|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49628748]Monika a nie możesz jutro na pomoc świąteczną skoczyć? Bo dzisiaj to już trochę późno, ale jutro zaraz po 18-tej czy 19-tej może? Muszą zapewnić jakaś opiekę
[/QUOTE]wiem, że muszą, ale też nie chcę go ciągać po dyżurnych przychodniach i czekać nie wiadomo ile w kolejce z chorymi, żeby gorzej nie było... na dodatek ja i tak jutro do 22 w pracy. zadzwonię z rana tam gdzie prywatnie chodzimy, może się jeszcze uda
|
|
|
|
#3212 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Renia nie jestem nauczycielką, po prostu wzięłam kilka dni urlopu
|
|
#3213 |
|
Zadomowienie
|
Monika,a gdzie Ty w Lublinie mieszkasz? u nas dobra przychodnia jest na porebie...
I mi to tez ewidentnie wyglada na trzydniowke. Wysypka drobna czerwona na brzuszku i pleckach? Jesli tak to na 99% trzydniowka i lekarz Ci nic nie da...bo goraczka juz przeszla... A bostonka to podobnie z goraczka ale wysypka wystepuje w postaci babli na stopach,dloniach,ustach i czesto w jamie ustnej... i rzeczywiscie teraz panuje wLublinie a to dziiadostwo mocno zakazne jest. u nas za to wiatrowka w domu wiec a temacie krosteczek jestem obcykana.... Zbliza mi sie termin badan prenatalnych i coraz bardziej sie stresuje... czekam na ruchy Malenstwa,bo wtedy bede przynajmniej wiedziec,ze jest OK. Na wizycie doktor powiedzial,ze macica rosnie wiec Maluszekk tez i mam sie nie stresowac. Ale to nie takie latwe... |
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko- ja mam medelę na prąd i też sobie chwalę.
Napisałam, że badziewie bo z piersi nie zawsze mleko wyciąga a mały ssak-laktator tylko na cycku i juz ma prawie 7kg
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysypka na brzuchu i plecach, czerwona ale nie intensywna, zadnych babli, delikatna ale nie taka drobniusienka, ze 2 mm plamki. Goraczka bardzo wysoka jednej nocy byla, kolejnej ponad 38 ale bez lekow, nast nic, w ciagu tych dni tez bez goraczki. Kciuki za prenatalne. Ja ruchy czuje od miesiaca ale tylko wieczorem jak sie poloze i to nie zawsze. W ciagu dnia jak latam czy cos robie nie czuje. Wiec niby czuje a nie uspokaja mnie to wcale. |
|
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Agata-impreza w domu czy w lokalu?
Jak się mieszka po remoncie?
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
impreza w lokalu na szczęście....
a po remoncie cudownie lubi tam spać i spędzać czas i wie że to sypialnia i zaraz zasypia
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
Tosia śpi ze mną/nami- chociaż Tz-et raczej teraz zasypia w salonie i tak mu mija każda noc
przy Tosi robię wszystko inaczej niż przy Kasi...
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2015-01-06 o 22:01 |
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
Monika A może wapno by pomogło na wysypkę?
Barbie Merry Christmas Jak to jest świętować dwa razy?Zeberko My też śpimy w 3 i jest coraz trudniej, ciężko się obrócić, niewysypiamy się, bo bimy się mu krzywdę zrobić. Agatko Fajnie, że napisałaś |
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
super, bo nie muszę wybierać z którą rodziną spędzę wigilię i święta. w grudniu świętujemy z moja stroną, w styczniu z tż. poza tym na drugie święta jestem gościem, więc to już na luzaku. nie muszę nic szykować, sprzątać itp., tylko idę objadać innych.
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
fiol- w trójkę czyli jaki zastaw?
Staś śpi sam?![]() Monika- też o wapnie myślałam tyle, że dziecku to chyba jedynie takie specjalne dla dzieci trzeba...
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2015-01-06 o 22:36 |
|
|
|
#3222 | |||||
|
Zakorzenienie
|
szkoda
to za następny cykl Cytat:
Cytat:
za wizytę [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49607295]Cześć ![]() Jestem na bieżąco, ale nie wiem co komu... Choroba mnie rozwaliła na maxa, leżę od soboty... Dzisiaj wyszłam z domu, bo wreszcie ruszyliśmy sprawy budowy, złożyliśmy wnioski o przyłącza elektryczne i wodne i właśnie zamówiłam projekt ostatecznie stanęło na takim: http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...m5492074fa3b6f super projekt ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Od dwóch dni Was nadrabiałam W niedzielę wieczorem wróciliśmy z gór, było bardzo fajnie ![]() Wczoraj byłam u mojej gin sprawdzić czy mi coś rośnie w tym cyklu no i jest szansa, do końca tygodnia się okaże (u mnie owulacja występuje bardzo rzadko więc to nie takie oczywiste że coś będzie). Mam tez plan ustalony na wszystkie opcje, jak będzie ciąża to od razu dostałam receptę na heparynę, żeby brać od razu od dwóch kresek, a jak nie będzie ciąży to w następnym cyklu stymulacja (bo w naturalnych cyklach to u mnie masakra, wczoraj był 16 dzień cyklu a owu mi się nawet jeszcze nie zbliżała) No w każdym razie dzieje się i jest plan, a to jest to co lubię. Wiem ze być może będę musiał poczekać na efekty ale jak jest plan to już coś
|
|||||
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko S. śpi sam, nie chce do nas, wczoraj JA chciałam go poprzytulać do spania, a on pokazuje, że chce do łóżeczka.. Bardzo jest do niego przywiązany
|
|
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
fiol- to super, że Staś lubi swoje łóżko, Kasia czasem chce pobyć u nas ale zazwyczaj idzie z którymś z nas do swojego pokoju
- ostatnio uwielbia czytanie przed snem, sama pokazuje które wierszyki mamy czytaćkilka dni temu nie wiedziałam czego ona po książce szuka a ona uparcie kartki przewraca i powtarza pytającym tonem "hop-hop, hop -hop'? szukała utworu Tuwima "Skakanka" ![]() poza tym prym wiedzie "Rzepka" za każdym razem jak czytam "Oj, przydałby się ktoś na przyczepkę" to ona woła "ja, ja" i pokazuje na siebie
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
chciałabym żeby J. spał sam. nawet tuż przy łóżku, ale żeby w łóżeczku spał, a on od początku tej ciąży śpi ze mną, obejmuje moją kołdrę, włazi na moją poduszkę jeśli mnie nie ma jeszcze w łóżku. ja jeszcze jestem w stanie uśpić go w łóżeczku, ale i tak przechodzi na łóżko jak tylko się położę spać (nie wiem gdzie mu wyłączyć ten czujnik), tż-owi nie daje się do łóżeczka położyć.
|
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
ewusia- plan jest to i efekty będą
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam miejsce do pediatry, ale na wieczór dopiero. czyli albo wezmę zwolnienie, albo nie będę miała czym pojechać do pracy jak zostawię tż samochód z fotelikiem.
|
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Monika My od początku uczyliśmy S. zasypiać w łóżeczku, czasem się opierał, płakał, ale akceptował, a o od jakiegoś czasu chce tylko łóżeczko. F. jest całkiem inny i pewnie on będzie wyprawiał cyrki z zasypianiem
![]() Może J. podświadomie czuje, że coś się stanie? Tzn może wyczuwa jakąś nerwowość? Może potrzebuje więcej bliskości czy czasu tylko dla niego? |
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
Monika- Jakub będzie pewnie bardzo zazdrosny jak urodzisz...
A będzie musiał oddać swoje łóżeczko czy kupujecie drugie małe?
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co z łóżeczkiem, nie zmieścimy w sypialni naszego łóżka, łóżeczka dla dziecka i nowego łóżka dla niego. może na początek przeniesie się do swojego turystycznego i będzie w sypialni, albo będzie spał z tż w drugim pokoju, też w turystycznym, ale to raczej nie przejdzie. nie mam pomysłu
|
|
|
|
|
#3232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#3233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49615724] Chyba będę musiała zostawić tę szopkę i choinkę w oknie do wiosny [/QUOTE]![]() ja się cieszę, że kupiłam mobilne lampki (na baterie) i mogę sobie wszędzie przyczepić. I Królewicz też ![]() gdzie kupujesz? (Kokosanka Wczoraj poprasowałam całą stertę różowych ciuchów (wierząc mojej pralce 20 kg)... i rzygam różem. Dostaliśmy masości od przyjaciół (ale tylko róż - naturalsy nosił ich syn), jednocześnie zwrot ciuchów po-Torresowych. Bosh, z jaką radością patrzyło mi się na rzeczy czarne, granatowe... kolorowe... już wyhaczyłam kilka i poprzekładałam ten róż, bo inaczej... blllleeeeeeeeeeee
|
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberkp Tosia kochana
Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3235 |
|
Konto usunięte
|
Cześć
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie, najlepszości
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
Pani - dobre z tym rozem. Mialabym podobne odczucia. Na szczescie Ewcia prawie nie ma rozu. Moje dziecie bedzie duzo bardziej niebieskie niz rozowe
![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Wysypka troche bledsza z rana ale nadal jest. |
|
|
|
#3238 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas od wczoraj goraczka ponad 38 bez zadnch innych objawow @:-(
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Dostałam wyniki zespołu antyfosfolipidowego nie mam ich teraz przed sobą ale oba wyniki mam w granicach 3 z hakiem... To chyba dobrze?? Ewusia kciuki za was
Edytowane przez Słodkaaa Czas edycji: 2015-01-07 o 09:17 |
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.

[/QUOTE]

Jak to jest świętować dwa razy?
to za następny cykl