|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Cytat:
|
|
#3572 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Jestem po wizycie. Nie poszłam do swojego lekarza do którego chodziłam od początku. Poszłam do niego za namową koleżanek, ale od początku średnio mnie przekonywał... 1. Stwierdził, że usg genetyczne to głupota i nie ma co robić w moim wieku, tylko babki 35+ ![]() 2. TSH na poziomie 3,7 w/g niego to w normie (gdzie w ciąży max 2,5 )2. W ogóle jego sprzęt do USG mnie mocno nie przekonywał 3. Trochę mnie zraził tym, że nawet się nie zainteresował naszym telefonem o 3 nad ranem (nie mówię, że musiał odebrać ale mógł oddzwonić choćby rano ![]() Także powróciłam do mojej poprzedniej lekarki (a i ona właśnie powróciła) i jestem MEEEEEEEEGA szczęśliwa. Konkretna, dokładna, wyściskała mnie i mówiła, że bardzo się cieszy że nam się udało ![]() A z konkretów: 1. Maleństwo rośnie cudnie, ale wierci się niesamowicie 7,5 cm 2. Powtórnie zrobiła mi w cenie wizyty badania genetyczne i wszystko OK 3. Bardzo mnie uspokoiła co do moich obaw i coś tam podejrzała, ale niestety - dzieć sobie łapkę trzymał na kroczu i nie do końca dokładnie widziała, ale raczej CHŁOPAK za 3 tyg. może będzie mniej wstydliwe ![]() Ehhh i niech mi ktoś powie, że ciąża to wspaniały okres, spokoju i relaksu I tak nie doświadczyłam żadnych objawów typu nudności itd, ale ostatnie wydarzenia dały mi nieźle w kość
|
|
#3573 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Chętnie dołączę do Waszego grona - grona przyszłych mamuś lipcowych![]() Ja mam wyznaczony poród na połowę lipca. Jestem już po usg 3D/4D, gdzie zobaczyliśmy wspólnie z mężem prawie 6-ścio centymetrowego malucha, który się wierci, przeciera oczka rączkami, macha nóżkami. Podobno o płci najlepiej mówić na usg połówkowym ![]() Na ten moment pracuję, ale nie wiem jak jeszcze długo. Może do Wielkanocy - wejdę wówczas w trzeci trymestr? Wezmę zwolnienie i zacznę "wić" gniazdo ![]() Buźka, Jola |
|
|
|
#3574 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj i gratuluje. Napisz cos więcej o sobie to twoja pierwsza ciaza?
|
|
#3575 |
|
Raczkowanie
|
Witam przyszłe mamusie
![]() ja jestem po wczorajszej wizycie, wszystko ok A więc jestem w 10tyg 5dn ciąży kruszynka mierzy niecałe 4cm [3,7mm] serduszko biło 161 razy na minutę wow. Ja mam słabą morfologię ale u mnie to norma... zawsze miałam mało hemoglobiny i żelaza a do tego niskie ciśnienie... Żelazo mi przepisał a wiem, że po nim jest mega zatwardzenie i nudności.. hmm jeszcze nie wykupiłam. Za wizytę zapłaciliśmy 270 zł ulalalala trochę dużo no ale liczyłam się z takimi kosztami ![]() Następna wizyta 28.01 usg genetyczne. Narazie nadal bez L4, z dobrym samopoczuciem i brakiem wymiotów i większych mdłości, oby tak dalej ![]() pozdrawiam |
|
|
|
#3576 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale i tak wybaczę wszystko mojemu szkrabkowi![]() Marita i Paulinka Cieszę się, że wszytsko ok Truskawka Witaj
Edytowane przez ciezka_sytuacja Czas edycji: 2015-01-08 o 15:53 |
|
|
|
|
#3577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już po wizycie. Morfologia słabiutka, mimo brania żelaza. Zwiększyła mi dawkę. Schudłam kolejny kilogram, teraz ważę już prawie tyle co przed pierwszą ciążą! Torbiel nadal jest, ani nie drgnęła... Dostałam skierowanie do szpitala na usunięcie. Ale jeszcze za tydzień się skonsultuję z innym lekarzem i zobaczymy.
