|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IX
Cytat:
|
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba zaraz pójdę
matko jam się źle czuje i zimno mi i łeb boli... co dziś za dzień wszystko na raz :/
|
|
|
|
#2163 | ||
|
Zadomowienie
|
Aaa bo ja nie klubowa to dlatego nie wiedziałam o co cho
![]() Cytat:
![]() Fajnie,że dostaniesz ciuszki dla malucha.. na to zawsze się znajdzie miejsce ![]() Cytat:
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Nati już obczaiłam foto, ślicznie wyglądacie, masz bardzo zgrabny malusi brzuś
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2165 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie boli jak mlody kopie, jak bylam z Maja w ciazy odczuwalam to jako przyjemne ruchy do samego konca, a teraz jestem w 28 tyg. i dzis juz dwa razy ała powiedzialam tak zmnie zdzielil, wiec nie wiem od czego to zalezy, ale boli... |
|||||||
|
|
|
#2166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie tez ostatnio Nikola tak kopie ze sycze na glos albo wolam ala a M sie na mnie patrzy "o co chodzi". Silne dziciaki
|
|
|
#2167 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hehe no mam nadzieje
![]() Talze vede sie brac niedlugo za pranie hehe bo juz mialan prac i tesciowrj wozic i ona suszyc zeby M nie widzialhehe i prac jal go w domu nie ma ![]() Cytat:
;* wizyty ![]() kilogramkow ![]() Cytat:
hehe no troszke swedzi dlatego zawsze podkoszulka jeat pod i problem rozwiazanyCytat:
hehe no i latwiej m twraz choc wciaz mowie dziecko z przyzwyczajenia ![]() Cytat:
jejku wspolczuje. Cytat:
heheCytat:
Zaczelismy ogladac lucy ale kiczowata. Ide poscierac kurze haha
|
||||||
|
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole to: jechalam po telefon i nagle auto mi padlo na srodku ulicy i nic nawet sie nie chcialo swiecic, tel do tz zjawil sie w ciagu minut, bo akurat byl w poblizu, ale i tak strabili mnie wszyscy, gdzie mialam ich generalnie w powazaniu
, zepchnal mnie na parking przedszkola, chcialam wyciagnac dowod rejestracyjny z polisa by zadzwonic po lawete z assistance, ale odkrylam, ze go nie mam , na szczescie sie z laweciarzem dogadalam w inny sposob za drobna oplata i odholowal mi auto tam gdzie chcialam.Jutro musze zrobic badania krwi przed wizyta u gina piatkowa i nie mam auta |
|
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2170 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jak ja Ci zazdraszczam tego lumpka
Spodenko-leginsy w kropeczki - ekstra!Cytat:
![]() Cytat:
Myśle, ze przekonasz się do pajacyków jak juz dzidziusia trzeba będzie ubierać ![]() Mi koleżanka zachwalała pajace i mała rację. Są b.wygodne, chociaż zestaw body+spodenki (półśpiochy) też jest super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też mam IgG dodatnie i gin nic nie mówił że coś nie tak. IgM mam ujemne oczywiscie Cytat:
![]() Przypomniało mi sie co do kurtek że dla maluszka najwygodniejsze są takie które maja w środku sliski materiał w rękawach, bo np.polarkowe w środku cieżko sie zakłada a w śliskie rączki wjeżdżają ![]() No nie jest ogromny ale już nie malutki ![]() Cytat:
Ja co wizytę mam podgląd na 3d z czego sie cieszę
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- chyba dasz rade je obczaic jak wejdziesz mimo ze w klubie nie jestes
|
|
#2172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Musi Ci zawiezc na badanie..
|
|
|
#2173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe nie ![]() Dziewuszkowe ciuszki sa slodkie Cytat:
|
||
|
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() piatka!
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze - współczuję dzisiejszych przeżyć
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A autobus? No i masz wylądowałam dwa razy na wc i oczywiście siusiam drugą dziurka... pięknie już wiem od czego brzuch bolał, jeszcze te mdłości i zimno mam tylko nadzieję że to żadna jelitowka
|
|
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję mi też było mdło ale to przez to, ze zapomnialam o jedzeniu i od obiadu nic nie zjadlam. Przygotowalam sobie talerz owoców i wcinam.
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie zakladalam bo potem jeszcze albo rozek,albo kocyk al o koldra. To mi sie Mlody gotowal.
Sonia-to super, masz problem z glowy z plcia. Sylwia mam 13 spotkan ale ostatnie to o banku komorek macierzystych a mnie to nie interesuje wiec umowy sie ze 12. Hanka-wszystkiego najlepszego w dniu urodzin!! Naztepne sobie odbijesz. Ja mam uro na poczatku marca i tez raczej imprezki nie bedzie..a szkoda |
|
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze warto sie z tztem pogodzic? ![]() ja do swojego tez sie nie odzywam a mielismy jutro jechac ogladac dodatki do pokoju, fotel, do lidla te torby.. ale ja sie go porisla nie ebde, niech spada. mial dzis poprawki w malowaniu w pokoju zorbic, powynosic caly balagan typu drabina, wiadra itp i co? caly dzien nie zrobil nic..
|
|
#2181 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Ale lecicie z tym koksem, że czasami czytam, ale na pewno wszystkiego nie nadążam. Ja zwykle do Was piszę jak mam jakieś dziwne przygody ze służbą zdrowia no i właśnie miałam jedną: Chodzę prytwatnie do gin, ale tak mi się zdawało że olewatorsko trochę podchodzi (chociaż ogólnie to miły gość). No i już od dawna czychałam żeby iść do niego na NFZ. No i tak: Dzwoniłam już chyba w sierpniu. Kazali dzwonić we wrześniu - zapisy na nowy rok (2015). Dzwoniłam chyba z 10 razy we wrześniu (bo ciągle nie wiedzieli jaki plan itp.) - zapisali mnie na 12 stycznia. Byłam u gina w listopadzie i mu mowie, że jestem zapisana na NFZ i że tam następna wizyta, on mi powiedział, że to pewnie jest 5 stycznia i tak mi wystawił zwolnienie, a ja się nie skapnęłam i wzięłam. Ale to jeszcze nic: 5 stycznia babka dzwoni że mnie przesuwa na SIERPIEŃ. Ja jej że do tego czasu urodzę i w ogóle, ona mnie przepraszała, że odgórna decyzja itp. Ja pitolę ![]() Napisałam do mojego gina że taka sytuacja, no i co z tym zwolnieniem i w ogóle, a on że mnie zaprasza na wizytę w czwartek (czyli jutro) - oczywiście prywatnie. No to mnie nerw wziął na niego i dziś zaczęłam dzwonić po przychodniach no i babka powiedziała, że właśnie nie przyszły 2 pacjentki i mogę przyjść (do innego gina). Poszłam, mąż się z pracy urwał. Ogólnie gin taki sobie. ale: okazało się że mam dużą nadżerkę i infekcję Generalnie to ja czułam że mam infekcję i to już prawie od początku ciąży, ale mój poprzedni gin mówi że nie widzi objawów, a tak naprawdę to on nawet nigdy "tam" za bardzo nie zaglądał. (nie badał mnie ani razu wziernikiem, tylko palcem).Więc generalnie to już wogóle ![]() A i jeszcze z ciekawostek to po badaniu ginekologicznym było USG i mówię czy mąż może wejsc, a ten gin że tak to tylko prywatnie mogą sobie wchodzić i że to nie jest normalne postępowanie, a ja że chyba takie mam prawo pacjenta, a on że nie. No to ja: to może wejść, a on z niechęcią: OK. No i mąż wszedł a naszym małym, to gin cały się czerwony zrobił ale nic nie powiedział. Oczywiście sprawdziłam na necie i od 2008 roku prawa pacjenta stanowią wyraźnie: Art. 21. 1. Przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych może być obecna osoba bliska. 2. Osoba wykonująca zawód medyczny udzielająca świadczeń zdrowotnych pacjentowi może odmówić obecności osoby bliskiej przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych, w przypadku istnienia prawdopodobieństwa wystąpienia zagrożenia epidemicznego lub ze względu na bezpieczeństwo zdrowotne pacjenta. Odmowę odnotowuje się w dokumentacji medycznej. A najlepsze że jak już było USG robione wparowała położna, zapukała, ale nie czekała na żadne proszę ani nic, a fotel oczywiście na wprost drzwi i jeszcze tam jest korytarz. Tak więc tam NA PEWNO już nie pójdę. Ok to tyle, napiszcie czy też miałyście podobne przeżycia czy tylko ja tak wesoło mam. Trzymajcie się i buziaki |
|
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za duzo okajzi nie bede miala bo mam tylko pare sztuk do spania dla mnie to jest pizama, nawet z wygladu :P
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
chodzi o te takie jak kolderka tylko zapinane na bokach po calosci
![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
do porodu sie wyrobisz akurat ![]() no chyba ze wiecej niz raz przy takiej ilosc, sporo ich, tak mi sie wydaje pewnie dlatego, ze u mnie 7
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sylwia - no rozumiem. Pajac do spania jest idealny
|
|
#2186 | ||
|
Zakorzenienie
|
pazurk izrobione?Cytat:
ja wlasnie mysle czy zapisywac sie do szkoly rodzenia czy olac Cytat:
Niedobrze |
||
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Ale kto tak powiedzial?
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
puscilam mu taka wiazanke ze nie wiedzial gdzie sie schowac..
jutro ma ranke, wiec pokoik poprawie ja w poludnie. lubie czuc satysfakcje z tego, ze ja w ciazy moge a on "pelnosprawny" nie kwapi sie, jeszcze jak widzi ze cos zrobilam sama ma mine zbitego psa, bo wiem ze jest mu glupio.
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
Niee, znaczy obrobilam sobie ale wymalowalam zwyklym lakierem, przed wizyta bym nie zdarzyla a po to mi sie odechcialo wszystkiego a po za tym zaczelismy wynosic graty z pietra gdzie M zaczyna robic remont no i nawet nie mialam kiedy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.

matko jam się źle czuje
i zimno mi i łeb boli... co dziś za dzień wszystko na raz :/

Ślubujemy: 21.10.2017 

, zepchnal mnie na parking przedszkola, chcialam wyciagnac dowod rejestracyjny z polisa by zadzwonic po lawete z assistance, ale odkrylam, ze go nie mam
Spodenko-leginsy w kropeczki - ekstra!

Generalnie to ja czułam że mam infekcję i to już prawie od początku ciąży, ale mój poprzedni gin mówi że nie widzi objawów, a tak naprawdę to on nawet nigdy "tam" za bardzo nie zaglądał. (nie badał mnie ani razu wziernikiem, tylko palcem).