Mamusie lutowe 2015 - cz. 6 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-06, 14:09   #3481
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6

Madzia- biedulo, wspolczuje tych rak, ja sie czasem budze w nocy i nie czuje palcow ale to takie chwilowe i jak poruszam to jest ok. Nie wyobrazam sobie nie czuc w ogole rak przez jakis czas

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-01-06, 14:09   #3482
ewek000
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Dziękuję wszystkim za miłe słowa , noga dobrze, dostałam taką maść w żelu chłodzącą która mi wszystko pięknie ściąga, już nie mam nawet czerwonej , tylko tam gdzie były bąble bo i one ładnie się goją
Wczoraj wracając od lekarza weszliśmy na chwilę do lumpka z tz i zobaczcie co kupiłam , jestem prze szczęśliwa bo w końcu mam kombinezon w moich kolorkach a nie różowe, idealnie mi pasuje do wózka, bo on jest beżowo brązowy i śpiworek do wózka mam brązowy
WP_20150106_002.jpg

WP_20150106_001.jpg

WP_20141228_012.jpg

WP_20141228_005.jpg

WP_20141228_014.jpg

WP_20141228_002.jpg
Oczywiście odchorowałam te zakupy, przeleżałam do teraz cały dzień z takimi bólami że mój tz chciał mnie w nicy wieść na ip, ale dostał opr i się uspokoił
Ale fakt bóle mnie męczą, czop odchodzi i nawet skurcze się nasilają ale są krótkie takie 5 sekundowe, więc na razie to tylko przepowiadające

Madziu łączę się w bólu z rękoma , myślę ze to przez ten koniec ciąży, nasze dzieciaczki już spore większy nacisk na nerwy i pewnie dlatego te bóle tak nam się nasilają
Zielona- współczuje przeżyć związanych z upadkiem , najważniejsze że nic się nie stało, bynajmniej mam nadzieję że dzisiaj po kontroli potwierdzą jeszcze raz ze wszystko ok
Hope - ale numer z sunią, ale zobacz jak mądra od początku wie kto jej nie chce
Maladt- nie możesz sobie tak wmawiać że od razu jesteś złą matką , jest ci ciężko, stres i hormony robią swoje, córa wyczuwa coraz bardziej twoje zdenerwowanie, poza tym to już duża dziewczynka i zaczyna rozumieć że za chwilę pojawi się nowe dziecko w domu, może ona się trochę obawia tej sytuacji . Sama mówisz że nie masz ostatnio do niej tyle cierpliwości i czasu co wcześniej, a jeszcze jak dojdzie maleństwo w domu to już w ogóle będzie czekała was niezła zmiana, myślę że ona to wyczuwa i po części dlatego tak się zachowuje, ona nie chce cię zostawić , chce ten czas spędzać z tobą bo jej brak twojej osoby
Paulina- dawaj bieganie po schodach podobno pomaga, i leć w końcu na tą porodówkę
Daria - mam nadzieję że troszkę lepiej się czujesz

Tak poczytałam o tych waszych torbach do szpitala że i ja wczoraj w końcu przepakowałam się na nowo, wszystko przygotowałam i walizka gotowa
A Madzia gratulacje wizyty , super że z waga już lepiej
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 14:10   #3483
1141655
Zakorzenienie

Biala Opis szpitala- super Zazdroszcze

Paulina - noooo tez bym chciala wytrzymac, ale sie smieje,ze ja i moja panika to stawie sie w szpitalu jak pierwszy skurcz poczuje

nie no chcialabym jak najdluzej w domu pod prysznicem zalegac, bo w szpitalu sie nie da u nas wisiec pod nim :/ jedynie ta sala z wanna, ale nikt nie zagwarantuje,ze bedzie wolna

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 14:12   #3484
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

A co do planu porodu oglądałam z Tż Porody i tak dziewczyna wypełniała z położną i mówiła że dziecko chce żeby jej przynieśli już umyte ubrane że nie chce na brzuch od razu urodzonego, a oni i tak jej takie umarzane położyli :P Powtarzała kilka razy żeby je zabrali umyli ha
Stary 2015-01-06, 14:13   #3485
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

My wczoraj mielismy swieto z Tz i jedlismy pizze :p
A pozniej baki mi puszczal po cebuli :/

Stary 2015-01-06, 14:15   #3486
1141655
Zakorzenienie

Ewek kombinezon cudny <3
pierwsza klasa naprawde !!!!!!!
Sukienka jaka ladna w groszki I spodenki te trzy pary No naprawdę śliczności

a wiecie, że mój stres jest tak wielki, że nawet poszłam pomacać Tymiankowe ciuszki i mnie nie cieszą jak kiedyś
tak się zablokowałam cholera jasna :/

Maz poszedl ukladac w piwnicy , bo sie zrobil tam maly kogel mogel
jak wroci to mu opowiem moj wspanialy plan obiadowy,bo juz sie robie glodna
na nic sie zdał banan, mandarynki i czekoladka Lindt :P

chcę konkretów

w ogole kupilam w Biedronie PYSZNĄ paste z Lisnera- środziemnomorska z papryki jakos tak, oj jakie to dobre Wiem,ze sztuczniak,ale smakowy
jest jeszcze serowa pasta z bazylia? nie wiem czy dobrze pisze, ale to przede mna jeszcze

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
A co do planu porodu oglądałam z Tż Porody i tak dziewczyna wypełniała z położną i mówiła że dziecko chce żeby jej przynieśli już umyte ubrane że nie chce na brzuch od razu urodzonego, a oni i tak jej takie umarzane położyli :P Powtarzała kilka razy żeby je zabrali umyli ha
ja bym chciala ,zeby mi dali od razu,ale zeby wytartli z krwi czy jakiegos niewiadomo czego :P

Ale tez mam kolezanke, ktora poprosila o umyte i ubrane

Fajnie- jesli sie zastosuja do takich roznych pomyslow hehe

Stary 2015-01-06, 14:17   #3487
zielona butelka
Zakorzenienie

Hej babeczki.

Byliśmy dziś na KTG kontrolnym, przy okazji lekarka też zrobiła USG czy łożysko się nie odkleiło. Jest OK, ale trafiłam na lekarkę, która jak mantrę powtarzała, że co prawda niewielkie, ale jest ryzyko wewnątrzmacicznego obumarcia płodu ( zauważcie jak antypatycznie to brzmi, kurcze lekarze są jak roboty jakieś, nie nazywają dzieci dziećmi, tylko płodami. Jaki płód? 34 tydzień! To Klara moja jest!). Kazała mi podpisać i zaparafować przy zdaniu , że mimo ryzyka..... pacjentka odmawia hospitalizacji.
Jak ją zapytałam na czym ma polegać hospitalizacja, to powiedziała, że no mielibyśmy Panią pod kontrolą i moglibyśmy od razu reagować, gdyby działo sie coś złego. Na co ja.... jakoś budyń nie zaszwankował tym razem, pytam: jakie będą objawy. To mi łaskawie powiedziała, że w takim i takim przypadku i że mam niezwłocznie do nich jechać, jakbym coś takiego zauważyła. Więc de facto, nie muszę być w szpitalu, bo jeśli zauważę te objawy, to wsiadam w auto i jestem w 5 minut u nich a na IP mają obowiązek przyjąć mnie wtedy od razu i bez gadania. A to podpisywanie, ze jestem świadoma ryzyka, to mogą sobie w d... wsadzić.
Jutro mam znów przyjechać na KTG, więc zatrzymuję męża w domu, nie pójdzie do pracy i pojedziemy. Zrobili mi też USG i też jest ok. Łożysko nieodklejone. Tylko to straszenie mnie zdenerwowało. W każdym razie jestem w domku, mąż szykuje obiad i jest mi tu na pewno znacznie lepiej niż w szpitalu. Oszczędzam się i tyle.

Emdzik.... bardzo Ci współczuję tych dłoni. U mnie też spuchnięte i zdrętwiałe opuszki prawej ręki. Lewa w miarę ok. Nacisk muszę mieć na tę połowę prawą, bo noga tak samo. W nocy najgorzej. NIe ma znaczenia, czy ręka jest zgięta czy wyprostowana, drętwieje. Liczę na to, że po porodzie minie.

MalaDT - czasem tak jest, że ma się wszystkiego dość, jeszcze w naszym stanie. Logoasia w sumie napisała, to co i ja uważam. Nie odsuwaj jej, bo potem może być gorzej z relacją między wami, jak sie pojawi młodsze, któremu będziesz z urzędu okazywała więcej zainteresowania, bo będzie przyssany do Ciebie na amen. No i wtedy kto wie, jak córcia zareaguje, jeśli teraz nie wyprostujesz relacji. Może ona podświadomie się tego boi i dlatego stała się problematyczna. Kto wie?

Buziam was mocno!
Chyba sobie kupię koszulę nocną dziś i lekki szlafroczek.
Mąż mówi, że ja tak tę torbę pakuję od tygodnia, że jeszcze wykraczę ten wcześniejszy poród( to apropos sytuacji z upadkiem), że ten " na wszelki wypadek" jakbym przywoływała. Ech.. mężczyźni.
zielona butelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 14:18   #3488
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Ewa śliczne zakupy Ciesze się że noga lepiej.

Ja to chyba jestem opanowana w tych klockach i mi się wydaje że to Tż będzie chciał za szybko jechać. Nie chciała bym żeby mi wody szybko odeszły bo wtedy to już będę musiała jechać wiadomo.
Do domu powinnam wrócić to bym więcej robiła może szybciej by mnie wzięło
Stary 2015-01-06, 14:20   #3489
1141655
Zakorzenienie

Zielona noooooo pięknie powiedziała..płodu.. yyyyyyyyyy na tym etapie płodami już na pewno nie są.
Ale dobrze, że jest ok wszystko. Uważaj na siebie zatem. Dobrze, że masz tak blisko szpital

Mój wczoraj widząc moją histerię kazał zrobić listę czego jeszcze nie mam z wyszczególnieniem -w jakim sklepie może to kupić

Stary 2015-01-06, 14:22   #3490
d_a_r_i_a
Rozeznanie

Madzia wzielam nospe. Dzwonilam do ginki, mówi ze gdyby cos dodatkowo zaczęło się dziać to zeby przyjechać. Jak nie to jutro 12.30 się widzimy wg planu...

Jeju jaka Ty biedna jesteś z tymi rękami... Ja doswiadczylam takiego dretwienia tylko incydentalnie wczesniej(jak mam ataki nerwicy) no i teraz w ciąży... Ale jak Ty masz to ciągle...to naprawdę wspolczuje...

Biała fajnie ze sobie to juz zalatwilas ja tez miałam taki plan..ale wskazania do CC wiec zamiast położnej zainwestuje w komfortowy pokój po... I powiem Ci ze ja jak widzę szczupłe wystrojone laski na obcasach to tez łapie dola...bo ja w tej ciazowej kurtce i butach emu(mój TŻ się z nich zawsze nasmiewal, teraz nie ma odwagi komentować) tak się kulam...

Zmierzylam cukier po małym śniadaniu 2 godziny i było 96... Wiec jakaś dziwna huśtawka..jutro tez pomierze...
d_a_r_i_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 14:23   #3491
emdzik
Zakorzenienie

Ja jak dostanę skurczę to będę pewnie tak panikować że od razu do szpitala będę chciała jechać
Ale pewnie moja mama będzie tak na mnie gadać, że se jeszcze wmówie, że nie rodzę i w ogóle nie pojadę
Nie no zobaczymy.. tego się chyba naprawde nie da rady przewidzieć.
Może mi najpierw wody odejdą.. to wtedy od razu będę jechać. Zobaczymy.

MamaZuzi neurolog mi mówiła że zostaje tylko operacja... ale szczerze też mówiła że wcale mi jej nie poleca bo często to nawraca, a jeszcze mogą coś źle zrobić - tak się często zdarza.
Ale fakt jak robiłam rok temu to badanie i jak odebrałam wynik to ryczałam jak nic... takie rzeczy tam pisały że masakra :/

Biala fajnie, że będziesz pod taką opieką.. widać, że jesteś spokojna dzięki temu

Dziewczyny, fakt.. te ręce są straszne, ból też, nie życzę nikomu.. ale sobie tak mówie że i tak dobrze, że je mam, pocierpie w nocy, troche w ciągu dnia... ale jednak mam dwie ręce.. a inni nie mają, i mają gorzej!

Ewa ale piękne ciuszki! super, że na nie trafiłaś było warto

Jejku ale jak Was czytam, o tych skurczach, czopach.. to naprawdę jesteście blisko

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 14:23   #3492
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
Ewa śliczne zakupy Ciesze się że noga lepiej.

Ja to chyba jestem opanowana w tych klockach i mi się wydaje że to Tż będzie chciał za szybko jechać. Nie chciała bym żeby mi wody szybko odeszły bo wtedy to już będę musiała jechać wiadomo.
Do domu powinnam wrócić to bym więcej robiła może szybciej by mnie wzięło
no wlasnie moj tez chyba taki bedzie opanowany- CHYBA
bo na SR wypytywal kiedy nagle szybko musimy jechac do szpitala jak jakie oznaki, kiedy mozemy spokojnie byc w domu i takie tam

jej jak ja sie ciesze,ze my poszlismy do tej SR, widze, ze mojemu to duzo dalo i ja tez widze jak on sie tym wszystkim interesuje ...wczesniej wydawalo mi sie,ze on taki chlopek roztropek na żywioł pójdzie

i zapowiedzial mi,ze nie bedzie nic jadl podczas mojego porodu,zeby mi przykro nie bylo ze ja nie moge
bo polozna opowiadala o mezu w Gdansku gdzies ponoc, ze Mc donalda czy KFC z okien widac, i facet nie wytrzymal rozumiecie ?????????///

Stary 2015-01-06, 14:24   #3493
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
Na SR teraz mielismy,ze najwiekszym marzeniem poloznych i ogolem najwiekszy sens ma przyjechanie do porodu z 5 min skurczami;p ale mowia,ze jak sie pierwszy raz rodzi i w ogole to nie ma opcji by tyle w domu wytrzymac :P
a ja tak wyczekałam w pierwszej ciąży.
o 2iej nad ranem obudziła mnie srakunka zwiastunka i po niej zaczęły się skurcze i tak do godz 7 czekałam aż będą konkretne i dopiero wtedy pojechałam i w szpitalu 1,5 h skakałam na piłce i o 9.15 urodziłam pierwsze dziecko w wieku 30 lat. Wszyscy byli zdziwieni że taka stara pierworódka a tak szybko poszło.

Ewek śliczny kombinezon

Cytat:
Napisane przez zielona butelka Pokaż wiadomość
pytam: jakie będą objawy. To mi łaskawie powiedziała, że w takim i takim przypadku i że mam niezwłocznie do nich jechać, jakbym coś takiego zauważyła. Więc de facto, nie muszę być w szpitalu, bo jeśli zauważę te objawy, to wsiadam w auto i jestem w 5 minut u nich a na IP mają obowiązek przyjąć mnie wtedy od razu i bez gadania.
a jakie to objawy?
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 14:26   #3494
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Zielona- wrrr co za bezduszna lekarka

Stary 2015-01-06, 14:26   #3495
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość

Jejku ale jak Was czytam, o tych skurczach, czopach.. to naprawdę jesteście blisko
a wiesz jak jest najczesciej...czopowe chodzą jeszcze długo bez czopów ....skurczowe, kurczą się też kawał czasu, a zaskakują z nienacka te z sączącymi się nagle w nocy wodami
jak moja Angela. Nic jej nie było. wizytę miała , wszystko super, pozamykana
i 1 w nocy wody

Stary 2015-01-06, 14:26   #3496
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Zielona to nie chodzi o to że oni Cie nie przyjmą ale oni się zabezpieczają przed tym gdyby coś się stało że byłaś poinformowana o ryzyku. A lekarka mogła delikatniej to przedstawić ale dla większości lekarzy to my jesteśmy tylko sztuką do obalenia
Stary 2015-01-06, 14:26   #3497
zielona butelka
Zakorzenienie

Objawy oczywiste: twardy bolesny brzuch, brak ruchów PŁODU, krwawienie z dróg rodnych. No tego się nie da raczej przegapić....niezależnie od miejsca, w którym przebywasz.
Stary 2015-01-06, 14:27   #3498
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
a ja tak wyczekałam w pierwszej ciąży.
o 2iej nad ranem obudziła mnie srakunka zwiastunka i po niej zaczęły się skurcze i tak do godz 7 czekałam aż będą konkretne i dopiero wtedy pojechałam i w szpitalu 1,5 h skakałam na piłce i o 9.15 urodziłam pierwsze dziecko w wieku 30 lat. Wszyscy byli zdziwieni że taka stara pierworódka a tak szybko poszło.

Ewek śliczny kombinezon

a jakie to objawy?
Ewcik pierwszy raz od wczoraj parsknęłam śmiechem
o mamo
kocham Cię

Pięknie CI to poszło. też chcę tyle wytrzymac.
mam plan, bede do was wtedy pisac na forum,ze jadeeeeeeeee, a wy piszcie mi wtedy NIE NIE - siedz w domu

Pewnie objawy o ktorych pisze Zielona to jakies krwawienie. to swiadczy min o odklejajacym sie lozysku... tak mi tlumaczyla polozna

Stary 2015-01-06, 14:31   #3499
maladT
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za wsparcie. w ramach fajnej atmosfery pogadałam duzo z córcią a potem sie do siebie przytuliłysmy i zasnełysmy. Małą od rana głowa boli i to był główny powod jej niejechania... a my rodzice fantastyczni jej nie uwierzylismy bo od świat codziennie ja łepek boli a po paru minutach od tego ona szaleje po domu. nie wiem co o tym myslec. czy isc do lekarza czy obserwowac. Moja mama mowi ze to moze byc na tle nerowym... sama juz nie wiem. ogolnie to powoli mysle o jakims psychologu dla niej. Nawet maz o tym kiedys wspominał, ale serio to na razie tylko takie myslenie na przyszłosc...

Emdzik strasznie mi przykro ze tak do wiwatu daja Ci te rece. Mam nadzieje ze po ciazy sie zdecydowanie poprawi

Ja dzis dobra jestem... wstałam zjadłam płatki śniadaniowe z bananem, a teraz wstałam i zjadłam chipsy paprykowe i zapiłam colą... 100% zdrowego jedzenia... a za 3h bede jesc kebaba bo sobie u meza zamowilam, bedzie przejezdzał koło naszej budki to zajedzie.... jutro musze dzień lepiej zaplanowac jedzeniowo

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 14:31   #3500
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Aga dobry gościu Już sobie wyobrażam co bym Tż zrobiła w takiej sytuacji
A Angela Twoja miała najlepiej raz dwa złapało a ja czekam, czekam, czekam i dupa wielka ooo
Stary 2015-01-06, 14:33   #3501
martu_la
Rozeznanie

Przyszła paczka fajnie, mogę zaczac pakowac torby do szpitala
martu_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 14:36   #3502
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Mała Ty to u M zamów pojemnik na mocz bo ja Ci obiecuje że będzie u nas pierwsze spięcie forumowe jak Ty na te badania jutro nie pojedziesz

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Chyba muszę się ewakuować bo Tż już mi gada że od rana przed komputerem siedze :P
Stary 2015-01-06, 14:37   #3503
1141655
Zakorzenienie

Mala - fajnie, że dogadałaś się z córcią jakoś teraz I ta głowka jej ajjajajjj, lepiej skonsultować z lekarzem... na tle nerwowym też może być przecież <tuli>
Jedzenie pierwsza klasa bardzo mi się podoba
Przyłączyłabym się chętnie

Paulina mój jakby tak zrobił, to zostałby wykopany z sali bez możliwości powrotu na pewno

Opowiadała nam też położna, że jak obejmowała swój rząd nad oddziałem kilka lat temu, to w każdej sali porodowej był tv. Ona je zlikwidowała. Bo panowie byli bardziej zainteresowani tv niż rodzącą partnerką :/
Opowiadała nam przypadek faceta w trakcie mistrzostw piłki nożnej..... masakra co ;]

Stary 2015-01-06, 14:41   #3504
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martu_la Pokaż wiadomość
Przyszła paczka fajnie, mogę zaczac pakowac torby do szpitala
super:p

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

mała dobrze że z córka pogadalas

ja przy pierwszym skurczu jadę do szpitala bo mam wizje rozwalonej szyjki od szwu i mnie to przeraza

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 14:43   #3505
martu_la
Rozeznanie

Madzia biedna jestes z tymi rekami, mam nadzieje, ze po porodzie Ci przejdzie

ewek000super ciuszki, Agatka bedzie slicznie wygladac.

zielona butelka ciesze sie, ze wszystko dobrze u Was, a lekarka jakas bezduszna chyba, przeciez to nasze ukochane dzieciątka, a nie płody.

maladT I super, ze sobie z corcia pogadałas, moze rzeczywiscie ja ta glowka boli, w koncu nas jak cos boli to tez nie mamy na nic ochoty, a dziecko tez ma do tego prawo. Obserwujcie, a w razie W do lekarza.
martu_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 14:43   #3506
emdzik
Zakorzenienie

Zielona.. co za... jak można tak powiedzieć ehh
Mi nawet wczoraj jak lekarz wszystko tłumaczył i mnie uspokajał to mówił " najważniejsze, że DZIECKO rośnie, że DZIECKO kopie, że DZIECKO czuje się dobrze itp"

Ilonka haha bączki po cebuli muszą być

Daria leż i odpoczywaj, nic nie rób dzisiaj i mam nadzieję, że na wizycie wszystko będzie dobrze

Aga weeeźźźź się :P mi się o dziwo do porodu specjalnie nie spieszy.. tzn ja dalej chce urodzić 30 stycznia, więc mam jeszcze trochę czasu więc te czopowe, skurczowe, rozwierające mogą rodzić pierwsze

27.01.2015 <3
Stary 2015-01-06, 14:43   #3507
maladT
Zakorzenienie

ja tam chce wody chlupniecie i koniec... srakunka nie bo to straszne było ostatnio... przeczysciło mnie tak że myslałam ze kupa z obiadu z mojej komunii idzie... a podobno tego no nie wszystko udało mi sie wyproznic chyba bo jak sie potem połoznej pytałam czy sie stegowałam to mi mowi ze nie mam sie martwic o to bo ona zwyczajna... nosz mogła chociaz zaprzeczyc... chociaz zapachu to ja nie czułam... czułam tylko bol rozrywajacy mnie od środka

Co do tego płodu... sama bym ta babe chyba płodem nazwała... nosz dziecko zaraz nawet wczesniakiem nie bedzie a ta płodem go nazywa... juz nawet katolicy by nazwali je dzieckiem

Aga co do tv... juz widze jak ja tu ledwo daje rade a moj ogląda programy z cieżarowkami typu ICe road Truck czy o kopaniu złota... juz kurna ja bym go tak kopneła ze by własny film mogł nakrecic pt. Jak żona skopała mi jajka

Oliwka 07.02.2015

Edytowane przez maladT
Czas edycji: 2015-01-06 o 14:46
Stary 2015-01-06, 14:51   #3508
emdzik
Zakorzenienie

Mala Cieszę się, że się dogadałyście z córą oby było codziennie tak miło, a z głową ehh wiesz lepiej zawsze iść i sprawdzić i być spokojnym, mnie za młodego też często głowa bolała,mama ze mną wszędzie chodziła.. chociaż w końcu nic nie wykryli.. może i racja że z nerwów też.

Marta aaa super, że paczka przyszła

27.01.2015 <3
Stary 2015-01-06, 14:55   #3509
zielona butelka
Zakorzenienie

To ja miałam dziś kiepski obiad... bo wątróbka, ziemniaczki i buraczki. A fuuuj, ale dobre było, choć to nie pizza
Stary 2015-01-06, 14:57   #3510
maladT
Zakorzenienie

własnie wypełniam ten plan porodu ze strony Rodzic po ludzku... matko 6 lat temu to było nie do pomyslenia... ciekawe czy ktokolwiek na to spojrzy chociazby

Oliwka 07.02.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości