Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-04, 12:35   #3901
aaakarolina
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość

ja planuję kupić taki ochraniacz nieprzemakalny. Na pewno zdarzy się, że mała będzie spała z nami, a wtedy lepiej być zabezpieczonym

bardzo ładny ten Wasz narożnik w ogóle na stronie Agaty widziałam kilka fajnych, ale u mnie nie ma tego sklepu. a mogłabyś podać tych sprzedawców z All?

ja nie cierpię skórzanych mebli, bo są zimne A znowu jak jest upał, to tyłek się klei

ten http://sklep.gawin.pl/narozniki/62-naroznik-mango.html podobają mi się te pikowania, ale tu znów łączenie pianki ze sprężyną jest, a nie sama sprężyna (no chyba, że to zawsze tak jest)
nie pomyślałam o ochraniaczu na nasze łóżko, ale to chyba dobry pomysł. Chciałabym oczywiście żeby mała spała u siebie w łóżeczku, ale wiadomo, że może się zdarzyć, że będzie spała z nami, a szkoda materaca

co do narożnika to bardzo ładny! ja też nie lubię skórzanych, bo to albo zimno, albo tyłek się poci

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
właśnie zkaupiłam na allegro szmaty porodowe szlafrok bawełniany , balerinki materiałowe -czyli mamusiową wyprawke szpitalna moge odhaczyć z listy
ja też wczoraj szmaty szpitalne kupiłam i dla siebie do szpitala chyba też mam już wszystko, dzisiaj muszę tylko zabrać od mamy szlafrok, bo ja mam tylko taki gruby, a w szpitalu podobni bardzo ciepło
Stary 2015-01-04, 12:43   #3902
marcia45
Zadomowienie

Nouvelle jeden to Mebel-Partner masz tu wátek o nich http://forum.muratordom.pl/showthrea...e-widziane-%29, chwalá na forum od nich sofy. Drugi to meblekalwaryjski siostry koleæanka zamawiala, siostra spala na nim i mowila, ze fajny.

Ogladalismy wozek. Na pewno mega zadbany, na gwarancji jeszcze rok, w komplecie siatka na zakupy, torba pielegnacyjna, adaptery, moskitiera i folia na zakupy. Tylko ponad 2000. I sie zastanawiam, ale mamy dylemat, nie wiem czy kupowac, czy czekac na okazje

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 12:45   #3903
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie zkaupiłam na allegro szmaty porodowe szlafrok bawełniany , balerinki materiałowe -czyli mamusiową wyprawke szpitalna moge odhaczyć z listy
pokazuj

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
O wlasnie miałam ci pisac ze w Agacie fajne takie proste ze sprężynami i szare znaleźliśmy i jedziemy dzisiaj pooglądać
no eeeeeeej! zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamuśki
U mnie ospa już praktycznie przeszła, jeszcze kilka dni i areszt domowy się skończy jutro tylko wyskoczę na USG.
Wiele z Was jest już doskonale przygotowane na przyjście dziecka. Ja póki co czekam na zaliczki i prowizje, bo listy zakupów przygotowałam, wystarczy zajść do sklepu i zapłacić
Zdecydowałam się też na wózek- Sola City. Wzorem innych, udało mi się trochę utargować i dzięki temu pozwolę sobie na droższą torbę do wózka, wyjdzie prawie jak za darmo

Ale piękna! Dziękuję za link, wstyd się przyznać (z racji zawodu), ale nie trafiłam wcześniej na tę firmę. Design jest świetny. Masz b.dobry gust

nouvelle Od siebie tylko dodam, że warto przed kupnem chwilę posiedzieć na kanapie. Sprawdzić czy nie jest zbyt miękka lub zbyt twarda. Te tańsze kanapy mają też inną wadę oprócz słabej pianki. Materiał b. szybko się rozciąga i w miejscach najczęściej "siedzianych" tkanina jest nienaciągnięta, tak się roluje. Jest jeden sposób by to dość dobrze zamaskować- siedzisko nie jest gładkie, tylko trochę przepikowane (czy nitką czy tylko guzikami).

