|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Cytat:
U nas na zabkowanie lekarze zalecaja lisc twardego wodorostu a zeli w ogole nie ma. Wiec zgadzam sie z marsi, ze to pediatry jeszcze nie skresla |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3242 |
Wtajemniczenie
|
noo niby tak, ale wolałam jednak jak spała w dzień i budziła się właśnie o 7
![]()
#3243 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3244 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Fifi samych wspaniałych dni ![]() Pstryczku biedny Kubuś ![]() Ifwka kurde to niefajnie się porobiło. A banany regulują pracę jelit tylko muszą być mocno dojrzałe, z brązowymi plamkami. I też bym radziła lekarza bo to trochę dziwne jest. Marsi Ewa miała to samo. Jak zmieniałam pieluszkę to często przykrywałam brzuszek tetrą. A po kąpieli body, pajacyk, skarpetki, niedrapki, czapeczka, zawinięta w kocyk i tak ją przystawiałam do piersi bo była strasznie zmarznięta. Ale wyrosła i teraz chce tylko chodzić boso, w nocy się odkopuje itp. Misia to i tak super z tym spaniem ![]() ![]() Nawijko współczuję problemów z oczami, mnie męczyło zapalenie spojówek za bajtla co chwilę. Dostawałam nawet jakieś maści, żeby profilaktycznie się smarować. Zdrówka dla chorujących! Mnie wczoraj popołudniu złapała gorączka ponad 39 i do północy nie umiałam zbić, leżałam jak zabita. Gardło spuchnięte, boli mnie każda część ciała. Oby Ewa się nie zaraziła. |
![]() ![]() |
![]() |
#3245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Filipku Sto lat dla Ciebie, rośnij zdrowy i wesoły |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3247 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do lekarza Meneq u mnie nie ma czegoś takiego jak lekarz pierwszego kontaktu: jest lekarz dla dzieci -pediatra, lekarz dla dorosłych - bardzo dobry, i taki niby medycyna pracy itp. Ten dobry - babka- absolutnie dzieci nie przyjmuje chyba zeby umierało to moze. To gościa nie ma co iść a pediatra wg mnie (pomijajać ten żel) nie bardzo jest wogóle. Poza tym jak widzisz ze dziecko boli to mu nie ulżysz, bo nie mówię tu o smarowaniu żelem żeby szybciej zasnęło. Obecenie jak już zrobi to jest tylko twardy. Wcześneij miała takie normalne. Dzisiejszy był bobkowaty ale miękki. Próbuję lekarz załatwić. Spróbuję na własną ręke jakies badania zrobić.
![]() |
#3248 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3249 |
Zadomowienie
|
Siedzę dzisiaj przy komputerze, zatem majulmi mój obiecany opis odstawienia od uu:
Długo się do odstawienia zbierałam, oczywiście najczęściej podczas nassilonych ssań nocnych, które wykańczały mnie fizycznie i psychocznie. Jednak ciężko było mi definitywnie odstawić bąbla, tym bardziej, że ja bardzo długo walczyłam o kp, chyba do 4 miesiaca biegałam po poradniach laktacyjnych, prowadziałam dzienniki karmień, walczyłąm z tym ch.o.l ernym laktarem dzień i noc co 3 godziny i mało co z niego kapało. Stanęło na karmieniu mieszanym, a kiedy rozszerzyliśmy dietę zostało samo kp. Od początku ciązy piersi miałam bardzo wrażliwe, zaciskałam zęby i karmiliśmy się dalej, chyba ok. 15 tygodnia ból w piersiach się bardzo nasilił, tak, że musiałam prosić Tomcia, żeby przerwał ssanie, bo ja niedawałam radę i to w sumie u mnie przeważyło, że zdecydowałam się, że konczymy. Poszło bardzo gładko i sprawnie, ale myślę, że kilka rzeczy się na to złożylo: W tym czasie jedną z ulubionych książeczek była ta o chorym kotku, kiedyś się też skaleczył i nakleiłam mu plastrem. Tak się złożyło, że w dzień kiedy postanowiłam go definitywnie odstawić miałam wizytę u fizjoterapeuty, chciałam, zeby przy okazji obejrzał młodego, więc wzięłam go ze sobą. Po rozmasowaniu pan stwierdził, że w miejscu gdzie mnie boli naklei mi plaster (taki co sportowcy czasem mają) i to był ten strzał w 10 u nas! Sam zaobserwował, że mamę boli, poszła do doktora, pan doktor obkleił mamę plastrem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zatem zycze powrotu do formy Oliwce. Powiem Ci tylko jedno, na moje oko to nie wyglada na zwykle zaparcia, bo przy zwyklych zaparciach najpierw jest stolec twardy a pozniej luzny, wiec dieta nic nie wskorasz chyba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3252 |
Zakorzenienie
|
Myślęże to moze jakiaś grzybica - bratowej kiedys lekarz sugerował jak jej syn miała zaparcia. no a jak nie to moze faktycznie psychicznie - wstrzymuje długo bo boi sie robić??
#3253 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Muszę się pochwalić, tzn. Ewę. Budowla z klocków - chopek siedzi na ławce, obok dom z grzybem i jabłonka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3254 |
Zakorzenienie
|
Misia Ty się ciesz z tego spania
![]() Moja zasypia 19-20. Ma dwie pobudki w nocy i wstaje o 6 rano ![]() No i rzadko kiedy uda mi się ja na drzemkę w dzień położyć. Niestety ale u nas brak smoczka oznaczał brak drzemki. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3255 | |||
Zakorzenienie
|
ja o brzuchu juz nawet nie wspominam. Nadal wyglądam jak bym w ciązy była, przynajmniej 5 miesiąc
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Wiesz ja przez pierwsze 3 tyg mniej więcej paule wkładałam w rożek, przykrywałam koykiem na pół złożonym i na to kołderka. Tylko, że ona miała problemy właśnie z temperaturą ciała ze względu na wcześniactwo. Ale po miesiącu chyba mineło. Jakoś nie pamiętam tego dokładnie. No i w inkubatorze była też nagrzewana przez kilka dni Cytat:
![]() Zrobiłam zamówienie na ekobieca. Ponad 100zł poszłoooo. Tż się wkurzy jak się dowie, bo zbieramy na remont łazienki. Ale co tam. MAmusi prezent ur z rodzeństwem robił to ja na siebie i dziecko też tyle wydałam. O życzeniach napewno zapomni. To sama musialam o siebie zadbać ![]() ![]() Kupiłam jednak compakty, dla mnie różowa, dla P. z owieczkami ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3256 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko stwierdziło, że znudziły jej się smerfy na ścianie. Dodała coś od siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3257 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3258 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak najbardziej w tym wieku może to być zaparcie nawykowe, ale... tak jak Meneq - niestety wg mnie problem jest głębiej, bo nawet przy nawykowych zaparciach po tylu środkach wspomagających powinna iść kupa normalnie - a nie idzie. I też pierwsza myśl - coś nie tak z trawieniem glutenu. Jeśli Ifwka chcesz jakieś badania, to tak czy siak - absolutnie nie odstawiaj glutenu przed ich zrobieniem! nie wolno, bo wyniki wyjdą zafałszowane, bardzo mnie na to uczulali, bo robiłam badania Agatce. Co ze srodków - śliwki/woda ze śliwek, odstawić cukier! siemię lniane (ale to fuj jest), błonnik nic nie da, bo do tego trzeba naprawdę dużo płynów jednak, więc podawanie wysokobłonnikowych rzeczy odpada. Ale może tran? na mnie świetnie działa np. tez ocet - po zjedzeniu pieczarek marynowanych zero problemów ![]() A na Dorkę doskonale działają mandarynki. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i też bym sobie prezent zrobiła ![]() Cytat:
Filipku! najserdeczniejsze życzenia z okazji 2 urodzin ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3259 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3260 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3261 |
Zakorzenienie
|
Gojka, ale Paulina na wloski!!! Ja Cie!!!!!
Padlam z Pietraszkiem spac, dwie h ponad ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#3262 | |||||||
Zakorzenienie
|
hej.
diekujemy, za Kuba duz lepiej. ![]() wczoraj to wygladalo strasznie ale dzis juz jest lepiej. zdarty ma kawalek skory przy kaciku ust i tzreba sie dobrze przyjrzec zeby cos zobaczyc. w nocy normalnie pil z biteli, ssal piers, dzis tez je normalnie wiec raczej nic go nie boli. troche ma tez pocharatane dziaselko wiec dzis ma wolne od mucia zebow ale jutro rano sprobujemy. ha ha, ja tez wzielam rozowa ;D tzn. rozowo-czarna ps. cudne wloski ma P. ![]() Cytat:
![]() i tzrymam kciuki zeby to sie wkoncu jakos unormowalo. ja nic madrego nie napisze, nie znam sie na tym Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() sa nawet sloiczki "pieczarkowa" jakos tak chyba juz przed 1 rz. Cytat:
Filipku wszystkiego co najlepsze!: 100 lat! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3263 |
Lurker ;)
|
Widzialyscie co sie stalo we Francji? To jest chore...
![]()
#3264 |
Zakorzenienie
|
no dokladnie! a najgorsze jest to ze wszyscy im ustepuja, robia wszystko aby tylko nie obrazic ich "uczuc religijnych". co to za religia ktora kaze zabijac niewinne, bezbronne osoby????
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3265 |
Zakorzenienie
|
True story: tatus z mamusia i synkiem poszli na sanki, dziecko radosne zjezdzalo z mamusia ale dzidzius zaczal plakac i tatus musial zamienic sie z mamusia.Polowa gorki chlopaki leza, plozy w sankach sie rozjechaly jak pianemu nogi na lodzie.Matka z ojcem placza ze smiechu a dziecko z zalu.A tatus go pocieszyl...ze to gowniane sanki byly
Zaluje ze nie wzielam tel zeby zdjecie tych sanek zrobic- jakby je walec rozjechal ![]() Szklanko brawa moj to klocki tylko rozsypuje ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3266 | ||
Zakorzenienie
|
Dziękuję za miłe słowa w imieniu P. Miło się czyta take komentarze. Fakt piękne ma te włoski, tylko, że strasznie się plączą. Zresztą włosy ma po mamusi ![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49638883] brawo! i też bym sobie prezent zrobiła ![]() Jakie cudowne włoski! [/QUOTE] Tak też zrobiłam. Dwa dni myślałam i wyrzuty sumienia mnie zrzerały. Bo to jednak sporo kasy jest. Ale jak sobie pomyślałam, ze w końu tyle samo dał mamusi na prezent to już w innych kategoriach patrze i nie mogę się doczekać kiedy do mnie dotrze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3267 |
Zakorzenienie
|
Hej
Pietraszko ma ostre zapalenie oskrzeli ostatnie chwile, ze w szpitalu nie wyladowalismy. Zalatwili nas w sb na calodobowce dajac leki na kaszel suchy jak mial mokry ![]() ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#3268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej, masakrejos! ;/;/trzymam kciuki zeby to juz byla ostatnio jego choroba;******* Jest mi tak zimno, że chyba zaraz sie owine kołdrami i kocami i pojde spac;p
![]() ![]() |
![]() |
#3269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrowka! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka dla Pietraszka i siły dla Was ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.