|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
hej
Hania już zupełnie sobie drzemki w dzień odpuściła ![]() gojka kciuki! Lady zdrówka dla Pietraszka! ![]() ellmi ale super tort ![]() little kciuki żeby zadzwonili!
|
#3062 |
|
Konto usunięte
|
Mam prezent dla Dorotki
![]() http://allegro.pl/quercetti-ukladank...895682460.html i dobrałam kołeczki mniejsze i większe Agatka ma taką i są wojny to niech każda ma swoją.
|
|
|
|
#3063 |
|
Lurker ;)
|
Aaa jak uslysze jeszcze jedno "nie" od mojego dziecka to oszaleje
![]() Dziewczyny, jakies info od Malej? Cos dlugo juz sie nie odzywa
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cisza. No wlasnie co u Oskarka? U nas nadal nic nie wiadomo. Bratowa czeeeeka na tomograf. Ma bardzo wysokie cisnienie wiem ze upadla i o kant szafy glowa uderzyla
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ekobieca.pl/search.php?te...er&node=&firm= |
|
|
|
|
#3066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49593262] tak samo, jak na każdą inną - zabierać rękę i stanowcze NIE Wspólny czas - spacer, sala zabaw, rysowanie dla niej, Dorotka np. bardzo lubi gdy ja robię jedzenie a ona stoi na podeście i patrzy - albo dostaje tępy nóż i smaruje kromkę. [/QUOTE]Tak też robię, ale na razie nie działa ![]() O tak, robienie kanapek, smarowanie masłem albo robienie kawy to frajda dla Domci. Uwielbia! Cytat:
![]() nancy tulę i mam nadzieję, że szybko ten etap minie ![]() Ciekawe jak Oskar ![]() Gojka kciuki za bratową. Wypadek jakiś miała? |
||
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Ewik w sumie nie wypadek. Siedziala na stolku, ktory sie zlozyl czy tez rpzwalil. Upadla uderzajac glowa o kant szafy. Wczoraj to bylo, czula sie ok tylko troche poobijana byla a dzis juz nie bardzo od rana. I coraz gorzej zaczynala sie czuc. Pojechali na sor a tam oczywiscie czekac kaza. Moze ok 20 zrobia jej badanie.. Ma do tego strasznie wysokie cisnienie. Martwie sie, ale bbedzie dobrse. Musi byc.
|
#3068 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwonilam do brata nie odebral. Od rodzicow tez nie odebrakl z godz temu.martwie sie . choc jak go znam to pewnie sie wkurzyk ze kazdy dzwoni.no ale u nas tak jest.kazdy za kazdym w ogien skoczy i jak cos sie dzieje to wszyscy sie martwia i dzwonia do siebie...
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
Gojka kciuki!!!
Dziecie padlo Szok! Przypominam ze wstalismy o 9. Juz sie boje nocki![]() Co tu taka cisza? Sent from my Lumia 625 using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Szaja, ksiazki Katarztny Michalak, czytalas? Warto? Juz jedna ksiazke w tym roku pochlonelam, zajelo mi przeczytanie 6h, kryminal Pattersona ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3071 |
|
Konto usunięte
|
Podoba mi się trylogia Poczekajka, natomiast... ona dla mnie ogólnie jest zwyczajnie grafomańska
Jakiego Pattersona łyknęłaś? lubię go. |
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49604952]Mam prezent dla Dorotki
![]() http://allegro.pl/quercetti-ukladank...895682460.html i dobrałam kołeczki mniejsze i większe Agatka ma taką i są wojny to niech każda ma swoją.[/QUOTE]Julo dostał od chrzestnej te układanki z obrazkiem pod spodem , układa ale bez szału woli puzlle maluszka Gojka kciuki , ja w zyciu miałam tyle urazów głowy i zawsze ok a zemdlałam w kilblu dosławnie uderzenie z odległości 15 cm i wstrząs mózgu miałam
|
#3073 |
|
Konto usunięte
|
Moje młodsze dziecko polubiło puzzle - 2elementowe
Ale jednak. Takie wzięłam na BN: http://www.tlji.com/games/201-my-fir...ngs-i-eat.html w TK Maxx dorwałam za 20 zł, DOSKONAŁA jakość! grube, duże elementy. I... rozpoznaje kilka kolorów - niebieski, zielony, żółty, czerwony. Mika, a Agatka dostała je mając 2,5 roku na Mikołajki, lubi, a teraz co wyciągnę to afera a tak, to już we dwie będą mogły, a dodatkowo właśnie wzięłam kołeczki 10mm i 20mm, bo w zestawie są 15mm i już nieraz z Agatką mówiłam, że trzeba inne rozmiary dobrać.
Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2015-01-05 o 19:37 |
|
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
Lady ja tez juz w polowie drugiej ksiazki w tym roku jestem. Ksiazki Michalak mnie ciekawia, wydaja sie fajne takie dosc lekkie. Ale nie czytalam jej jeszcze.
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
U Malej i Oskarka lepiej napisze wieczorem dokladnie co napisala tylko musze moha stonke ogarnac z kapiela i spaniem
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
Mika ja wierze, ze u nas tez tak bedzie. Ale wiadomo czym moze taki upadek grozic. I jednak stres jest. Zwlaszcza ze kontaktu z nimi nie ma od jakiegos czasu
|
#3077 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chodzilo mi o to do kiedy trwa rekrutacja? kiedy moglabys oczekiwac ewentualnego telefonu... Cytat:
to moze piszmy tu na forum. najwyzej jak ktos nie bedzie zainteresowany to ominie to i juz. albo moze zrobmy w k. nowy temat z takimi roznymi pytaniami co by ewentualnie nie zasmiecac watku. z co wy na to?nancy - u nas tez etap MAMA, ale to taka MAMA wszystko robi ze mna, nie moge mu znikan z oczu na sekunde, no masakra poprostu. az sie boje powrotu do pracy ale wracajac do tematu - u nas bylo juz od dawna tylko 1 karmienie w nocy, zdarzaly sie nocki nawet bez kp, cale przespane a od momentu mamizmu czyli jakies juz 3 tyg znow sie karmimy po kilka razy taki etap a i to nie jest karmienie tylko zlaie "cyca" na 5 sekund, pusci i spi dalej. ewidentna potzreba bliskosci!
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2015-01-05 o 19:48 |
|||
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
U Malej i Oskarka lepiej napisze dokladnie wieczorem jak stonke ogarne z kapiela i spaniem
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Zdublowakam ale myslalam ze nie wyslalo Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pstryniu moje pytania sa w k w ciężarówkach wiec jak ktoś chętny do poczytania to zapraszam, a planujesz cos ?? U nas przed odstawieniem było po 6 karmien w dzień na zasadzie 5 sek wiec potrzeba bliskości a nie głod a odstawienie poszło bezproblemowo Cytat:
Wózek Mamas ....będziesz kupować w Polsce czy z Uk zamawiasz ?? Mogę się pozalic a wlasciwie radze Wam przed jakakolwiek robota z fachowcami umowa przedwstepna lub kosztorys ,tak się dziś nacielismy ze szok miało być 500zł za położenie dachu na garażu a powiedzieli 1500 zł za robociznę, wiec dach który miał być zrobiony w maju ale tak się do nas wybierali i przyszłi w tamtym tygodniu w czwartek ,w srode zadzwonili ze wchodzą wiec nawet nie bardzo było gdzie kupic materiałów, bo przerwa swiateczno - noworoczna miał nas kosztowac ok 1500zł ,a kosztował prawie 3000zł wiec mam dziś nerwy jak nie wiem co do tego w Niedziele jade z Julo do Wawy a On dalej zasmarkany i nie widać poprawy
http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/ Pracowity tydzień za nami http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/2...y-tydzien.html Edytowane przez mikakrolikowa Czas edycji: 2015-01-05 o 20:09 |
||
|
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
Mika w Pl tylko chce go najpierw obejrzec ma byc w przyszlym tyg w sklepie stacjonarnym
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49609434]Moje młodsze dziecko polubiło puzzle - 2elementowe
Ale jednak. Takie wzięłam na BN: http://www.tlji.com/games/201-my-fir...ngs-i-eat.html w TK Maxx dorwałam za 20 zł, DOSKONAŁA jakość! grube, duże elementy. I... rozpoznaje kilka kolorów - niebieski, zielony, żółty, czerwony. Mika, a Agatka dostała je mając 2,5 roku na Mikołajki, lubi, a teraz co wyciągnę to afera a tak, to już we dwie będą mogły, a dodatkowo właśnie wzięłam kołeczki 10mm i 20mm, bo w zestawie są 15mm i już nieraz z Agatką mówiłam, że trzeba inne rozmiary dobrać.[/QUOTE]U Blanki wszystko jest żółte ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Podziel się wrażeniami
|
#3083 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w Nowym Roku
![]() Późno się odzywam, jestem na bieżąco ale od czasu kiedy siedzę na wizażu głównie na telefonie to jakoś nie mam jak pisać. U nas o dziwo święta i sylwester ok. W Sylwka byliśmy we troje, mały poszedł spać przed 20 a my oglądaliśmy filmy. O 24 poszliśmy do Oliego do pokoju zobaczyć fajerwerki bo tam fajnie widać i okazało się ze strzelił kupsztala więc go obudziliśmy i oglądał z nami. Potem przyszła moja mama z babcią i młody szalał z nami chyba do 1.30 jak poszły to położyłam go spać i o dziwo od razu zasnął i spał do rana. Z tż juz oczywiście wszystko wróciło do normy, kłócimy się ciągle. Dodatkowo wyszły przekręty z kasa i okazało się że on wcale nie zarabia tyle ile mi mówił i często siedział w drugiej pracy za darmo. Nie mam pojęcia na czym teraz stoimy ale wygląda na to że jak ja nie zepnę tyłka to może być bardzo źle. Niby w marcu ma wyjechać ale ja się boję że zostanę bez środków do życia, co za kretyński kraj że muszę być na jego łasce. Cieszę się ze u Oskarka lepiej bo też się już martwiłam, będzie dobrze Mała dacie rade, ja też mam koleżankę z cukrzyca - żyje normalnie i ma dwójkę dzieci, trzymam za was kciuki
Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2015-01-05 o 21:05 |
|
|
|
#3084 |
|
Raczkowanie
|
Cześć laski
![]() Gojka i jak tam bratowa? Marsi fajnie, że napisałaś że u Małej już lepiej. Już wczoraj o niej myślałam, że długo się nie odzywa. Podziwiam cię kobieto, że jesteś w stanie ogarnąć 6 dzieciaków. Wszystkim chorym dzieciaczkom życzę zdrówka. U nas już Wiciu zdrowy. Dzisiaj szykowaliśmy torcik urodzinowy. Jutro jeszcze tylko dekoracje zrobię na nim i będzie git Dzisiaj mieliśmy księżulka po kolędzie i myślałam, że w pewnym momencie padnę ze śmiechu. Odprawił, co tam miał do odprawienia i sobie siada żeby zacząć pogadankę. W tym czasie moja t na chwilę wychodzi i zaraz wraca z paczką fajek i taka scenka t- może zapalimy sobie po jednym? ks-no nie wiem t- no dalej,niech sie ks poczęstuje. później może już nie być okazji a to dopiero początek kolędy na dzisiaj ks- ale też pani kusi, a co tam skuszę się ja-wow ale łatwo można ks skusić ![]() Mina księżulka bezcenna |
|
|
|
#3085 |
|
Konto usunięte
|
Karusia, rządzisz
|
|
|
|
#3086 |
|
Raczkowanie
|
Szaja czasem mi się zdarza palnąć coś a dopiero później pomyslec
ot mam niewyparzony jęzor i tyle
|
|
|
|
#3087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale jestem zmęczona. Od rana załatwiłam sprawy z mieszkaniem. Potem do pracy.Daria zasnęła po 21, wykąpałam się i WRESZCIE usiadłam! Wcinam popcorn maślany i idę czytać dalej.
|
|
#3088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno coś wymyślicie ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj u nas lepiej, chociaż kp milion razy. Debrah pisałaś o granicach, niestety u nas ciężko z tym bo jak np wytłumaczyć dziecku w nocy, kiedy płacze, bo chce uu ale TYLKO na tej jednej określonej poduszce i w tym czasie mam siedzieć. Nie ma innej opcji. Próba położenia go i przystawienia na leżąco skutkuje jedną wielką histerią, rozbudzeniem i przynajmniej godzinnym usypianiem przy piersi na siedząco, no chyba, że zaśnie sam spłakany. W nocy nie wchodzi w grę nic innego, tż próbował wiele razy, zawsze kończyło się to tak samo . A moja granica to cholerny ból kręgosłupa. Ja liczę chyba, że to taki etap, że niedługo minie. |
||
|
|
|
#3089 |
|
Konto usunięte
|
Nancy, a synuś zawsze taki... nieelastyczny we wszystkim?
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Ja dzisiaj wyznaczyłam granice Dorotce, był płacz, ale... dało się. Wracałam z obiema z lidla, ciężka siatka, śnieg, D. szła za rękę i jakieś 200m od domu na ręce. Nie, nie wezmę, tłumaczę - domek blisko, niosę zakupy ciężkie, nie mogę cię wziąć. łolaboga! lament, płacz, wycie, wchodzie pod nogi... Nie ugięłam się, jakkolwiek to brzmi chamsko no bo naprawdę nie bylabym w stanie nieść zakupów, Dorotki i pilnować Agatki. Na schodach to samo - i co? pięknie dała radę wejść
|
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, Klamstwo doskonale Pattersona, kupilam za 9.99 w Matrasie na dworcu w Poznaniu
w pociagu cale 4,5h czytalam w domu w 1,5h dokonczylam ![]() Michalak serio ma fantazje I jeszcze ten jej specyficzny jezyk..... Takie to wszystko ęlokwętnę Ale ze nie lubie nie konczyc ksiazek a przeczytalam juz 100str to dokoncze, ale nie wroce raczej do jej ksiazek. Czytam Zacisze Gosi.Musze wrocic do czytania kiedys polykalam ksiazki jedna za druga a ostatnio sie tak opuscilam ze az wstyd. Takze w tym roku "juz" leci druga i mam nadzieje ze podobne tempo utrzymam. Jeszcze mi zostalo 30str jednej ksiazki z zeszlego roku ale ciezka lektura, ciezka, nie moge jej dokonczyc ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

to niech każda ma swoją.

i smaruje kromkę. [/QUOTE]![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Szok! Przypominam ze wstalismy o 9. Juz sie boje nocki

ale wracajac do tematu - u nas bylo juz od dawna tylko 1 karmienie w nocy, zdarzaly sie nocki nawet bez kp, cale przespane a od momentu mamizmu czyli jakies juz 3 tyg znow sie karmimy po kilka razy 
Mała dacie rade, ja też mam koleżankę z cukrzyca - żyje normalnie i ma dwójkę dzieci, trzymam za was kciuki