![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 część 35 - otwarcie sezonu!
dokładnie mi też to wisi
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Wtajemniczenie
|
a ja się własnie wybieram w lutym na wesele i miałam mocna rozkminę gdzie ja buty na zmianę będę trzymała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
na przekór do celu
|
Ja myślę, że już mało kto uważa, że ludzi ze wsi trudniej coś pojmują, tym bardziej jeśli chodzi o młodych ludzi, więc takie słowa są raczej traktowane tylko jako żart, nie usprawiedliwienie.
![]() |
#2164 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie też chyba sobie taki wezmę ![]() Cytat:
Jeśli napisałam, że nie rozumiem, to w nie w kontekście, że nie wiem o różnicach kulturowych, zwyczajach i innych rzeczach. Po prostu gdziekolwiek bym nie mieszkała i gdziekolwiem bym nie wyprawiała wesele, to byłoby to wesele swojskie, proste. A podawanie konkretnych porcji na talerzach kojarzy mi się w amerykańskimi/angielskimi programami o weselach i próbowaniu na siłę ściągnąć tego do Polski. Ja to tak odbieram, a jednocześnie pragnę zapewnić, że w ŻADEN sposób nie chcę kogokolwiek tutaj obrażać czy wyśmiewać. Ja tylko odnoszę takie wrażenie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ex, ja też buty na zmianę mam na każdym weselu/imprezie i wtedy trzymam jej razem z rajstopami, kosmetykami etc. w samochodzie ![]() Mariuszowa, pewnie byłaś głodna dlatego, że w Twoim regionie praktykuje się dania na półmiskach do wyboru. U nas na każdym weselu są przystawki, sałatki, często wiejski stół, dania w podgrzewaczach, wiadomo, że na jednym jest więcej przystawek, na drugim mniej, ale nikt głodny nie siedzi, bo każdy w międzyczasie je to co na stołach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ktoś ma obgadac/przyczepic się to zrobi to z ręcznikiem czy bez. ![]() Jakbym się tak na codziennie wszystkim przejmowała to bym z domu nie wychodziła. Może zabrzmi to egoistycznie ,ale Ślub to mój dzień i ja chce czuć się komfortowo nawet jeśli robię to po swojemu ,a jak się komuś nie podoba to ma problem ![]() Edytowane przez MagicGirls Czas edycji: 2015-01-06 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
Każdy ma oczy, które widzą i głowę, która myśli, więc musi wziąć na siebie ten wysiłek i uważać, aby nie usiąść na brudnym ręczniku. Jak mam usiąść na ławce w parku to zawsze sprawdzam, czy nie są obsrane, więc myślę, że i tu ogarnę ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 |
Zakorzenienie
|
każdy robi tak jak uważa, u mnie podane porcje by nie przeszły. Moje wesele jest z kucharką, ta samą co robiła rodziców 25-lecie i wszyscy byli zachwyceni jedzeniem. Moja rodzina w większości mieszka na wsi i może to dlatego tak jest.
Ręcznik to super pomysł, pewnie wykorzystam, bo my wszystko organizujemy sami i nie będę kupować materiałowych serwetek. Będą takie zwykłe papierowe. Moja rodzina nie jest ą ę i ręcznik nawet jak ktoś zauważy to nikt nie skrytykuje tylko jeszcze rzuci tekstem, ze super pomysł, bo wypadek w takim dniu lepiej żeby się nie zdarzył. Jedzenie na poprawiny część na pewno będziemy mieli z wesela i pewnie na obiad będzie coś nowego. Wszystko do ustalenia. A jedzenia, jak się robi rozsądną ilość wcale nie zostaje dużo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Zakorzenienie
|
a ja byłam na 2 weselach gdzie dania byly serwowane dla kazdego i na wiekszosci takich gdzie jedzonko lezało na stole i bylo do wyboru. Było to dla mnie cos nowego (wyporcjowane), ale jakos mi z tym zle nie było
![]() ![]() ![]() Zreszta co za roznica, wazne zeby jedzenie bylo:P |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja wiem, że u mnie ciasta by nie przeszło jak by stały na oddzielnym stoliku. Nikt by nie chciał po nie chodzić.Zresztą nawet miejsca nie mamy na taki stolik. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wydaje mi się, że porcjowane dania to nie jest kwestia wsi lub miasta tylko jednak regionu bo moi rodzice byli w rodzinie na weselu na wsi i tam również podano w remizie dania porcjowane. i wydaje mi się, że nie powinnaś być dla siebie tak mocno surowa, że nie potrafisz pojąć pewnych rzeczy ze względu na pochodzenie bo szczerze powiem, ze ja tez odebrałam to raczej jako żart |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podano od razu drugie danie, fakt, dobre, ale dwa ziemniaki i jakis drobiowy kotlet + brokuły. Zjedliśmy to szybko i czekamy na resztę, a reszty nie ma. Gdzieniegdzie oliwki, kapary w galarecie i nieświeże sałatki. Taka męczarnia trwała do 21. Ja jestem zrażona do takich pomysłów, jakkolwiek to wygląda, zajeżdża mi ściąganiem z zachodnich państw. I jeszcze raz napiszę: Nie chcę nikogo obrażać. W każdym razie zapraszam na jakiekolwiek swojskie wesele do Wielkopolski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | ||
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Jasne. Napisakas jak to wygląda, wiem juz, przyjmuję do wiadomości Tylko to dziala w druga stronę, co swietnie pokazała Mariuszowa: Cytat:
To faktycznie takie hamerykanskie. Tyle kasy wydac i tylko jeden kawałek gosciom dac. A w restauracji co dostajesz, porcję czy półmisek? Ja dyskusję zaczelam, bo zaciekawiło mnie menu Vivy, nie znałam takiego dawania na polmiskach, a na wielu weselach bywalam, takze wiejskich w remizach. Tyle. Natomiast czemu to poszlo w druga strone, ze na takich weselach jak moje, goscie się nie najedza, z przekasem ze to ą ę, ze jak mozna tak goscia traktowac i jede kawalek mu dac?! No troche szacunku. Mariuszowa, to bylo naprawde niefajnie napisane ![]()
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2015-01-06 o 12:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() widzę, że temat jedzenia ciąg dalszy... więc wyciągnęłam swoje menu, z sali i u mnie będzie 9 przekąsek zimnych w tym sushi... może na swoim weselu w końcu tego spróbuję? 11 wydań a w tym raz tort i raz deser a reszta to dania ciepłe, 3 razy zupy i 6 razy mięsa. Byłam na weselu w sali obok, ten sam właściciel i jedzenia było "ful" ![]() u nas będą podawane na pólmiskach, bo tak na tej sali robią, ja nie mam osobnej kucharki, tylko wszystko czyli całe jedzenie, obsługa, tort i owoce są w cenie sali ![]() co do ręczniczka to ja też muszę taki mieć, bo ja się zawsze ubrudzę i to byłaby katastrofa ![]()
#2176 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Majelka;49619794]napisałaś, że nie napiszesz a i tak w końcu napisalaś
![]() wydaje mi się, że porcjowane dania to nie jest kwestia wsi lub miasta tylko jednak regionu bo moi rodzice byli w rodzinie na weselu na wsi i tam również podano w remizie dania porcjowane. i wydaje mi się, że nie powinnaś być dla siebie tak mocno surowa, że nie potrafisz pojąć pewnych rzeczy ze względu na pochodzenie bo szczerze powiem, ze ja tez odebrałam to raczej jako żart[/QUOTE] Bo to miał być żart. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mały
![]() Cz któraś z dużobiuściastych nie szuka kiecki? ![]() Mam swoją do sprzedania, sądzę, że nie będzie łatwo jej sprzedać ot tak na allegro, ale może któraś z Was też ma większy biust (70G/H) i byłaby zainteresowana? Sukienka to White Lady Princessa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem z kujawsko-pomorskiego i u mnie są półmiski. Każdy sposób jet dobry jaki pasuje młodym i gościom.
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 |
Wtajemniczenie
|
jeżeli chodzi obgadywanie to tym bym się zupełnie w kontekście takiego ręcznika nie przejmowała bo są osoby, które nawet na najpięknieszym weselu obgadają odcień obrusów byleby tylko coś gadać
![]() wydaje mi się, żę najważniejsze żeby na własnym weselu czuć sie dobrze więc jeśli komuś ręcznik poprawi jego komfort to jak najbardziej powinien miec go ze sobą |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Zakorzenienie
|
W naszych rodzinach nie przeszloby, gdyby kelnwr przyniosl każdemu porcje ziemniankow, surówki i schabowego. Ludzie nie są do tego przYzwyczAjeni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
... choć nie Westwood
|
No i to najistotniejsza rzecz tak naprawdę- do czego kto jest przyzwyczajony.
![]() |
#2184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli idę na weselę i wiem, że PM płąciła 300 zł za osobę, to serio oczekuję więcej niż sztywno podana porcja, następnie druga i wychodzę z impreze głodna. I wypraszam sobie ta nadinterpretację, że u Ciebie goście wyjdą głodni, bo nigdzie czegoś takiego nie napisałam. Nie pisałam o nikim konkretnym, nawet nie wnikam w konkretne menu. Więc prosze nie pisz mi o tym, że brakuje mi szaucnku, bo nikogo personalnie nie obraziłam, nie rzucałam nickami na prawo i lewo, nie pisałąm o nikim konkretnym. Rzuciłam tylko luźne spostrzeżenie. A tu proszę, proszę... Mariuszowa nie obrażaj, Mariuszowa trochę szacunku, Mariuszowa... Czemu jesteście takie sztywne? Mogę Was zapewnić, że mimo tych wszystkim spięć, przeżywań, Wasze śluby będą dla Was najpiękniejszymi dniami w życiu... Bez względu na to, czy będziecie miały na kolanach ręcznie haftowany ręcznik czy serwetkę za 4 zł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() ![]() ![]() TŻ wczoraj znalazł wstępnie auto do ślubu ![]() DZIEWCZYNY !!! Jeśli któraś z Was już się zdecydowała na auto do ślubu to jak to u Was wygląda cenowo? ![]() dotuniek Jak tam się czujesz? Emocje rosną? Jak widzę, że już mamy 6 stycznia to myślę o Tobie i jak tam Wam przygotowania idą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |||
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do drugiej strony - no ja się nie zgadzam z tym, co napisała Mariuszowa, myślę tak jak ex: jak Ci podają jedzenie, to nie marudź, że nie lubisz. Każdemu się nie dogodzi, a nikt nie wybrał takiej potrawy tylko dlatego, żeby zrobić Ci na złość. Bo tak jak wczoraj pisałam, nawet u mnie ktoś może siedzieć głodny, bo z tylu rodzajów mięs nie będzie żadnego, które mu podpasuje. W weselu nie chodzi o to, żeby najeść się swoim ulubionym jedzeniem... A to, czy to hamerykańskie... Może, ale czy to źle? Ma też swoje plusy, na pewno kuchni jest łatwiej przygotować takie konkretne dania niż cały misz masz ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() my właśnie nie będziemy brali samochodu na to wesele bo tak to nie byłoby problemu i tam bym sobie wszystko pozostawiała tylko w sumie do kościoła będę musiała chyba sobie jakąś płócienną torbe wziąć albo nie wiem co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2188 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Zakorzenienie
|
Nie nadrobię Was, nie ma mowy
![]() Wysłane z telefonu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Konto usunięte
|
Ja niestety konkretnie nie pomogę, bo jedziemy autem rodziców. Ale z tego co się orientowałam to zależy od auta, czy retro, czy limuzyna, czy zwykła osobówka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.