Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-06, 14:43   #3451
andzya
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość

Mam jeszcze pytanko do mamuś. Czeka mnie zakup fotelika i chcę kupić taki montowany tyłem do kierunku jazdy, nie mamy isofixa. Czy któraś z was taki ma? Wpadł mi w oko maxi-cosi mobi ale na fotelik.info nie ma ocen bezpieczeństwa
nie spotkałam się z tym, żeby ten pierwszy fotelik nie był montowany tyłem do kierunku jazdy. Wszystkie takie są
Nie miałam isofix i też nie było problemu, montowałam pasami.
Stary 2015-01-06, 14:52   #3452
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
SPA
Nie martw się, miałam to samo kilka dni temu i dziewczyny powiedziały, że to normalne
A bo mam wizytę akurat w 18 tygodniu
A Ty chodzisz na nfz czy prywatnie?
Bo ja idę w czwartek (16tydz) i na 99% będzie bez usg i tak się zastanawiam skąd lekarz będzie wiedział, że z dzieckiem jest wszystko ok
jejku dziękuję Ci bardzo, cieszę się że to się zdarza i że wszystko może być w porządku

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Kochany, kochany! A z tymi bólami to pewnie tak jak dziewczyny piszą. Miewałam takie w poprzedniej ciąży a w tej nawet nie. Widać co ciąża to inne dolegliwości.
Za to zaczyna mi się pojawiać pewien ból innego rodzaju, którego doświadczyłam w pierwszej ciąży - rwa kulszowa :/ na razie to takie małe ukłucia w pośladku, krótkie i mało bolesne ale wiem co zwiastują
no na pewno każdy ma inne dolegliwości, ale jednak jestem przewrażliwiona i co chwilę mnie coś martwi taka moja natura... szczególnie, że w moim otoczeniu ostatnio poroniły 4(!!!) koleżanki i też się tego boję

a co do ukłucia w pośladku- kilka razy już to miałam! tylko w ogóle nie wiązałam tego z ciążą a raczej z tym, że za długo byłam na zimnie- gdy siedzę w domu nic takiego mi się nie zdarza

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 14:55   #3453
elinka21
Zakorzenienie

U mnie przynajmniej raz w tygodniu takie bole podbrzusza sie zdarzaja napoczatku panikowalam dzwonilam do gin kazala przyjezdzac zbadala i ok wiec widocznie tak ma byc, macica wiazadla sie naciagaja wiec ma prawo pobolec

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 15:01   #3454
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
nie spotkałam się z tym, żeby ten pierwszy fotelik nie był montowany tyłem do kierunku jazdy. Wszystkie takie są
Fotelik pierwszy musi być montowany tyłem do kierunku jazdy Najlepiej na tylnym siedzeniu, jeśli ktoś montuje z przodu musi usunąć poduszki powietrzne
Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
jejku dziękuję Ci bardzo, cieszę się że to się zdarza i że wszystko może być w porządku
no na pewno każdy ma inne dolegliwości, ale jednak jestem przewrażliwiona i co chwilę mnie coś martwi taka moja natura... szczególnie, że w moim otoczeniu ostatnio poroniły 4(!!!) koleżanki i też się tego boję
Na pewno wszystko w porządku
U mnie też dużo osób poroniło i dlatego dość długo czekałam z mówieniem, że jestem w ciąży
Stary 2015-01-06, 15:09   #3455
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
też chce iść na 4d tylko zastanawiam się czy nie lepiej jak dziecko większe będzie?
Ja jak byłam na USG 3d w 33tc to mi lekarz powiedział, że w sumie to trochę za późno, bo za mało widać wtedy na usg, że lepiej do 24tc, w 33 w sumie buzię pooglądałam troszkę ale to jedynie typowo "do pooglądania" i slabe widoki

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

takie dość nie wyraźne były w 33, ja myślę że pójdę między 21-24tc na 4d
jesuismagnifique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 15:53   #3456
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ciezka_sytuacja Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, króre chodzą do lekarza prywatnie. Właśnie nie wiem jak to jest z tym usg, czytałam że powinno się zrobić 3 razy obowiązkowe usg w ciąży. Ale nie wiem jak to się ma do prywatnych wizyt, czy ja mogę sobie zażyczyć usg na każdej wizycie jeśli chodzę do lekarza prywatnie?? W końcu słono płacę za każdą wizytę, do tej pory miałam 2 usg i byłam na dopiero na 2 wizytach, pierwsza wizyta by potwierdzić ciąże, na drugiej było robione usg genetyczne. Za niecałe 2 tyg kolejna wizyta, będzie to 17 tyg więc na usg połówkowe za wcześnie. Ciekawa jestem czy lekarz mi zrobi usg?

A jak to jest u Was? Będziecie miały usg na każdej wizycie? Nawet jeśli lekarz nie zaproponuje Wam usg to będziecie się o nie upominały?
Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
wiesz ja na kazdej wizycie mam usg. wizyty wypadaja mi srednio co miesiac i tak mam badanie na fotelu najpierw a pozniej podgladanie maluszka nie musze o nic prosic bo w cenie wizyty jest usg

u mnie standardowo jest tak samo - ważenie, tętno, fotel, usg

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty było super
Serduszko bije dzidzia ma 64.4mm i jest to 12t6d. Tp mam na 15 lipca. Wszystko jest w normie i następne usg mam na 2 marca dopiero ale najważniejsze ze malec rośnie. Jeszcze tylko zadzwonię do położnej sie umówić za 2tyg.

super ! bardzo fajnie że maluszek OK

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
U mnie przynajmniej raz w tygodniu takie bole podbrzusza sie zdarzaja napoczatku panikowalam dzwonilam do gin kazala przyjezdzac zbadala i ok wiec widocznie tak ma byc, macica wiazadla sie naciagaja wiec ma prawo pobolec
mnie boli codziennie, ale coz poczac przyzwyczailam sie juz ze ta ciąża jest przeciwienstwem poprzedniej

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 16:29   #3457
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
A jak to jest u Was? Będziecie miały usg na każdej wizycie? Nawet jeśli lekarz nie zaproponuje Wam usg to będziecie się o nie upominały?
Ja miałam usg robione na każdej wizycie, zresztą z tego powodu między innymi chodzę prywatnie żeby mieć dokładne badania, za to płacę.

Nie odczuwam żadnych bóli podbrzusza - tylko w pierwszym miesiącu, ale znowu zaczęły boleć mnie piersi, zwłaszcza rano po przebudzeniu.
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 16:31   #3458
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Ja miałam usg robione na każdej wizycie, zresztą z tego powodu między innymi chodzę prywatnie żeby mieć dokładne badania, za to płacę.

Nie odczuwam żadnych bóli podbrzusza - tylko w pierwszym miesiącu, ale znowu zaczęły boleć mnie piersi, zwłaszcza rano po przebudzeniu.
A gdzie chodzisz i ile płacisz jeśli można wiedzieć?
Ja niby chodzę na nzf i luxmed ale w obu mam po 3/4 usg
Stary 2015-01-06, 16:37   #3459
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Ja się raz upomniałam, dr nie chciała robić usg bo tydzień wcześniej robiłam na nfz i się jej przyznałam, ale wyprosiłam

W ogóle widzę, że do dziwnych lekarzy chodzę, nikt mnie nie waży .. a że sama nie wiem ile ważę i nie mam wagi w domu to nijak nie mogę kontrolować co i jak ...
Stary 2015-01-06, 16:45   #3460
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Ja się raz upomniałam, dr nie chciała robić usg bo tydzień wcześniej robiłam na nfz i się jej przyznałam, ale wyprosiłam

W ogóle widzę, że do dziwnych lekarzy chodzę, nikt mnie nie waży .. a że sama nie wiem ile ważę i nie mam wagi w domu to nijak nie mogę kontrolować co i jak ...
Mnie na nfz też nie ważyli jeszcze, lekarz pytał po prostu ile ważę (na szczęście mam wagę w domu choć nie wiem czy ona dobrze pokazuje).
W luxmedzie najpierw chodzę do pielęgniarek
A u Ciebie w karcie ciąży nie wpisali początkowej wagi
Bo to dziwne bo skąd później mają wiedzieć czy wszystko ok
Stary 2015-01-06, 16:49   #3461
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Ja za każdym razem jestem ważona, mierzą mi ciśnienie, wywiad, badanie na fotelu i usg. Poza tym tam gdzie chodzę jest pod sufitem podwieszany monitor na którym pojawia się obraz z badania usg więc bardzo wygodnie mozna wszystko zobaczyć, nie trzeba się skręcać na leżance
Stary 2015-01-06, 16:50   #3462
gda
Zakorzenienie

Cytat:

a co do ukłucia w pośladku- kilka razy już to miałam! tylko w ogóle nie wiązałam tego z ciążą a raczej z tym, że za długo byłam na zimnie- gdy siedzę w domu nic takiego mi się nie zdarza
Ja też mam często takie ostre bóle, głównie miesiączkowe. Też mam myśli, że może nie będzie serduszka na usg w czwartek.... Ale nie boję się tego jakoś strasznie na szczęście, będzie co będzie...

Cytat:

Mnie pani waży, ale ja w domu codziennie kontroluję wagę. Teraz znowu schudłam kolejny kilogram. Zaraz dojdę do wagi z przed pierwszej ciąży, łał
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 17:00   #3463
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
Ja za każdym razem jestem ważona, mierzą mi ciśnienie, wywiad, badanie na fotelu i usg. Poza tym tam gdzie chodzę jest pod sufitem podwieszany monitor na którym pojawia się obraz z badania usg więc bardzo wygodnie mozna wszystko zobaczyć, nie trzeba się skręcać na leżance
ja też mam tak samo, do tego zawsze dostaję opis wizyty wydrukowany na kartce A4 ze wszystkimi informacjami
Stary 2015-01-06, 17:03   #3464
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Sikorka, bo my z tych samych okolic chyba 😉 mozna spytać do kogo chodzisz w luxmedzie?

Dziewczyny foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy, bezpieczniejsze niż te przodem do kierunku jazdy.
My mieliśmy wlasnie maxi cosi, w komplecie z wózkiem nabyty 😉

Gratuluje owocnych wizyt 😉

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 17:18   #3465
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Sikorka, bo my z tych samych okolic chyba 😉 mozna spytać do kogo chodzisz w luxmedzie?

Dziewczyny foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy, bezpieczniejsze niż te przodem do kierunku jazdy.
My mieliśmy wlasnie maxi cosi, w komplecie z wózkiem nabyty 😉

Gratuluje owocnych wizyt 😉
A Ty z okolic Krk?
Chodzę zwykle na Lubelską do Dr. Bobrzyńskiej.
Z tego co wiem to wszystkie foteliki do 9 czy 13kg można podpiąć pasami tyłem zresztą takie są przepisy, że dziecko musi tyłem siedzieć
W ogóle proponuję zrobić spotkanie w krk jak się troszkę ociepli bo jest nas tu więcej
Stary 2015-01-06, 17:28   #3466
201608010929
Konto usunięte

Skoro już mowa o bezpieczeństwie w czasie jazdy to mam pytanie: jak to jest z pasami? Z tego co wiem to kobiety w widocznej ciąży nie mają obowiązku ich zapinać w czasie jazdy ale jak to wygląda w praktyce, jeśli zatrzyma mnie policja?
Stary 2015-01-06, 17:40   #3467
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:

ja miałam raz tak na wizycie (chodzę prywatnie), że lekarz skontrolował moje wyniki badań, zbadał mnie na fotelu i mówi do mnie, że dzisiaj usg nie będzie.. ale ja do niego, że jak to tak, ja chcę - to stwierdził, że skoro chcę to nie ma problemu Teraz na tej wizycie którą będę miała (2 tyg po usg prenatalnym) też wg niego nie ma potrzeby robić usg, ale będę miała.

Cytat:
Napisane przez malenstwo1988 Pokaż wiadomość

W poniedziałek 12.01 mam wizytę, któraś też ma w tym dniu?
Ja mam tego dnia wizytę o 17:20

Cytat:
Skoro już mowa o bezpieczeństwie w czasie jazdy to mam pytanie: jak to jest z pasami? Z tego co wiem to kobiety w widocznej ciąży nie mają obowiązku ich zapinać w czasie jazdy ale jak to wygląda w praktyce, jeśli zatrzyma mnie policja?
Policjant nie zrobi problemów, takie są przepisy. Widoczna ciąża to widoczna ciąża. Ale ja osobiście nie wyobrażam sobie jazdy bez pasów. Jakieś półtora roku temu tkwiłam w korku z powodu wypadku - prowadziła ciężarna.. do tego przesadziła z prędkością....wyleciała przez przednią szybę - niestety poniosła śmierć na miejscu, to samo dziecko... ja sobie planuję zakupić adapter do pasów. Kilkadziesiąt złotych kosztuje ale zawsze bezpieczniej....
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 17:41   #3468
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
W widocznej ciąży nie trzeba zapinać ale gdzieś oglądałam, że powinno się bo i tak to jest bezpieczniejsze niż bez pasów.
W jednej z książek pisało jak dokładnie zapinać pasy ale niestety nie pamiętam w której w każdym bądź razie pas ma przechodzić pod brzuchem, nie może być na brzuchu.
Stary 2015-01-06, 17:45   #3469
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Policjant nie zrobi problemów, takie są przepisy. Widoczna ciąża to widoczna ciąża. Ale ja osobiście nie wyobrażam sobie jazdy bez pasów. Jakieś półtora roku temu tkwiłam w korku z powodu wypadku - prowadziła ciężarna.. do tego przesadziła z prędkością....wyleciała przez przednią szybę - niestety poniosła śmierć na miejscu, to samo dziecko... ja sobie planuję zakupić adapter do pasów. Kilkadziesiąt złotych kosztuje ale zawsze bezpieczniej....
Nawet nie wiedziałam, ze coś takiego istnieje ja już czuję dyskomfort jak zapnę pasy, cisną mnie w brzuch
Stary 2015-01-06, 17:45   #3470
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem jakie są teraz regulacje, gdy byłam w poprzedniej ciąży słyszałam o tym ale... JA CAŁĄ CIĄŻĘ MIAŁAM ZAPIĘTE PASY.

Pasy dobrze zapięte nie uciskają mocno brzucha, a jeśli tak to można kupić specjalną część do pasa za kilkadziesiąt zł.
Nie wyobrażam sobie narażać swojego życia i dziecka.

Słyszałam gdzieś, że policjant ma prawo wlepić mandat za niezapięcie pasów ciężarnej, ale nie zagłębiałam się w to bo jak już mówiłam wcale nie interesował mnie ten temat. Jestem bardzo ostrożna we wszystkim.
Stary 2015-01-06, 17:59   #3471
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie dok ladnie tak samo... vis a vie leżanki wisi monitor i wszystko pieknie widac, babeczka wskaznikiem pokazuje

Cytat:
tak jak piszą dziewczyny - nie trzeba, ale jako kierowca nie dałabym rady bez... strasznie dziwnie sie czułam jak próbowałam w poprzedniej ciąży... ja pas poprostu wyciagalam bardziej by szedł pod brzuchem...

tez sluyszalam o przypadkach roznych - takich ze wlasnie matka i dziecko zgineły przez niezapiete pasy, ale znam historie gdzie pas się zacisnął, doszło do krwawienia, dziecko się urodzilo ale nie przezyło... (winny byl inny kierowca).... ja w ciazy mam stracha do auta jako pasazer i kierowca, ciesze sie w sumie ze teraz nie mam swoich 4 kolek chociaz na latko chcialabym juz miec ...

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 18:59   #3472
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Mnie na nfz też nie ważyli jeszcze, lekarz pytał po prostu ile ważę (na szczęście mam wagę w domu choć nie wiem czy ona dobrze pokazuje).
W luxmedzie najpierw chodzę do pielęgniarek
A u Ciebie w karcie ciąży nie wpisali początkowej wagi
Bo to dziwne bo skąd później mają wiedzieć czy wszystko ok
No wpisali, tak jak u Ciebie spytał mnie po prostu ile ważę a ja strzeliłam 60 kg .. nie mam zielonego pojęcia czy dobrze ... kiedyś ważyłam mniej ale trochę przytyłam, nie wiem czy dobrze się wstrzeliłam no ale mniejsza o to .. na oko będę widziała jak coś będzie nie tak (w sensie na centymetry, tutaj doskonale wiem ile gdzie )

Cytat:
wow .. no to u mnie ani na nfz ani w klinice .. na nfz dopiero po 20 tyg będę do położnej chodzić i pewnie ona będzie to robić a do kliniki jeździłam do tej pory do babki, która mi robiła zabieg, ostatnio powiedziała mi jednak, że ciąż zazwyczaj nie prowadzi i żebym wybrała innego dr (mają tam 3 tylko od ciąż). W sumie trochę głupio wyszło, mogła mi to powiedzieć wcześniej .. ale fakt, że jeździłam do niej żeby mi ustawiała leki a teraz już zeszłam ze wszystkiego i pewnie dlatego mnie przekierowała.
Stary 2015-01-06, 19:22   #3473
cicha1990
Rozeznanie

u mnie tak samo na kazdej wizycie warzenie cisnienie fotel i usg tylko to cisnienie mi skacze na wizycie i mnie lekarka opiernicza bo normalnie mam niskie a w karcie ciazy glupoty zapisane bo wysokie.. no ale coz^^
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 19:25   #3474
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jesuismagnifique Pokaż wiadomość
Nie wiem jakie są teraz regulacje, gdy byłam w poprzedniej ciąży słyszałam o tym ale... JA CAŁĄ CIĄŻĘ MIAŁAM ZAPIĘTE PASY.

Pasy dobrze zapięte nie uciskają mocno brzucha, a jeśli tak to można kupić specjalną część do pasa za kilkadziesiąt zł.
Nie wyobrażam sobie narażać swojego życia i dziecka.

Słyszałam gdzieś, że policjant ma prawo wlepić mandat za niezapięcie pasów ciężarnej, ale nie zagłębiałam się w to bo jak już mówiłam wcale nie interesował mnie ten temat. Jestem bardzo ostrożna we wszystkim.
ja też całą ciąże jeździłam w pasach,a jestem czynnym kierowcą. Trzeba je tylko odpowiednio ułożyć i nic nie będzie cisnęło. Bez pasów czułabym się jakbym siedziała na kiblu

dziewczyny, help ! jestem chora, ale to dramatycznie. Mam okrutnie, ale to okrutnie zatkany nos, a właściwie obrzękniętą błonę śluzową, nie wiem już co robić nie mialam tak w pierwszej ciąży, któraś z Was coś do nosa stosowała? Jakieś krople?
Stary 2015-01-06, 19:34   #3475
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, help ! jestem chora, ale to dramatycznie. Mam okrutnie, ale to okrutnie zatkany nos, a właściwie obrzękniętą błonę śluzową, nie wiem już co robić nie mialam tak w pierwszej ciąży, któraś z Was coś do nosa stosowała? Jakieś krople?
A nie masz możliwości podejść do rodzinnego? Lepiej może nie ryzykować brania na własną rękę. Ogólnie to ciężko z lekami dla kobiet w ciąży, mnie ostatnio gardło bolało to się okazało, że nawet płukać dentoseptem nie mogłam...

Edytowane przez Sikorka0204
Czas edycji: 2015-01-06 o 19:35
Sikorka0204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 19:39   #3476
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Może spróbuj zrobić sobie parówkę?
Mi poleciły koleżanki jak byłam przed świętami chora, trochę pomogło oczyścić nochala.
Po prostu zalej wrzątkiem łyżkę soli, głowa pod ręcznik i wdychaj nosem wypuszczaj ustami ile dasz radę
Stary 2015-01-06, 19:50   #3477
Kropkaa
Rozeznanie

Andzya ja mieszkam w stanie Wisconsin i tutaj Dr rekomenduje 2 USG a jeśli po połówkowym jest coś nie tak to wtedy na więcej.Chyba chodzi o kwestie pieniędzy bo za następny USG to które ma powiedzieć o sercu,wątrobie itp. będziemy musieli zapłacić z 750 dolarów nie licząc badania krwi i moczu…

Jejku jak u mnie zimno na zewnątrz jest -18;/cały tydzień ma być fala mrozów,jutro ma być najzimniejszy dzień.

Zapuszczam paznokcie dzień:2
Kropkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 19:54   #3478
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
A nie masz możliwości podejść do rodzinnego? Lepiej może nie ryzykować brania na własną rękę. Ogólnie to ciężko z lekami dla kobiet w ciąży, mnie ostatnio gardło bolało to się okazało, że nawet płukać dentoseptem nie mogłam...
mój tato jest lekarzem, wg niego nie mogę nic oprócz soli morskiej, która nic mi nie daje jak sobie przypadkiem w nocy zajrzałam do nosa to się przestraszyłam jak zobaczyłam to co tam jest

Cytat:
Może spróbuj zrobić sobie parówkę?
Mi poleciły koleżanki jak byłam przed świętami chora, trochę pomogło oczyścić nochala.
Po prostu zalej wrzątkiem łyżkę soli, głowa pod ręcznik i wdychaj nosem wypuszczaj ustami ile dasz radę
robię inhalacje inhalatorem z soli fizjologicznej od trzech dni i nic ...
jestem zdesperowana

Cytat:
Napisane przez Kropkaa Pokaż wiadomość
Andzya ja mieszkam w stanie Wisconsin i tutaj Dr rekomenduje 2 USG a jeśli po połówkowym jest coś nie tak to wtedy na więcej.Chyba chodzi o kwestie pieniędzy bo za następny USG to które ma powiedzieć o sercu,wątrobie itp. będziemy musieli zapłacić z 750 dolarów nie licząc badania krwi i moczu…

Jejku jak u mnie zimno na zewnątrz jest -18;/cały tydzień ma być fala mrozów,jutro ma być najzimniejszy dzień.
to strasznie mało, a wydawałoby się, że w usa opieka medyczna zdecydowanie lepiej wygląda niż u nas
Stary 2015-01-06, 19:55   #3479
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
ach widzicie, bo ja się pytam o fotelik dla większego dzieciaczka dlatego do mamuś adresowałam je, do tych już oficjalnych
Do małego mamy Maxi Cosi CIti SPS do 13kg (przeczytałam ostatnio, że jedyny dopuszczony w samolotach, to chyba od niedawna bo jak go wybieraliśmy to nie było takiej informacji). A teraz szukam jakiegoś dla większego szkraba choć mały waży jeszcze koło dziewiątki, to ledwo się łapie, ale już zaczyna być za długi na obecny fotelik. Wiem, że te tyłem do kierunku jazdy są bezpieczniejsze również przy większych dzieciach i zastanawiam się czy któraś forumowa mamuśka taki ma dla starszego szkraba?

Cytat:

każda z nas się tego boi ja się czuję dobrze i to też mnie martwi, że to może oznaka czegoś niewłaściwego, póki nie będziemy miały dzidzi na rękach będziemy się obawiać najgorszego

a do tych dolegliwości to mi zawsze wychodzą jak się trochę przeciążę, dłuższy spacer, jakieś sprawy do załatwienia, wyjazd i wtedy pik ukłucie, w pierwszej ciąży to aż płakałam tak mnie w pewnym momencie ścięło. Korzystałam z laski!!! Najgorsze trwało kilka dni i minęło jak ginka zapowiadała koło dwudziestego któregoś tygodnia

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość

Zgadzam się z Tobą w 100%. Sama jazda w pasach w pewnym momencie jednak przestaje być komfortowa, ja sobie kupiłam taki adapter bo planowałam dłuższą podróż do teściów z której nic nie wyszło bo musiałam już leżeć ale korzystałam przy dojazdach do SR, gina itp i bardzo sobie chwaliłam, kupiłam używany na allegro za około 50zł z wysyłką. Przytrzymywał mi pas pod brzuszkiem, dzięki czemu pas mnie nie uciskał a mnie w ciąży każdy ucisk na brzuch drażnił, spodnie bardzo szybko zmieniam na większe albo z "golfem", żeby mnie nie cisnęło, a rajstopy to w ogóle dramat teraz jak mają ciasną gumkę. Jakoś się stresuję, że Groszka ciśnie

Cytat:
Popieram, albo zadzwoń do gina bo czasem lekarze nie wiedzą co mogą dać ciężarnej albo karmiącej mnie często odsyłali do gina czy to dentysta czy rodzinny. Rodzinny mi przy karmieniu leki zapisał, których nie należy brać przy karmieniu, mimo, że się upewniałam, czy są dopuszczalne. Farmaceuta mi odradził. Niestety w wielu aptekach nie można się poradzić farmaceuty, spotkałam się wielokrotnie wręcz z wrogością i odsyłaniem do lekarza gdy mówiłam, że chcę coś na przeziębienie a jestem w ciąży. Na pewno jednak nie wszędzie tak jest

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 20:04   #3480
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
ja też całą ciąże jeździłam w pasach,a jestem czynnym kierowcą. Trzeba je tylko odpowiednio ułożyć i nic nie będzie cisnęło. Bez pasów czułabym się jakbym siedziała na kiblu

ja przy moim mega przeziębieniu na początku ciąży stosowałam:

3x filiżanka mleka z masłem i miodem (łyżeczka tego i tego)
4x psikałam wodą morską
i conajmniej 5 herbat z 1 1/2 łyżki soku z dzikiej róży (w sklepie eko, zawiera dużo witaminy C)
2x dziennie płukanie gardła naparem z szałwii
3x dziennie po 2 psiki tantum verde (tu gin powiedział, że to można stosować w ciąży i każdej ciężarnej poleca)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości