asda- jak opakowania wyglądają? I 2 pytanie. Mam wieczorem tylko ale codziennie bóle jak na okres dosłownie identyczne ale mocniejsze- to sa przepowiadajace?
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 00:18   #3860
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
http://www.abra-meble.pl/duzy-pokoj-...k-estelle.html to ten drugi. tylko, że cena zdecydowanie mniej ładnaala:

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

duża córa

my mamy na działce taką wysłużoną starą wersalkę, gdzie jedna część jest na sprężynach, a druga część taka twarda, z wbijającymi się deskami w plecy. Łatwo zgadnąć, która część jest moja..
Komfort spania na takim narożniku będzie pewnie znacznie niższy niż na zwykłym łóżku przez te łączenia ale ja póki co nie mam wielkich wymagań, jeżeli chodzi o wygodę (no chyba, że jestem w zaawansowanej ciąży). Ale z tą pianką i sprężynami to mi dałaś do myślenia, bo nie wpadłabym na to, żeby zwracać uwagę na takie rzeczy
Ja tez zwykle zwracam uwage na wyglad i na pierwszy rzut oka wszystko mi sie podoba tylko jak juz masz wydac tyle kasy to lepiej żeby tez wygodnie było.
Usiłuje spać a tż z córka w teatrzyk cieni sie bawią w łóżku.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2015-01-04, 00:20   #3861
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
Podczytuję Was na bierzaco ale przez ten miesiąc co był a w sumie 2 cieżko mi wejść w rytm bo widzę zgrana grupę i czuje sie jak obca. Ale muszę zapytać. Mamy z uk: gdzie mozna kupić majtki siatkowe/ jednorazowe? Pisalyscie o asda- jak opakowania wyglądają? I 2 pytanie. Mam wieczorem tylko ale codziennie bóle jak na okres dosłownie identyczne ale mocniejsze- to sa przepowiadajace?
aż tak boleć nie powinno, mnie by to zaniepokoiło
Stary 2015-01-04, 00:27   #3862
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.abra-meble.pl/duzy-pokoj-...k-estelle.html to ten drugi. tylko, że cena zdecydowanie mniej ładna

duża córa

A propo łączeń to mam zamiar kupic taki ochraniacz na materac, w ikei widziałam, mysle ze sie przyda
Stary 2015-01-04, 01:23   #3863
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana nie czuj sie obco, jestes nasza marcoweczka
Jak na okres ale mocniejsze Jechalabym z tym do szpitala upewnic sie ze wszystko wporzadku. Nie chce straszyc, ale przepowiadajace to delikatne bole, a nawet jesli ktos je czuje troche mocniej, to trwaja one doslownie kilka sekund, rozchodza sie po brzuchu, i zaraz jest spokoj. Przynajmniej ja tak mialam, ale w zyciu nie porownam ich do bolu okresowego.

---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ----------

Cytat:
za wizyte duza jest

---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ----------

a mi TZ przywiozl torbe z ubraniami do roku dla malego strasznie duzo spodni bardzo ladnych, przygarniam wiekszosc, kilka rzeczy odrzucilam
A najlepsze jest to, ze brat TZ je dal, ktory w kwietniu tez ma miec syna, oni dostali od znajomych, ale nawet nie zagladali, bo po co, jak ich stac na drogie ubrania i dla nich to nic wydac kilka stowek, he lepiej dla mnie, ja nie pogardze, ja przygarne dokupie troche nowych i bedzie moj synek ladnie ubrany
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4258.jpg (55,2 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4263.jpg (54,2 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4255.jpg (33,5 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4257.jpg (28,1 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4268.jpg (47,6 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4272.jpg (66,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4254.jpg (23,6 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4278.jpg (49,6 KB, 3 załadowań)

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-01-04 o 01:31
Stary 2015-01-04, 04:33   #3864
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Nie czuj sie obco pisz co u Was, jak przygotowania idą, jak synek starszy sie czuje itp
Ja kupowalam cos takiego http://m.groceries.asda.com/#item/910000063102 tylko trzeba zwrócić uwagę na rozmiar. U mnie te wszystkie poporodowe rzeczy leżą na tym dziale co są kosmetyki, kremy i leki dla maluszkow. Teraz nie jestem pewna ale wydaje mi sie, że wkurzajace były dla mnie te siateczkowe majtki i szybko przenioslam sie na bawelniane.

Spać nie mogę spalam z ręką za głową chyba dłuższy czas w jednej pozycji i jak sie przebudzilam to miałam całą zdrętwiałą rękę i palce zwisaly jak nie moje. Az sie przestraszylam, na szczescie krew szybko zaczęła krążyć i odzyskalam czuje w palcach.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 06:06   #3865
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Gratki za wizyte i tort Prześlij po kawałku jak zostanie
Cytat:
Ja też rzadko piszę, a wcinam się co jakiś czas. Nie ma co się krepować, marcóweczką jesteś Ja co prawda w Polsce, ale chyba u nas widziałam je w mothercare, może i Was też będą, bo to sieciówka.
Lejdi_aga orientujesz się po ile joolzy chodzą w uk? Tam to chyba popularny wózek?

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Spać nie mogę spalam z ręką za głową chyba dłuższy czas w jednej pozycji i jak sie przebudzilam to miałam całą zdrętwiałą rękę i palce zwisaly jak nie moje. Az sie przestraszylam, na szczescie krew szybko zaczęła krążyć i odzyskalam czuje w palcach.
Witam w klubie nieśpiących.

Wkleje swój narożnik z agata meble. Akurat była promocja to tam zakupiliśmy, a miałam już zamawiać na allegro. Jak chcecie mogę Wam podac nazwy polecanych sprzedawców. Od jednego zamawiała koleżanka, a drugi był polecany na muratorze. Mój chyba w innym stylu niż szukacie, bo nie ma poduszek, a regulowane zagłówki, ale z poduszkami też na allegro były. Miały być poduszki, zrezygnowaliśmy ze względu na kociaka, bez przerwy by wszystko rozwalał i wchodził pod dla zabawy znając go. Spaliśmy na nim z 4 miesiące i ja nie narzekałam na wygodę, póżniej jak mała podrośnie też się na niego musimy przenieść, jak jej sypialnie oddamy.

Dziś jedziemy oglądać wózek, ale samam nie wiem, bo to kolor nouvelle - antracyt a ja myślałam o silverze, beżu lub czarnym. Ale blisko nas i na gwarancji jeszcze. I zaczynamy jezdzic i ogladac, bo wszystkie ogloszenia nam uciekaja, a czasu coraz mniej.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 06:15   #3866
marcia45
Zadomowienie

Zdjecie. Salon jeszcze w trakcie:P Będą cegły białe na ścianie i większe ramki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10913719_392873544201168_895749194_n.jpg (85,8 KB, 31 załadowań)

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 07:50   #3867
smv
Zakorzenienie

To witam się i ja wśród niespiacacych. Wczoraj już tak cierpiała z powodu bólu pleców ze wzielam pierwszy raz od ciąży tabletkę przeciwbólowa apap. Nic nie pomogło. Leżałam na twardej podłodze to było lepiej ale podnosić się miałam wielki problem ;(
Poszlam spać po 9 obudziłam się koło 11 jak TŻ do łóżka wchodził a potem koło 1.30 i szukałam małego żeby nakarmić go... Szok. Juz się budzę na karmienie? Hehehhe
Z tego wszystkiego znów mnie tak plecy rozbolalo ze się kręciła prawie do 4. Poczytałam co u was i pogralam na komórce hehe. Obudziłam się przed 7 bo piesa nam Zwymiotowala do lozkan;/ wiec od rana biegam piore zakładam nowa pościel - czad.

Lejdi aga pisz co u was a nawet o Tobie myślałam co słychać u waszej trojeczki bo jak pamiętam ty tez będziesz mieć twins jak się czujecie? Minęły ci te bóle?

O czuje ze znów mnie plecy zaczynają bol ;(
Stary 2015-01-04, 08:17   #3868
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
z tym bólem to bym sie dopytała lekarza . Sama czasem mam wątpliwości czy nowa dolegliwośc to jest coś w normie czy trzeba sie niepokoić-ale zawsze pierw pytam znajome mamuśki

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

crystal25 -super rzeczy

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Zdjecie. Salon jeszcze w trakcie:P Będą cegły białe na ścianie i większe ramki
ojjjj marzy mi się cegła w salonie ale taka ruda,stara jak w loftach

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Ja zasnęłam gdzieś przed 2 nie umiem spać bez TŻta dobrze że dziś wraca młody mnie obudził przed 7-chyba głodny jest-dawno nic pępowinką nie leciało

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość

O czuje ze znów mnie plecy zaczynają bol ;(
czytałam,że takie bóle to jedna z najczęstszych dolegliwości III trymestru. Ja tak raz miałam i wiem co czujsz-bol taki,ze nie wiesz co masz ze sobą zrobić Czytałam gdzieś że siedzenie na piłce pomaga. Wczoraj nawet widziałam takie w decathlonie ...dupa jestem bo nie kupiłam . Rozmiar M był za 22 zł (o ile dobrze pamietam ) a L za trzydzieści coś.
Stary 2015-01-04, 08:19   #3869
smv
Zakorzenienie

O to ja powiem mamie żeby mi przywiozla moją bo mam a dziś rodzice na kawkę mają do nas zawitać... Mam nadzieje ze coś pomoże ;(
Stary 2015-01-04, 08:22   #3870
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Twój dr pracuje w szpitalu?
Moja ginka nie praucje i tak z czystej ciekawości chciałam sie dowiedzieć, jak to jest. Dostaje dajmy na to skierowanie od mojej dr, ze ułożenie miednicowe w którym gdzieś tygodniu ??
i jak to jest w szpitalu. idę na izbę przyjęć i tak z tym skierowaniem wbijam do gabinetu i mówię, helloł chciałam umówić się na ciecie cesarskie o to zaświadczenie ?? i wtedy na jakiego trafi lekarza na dyżurze, otwiera swój kejecik i mnie zapisuje.
Czy CC są wykonywane wcześniej niz TP ??
U mnie w szpitalu mając skierowanie od innego lekarza wygląda to tak. Idziesz do lekarza na dyżurze, no chyba że masz wybranego to konkretnie do niego i pokazujesz skierowanie i Cię zapisuje. Nie ma na to wpływu to, że prowadzący ginekolog jest z innego szpitala.
Jeszcze jak teraz przed Nowym rokiem byłam w rejestracji dziewczyna się zapisywała na CC, ale chyba nie z lekarzem tylko to jakaś pielęgniarka zapisywała. Niestety dokładnej daty nie mogła wybrać, bo to duży szpital i sporo rodzących, no i mają jakieś ograniczenia ilościowe na dzień. Pewnie z zapasem jakby jakaś na szybko się trafiła .

Cytat:
Byliśmy dzisiaj w ikei i oglądaliśmy łóżeczka, świetne sa.

I tez narożnik z funkcja spania chcemy kupic i tez znaleźliśmy ładny za 1500, jeszcze w Agata meble popatrzymy ale moze ten z ikei weźmiemy taki szary
Mi się bardzo podobają te szare narożniki. Niestety kilkukrotnie miałam okazję na takim spać i chyba bym nie dała rady na co dzień. Do tego te poduchy strasznie się ugniatają i już tak ładnie nie wyglądają i to w mieszkaniu gdzie w momencie pojawienia się narożnika mieszkała jedna osoba, czasami dwie przez około 1,5 roku wyglądały... no nieestetycznie

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości