|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#91 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 444
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych w³osów - czê¶æ VII
theunlike, te¿ ciê nie bêdê namawiaæ - nam, starym wyjadaczkom ju¿ siê trochê nie chce - ale nie zaszkodzi zaproponowaæ, by¶ zanim siêgniesz po trwa³± farbê kilka razy u¿ywa³a szamponetek. zejdzie ich z 4-5 w ci±gu miesi±ca, koszt i efekt porównywalne do farby trwa³ej, a bêdziesz mia³a szansê przez ten czas upewniæ siê czy na pewno chcesz wróciæ do trwa³ej farby. od tego nie ma powrotu. powodzenia
|
|
|
|
#92 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 174
|
Czyta³y¶cie o tym cudzie? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=789334
|
|
#93 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
, prostownica, suszarka, nieodpowiednia pielêgnacja, zwi±zywanie w tym miejscu, tarcie rêcznikiem, spanie w rozpuszczonych w³osach - wg mnie najlepiej sprawdzaj± siê do upinania krusz±cych siê w³osów wiêksze ¿abki. co do pielêgnacji to postawi³am na mocno nawil¿aj±c± i nat³uszczaj±c±, ograniczaj±c lub wy³±czaj±c proteiny. delikatne szampony typu babydream i mycie metod± kubeczkow± tylko skóry g³owy, jednocze¶nie trzymaj±c na d³ugo¶ci od¿ywkê; olejowanie na od¿ywkê ciê¿kimi olejami (nie wnikaj±cymi typu kokos, lepszy bêdzie do¶æ t³usty lniany; p³ukanka siemienia po ka¿dym myciu, zabezpieczanie koñców najpierw mikro ilo¶ci± oleju a potem silikonem bez protein - najlepiej odrobina przed i po wyschniêciu w³osów. no i uwa¿aj te¿ jak czeszesz w³osy, dobrze by¶ nak³ada³a od¿ywkê bez sp³ukiwania i bez niej w³osów nie rozczesywa³a. mi siê kruszy³o znacznie wiêcej w³osów gdy czesa³am na sucho ni¿ na mokro, dlatego wybra³am to drugie. czesz siê nad umywalk± by kontrolowaæ czy ilo¶æ krusz±cych siê koñcówek zmniejsza siê, sprawdzaj czy koñcówki mniej chrupi± pod palcami.
|
|
|
|
|
#94 | |||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 820
|
pêdzicie z postami dziewczyny!! super ¿e nasze forum nam tak ¿yje
![]() swan999 aaale ju¿ masz w³osy! ³adnie Ci siê te kolorki zlewaj±, niby ró¿nice widaæ ale nie wygl±da wcale ¼le kaguya ¶wietny jest taki bob, szkoda ¿e mi nie pasuje bo wygl±da mega Cytat:
nie martw siê, szybko zleci, te¿ mia³am takie miesi±ce ¿e chodzi³am g³ównie w zwi±zanych, a¿ po pewnym czasie odrost po prostu przesta³ przeszkadzaæ.Cytat:
ogl±danie odrostów, jak rosn± i z miesi±ca na miesi±c robi± siê piêkniejsze, jest mega ![]() Cytat:
☼ 9.05.2013 - nie farbujê, zapuszczam, pielêgnujê ![]() Edytowane przez Dboom_ Czas edycji: 2015-01-04 o 00:03 |
|||
|
|
|
#95 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
. z ,,moich czasów", gdy zaczyna³am swoje zapuszczanie, to tylko swan zosta³a. to ¿e dziewczyny odchodz± w trakcie to pal je licho, ale je¿eli zesz³y do naturalek, a ja je pó¼niej widzê na w±tku o farbowaniu to trochê licho
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 156
|
Cytat:
Nie tyle przeszkadza mi ró¿nica kolorystyczna, tylko ogólnie farbowana czê¶æ jest gorsza. Gdybym lubia³a krótsze bez wahania ¶ciê³abym. Jednak krótkie w³osy to w ogóle nie moja bajka, przekona³am siê o tym obcinaj±c w³osy prawie 1,5 roku temu. Nawet bêd±c star± babci± bêdê mieæ chyba d³ugie
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 500
|
Unlike, ale jakie tonery miala na mysli? Mnie chodzi o te np. Manic Panic, mozesz miec granatowe albo czerwone wlosy, ale kolor sie wyplucze z naturalnych (z zalozenia one sa dla wlosow rozjasnianych). Jaki masz ten odrost, tzn. chodzi mi o dlugosc?
Ja sie dziwie, jak mozna miec tak zdrowe wlosy przy minimalnej pielegnacji. Raz na jakis czas nakladam olej na farbowane, bo w sumie naturalne nie potrzebuja wyjatkowej pielegnacji, ale latwo je przeciazyc i wtedy wygladaja na oblepione i niedomyte, takie sztuczne i lepkie. Nie potrafie cytowac z telefonu, wiec wybaczcie, ze tak zbiorowo ![]() Ciesze sie, ze na watku pojawiaja sie nowe osoby! ---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ---------- Cytat:
No i jak ktoras ladnie ucieknie z tego watku, to istnieje przeciez inny, dla tych, co maja naturalki i nie farbuja. Edytowane przez 201607040946 Czas edycji: 2015-01-04 o 00:25 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 923
|
Cytat:
moje koncówki sa niezniszczone, jedynie rozdwajaj± sie z przodu g³owy ale to pojedyncze pasmo, nie wiem czemu jak pisa³am, nie prostuje i nie susze wlosow (je¶li juz to na prawdê bardzo rzadko jak jest jakies emergency wyj¶cie i nie mam czasu). Z farbowaniem tez juz basta. Rzeczywi¶cie zauwa¿y³am ze moje w³osy na proteiny tak nie bardzo reaguj±. W sensie, sa takie jak str±ki po sp³ukaniu maski ale po wysuszeniu wygl±daj± ok. Na szczê¶cie dzi¶ zu¿y³am ostatnia porcje maski i koniec z proteinami na jakis czas. Nie wiedzia³am ze olejek nak³ada sie na od¿ywkê? Ja olejuje godzinê przed myciem... Czyli olej nak³adam na od¿ywkê, potem po godzinie pluczê glutem z siemienia? A zabezpieczam olejkiem koncówki na mokro czy po wyschniêciu? Co do czesania na mokro i tych odzywek, ja u¿ywa³am takiego sprayu dla dzieci do rozczesywania, dzia³a³, trochê lepiej mi sie czesa³o ale w³osy i tak lecia³y gdzies przeczyta³am ze mokry w³os jest mniej silny i nie powinno sie mokrych czesaæ, ale moze to bzdury jakies... W ka¿dym razie dziêki za porady! Postaram sie zastosowaæ i polecê zakupiæ jakis t³usty olej, bo te co wymieni³am chyba sie nie nadaj±...
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
TheUnlike - Ja te¿ po 4,5 miesi±cach w akcie desperacji pofarbowa³am siê rzutem na ta¶mê i do dzi¶ tego ¿a³ujê. Mia³abym ju¿ prawie roczny odrost :/ Zdrowych, l¶ni±cych w³osów. Teraz przez to muszê walczyæ ze szczotk± i grzebieniem aby przebiæ siê przez te zniszczone kud³y :/ No i jeszcze to zakrywanie odrostu w moim przypadku co miesi±c. Te¿ nie do koñca przemawiaj± za mn± ca³e "mysie" w³osy ale jest tyle sposobów aby robiæ co¶ na w³osach raz na pó³ roku albo i rzadziej i ¿eby to mia³o rêce i nogi. Póki co jest zima i nie chce mi siê nawet nic z tymi w³osami robiæ. Przy nadziei trzyma mnie jednak g³adkie jakie¶ 7 cm od skóry g³owy i du¿o nowych w³osów.
|
#100 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 244
|
a mi moja tecza na g³owie dos³ownie "zwisa"
nie wiem czy to spowodowane jest zim± ¿e siê nic nie chce. Mam 3 odrosty i jakos mi nie przeszkadzaja. Najgorsze mam za soba czyli swieta i sylwester. W swieta zrobi³am loki w sylwestra koka(moja tesciowa myslala ze zrobi³am sobie pasemka) czyli ani mi ani nikomu nie wadzi moj odrost. |
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 156
|
Ten pierwszy alkohol (cetearyl alcohol) to emolient, wiêc nie wysusza.
Ale tak ogólnie to ten Hair Jazz ani trochê mnie nie kusi. Wcze¶niej by³o to pod inn± nazw± Hair Bell. |
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 490
|
Cytat:
Reklame maj± dobr±, ale ja bym nie zaryzykowa³a takich pieniêdzy. TheUnlike mi siê wydaje, ¿e "wygl±danie szaro i nijako" ma trochê zwi±zek z tym, ¿e ma siê na g³owie ile¶ kolorów i ogólnie nie wyglada to dobrze. No trochê wygl±da siê zaniedbanie, kiedy wraca siê do naturalek - nie da siê tego ukryæ. Wydaje mi siê, ¿e taki prawdziwiwy efekt naturalek mo¿na zobaczyæ dopiero kiedy one s± ju¿ ca³e. Ja bym na Twoim miejscu przemy¶la³a to jeszcze raz na spokojnie i nie przejmowa³a siê opiniami innych. Wiesz napewno teraz jak masz w³osy w jedym kolorze wygladasz lepiej ni¿ jak masz taki ambaras (troche naturalek, troche farby, krzywy odrost) na g³owie - ka¿da z nas gdyby teraz pofarbowa³a to otoczenie te¿ pewnie powiedzia³oby ¿e jest o niebo lepiej. |
|
|
|
|
#104 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
Cytat:
Nie mierzylam dlugo odrostu. Ostatnie zdjecie przed szamponetka: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1418828441 |
|
|
|
|
#105 |
|
Konto usuniête
|
To du¿y ten odrost!!!
|
|
|
|
#106 | |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 4 900
|
Cytat:
![]() Ale my¶lê ¿e raz podjêta my¶l o zaprzestaniu farbowania, z czasem mo¿e zwyciê¿yæ - a ten w±tek na prawdê pomaga |
|
|
|
|
#107 |
|
Konto usuniête
|
Kole¿anka mi powiedzia³a (to ona ¶cina³a mi w³osy), ¿e mam gêste i grube
|
|
|
|
#108 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 888
|
Cytat:
Czujê siê super ![]() dla przypomnienia PRZED podjêciem zapuszczania naturalek i PO ( zdjêcie po z 3 grudnia)003.jpg 004.jpg 1x.jpg 2x pierwsze zdêcia dedykujê Iwonsi, ¿eby pokazaæ jej, ¿e moje rozja¶niane w³osy tak jak i Jej, na pocz±tku te¿ siê os³ab³y i zaczê³y lekko kruszyæ a mimo to nie chcia³am przestaæ rozja¶niaæ w³osów, nie zrezygnowa³am z rozjasniacza i swoje niegdy¶ piêkne w³oski doprowadzi³am do takiego stanu, ¿e na d³ugo¶ciach, naprawdê niewiele mi zosta³o w³osów. To Tylko tak, ku przestrodze.
nie farbujê w³osów od 9 grudnia 2013 r. Ostatnie ciêcie w³osów 13 maja 2014 r, 16 stycznia 2015r, 29kwietnia 2015r .. kolejne planowane na ostatni tydzieñ czerwca 2016 r Edytowane przez Eirin Czas edycji: 2015-01-04 o 14:51 |
|
|
|
|
#109 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
w³osy staj± siê cieñsze, to na pewno. Krusz± siê, wiêc na d³ugo¶ci te¿ jest ich mniej. Tak na ch³opski rozum.Poza tym, s± w³osy rzadkie i w³osy cienkie. Ja mam chyba rzadkie (bo dobrze widaæ skórê g³owy i mam szerszy przedzia³ek w niektórych miejscach), a grubo¶æ to chyba ¶rednia. Z tego, co pamiêtam, najcieñsze s± w³osy blond, ale jest ich najwiêcej. |
|
|
|
|
#110 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- sledziczeek, sprawd¼ przez wyszukiwarke, z tego co pamiêtam to blondhaircare pisa³a o tym na blogu, u anwen pewnie te¿ o tym jest |
|
|
|
|
#111 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() I tak nie mogê siê doczekaæ ca³ych naturalek! |
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 56
|
Znalaz³am stare zdjêcie z przed okresu farbowania w³osów. Zmartwi³o mnie jedno, ze one zawsze by³y takie cienkie nawet jak nie farbowa³am
my¶licie ze to przez prostownice, z która w tamtych czasach nie mog³am siê rozstaæ? Juz sama nie wiem. Teraz wydaje mi siê ze ciemny pigment pogrubia³ mi jednak te w³osy wizualnie chocia¿by Chyba za duzo mysle i zaczynam w±tpiæ...
|
|
#113 |
|
Konto usuniête
|
Moze nie cienkie, tylko rzadkie? Niedawno o tym pisalam.
A pigmenty z farby, owszem, pogrubiaja, ale czy warto? |
|
|
|
#114 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Eirin jak Ci dobrze w ciemnych!! tak nie do tematu, ale wygl±dasz znacznie m³odziej i tak.. wyrazi¶cie super ![]() Cytat:
a prostownica na pewno to jeszcze potêgowa³a. z moimi mam podobnie, a¿ wstawiê zdjêcie, sama ostatnio przegl±da³am. pierwsze to w³osy nigdy nie farbowane, a drugie po kilkunastu nie równych warstwach ciemnego br±zu. wydaje mi siê, ¿e farba im w pewien sposób otwiera³a ³uski, puszy³y siê, no i sprawia³y wra¿enie, ¿e jest ich du¿o. ale co z tego, skoro by³y tak zniszczone. nie wartoza to teraz moje w³osy zachowuj± siê jeszcze inaczej, strasznie jestem ciekawa jak to bêdzie gdy bêd± d³ugie..
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Eirin nie trzeba mnie motywowaæ zdjêciami. Wystarczy mi to co mam teraz na g³owie
Z moich pudlowych loków niewiele zosta³o Jako¶ jestem zmotywowana tym razem W koñcu mam wesele na wakacjach Ka¿da decyzja bêdzie teraz racjonalna.
|
#116 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziêkujê ;P jaki¶ czas temu wstawia³±m ju¿ te zdjêcia i wstawi³am je jeszcze raz, ¿eby pokazaæ Iwonsi, ¿e skoro jej w³osy ju¿ siê krusz± i s± w takim stanie jak pisze, to znak, ¿e jak nie powe¼mie powa¿nych kroków, mo¿e skoñczyæ tak jak ja, z 5cioma w³osami przy twarzy a reszta 4-6 centymetrowa .... a dodam jeszcze, ¿e nie wiele dawa³o mi to, ¿e przetrzymywa³am odrost po 3-4 miesi±ce miêdzy rozja¶nianiami , przychodzi³ czas koloryzaci i by³o jeszcze gorzej ... i gorzej .. a¿ w koñcu prawie nie zosta³am ³ysa ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
przekona³±m sie o tym na w³asnych w³osach
|
|
#117 | |
|
Blessed be the fruit
Wiadomo¶ci: 9 232
|
Cytat:
![]()
|
|
#118 |
|
Rozeznanie
|
Dboom te pierwsze to Twooooje ????
|
#119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
prawda? moje, trochê wyprostowane, ale nigdy nie farbowane. trochê szok
|
|
#120 |
|
Konto usuniête
|
Farbowanie nie wp³ywa na kolor w³osów, mam nadziejê, ¿e jeste¶ m±dra i to wiesz
po prostu kolor siê zmienia z wiekiem
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.

zauwa¿y³am ze cie¿ko mi je rozczesaæ, przesta³am czesaæ na mokro, ale na sucho tez cie¿ko wiec zaczê³am od kilku dni po prostu spaæ w turbanie na g³owie... I jakos z rana trochê lepiej te w³osy mi sie rozczesuje. Nie suszê ich, nie prostuje zbyt czesto, w³a¶ciwie od wielkiego dzwonu. Ale one mi sie krusz± nawet podczas mycia
, prostownica, suszarka, nieodpowiednia pielêgnacja, zwi±zywanie w tym miejscu, tarcie rêcznikiem, spanie w rozpuszczonych w³osach - wg mnie najlepiej sprawdzaj± siê do upinania krusz±cych siê w³osów wiêksze ¿abki. co do pielêgnacji to postawi³am na mocno nawil¿aj±c± i nat³uszczaj±c±, ograniczaj±c lub wy³±czaj±c proteiny. delikatne szampony typu babydream i mycie metod± kubeczkow± tylko skóry g³owy, jednocze¶nie trzymaj±c na d³ugo¶ci od¿ywkê; olejowanie na od¿ywkê ciê¿kimi olejami (nie wnikaj±cymi typu kokos, lepszy bêdzie do¶æ t³usty lniany; p³ukanka siemienia po ka¿dym myciu, zabezpieczanie koñców najpierw mikro ilo¶ci± oleju a potem silikonem bez protein - najlepiej odrobina przed i po wyschniêciu w³osów. no i uwa¿aj te¿ jak czeszesz w³osy, dobrze by¶ nak³ada³a od¿ywkê bez sp³ukiwania i bez niej w³osów nie rozczesywa³a. mi siê kruszy³o znacznie wiêcej w³osów gdy czesa³am na sucho ni¿ na mokro, dlatego wybra³am to drugie. czesz siê nad umywalk± by kontrolowaæ czy ilo¶æ krusz±cych siê koñcówek zmniejsza siê, sprawdzaj czy koñcówki mniej chrupi± pod palcami.
nie martw siê, szybko zleci, te¿ mia³am takie miesi±ce ¿e chodzi³am g³ównie w zwi±zanych, a¿ po pewnym czasie odrost po prostu przesta³ przeszkadzaæ.

.. kolejne planowane na ostatni tydzieñ czerwca 2016 r
my¶licie ze to przez prostownice, z która w tamtych czasach nie mog³am siê rozstaæ? Juz sama nie wiem. Teraz wydaje mi siê ze ciemny pigment pogrubia³ mi jednak te w³osy wizualnie chocia¿by
Chyba za duzo mysle i zaczynam w±tpiæ...