![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ja nie lubię studentów...
To było pytanie studentki do doktoranta (nie doktora). Kumpel uznał, ze sie przejezyczyła...
Jak to co ![]() ![]() Edytowane przez Miss Saeki Czas edycji: 2015-01-07 o 15:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Konto usunięte
|
Mam to (nie)szczęście, że studiuję raczej niszowe kierunki, na których ludzi przychodzących "po papier" nie ma, są tylko ci naprawdę zainteresowani dziedziną, bez problemów z kulturą osobistą, i atmosfera jest naprawdę świetna.
Pewnie dlatego lubię to "studenckie życie" - czyli wypady na piwo, wizyty w studenckich klubach, działalność w studenckich organizacjach, organizowanie różnych inicjatyw. Ale od początku studiów mieszkam w akademiku i na różne patologie studenckie się natykałam. Bardziej jednak niż same zachowania studentów irytuje mnie i wkurza system, który im na takie zachowania pozwala. Dziś studiują wszyscy - i masa tych "prostych" ludzi nie kieruje się w życiu jakimiś wpojonymi zasadami, typu "to nie uczciwe". Jeśli widzą że mogą coś bez konsekwencji robić, to to robią. I stąd to ściąganie, kupowanie prac, pisanie bezczelnych maili, wieczne przekładanie terminów, wyłudzanie stypendiów, niechodzenie na zajęcia itp itd. Jasne, cudnie by było gdyby wszyscy wznosili się na wyżyny zasad moralnych, ale to nie możliwe. Dlatego tego typu osoby powinno się ze studiów wyrzucać, albo jeszcze lepiej - w ogóle nie przyjmować. Tego się nie robi, trzyma się wszystkich, bez względu na okoliczności, no bo student = pieniądze. I to mnie wkurza najbardziej najbardziej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
.
|
Cytat:
![]() do prowadzącego przedmiot poszła kiedyś grupka kujonów z tekstem - panie doktorze, może dołoży pan trochę materiału na to kolokwium, bo jakoś tak mało jest. <kurtyna dół>
![]() |
![]() |
#274 |
Konto usunięte
|
Azaja, no bo właśnie tak jest, przyczyną jest to, że się studentom na to po prostu pozwala.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | ||
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#276 | |||
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() Cytat:
I na serio, nie musisz robić z każdego studenta od razu idioty, olewusa i pijaka, a gloryfikować tych, którzy się uczą, ich wybór ich życie. ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 |
Kawaii strona mocy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;49638034]Kolejny przykład:
nadgorliwi, których ambicja i ego przewyższa ich samych. Przykładem jest mój kolega z roku, stara się wszystkim udowodnić, że jest najlepszy i najmądrzejszy. Oczywiście nie zaprzeczę, że umie sporo. Jednak czasami noga mu się powinie. Ostatnio mieliśmy kolokwium, w gruncie rzeczy bardzo proste, z prostego przedmiotu. On jednak się przeliczył - zdał na 4,5 a nie 5. Straszne. Nie chciało mu się poprawiać więc zaczął męczyć wykładowcę żeby ukarać tych, którzy nie chodzą na wykłady (wykładowca na 1 zajęciach powiedział, że nie interesuje go obecność na wykładach), żeby podwyższyć tym co chodzą. ![]() Hahaha tacy agenci też są nieźli ![]() ![]() Czekamy na korytarzu na wyniki reszty grup, a tu leci panna i drze się zrozpaczona na cały wydział "oesuuu, o borze, o jezusku, czteryyy i pół, czteryyy i pół". Ludzie oszołomieni - jakim cudem komukolwiek udało się to zaliczyć na więcej, niż 3 u gościa, który stawiał punkty ujemne za to, że kreska ułamkowa była milimetr niżej od znaku równości w równaniu, ale ok ![]() A ta drze się "jezuu, 1,5 pkta mi zabrakło do 5! Ja muszę to poprawić, ja idę pracę obejrzeć, no niemozliwe, no on sie musiał gdzieś pomylić". I dawaj, ciągnie każdego za fraki do sali "Dostałeś może 4,5 albo 5 ? A ile miałeś pktów? A może Ci za duzo policzył chodź ze mną do sali, niech facio porówna nasze prace" ![]()
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
O matko, ale hejt się tu zrobił
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie też rozliczanie ludzi z tego, kto jak często wraca do domu.
Myślałam, że to zależy od tego, gdzie ma się więcej znajomych, jaką ma się sytuację finansową, rodzinną, czy jest się w związku i skąd jest partner, itd itp ale nieee, okazuje się, że częstotliwość zjeżdżania do domu może być kryterium oceny człowieka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Wow to mi dowaliłaś
![]() ![]() Sorry dziewczyny, ale aktualnie z Waszych postów wynika tylko "wyżej s*am niż doopę mam". Jedyne życiowe, ambitne i rozgarnięte studentki, a reszta na pewno tylko chleje w meliniarskich pubach piwo za 2 złote ![]() Przeczytałam większośc wątku i czaję o co chodzi ale momentami się zagalopowujecie trochę po prostu. Tak tak, ciśnijcie sobie teraz na 3 strony bekę o maściach na ból dupy, to takie smieszne i na poziomie, nie to co dzisiejszy student ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj maz kiedys prowadzil zajecia ze studentami. Zwierzyl mi sie, ze jak widzi te mlodziez pod drzwiami sali, to mu sie najprawdziwiej na swiecie na wymioty zbiera ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#295 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
No ja wiem, że brać studencka ma swoje przywary, ale chyba trochę demonizujecie
![]() ![]() Poziom nauczania i wkład własny studenta w tą naukę, to owszem sa problemy, ale że kogoś ciągnie do domu, bo ma tam więcej znajomych, faceta- no faktycznie straszne ![]() Edytowane przez _Mia Czas edycji: 2015-01-07 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Konto usunięte
|
Znajoma, co studiowała jakieś 8 lat temu też mówi, że to przepaść co było kiedyś na studiach, a teraz. Kiedyś kultura, ludzie byli zaangażowani. Przynajmniej jej obserwacje na to wskazują. Ale wiele wskazuje na to, że wina to po prostu przyjmowanie za wielu osób na studia, otwieranie bezsensownych kierunków itd. przez co ''każdy głupi'' może iść na studia. Zresztą w liceach też przepychają na siłę z klasy do klasy osoby, które zdawać nie powinny.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Konto usunięte
|
ja mysle ze 8 lat to mimo wszystko malutko
ok, 18 lat temu okej, jasne, 28 lat temu, 38 lat temu to ho ho ale 8 lat starsi czy 8 lat temu to praktycznie moi znajomi i część osób z którymi w tej chwili studiuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Konto usunięte
|
A u mnie było zupełnie odwrotnie
![]() Generalnie też nie lubię studentów, na piwka chodziłam rzadko, imprezowałam nie w studenckich klubach a po Juwenaliach miałam traumę, ale ręce mi opadły na uwagę o przywożeniu z domu kurczaka. No i...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Konto usunięte
|
Możliwe, mówię tylko co mi opowiadała znajoma i jej porównania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.