Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-04, 21:36   #4021
anyolek
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

EditS- dobrze, że czujesz się lepiej, ale wypoczywaj kochana jak nawięcej!!!
Stary 2015-01-04, 21:36   #4022
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Pożyczysz mi
Śliczna, z miłą checią bym też bym pożyczyła taką. Mam domek parterowy i super by mi było z takim czymś. Ale nie kupimy, niestety. Bo tyle wydatków przed Nami

Racja niunia zero lumpków i latania po biedronkach ciepłe kapcie, gazeta, komputer
I za wizyte na IP . MUSIMY spr każdy niepokojący sygnał

U mnie kopie nogami Zosia w pecherz. A jej głowe jak wypnie typowo widać pod moimi cyckami i wtedy ją głaszcze cudownie
A raczkami nie czuje nic. Za duże mam sadło

Może jutro odwiedze lumpki
I puder mi sie skonczył i femibion
Znowu kasy trzeba a promocji w rossmanie nie ma
moja uwielbia mój pęcherz mam wrazenie ze się nim bawi hehe
co chwilę chodze siku
nie lubie nooo
nie można się ruszyć nigdzie bo co chwilę chce na wc

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 21:38   #4023
smv
Zakorzenienie

Dobranoc dziewczynki jutro ta glukoza 75 hihi boje się ;D

Spijcie dobrze mam nadzieje ze mimo bólu pleców dam rade coś pospać
Stary 2015-01-04, 21:40   #4024
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
kolezanka wyslala mi zdiecia z sylwestra, i wiecie co..... zobaczylam siebie to nie wiedzialam czy mam sie smiac czy plakac a w ostatecznosci czuje lekkie poirytowanie ze troche mi sie przytylo kazdy tak ladnie wygladal, w sukienkach na obcasie dziewczyny, a faceci w garniturkach, a ja to szkoda gadac....
Ja właśnie weszłam na stronę mojej firmy. Pojawiły się zdjęcia pracowników, masakra. Wydawało mi się, że całkiem dobrze wyszłam na zdjęciu a tu dupa blada

Moja Mała za to lubi żebra po lewej stronie ale czasami przegina

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 21:46   #4025
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
ale ładny

słodkie zakupy

dam znać - na pewno

nie ma sprawy a daleko z Krakowa mam do Ciebie ?
ojjjjjjj ja Gdańsk

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
Też mamy podobny narożnik z Agaty- http://www.agatameble.pl/produkty/pr...oznik-matrix-1 jednak u nas stoi tylko w salonie, gościnnie czasem ktoś się na nim przekima heh co do zimnej kanapy to mamy położone białe kace na co dzień, jak ktoś przychodzi to zazwyczaj ściągamy :P przy czym to jest biała kanapa.... wiec boje się tych odbarwień od jeansów i itp :P

jejku mam wizytę dopiero 14 stycznia.... już się doczekać nie mogę
a te III genetyczne robi się między 32 a 34 tc? czy wcześniej?
ja wizyta 12 styczeń
genetyczne miałam robione w 30 tyg. ale robi się chyba w 30 tc do 34 tc

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-04, 21:55   #4026
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Dobranoc dziewczynki jutro ta glukoza 75 hihi boje się ;D

Spijcie dobrze mam nadzieje ze mimo bólu pleców dam rade coś pospać
wyspij sie smacznej glukozy nie boj sie nie ma czego nic dobrego ale nie ma czego

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ja właśnie weszłam na stronę mojej firmy. Pojawiły się zdjęcia pracowników, masakra. Wydawało mi się, że całkiem dobrze wyszłam na zdjęciu a tu dupa blada

Moja Mała za to lubi żebra po lewej stronie ale czasami przegina
mialam taka dobra niedziele, a tak mi sie zepsula jak zobaczylam moje zdiecie jestesmy w koncu sexi mamusie asiulek
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 22:03   #4027
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamuśki
U mnie ospa już praktycznie przeszła, jeszcze kilka dni i areszt domowy się skończy jutro tylko wyskoczę na USG.
Wiele z Was jest już doskonale przygotowane na przyjście dziecka. Ja póki co czekam na zaliczki i prowizje, bo listy zakupów przygotowałam, wystarczy zajść do sklepu i zapłacić
Zdecydowałam się też na wózek- Sola City. Wzorem innych, udało mi się trochę utargować i dzięki temu pozwolę sobie na droższą torbę do wózka, wyjdzie prawie jak za darmo

Ale piękna! Dziękuję za link, wstyd się przyznać (z racji zawodu), ale nie trafiłam wcześniej na tę firmę. Design jest świetny. Masz b.dobry gust

nouvelle Od siebie tylko dodam, że warto przed kupnem chwilę posiedzieć na kanapie. Sprawdzić czy nie jest zbyt miękka lub zbyt twarda. Te tańsze kanapy mają też inną wadę oprócz słabej pianki. Materiał b. szybko się rozciąga i w miejscach najczęściej "siedzianych" tkanina jest nienaciągnięta, tak się roluje. Jest jeden sposób by to dość dobrze zamaskować- siedzisko nie jest gładkie, tylko trochę przepikowane (czy nitką czy tylko guzikami).

Zamierzam wprowadzić jak najmniej chemii, więc ograniczyłam się do kilku kosmetyków. I na pewno na samym początku będę kąpać synka tylko w wodzie, tzn. bez namydlania ciałka, a jedynie kilka kropel płynu będę dolewać do wody.
Kupuję: Linomag maść, sól fizjologiczna w ampułkach, Babydream uniwersalny płyn do mycia, Hipp do odparzeń, duże płatki kosmetyczne, patyczki higieniczne z taką większą końcówką. Na pępek raczej wykorzystam metodę wysuszania, bo chyba najszybciej się tak goi- samoistnie. Octenisept kupię zapobiegawczo, jak nie przyda się do pępka, to można nim przemywać krocze po porodzie i ogólnie różne ranki.
zdrówka
ja się męczę z grypą ale niby troszkę lepiej uff
mam dość czosnku , miodu , cytryny boziuuuuuuuuuuu

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Dzień dobry. U mnie jutro 29+0, chwalę się brzuszkiem.
Piszecie o urządzaniu i meblowaniu. U mnie na razie rozgardiasz. Do końca stycznia mamy zamiar przeprowadzić się do swojego domu. Na początek pokój, salon, kuchnia, łazienka. Potem reszta.
fajny brzusiooo

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-04, 22:05   #4028
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ojjjjjjj ja Gdańsk

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

ja wizyta 12 styczeń
genetyczne miałam robione w 30 tyg. ale robi się chyba w 30 tc do 34 tc
no to wizytujemy w tym samym dniu
Stary 2015-01-04, 22:05   #4029
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
no ja tak miałam jeszcze jakiś tydzień temu...jeszcze się tu śmiałam, że pewnie za to, że nic mi nie jest to mnie pokara strasznym porodem i wykrakałam sobie chyba te kolki w żebrach
no ale nic, zaciskam zęby i wytrzymam jeszcze te 2 miesiące (a może trochę mniej? )

jutro jadę oglądać wózek
3mam kciuki by wózek nadawał się do kupienia )

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-04, 22:11   #4030
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Byłam dziś w rossmanie i kosmetyki i artykuly dla dzieci firmy babydream są w promocji. Kupiłam oliwkę, żel do mycia, krem na odparzenia i na wyjścia na dwór, pieluchy jakiejś innej firmy i patyczki do uszu. Zostało jeszcze kilka rzeczy, ale to już drobiazgi. No i dla siebie musze kupić 3 koszule, kapcie, wkłady jeszcze jedną paczkę, podpaski i 2 biustonosze do karmienia i to będzie koniec a i pościel do kołyski, bo do łóżeczka wczoraj zamówiłam. Zastanawiam się czy kupować małej baldachim do łózeczka??

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

A co do wagi to przez 2 tyg schudłam 1kg... Mogę caly dzień przetrwać na zjedzonych rano musli z mlekiem i pijąc cały czas wodę, bo tak mnie suszy że szok.Nie mogę jeść, bo cały czas czuję, że mam brzuch pełny aż do granic. Dzisiaj u teściów ciężko mi było zjeść pół ziemniaka na obiad.
a wiesz do kiedy promocja na te kosmetyki? bo też słyszałam, że dobre to może nie będę kombinować i kupię w końcu

baldachimu nie kupuję, może to ładnie wygląda, ale chyba dość niepraktyczne i tylko zbiera kurz...

co do wagi to zazdroszczę, ja co chwilę coś jem

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Ja Wam się muszę pochwalić, co wyłowiłam na zakupach

Buciki z Tesco i bluza cieplutka z Lidla
słodziaki

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
dziękuję, teraz już dobrze, ale po śniadaniu do około 13 znowu miałam napięcia i ból brzucha. Wzięłam leki, poleżałam i przeszło. Oby dziś w nocy było dobrze, jak się ból znowu powtórzy to pojadę na IP.

śliczności!

za wizytę! Odpoczywaj jak najwięcej

dobrze że jest ok, odpoczywaj Niunia i dbaj o siebie Mam nadzieję, że nasza Maleńka ładnie też rośnie i będzie ok 20.01 jak pójdę na wizytę.

Nouvelle2 śliczna kołyska!

Koleżanka, która leżała ze mną w szpitalu miesiąc temu urodziła córeczkę, napisała, że poród wspomina bardzo dobrze, to jej pierwsze dziecko, uwinęła się w całości w 4h

4 h biorę w ciemno
Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Lejdi_aga- super wyglądasz sexi mamusiu

Nouvelle- świetna kołyska! Kolory wolałabym neutralne, ale darowanemu koniu... hehe

Buciki są boskie!!!

A ja dziś wygrałam aukcję na kosz mojżeszowy z bujanym stojakiem Muszę do niego dokupić materacyk i pościel i będzie git
ale super! kurde też by mi się przydało takie coś na początek...ale chyba nie dam rady finansowo

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
No właśnie ja jakoś ponad miesiąc temu kupowałam...

Kurczę a my na wizytę musimy czekać do 16 stycznia... Strasznie jestem ciekawa czy młoda dobrze na wadze przybiera bo ostatnio była malutka.
ja do 17 muszę czekać...a moja też była malutka ostatnio, więc zaczynam się trochę bać ale niuni tak ładnie urosła więc mam nadzieję, że moja też

Cytat:
kolezanka wyslala mi zdiecia z sylwestra, i wiecie co..... zobaczylam siebie to nie wiedzialam czy mam sie smiac czy plakac a w ostatecznosci czuje lekkie poirytowanie ze troche mi sie przytylo kazdy tak ladnie wygladal, w sukienkach na obcasie dziewczyny, a faceci w garniturkach, a ja to szkoda gadac....
crystal haha miałam to samo jak zobaczyłam zdjęcia z sylwestra wydawało mi się, że wcale źle nie wyglądam, ale rzeczywistość okazała się inna
Stary 2015-01-04, 22:13   #4031
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Nie piszcie o bólu - ja umieram ;( tak mnie boli zero prawe i w plecach tak pod łopatka. Idzie się zaj....ac ;( ani stać ani chodzić ani siedzieć ani lezec;/buuu
Gdy bylam w szpitalu , to byla kobieta co miala skurcze , opowiadala mi swoj pierwszy porod boze! Mowila ze to taki bol ze nie idzie juz plakac.a Teraz jest w ciazy z drugim to dostala takie skurcze ze z bolu wymiotowala , plakala , gdy przyjechala po nia karetka to czworakach ją zastali bo tak z bolu sie juz krecila.
szczerze to mnie to przerazilo, a jej krzyk w szpitalu podczas skurczu masakryczny

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-04, 22:23   #4032
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdy bylam w szpitalu , to byla kobieta co miala skurcze , opowiadala mi swoj pierwszy porod boze! Mowila ze to taki bol ze nie idzie juz plakac.a Teraz jest w ciazy z drugim to dostala takie skurcze ze z bolu wymiotowala , plakala , gdy przyjechala po nia karetka to czworakach ją zastali bo tak z bolu sie juz krecila.
szczerze to mnie to przerazilo, a jej krzyk w szpitalu podczas skurczu masakryczny

ja jestem zdania, że nie ma co słuchać innych...każdy poród jest inny, każdy ma inny próg bólu, każda z nas przeżyję to inaczej i nie ma co porównywać! ja jestem pozytywnie nastawiona i mam zamiar podejść do porodu zadaniowo- trzeba go wykonać, ale za to jaka nagroda czeka
Stary 2015-01-04, 22:24   #4033
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
to zdecydowanie byl porod
Ale nie koniecznie ciebie czy mnie moze to tak bardzo bolec niunia. Kazdy ma inna wytrzymalosc, jedna wogole nie bedzie czula bolu podczas skurczy, a inna bedzie klnela pod siebie, i bedzie czula ze schodzi z tego swiata wiec nie bierz tego sobie do serca bedzie bolec, bo porody bola ale jak bedziemy wystraszone szly rodzic to bedzie bolec gorzej
to tylko kilka godzin, i bedzie po wszystkim, z naszymi malenstwami obok

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-01-04 o 22:26
Stary 2015-01-04, 22:25   #4034
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
To witam się i ja wśród niespiacacych. Wczoraj już tak cierpiała z powodu bólu pleców ze wzielam pierwszy raz od ciąży tabletkę przeciwbólowa apap. Nic nie pomogło. Leżałam na twardej podłodze to było lepiej ale podnosić się miałam wielki problem ;(
Poszlam spać po 9 obudziłam się koło 11 jak TŻ do łóżka wchodził a potem koło 1.30 i szukałam małego żeby nakarmić go... Szok. Juz się budzę na karmienie? Hehehhe
Z tego wszystkiego znów mnie tak plecy rozbolalo ze się kręciła prawie do 4. Poczytałam co u was i pogralam na komórce hehe. Obudziłam się przed 7 bo piesa nam Zwymiotowala do lozkan;/ wiec od rana biegam piore zakładam nowa pościel - czad.

Lejdi aga pisz co u was a nawet o Tobie myślałam co słychać u waszej trojeczki bo jak pamiętam ty tez będziesz mieć twins jak się czujecie? Minęły ci te bóle?

O czuje ze znów mnie plecy zaczynają bol ;(

moje spanie wygląda tak:
idę spać o 23 budzę się o 1 czuję się jakby cała noc już zleciała,
probuję dalej spać zasypiam gdzieś do ok 3 i sie męczę by zasnąć zasypiam o 5 spię do 8
już się przyzwyczajam do nieprzespanych nocy

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-04, 22:27   #4035
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
a wiesz do kiedy promocja na te kosmetyki? bo też słyszałam, że dobre to może nie będę kombinować i kupię w końcu

baldachimu nie kupuję, może to ładnie wygląda, ale chyba dość niepraktyczne i tylko zbiera kurz...

co do wagi to zazdroszczę, ja co chwilę coś jem

słodziaki

4 h biorę w ciemno

ale super! kurde też by mi się przydało takie coś na początek...ale chyba nie dam rady finansowo

ja do 17 muszę czekać...a moja też była malutka ostatnio, więc zaczynam się trochę bać ale niuni tak ładnie urosła więc mam nadzieję, że moja też

crystal haha miałam to samo jak zobaczyłam zdjęcia z sylwestra wydawało mi się, że wcale źle nie wyglądam, ale rzeczywistość okazała się inna
jestesmy przeciez bardzo seksowne teraz
Stary 2015-01-04, 22:27   #4036
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem zdania, że nie ma co słuchać innych...każdy poród jest inny, każdy ma inny próg bólu, każda z nas przeżyję to inaczej i nie ma co porównywać! ja jestem pozytywnie nastawiona i mam zamiar podejść do porodu zadaniowo- trzeba go wykonać, ale za to jaka nagroda czeka
no też racja , ale niestety takie opowiadania i to co slyszalam mowilo samo za siebie , chciałam bym już miec urodzone i zapomnieć o porodzie heheh

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-04, 22:31   #4037
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
no też racja , ale niestety takie opowiadania i to co slyszalam mowilo samo za siebie , chciałam bym już miec urodzone i zapomnieć o porodzie heheh
dlatego ja szykuje sie na najgorsze ale dobrze nastawiona ale wiem ze bedzie dobrze to tylko kilka godzin
Stary 2015-01-04, 22:33   #4038
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
No i ja już jestem.Po wizycie super,mała.nie chciała pokazać buźki ale wkoncu coś się udało popatrzeć.Prawdopodobnie ma czarne włoski.Ogólnie jest zdrowa,waży 1800 gram i jest tydzień starsza więc wg usg termin mam na 2 marca.
Tort dla córci gotowy,jeszcze tylko jutro dokończę dekorację.Jutro zajrzę do was.dopiero na wieczór jak się goście rozjada także spokojnej niedzieli wam życzę a teraz zmykam Do męża pod kołdrę.
za wizytę
duża już 1800 gr szczęścia

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Zdjecie. Salon jeszcze w trakcie:P Będą cegły białe na ścianie i większe ramki
ładne

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj w ikei i oglądaliśmy łóżeczka, świetne sa.

I tez narożnik z funkcja spania chcemy kupic i tez znaleźliśmy ładny za 1500, jeszcze w Agata meble popatrzymy ale moze ten z ikei weźmiemy taki szary

Załącznik 5875066

Załącznik 5875073
fajny i cena też ok

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-04, 22:35   #4039
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
ojjjjjjj ja Gdańsk
to Pendolino przyjadę do Ciebie może się nie zepsuje , bo wtedy nie wytrzymam podróży

nuinia a nie masz wysokiego ciśnienia - ja miałam takie dość długo i cierpiałam bardzo na bezsenność...

Cytat:
dlatego ja szykuje sie na najgorsze ale dobrze nastawiona ale wiem ze bedzie dobrze to tylko kilka godzin
grunt to dobre nastawienie
Stary 2015-01-04, 22:36   #4040
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
to zdecydowanie byl porod
Ale nie koniecznie ciebie czy mnie moze to tak bardzo bolec niunia. Kazdy ma inna wytrzymalosc, jedna wogole nie bedzie czula bolu podczas skurczy, a inna bedzie klnela pod siebie, i bedzie czula ze schodzi z tego swiata wiec nie bierz tego sobie do serca bedzie bolec, bo porody bola ale jak bedziemy wystraszone szly rodzic to bedzie bolec gorzej
to tylko kilka godzin, i bedzie po wszystkim, z naszymi malenstwami obok
noo kilka godzin bólu i będzie ok
bożeeee , chcę się smiac w trakcie porodu a nie grzeć gębę na wszystkie sale

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-04, 22:43   #4041
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
noo kilka godzin bólu i będzie ok
bożeeee , chcę się smiac w trakcie porodu a nie grzeć gębę na wszystkie sale
Smiejmy sie smiejmy poki bedziemy mogly, a pozniej placzmy ile trzeba Moj TZ napewno bedzie mi pajacowal co bym sie usmiechnela , ciekawe czy go czyms walne, czy bede sie usmiechac
Stary 2015-01-04, 22:45   #4042
mama_kasia88
Raczkowanie

ależ piszecie tępo ostre, ciekawe jak bedzie jak dzieciaczki będą już z nami :P?

Niunia dobrze że pojechałaś sprawdzić, nie ma żartów. Ostatnio doszłam do wniosku że mam w nosie opinie innych, czy się będą śmiać czy płakać chodzi przecież o życie i zdrowie małego człowieczka z brzuszka....
a w którym szpitalu byłaś? Długo musiałaś czekać na przyjęcie? Z starszakiem w ciąży chodziłam na IP do wojewódzkiego, nigdy nie robili problemów. Ciekawe jak to teraz wygląda ?
Heh a co do krzyków , jak 'rodziłam" starszaka i słyszałam takie wrzaski z sal obok to najpierw był strach, a że nic się u mnie nie rozkręcało to po 8h tak komentowałam okrzyki obok- "pewnie drzyj się, chwal się całemu światu że ty już tu rodzisz " i itp, a mój tż ze śmiechu się po podłodze turlał :P
aa i niunia widzę że mamy bardzooo podobny schemat spania... ;/ masakra bo w dzień wyglądam jak zoombi, od środy starszak wraca do przedszkola to może w dzień nadrobię braki snu...

Też planujemy kosz mojżesza ale uparłam się na stelażu bujanym przód-tył...

ależ mi ochoty na czekoladę narobiłyście... a w okolicy wszystko pozamykane

generalnie planuje kp... ale to że ja planuje jeszcze nic nie oznacz :P chce mieć w domu jakieś sztuczne mleko w razie awaryjnej sytuacji, któraś z Was orientuje się w temacie? Ktore najlepiej wybrać? wiem, ze każde dziecko preferować będzie co innego, ale może macie jakieś doświadczenia? Starszaka do roku karmiłam cyckiem, potem 2 miesiace się bujaliśmy aby dopasować mu mleko bo po każdym coś było, i de facto podpasywało mu najzwyklejsze bebiko ha (hiperalergiczne) ...

A co tam u malutkiej Helenki słychać?

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 22:51   #4043
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ależ piszecie tępo ostre, ciekawe jak bedzie jak dzieciaczki będą już z nami :P?

Niunia dobrze że pojechałaś sprawdzić, nie ma żartów. Ostatnio doszłam do wniosku że mam w nosie opinie innych, czy się będą śmiać czy płakać chodzi przecież o życie i zdrowie małego człowieczka z brzuszka....
a w którym szpitalu byłaś? Długo musiałaś czekać na przyjęcie? Z starszakiem w ciąży chodziłam na IP do wojewódzkiego, nigdy nie robili problemów. Ciekawe jak to teraz wygląda ?
Heh a co do krzyków , jak 'rodziłam" starszaka i słyszałam takie wrzaski z sal obok to najpierw był strach, a że nic się u mnie nie rozkręcało to po 8h tak komentowałam okrzyki obok- "pewnie drzyj się, chwal się całemu światu że ty już tu rodzisz " i itp, a mój tż ze śmiechu się po podłodze turlał :P
aa i niunia widzę że mamy bardzooo podobny schemat spania... ;/ masakra bo w dzień wyglądam jak zoombi, od środy starszak wraca do przedszkola to może w dzień nadrobię braki snu...

generalnie planuje kp... ale to że ja planuje jeszcze nic nie oznacz :P chce mieć w domu jakieś sztuczne mleko w razie awaryjnej sytuacji, któraś z Was orientuje się w temacie? Ktore najlepiej wybrać? wiem, ze każde dziecko preferować będzie co innego, ale może macie jakieś doświadczenia? Starszaka do roku karmiłam cyckiem, potem 2 miesiace się bujaliśmy aby dopasować mu mleko bo po każdym coś było, i de facto podpasywało mu najzwyklejsze bebiko ha (hiperalergiczne) ...

ja nigdy nie kp ani z butelki, bo pierwszy lobuz w drodze , ale rozmawialam z kilkoma mamami u nas, i polecaja mi nutrilon w razie czego, albo jesli chce to spytac pediatry

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Moj synek to chyba na zewnatrz chce tak sie wypycha z calej sily
Stary 2015-01-04, 22:53   #4044
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
zapomnisz jakieś 10 sekund po porodzie jak Ci położą małą na Ciebie

właśnie przejrzałam blog srokao na temat kosmetyków i już się zdecydowałam co kupię
coś do kąpieli/balsamy/kremy baby dream albo hipp + chusteczki nawilżane z netto
ale jak poczytałam to ogólnie masakra co producenci wciskają do produktów, które są przeznaczone dla dzieci
dobrze, że ktoś mądry to analizuje i można poczytać...
Stary 2015-01-04, 22:53   #4045
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
A ja sie musze pochwalic, ze moja mama dzis znalazla w uzywanych kilka pieknych skarbow, ale ktory mnie najbardziej cieszy to ten za jedyne 5 euro a nowy to z dziesiec razy tyle a i tak nie mialam w planie zakupu, bo raz ze cena nie mala, a dwa mieszkanie mam jednopoziomowe, ale jak juz sie znalazlo to ja chetnie wykorzystam ta nianie elektroniczna
super zakup pewnie szczęśliwa
najlepsze są takie okazję , wtedy się cieszę jak diabli a co pieniądze w kieszeni to w kieszeni

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-04, 22:57   #4046
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
super zakup pewnie szczęśliwa
najlepsze są takie okazję , wtedy się cieszę jak diabli a co pieniądze w kieszeni to w kieszeni
Bardzo szczesliwa Mnie tez najbardziej ciesza takie zakupy
Pewnie gdybym mieszkala tam gdzie mama, to cala wyprawke bym zrobila w tych uzywanych bo u nich tego jest mnostwo i sa pietrowe te sklepy, meble, ubrania, wszystko dla dzieci, do kuchni, dekoracje itd. a przez 9 miesiecy to by sie znalazlo to co ladne i zadbane i warte kupna

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-01-04 o 22:59
Stary 2015-01-04, 23:02   #4047
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Witaj gratulacje ! Samopoczucie dobre, gorzej z kondycją fizyczną Za nami już prawie pełne 31 tygodni, a Ty na jakim etapie jesteś?
Na początku duże obawy, z racji na mój stosunkowo młody wiek, pierwszą ciążę oraz problemy z pracodawcą, ale teraz już powoli, powoli wychodzimy z mężem na prostą + rodzina dużo pomogła, więc teraz zostało już tylko wyczekiwanie na narodziny naszych pociech
pochwal się brzuszkiem
już 31 tyg za Tobą podziwiam , napewno Ci o wiele ciężej niż nam w ciąży pojedynczej

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
rona ale świetnie wyglądają dwa łóżeczka podwójna radość

co za ludzie tak jak wcześniej dziewczyny pisały, sprawdź czy gdzieś w pobliżu jest monitoring

to teściowa ładnie poszalała, że też niektórzy nie mają wyobraźni

ja będę miała takie łóżeczko: http://pietrus.pl/oferta/lozeczko-ta...ek-140-70-ID98 + materac gryka/kokos

u mnie dzisiaj męczący dzień.
na szczęście z tż już wszystko ok. Wkurzył mnie jego brak zaangażowania w sprawy okołoślubne i okołoporodowe Ale już doszliśmy do porozumienia

Rano byliśmy na SR, gdzie puszczali film z porodami Gdybym wcześniej wiedziała, że tam będzie AŻ tak wszystko pokazane, to bym chyba tego oszczędziła tżtowi Generalnie film był z lat 80-90, więc owłosienie full wypas A do tego naprawdę pokazane wszystko od a do z Zapewniłam tżta, że przy naszym porodzie może stać przy głowie i oszczędzić sobie takich drastycznych widoków

Później była wizyta. Maleńka nasza waży już 1377 gram Wszystko jest w porządku, Zosia dobrze się rozwija i jest w położeniu główkowym.
Ja ważę 61.3, przez miesiąc przytyłam tylko kilogram Ale czuję się jakbym co najmniej 5 kilo przypakowała
Także od pierwszej wizyty przytyłam 6 kilogramów- jest nieźle

A potem wzięliśmy się za remont- przenoszenie gratów. Ja sobie leżę i odpoczywam, a mój tż z ojcem siostrzeńca biegają z meblami po piętrach
jacie jakie z Ciebie chuchrooo
zazdroszczę ja to już 7 z przodu widzę nic zycie :P a kiedyś ważyłam 57 :P o losie tak to jest miec tż :PP
tylko 6 kg przez cały ten czas ciąży??

bosko
jesteś mistrzem

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-04, 23:04   #4048
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
pochwal się brzuszkiem
już 31 tyg za Tobą podziwiam , napewno Ci o wiele ciężej niż nam w ciąży pojedynczej

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

jacie jakie z Ciebie chuchrooo
zazdroszczę ja to już 7 z przodu widzę nic zycie :P a kiedyś ważyłam 57 :P o losie tak to jest miec tż :PP
tylko 6 kg przez cały ten czas ciąży??

bosko
jesteś mistrzem
a ja dogonilam mojego TZ do wagi cale szczescie stoi w miejscu od miesiaca uffff, zobaczymy ile dobije do marca.
A mi sie zdaje ze rona wstawiala swoje zdiecie jak dobrze pamietam
Stary 2015-01-04, 23:08   #4049
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

bez problemu mnie przyjęli byłam w szpitalu powiatowym a lekarz na koniec powiedziała że z ciąża nie ma zartów ze mam się pojawiać jak coś sie bedzie dziac nie pokojącego
bardzo fana wyrozumiala lekarka , chociaz raz , bo tak to zawsze krzywe mordy tylko jak maja cos dla nas zrobic :P
zebym na nią trafila jak będe rodzic
pielegniarka tez byla ok ale ona pewnie na porodowce nie siedzi a szkoda

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
a ja dogonilam mojego TZ do wagi cale szczescie stoi w miejscu od miesiaca uffff, zobaczymy ile dobije do marca.
A mi sie zdaje ze rona wstawiala swoje zdiecie jak dobrze pamietam
kurde tyle macie nadrukowane nie mogę nadążyć noooooooooooooooooooooooo oo

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Ostatnie łupy wyprzedażowe dla Tymka

Dziś tak mnie skurcze męczą że jedynie w wannie daję radę idę czytać co u Was
super !

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-04, 23:08   #4050
asiulek8
Wtajemniczenie

A to mój brzuszek, jutro 31 tydzień zaczynamy i 7 kg na plusie od początku. Nie wiem tylko czy dobrze zdjęcie załączyło bo pierwszy raz przez telefon dodawałam
Mój mąż tyje razem ze mną, z tym że on na siłowni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1420409183197.jpg (93,1 KB, 47 załadowań)

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości