Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX ! - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-07, 10:25   #3241
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Filipku sto lat słodzinko nasza kochana

Ifka z tą pediatrą to nie nastawiaj się źle, w zasadzie to dobrze,że odradziła Ci żele na ząbkowanie

U nas na zabkowanie lekarze zalecaja lisc twardego wodorostu a zeli w ogole nie ma. Wiec zgadzam sie z marsi, ze to pediatry jeszcze nie skresla
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 10:28   #3242
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
To fajnie ! Dawid zawsze ok 7
noo niby tak, ale wolałam jednak jak spała w dzień i budziła się właśnie o 7

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 10:36   #3243
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
noo niby tak, ale wolałam jednak jak spała w dzień i budziła się właśnie o 7

To ja sie chetnie zamienie na Wasze spanie: w zamian oferuje wstawanie o 7, drzemka 2-3h, spanie ok 21-22 i niezliczone pobudki. Juz wolisz Wasze spanie? ;-)
Stary 2015-01-07, 10:38   #3244
szklanka19
Zadomowienie

Hej

Fifi samych wspaniałych dni

Pstryczku biedny Kubuś

Ifwka kurde to niefajnie się porobiło. A banany regulują pracę jelit tylko muszą być mocno dojrzałe, z brązowymi plamkami. I też bym radziła lekarza bo to trochę dziwne jest.

Marsi Ewa miała to samo. Jak zmieniałam pieluszkę to często przykrywałam brzuszek tetrą. A po kąpieli body, pajacyk, skarpetki, niedrapki, czapeczka, zawinięta w kocyk i tak ją przystawiałam do piersi bo była strasznie zmarznięta. Ale wyrosła i teraz chce tylko chodzić boso, w nocy się odkopuje itp.

Misia to i tak super z tym spaniem u nas bez drzemki zasypianie ok. 21:30 a pobudka między 7 a 8

Nawijko współczuję problemów z oczami, mnie męczyło zapalenie spojówek za bajtla co chwilę. Dostawałam nawet jakieś maści, żeby profilaktycznie się smarować.

Zdrówka dla chorujących!

Mnie wczoraj popołudniu złapała gorączka ponad 39 i do północy nie umiałam zbić, leżałam jak zabita. Gardło spuchnięte, boli mnie każda część ciała. Oby Ewa się nie zaraziła.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 10:39   #3245
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
To ja sie chetnie zamienie na Wasze spanie: w zamian oferuje wstawanie o 7, drzemka 2-3h, spanie ok 21-22 i niezliczone pobudki. Juz wolisz Wasze spanie? ;-)
tez mnie się taki humor trzyma jak słyszałam od roku narzekania większości na spanie dzieciaków

Filipku Sto lat dla Ciebie, rośnij zdrowy i wesoły
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 10:43   #3246
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Marsi Ewa miała to samo. Jak zmieniałam pieluszkę to często przykrywałam brzuszek tetrą. A po kąpieli body, pajacyk, skarpetki, niedrapki, czapeczka, zawinięta w kocyk i tak ją przystawiałam do piersi bo była strasznie zmarznięta. Ale wyrosła i teraz chce tylko chodzić boso, w nocy się odkopuje itp.
dziękuję Ci kochana za Twoje rady, wiesz,że są dla mnie cenne0 z zatorem pomogłaś
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 10:50   #3247
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, ze ciezko z wizytami i lekarzami, ale tu chodzi o Oliwke, wiec czas zaczac dzialac. Mozesz isc do lekarza pierwszego kontaktu, jesli Ci pediatra nie odpowiada.
Cytat:
ifwka co ile Oli sie wyproznia? Czy krotko po twardym stolcu idzie taki biegunkowaty?
Cytat:
U nas na zabkowanie lekarze zalecaja lisc twardego wodorostu a zeli w ogole nie ma. Wiec zgadzam sie z marsi, ze to pediatry jeszcze nie skresla
Juz mamm obraz. Móiwe spróbuję z wodą+cytryna i z mega dojrzałymi bananami.
Co do lekarza Meneq u mnie nie ma czegoś takiego jak lekarz pierwszego kontaktu: jest lekarz dla dzieci -pediatra, lekarz dla dorosłych - bardzo dobry, i taki niby medycyna pracy itp. Ten dobry - babka- absolutnie dzieci nie przyjmuje chyba zeby umierało to moze. To gościa nie ma co iść a pediatra wg mnie (pomijajać ten żel) nie bardzo jest wogóle. Poza tym jak widzisz ze dziecko boli to mu nie ulżysz, bo nie mówię tu o smarowaniu żelem żeby szybciej zasnęło.
Obecenie jak już zrobi to jest tylko twardy. Wcześneij miała takie normalne. Dzisiejszy był bobkowaty ale miękki.
Próbuję lekarz załatwić. Spróbuję na własną ręke jakies badania zrobić.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-07, 10:58   #3248
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Witam sie z rana, nie spie od godziny, bo po 5 moja corka zorientowala sie, ze spadla jej skarpetka Zaczela wolam nie mam nie mam! i machac noga, zalozylam skarpetke i poszla spac dalej- ja nie...

:

Cytat:
A kto jeszcze zalapal? Na pewno Ania Ewulki Fifi od Ellmi, myslalam ze Blanka fewciowa tez
Darie uczyliśmy na nocnik. Nie zakładaliśmy jej w dzień pieluchy i szybko załapała że ma wołać.
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Cześć!
Masakra jak mnie od.wczoraj żołądek boli. Objawów zero innych tylko pobolewanie. Wieczorem bolało mocno, potem słabiej, poszłam normalnie spac, wstałam.i też dziwnie jakoś. Nie wiem czy jeść normalnie czy poczekać co będzie. Dietę chyba sobie zrobię.
oby szybko przeszło
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
dziewczyny jadly wasze maluchy pieczarki ?:p

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
Daria je
Stary 2015-01-07, 10:59   #3249
ezzo
Zadomowienie

Siedzę dzisiaj przy komputerze, zatem majulmi mój obiecany opis odstawienia od uu:
Długo się do odstawienia zbierałam, oczywiście najczęściej podczas nassilonych ssań nocnych, które wykańczały mnie fizycznie i psychocznie. Jednak ciężko było mi definitywnie odstawić bąbla, tym bardziej, że ja bardzo długo walczyłam o kp, chyba do 4 miesiaca biegałam po poradniach laktacyjnych, prowadziałam dzienniki karmień, walczyłąm z tym ch.o.l ernym laktarem dzień i noc co 3 godziny i mało co z niego kapało. Stanęło na karmieniu mieszanym, a kiedy rozszerzyliśmy dietę zostało samo kp.
Od początku ciązy piersi miałam bardzo wrażliwe, zaciskałam zęby i karmiliśmy się dalej, chyba ok. 15 tygodnia ból w piersiach się bardzo nasilił, tak, że musiałam prosić Tomcia, żeby przerwał ssanie, bo ja niedawałam radę i to w sumie u mnie przeważyło, że zdecydowałam się, że konczymy. Poszło bardzo gładko i sprawnie, ale myślę, że kilka rzeczy się na to złożylo:
W tym czasie jedną z ulubionych książeczek była ta o chorym kotku, kiedyś się też skaleczył i nakleiłam mu plastrem. Tak się złożyło, że w dzień kiedy postanowiłam go definitywnie odstawić miałam wizytę u fizjoterapeuty, chciałam, zeby przy okazji obejrzał młodego, więc wzięłam go ze sobą. Po rozmasowaniu pan stwierdził, że w miejscu gdzie mnie boli naklei mi plaster (taki co sportowcy czasem mają) i to był ten strzał w 10 u nas! Sam zaobserwował, że mamę boli, poszła do doktora, pan doktor obkleił mamę plastrem a ja po powrocie do domu obleiłam sobie szybciutko UU i wieczorem mu wytłumaczyłam, że cycusie też chore nawet nie zapłakał, tylko poogladał i pogłaskał jak się budził w nocy to też żeby pooglądać. W pierwsze dni po odstawieniu budził się dużo wcześniej i nie było możliwości uśpienia, ale teraz już się uregulowało. Przez dobry miesiąc po odstawieniu była masakra z usypianiem, trwało 2 godziny lub więcej, życzył sobie do tego i mamę i tatę. Dopiero przed sylwestrem wróciliśmy do trybu, że wystarczy jedna osoba do usypiania, trwa to też zdecydowanie krócej. Kilka dni temu znowu chciał oglądać uu, powiedział nawet "mama daj cycusia", ale zmieniam temat, a on nie kontynuował. Na miesiąc czy 2 przed odstawieniem studiowaliśmy też polecana przez Ciebie książeczkę "kołysanka o piersiach mamy" myślę, że to też fajnie przygotowuje. Skutkiem odstawienia jest jednak to, że jeśli to ja jestem z nim w domu to nie mam sposobu, żeby uśpić go na drzemkę w ciągu dnia, noce jednak o niebo lepsze.
Stary 2015-01-07, 11:00   #3250
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Juz mamm obraz. Móiwe spróbuję z wodą+cytryna i z mega dojrzałymi bananami.
Co do lekarza Meneq u mnie nie ma czegoś takiego jak lekarz pierwszego kontaktu: jest lekarz dla dzieci -pediatra, lekarz dla dorosłych - bardzo dobry, i taki niby medycyna pracy itp. Ten dobry - babka- absolutnie dzieci nie przyjmuje chyba zeby umierało to moze. To gościa nie ma co iść a pediatra wg mnie (pomijajać ten żel) nie bardzo jest wogóle. Poza tym jak widzisz ze dziecko boli to mu nie ulżysz, bo nie mówię tu o smarowaniu żelem żeby szybciej zasnęło.
Obecenie jak już zrobi to jest tylko twardy. Wcześneij miała takie normalne. Dzisiejszy był bobkowaty ale miękki.
Próbuję lekarz załatwić. Spróbuję na własną ręke jakies badania zrobić.

