|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
szaja różnie ale raczej tak. Nawet w tak prozaicznych sprawach jak np które puzzle będzie układać, musi mieć dokładnie te, które sobie umyśli. Czasem ma pewne schematy zachowań np układa puzzle na jednej książce, przekłada je na drugą a potem wkłada do docelowej książeczki. I nie ma opcji, żeby to zmienił.
Z jedzeniem tak samo. Muszę sie nieźle napocić, żeby zjadł coś, na co akurat w tej chwili nie ma ochoty, zwykle jest tak, że nie je tego a nadrabia no właśnie piersią, bułką albo nie je wcale. |
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
I dziekuje za rady, rezygnowac nie bede, w sr maz wezmie urlop, ja tylko odniose papiery i przygotuje wszystko do wysylki na piatek a czw/pt biore L4 na mlodego, no i w miedzyczasie poszukamy jakiejs nani, zeby chociaz z doskoku byla moze?
Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, na razie nieale chodzi mi tak poprostu o informacje roznego typu ktore moga byc przydatne, i to nie tylko dotyczace spraw okolodzieciowych ![]() u nas Kubson rozroznia kolory. najlepiej lubi pomaranczowy i czarny ![]() karusia - |
|
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Karusia
mistrz!!! Dostalam @, a juz myslalam..... Wiecie, sami sie nie zdecydujemy, ale gdyby tak sie dziecie pojawilo...... ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Chyba zamowie Kubie kolejne puzzle
![]() http://allegro.pl/puzzle-malucha-max...965321385.html te, ktore ma uklada juz praktycznie z zamknietymi oczami ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
z tym ze ja nie dostalam a powinnam dzis dostac ![]() i to jest oryginal? maja to normalnie w ofercie?moze i ja bym sie skusila... jedyna rzecz ktora mi nie pasi w tych szczotach to brak raczki
|
|
|
|
|
#3097 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znowu.... współczujęCytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy mają w normalnej ofercie, ale pełna półka ich była tam, gdzie odżywki do włosów |
|
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49612832]Nancy, a synuś zawsze taki... nieelastyczny we wszystkim?
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Ja dzisiaj wyznaczyłam granice Dorotce, był płacz, ale... dało się. Wracałam z obiema z lidla, ciężka siatka, śnieg, D. szła za rękę i jakieś 200m od domu na ręce. Nie, nie wezmę, tłumaczę - domek blisko, niosę zakupy ciężkie, nie mogę cię wziąć. łolaboga! lament, płacz, wycie, wchodzie pod nogi... Nie ugięłam się, jakkolwiek to brzmi chamsko no bo naprawdę nie bylabym w stanie nieść zakupów, Dorotki i pilnować Agatki. Na schodach to samo - i co? pięknie dała radę wejść [/QUOTE]Mialam podobna sytuacje w listopadzie. Pisalam zreszta ze mloda nie chce nozkami na spacery chodzic. Albo wozek albo rece inaczej mowy nie ma. A ze wozek prawie 20kg, mieszkam na drugim pietrze to jednak nie na reke mi bylo, kregoslup juz dawal we znaki. Teraz na zime bez sniegu mam parasolke, ktora przeklinam za kazdym razem kiedy zabiore na spacer. No nie przekonam sie do tego ustrojstwa. Jesli wiosna trzeba bedzie to wracam do espiro atlantica mojego ukochanego i u sasiada na balkonie bede trzymala. Ale.nie o tym mialam. Zrobilam to samo co Ty stanelam kantem, ze nie dam rady. Ze musi sama. Troche musialam zagadywac, zeby szukala pieska, kotka, ze do tej latarni no cuda nie widy. Raz, drugi sie przemeczylam i dziecko chodzi. Co prawda o wiele krotsze dystanse niz wczesniej, ale chodzi. Juz do sklepu czy biedry mozemy isc. Czekam jeszcze zebysmy do moich rodzicow na spokojnie mogly sie przejsc- dla mnie to jakies 25min drogi z nia latem ok godziny. Co do bratowej to nie za wiele wiem. Jedynie ze sa w domu i czuje sie ok. Chyba wszystko w porzadku. Takze dziekuje za kciuki. Po raz kolejny potwierdzila sie teoria ze maja moc.. Mam chwile to ide poczytac ktorego tangle teezera kupic. Kompakt czy zwykla. W sumie zwykla moge nosic w opakowaniu. A i tak teraz siedze w domu a 10zl roznicy. Jak pojde do pracy to wtedy moge zakupic torebkowego. No i zastanawiam sie czy malej kupic czy niech narazie uzywa mojej biedronkowej podroby? A kupie z ekobieca.pl cena fajna bardzo. Zwykla 29zl a compakt 39zl jesli dobrze pamietam. I chyba 4zl przesylka.
|
#3100 |
|
Konto usunięte
|
Ja sobie zwykłą wezmę. I tak nie mam czasu w pracy czesać
|
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49614084]Ja sobie zwykłą wezmę. I tak nie mam czasu w pracy czesać [/QUOTE]Ja chyba raczej tez bo jednak 10zl roznicy to w sumie sporo. Bo to tylko zatyczka. Jesli bede potrzebowala do torebki to w kazdej chwili moge jeszcze jedna zamowic. O ile bede miala wtedy kase😄 dla Pauli chyba tez nie bede brala. Narazie wystatczy jej ta podroba moja. Dlugosc jej wlosow to ok 5cm. Ona praktycznie wogle wlosow nie ma. A teraz z kasa troche krucho. Jeszcze remont lazienki w najblizszym czasie planujemy..
|
|
#3102 | |
|
Raczkowanie
|
Gojka, dobrze że z bratową lepiej
![]() Cytat:
Może u Was też po prostu łatwiej będzie zacząć od dnia. Z doświadczenia powiem że po etapie "kp co 5 minut całą dobę" każde, niezależnie od pory dnia/nocy ograniczenie kp daje dużą ulgę i pomaga znów bardziej cieszyć się kp niż męczyć tym. Tak jak pisałam, przejdź w "Zasypianiu bez płaczu" od razu do rozdziały szóstego. I wspieram ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49612832]Nancy, a synuś zawsze taki... nieelastyczny we wszystkim? ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Ja dzisiaj wyznaczyłam granice Dorotce, był płacz, ale... dało się. Wracałam z obiema z lidla, ciężka siatka, śnieg, D. szła za rękę i jakieś 200m od domu na ręce. Nie, nie wezmę, tłumaczę - domek blisko, niosę zakupy ciężkie, nie mogę cię wziąć. łolaboga! lament, płacz, wycie, wchodzie pod nogi... Nie ugięłam się, jakkolwiek to brzmi chamsko no bo naprawdę nie bylabym w stanie nieść zakupów, Dorotki i pilnować Agatki. Na schodach to samo - i co? pięknie dała radę wejść [/QUOTE]U nas podobnie z noszeniem, na razie w ciąży czuję się dobrze ale chciałam już przygotowywać Małą do tego, że nie będę mogła jej nosić i zaczęłam jej odmawiać i tłumaczyć i bardzo szybko zaakceptowała i teraz jak jesteśmy we dwoje z mężem na spacerze z nią to mnie już w ogóle nie prosi żebym ją brała a wręcz jak ją wezmę to sama się upomina że one idzie do męża na ręce
|
|
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas Kuba ma swoje ulubione obrazki. ma tez kilka tych drewnianych ramkowych ale one takie sa slabe, malo atrakcyjne wzrokowo ale czasem je tez uklada ale zdecydowanie woli te dla maluszkow. sa poprostu ladniejsze. ale mamy tez np. takie gigantyczne (na gwiazdke dostal) Cars, 24el, i je tez bardzo lubi i bez mojej pomocy uklada. jemy chyba musi podpasowac ryzunek/kolorystyka, cos okolozwierzecofarmowtrakt orkowe musi byc i bedzie git ![]() takie jeszcze znalzalam, jakby ktoras chciala, bo dla nas juz chyba za proste http://allegro.pl/gra-edukacyjna-puz...929608237.html a moze takie wezme - jest traktorek nawet ![]() http://allegro.pl/puzzle-drewniane-u...919578083.html |
|
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Wszystkie dzieci śpią ??:p Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Nie juz dawno nie spimy
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
A myśmy się obudzili 10 min temu
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Aga jak sie czujesz ?
|
#3109 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
My juz obudzeni. Wczoraj byliśmy w Ikei i Decathlonie. I jak wyszliśmy z drugiego Antonio smutny się zrobił i śpiący. Usnął nam w aucie. W domu miał 37.4 ok 19 a potem przysnał. Ok 21 miał 38.4 w nocy nic nie spadło i teraz tez jest tyle. Wczoraj dojrzalam ze to chyba piątka wychodzi i widać było jakby go coś swedzialo. Ale mam też wrażenie jakby bolało gardło. I nie wiem czy jechać na IP. Bo żeby było śmiesznie wczoraj dowiedziałam się że są cyrki z przychodnia i NFZ z nimi umowy nie podpisał i strajkują. Cuda na kiju. ..i nie wiem gdzie w razie co iść do lekarza. Może więc lepiej dziś w święto iść na pogotowie?
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
My tez juz nie spimy. Tz smacznie hrapie. No coz niech sie chlopaczyna wyspi. Nalezy mu sie. Ostatnio ja dluzej pospalam. Ale pieknie slonko dzis u nas swieci. Szkoda ze nie ma sniegu bo by bylo idealnie zimowo.
Milego dnia
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
Dodam że Antonio nigdy przy żadnej infekcji nie miał temperatury jedynie dwa razy przy zębach. Dlatego teraz tez myślę że to zeby no ale warto to sprawdzić.
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryku ma.teraz dałam nurofen po raz drugi i zobaczymy. Ale chyba pojade na pogotowie bo lepiej jechać dziś niż jutro szukać lekarza...... ?
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2015-01-06 o 09:33 |
|
|
|
#3115 |
|
Lurker ;)
|
Neti a dalas mu cos na zbicie? Bo o tym juz nie napisalas
Jak dla mnie to nie ma poki co powodu, zeby na ip jechac.
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze dałam po raz drugi nurofen. Wczoraj wieczorem i dziś rano. Zobaczymy ... Najwyżej na wieczór pojedziemy. ..
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2015-01-06 o 09:33 |
|
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
Antosiu zdrowka!
My jeszcze w lozkach Przypomne ze poszlo mlode spac o 18.45 ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3118 |
|
Konto usunięte
|
Jedźcie, pewnie, bo kij wie co potem z lekarzami :/
|
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Neti ja bym sie wstrzymala do wieczora. Normalnie to bym na ip nie jechala, ale skoro mowisz ze macie problem z lekarzem to lepiej sprawdzcie na pogotowiu. Nie daj Boze jutro bedziesz potrzebowala konsultacji i co zrobisz? Jej co to sie dzieje. Tyle kasy na skladki placimy, w wiekszosci przypqdkow leczymy sie prywatnie a jak juz trzeba do lakarza na nfz to nie mozna. Wstyd, Jak nasze panstwo dba o nas. Po kiego te gigantyczne skladki?
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Oprócz kataru który mnie męczy od tygodnia bardzo dobrze.
Nic się nie dzieje, żadnych skurczy. Młody w.brzuchu szaleje. Także na porodówce nie jestem :p Zaczynam wierzyć że urodzę 13 ale by było.Ciekawe czy zdarzają się takie przypadki ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

nie, na razie nie

znowu.... współczuję

Jak dla mnie to nie ma poki co powodu, zeby na ip jechac.
Przypomne ze poszlo mlode spac o 18.45