A dziecko moje skoczyło rozmiarowo o 4 tygodnie w 3 tygodnie Także teraz się pokrywa idealnie z OM. Ruszyło rączką, ale oglądałam je dosłownie chwilkę. Tylko doktor zdążyła zmierzyć szybko przezierność karkową i jest prawidłowa.
|
|
|
|
#3579 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dobrze że z maleństwem wszystko oki! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale kaski trochę poszło... Cytat:
![]() gratki dla dzidzi! ![]() ![]() Ja już po dentyście. Okazało się, że wszystkie zęby zdrowe mam, tylko 2 stare plomby trzeba wymienić. Jedna już mam wymienioną, zdecydowałam sie na leczenie bez znieczulenia i uwaga - nic mnie nie bolaało. Trafiłam na super stomatologa. Mówił co robi/co będzie robił i robił to wszystko tak delikatnie, że na nastepną wizytę idę już bez stresu Co do sesji to chciałąbym cos podobnego co ma ta dziewczyna - z tymi ubrankami wiszącymi na linkach ![]() https://www.facebook.com/natalia.skibniewska?fref=ts
|
|
|
#3580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To za wysoko, dzidzia teraz jest o wiele niżej ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3581 |
|
Rozeznanie
|
do mnie nadine takze sie nie odezwala..
jestem w 15t2d i ja nie czuje ruchow:P albo nie umiem ocenic^^ mimo ze szczupak ze mnie.. ale to moja pierwsza ciaza i lozysko na przedniej scianie wiec pewnie pozno poczuje;/ |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3582 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Swędzi to smaruj, smaruj! Skóra się zaczyna rozciągać powoli. A w tych balsamach, olejkach są przeważnie jakieś substancje łagodzące swędzenie Piękne zdjęcie. Ta Pani i jej córka - prześliczne Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: I ile to zależy od podejścia lekarza!!! Macie przeważnie facetów czy babki? Cytat:
Ale to my wszystkie uważajmy
|
|
#3583 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po wizycie u endokrynologa . Dostałam leki i na początku marca mam się pojawić na kolejnej wizycie oczywiście z wynikami badań krwi. Na jutro umówiłam się do lekarza 1 kontaktu i wezmę skierowanie do endokrynologa. Kufa 174 zł co półtora miesiąca za wizytę i badania u endo to lekka przesada.
|
#3584 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To nie była jej wina, tylko patafiana który wjechał na czerwone na tym skrzyżowanie to po pierwsze, miała więcej niż dozwolona prędkość ale nie zapierdzielała jak jakiś dzikus czy tępy małolat, a jechanie po niej i wtedy i dziś mnie osobiście doprowadza do mdłości . Jeśli ty jeżdżąc zawsze trzymasz się ograniczeń no bije pokłony. 99% osób mających prawko i uczestniczącym w ruchu drogowym co najmniej raz złamało przepis i to przekraczają znacznie lub nie znacznie prędkość. Po za tym dziewczyna wyszła za mąż tego samego roku i miała termin na początek grudnia. Gdyby nie debil z boku nic by się nie stało, gdyby jechała szybciej nic by się nie stało tak samo gdyby jechała wolniej. Pas wiele by nie pomógł bo tam był dach. Pan którego określam jako debil to był starszy pan i to właśnie po nim powinno się pocisnąć a w necie w tamtym okresie posypały się setki komentarzy jadących po tej Bogu ducha winnej dziewczynie której jedynym grzechem było znalezienie się o nie odpowiedniej porze w nie odpowiednim miejscu :/ Dla przypomnienia http://gazetapowiatowa.pl/wiadomosci...ch-wstrzymany/ Cytat:
Bardzo się cieszę że wszystko ok ))) trzymam kciuki by już do końca tak było ))
|
||
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Można dołączyć?
Jakoś wcześniej nie było okazji, bo i wziąć laptopa nie miałam ochoty całodniowe mdłości odrobinę osłabły, więc powoli wracam do życia. Termin na 26 lipca.
|
|
|
|
#3586 |
|
Zadomowienie
|
Witamy serdecznie.
|
#3587 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3588 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale nie martw się, na co dzień mam do czynienia z takimi pieniaczami jak Ty, którzy łapią bulwersa nieadekwatnego do sytuacji, tak więc spoko luz ![]() Było pytanie o zapinanie pasów - napisałam, że ja owszem zapinam i taki mam zamiar nawet jak ciąża będzie widoczna, tym bardziej, że przejeżdżałam kiedyś obok wypadku, w którym jechała ciężarna - nie zapięła pasów, wyskoczyła przez szybę, poniosła śmierć na miejscu, do tego jechała zbyt szybko. I koniec. Sorry ale napisałam nigdzie na temat przyczyn wypadku, czy to była jej wina, czy innego kierowcy, czy cokolwiek. Codziennie wydarzają się setki wypadków i niestety badanie czy śledzenie przyczyn wypadku, lub jego następstw nie jest moim hobby. Nawet napisałam, że mną ta tragedia wstrząsnęła, bo nie dość, że zginęła młoda dziewczyna to i również dziecko. I tak jakoś skojarzyłam - widziałam wypadek w którym zginęła ciężarna i była bez pasów -> mam powód by je zapinać, tak mi się w świadomości zapisało. I tyle miałam na myśli przytaczając ten przykład!Nie rozumiem więc skąd ten bulwers i ten pojazd Co ma do tego mój sposób jazdy Postanowiłaś mi pocisnąć z powodu tego, że ktoś tam jakieś komentarze oczerniające ofiarę pisał???????? noooo to gratuluję Tak więc wyluzuj trochę i czytaj ze zrozumieniem. I nie odbieraj słów innych osób, jakby koniecznie mieli coś złego na myśli... ![]() Aż chce mi się zaśpiewać "dziwny jest teeeeeeeen świat...." ![]() Qrna no tak naprawdę to ręce mi opadły.. i cycki i wszystkie inne witki.. ja pierniczę..... nawet na głupie forum ciążowe wejść nie można bo ktoś na ciebie najedzie i zacznie się pultać.... echhhh od rana - jadę w pociągu - ludzie na siebie warczą bo ścisk, w pracy musze się użerać z ewenementami, co na jedno zdanie muszą swoje 3 dodać, bo na jakąś manię wielkości chorują.... w sklepie, na ulicy - krzywe spojrzenia, głupie uwagi bo pies przeszkadza, komuś innemu dziecko, komuś coś innego, JA PIERD........ na jaki ja świat to dziecko chce sprowadzić :/ :/ Edytowane przez Sarrai Czas edycji: 2015-01-08 o 21:16 |
||
|
|
|
#3589 | |
|
Rozeznanie
|
Malenstwo wrzuć na luz przecież nikt tu nie obraza tej dziewczyny ani jej nie oskarża.
Hormony szaleją ![]() Lecę małego wykąpać i naszykowac sobie wszystko na jutro bo niewiem jak mały zareaguje na szczepienie i wole nie mieć dużo roboty jutro ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
No niestety nie zawsze jest kolorowo... Nie stresuj sie tyle bo dziecku zaszkodzisz poprostu olewaj takie sytuacje albo tak jak ja odpowiadaj z humorem to zawsze pomaga.
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo chyba trochę przesadzasz
Sarrai nie napisała ani słowa obraźliwego na tę kobietę. Swoją drogą, mam znajomą która dachowała w 8 miesiącu ciąży i MIAŁA ZAPIĘTE PASY i dzięki nim przeżyła! Także mnie takie dwa przypadki - mojej znajomej i tej biednej kobiety z wypadku z Legionowa - przekonują, że z pasami będę jeździć do ostatniego dnia ciąży.
|
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Hormonki nam buzują
Spokojnie dziewczyny bo niema się o co spinać świata nie zbawicie ![]() Ja dziś się złoszczę cały dzień hmm w sumie to mogę powiedzieć cały tydzień. Biedny tz zawsze obrywa jak gdzieś jedziemy/idziemy i już się śmieje, że 'wyprowadza moje hormony' co by się wyżyły
|
#3592 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja dla odmiany mam dobrą morfologię. Przed ciążą miałam mega anemię i przez 7 miesięcy łykałam żelazo. Wyszłam na równą ale minimalnie i byłam pewna, że w ciąży zaraz znowu mi spadnie. Narazie się trzymam ![]() Mam nadzieję, że ty też będziesz! Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szkoda że nie dokładnie. Czas zakupić okulary i to z dobrymi denkami :/ Czy ja ci w pasach jeździć bronie? NIE zabraniam nie moja to kwestia napisałaś że jej wina bo jechała za szybko Inaczej ujęłaś że przesadziła z prędkością co dla mnie było jednoznaczne że jej wina więc hellloooowww używaj móżgownicy laska miała rodzinę wiesz? Takie rzeczy krążą po internecie. Co do reszty komentarz to sorry dziewczyny ale akurat tamta sytuacja mnie osobiście dotknęła wiele słyszałam o tej dziewczynie i o tym że była dobrym człowiekiem który nikomu nic złego w życiu nie zrobił więc jesli ktoś ma złe informację i jeszcze je rozgłasza to mnie to na powrót dotyka ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Acha ja Ci wyjaśniłam a nie się spieniłąm PIENIACZU zabawne określenie Pasuje ci. Masz nawet
|
|
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ja po prenatalnych wszystko ok, wszystko w normach a maluch rośnie jak na drożdzach i jest "o 5 dni za duży".Czyli jak widać, każde dziecko rośnie w innym tempie (a u mnie wiadomo dokładnie jaki jest wiek malucha i mimo to jest różnica o te 5 dni)Cytat:
.A i gratuluję wizyty
|
|
#3595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pewnie chodzi Ci o lozysko przodujace? a przodujace to nie jest to na przedniej scianie. Lozysko na przedniej scianie moze miec tyle tego ze ruchy malenstwa mozna poczuc pozniej bo sa amortyzowane przez lozysko. Lozysko moze sie umiejscowic albo na przedniej scianie macicy albo na tylniej i tyle tylko pewnie lasnie bardziej na brzuch trzeba uwazac ale poki co moj gin nic mi nie mowil
|
|
|
|
|
#3596 | |
|
Wtajemniczenie
|
co do sesji to czekam na cene, za pierwsza nie płaciłam nic, tyle że do Warszawy musiałam dojechać... teraz też jedziemy , już nie moge się doczekac ![]() Dziewczyny nie ma sensu się sprzeczać ani wyzywać... wrzućcie na luz dziś wizyta a jutro z tż wybywamy na weekend do Krakowa tylko we dwoje (no dwa i pół) także nie piszcie za dużo ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
nie jestem fanką kopiowania, stad mój dylemat by wymyśleć coś oryginalnego
|
|
|
|
|
#3597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze. Kolejne dobre wieści.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wczoraj wieczorem weszłam na wątek, troszkę podczytałam, ale atmosfera byla taka nie teges to mi się nawet pisać nie chciało.. dziewczyny wyluzujcie
|
|
|
#3599 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
maleństwo dla Ciebie to na pewno bardzo trudny bo osobisty temat ale chyba forum publiczne nie jest dobrym miejscem na taką dyskusję. Jeżeli z sarrai jeszcze macie sobie coś do napisania to może lepiej przenieście się na priv.
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba coś Ci sie źle zacytowało
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.

Chociaż ja to bym wolała sesję noworodkową chyba bardziej 

klask i: I ile to zależy od podejścia lekarza!!!