Zatem zycze powrotu do formy Oliwce. Powiem Ci tylko jedno, na moje oko to nie wyglada na zwykle zaparcia, bo przy zwyklych zaparciach najpierw jest stolec twardy a pozniej luzny, wiec dieta nic nie wskorasz chyba.
Stary 2015-01-07, 11:04   #3251
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Wymiekam, laski, no wymiękam- B. wiesza sie na mnie i wyje, nie chce jesc i wyje, nie moge sie na krok ruszyc od niego bo wyje, z kibelka mnie sciąga bo "mamunia am" i wyje, w nocy spi obok mnie, trzyma rece w moich włosach i miauczy "mamuniaaaaaaa",sam sie nie bawi nawet chwile, mam siedziec tuz obok bo wyje.... A to dopiero dwa dni........

Nawet nie mam siły ani ochoty kompa właczac... teraz jestem tylko dlatego,ze tz sobie chciał cos poszukac a akurat zadzwonił mu tel.

Do zobaczenia w lepszych czasach.
ojj współczuję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-07, 11:05   #3252
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Zatem zycze powrotu do formy Oliwce. Powiem Ci tylko jedno, na moje oko to nie wyglada na zwykle zaparcia, bo przy zwyklych zaparciach najpierw jest stolec twardy a pozniej luzny, wiec dieta nic nie wskorasz chyba.
Myślęże to moze jakiaś grzybica - bratowej kiedys lekarz sugerował jak jej syn miała zaparcia. no a jak nie to moze faktycznie psychicznie - wstrzymuje długo bo boi sie robić??
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 11:11   #3253
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję Ci kochana za Twoje rady, wiesz,że są dla mnie cenne0 z zatorem pomogłaś
Cieszę się, że się przydałam

Muszę się pochwalić, tzn. Ewę. Budowla z klocków - chopek siedzi na ławce, obok dom z grzybem i jabłonka strasznie mi się to spodobało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg duplo.jpg (23,9 KB, 33 załadowań)
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 11:48   #3254
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Misia Ty się ciesz z tego spania

Moja zasypia 19-20. Ma dwie pobudki w nocy i wstaje o 6 rano
No i rzadko kiedy uda mi się ja na drzemkę w dzień położyć. Niestety ale u nas brak smoczka oznaczał brak drzemki.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 11:52   #3255
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Twoja pociazowa pamiec a moje zęby i wielki bandzioch
ja o brzuchu juz nawet nie wspominam. Nadal wyglądam jak bym w ciązy była, przynajmniej 5 miesiąc

Cytat:
No wlasnie wiedzialam, ze o czym zapomnialam brawa dla Dadiego za nocnik

A kto jeszcze zalapal? Na pewno Ania Ewulki Fifi od Ellmi, myslalam ze Blanka fewciowa tez

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Ifka witaj kochanaaaa

Nie chciałam wcześniej pisać, ale Paula też już coraz lepiej z komunikowaniem potrzeb. W czerwcu napatrzyła się na kuzynów i zaczeła wołać. Później jej się odwidziło. Ost byliśmy u brata i jego młodszy synek- pół roku młodszy od Pauli siadał na nocnik i tak się Pauli spodobało, ze woli nocnik od nakładki. codziennie przed snem woła, że chce siku. Jak widzi, że idę do łazienki idzie za mną i też musze ja na nocnik posadzić. Zawsze wtedy zrobi. Sama też zaczyna z siebie wołac. Jest coraz lepiej, ale jeszcze daleka droga. qupa tylko i wyłącznie w pieluche, a był czas, że było odwrotnie.

Cytat:
dziewczyny moja Marinka jest strasznym zmarzluchem, mimo iz w domu jest cieplo ona przy kazdej zmianie pieluszki dostaje czkawki i drzy jej broda, ja wiem,że niemowle ma problem z temp ale martwi mnie to troszkę bo nawet zwykla kąpiel jest stresująca- nagrzewam dodatkowo pomieszczenie a ona i tak cala sie trzesie
kojarzycie by Wasze niemowlaki miały problem z utrzymaniem temperaratury?????

Wiesz ja przez pierwsze 3 tyg mniej więcej paule wkładałam w rożek, przykrywałam koykiem na pół złożonym i na to kołderka. Tylko, że ona miała problemy właśnie z temperaturą ciała ze względu na wcześniactwo. Ale po miesiącu chyba mineło. Jakoś nie pamiętam tego dokładnie. No i w inkubatorze była też nagrzewana przez kilka dni

Cytat:

Muszę się pochwalić, tzn. Ewę. Budowla z klocków - chopek siedzi na ławce, obok dom z grzybem i jabłonka strasznie mi się to spodobało
pięknie zbudowała

Zrobiłam zamówienie na ekobieca. Ponad 100zł poszłoooo. Tż się wkurzy jak się dowie, bo zbieramy na remont łazienki. Ale co tam. MAmusi prezent ur z rodzeństwem robił to ja na siebie i dziecko też tyle wydałam. O życzeniach napewno zapomni. To sama musialam o siebie zadbać Sobie dobrałam jeszcze gumkę invisibooble, bo ciekawa jestem czy faktycznie takie to cudo. A reszta zamówienia nie dla mnie

Kupiłam jednak compakty, dla mnie różowa, dla P. z owieczkami
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-07, 12:01   #3256
gojka24
Zakorzenienie

Moje dziecko stwierdziło, że znudziły jej się smerfy na ścianie. Dodała coś od siebie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080096.jpg (91,9 KB, 69 załadowań)
Stary 2015-01-07, 12:41   #3257
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Moje dziecko stwierdziło, że znudziły jej się smerfy na ścianie. Dodała coś od siebie
jakie ma śliczne włoski ta twoja artystka!
Stary 2015-01-07, 12:57   #3258
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Aaaa wiecie co Na moja wiadomosc ze mnie nie bedzie bo dziecko chore dostalam odp "to jest praca nie przedszkole" Dzieki za wsparcie dla matek probujacych wrocic na rynek pracy!

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
no niestety, każda strona ma swoją rację :/ ale fakt, rynek pracy dla matek to porażka

Cytat:
lady niezly tekst....

Dorka nie, bo my rzadko, ale Agatka po 1,5 roku jadła i lubiła bardzo, robiłam zupę krem z pieczarek z makaronem - to była jedna z niewielu rzeczy, które chciała

Cytat:

na mamie z klasą byl wątek o zaparciach
mojej znajomej coreczka tak reaguje na mleko- i jest poprawa odkąd calkowicie wyeliminowali mleko, sery,jogurty
jest, sama go zakładałam, koleżanka z pracy miała mega problem

jak najbardziej w tym wieku może to być zaparcie nawykowe, ale... tak jak Meneq - niestety wg mnie problem jest głębiej, bo nawet przy nawykowych zaparciach po tylu środkach wspomagających powinna iść kupa normalnie - a nie idzie. I też pierwsza myśl - coś nie tak z trawieniem glutenu.
Jeśli Ifwka chcesz jakieś badania, to tak czy siak - absolutnie nie odstawiaj glutenu przed ich zrobieniem! nie wolno, bo wyniki wyjdą zafałszowane, bardzo mnie na to uczulali, bo robiłam badania Agatce.

Co ze srodków - śliwki/woda ze śliwek, odstawić cukier! siemię lniane (ale to fuj jest), błonnik nic nie da, bo do tego trzeba naprawdę dużo płynów jednak, więc podawanie wysokobłonnikowych rzeczy odpada.
Ale może tran? na mnie świetnie działa np. tez ocet - po zjedzeniu pieczarek marynowanych zero problemów
A na Dorkę doskonale działają mandarynki.

Cytat:
Wymiekam, laski, no wymiękam- B. wiesza sie na mnie i wyje, nie chce jesc i wyje, nie moge sie na krok ruszyc od niego bo wyje, z kibelka mnie sciąga bo "mamunia am" i wyje, w nocy spi obok mnie, trzyma rece w moich włosach i miauczy "mamuniaaaaaaa",sam sie nie bawi nawet chwile, mam siedziec tuz obok bo wyje.... A to dopiero dwa dni........

Nawet nie mam siły ani ochoty kompa właczac... teraz jestem tylko dlatego,ze tz sobie chciał cos poszukac a akurat zadzwonił mu tel.

trzymaj się

Cytat:

naprawdę super!

Cytat:

Nie chciałam wcześniej pisać, ale Paula też już coraz lepiej z komunikowaniem potrzeb. W czerwcu napatrzyła się na kuzynów i zaczeła wołać. Później jej się odwidziło. Ost byliśmy u brata i jego młodszy synek- pół roku młodszy od Pauli siadał na nocnik i tak się Pauli spodobało, ze woli nocnik od nakładki. codziennie przed snem woła, że chce siku. Jak widzi, że idę do łazienki idzie za mną i też musze ja na nocnik posadzić. Zawsze wtedy zrobi. Sama też zaczyna z siebie wołac. Jest coraz lepiej, ale jeszcze daleka droga. qupa tylko i wyłącznie w pieluche, a był czas, że było odwrotnie.

Zrobiłam zamówienie na ekobieca. Ponad 100zł poszłoooo. Tż się wkurzy jak się dowie, bo zbieramy na remont łazienki. Ale co tam. MAmusi prezent ur z rodzeństwem robił to ja na siebie i dziecko też tyle wydałam. O życzeniach napewno zapomni. To sama musialam o siebie zadbać Sobie dobrałam jeszcze gumkę invisibooble, bo ciekawa jestem czy faktycznie takie to cudo. A reszta zamówienia nie dla mnie

brawo!
i też bym sobie prezent zrobiła

Cytat:
Jakie cudowne włoski!

Filipku! najserdeczniejsze życzenia z okazji 2 urodzin
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 13:42   #3259
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Ty boj sie boga i takich wspanialych kreciolkow niczym nie rozczesuj
Stary 2015-01-07, 14:07   #3260
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
nie narzekam na pobudkę w nocy, tylko brak drzemki w dzień bo dla mnie w sumie żaden problem zrobić mleko w 5 minut. a jak zasypia na noc jednak nie da się wszystkiego zrobić, co robiłam jak spała w dzień..
Cytat:
Hej

Fifi samych wspaniałych dni

Pstryczku biedny Kubuś

Ifwka kurde to niefajnie się porobiło. A banany regulują pracę jelit tylko muszą być mocno dojrzałe, z brązowymi plamkami. I też bym radziła lekarza bo to trochę dziwne jest.

Misia to i tak super z tym spaniem u nas bez drzemki zasypianie ok. 21:30 a pobudka między 7 a 8

Nawijko współczuję problemów z oczami, mnie męczyło zapalenie spojówek za bajtla co chwilę. Dostawałam nawet jakieś maści, żeby profilaktycznie się smarować.

Zdrówka dla chorujących!

Mnie wczoraj popołudniu złapała gorączka ponad 39 i do północy nie umiałam zbić, leżałam jak zabita. Gardło spuchnięte, boli mnie każda część ciała. Oby Ewa się nie zaraziła.
zdrówka!
Cytat:

super!
Cytat:
jakie włosy

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 14:15   #3261
LadyWhisper
Zakorzenienie

Gojka, ale Paulina na wloski!!! Ja Cie!!!!!

Padlam z Pietraszkiem spac, dwie h ponad

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 15:12   #3262
pstryczek84
Zakorzenienie

hej.
diekujemy, za Kuba duz lepiej.
wczoraj to wygladalo strasznie ale dzis juz jest lepiej. zdarty ma kawalek skory przy kaciku ust i tzreba sie dobrze przyjrzec zeby cos zobaczyc. w nocy normalnie pil z biteli, ssal piers, dzis tez je normalnie wiec raczej nic go nie boli. troche ma tez pocharatane dziaselko wiec dzis ma wolne od mucia zebow ale jutro rano sprobujemy.

Cytat:
j

ha ha, ja tez wzielam rozowa ;D tzn. rozowo-czarna
ps. cudne wloski ma P.

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Odnośnie upadków, mi wczoraj Oli spadła ze schodów, naszczęscie z samego dołu i na strachu się skończyło, ale maskara. Już raz sama weszła na schody, a Tż dalej się z bramkami ociąga.

Co ja przeżywam z tym zatwardzeniem Oliwki. Już wszystko co na necie napisane stoeuje.
dla O.
i tzrymam kciuki zeby to sie wkoncu jakos unormowalo. ja nic madrego nie napisze, nie znam sie na tym

Cytat:
Yae opanowala skakanie do wody, poprawna pozycje do plywania na plecach, plywa sama na brzuchu jesli ma przywiazany w pasie korek, oddychanie pod woda oraz chodzenie samodzielne wzdluz krawedzi basenu (tak jak krab). Nie wiem, czy to duzo, ale liczac zajecia przez rok, raz w tygodniu po pol godziny to chyba radzi sobie calkiem niezle.
zartujesz??????? wow!!! klask i:

Cytat:

osattnio w poniedzialek u t.

sa nawet sloiczki "pieczarkowa" jakos tak chyba juz przed 1 rz.

Cytat:

o Boziu, wspolczuje! u nas ten etap powoli, powoli przechodzi ale bylo bardzo ciezko

Filipku wszystkiego co najlepsze!:
100 lat!

Cytat:
H

zdrowka!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
To może faktycznie nie będę malować. ... Chciałam mu stworzyć chociaż trochę dzieciecy kącik. . Skoro nie ma pokoju.
moze sie myle ale czy to czasem ne jest tak ze te kaciki to sa raczej dla nas, doroslych? dziecku wystarczy swoje lozko, zabawki, generalnie swoje miejsce a to jak ono bedzie wygladalo to juz raczej jest mu obojetne w sensie ze nie bardzo przywiazuje wage do tego czy cos tam bedzie np. narysowane czy nie... najwazneijsze ze jest i tyle. tak mi sie wydaje

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 16:08   #3263
litllesweetangel
Lurker ;)

Widzialyscie co sie stalo we Francji? To jest chore...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 16:30   #3264
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Widzialyscie co sie stalo we Francji? To jest chore...
no dokladnie! a najgorsze jest to ze wszyscy im ustepuja, robia wszystko aby tylko nie obrazic ich "uczuc religijnych". co to za religia ktora kaze zabijac niewinne, bezbronne osoby????

Stary 2015-01-07, 16:39   #3265
marsi11
Zakorzenienie

True story: tatus z mamusia i synkiem poszli na sanki, dziecko radosne zjezdzalo z mamusia ale dzidzius zaczal plakac i tatus musial zamienic sie z mamusia.Polowa gorki chlopaki leza, plozy w sankach sie rozjechaly jak pianemu nogi na lodzie.Matka z ojcem placza ze smiechu a dziecko z zalu.A tatus go pocieszyl...ze to gowniane sanki byly
Zaluje ze nie wzielam tel zeby zdjecie tych sanek zrobic- jakby je walec rozjechal
Szklanko brawa moj to klocki tylko rozsypuje

marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 17:27   #3266
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
jakie ma śliczne włoski ta twoja artystka!
Cytat:
Ty boj sie boga i takich wspanialych kreciolkow niczym nie rozczesuj

Dziękuję za miłe słowa w imieniu P. Miło się czyta take komentarze. Fakt piękne ma te włoski, tylko, że strasznie się plączą. Zresztą włosy ma po mamusi Szkoda, że tak wolniutko rosnął. No i przed zrobieniem zdjęcia nie były czesane. Kiedyś muszę Wam zrobić zdjęcie po kąpieli, wtedy to są piękne loczki

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49638883]

brawo!
i też bym sobie prezent zrobiła

Jakie cudowne włoski! [/QUOTE]

Tak też zrobiłam. Dwa dni myślałam i wyrzuty sumienia mnie zrzerały. Bo to jednak sporo kasy jest. Ale jak sobie pomyślałam, ze w końu tyle samo dał mamusi na prezent to już w innych kategoriach patrze i nie mogę się doczekać kiedy do mnie dotrze

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

ha ha, ja tez wzielam rozowa ;D tzn. rozowo-czarna
ps. cudne wloski ma P.
Mi się panterka podobała, ale tu jej nie mają. Nie chciałam takiej samej jak P kupiłam, a fioletowa mi się nie podobała. Wyjścia nie było Ale to tylko szczotka do włosów

Cytat:
True story: tatus z mamusia i synkiem poszli na sanki, dziecko radosne zjezdzalo z mamusia ale dzidzius zaczal plakac i tatus musial zamienic sie z mamusia.Polowa gorki chlopaki leza, plozy w sankach sie rozjechaly jak pianemu nogi na lodzie.Matka z ojcem placza ze smiechu a dziecko z zalu.A tatus go pocieszyl...ze to gowniane sanki byly
Zaluje ze nie wzielam tel zeby zdjecie tych sanek zrobic- jakby je walec rozjechal
Szklanko brawa moj to klocki tylko rozsypuje

Padlam, oj szkoda, że nie możemy zdjęcia zobaczyć.
Stary 2015-01-07, 18:04   #3267
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej

Pietraszko ma ostre zapalenie oskrzeli ostatnie chwile, ze w szpitalu nie wyladowalismy. Zalatwili nas w sb na calodobowce dajac leki na kaszel suchy jak mial mokry Bo niemozliwoscia jest zeby od sb tak zapchal sobie wszystko!!!!!!!!! Lekarka byla zbulwersowana. Kazala trzymac temp 17-18 st w mieszkaniu. Berodual pulmucort mucosolvan inhalacje 6x dziennie plus dodatkowo antybiotyk. Jestesmy na maksa roztrzesieni

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 18:23   #3268
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Pietraszko ma ostre zapalenie oskrzeli ostatnie chwile, ze w szpitalu nie wyladowalismy. Zalatwili nas w sb na calodobowce dajac leki na kaszel suchy jak mial mokry Bo niemozliwoscia jest zeby od sb tak zapchal sobie wszystko!!!!!!!!! Lekarka byla zbulwersowana. Kazala trzymac temp 17-18 st w mieszkaniu. Berodual pulmucort mucosolvan inhalacje 6x dziennie plus dodatkowo antybiotyk. Jestesmy na maksa roztrzesieni

Ojej, masakrejos! ;/;/trzymam kciuki zeby to juz byla ostatnio jego choroba;*******

Jest mi tak zimno, że chyba zaraz sie owine kołdrami i kocami i pojde spac;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 18:24   #3269
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

o kurcze, zeby lekar nie odroznil suchego kaszlu od mokrego????
zdrowka!

Stary 2015-01-07, 18:44   #3270
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Hej

Zdrówka dla Pietraszka i siły dla Was
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości