|
|
#1621 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o ból w połogu? Jest aż tak tragicznie? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
A co do połogu to pamiętam ze mi się przydarzyło jakieś zakażenie zy cos.
Wysokie CRP i gorączka. Wiec skończył na antybiotyku
|
|
#1623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Szybko chyba, nie?? ![]() Czyli z tego wychodzi, że jak zawsze u każdej inaczej ![]() Alkamor patrz co znalazłam-http://allegro.pl/lady-seksowna-pizama-do-karmienia-italianfashion-m-i4879405960.html
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-01-07 o 13:07 |
||
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja znajoma od początku nie chciała karmić piersią i od razu po porodzie poprosiła o tabletki na "zabicie" laktacji, nie pamiętam jak się nazywają.Ja typowego nawału nie miałam wcale Poldzik połóg to nic przyjemnego, taki dłuuuuugi okres i okropny zapach u mnie krwawienia było mało i trwało jakoś tydzień, dwa, pod koniec już bardzo skąpe. Prysznic z podmywaniem brałam kilka razy dziennie teraz mam bidet to będzie łatwiej
|
|
|
|
|
#1625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed porodem jak szukałam do szpitala chusteczek to najlepsze były jakieś ze sklepów typu lidl, itp., żadne pampersowskie itp. z markowych chyba tylko któreś huggisy były ok. Cytat:
_________ mignęło mi jeszcze gdzieś pytanie o podkłady jednorazowe a prześcieradełka na przewijak. używałam jednego i drugiego, tzn. zawsze miałam prześcieradełko na przewijaku żeby kłaść dziecko na materiale (a to wygodne bo wyprofilowane, nie zwija się) a nie zimnej ceracie, a na to miałam rossmannowskie/biedronkowe "jednorazówki". na początku sporo tego szło, bo a to dziecko siknęło, a to kupą się umazało. wygodne to i na wyjścia, żeby na czymś dziecko położyć do zmiany pieluchy, a nie komuś na łóżku czy na przewijaku na którym nie wiadomo co wcześniej było w galerii, w lecie i w wózku przewijałam, więc jakiś podkład zawsze miałam przy sobie. |
||
|
|
|
#1626 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aleeee taaak ciasnooooo że uhuhuhuh Cytat:
A do tego ja bałam zrobić się kupy Cytat:
Mi takie podkłady przydawały sie własnie najbardziej na spacerach, w odwiedzinach itp. |
|||
|
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam cc, więc na pewno inaczej niż po sn. rana długo mnie bolała/ciągnęła, sam fakt szwów, które wystają z rany przez 8 dób nie był komfortowy, bo ani to się ubrać normalnie (nawet już w domu), ani co. ciężko mi było się podnieść jeśli się położyłam, ale jak chodziłam to było ok. po zdjęciu szwów już dużo lepiej było. krwawienia jakiegoś strasznego nie miałam, raczej małe. w szpitalu codziennie dostawałam przeciwbólowe i dałam radę. |
|
|
|
|
#1630 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każda będzie robiła jak jej lepiej i wygodniej ![]() Cytat:
![]() Taka chcica przychodzi po porodzie? ![]() Mój się boi, że właśnie ciasno nie będzie tylko jeszcze tam zginie... ![]() ![]() Cytat:
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój się śmiał do położnych żeby ciasno zaszyły, potem się śmiał że chyba posłuchały |
|
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytałam o chusteczkach co wstawiła Monika i jestem w szoku
nie wiedziałam, że pampers i nivea to taki shit ![]() Huggies pamiętam miałam na początku, a potem to już rożnie Teraz będę bardziej świadomie kupować
|
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też szybko było, bo jakoś 4 tygodnie po...mieliśmy 2 rocznicę ślubu
|
|
|
|
#1635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale będę polowała na rossmannowskie, tami(?) jakoś tak
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pocieszę tż'ta bo on się nastawia biedny, że przez pół roku będzie posucha, a ja wcale nie rozwiewam jego myśli (żeby mieć ewentualne alibi gdyby mi się nie chciało )
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1639 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja też
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1640 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Idę dziś do fryzjera ![]() Cytat:
Cytat:
Ja też. Poleconym z potwierdzeniem odbioru. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się po wizycie
Bez wątpienia rośnie nam drugi syn i wagę ma już słuszną, bo 420 gram Wg lekarza wszystko ok, mały zdrowy, moja szyjka póki co ładnie trzyma (a bałam się po chorobie Julka czy się nie zmasakrowała od noszenia). Z racji że z twardnieniami brzucha się uspokoiło, mam pozwolenie zejść z dawki magnezu z 3x2 na 3x1 A na bolące spojenie doktorek powiedział, że tak się zdarza i nic nie poradzimy. Muszę wytrzymać do porodu
|
|
|
|
#1642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tyle musiałam czekać do następnej wizyty ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda ze sroka nie napisała o chusteczkach tesco. Ale z tego co pamiętam to gdzieś w komenatzrach było i wyszły mega dobrze.
|
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny- gratuluje synów!
ale nam sie chłopaków naroiło na forum- coraz więcej ich ![]() właśnie leci na ttv kossakowski- o porodzie sam też bedzie rodził. widziałam kiedyś ale tylko fragment ....lece patrzeć ![]() edit: obejrzałam.....ooofuck, ja cie ☠☠☠☠a ☠☠☠☠☠☠☠e, ja nie chce rodzić......... to jest jakaś masakra, albo dostane znieczulenie albo umre....... Edytowane przez industria Czas edycji: 2015-01-07 o 14:42 |
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1647 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Siedzę teraz i przeglądam strony gdzie można dostać jakieś próbki. Ale jakoś szału nie ma. Pamiętam, że kiedyś siostrze zamawiałam ale nie pamiętam z jakiej firmy, na pewno ta z popularnych..niebieskie/granatowe opakowanie
|
|
#1648 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja do łóżeczka kupuje takie prześcieradełko nieprzemakalne, ostatnio pani gadżet je reklamowała ![]() No i do łóżka coś, w razie jakby mi np wody odeszły nocą Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() cos Cię ostatnio pobolewa ten brzuszek.. moze łykaj magnez? |
||||
|
|
|
#1649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorzej było w szpitalu- bolał obkurczanie macicy przy każdym karmieniu dziecka. No i mega ilości krwi i tych wszystkich odchodów- fuuj! Potem było coraz lepiej- coraz mniej tej krwi. Jakoś 2-3 tygodnie i było po wszystkim chyba u mnie.Cytat:
eee tam, przecież czy sn czy cc każda rodząca przechodzi połóg (obkurczanie, oczyszczanie się macicy).
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

[/RIGHT]

u mnie krwawienia było mało i trwało jakoś tydzień, dwa, pod koniec już bardzo skąpe. Prysznic z podmywaniem brałam kilka razy dziennie