Zamierzam wprowadzić jak najmniej chemii, więc ograniczyłam się do kilku kosmetyków. I na pewno na samym początku będę kąpać synka tylko w wodzie, tzn. bez namydlania ciałka, a jedynie kilka kropel płynu będę dolewać do wody.
Kupuję: Linomag maść, sól fizjologiczna w ampułkach, Babydream uniwersalny płyn do mycia, Hipp do odparzeń, duże płatki kosmetyczne, patyczki higieniczne z taką większą końcówką. Na pępek raczej wykorzystam metodę wysuszania, bo chyba najszybciej się tak goi- samoistnie. Octenisept kupię zapobiegawczo, jak nie przyda się do pępka, to można nim przemywać krocze po porodzie i ogólnie różne ranki.
no właśnie tak dziś myślałam, że pikowane siedzisko chyba byłoby lepsze do siedzenia ze względu na to rozciąganie się materiału. Tylko wtedy siedzisko jest lekko nierówne, a my będziemy na tym spać przecież

Widzę, że pod względem kosmetyków mamy podobne preferencje. Ja jeszcze kupię oliwkę z Hippa.

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 12:48   #3904
mama_kasia88
Raczkowanie

Też mamy podobny narożnik z Agaty- http://www.agatameble.pl/produkty/pr...oznik-matrix-1 jednak u nas stoi tylko w salonie, gościnnie czasem ktoś się na nim przekima heh co do zimnej kanapy to mamy położone białe kace na co dzień, jak ktoś przychodzi to zazwyczaj ściągamy :P przy czym to jest biała kanapa.... wiec boje się tych odbarwień od jeansów i itp :P

jejku mam wizytę dopiero 14 stycznia.... już się doczekać nie mogę
a te III genetyczne robi się między 32 a 34 tc? czy wcześniej?

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 12:52   #3905
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
nie pomyślałam o ochraniaczu na nasze łóżko, ale to chyba dobry pomysł. Chciałabym oczywiście żeby mała spała u siebie w łóżeczku, ale wiadomo, że może się zdarzyć, że będzie spała z nami, a szkoda materaca

co do narożnika to bardzo ładny! ja też nie lubię skórzanych, bo to albo zimno, albo tyłek się poci

ja też wczoraj szmaty szpitalne kupiłam i dla siebie do szpitala chyba też mam już wszystko, dzisiaj muszę tylko zabrać od mamy szlafrok, bo ja mam tylko taki gruby, a w szpitalu podobni bardzo ciepło
ja dobrze wiem, że jak już tż wyjedzie do pracy, to mała będzie spała ze mną. Z czystego lenistwa

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Nouvelle jeden to Mebel-Partner masz tu wátek o nich http://forum.muratordom.pl/showthrea...e-widziane-%29, chwalá na forum od nich sofy. Drugi to meblekalwaryjski siostry koleæanka zamawiala, siostra spala na nim i mowila, ze fajny.

Ogladalismy wozek. Na pewno mega zadbany, na gwarancji jeszcze rok, w komplecie siatka na zakupy, torba pielegnacyjna, adaptery, moskitiera i folia na zakupy. Tylko ponad 2000. I sie zastanawiam, ale mamy dylemat, nie wiem czy kupowac, czy czekac na okazje
dzięki za namiary
hmmm.. pamiętam że wolałaś w kolorze silver , a taki już za 2999 zł możesz mieć nowy ze śpiworkiem i torbą... Podstawowa moskitiera tam jest chyba w pakiecie (ale pewna nie jestem). i na pewno folie przeciwdeszczowe są.

martunka88 chcesz być dopisana w pierwszym poście na liście wózkowej? Jaką wersję kolorystyczną wybraliście? i pokaż torbę

Stary 2015-01-04, 12:53   #3906
nusiekowa
Wtajemniczenie

bawełniany szlafrok : http://allegro.pl/bawelniany-szlafro...946674088.html

szmata porodowax2: http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...856232253.html

baleriny do śmigania po oddziale (nie lubie widoku klapek i skarpetek ) http://allegro.pl/klasyczne-balerink...927313065.html
Stary 2015-01-04, 13:04   #3907
EdithS
Zadomowienie

Luzna25 dziekuje za info o ty m kole. Zapytalam o nazwe bo myslalam ze jest jakies specjalne o specjalnej nazwie
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 13:04   #3908
rona1906
Raczkowanie

Alunia kiedys o tym myslalam, bo mialam drobne problemy z kregoslupem prsed ciaza, ale jakos zrezygnowalam. Moje bole w trakcie dnia nie sa tak okropne, zeby byl mi potrzebny poki co A poza tym staram sie teraz bardzo oszczedzac i dlatego wole myslec, ze moze jakos jeszcze sie przemecze bez niego te 1,5 miesiaca
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 13:33   #3909
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
lesyeux- masz info od Asiulka

dziewczyny, wiem, że temat przewijał się już ze sto razy, ale nie przyszło mi do głowy spisanie polecanych kosmetyków
Jesli możecie, to proszę powtórzcie jakie macie maści na odparzenia, jakie emulsje do kąpieli, co do przemywania pępka itp art higieniczne
Do kąpieli płyn do mycia ciała i włosów 3 w1 z johnsona (mam też jakiś szampon w piance z Johnsona, ale to chyba na późniejszy czas), krem przeciw odparzeniom Dzidziuś (,am też maść Alantan, bo sama używałam), krem na każdą pogodę Dzidziuś. Oprócz tego mam płyn do kąpieli z Mixa, próbki płynu do kąpieli i emulsji do ciała Emolium i jakiś innych preparatów, ale ja kosmetyki głównie dostaję stąd taki chaos. Mam nadzieję, że ten płyn z Johnsona się sprawdzi i to będzie mój podstawowy kosmetyk, bo mam go aż 3 butelki. Nie planuję oliwek, balsamów dopóki nie będzie takiej potrzeby.
Poza tym duże waciki, patyczki do uszu, sól fizjologiczną, chusteczki nawilżane Huggies Pure (jak coś będzie nie tak to mam zamiar wypróbować Cleanic Kindi lub z Hipp).

Edytowane przez emily863
Czas edycji: 2015-01-04 o 13:51
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 13:37   #3910
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

baleriny do śmigania po oddziale (nie lubie widoku klapek i skarpetek ) http://allegro.pl/klasyczne-balerink...927313065.html
ja chyba jednak też zamówię do porodu jakąś taką z rozpinaniem...

Stary 2015-01-04, 13:45   #3911
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
lesyeux- masz info od Asiulka

dziewczyny, wiem, że temat przewijał się już ze sto razy, ale nie przyszło mi do głowy spisanie polecanych kosmetyków
Jesli możecie, to proszę powtórzcie jakie macie maści na odparzenia, jakie emulsje do kąpieli, co do przemywania pępka itp art higieniczne
Ja mam caly zestaw z mustelli. ale na poczatek bede uzywac z tego zestawu szampon, i oliwke do kapieli tak mysle, a po balsam. i od czasu do czasu oliwke do masazu ciala dziecka. Do pupy mam bepanthen,i sudocrem ( dostalam probke w malym pojemniczku ) ale TZ sie upiera zeby nie uzywac kremow jesli z pupa bedzie dobrze. On twierdzi ze nie uzywal przy corce, i po co meczyc skore, wiec zobaczymy. co do pepka, zaczekam co pediatra mi powie po porodzie, bo TZ mowi ze bedzie wizyta pediatry i on przepisuje wtedy co trzeba, i jesli sa problemy ze skora malucha to przepisuje inne kosmetyki tez, a wtedy odstawie te moje na dluzszy czas, to samo z witaminami bo tutaj wiem ze dzieci dostaja, ale ze nie znam sie nie bede cudowac bez lekarza. z innych art. waciki kwadratowe, patyczki, chusteczki pampers do wycierania pupy, nozyczki do paznokci, i szczotka do wlosow mala okragla dla dzieci. A i sol fizjologiczna. chyba tyle

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
A i jeszcze miałam się pochwalić zdobyczami nie dałam rady, musiałam kupić za komplet 25zł a to są 2 body z długim rękawem i 4 pajacyki
za zakupy

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-01-04 o 13:51
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 13:47   #3912
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Dzień dobry. U mnie jutro 29+0, chwalę się brzuszkiem.
Piszecie o urządzaniu i meblowaniu. U mnie na razie rozgardiasz. Do końca stycznia mamy zamiar przeprowadzić się do swojego domu. Na początek pokój, salon, kuchnia, łazienka. Potem reszta.
sliczny brzuszek

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,

podczytywałam Was w nocy na telefonie, do 3 nie mogłam spać, miałam straszne napięcia brzucha i bałam się,że dzieje się coś naprawdę niedobrego, dopiero nad ranem zasnęłam

nouvelle sprawdź czy w Twoich rejonach działa sklep meblowy gawin http://sklep.gawin.pl/ moja siostra ostatnio tam zamawiała meble, m.in. narożnik

rona śliczne łóżeczka! Jaka rodzinka będzie w komplecie

Mamusie piękne zakupki i zdobycze pokazujecie!

Gratuluję kolejnych udanych wizyt!
jak sie czujesz ja usnelam o 5 rano
Stary 2015-01-04, 14:01   #3913
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Fajny jest mini electric, mam i używam i to jest fajne ze te części plastikowe mozna dokupić i mieć swoje nieużywane i rożne rozmiary lejków. Ja kupiłam M na poczatku ale drażnił mi sutka i bardzo bolało i dokupilam rozmiar L i jest idealnie Podobno medela swing jest jeszcze lepszy
Mon9 ja właśnie chciałabym kupić własne lejki. Jak je się dobiera? Da się jakoś zmierzyć pierś żeby wiedzieć jaki wziąć czy trzeba po prostu próbować? Mam zgromadzone w poczekalni apteki Gemini rzeczy do zamówienia i chętnie bym to sobie dorzuciła.

Edytowane przez emily863
Czas edycji: 2015-01-04 o 14:04
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 14:30   #3914
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Hej mamy
I ja się witam w nowym roku, jak zwykle z opóźnieniem. Remont pokoju dla małej ruszył pełną parą, tak samo jak zakupy meblowo-wyprawkowe. Nie skarżyłabym się gdyby nie sterta ciuszków patrząca na mnie z kartonów i czekająca na pranie i prasowanie. Ja nie wiem, chyba siedząco to będę robić. Niby brzuch nie jest jakiś duuuży, a tak ciężko mi się oddycha, że czasami mam wrażenie, że się uduszę, a żadna pozycja nie wydaje się wygodna. I jeszcze ten dziwny ból kości łonowych, jakbym miała wieczne zakwasy po dzikim seksie Lekarz mówi, że to normalne, że organizm się szykuje, że kości się rozchodzą, że dziecko którędyś wyjść musi, a ja nogi podnieść nie mogę żeby portki na tyłek założyć.

Widzę w Waszych wpisach, że temat porodu coraz bardziej żywy i namacalny, no powiem Wam, że takiego cykora jak ja to chyba drugiego na forum nie ma Dlatego staram się o tym nie myśleć, bo kiedy wizja stereczącego dzidziusia miedzy moimi nogami świta mi w głowie to chcę się schować do szafy i nigdy nie wyjść Ale nie my pierwsze i nie ostatnie, więc może kiedy przyjdzie już co do czego to człowiek się zaprze i poprze i po krzyku a potem to juz aaaahhhh <3 <3 <3
Stary 2015-01-04, 14:31   #3915
kasia_adm
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny, dla mnie mój brzuch to spory jest i nisko. Problemy z ubieraniem mam. A z dolegliwości to zgaga, jestem już na diecie lekkostrawnej, czasem herbata z pokrzywy i jest poprawa, nie pali aż tak. A na wadze to 9kg do przodu.
Co do kosmetyków to ja stawiam na płyn do kąpielí oilatum, ewentualnie emolium. Do pupki linomag, na odparzenia na razie nic, ale pewnie sudocrem. To chyba tyle. Co do pepuszka to zobaczę, co położna zasugeruję.
Któraś pisała o Johnsonie. Mojego syna w szpitalu posmarowali oliwką tej firmy i dostał okropnej alergii. Ale jak mial koło roku, nie było już problemu z tymi kosmetykami.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 14:31   #3916
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ja dobrze wiem, że jak już tż wyjedzie do pracy, to mała będzie spała ze mną. Z czystego lenistwa

martunka88 chcesz być dopisana w pierwszym poście na liście wózkowej? Jaką wersję kolorystyczną wybraliście? i pokaż torbę
Ale ładnie pilnujesz nam wątku, jak prawdziwy moderator
Dopisz: SOLA CITY kol. SILVER/BLACK GREY

Torby jeszcze nie wybrałam, uznałam tylko, że skoro na wózku oszczędziłam prawie 200zł, to mogę sobie pozwolić na droższą. Twoja jest piękna, tylko chyba jestem na taką zbyt skąpa Kiedyś wrzucałaś link do fajnej, czarnej torby, gdzieś mam zapisane i może na nią się skuszę. Jakoś kolorowe nie bardzo mnie przekonują, często mają świetny krój i wyposażenie, ale nie chcę takiej "dzieciowej".

Cytat:

Świetny pomysł z balerinami! Ściągam
A te guziki w koszuli porodowej będą wygodne? Mnie jakoś najbardziej przekonują kopertowe dekolty, bo łatwo i szybko z nich wyjąć cyckę. Ale fakt, w takiej cenie wybór marny, a szkoda wydawać więcej. W sumie coraz bardziej się przekonuję do parzącej fizeliny, którą dają do porodu u mnie w szpitalu. Trochę się przemęczę, a później bez żalu wyrzucę i założę coś wygodnego, zaraz po prysznicu
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 14:37   #3917
dziewczynazgitara
Raczkowanie

A dziewczyny jeszcze coś : w Carrefour jest promocja na chusteczki nawilżone Pampers, taki 4-pak, przecenione z 31 zł na 19.

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, dla mnie mój brzuch to spory jest i nisko. Problemy z ubieraniem mam. A z dolegliwości to zgaga, jestem już na diecie lekkostrawnej, czasem herbata z pokrzywy i jest poprawa, nie pali aż tak. A na wadze to 9kg do przodu.
Co do kosmetyków to ja stawiam na płyn do kąpielí oilatum, ewentualnie emolium. Do pupki linomag, na odparzenia na razie nic, ale pewnie sudocrem. To chyba tyle. Co do pepuszka to zobaczę, co położna zasugeruję.
Któraś pisała o Johnsonie. Mojego syna w szpitalu posmarowali oliwką tej firmy i dostał okropnej alergii. Ale jak mial koło roku, nie było już problemu z tymi kosmetykami.
Moja wyprawka kosmetyczna na razie wygląda identycznie a co do pępuszka też mam zamiar spytać położną, z tym że czytałam o takich gotowych gazikach nasączonych już spirytusem (że niby już nic nie trzeba rozrabiać itp.) zobaczymy co specjalistka na to powie.
Co do zgagi to łączę się w bólu. U mnie nieprzerwanie, prawie po wszystkim, a najgorzej po czekoladzie. Migdały w moim przypadku działają cuda, ale już na nie patrzeć nie mogę...
Stary 2015-01-04, 14:37   #3918
nouvelle2
Zakorzenienie

post się powtórzył

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2015-01-04 o 14:46
Stary 2015-01-04, 14:41   #3919
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

A te guziki w koszuli porodowej będą wygodne? Mnie jakoś najbardziej przekonują kopertowe dekolty, bo łatwo i szybko z nich wyjąć cyckę. Ale fakt, w takiej cenie wybór marny, a szkoda wydawać więcej. W sumie coraz bardziej się przekonuję do parzącej fizeliny, którą dają do porodu u mnie w szpitalu. Trochę się przemęczę, a później bez żalu wyrzucę i założę coś wygodnego, zaraz po prysznicu
ta koszule chce miec tylko do porodu i na przebranie prosto po...coby nie szkoda bylo wyrzucic. Na nast dzien mam juz lepsiejsza kupiona taka o: http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...884858408.html
Stary 2015-01-04, 14:44   #3920
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ładnie pilnujesz nam wątku, jak prawdziwy moderator
Dopisz: SOLA CITY kol. SILVER/BLACK GREY

Torby jeszcze nie wybrałam, uznałam tylko, że skoro na wózku oszczędziłam prawie 200zł, to mogę sobie pozwolić na droższą. Twoja jest piękna, tylko chyba jestem na taką zbyt skąpa Kiedyś wrzucałaś link do fajnej, czarnej torby, gdzieś mam zapisane i może na nią się skuszę. Jakoś kolorowe nie bardzo mnie przekonują, często mają świetny krój i wyposażenie, ale nie chcę takiej "dzieciowej".

porządek musi być!!! zaraz dopiszę
ja wrzucałam skip hop chelsea, czarną. Ale ogólnie skip hop ma fajne torby, takie za ok. 200 zł też są No i jakość świetna. Mi właśnie też zależało na takiej mało dzieciowatej. W tk maxxie czasem widuję fajne, za ok. 140 zł

Stary 2015-01-04, 15:01   #3921
lejdi_aga13
Rozeznanie

Jestem u teściów bo z pl wracają jak tylko wejdę za godz na komputer to wam odpisze.ImageUploadedByWizaz Forum1420380095.297134.jpgdodake foto z dzis- 30 tyg
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 15:07   #3922
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
Jestem u teściów bo z pl wracają jak tylko wejdę za godz na komputer to wam odpisze.Załącznik 5875537dodake foto z dzis- 30 tyg
slicznie wygladasz
Mam nadzieje ze dobrze sie czujesz
Stary 2015-01-04, 15:07   #3923
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem u teściów bo z pl wracają jak tylko wejdę za godz na komputer to wam odpisze.Załącznik 5875537dodake foto z dzis- 30 tyg

pięknie wyglądasz

Stary 2015-01-04, 15:42   #3924
niunia_ona
Zakorzenienie

witajcie
ale drukujecie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 15:45   #3925
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
witajcie
ale drukujecie
witaj myslalam o tobie
Stary 2015-01-04, 15:48   #3926
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
i u mnie jako tako bez dolegliwości bólowych, poza głową tęsnie za tabletkami przeciwbólowymi, cholerne migreny i poza moją płaczliwością, w ciąży stałam się nerwuskiem płaczkiem
Jak ja sobie przypom o tym bólu głowy jakie miałam ok 20 tc to okropieństwo. Normalnie bym brała dwa ibupromy i by przeszło a w obecnym stanie niestety nie ma cooby już nie bolała nikogo głowa

Cytat:
Super leidi,Tymasz wywoływany poród ale bedzie SN czy CC?

Ja wstałam po drzemce i niedobrze mi
Stary 2015-01-04, 15:56   #3927
JoaMro
Raczkowanie

Cześć, i ja się witam po dłuższym niepisaniu. Czytałam na bieżąco ale jakoś nie nadążałam się wbić w temat.

W międzyczasie zaliczyliśmy trzecie USG genetyczne. W 31 tyg. 4 dniu ważyliśmy 1766g i to jest u mojego lekarza prawie idealnie w środku siatki centylowej (w tych wymiarach z początku wątku trochę poniżej) ale moj synek za każdym razem był w tym zakresie, więc przyrasta idealnie A już się trochę bałam, bo jak zaczęłam dietę cukrzycową, to trochę zwolnił i bałam się, że go głodze.

Moja szyjka jest niestety jeszcze krótsza niż była, ale zupełnie zamknięta i lekarz kazał mi się nie przejmować. Oczywiście nadal leżę, a już miałam nadzieję, że jak się nie będzie skracać, to chociaż po domu więcej pochodzę, a tak tylko łazienka i posiłki :-/

Widziałam, że pisałyście, że ostatnio was wszystko wkurza :-D U mnie też niestety tak jest i obrywa się mojemu mężowi. Ale wynika to z tego, że ja jestem osobą, która lubi być wcześnie przygotowana do wszystkiego i gdybym mogła chodzić i się krzątać to mój dom byłby gotowy już na synka a tak wszystko spada na męża i mam wrażenie, że jesteśmy w lesie. Poza tym mam cały czas świadomość, że w każdej chwili mogę zacząć rodzić przez tę szyjkę a mój mąż jest przekonany, że na 100% wytrzymamy do terminu porodu i ma jeszcze całe 2 miesiące i mu się nie spieszy. A ja bym się czuła bezpiecznie gdyby wszystko było już dopięte.

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
jej, jak ja sie ciesze ze nie tylko ja tak mam, bo juz zaczelam sobie cos wmawiac ale przyznam sie ze nie mialam okazji czuc mojego lobuza w okolicach zeber, czy zeby mnie cos zabolalo
rozstepy straszne sa, wiedzialam ze mnie nie omina, bo moja mama ma ich mnostwo po dwoch ciazach.... no ale jak przyszedl czas na mnie to mi sie plakac zachcialo jakzaczely wychodzic.... masz racje, musimy sie przyzwyczaic do nich, i jedyne co mozemy to smarowac kremami i oliwkami moze dzieki temu nie wyjdzie ich az tak duzo mam jedynie nadzieje, ze skora nie straci bardzo duzo na jedrnosci, bo rozstepy plus nadmiar brzydkiej skory w okolicach brzucha, to dopiero bedzie masakra a pod noz nigdy sie nie zdecyduje to nie dla mnie takie rzeczy Chociaz wiem, ze ciaza zmienia kobiece cialo to jednak zawsze sie ma ta nadzieje co nie
Widziałam, że wiele dziewczyn już odpisało, ale ja też dołącze. Mój synuś nie kopie już od dobrego miesiąca. Teraz się już tylko wypycha. Stanowczo nie ma miejsca, żeby wziąć zamach A ja mam wizytę z USG co 10-14 dni (bo szyjka i cukrzyca) i nic mu nie jest. Po prostu ciasno. Także to chyba dość normalne.

Cytat:
Witam wszystkie mamuśki
U mnie ospa już praktycznie przeszła, jeszcze kilka dni i areszt domowy się skończy jutro tylko wyskoczę na USG.
Wiele z Was jest już doskonale przygotowane na przyjście dziecka. Ja póki co czekam na zaliczki i prowizje, bo listy zakupów przygotowałam, wystarczy zajść do sklepu i zapłacić
Zdecydowałam się też na wózek- Sola City. Wzorem innych, udało mi się trochę utargować i dzięki temu pozwolę sobie na droższą torbę do wózka, wyjdzie prawie jak za darmo

Ale piękna! Dziękuję za link, wstyd się przyznać (z racji zawodu), ale nie trafiłam wcześniej na tę firmę. Design jest świetny. Masz b.dobry gust

nouvelle Od siebie tylko dodam, że warto przed kupnem chwilę posiedzieć na kanapie. Sprawdzić czy nie jest zbyt miękka lub zbyt twarda. Te tańsze kanapy mają też inną wadę oprócz słabej pianki. Materiał b. szybko się rozciąga i w miejscach najczęściej "siedzianych" tkanina jest nienaciągnięta, tak się roluje. Jest jeden sposób by to dość dobrze zamaskować- siedzisko nie jest gładkie, tylko trochę przepikowane (czy nitką czy tylko guzikami).

Zamierzam wprowadzić jak najmniej chemii, więc ograniczyłam się do kilku kosmetyków. I na pewno na samym początku będę kąpać synka tylko w wodzie, tzn. bez namydlania ciałka, a jedynie kilka kropel płynu będę dolewać do wody.
Kupuję: Linomag maść, sól fizjologiczna w ampułkach, Babydream uniwersalny płyn do mycia, Hipp do odparzeń, duże płatki kosmetyczne, patyczki higieniczne z taką większą końcówką. Na pępek raczej wykorzystam metodę wysuszania, bo chyba najszybciej się tak goi- samoistnie. Octenisept kupię zapobiegawczo, jak nie przyda się do pępka, to można nim przemywać krocze po porodzie i ogólnie różne ranki.
Ja też wybrałam kosmetyki Rossmanowsko-HiPPowe właśnie po przeczytaniu tej strony srokao.pl. Też zaczęłam się bać co można włożyć do zwykłego kremu jak sobie poczytałam. Ale kupiłam tylko płyn do mycia, krem na odparzenia, krem na buzie na mróz (choć osobiście niecierpię takich kremów, ale poczytałam i się złamałam na wszelki wypadek), Linomag do pupy i mam Octenisept, który miałam w domu już wcześniej. Kupię jeszcze (a właściwie zlecę mężowi) jakieś jałowe gaziki i sól fizjologiczną i zamierzam na tym zakończyć na razie.

Edytowane przez JoaMro
Czas edycji: 2015-01-04 o 16:00
JoaMro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 15:58   #3928
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Byłam na krótkim spacerku sie przewietrzyc i w mc donaldzie wylądowałam.
Ide leżec na kanapie.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 16:12   #3929
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
witaj myslalam o tobie
Więc muszę Wam coś oznajmić, wczoraj cały dzień brzuch mnie bolał.W końcu postanowiłam iść do szpitala na IP. przyjęli mnie miałam lekkie skurcze , zwiększyli mi dawkę brania nospy , muszę więcej odpoczywać .
Z małą wszystko ok , wymiary też ok , ktg zrobiono mi nie mieli zadnych uwag co do tego badania.Szyjka zamknięta gładką wszystko ok. Mała waży 1675 gr , lekarka mówiła ze jestem drobna takze duzej dziewczyny nie urodzę i nie mam się czym martwić.Czyli od 15 tego do 3 stycznia urosła z 1251 do 1675
także powinna do 3 kg dobić Ułożona główkowo

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 16:19   #3930
Tepsa
Zakorzenienie

niunia super, że się udało zaliczyć IP i wszytsko jest w porządku, teraz odpoczywaj bez wyrzutów sumienia mała ładnie przybiera na wadze Moja wciaz ułożona główką do góry
mordka co zjadłaś?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości