Mamusie lutowe 2015 - cz. 6 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-07, 19:32   #3931
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
U mnie wizyta ok w sumie, wszystko pozamykane , tylko jakaś infekcje mi znalazła, podejrzewalam ze cos może być bo więcej śluzu, ale nic nie swedzialo nic nie bolalo. Córeczka całkiem spora bo 2,5kg a to dopiero 34tydzien. Tak mi szacowana ze jak mala nie przyhamuje to może dobić do 4kg, co wiąże się z tym ze jednak przy sporej dzidzi doradzalaby mi druga cesarke, ale jeszcze tydzień przed zobaczymy ile urosnie. Pytalam się jak to w praktyce wygląda tzn. Jak cesarkowe decydują się na SN drugi, powiedziała ze większość i tak kończy się cesarska to ja nie wiem co będzie, ale jak się zdecyduje to termin cesarski na 17luty na nasza rocznice ślubu o ile wczesniej nie znaczne rodzic normalnie.

Jak córeczka usnie to przyjdę Was poczytać, bo dziś chyba dużo wizyt było..
Gratulacje!!!!!
Stary 2015-01-07, 19:40   #3932
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Chce telefon z klapką a Tż mnie tu przegonuje że bez internetu będzie o blaaa blaaa a ja chce z klapką
Stary 2015-01-07, 19:40   #3933
ewek000
Zadomowienie

dziewczyny gratulacje i super ze z dzieciaczkami wszystko ok
duszona nie martw się szyjka jeszcze ma czas
Paulinka nie smutaj się
Sorki że nie poodnosze się do was bo z telefonu to mi to jakoś kulawo idzie
Dziękuję wam wszystkim za mile slowa
wlaśnie miałam drugie ktg i na tym brak skurczy ale za to tętno Agatki skakało nawet do 190
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 19:43   #3934
Ollllciaaa
Zakorzenienie

A ja znowu podczas kąpieli zaliczyłam krwotok z nosa :/. Na szczęście już jest ok.

Cytat:
U mnie wizyta ok w sumie, wszystko pozamykane , tylko jakaś infekcje mi znalazła, podejrzewalam ze cos może być bo więcej śluzu, ale nic nie swedzialo nic nie bolalo. Córeczka całkiem spora bo 2,5kg a to dopiero 34tydzien. Tak mi szacowana ze jak mala nie przyhamuje to może dobić do 4kg, co wiąże się z tym ze jednak przy sporej dzidzi doradzalaby mi druga cesarke, ale jeszcze tydzień przed zobaczymy ile urosnie. Pytalam się jak to w praktyce wygląda tzn. Jak cesarkowe decydują się na SN drugi, powiedziała ze większość i tak kończy się cesarska to ja nie wiem co będzie, ale jak się zdecyduje to termin cesarski na 17luty na nasza rocznice ślubu o ile wczesniej nie znaczne rodzic normalnie.

Jak córeczka usnie to przyjdę Was poczytać, bo dziś chyba dużo wizyt było..
Nicki, gratuluję wizyty. Najważniejsze, ze z Małą wszytsko w porządku

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Olcia, tą kawę to na chepło na gazę, tylko taką ilość, żeby ta kawa nie przelatywała.

Mój nastrój dziś, jest jeszcze gorszy niż wczoraj. Ryczę cały dzień i z Tazikiem się już też pokłóciłam on też ma dziś chu... dzień więc wiele nie trzeba było..
Także wybaczcie, że się nie odnoszę.
:/. mam nadzieję, ze jutro będzie u Ciebie lepszy dzień

Cytat:
Napisane przez anielkaaa75 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny podzielcie się informacją jakie kremu kupiłyście do pupy dla swoich maluszków, ja zastanawiam sie nad sudocremem.

I co wybrałyście do pielęgnacji pępuszków?
Ja do pupy na co dzień biorę mustelę, później przerzuce się na linomag. A na odparzenia bepanthen.
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 19:44   #3935
zielona butelka
Zakorzenienie

Anielka na razie nie wybrałam żadnego kremu, planuję ją smarować olejem kokosowym lub kremem Bambino dla noworodków. Przyjaciółka mi mówiła, że jest fajny i że ina używa i jest super. Sudokrem- przyciężki do codziennej pielęgnacji, on już raczej jest na odparzenia, jak się pojawią.
I nie kupuj, pewnie na Parkowej dadzą Ci małe opakowanie.

Pępek- mam octenisept ale też zwykły spirytus salicylowy i gaziki jałowe.
Dziś przyszła paka z Gemini, więc jestem zaopatrzona.
zielona butelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 19:45   #3936
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Ewa, oj ...to chyba wysokie miała tętno :/. Mam nadzieję, ze już tętno Małej sie uspokoiło... Trzymajcie sie dzielnie
Stary 2015-01-07, 19:48   #3937
maladT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Buu.. no ja weszlam tylko do jednego z ciuchami... i od razu.. juz wiecej nie chodzilam, bo jednak juz sie nie nadaje na zakupy..

Co do pepka i kreski... ja mam oblesny brzuch... nienawidze na niego patrzec, bo pepek wystaje a krecha jest taka ciemna i przez caly brzuch i piczke... okropnie to wyglada.. dlatego chce urodzic przed terminem, zeby jeszcze mi do szczescia jakies rozstepy nie wyskoczyly na sam koniec...
fajna bluzka. Ja mam i kreske i pępek jak peryskop (tak maz mi powiedział) i rozstepy na kazdym boku także pełen kuźwa luksus i poswiecenie matki
Cytat:
Napisane przez DuszonaMarchewka Pokaż wiadomość
Biała i maciejka gratki!!! Też mam kolejną 28.01
dziewczynki gratulacje za wizyty... ja tez podobno mam wizyte 28... ciekawe ktora dotrwa
Cytat:
Napisane przez Ollllciaaa Pokaż wiadomość
Alunia, ooo...a te okłady z fusów kawy to jak? Na Bożenę?
Siemię lniane mam w domu, będę sobie pić
ja robiłam tak ze na podpaske gruba typu bella wlewałam ciepła kawe( tylko nie taka by sie oparzyc) z fusami no i w gatki... potem posiedziałam z 30 minut na tym i myju myju i tak co 2 dzień. musze mezowi kawe podbierac
Cytat:
Napisane przez ewek000 Pokaż wiadomość
dziewczyny gratulacje i super ze z dzieciaczkami wszystko ok
duszona nie martw się szyjka jeszcze ma czas
Paulinka nie smutaj się
Sorki że nie poodnosze się do was bo z telefonu to mi to jakoś kulawo idzie
Dziękuję wam wszystkim za mile slowa
wlaśnie miałam drugie ktg i na tym brak skurczy ale za to tętno Agatki skakało nawet do 190
gratuluje ze Agatka przystopowała

ogladam srial,musze cos zjesc, zaliczyc wanne na szybko i spaccccc. juto krew i MOOOOOOCZZZZ (mama Zuzi specjalnie dla Ciebie)

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-07, 19:49   #3938
zielona butelka
Zakorzenienie

Mala, ja też jutro jadę na badania. Krew, mocz, kiła i tak do zaje... chania
Stary 2015-01-07, 19:54   #3939
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Ewa i co powiedzieli na tętno Agatki?

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Mała no Doczekałam się Tylko nie napisz rano ze nie pojechałaś bo
Stary 2015-01-07, 19:55   #3940
Tutti1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj znowu co zmierze ciśnienie to koło 140/80 ;/ gdzie biorę ten zasr.ny dopegyt i cały czas odpoczywam ;/
jaka masz dawke? ja od dzisiaj mam go brać 2 x dziennie pół tabletki jak narazie

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
dziewczynki odebralam wynik gbs
wyhodowali mi świństwo i teraz siedze i rycze
ginka spokojnie do tego podeszła, dała receptę i już - nawet nie każe tżta leczyć
a ja się naczytałam o niebezpieczeństwach i wyję
Nie martw się, najważniejsze że będziesz brała leki. Wszystko będzie dobrze a dzidzia napewnno będzie zdrowa.

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wam wyskoczył pępek na wierzch bo mi tak wczoraj to zauważyłam a z Wojtusiem do samego końca był wklęśnięty. Tak samo jest z tą ciemna krecha na brzuchu wtedy miałam a teraz nie pokazała się
kreske mam chyba 0d 20 tygodnia ale jest słabo widoczna, moj mąż zauważył dopiero jak mu pokazałam, a pępek dalej wklesły i mam nadzieje że tak zostanie.

Biała Maciejka Nicki gratki wizyt

Daria trzymam kciuki żeby malenstwo posiedziało w brzuszku no chyba że chcesz być pierwsza na naszym wątku.

hmm coś miałam jeszcze pisać mam nadzieje że nic nie pomyliłam.

Po wizycie u diabetyka dobrze powiedział że cukry dobre wyniki moczu i z krwi wzorowe i jak tak dalej utrzymam cukry to góra 2 razy sie tylko zobaczymy.
Tutti1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 19:55   #3941
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Mała, Alunia dzięki ja z fusów z kawy zawsze robiłam sobie peeling twarzy, a teraz spróbuję zastosować inaczej

Edytowane przez Ollllciaaa
Czas edycji: 2015-01-07 o 19:57
Stary 2015-01-07, 19:57   #3942
biala17a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
biała niestety nie wiem ile wazy ale biorąc po uwage przyrost masy jej ostatnio to obstawiam 2,6 kg
To podobnie Dziś rozmawiałyśmy z moją gin o szacowanej wadze, powiedziała, że jesli dziecko utrzyma stałe tempo wzrastania to mam się spodziewać zgrabnej dziewczynki, tak między 3,3 a 3,5kg

Cytat:
Jak tak patrzę na siatki centylowe, to 2,5kg to jest taka minimalnie większa od średniej dla tego wieku ciążowego, więc powinno być dobrze Znasz stronę naturalniepocesarce.pl? Jest trochę statystyk i relacje kobiet po cesarce, którym się udało urodzić następne dziecko sn.

Cytat:
Hej dziewczyny podzielcie się informacją jakie kremu kupiłyście do pupy dla swoich maluszków, ja zastanawiam sie nad sudocremem.

I co wybrałyście do pielęgnacji pępuszków?
Nie mam jeszcze żadnego , ale zamierzam kliknąć zielony Linomag jak tylko przyjdzie wypłata. Do pępka i rany po nacięciu (którego może nie bedzie...) zamierzam używać Octaniseptu, bo już go mam w apteczce i nie chcę mnożyć zakupów.
biala17a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 19:59   #3943
maladT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona butelka Pokaż wiadomość
Mala, ja też jutro jadę na badania. Krew, mocz, kiła i tak do zaje... chania
chciałam napisac ze tez mam kiłę... do zrobienia jutro
Cytat:
Mała, Alunia dzięki ja z fusów z kawy zawsze robiłam sobie peeling do twarzy, a teraz spróbuję zastosować inaczej
no czemu by Bożena nie mogla miec peelingu... moj mąż uwielbia kawe... ciekawe jakby tak mnie zobaczył z tymi fusami na Bożenie czy by nadal uwielbiał swoja mała czarną... tylko cukrem pposypac bo on słodzi

Oliwka 07.02.2015
Stary 2015-01-07, 20:01   #3944
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
chciałam napisac ze tez mam kiłę... do zrobienia jutro

no czemu by Bożena nie mogla miec peelingu... moj mąż uwielbia kawe... ciekawe jakby tak mnie zobaczył z tymi fusami na Bożenie czy by nadal uwielbiał swoja mała czarną... tylko cukrem pposypac bo on słodzi
Nie wyobrażam sobie jego reakcji

Tuti, wiec wizyta u diabetyka udana
Stary 2015-01-07, 20:04   #3945
maladT
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wyobrażam sobie jego reakcji

Tuti, wiec wizyta u diabetyka udana
ostatnio to nawet sie go pytałam czy widac ze tam jestem pulchna... mam wrazenie ze ona jest nabrzmiała i taka utyta na ustach

Oliwka 07.02.2015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-07, 20:06   #3946
Tutti1234
Zadomowienie

Cytat:
Mała, Alunia dzięki ja z fusów z kawy zawsze robiłam sobie peeling twarzy, a teraz spróbuję zastosować inaczej
Ja robiłam peeling ciała fusami ale o twarzy nigdy nie pomyślałam i że do bożeny można stosować czego to tu sie można dowiedziec
Tutti1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 20:08   #3947
buu007
Zakorzenienie

Cytat:
(wyobraziłam sobie Ciebie jak takie zombi Ty w koszuli nocnej, ledwo idąca, oczka podkrążone....nie mniej mi tego za złe, niedługo wszystkie będziemy tak wygladac )
Ja to mam wyobraźnię

nie obraze sie,no cos Ty
znalazlam ostatnio zdjecie ktore zrobil mi szwagier,wygladam na nim tak,jakby mi jakis pies nasral pod lozko,taka mam mine i bledsza jestem od sciany,a mowilam im zeby sobie ten aparat do wsadzili,nie chce zdjec,to byly glupie smiechy,teraz nikogo nie chce w szpitalu,nie jestem okazem muzealnym do ogladania

biala ja Ci ciagle zapominam napisac,ze fajnie z tym szpitalem
jak sie ma taka mozliwosc,to czemu nie skorzystac z lepszej opieki i warunkow?
i dobrze ze wizyta udana

maciejka wyobrazilam sobie Twojego gina na wc odbierajacego tel
no to sie moze zaczac dziac juz,aaaa
szkoda ze dzidzius pupka ulozony,czasem sie zdarza ze sie w ostatniej chwili odwraca,ale nie ma co ryzykowac tak,wiec jak by bylo cc to dobrze

Duszona ale Ada juz duza jej no z szyjka faktycznie moze sie jeszcze zmienic,trzeba byc dobrej mysli,czyli mozecie sobie z mezem poszales,szukaj nowych pozycji w kamasutrze

niki gratki za wizyte nie wiem czy Cie to pocieszy,moja sasiadka urodzila drugie sn choc pierwsze miala cc,i synek byl wiekszy duzo niz jej corcia,tak ze moze sie da
wiadomo ze nic na sile,ale moze sie sama sytuacja rozkreci?

anielka sudocrem do codziennej pielegnacji nie jest wskazany,mocno wysusza,on jest dobry jak juz sie cos powaznego dzieje,mysle ze podstawowo to tak jak pisaly dziewczyny,alantan linomag czy bephanten

mamazuzi,alunia a kysz zle humory

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 20:09   #3948
anielkaaa75
Przyczajenie

Cytat:
Anielka na razie nie wybrałam żadnego kremu, planuję ją smarować olejem kokosowym lub kremem Bambino dla noworodków. Przyjaciółka mi mówiła, że jest fajny i że ina używa i jest super. Sudokrem- przyciężki do codziennej pielęgnacji, on już raczej jest na odparzenia, jak się pojawią.
I nie kupuj, pewnie na Parkowej dadzą Ci małe opakowanie.

Pępek- mam octenisept ale też zwykły spirytus salicylowy i gaziki jałowe.
Dziś przyszła paka z Gemini, więc jestem zaopatrzona.

Własnie obiło mi się o uszy że jest przyciężki temu pytam widziałam jeszcze z Oilatum i Emolium kremy może o tych znacie opinie? a jutro też planuję na gemini zakupy ;P
anielkaaa75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 20:13   #3949
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio to nawet sie go pytałam czy widac ze tam jestem pulchna... mam wrazenie ze ona jest nabrzmiała i taka utyta na ustach
Bo Bożena rośnie razem z nami ja do mojej nie zaglądam nie chce wiedzieć jak tam wyglądam

Cytat:
Napisane przez Tutti1234 Pokaż wiadomość
Ja robiłam peeling ciała fusami ale o twarzy nigdy nie pomyślałam i że do bożeny można stosować czego to tu sie można dowiedziec
Ja dawno dawno wyczytałam na wizażu o peelingu z kawy na twarz i od tamtej pory stosuje na ciało tez ale teraz w ciąży stopuje na ciało.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Buu, ja też nie chce zdjęć ani odwiedzin w szpitalu. tylko mój mąż. A już u mnie zapowiedziały się siostry mojego Tż :/
Stary 2015-01-07, 20:15   #3950
maladT
Zakorzenienie

ja zagladam jak gole... a tak no czuje ja po prostu jakbym takie dwa paluchy miała zamiast warg... makabra jak ja tego nie zrzuce... sa jakies ćwiczenia odchudzajace na Bożene?

kto mi zrobi cos do jedzenia? bo mi sie nie chce

Oliwka 07.02.2015
Stary 2015-01-07, 20:16   #3951
ewek000
Zadomowienie

Paulina być mi nie powiedzieli, siostra teraz jak byłam na brzuszkach powiedziała żeby się nie denerwować, że doktor podbila wyniki, czyli ze ok
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 20:17   #3952
maladT
Zakorzenienie

laski niedługo mamy 4 tysiace postów... do końca tygodnia wykończymy ten watek?

Oliwka 07.02.2015
Stary 2015-01-07, 20:17   #3953
d_a_r_i_a
Rozeznanie

Nadrobilam Was ale na telefonie ufff...

Gratuluje udanych wizyt i grzecznie siedzących bejbikow
Ewcik gorzej by było gdyby przy porodzie dziecko było narażone na ten gbs, a tak juz go wyleczysz

Duszona dużo seksu lux zalecenie w końcu rozpracujecie to szyjkę hehe dobrze w takim razie ze u mnie był taki post bo juz bym urodziła

Dziękuje za wszystkie słowa wsparcia wiem ze to dla dobra małego wiec jakoś się przemecze.. chciałabym zeby jeszcze te 2 tyg wytrzymał..

Ten śluz jest gesty, klejacy, żółto białawy... Ta gęstość mi właśnie dawała do myślenia juz od kilku dni... Ale myslalam ze czop odchodzi w całości..

Biała jestem bardzo zaskoczona!

Ewa ja na kosciuszki bede. Trzymaj się dzielnie

Paulinka nie doluj może zjedz sobie jakaś czekoladke to hormony szczęścia wezmą gore

Emdziku bidulko obys się lepiej poczuła a kota naprawdę unikaj jak możesz!

Aga mój z butami to samo..zresztą z ciuchami podobnie... Wiec od jakiegoś czasu jakoś bardzo w niego nie inwestuje...bo szkoda...właśnie najlepiej buty z lidla takim...bo przynajmniej nie szkoda...

Ja nie widziałam tych koszul w biedrze
d_a_r_i_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 20:18   #3954
anielkaaa75
Przyczajenie

buu007
Który wybrać:
1.LINOMAG krem z tlenkiem cynku dla dzieci i niemowlat

2.LINOMAG BOBO, krem A+ E
Stary 2015-01-07, 20:21   #3955
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja zagladam jak gole... a tak no czuje ja po prostu jakbym takie dwa paluchy miała zamiast warg... makabra jak ja tego nie zrzuce... sa jakies ćwiczenia odchudzajace na Bożene?

kto mi zrobi cos do jedzenia? bo mi sie nie chce
nie wiem. Mi się wydaje, że tylko mąż juz może pomóc w tych sprawach po ciąży
Stary 2015-01-07, 20:25   #3956
zielona butelka
Zakorzenienie

Cytat:
Własnie obiło mi się o uszy że jest przyciężki temu pytam widziałam jeszcze z Oilatum i Emolium kremy może o tych znacie opinie? a jutro też planuję na gemini zakupy ;P
Na naszej białostockiej SR trąbią o tych emolientach jak o zbawieniu jakimś, pewnie się zasugerowałaśEmolienty do wszystkiego, do kąpieli, do dupki itd, itp. Może ten linomag na początek, no coś co nie zrujnuje a jednocześnie sprawdzone.

Ja będę małą myła naszym firmowym mydełkiem oliwkowym o podwyższonym poziomie natłuszczenia do 15%. Bardzo delikatny produkt. Dodam mydlin parę do kąpieli no i po ciałku też. To w zasadzie oliwa w kostce.
Stary 2015-01-07, 20:27   #3957
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
dziewczynki odebralam wynik gbs
wyhodowali mi świństwo i teraz siedze i rycze
ginka spokojnie do tego podeszła, dała receptę i już - nawet nie każe tżta leczyć
a ja się naczytałam o niebezpieczeństwach i wyję
tak jak dziewczyny pisały - nie przejmuj się! mi dzisiaj gin pobierał wymaz i powidział, że nawet jak coś wyhodują to mam nie panikować, bo po prostu w szpitalu dostanę antybiotyk (dziecku nie podają, bo dostanie ode mnie) i cała filozofia. Tylko od razu jakby mi wody odeszły to jechać do szpitala, a nie czekać...

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Ej laski moze ktos juz wyczail a ja wyskakuje jak filip, ale wiecie co, w biedrze na wyprzedazowych koszach kupilam koszule ciazowa, do karmienia za 10 zl. Bylo od groma ich.
a u nas nie widziała, a byliśmy w biedronce przed chwilą... szkoda...

Cytat:
Napisane przez biala17a Pokaż wiadomość
Gratulacje za wizytę
U mnie podobnie, też mam termin następnej wizyty na 28.01
Mam przyjmować magnez i żelazo (hemoglobina mi spadła do 10,3 ). Szyjkę mam zachowaną i zamkniętą pomimo licznych twardnień brzucha, więc moja gin powiedziała że nospy nie trzeba, niech sobie macica ćwiczy przed porodem. W usg wszystko ok, masa wyszła 2400g, podczas badania mała włożyła sobie kciuka do buzi Miałam pobierany wymaz na paciorkowca, aż jestem ciekawa czy mam to cholerstwo czy nie.
super

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
WItam po wizycie.

Porodu nie widać, szyjka jeszcze zamknięta. Gin mi powiedział, że przez 2 dni nie urodzę na pewno a potem to już się może dziać. Generalnie mała ma pupcię nisko już i gin mi nawet płci nie mógł sprawdzić także mam nadzieję, że moja córcia pozostanie córcią ( tylko raz w ciąży miałam sprawdzaną). No i mała ciągle ułożona pośladkowo, powiedział, że już sie raczej nie przekręci, także czeka mnie cesarka Powiedział, że póki co czekamy, może się zacznie samo - i wtedy od razu na szpital, mam nie czekać za długo aż się rozkręci. A jak do 13 nie urodzę to wtedy kładzie mnie do szpitala i wtedy planowana cc będzie. Wizyty już u niego niemam. 21 mam się umówić na ktg i wtedy ktg w zależności od tego co tam wyjdzie. Generalnie dużo śmiechu było bo gin mowi, że wizyty już nie ma, ale jakby się coś działo to mam dzwonić do niego, bo on telefon ma zawsze w gotowości i w zasadzie w 2 sytuacjach nie odbiera - jak robi zabieg i jak odsypia po dyżurze. Tż się zaczął śmiać, że w wc jeszcze, a on, że różnie to bywa
szkoda, że mała się nie obróciła, ale przynajmniej wiesz na czym stoisz

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość

W poniedziałek w SR położna mówiła, że u nas w szpitalu nie stosuje się masażu szyjki macicy a masażu krocza (tego o którym kiedyś rozmawiałyśmy) tego co się samemu wykonuje w domu, nie zaleca się stosować bo nieumiejętne wykonanie wywołuje skurcze.
Na rozciągnięcie krocza najlepiej stosować piłkę, pufę sako i okłady z fusów kawy. Do spożycia zaleca się codziennie 2 łyżeczki siemia lnianego, pod każdą postacią. Podobno też dobrze wpływa na rozciąganie skóry nawet na brzuchu i zapobiega rozstempom a przy tym pomaga w wyprużnieniach i zaparciach.

juz doczytałam o co chodzi z tymi fusami, sama bym na to w życiu nie wpadła! a o siemieniu pomyślę

Cytat:
Napisane przez DuszonaMarchewka Pokaż wiadomość
Adusia waży 3 kg! Niestety szyjka twarda jak kamień. Lekarz powiedział żeby się szykować na co najmniej kilkanaście godzin porodu. Mam dużo chodzić, odkurzac żeby były jakieś skurcze które będą rozbijać szyjke jak rozbija się kotleta. No i mam się dużo seksić. To strzelajace spojenie może mi strzelić całkiem przy porodzie, mam nie leżeć na plecach tylko na boku żeby ściskac te kości. Gbs ujemny.
super, że wizyta pozytywnie!
szyjka ma jeszcze czas, może będzie bardziej współpracowała jak przyjdzie co do czego
i jaka Adusia już duża!

Cytat:
gratuluję wizyty

u mnie na wizycie też wszystko ok
jeszcze nie rodzę - szyjka zamknięta i trzyma, chociaż skróciła się nieco (ale nie było dokładnego mierzenia) Mały glówką w dół, chociaż ponoc główka dość wysoko - a ją ją czuję nisko, ale lekarz powiedział, że to może ucisk na pęcherz. Z małym wszystko ok, przepływy i tętno ok wymiary też, chociaż ma główkę większą nić pozostałe wymiary i mam nadzieję, że już nie będzie rosła bo jak ja ją wycisnę? no i waży już 2,5 kg
Lekarz pobrał wymaz na paciorkowca, jutro muszę zawieźć do lab, przy okazji badania posmyrał małego po główce i chyba przy okazji kawałek czopa mi wygrzebał bo w domu miałam taki większy kawałek zielonkowatego gluta? tzn takie fragmenty widziałam już nie raz, ale teraz takie większe to było..

kolejna wizyta 29.01 - o ile dotrwam (dopiszesz Madzia?)
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-07, 20:28   #3958
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Daria, jeszcze oprócz Biedronki jest Towaroteka Biedronki. Tam są różne rzeczy z wyprzedaży i końcówki z magazynów. Ja właśnie tam ta koszule kupiłam.
Stary 2015-01-07, 20:32   #3959
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
buu007
Który wybrać:
1.LINOMAG krem z tlenkiem cynku dla dzieci i niemowlat

2.LINOMAG BOBO, krem A+ E
ten z tlenkiem cynku jest chyba jak już coś się dzieje, bo ma właściwosci wysuszające - dobrze myślę? ewentualnie sprawdz czy w składzie jest na początku czy na koncu listy - im dalej tym go mniej i krem łagodniejszy,
o tym bobo a+e czytałam pozytywne opinie na blogu srokao
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 20:32   #3960
anielkaaa75
Przyczajenie

Cytat:
Na naszej białostockiej SR trąbią o tych emolientach jak o zbawieniu jakimś, pewnie się zasugerowałaśEmolienty do wszystkiego, do kąpieli, do dupki itd, itp. Może ten linomag na początek, no coś co nie zrujnuje a jednocześnie sprawdzone.

Ja będę małą myła naszym firmowym mydełkiem oliwkowym o podwyższonym poziomie natłuszczenia do 15%. Bardzo delikatny produkt. Dodam mydlin parę do kąpieli no i po ciałku też. To w zasadzie oliwa w kostce.

Dokładnie masz rację, bardzo je chwalą w naszej szkole rodzenia Kupię Linomag

Dziękuję za radę.

A ty u Arciszewskich będziesz rodziła? Poród naturalny?
Ja byłam dziś u lekarza i maluszek ładnie leży już do porodu naturalnego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości