|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Pietraszku zdrowiej tam !
![]() Mądry Filipku nasz kochany wszystkiego co najlepsze !!!! ![]() ![]() ![]() Gojkaczym malowałaś na ściane te smerfy ? Chcę u Blanki w pokoju namalowac drzewo i nie wiem co sobie przyszykowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3272 |
Zakorzenienie
|
![]() Meneq, podbijam ![]() ![]() Aga, u nas taka sytuacja: - mama i jej 4 lata młodsza siostra - obie 29 sierpień - potem ciotka jedna i druga, rok różnicy - obie 8 marzec - potem ciotka i wujek, rok różnicy - oboje 28 luty Można? Można ![]() Widzę, że nie padło w dyskusji, to napomknę, że u nas na kluski na parze mówi się parzoki ![]() Zdrowia dla wszystkich chorujących ![]() ![]() Tyle zapamiętałam, ale nadrobiłam sumiennie od Nowego Roku (bo jeszcze u t. na 2 minuty zdążyłam siąść ![]() Spóźnione życzenia dla Igorka, Nataszki i Bartosia, i dzisiejsze dla Fifka ![]() A my za życzenia bardzo dziękujemy ![]()
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2015-01-07 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3273 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() zgadzam się z dziewczynami, super włoski ma ![]() Nie wiem co się stało. Pół dnia w pracy byłam. Dajcie jakiś link Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() lJa pie.rdziele!!! Ale się wkurzyłam!! ZDRÓWKA DLA PIOTRUSIA! <3 ![]() ![]() ![]() -------------------- myśmy wczoraj byli pierwszy raz na sankach. Ale Daria się cieszyła ![]() ![]() ![]() ![]() A w załączniku fotka ![]()
![]() |
#3274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałam jeszcze napisać,że bardzo podziwiam to ,że niektóre z Was karmią jeszcze dzieci piersią. .Ja bym tak nie potrafiła chyba. Jak dla mnie trochę za długo.
![]() |
#3275 |
Zakorzenienie
|
Zdrowiej Piotrusiu nam tu szybciutko... Co za lekarz. Oby lekarstwa ktore dzis dostaliscie pomogly.
A my dopiero rozgladamy sie za sankami. Chcemy na urodziny malej kupic. Mielismy robic kuchenke drewniana, ale tz znowu zawalony robota. Calymi dniami go nie ma, wiec beda sanki a kuchenke bez okazji jak sie tylko z terminami upora.
#3276 |
Zakorzenienie
|
Filipku wszystkiego najlepszego kochany Nasz
![]() ![]()
#3277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Dla mnie też za długo to się już ciągnie.
![]() ![]() |
![]() |
#3278 |
Konto usunięte
|
Pytam się męża, czy może na wakacje jego rodzice by chcieli z nami jechać. Potem stwierdzam, że nie zamierzam gotować (w domyśle: też chcę mieć wakacje i można zwyczajnie iść gdzieś coś zjeść). Wiecie, co słyszę? a, to dlatego chcesz by moja mama z nami jechała, żebyś nie musiała gotować.
Nie muszę mówić, jaki szlag mnie trafił? To ja nie mam prawa do WAKACJI bez gotowania - nie mogę iść zjeść gdzieś, tylko muszę gotować, siedzieć w garach, bo inaczej - teściową chcę wykorzystać! Szlag. Niech się puknie w ten łeb chory mężuś. |
![]() ![]() |
![]() |
#3279 |
Zakorzenienie
|
Szaja, ach Ci faceci. Moj tez by taki wniosek wyciagnal.
#3280 |
Zakorzenienie
|
Fifi Sto Lat nasza mala mądra glowko
Lady zdrowka dla Piotrusia znow slysze ze na ip się nie dopatrzyli choroby conza lekarze u nas lecza Masakra Meneg jestem pod wrażeniem umiejetnosci Yae
#3281 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49647265]Pytam się męża, czy może na wakacje jego rodzice by chcieli z nami jechać. Potem stwierdzam, że nie zamierzam gotować (w domyśle: też chcę mieć wakacje i można zwyczajnie iść gdzieś coś zjeść). Wiecie, co słyszę? a, to dlatego chcesz by moja mama z nami jechała, żebyś nie musiała gotować.
Nie muszę mówić, jaki szlag mnie trafił? To ja nie mam prawa do WAKACJI bez gotowania - nie mogę iść zjeść gdzieś, tylko muszę gotować, siedzieć w garach, bo inaczej - teściową chcę wykorzystać! Szlag. Niech się puknie w ten łeb chory mężuś.[/QUOTE] No co za.......... ![]() hope, pytalas co z nami... Kuba lepiej, ale kaszel wciaz, takze zlobek poki co nie dla nas. Ja rano myslalam, ze w lustrze widze muminka ![]() Ale ciut zeszlo, ubralam okulary, zeby oprawki przykryly mi opuchlizne pod oczami i poszlam do pracy... Nadrabiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3282 |
Zakorzenienie
|
Fifku sto latek!!!
Nie mogę się nadziwić ile Blanka mówi. Dzisiaj rano mówi do mnie "mama gdzie jest tejewiziol?(sprzedaliśmy wczoraj) Musimy kupić nowy,bo ściana taka puśta. Niunia Pojedzie z mamusią i kupi" Albo: "Mamusiu pocitaj ksiąziećkę o piesku co pił mlećko i ślimaku na łącie" Albo: "Mamusiu niunia kocha cię. I tatusia kocha i Lusię kocha i Niunie teź kocha." Albo: '"Tatuś zrób niuni duzio mlećka!" Albo "Mamusiu sibko jedź do domku bo jabućko (jabłuszko) cieka na niunie w kosićku,albo nie,wolno jedź,niunia patsi na choinke!" Niesamowita jest! ![]() ![]() Polubiła bardzo duplo. Siedzi i układa rozmawiając jednocześnie z figurami i zwierzakami. Mamy ostatnio wspaniały rytuał, tak na to czekałam! Mianowicie Mała usypia jak czytamy jej bajkę ![]() ![]() Przepraszam że tak dużo o sobie ale miałam potrzebę pochwalenia się ![]() Marsi no właśnie już robiła a teraz nie chce. nie wiem co się stało. Wyciąga pampersy i każe sobie zakładać. Mam ferie za dwa tygodnie to spróbuję popracować nad nią. ![]() Lady zdrowia! Neti jak Antoś? Nawijko a Twoje oczy? Lepiej dziś? |
![]() ![]() |
![]() |
#3283 |
Zakorzenienie
|
Nie mam co ze soba zrobic. Paula nie miala w dzien drzemki i zasnela o 18. Co chwile sie budzi, wiec leze z nia. Poczytalabym ksiazke, ale boje sie zapalic lampke. Na tablecie coprawda mam, ale zaczynac 3 ksiazke to mi sie nie usmiecha. Internety juz przeczytalam, spac mi sie nie chce..
A wlasnie co myslicie o ombre na wlosach nieco krotszych od Nawijki? Cbyba nie bardzo. Byla dzis promocja w naturze. Kupilam loreal sunkiss przeceniaony z 24 na 9. Marzy mi sie ombre wlasnie, ale nie ramc ze mam wlosy do ramion. Z przodu dluzej, z tylu krocej. W dodatku tyl cieniowany i chyba nie bardzo by to wygladalo? Wydaje mi sie ze powinnam calosc rozjasnic. Co Wydajeto? Tzn jakie jest Wasze zdanie?
#3284 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas NIC. Żadnego postępu w mowie. Ostatnio się cieszyłam jak na" świnkę Pepe "powiedziała "Pepa" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() https://www.google.pl/search?q=ombre...ed=0CAYQ_AUoAQ
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2015-01-07 o 20:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I spiewa Niskie Ceny ja juz nie moge sluchac tej reklamy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3286 |
Zakorzenienie
|
Fewciu Blanka mnie zadziwia. A ja się cieszę jak Antonio powie... "mama amnia, tata amnia i Ato amnia-syscy"
Dziękuję ze pytasz. . Dziś Ani śladu po temp. To chyba jednak te piątki. LADY dobrze ze Pietraszko ma te inhalacje-pomogą. Ale nadziwić się nie mogę. .. co jeden to gorszy lekarz widzę ![]() HOPE pokazywałas ostatnio taki komplet pędzli do makijażu w przystępnej cenie-dobrze pamiętam? Możesz jeszcze raz?
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3287 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a co do tekstu w pracy to ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
sama nie wiem, co lepsze... a co do jedzenia, to jest pewnie tak ja mówisz, je w nocy, bo się pewnie nie najada w dzień i to takie błędne koło niestety ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3288 |
Wtajemniczenie
|
hje a gdzieś była jak Cię nie było ?
![]() Fewciu-pięknie Blanka mówi ! U nas tak samo z książeczkami, mówi końcówki albo czasem mnie poprawia jak inaczej przeczytam jakiś wyraz :P Szaja.... aż nie wiem co powiedzieć ![]() Gojka Jeszcze raz zapytam ![]() Zgubiłyśmy w sobotę smoczek. Zatem dzisiaj trwa piąta noc bez smoka, w trzecim dniu zasypianie to była masakra , że już chciałam gdzieś jechać i szukac smoczka ale jakoś dałyśmy radę. Czasem się upomina wieczorem,ale już nie jest tak źle. |
![]() ![]() |
![]() |
#3289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3290 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49647265]Pytam się męża, czy może na wakacje jego rodzice by chcieli z nami jechać. Potem stwierdzam, że nie zamierzam gotować (w domyśle: też chcę mieć wakacje i można zwyczajnie iść gdzieś coś zjeść). Wiecie, co słyszę? a, to dlatego chcesz by moja mama z nami jechała, żebyś nie musiała gotować. Nie muszę mówić, jaki szlag mnie trafił? To ja nie mam prawa do WAKACJI bez gotowania - nie mogę iść zjeść gdzieś, tylko muszę gotować, siedzieć w garach, bo inaczej - teściową chcę wykorzystać! Szlag. Niech się puknie w ten łeb chory mężuś.[/QUOTE] a czemu chcesz, żeby teście z Wami jechali? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3291 |
Konto usunięte
|
Nancy, mamy ok stosunki, a oni sami się nie zbiorą, by pojechać. Tak samo proponowaliśmy (z woli mojego męża zresztą!) to mojej mamie. Naprawdę, nie ma w tym żadnego drugiego dna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lady zdrówka dla Pietraszka My sanki mamy, juz w zeszłym roku na roczek dostała, ale w tm eoku stoja i stoja tu tylko deszcz Szklanko dla Ciebie równiez zdrówka i brawa dla Ewuni Ifwka zey w koncu z kupkami bylo ok aaa DZIEWCZYNKI DUZO SZCZESCIA ZDROWIA I MILOSCI W NOWYM ROKU NAJLEPSZEGO WSZYSTKIEGO DLA FILIPKA NASZEGO CAŁUSKI DLA KUBUSIA I AMELCI BRAWA DLA DADUSIA I LEOSIA dziewczynki bardzo dziekuje za pamiec i zyczenia dla Natusi to bardzo mile z Waszej strony ![]() Sylwester spedzilismy fajnie przyszli nasi znajomi polacy i Niemcy, jak zobaczyli, ze my wystroje i ile zarcia na stole to w szoku byli. Potanczylismy sobie tez troszke. I fajnie, zapomnialo si o problemach. Pisalam Wam, ze auto nam sie poszlo na autostradzie 550 euro za lawete, i naprawa 3500 plu laweta do Pl, a okazalo sie, ze to chyba silnik i auto na zlom albo czesci, a fajne to autko i nie takie star 2002 chcialam chodzic na basen, ale znowi trzeba mocniej pasa zacisnac, choc maz mowi zebym chodzila, bo w rodzinie u niego tzn. u brata szaleja z kasa wydaja na bzdury i ciagle maja, a my oszczednie zyjemy i nie mamy. myslicie, ze raz wtygodniu basen godzina cos da na ujedrnienie cialla, i wyszczuplenie udek czy to bedzie tylko strata kasy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
misiael - nie wiem czy koajrzysz, ale moj Kuba od poczatku baaardzo malo pije. tzn teraz cos tam ruszyl i wypija te 200/250ml, czasem wecej czasem mniej ale bywaly dni ze nie chcial nic, nawet kropelki. chyba we mnie bo ja mam takie dni ze moge nic nie pic i jest ok, w ogole mi sie nie chce a czasem mam tak ze butla za butla idzie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3295 |
Zakorzenienie
|
fewciu, wow, jak Blanka pieknie mowi, jakie zdania!!
U mnie jakby lepiej. Tzn opuchlizna troszke zeszla, ale nadal wygladam jak przekrwiony wampir. Najchetniej wbilabym sie w oczy pazurami, bo tam swedzi, no ale wiadomo.... gojka, ombre na krotkich wlosach. Czemu nie? Oczywisie efekt bardziej widoczny jest na dluzszych, ale na krotkich tez ladnie. Lady, no tak, tekst dziwny, ale z drugiej stony... Kazda ze stron ma swoje racje... |
![]() ![]() |
![]() |
#3296 | ||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() dziekujemy za pamięć i życzenia ![]() ![]() Cytat:
![]() buziaki dla poobijanych ![]() u nas też wypadek - biegał na czworakach i podwinęła mu się rączka, uderzył buziakiem o ziemię i coś z zębem nie tak, bo sine i zakrwawione dziąsło wkoło i wydaje mi się, że lekko się chwieje, ale nie pozwoli się dotknąć Cytat:
![]() co do chodów, to u nas Filip biega po schodach jak szalony, bo babcia z dziadkiem na dole, ja u góry i tak kursuje tam i z powrotem; współczuję problemów z kupką, biedna Oliwcia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do pracy, to i tak byli cierpliwi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3297 |
Zakorzenienie
|
Kurde kiedy ja sie doczekam gadania... U nas kiepsko z mowa. Ale jak patrze na siostrzeńca tz, który nic kompletnie nie mowi a na dzieci mojego brata. To chyba poszla w tz rodzine i ma ciezka mowe. Nasladuje kilka zwierzatek. Mowi podstawy i tyle.. Minimum jest a to najwazniejsze. Choc wśród dzieci znajomych z którymi mamy kontakt wypada najgorzej. Tzn najgorzej dziecko tz siostry, paula nastepna.
![]() |
#3298 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49649539]Nancy, mamy ok stosunki, a oni sami się nie zbiorą, by pojechać. Tak samo proponowaliśmy (z woli mojego męża zresztą!) to mojej mamie. Naprawdę, nie ma w tym żadnego drugiego dna.[/QUOTE]
Chodziło mi o to, że ja jakoś nie potrafiłabym wypoczywać z teściami/rodzicami. I zdecydowanie lepiej czułabym sie na wakacjach z mężem i Kubą, bez dodatkowych osób ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Fifku wszystkiego najlepszego
![]() ![]() Spóźnione życzenia wszystkiego najwspanialszego dla Polci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3299 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49647265]Pytam się męża, czy może na wakacje jego rodzice by chcieli z nami jechać. Potem stwierdzam, że nie zamierzam gotować (w domyśle: też chcę mieć wakacje i można zwyczajnie iść gdzieś coś zjeść). Wiecie, co słyszę? a, to dlatego chcesz by moja mama z nami jechała, żebyś nie musiała gotować. Nie muszę mówić, jaki szlag mnie trafił? To ja nie mam prawa do WAKACJI bez gotowania - nie mogę iść zjeść gdzieś, tylko muszę gotować, siedzieć w garach, bo inaczej - teściową chcę wykorzystać! Szlag. Niech się puknie w ten łeb chory mężuś.[/QUOTE] no facet, z tym nie wygrasz niestety ![]() Cytat:
![]() pieknie mówi ![]()
![]() |
#3300 |
Zakorzenienie
|
Na bycie pracownikiem musz poczekac jeszcze 2 miesiace, narazie jestem zleceniobiorca
![]() ![]() Ale mi ojciec wykrecil numer, jutro Wam opowiem, bo jeszcze sie cala trzese z nerwow ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2015-01-07 o 22:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.