Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-05, 23:12   #4261
mkluke
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Lekarz mi powiedział ze to nie przychodnia ;/
Mam dwie młode dziewczyny ale się nie zapoznałem z nimi jeszcze juz śpią a mi z nerwów spać się nie chce jeszcze mnie ten brzuch boli co chwila - jak to położne nazwały "macica mi się stawia".
TŻ pojechac musiał moim autem po piwie dobrze ze szpital krok od domu ale strach zawsze. Jak wrócę biorę się za pakowanie torby - teraz TŻ mi 5 balsamów do ciała przywiózł -)łot da faaak
😁😁
Nic nie mógł znaleźć jeszcze się darł przez tel na mnie bo on nie wie co ma spakować i gdzie co nszukac bo jestem balaganiara ;( eh chce mi się płakać i tyle. O i lezki mi same poleciały

Dobranoc brzuchatki - kurde nawet nie ogolona jestem ale kwach ;/
Spróbuj się uspokoic kochana wszystko będzie dobrze
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 23:29   #4262
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
A tu ubrane łóżeczko
ślicznie chcę już też łóżeczko

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Tadaaam
coś tam widać, ale dalej malutki

muszę zrobić aktualizację mojego

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
malutki
moj ostatnio urosl
śliczny

Cytat:
Pozdrowienia ze szpitala... Bóle się nasiliły TŻ się na mnie jeszcze wkurzył ze na IP chce jechać a jednak trzeba było... Z młodym wszystko ok. Chlopak będzie - jaja widziałam. Eh smutno mi oczywiście poplakax musiałam ze do Szpitala musze iść ;( ciekawe jak długo ;/
niedna jesteś, ale najważniejsze, że pod opieką. Ciśnienie pewnie z nerwów podskoczyło, a lekarzem się nie przejmuj, jutro na dyżur przyjdzie inny, będzie milszy na pewno! odpoczywaj kochana!

my właśnie skończyliśmy oglądać film, postanowiliśmy, że jak mamy wolny wieczór będziemy oglądać po jednym filmie, bo nie wiadomo kiedy później damy radę
Stary 2015-01-05, 23:31   #4263
ewka5891
Zakorzenienie

Smv trzymaj sie kochana na szczescie jesteś pod dobrą opieką.
Swoją drogą moj Tz tez na bank by miał problem aby mnie spakować i rękę dam uciąć, że powiedziałby ze mam burdel i nic nie moze znaleźć faceci...

Super te Wasze brzuszki, każdy fajny

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 23:35   #4264
asiulek8
Wtajemniczenie

smv - a ciśnienie to na pewno nerwy podniosły. Rano będzie już na pewno w normie. Teraz jesteś najważniejsza Ty i dziecko, a TŻ niech się ogarnie, przecież na złość mu nie robisz, że musi Ci przywieźć spakowaną torbę do szpitala...

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 23:37   #4265
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Pozdrowienia ze szpitala... Bóle się nasiliły TŻ się na mnie jeszcze wkurzył ze na IP chce jechać a jednak trzeba było... Z młodym wszystko ok. Chlopak będzie - jaja widziałam. Eh smutno mi oczywiście poplakax musiałam ze do Szpitala musze iść ;( ciekawe jak długo ;/
O jednak miałam nosa, że te bóle i skurcze jakieś dziwne.
Dobrze zrobiłaś . W nocy może byś się męczyła w domu. Nie stresuj się. Jutro poznasz dziewczyny, rozejrzysz się. Niech Ci tż gazetki pokupuje. Odpoczywaj.

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Nie do mnie ale ja kupywalam hartmann, na blogach kilka dziewczyn polecało.

słodko

U mnie taki do był w 3, ale u Ciebie moze nie byc widac, bo masz ładny biust i sweter tak nie opina to nie ma takiej róznicy jak u mnie - mały biust i wielki brzuch

Trzymaj sie kochana, a TZ nieladnie sie zachowal. Ale teraz juz się nie stresuj.

Mordka super te koszule, a to sa takie do karmienia czy tylko do porodu? Bo wysoko ten dekold maja?
Do karmienia też, po bokach tej trójkątnej wstawki się cycki wyciąga.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 23:39   #4266
EdithS
Zadomowienie

Witajcie Mamusie, dziś byłam cały dzień u Mamy. Teraz Was nadrabiam.
W smyku są kolejne promocje ubranek, zamówiłam bluzę dla Małej i odbiór wybrałam w salonie w empiku, wtedy nie płaci się za przesyłkę, a że siostra ma niedaleko to mi odbierze. Właśnie podjadłam Ferrero Rocher a tż woła mnie od 20min do łóżka, przyszedł po mnie przed chwilą zaniepokojony i nakrył mnie na delektowaniu się czekoladkami, machnął ręką bez słowa i poszedł

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Hej. Czekam aż mój szanowny tż sie wyśpi i raczy mnie na zakupy spożywcze i do rossmana zawieźć.
Wczoraj poszłam spać po 2:00.
Przejęłam się bardzo bo mojej mamie spalił się zakład pracy i teraz nie wiadomo co z nia będzie. Dzisiaj już nie miała do czego wracać a 18 lat tam przepracowała. Szkoda mi jej.
mam nadzieję, że sytuacja mamy się wyjaśni pozytywnie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
same kłamczchy, narzekają że brzydkie że grube, a co jedna to ładniejsza, same modeleczki, co to można do gazetki i reklamować ciuszki ciążowe,
crystal !! masz w dupe zakaz mówienia o sobie takich złych rzeczy, cuudowni zakochani na zdjęciu, milusio się patrzy, i olaboga gdzie ty te kg widzisz? bo ich nie maaa!

i powie wam, że u was takie normalne te brzyszki, a u mnie taki typowy ciąąążowy, taki że kurtka staje się ciasna musze dorwać jakiś aparat, to dopiero zobaczycie
a ja wczoraj popłakałam, pierwszy raz się wstydziłam przed mężem, a on specjalnie centymetr po centymetrze rozebraną mnie oglądał i smarował kremikiem, ale usłyszałam takie słowa że kolejny raz się w nim zakochałam i wiadomo jak to się skończyło i nagle przestałam się wstydzić
ahhh, czytałam Twoją wypowiedź jak romantyczną książkę

Cytat:
Nouvelle -for you

Tyllo ja w pasie toam chyba ze 100 już. Może to nad brzuchem trzeba zmierzyc. Ale raczej M dla ciebie bedzie ok. Sa jeszcze granatowe.
ja mam z biedronki piżamę z tej kolekcji dla karmiących i potwierdzam,materiał jest super! A cięcia do karmienia są tak schowane, że cycuszki nie wylecą nieproszone

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Ja już po SR, wybaczcie, ale nie poodnoszę się do wszystkich, zbyt wiele tematów poruszyłyście..
Dziś na tapecie był temat łagodzenia bólu przy porodzie. Dziewczyny położna mówiła, że okłady z kawy i siemie lniane rozciąga krocze tak, że nie trzeba nacinać. Poza tym, jedzenie siemia (2 łyżeczki dziennie) oprócz tego, że pomaga w trawieniu i zapobiega zatwardzeniom, to wpływa na rozciągliwość skóry na brzusiu, przez co zapobiega występowaniu rozstempów.

Mordka, współczuję sytuacji z mamą. Też mam tę koszulę z biedry jest super i szkoda mi jej do porodu. Do porodu mam tą szmatę z bocianem.

Crystal pięknie wyglądacie we troje
uuu dziękujemy za info! Bardzo ważne!

Cytat:
malutki
moj ostatnio urosl
śliczności

Cytat:
Kochana piękny brzuszek!
A jeśli chodzi o szpital to postaraj się po prostu odpocząć, leż brzuchem do góry i nie martw się. Ja w szpitalu czułam się bezpiecznie, kiedy miałam bóle, bo ta świadomość, że jest na moje zawołanie lekarz dodawała mi spokoju wewnętrznego. Odpoczniesz i wrócisz do domku za kilka dni. Jesteśmy z Tobą

nouvelle2 aż trudno uwierzyć w zaawansowaną ciążę, taka drobniutka jesteś!
asiulek słodkie łóżeczko!
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 23:40   #4267
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
Lekarz mi powiedział ze to nie przychodnia ;/
Mam dwie młode dziewczyny ale się nie zapoznałem z nimi jeszcze juz śpią a mi z nerwów spać się nie chce jeszcze mnie ten brzuch boli co chwila - jak to położne nazwały "macica mi się stawia".
TŻ pojechac musiał moim autem po piwie dobrze ze szpital krok od domu ale strach zawsze. Jak wrócę biorę się za pakowanie torby - teraz TŻ mi 5 balsamów do ciała przywiózł -)łot da faaak
😁😁
Nic nie mógł znaleźć jeszcze się darł przez tel na mnie bo on nie wie co ma spakować i gdzie co nszukac bo jestem balaganiara ;( eh chce mi się płakać i tyle. O i lezki mi same poleciały

Dobranoc brzuchatki - kurde nawet nie ogolona jestem ale kwach ;/
Trzymaj się tam Mój też by miał problem ze spakowaniem mnie i pewnie przywiózłby pół łazienki, żebym sobie wybrała. Dwa razy mnie odbierał ze szpitala i do dziś się uśmiecham jak sobie przypomne jakie mi ciuchy przywiózł. W tej kwestii ma nielada wyobraźnie i zawsze wynajdzie w szafie coś, czego nie nosiłam kilka lat i pewnie nawet nigdy mnie w tym nie widział. Także ostrzegam, jak będziesz wychodzić, wyjaśnij mu dokładnie KTÓRE spodnie i KTÓRĄ bluzkę.

Ale też dlatego bardzo go męczę, żeby już tę porodową torbę spakować.
Stary 2015-01-05, 23:41   #4268
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość

śliczny

niedna jesteś, ale najważniejsze, że pod opieką. Ciśnienie pewnie z nerwów podskoczyło, a lekarzem się nie przejmuj, jutro na dyżur przyjdzie inny, będzie milszy na pewno! odpoczywaj kochana!

my właśnie skończyliśmy oglądać film, postanowiliśmy, że jak mamy wolny wieczór będziemy oglądać po jednym filmie, bo nie wiadomo kiedy później damy radę
a co oglądaliście? My z tż też robimy co jakiś czas wieczorki filmowe, ale kończą nam się pomysły z tytułami
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 23:42   #4269
asiulek8
Wtajemniczenie

Też chyba się już położę. Polatałam trochę po Ikei i jakoś tak plecy mnie bolą i tyłek

Może jutro uda nam się przenieść meble z jednego pokoju do drugiego i wtedy będę mogła na spokojnie już zrobić dla małej kącik

A mi się wydaje, że jakby przyszło co do czego to TŻ ładnie by mnie spakował. Chyba wie gdzie wszystko jest Sama miałabym większy problem co mu kazać spakować Ale miejmy nadzieję, że do takiej sytuacji nie dojdzie. Dlatego na początku lutego spakuję torbę

Ale mi dzisiaj mój lekarz napędził stracha. Zawsze jak dzwoni to tylko jak coś jest nie tak, np. z wynikami badań czy coś. Aż czarny scenariusz układałam w głowie A potem sobie przypomniałam, że przecież żadnych badań nie robiłam , a on chciał przesunąć wizytę na wcześniejszą godzinę bo wyjeżdża hehe

EdithS - my raz w miesiącu chodzimy do kina, a tak to TŻ patrzy co akurat grają i co może być dobre, ale jednak szkoda nam na to iść do kina, to wtedy oglądamy to w domu.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2015-01-05 o 23:49
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 00:01   #4270
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:

śliczny

Też co któryś wieczór seans se robimy. Wczoraj oglądaliśmy Gwiazd naszych wina.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2015-01-06, 00:01   #4271
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
a co oglądaliście? My z tż też robimy co jakiś czas wieczorki filmowe, ale kończą nam się pomysły z tytułami
dzisiaj oglądaliśmy "Ocalony" a wczoraj "zaginiona dziewczyna", polecam oba na liście mamy już jakieś następne
a w przyszłym tygodniu chcemy iść do kina na "Uprowadzona 3", 2 pierwsze części mi się bardzo podobały

co do wagi to ja myślę, że mam jakieś 9-10 kg na plusie, ale w sumie jakoś się tym nie martwię, myślę, że szybko dojdę do siebie po

super ta koszula z biedronki! ja przedwczoraj kupiłam 3 na allegro, a dzisiaj dostałam 2 używane i żałuje, że kupiłam napisałam do nich może się jeszcze uda anulować...
Stary 2015-01-06, 00:03   #4272
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
dzisiaj oglądaliśmy "Ocalony" a wczoraj "zaginiona dziewczyna", polecam oba na liście mamy już jakieś następne
a w przyszłym tygodniu chcemy iść do kina na "Uprowadzona 3", 2 pierwsze części mi się bardzo podobały

co do wagi to ja myślę, że mam jakieś 9-10 kg na plusie, ale w sumie jakoś się tym nie martwię, myślę, że szybko dojdę do siebie po

super ta koszula z biedronki! ja przedwczoraj kupiłam 3 na allegro, a dzisiaj dostałam 2 używane i żałuje, że kupiłam napisałam do nich może się jeszcze uda anulować...
Zaginiona dziewczynę ogladaliśmy przedwczorajteż polecam.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2015-01-06, 00:18   #4273
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Też co któryś wieczór seans se robimy. Wczoraj oglądaliśmy Gwiazd naszych wina.
na takie romanse to nie wiem czy mój TŻ da się namówić ale jak fajne to sama obejrzę polecasz?
Stary 2015-01-06, 00:24   #4274
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
na takie romanse to nie wiem czy mój TŻ da się namówić ale jak fajne to sama obejrzę polecasz?
Mój tż zerkał kątem oka znad komputera. Polecam. Piękny film.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2015-01-06, 00:51   #4275
mama_kasia88
Raczkowanie

kolejna noc gdzie spać nie mogę

heh wiecie na co mam aktualnie ochotę zagrać w kręgle :P wieeeeki nie grałam.....

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 01:20   #4276
aaakarolina
Wtajemniczenie

ja też nie mogę spać ale u mnie to norma ostatnio...pooglądam coś i spróbuję zasnąć
a co do kręgli to trochę jeszcze musisz poczekać :p
Stary 2015-01-06, 02:00   #4277
crystal25
Zakorzenienie

chyba jestem ostatnia ktora jeszcze nie spi Ogladnelam z TZ fast&fourious i sprobuje usnac.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 02:54   #4278
smv
Zakorzenienie

Tez nie śpię.. Budzę się co godz myśląc że to już rano. Brzuch mam co chwila twardy wzielam swoją nospe juz bo nie chce budzić pół oddziału.
Po tym wszystkim to TŻ się śmieje ze moja wrócę to mam spakować torbę dla siebie i dziecka bo to jakaś masakra była dla niego plus zdenerwowanie to już w ogóle.
W plecaku(!) bo torby nie wiedzial gdzie są przywiózł mi koszule nocną, jeden komplet piżamy i jedne spodnie od piżamy a bluzki juz nie bo nie widział haha.
Do tego capnal z półek koszulki jeszcze nieprasowane zwinąl w kłębek i zadowolony mi dał.. Ja na niego patrze ze śmiechem i pytam się co to jest a on ze nie wie gdzie mam inne rzeczy. Pomijam fakt ze codziennie z szafy wyciągam wyprasowane t-shirty heh aj chłopy ale kochany jest i tak kupił mi 3 bułki serki do jedzenia a ja ze stresu nie ruszyłam..
Chyba i tak nikogo nie ma tutaj wiec popatrzę co w sieci piszczy
Dzięki dziewczyny za mile słowa! ściskamy z z Szymonem
Stary 2015-01-06, 03:07   #4279
Lila_17
Rozeznanie

Ja też nie śpię
SMV dobrze, że jesteś pod opieką
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 03:09   #4280
smv
Zakorzenienie

O rety kobieto a ty czemu nie spisz? Mnie to głowa boli z nerwów ;/
Stary 2015-01-06, 03:21   #4281
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
O rety kobieto a ty czemu nie spisz? Mnie to głowa boli z nerwów ;/
A ja nie śpię przez TŻ, on pijany smacznie śpi, a ja z nerwów nie mogę, nawiwijał, że szkoda gadać Mnie też właśnie boli i jeszcze gardło trochę.
Ale może Ty odpoczywaj, żeby szybko do domku wrócić

---------- Dopisano o 03:21 ---------- Poprzedni post napisano o 03:13 ----------

To ja próbuję zasnąć, Tobie życzę miłych snów bez jakichkolwiek dolegliwości
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 03:40   #4282
smv
Zakorzenienie

Myślę że w ciągu dnia odespie. Ja tez Tobie życzę jeszcze spokojnej nocy bo zostało mało godzin tej nocy A TŻ pijanym w dodatku się nie przejmuj... Mój jak popije to idzie do drugiego pokoju spać a co! Teraz mi alkohol śmierdzi
Stary 2015-01-06, 08:13   #4283
nusiekowa
Wtajemniczenie

smv kochana dobrze ze pojechałaś do szpitala - teraz jesteś pod dobrą opieką trzeba szykować torbe szpitalną bo teraz to nigdy nie wiadomo kiedy na IP sie będzie jechało. Trzymam kciukasy by wszystko bylo ok.

myśmy wczoraj byli w USC zgłosić ojcostwo- prawie dwie godziny czekania w kolejce a później zakupy w Ikei kupiliśmy mebelki do dziecinnego cieszę sie bardzo.
Stary 2015-01-06, 08:15   #4284
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alunia79
Anyolek, to Ty jeszcze pracujesz? podziwiam!
Pracuję do 20 lutego Pisałam kiedyś, że w UK żaden lekarz nie wystawi zwolnienia jeśli ciąża przebiega prawidłowo Pracuję przy biurku, więc nie jest źle czy ciężko, a współpracownicy są pomocni raczej
Choć odczuwam już np wstawanie z krzesła, a czasem mam ochotę po prostu sobie poleżeć...

Nouvelle- jaka laseczka z Ciebie! Super wyglądasz~!

W ogóle dziewczyny wstawiacie chyba zdjęcia jakichś supermodelek, a nie Was, hehe Same zgrabniutkie przyszłe mamusie mamy na forum Aż wstyd się pokazać samemu

SMV- trzymaj się kochana!!! Ważne, że jesteś w dobrych rękach Wszystko będzie dobrze, pewnie jeszcze dzisiaj Cię wypuszczą

Asiulek8- ale pieknie Też bym już chciała móc dopinać wszystko na ostatni guzik
Stary 2015-01-06, 08:41   #4285
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
A tu ubrane łóżeczko
Śliczne

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Tadaaam

Fajny malutki brzusio ja mam dwa razy taki

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
a ja podniecona koszulami za 10 zł pobiegłam do biedronki tuż przed zamknięciem i co? nieeee było trudno, chyba goła będę w tym szpitalu leżeć, bo na poród dają takie seksowne w szpitalu mrrr

Jakie koszulę c os przegapilam

Cytat:
Trzymam kciukin odpoczywaj
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 08:48   #4286
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Zaginiona dziewczynę ogladaliśmy przedwczorajteż polecam.
Cytat:
Wielkie dzięki Mordka za info o koszuli. Co do filmów polecam te co Mordka Zaginiona dziewczyne ogladalam ostatnio z TZi mi sie bardzo podobala, Gwiazdy naszych win - TZ nie dotrwał do polowy, mi się mega podobał. Z takich starszych to ostatnio oglądałam Dziewczyna w czerwonej pelerynie, troche bajkowy, ale mi sie podobał(może być subiektywnie bo uwielbiam patrzeć na tą aktorkę) i jak ktoś nie widział to warto nadrobić polski Bogowie.

Cytat:
Tez nie śpię.. Budzę się co godz myśląc że to już rano. Brzuch mam co chwila twardy wzielam swoją nospe juz bo nie chce budzić pół oddziału.
Po tym wszystkim to TŻ się śmieje ze moja wrócę to mam spakować torbę dla siebie i dziecka bo to jakaś masakra była dla niego plus zdenerwowanie to już w ogóle.
W plecaku(!) bo torby nie wiedzial gdzie są przywiózł mi koszule nocną, jeden komplet piżamy i jedne spodnie od piżamy a bluzki juz nie bo nie widział haha.
Do tego capnal z półek koszulki jeszcze nieprasowane zwinąl w kłębek i zadowolony mi dał.. Ja na niego patrze ze śmiechem i pytam się co to jest a on ze nie wie gdzie mam inne rzeczy. Pomijam fakt ze codziennie z szafy wyciągam wyprasowane t-shirty heh aj chłopy ale kochany jest i tak kupił mi 3 bułki serki do jedzenia a ja ze stresu nie ruszyłam..
Wazne, że masz w czym spać i co jeść w gruncie rzeczy aż tak żle sobie nie poradził. Teraz tylko trzymam kciuki, żeby Was szybciutko wypuścili.

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
A ja nie śpię przez TŻ, on pijany smacznie śpi, a ja z nerwów nie mogę, nawiwijał, że szkoda gadać Mnie też właśnie boli i jeszcze gardło trochę.
Ale może Ty odpoczywaj, żeby szybko do domku wrócić

---------- Dopisano o 03:21 ---------- Poprzedni post napisano o 03:13 ----------

To ja próbuję zasnąć, Tobie życzę miłych snów bez jakichkolwiek dolegliwości
Chyba tych TZ trzeba na jakies szkolenie odnośnie zachowania wysłać, bo ostatnio sporo wywijają.

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Pracuję do 20 lutego Pisałam kiedyś, że w UK żaden lekarz nie wystawi zwolnienia jeśli ciąża przebiega prawidłowo Pracuję przy biurku, więc nie jest źle czy ciężko, a współpracownicy są pomocni raczej
Choć odczuwam już np wstawanie z krzesła, a czasem mam ochotę po prostu sobie poleżeć...
Ja też pracowałam przy biurku, w planach miałam do końca lutego, ale od świąt jestem na l4. O ile praca ok, to ciężko znieść ponad 8 godzin bez możliwości położenia się, brzuch się mega prężył i bolał. A najgorsze to były dojazdy do pracy gdy nikt ci miejsca nie ustąpił. Mi np pomagała poduszka podłożona pod plecy i pozycja taka troche półleżąca. A duży masz brzuszek?

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 08:58   #4287
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Ja też pracowałam przy biurku, w planach miałam do końca lutego, ale od świąt jestem na l4. O ile praca ok, to ciężko znieść ponad 8 godzin bez możliwości położenia się, brzuch się mega prężył i bolał. A najgorsze to były dojazdy do pracy gdy nikt ci miejsca nie ustąpił. Mi np pomagała poduszka podłożona pod plecy i pozycja taka troche półleżąca. A duży masz brzuszek?
Mam poduszkę, ktoś z HR ma się do mnie zgłosić i mi ustawić fotel Choć czekam już ze 2 tygodnie To fakt, 8 godzin wytrzymać ciężko, już pod koniec dnia to odczuwam... Na lunch wychodzę sobie na spacer, więc tyle dobrego... A do oracy jeżdżę autem z TŻ-em, więc jest znośnie... Choć przyznam, że zdecydowanie wolałabym być już na zwolnieniu...
Stary 2015-01-06, 09:16   #4288
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
malutki
moj ostatnio urosl
No pięknie

Dzień dobry bardzo

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
ufff nadrobiłam was w końcu bo troszkę byłam nieobecna

Któraś pisała, że wzrok się jej pogorszył. Ja byłam ostatnio na wizycie u okulisty i dr powiedziała, żebym przyszła dopiero ok pół roku po porodzie jak będę karmić żeby skontrolować wzrok bo teraz w ciąży wzrok może być słabszy i nie należy się tym martwić.

Wszystkie macie piękne brzuszki załączę też swój

Ostatnio byłam na wizycie i wyszło mi wysokie ciśnienie 140/90. Lekarz kazał mi mierzyć 3 razy dziennie i zapisywać jak skoczy do 160 to mam jechać do szpitala. Na razie na szczęście w normie zobaczymy jak dalej
Kolejny cudny brzuszek
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 09:29   #4289
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieje ze w koncu sie polozylas spac sasiadki w pokoju sympatyczne oby to bylo nic takiego i niech cie szybko puszcza do domku
Niezle twoj TZ sobie poradzil, moj tez by szalu dostal ze nie wie co gdzie jest a przez tel. ciezko wytlumaczyc, ja czasami sie mojego TZ pytam czy on ze mna mieszka czy co, bo pyta sie o cos co jest na widoku.... sniadanko ci przywiozl wiec jest kochany ;P

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
No pięknie

Dzień dobry bardzo

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Kolejny cudny brzuszek
dziekuje

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
smv kochana dobrze ze pojechałaś do szpitala - teraz jesteś pod dobrą opieką trzeba szykować torbe szpitalną bo teraz to nigdy nie wiadomo kiedy na IP sie będzie jechało. Trzymam kciukasy by wszystko bylo ok.

myśmy wczoraj byli w USC zgłosić ojcostwo- prawie dwie godziny czekania w kolejce a później zakupy w Ikei kupiliśmy mebelki do dziecinnego cieszę sie bardzo.
pokaz mebelki

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

a my tak ogladalismy filmy po nocach, ze TZ znowu do pracy zaspal o ponad godzine
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 09:30   #4290
lesyeux
Zadomowienie

hej
Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
kolejna noc gdzie spać nie mogę

heh wiecie na co mam aktualnie ochotę zagrać w kręgle :P wieeeeki nie grałam.....
Cytat:
ja też nie mogę spać ale u mnie to norma ostatnio...pooglądam coś i spróbuję zasnąć
a co do kręgli to trochę jeszcze musisz poczekać :p
Polecam melise wypic jakos 20 min przed snem
A może też zda egzamin położenie sie w nogach, też da ske usnąc. Ja kombinuje ze wszystkim by tylko odleciec i tej noc spałam jak niedzwiedz
Tż mnie obudził i Zosie też hehe
Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość

Super, dawaj fotke jak złożycie;-) co wzieliście?

smv mi też kiedys dr powedział chamsko na samym poczatku ciąży, dzien dzien plamiłam i po mimo6 dupków dziennke nadal nic. Powedział mi,że na tak wczesnym etapie ciąży nie są w stanie nic innego zrobic. No ok, racj bo to był 8tc Zosia była malutka. I do mnie,że zzpstawia mnie na oddziale to jedynie njem sie za darmo ich tabletek

Pewnie nerwa miał bo to było ok 1w nocy, i ciul chciał spać

Co tam dali Wam na śniadanko??
ja ide wstawic barszczyk biały to moge podesłać

A mój tż spakowałby mnie w reklamówke. Bo my ani plecaka ani torby;-) faceci są tacy zaczarowani
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości