Mamusie Majowe 2015!!! cz.4 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-06, 21:12   #2341
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!!! cz.4

to ja jeszcze tylko dodam (żeby za dużo dziś nie mędrkować) że tylko 5% dzieci rodzi się w terminie porodu, a od 38 tygodnia liczy się ciążę jako "na terminie" czyli potencjalnie mogący zacząć się poród w każdej chwili.
i wracam do "zróbmy sobie wnuka" w temacie dzieci
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 21:15   #2342
loluska
Zakorzenienie

Hej mamuśki Pierwszy spacer z Tż zaliczony A była dziś taka piękna pogoda Jak będzie tak w weekend to mamy iść ze znajomymi pod las zrobić ognicho

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
spokojnej nocy niech Ci się nie śnią majtasy .
Na szczęście nie śniły :P
Co do ucisków przez dzidzie i takiego rozpychania to też czasami takie coś czuję, ale póki co nie było to jakoś nieprzyjemne

capriola_87

Na znieczulenie raczej się nie nastawiam...

ola

dużo sił wszystko musi się ułożyć

fistaszek
fajne ubranka!

mykofenolan mofetilu
dobrze jest mieć kogoś na tym forum kto ma taka wiedzę

Cytat:
Ja z dziecięcych pomysłów córki mojej koleżanki zapamiętałam doskonale tekst na widok porannego wzwodu tatusia "o fuuuuj tata ma kupę" bo zobaczyła go niby rano w samych bokserkach
Leżę!!!

Jutro jadę na krew a potem do rodzinnego na EKG, poświecę cyckami

Co do wanienki, ja mam zamiar stawiać ją na dwóch krzesłach z oparciem i kąpać będę w kuchni bo mam piec kaflowy i będzie tam cieplutko

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 21:16   #2343
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
Myszonka, oglądaj! serio
po pierwsze - to jest piękne i wzruszające - sam moment narodzin
po drugie - lepiej być przygotowaną nawet na najgorsze, niż potem bać się niewiadomego - bo to chyba gorszy strach;
po trzecie - mamusie majowe będą miały piękne porody
Ja jednak wolę nie oglądać
Co do 3 pkt to w 100% się zgadzam

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 21:56   #2344
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

zagłębiam się w ten sklep z linków bdsklep i znalazłam taki zestaw startowy do karmienia piersią: http://www.tommeetippee.pl/product/z...ia-poczatkowy/ a właściwie to: http://www.bdsklep.pl/tommee-tippee-...rsia,id-206047 - jest w promocji jakiejś, tylko czy to się przydaje?
w karmieniu piersią jestem zielona kompletnie.
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 22:51   #2345
mzgz
Rozeznanie

[QUOTE=scotasia;49626934]Mzgz wow, już żadnego usg nie będziesz mieć?? Chyba bym nie wytrzymała, choćby pod koniec musiałabym zrobić usg, żeby znać mniej więcej masę i ułożenie maluszka.

Scotasia, położne sprawdają to ręcznie z tego co mi wiadomo. Tzn jak jest jakiś problem to wtedy zrobią dodatkowe usg ale jeśli wszystko jest według nich ok to nie. Co kraj to obyczaj, będąc w ciązy ani razu nie byłam u ginekologa!!! - wszystko załatwia się z lekarzem rodzinnym, położną i człowiekiem od usg. Wszystkie badania w szpitalu są za darmo i w razie innych problemów typu nadciśnienie, cukrzyca , tarczyca kierują Cie do odp departamentu na comiesięczne badania i wizyty. Także jak dla mnie jest ok.

Nadzieja, tu też Epidural jest na porządku dziennym. Na wstępie zamierzam poprosić o podwójną dawke .... Marna ze mnie matka- polka bohaterka. Jakbym miała wybór to poprosiłabym żeby to bocian jednak przyniósł

Edytowane przez mzgz
Czas edycji: 2015-01-06 o 22:54
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 23:16   #2346
kasienka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
kssienka, kto jak kto, ale powiem Ci ze Ty masz tyle w sobie siły, że podziwoam Cie na kazdym kroku! Takze musi byc dobrze i na pewno dasz sobie radę
dziękuję Ci kochana
trzymaj kciuki za mnie bo jutro wybieram się z "pt" po meble do sypialni-powiedzmy dla dziecka... ciężki dzień przede mną
Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
czasami mam wrażenie, ze gówno się ułoży... nic się nie ułoży.
Oleńka przytulam Cię mocno
Cytat:
Czy to normalne, że dziecko się tak w brzuchu kotłuje?? nie mam na myśli kopniaczków... Tylko takie wiecie wypiecie się z jednej strony gdzie brzuch się robi twardy? dziś jak juz się wypielo i myślałam, że już bardziej się nie da, tymczasem w tym samym momencie poczułam coś jakby rozpieranie pod żebra -jakby dziecko prostowalo nóżki i główką się wbijalo? I jak namacałam to poczułam ręką główkę (tak mi się wydaje....) Poza tym Zabolało to rozpieranie i to dziś nie pierwszy raz taki kocioł tylko kolejny... Tez tak macie ??
Moje na razie się nie kotłuje, kopunia mamunię i kizia łapkami
Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
a i to mit, że wszy biorą się z brudu - moja starsza myje głowę codziennie, ma długie, śliskie włosy i jak widać ją te robaki polubiły
oczywiście że mit
sama coś wiem i to sporo o wszawicy, bo miałam ją mnostwo razy
nawet w liceum załapałam kiedyś
niestety tak samo kochają mnie wszelkie robaki/muchy/komary
a nie mam się za brudasa
Cytat:
Ja z dziecięcych pomysłów córki mojej koleżanki zapamiętałam doskonale tekst na widok porannego wzwodu tatusia "o fuuuuj tata ma kupę" bo zobaczyła go niby rano w samych bokserkach
hahahahahahhahaha

melduję że byłam ze znajomymi w kinie na Hobbicie, ciężko mi było wysiedzieć ale dałyśmy radę z córcią Film fajny, polecam

a teraz uciekam spać, bo muszę się nastawić psychicznie na dzień jutrzejszy dobranoc

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 01:20   #2347
Nadzieja87
Zakorzenienie

Witam się nocną porą
Obejrzeliśmy "pacyfikatora", potem "7 dusz" a teraz spać nie mogę ;( jak tylko polozylismy się spać rozbolał mnie tak dziwnie brzuch... Był niby miękki, nie stawiał się a czułam dość mocny ból między pępkiem, a Bożenką..
Takiego jeszcze nie czułam, coś jak kolka ale też nie do końca, bo jakby mi ktoś skórę i tez coś pod nią rozciągał z całej siły :/ dobrze chociaż, że maluch się ruszał, bo juz miałam przed oczami wizję PC zjadłam jednak magnez, nospe, Tz mnie przytulił ciepłe dłonie przyłożył do brzucha i jakoś ukoiło to moje bóle i przetrwałam najgorsze, ufff.
Przy okazji zorientowałam się, że TŻ nie ma bladego pojęcia jakiech rozmiarów jest dziecko... I na tym etapie i przy porodzie walnął mi na początku jak się tak wiłam i syczałam pod nosem, że dziecko ma 5 cm a ja już tak marudze.... Yyyy z deka się pomylił wiec musiałam go oswiecić. Widzę też, że konieczne jest wspólne usg, bo czasem zachowuje się jakby nie miał zielonego pojęcia o bożym świecie
A i jeszcze musze pomarudzić, że ciągle chce mi się siku ledwo zdążę się dźwignać z sedesu, a już bym chętnie siadła i sikala dalej

A co do dzieci to takich śmiesznych tekstów się już nasluchalam masę, ale ten był zdecydowanie moim faworytem ciekawe jakimi hasłami będzie strzelać to nasze dziecię ale znając charakterki rodziców to nudno nie będzie

Nic to idę spać.... Może w końcu senność wygra nad moczem i innymi bólami... Dobranoc

Aha! Kasia, powodzenia jutro i wytrwałości

---------- Dopisano o 02:20 ---------- Poprzedni post napisano o 02:07 ----------

Mzka, moja znajoma tutaj chciała grać twardą i powiedziała wypełniając plan porodu, że ona epiduralu nie chce.... Tymczasem po terminie dostała w szpitalu 2 dawki żelu na szyjkę i odeszły jej wody....Jak przyszło co do konkretnych boli porodowych to ponoć chodziła po ścianach i jak tylko lekarka powiedziała, że "to nie są lata '80 (czy jakoś tak) gdzie rodziło się bez znieczulenia" to od razu przestała zgrywać bohaterkę i zgodziła się na znieczulenie
Po wszystkim powiedzieli jej ze miała takie koszmarne bóle, bo poród był już bez wód, praktycznie na sucho i ze i tak długo, bo 9 h porodu wytrzymała bez środków przeciwbólowych....

Edytowane przez Nadzieja87
Czas edycji: 2015-01-07 o 01:21
Nadzieja87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-07, 01:20   #2348
agnes188
Zakorzenienie

Nadzieja ja tak codziennie do 4 spac nie mogemilych snow

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 01:22   #2349
Nadzieja87
Zakorzenienie

Teraz już serio serio spadam, póki mnie nic nie boli
Ty też już się do snu przymierzaj kochana dobranoc, spokojnej nocy
Stary 2015-01-07, 01:24   #2350
agnes188
Zakorzenienie

Ja leze ale nawet jak tel odloze to sie krece wiec do 3 nawet nie probuje sie ulozyc

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 03:06   #2351
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

ehhh położyłam sie po 23 i od 2:30 już z nie śpię codziennie mam problem żeby przespać chociaż 6 godzin w nocy. Rano wstaje razem z TZ i nie śpię w dzień ...
zamiast korzystać ze snu póki mogę to ja się kulam pól nocy
i jeszcze glodna sie robię...

Nadzieja ja tez tak mam z sikaniem czasami zrobię siusiu i idę z psem to nim zejdę na dół to już mi się chce i musze skrócić biedakowi spacerek bo nie idzie wytrzymać a bywa tez tak ze czuje ze mi się chce po czym mala się poruszy i jak ręką odjął

Widzę ze pojawiły sie linki do bdsklep, z czystym sumieniem mogę ich polecić co prawda nie kupowałam tam dziecięcych rzeczy tylko takie do domu ale wszystko bylo ok a i ceny korzystne.

Polecam również http://www.aptekagemini.pl/ wg mnie bardzo niskie ceny i duży asortyment. Zostawiłam tam w tym miesiącu 370 zl na dziecia i troche na moje ciążowe witaminy

Swoja droga tyle naskrobałyście ze 2h wieczorem was nadrabiałam

Ehh juz po 5:00...

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...

Edytowane przez strzalka44
Czas edycji: 2015-01-07 o 04:09
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-07, 06:15   #2352
mimi_77
Zakorzenienie

Witam sie w pierwszy, normalny roboczy dzien bo swietach. Zbieram sie do pracy, juz troche tesknie za tymi moimi dzieciakami. Nie wiem jak to bedzie jak juz w lutym bede musiala isc ma l4... nie zobacze ich do wrzesnia. Pewnie przyjdzie jakas nowa na zastepstwo i przestana mnie lubic ehh zzylam sie z tymi maluchami

Obiecuje jak nie bede miala duzo na glowie to dzis wieczorem nadrobie was.

Zycze milego dnia

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 07:46   #2353
irenka78
Rozeznanie

Hej, witajcie po świetach, jak miło usiąść z kawką i śniadankiem w ciszy przed kompem, w końcu jestem sama Gabi i mąż wybyli do swoich obowiązków a ja mogę się byczyć do 13.30 normalnie już miałam dosyć tych wolnych dni...
Nadrabiam Was gaduły...
bezinteresowną...
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 07:52   #2354
jagodowa07
Zadomowienie

Heja ja już pokonałam glukoze! nie jest takie złe jak bardzo słodka herbata z cytryną na całe szczęście miałam swoją dużą szklankę i dodalam troszkę zimnej wody i poszło. A jak ktoś nie ma to dają w małym plastikowym kubeczku teraz dwie godziny trzymajcie kciuki za utrzymanie tego
Stary 2015-01-07, 07:57   #2355
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
to ja jeszcze tylko dodam (żeby za dużo dziś nie mędrkować) że tylko 5% dzieci rodzi się w terminie porodu, a od 38 tygodnia liczy się ciążę jako "na terminie" czyli potencjalnie mogący zacząć się poród w każdej chwili.
i wracam do "zróbmy sobie wnuka" w temacie dzieci
Ja mogę urodzić i te 2-3 tygodnie przed terminem niż w 42 tc jak córkę

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Witam się w słoneczny aczkolwiek mroźny poranek dzisiaj wizyta

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 08:02   #2356
irenka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Heja ja już pokonałam glukoze! nie jest takie złe jak bardzo słodka herbata z cytryną na całe szczęście miałam swoją dużą szklankę i dodalam troszkę zimnej wody i poszło. A jak ktoś nie ma to dają w małym plastikowym kubeczku teraz dwie godziny trzymajcie kciuki za utrzymanie tego
trzymam

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

hej też mam dzisiaj wizytę trzymam mocno kciuki za Twoją i też mam "plan" urodzić 2 tyg przed terminem zapodam sobie murzynka rozpakowywacza i jadę na porodówkę ...

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

p.s. murzynek to taki placek
bezinteresowną...

Edytowane przez irenka78
Czas edycji: 2015-01-07 o 08:00
Stary 2015-01-07, 08:03   #2357
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Witam się nocną porą
Obejrzeliśmy "pacyfikatora", potem "7 dusz" a teraz spać nie mogę ;( jak tylko polozylismy się spać rozbolał mnie tak dziwnie brzuch... Był niby miękki, nie stawiał się a czułam dość mocny ból między pępkiem, a Bożenką..
Takiego jeszcze nie czułam, coś jak kolka ale też nie do końca, bo jakby mi ktoś skórę i tez coś pod nią rozciągał z całej siły :/ dobrze chociaż, że maluch się ruszał, bo juz miałam przed oczami wizję PC zjadłam jednak magnez, nospe, Tz mnie przytulił ciepłe dłonie przyłożył do brzucha i jakoś ukoiło to moje bóle i przetrwałam najgorsze, ufff.
Przy okazji zorientowałam się, że TŻ nie ma bladego pojęcia jakiech rozmiarów jest dziecko... I na tym etapie i przy porodzie walnął mi na początku jak się tak wiłam i syczałam pod nosem, że dziecko ma 5 cm a ja już tak marudze.... Yyyy z deka się pomylił wiec musiałam go oswiecić. Widzę też, że konieczne jest wspólne usg, bo czasem zachowuje się jakby nie miał zielonego pojęcia o bożym świecie
A i jeszcze musze pomarudzić, że ciągle chce mi się siku ledwo zdążę się dźwignać z sedesu, a już bym chętnie siadła i sikala dalej

A co do dzieci to takich śmiesznych tekstów się już nasluchalam masę, ale ten był zdecydowanie moim faworytem ciekawe jakimi hasłami będzie strzelać to nasze dziecię ale znając charakterki rodziców to nudno nie będzie

Nic to idę spać.... Może w końcu senność wygra nad moczem i innymi bólami... Dobranoc

Aha! Kasia, powodzenia jutro i wytrwałości

---------- Dopisano o 02:20 ---------- Poprzedni post napisano o 02:07 ----------

Mzka, moja znajoma tutaj chciała grać twardą i powiedziała wypełniając plan porodu, że ona epiduralu nie chce.... Tymczasem po terminie dostała w szpitalu 2 dawki żelu na szyjkę i odeszły jej wody....Jak przyszło co do konkretnych boli porodowych to ponoć chodziła po ścianach i jak tylko lekarka powiedziała, że "to nie są lata '80 (czy jakoś tak) gdzie rodziło się bez znieczulenia" to od razu przestała zgrywać bohaterkę i zgodziła się na znieczulenie
Po wszystkim powiedzieli jej ze miała takie koszmarne bóle, bo poród był już bez wód, praktycznie na sucho i ze i tak długo, bo 9 h porodu wytrzymała bez środków przeciwbólowych....
Nadzieja, a kiedy badałaś ostatnio mocz?
Stary 2015-01-07, 08:13   #2358
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Witam się dziewczyny,
za wizyty trzymam kciuki.
Ja jutro.

Widzę, że nie wszystkie możecie spać, tak jak ja. Wkurza mnie to, bo potrafię przez niemalże całą noc kręcić się z boku na bok i nic! A rano wyglądam jak zombie. W dzień nie umiem zasnąć. Nie wiem co mi jest, zawsze byłam ogromny śpioch.
Stary 2015-01-07, 08:25   #2359
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Scotasia, położne sprawdają to ręcznie z tego co mi wiadomo. Tzn jak jest jakiś problem to wtedy zrobią dodatkowe usg ale jeśli wszystko jest według nich ok to nie. Co kraj to obyczaj, będąc w ciązy ani razu nie byłam u ginekologa!!! - wszystko załatwia się z lekarzem rodzinnym, położną i człowiekiem od usg. Wszystkie badania w szpitalu są za darmo i w razie innych problemów typu nadciśnienie, cukrzyca , tarczyca kierują Cie do odp departamentu na comiesięczne badania i wizyty. Także jak dla mnie jest ok.
Ja rozumiem brak usg ale np. brak comiesięcznych dowcipnych badań to już nie dla mnie. Czasem przecież szyjka skraca się przedwcześnie a nie ma żadnych symptomów, wtedy trzeba działać by donosić ciążę
Cytat:

Hej! Wczoraj jakoś zasnąć nie mogłam. Mąż z resztą też, młody się kręcił... pełnia jakaś czy co?
Właśnie szykuję śniadanko i mam zamiar upiec murzynka, wczoraj zobaczyłam zdjęcie i muszę go mieć połowę sobie zamrożę
obiad dla chłopaków mam od wczoraj a sobie ugotuję jakąś zupę warzywną i będzie na jutro... A jutro... Idę na badania i muszę wstać o 7:00 a najlepiej przed nie wiem jak to zrobię

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-07, 08:55   #2360
Santilia
Wtajemniczenie

Hej!
Ja dzisiaj tez pol nocy nie spalam.. TZ to samo. Pełnia była, ale nie wiem czy to przez to

Trzymam kciuki za dzisiejsse wizyty!

ja w przedszkolu i podstawowce tez kilka razy zlapalam wszy.. i pamietam jak mama wyczesywala takim bardzo drobnym grzebyczkiem, okropne to bylo:/

a wyobrazcie sobie ze jeszcze przed moim L4 do kierowniczki zadzwonili z przedszkola ze jej corka zlapala to paskudztwo i musza ja w tej chwili zabrac z przedszkola, bo jest w izolatce. Wiadomo jak to jest- rodzice w pracy, musieli zrobic to co na juz i dopiero po jakichs 4h ojciec mogl po nia jechac.. wiecie że nie dali Mlodej nawet obiadu? Bo byla w tej izolatce.. no i oczywiscie przez tydzien nie pozwolili jej przychodzic do przedszkola..

czas wstawac zr8bic jakies sniadanko i ogarnąć mieszkanie..

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 08:58   #2361
irenka78
Rozeznanie

Cytat:
Hej!
Ja dzisiaj tez pol nocy nie spalam.. TZ to samo. Pełnia była, ale nie wiem czy to przez to .
no właśnie pełnia też tak na mnie działa, kręcę się rzucam i zasnąć nie mogę pewnie wszystkie mamuśki odsypiać teraz będą tą ciężką noc .
bezinteresowną...
Stary 2015-01-07, 09:01   #2362
TienShan
Zakorzenienie

Santi ale bydlaki

Irenka nie wszystkie mają możliwość odsypiania niestety, choć może rzeczywiście położę się z młodym na drzemkę

Stary 2015-01-07, 09:02   #2363
myszonka88
Zakorzenienie

Hej
Współczuję wam bezsenności Ja przeważnie kładę się spać po 23 i wstaję o 7, później jeszcze dosypiam do 8 jak Tż pojedzie do pracy i na koniec 2-godzinna drzemka 16-18 Bez drzemki w dzień nie wiem czy dałabym radę stać na nogach po 20
za dzisiejsze wizyty!

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 09:20   #2364
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość

Nadzieja, tu też Epidural jest na porządku dziennym. Na wstępie zamierzam poprosić o podwójną dawke .... Marna ze mnie matka- polka bohaterka. Jakbym miała wybór to poprosiłabym żeby to bocian jednak przyniósł
No fakt, co kraj to obyczaj. A jak dziecko jest bardzo duże? Tego ręcznie chyba nie sprawdzą U nas niby pow.4kg robią cc, a u Was?

Cytat:
Trzymam kciuki za te dwie godz

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość

O ja też chętnie urodzę wczesniej Ale u mnie to raczej pewne, oby tylko nie za wcześnie Kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
trzymam

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

hej też mam dzisiaj wizytę trzymam mocno kciuki za Twoją i też mam "plan" urodzić 2 tyg przed terminem zapodam sobie murzynka rozpakowywacza i jadę na porodówkę ...

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

p.s. murzynek to taki placek
Dobrze, że dopisałaś, że chodziło o placek
To u mnie takim rozpakowywaczem była pizza Poleciłam potem ten sposób bratowej i następnego dnia urodziła

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Ja rozumiem brak usg ale np. brak comiesięcznych dowcipnych badań to już nie dla mnie. Czasem przecież szyjka skraca się przedwcześnie a nie ma żadnych symptomów, wtedy trzeba działać by donosić ciążę
Ale w sumie daleko nie trzeba szukać... moja siostra chodziła do gina w małej miejscowości na nfz. Też nie była badana co wizyta. Lekarz tylko pytał, czy wszystko ok Jak tak, to dziękuję i do wiedzenia Morfologię miała chyba ze dwa razy w ciągu całej ciąży. Też sobie tego nie wyobrażam..

Cytat:
a wyobrazcie sobie ze jeszcze przed moim L4 do kierowniczki zadzwonili z przedszkola ze jej corka zlapala to paskudztwo i musza ja w tej chwili zabrac z przedszkola, bo jest w izolatce. Wiadomo jak to jest- rodzice w pracy, musieli zrobic to co na juz i dopiero po jakichs 4h ojciec mogl po nia jechac.. wiecie że nie dali Mlodej nawet obiadu? Bo byla w tej izolatce.. no i oczywiscie przez tydzien nie pozwolili jej przychodzic do przedszkola..

czas wstawac zr8bic jakies sniadanko i ogarnąć mieszkanie..
O maskara, wypisałabym dziecko z takiego przedszkola od razu!!

Współczuję Wam, że nie możecie w nocy spać. Ja nie mam z tym problemu, tylko synek nam ostatnio histerie urządza Nie mam pojęcia o co chodzi. Obstawiam zęby Albo tak przeżywa jakieś wydarzenia z dnia.. nie wiem. Ale to jest straszne, jest taki półświadomy, krzyczy: "nie, nie", sam nie wie, czego chce. Na szczęście po kilku minutach się uspokaja.
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 09:24   #2365
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Współczuję Wam, że nie możecie w nocy spać. Ja nie mam z tym problemu, tylko synek nam ostatnio histerie urządza Nie mam pojęcia o co chodzi. Obstawiam zęby Albo tak przeżywa jakieś wydarzenia z dnia.. nie wiem. Ale to jest straszne, jest taki półświadomy, krzyczy: "nie, nie", sam nie wie, czego chce. Na szczęście po kilku minutach się uspokaja.
A wiesz, że mój też ostatnio potrafi się obudzić i krzyczeć "nie, nie, nieeee" i nie wiem o co chodzi zęby raczej nie, ma wszystkie poza piątkami, które jeszcze chyba nie wychodzą

Stary 2015-01-07, 09:25   #2366
brownsugar772
Raczkowanie

Hej Mamuśki

Jestem, wróciłam TŻ dziś rano wypłynął juz mi smutno i tak pusto bez niego, 6tyg osobno odliczanie czas zacząć oby szybko minęło
Ale skoro wyjechał to bede miała teraz czas zeby tu regularnie zaglądać
Widziałam zdjęcia w klubiku widze ze nie tylko mnie tak wydęło śliczne brzuszki
A z tych zdrowotnych spraw wczoraj byliśmy na wizycie wszystko w najlepszym porządku młody pieknie rośnie z szyjką też ok dalej mamy szlaban i siedzimy w domu, ale już nie musimy plackiem w łóżku leżeć wiec jest dobrze

Miłego dnia życzymy wszystkim z Leosiem
brownsugar772 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 09:28   #2367
scotasia
Wtajemniczenie

Tien u nas też są wszystkie ząbki poza piątkami. Ale dziś w nocy dałam mu pić, a potem chciałam (jak zwykle) zabrać butelkę. To wpadł w histerię, oddałam mu, a on gryzł zawzięcie smoczek. Dlatego pomyślałam o zębach. Jeszcze mi nasza "niania" podsunęła myśl, że może przeżywa coś z dnia, np. spotkania z psem - niedawno się jednego bardzo przestraszył. A wczoraj byliśmy u babci i tam jest pies, który go obskakiwał - przyjaźnie, ale mimo wszystko młody się przestraszył. Sama już nie wiem
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-07, 09:41   #2368
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Tien u nas też są wszystkie ząbki poza piątkami. Ale dziś w nocy dałam mu pić, a potem chciałam (jak zwykle) zabrać butelkę. To wpadł w histerię, oddałam mu, a on gryzł zawzięcie smoczek. Dlatego pomyślałam o zębach. Jeszcze mi nasza "niania" podsunęła myśl, że może przeżywa coś z dnia, np. spotkania z psem - niedawno się jednego bardzo przestraszył. A wczoraj byliśmy u babci i tam jest pies, który go obskakiwał - przyjaźnie, ale mimo wszystko młody się przestraszył. Sama już nie wiem
W weekend byliśmy w Centrum Nauki Kopernika i młoda też przeżywała w nocy taki jakby amok, niby śpi a płacze i się drze, ale też po kilku minutach sie uspokoiła, parę razy się tak budziła. U nas zęby to teraz powinien być lajt, bo ma wszystkie 5, więc ta jedna dwójka, trójki i czwórki to już pikuś

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 09:52   #2369
Santilia
Wtajemniczenie

http://allegro.pl/show_item.php?item=4947755950
paczta co mam

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 09:54   #2370
Emilia 25
404 Not Found

Ja dziś rano byłam na badaniu krwi na tsh. Zrobiłam zakupy, nadźwigałam się i teraz odpoczywam. Dostałam maila, że kurier do mnie jedzie. Podusia albo balsam. Wolę podusię.
Miałam dzisiaj sprzątać, ale chyba dziś się nie uda.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości