Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-08, 21:52   #151
asiulek8
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Mam, mam, mam! Jak to u mnie zwykle bywa były miesiące przeglądania, wymyślania, a dzisiaj kupiliśmy wózek Bebetto Luca (gondola, spacerówka, fotelik Ramatti Mars)- wózek który mi się podobał zanim jeszcze w ciążę zaszłam Wózek to niemalże nówka, nawet ryski na nim nie wypatrzyłam. Na gwarancji do maja 2016 r. Ludzie sprzedają, bo jak sama widziałam mieszkają na czwartym pietrze z wąską klatką i brakiem miejsca na dole do trzymania wózka, wiec potrzebują składanej spacerówki. Jeszcze oprócz standardowego wyposażenia dostałam fajny otulacz, małą poduszeczkę z la Millou i stertę ubranek, z których wybrałam parę naprawdę fajnych ubranek.
Super mamy ten sam

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 21:53   #152
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Mam, mam, mam! Jak to u mnie zwykle bywa były miesiące przeglądania, wymyślania, a dzisiaj kupiliśmy wózek Bebetto Luca (gondola, spacerówka, fotelik Ramatti Mars)- wózek który mi się podobał zanim jeszcze w ciążę zaszłam Wózek to niemalże nówka, nawet ryski na nim nie wypatrzyłam. Na gwarancji do maja 2016 r. Ludzie sprzedają, bo jak sama widziałam mieszkają na czwartym pietrze z wąską klatką i brakiem miejsca na dole do trzymania wózka, wiec potrzebują składanej spacerówki. Jeszcze oprócz standardowego wyposażenia dostałam fajny otulacz, małą poduszeczkę z la Millou i stertę ubranek, z których wybrałam parę naprawdę fajnych ubranek.
Ale Ci się trafiło moge dopisać Cię do listy wózków?

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 21:58   #153
kasia.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
i TŻta nie wpuścił ???????????? co za typ!!!!!!!!!
no nie wpuścił baran jeden

emily863

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 22:03   #154
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was ma już torbę do szpitala spakowane??
Jak dokupie koszule i majciochy , i ubranka dla lobuza to zaczne pakowanie na wakacje do kliniki mysle ze do konca stycznia

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ładna ta kiecka

zrobiłam już porządek na liście, także możecie sprawdzić czy wszystko ok czy jeszcze ktoś
jak ladnie

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Witajcie

Ja cały czas jestem, czytam, co u Was, ale niestety humor mam nieteges i nie chcę Was ciągle zanudzać moimi/naszymi problemami :/
Znów po świętach zaliczyłam szpital, potem przyplątała się infekcja ukł. moczowego, a dziś lekarz stwierdził anginę :/
Do tego u Maluszek ma ciągle pielektazje w nerkach, nie zmniejszyły się, a powiększyły... w 32tc ostateczne USG i po nim będzie już wiadomo, co dalej

Także wybaczcie moje milczenie,
ściskam Was mocno
Zawsze mozesz napisac, nas nie zanudzisz

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
no to bedzie lamowanie
nie bedzie TZ w zebach tak lamie ze juz spi a najgorsze ze boli go inny ktorego jutro mu nikt nie ruszy.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 22:03   #155
papalinka83
Zakorzenienie

A wiecie, że w okolicach pełni rodzi się więcej dzieci? Na moim wątku wrześniowym z Olą to się sprawdziło i przy każdej pełni był wysyp, np. normalnie 1 poród dziennie albo 1 co 2 dni, a dzień po pełni 6 Sprawdziłam, że w teraz będzie 4 lutego i 5 marca

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 22:04   #156
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
nadgoniłam

Wczoraj miałam USG, mała ułożona główkowo waży 1580g czyli chyba waga średnia jak na ostatni dzień 30 tygodnia

Co do samej wizyty to porażka, mój ginekolog dał mi skierowanie na NFZ bo mówił, że teraz to chodzi w zasadzie tylko o określenie wielkości dziecka, więc się nawet ucieszyłam bo nam się nie przelewa finansowo. Poszłam z tż po raz pierwszy żeby zobaczył dziecko na usg weszłam do gabinetu a ten lekarz go wyprosił mi się kazał położyć i odsłonić brzuch to sobie myślę, że zawoła go za chwilę, a ten wstał i zamknął drzwi na klucz

Przez całe badanie leżałam i się patrzyłam w sufit bo nawet monitora nie miałam przed oczami i myślałam, że mu za chwilę przypier.... tak mi mocno wgniatał sprzęt w brzuch.

Później uwaga zapisał wyniki na skrawku kartki a po chwili przy biurku przeklepał je na maszynie do pisania Myślałam, że komputer i drukarka w dzisiejszych czasach to nie jest zbyt zaawansowane urządzenie...
za wizyte ale jakby ginekolog tak zrobil to bym wstala i wyszla z TZ i powiedziala co to do choler***

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Mam pytanie głównie do dziewczyn, które kupowały łóżeczka w Ikei, na jakie materace się zdecydowałyście? [Chodzi mi głównie o to, czy na Ikeowe czy inne?]
Ja bede miec materac z Ikei
Stary 2015-01-08, 22:04   #157
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Ale Ci się trafiło moge dopisać Cię do listy wózków?
Pewnie. I to tylko dwie ulice dalej na mnie czekał mój wózek Coś mi się wizaż albo mój internet buntuje, bo mi się zdjęcia nie chcą załadować, ale jak ciemnoszary Bebetto Luca wygląda pewnie większość osób wie.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 22:07   #158
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
no też mnie ciekawi jak to u nas będzie z akcjami na porodówkę
jak się będziemy sypać jedna po drugiej
jak sie sypne, to przez 5 dni sie nie podniose z lozka

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Hej Wam
witam się w nowym roku, nowym wątku i po raz pierwszy jako żona
przez większość czasu byłam z Wami na bieżąco ale nie mogę odpowiadać z telefonu (mimo przeinstalowania apki)
w ogóle od dwóch tygodni walczę z przeciwnościami losu chociaż miałam odpocząć przez święta ale już powoli wszystko wychodzi na prostą. Nie obiecuję, że będę pisać równie aktywnie jak w pierwszych częściach ale postaram się bardzo!

Wizytowałam dziś, gin chciała mi pokazać buzię dziecka na 3d ale niestety mała zasłoniła się... obiema stopami przynajmniej mamy pewność, że dziewczynka bo to zaprezentowała przepięknie Wyszła mi lekka anemia ale mam nadzieję, że uda mi się podciągnąć żelazo suplementami i koktajlami poza tym wszystko idzie dobrze, więc jestem spokojniejsza. Chcę w sumie tylko przetrwać sesję na studiach a później mogę rodzić

Byłam w kilku biedrach i kurczę, krakowskie są jakieś lewe bo nie widziałam nic z asortymentu o którym piszecie i chociaż mam już dwie koszule do karmienia to te biedronkowe chętnie bym przygarnęła

Mam brakuje mi tylko pojedynczych rzeczy, które wolałabym kupić specjalnie do szpitala ale od biedy będę mogła zgarnąć z domu (np. kapcie czy jakaś koszula typowo do porodu).
za wizyte Moj lobuz tez na usg ze stopka przy glowie
Czekamy na zdiecie w sukni slubnej Szczescia dla was kochana

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
A wiecie, że w okolicach pełni rodzi się więcej dzieci? Na moim wątku wrześniowym z Olą to się sprawdziło i przy każdej pełni był wysyp, np. normalnie 1 poród dziennie albo 1 co 2 dni, a dzień po pełni 6 Sprawdziłam, że w teraz będzie 4 lutego i 5 marca
Moge rodzic Jesli to nie zaszkodzi malenstwu wyjscie na swiat o dwa trzy tygodnie szybciej
Stary 2015-01-08, 22:08   #159
mama_kasia88
Raczkowanie

Nouvell jaki piekny artystyczny nie ład Każdy ma swój gust i prawo urządzać pokój dla dzidzi jak chcesz- podziwiam za odwagę
A swoja droga fajny ten skosik :P i fotel bujany masz ! moje marzenie !! a miejsca brak..
Widzę że lubisz porządek na forum :P świetna robota <brawo> i dzięki za pouzupełnianie kolorków i listy wózkowej zapewne z ajkiś czas będę jeszcze truć z imieniem choc to może dopiero po porodzie...
do tego remont/wyprawak/ślub kiedy Ty to ogarniasz ?

SMV- mam nadzieje, że jutro bedziesz w domku... ale wiesz co... żeby najpierw tęsknić do suni, potem do łóżka.. a na końcu do męża no chyba że kolejnosć przypadkowa była :P

Żona_marcina- ale zazdroszczę talentu do szycia niestety ja i maszyna to nieporozumienie... a masz już coś własnoręcznie uszyte dla dzidzi? pokażesz ?

Crystal25- kciukasy dla męża na jutro ! i dla Ciebie żebyś dała radę wysiedzieć...

Kasia. – a wiesz że wedle prawa żaden lekarz nie może odmówić obecności bliskiej Ci osoby jeśtli tylko wyrażasz taką potrzebę? Niestety lekarze często i gęsto mają nasze prawa głęboko...

a jeszcze co do przesunięć terminu porodu to podobno najbardziej wiarygodna jest data jaka wychodziła według USG tego w okolicach 13 tc. Potem dzieci nabierają swojego tępa i wyniki juz ponoć nie są tak wiarygodne A prawda jest taka, ze zazwyczaj tylko dziecko wie kiedy się urodzi :P

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 22:12   #160
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
Nouvell jaki piekny artystyczny nie ład Każdy ma swój gust i prawo urządzać pokój dla dzidzi jak chcesz- podziwiam za odwagę
A swoja droga fajny ten skosik :P i fotel bujany masz ! moje marzenie !! a miejsca brak..
Widzę że lubisz porządek na forum :P świetna robota <brawo> i dzięki za pouzupełnianie kolorków i listy wózkowej zapewne z ajkiś czas będę jeszcze truć z imieniem choc to może dopiero po porodzie...
do tego remont/wyprawak/ślub kiedy Ty to ogarniasz ?

SMV- mam nadzieje, że jutro bedziesz w domku... ale wiesz co... żeby najpierw tęsknić do suni, potem do łóżka.. a na końcu do męża no chyba że kolejnosć przypadkowa była :P

Żona_marcina- ale zazdroszczę talentu do szycia niestety ja i maszyna to nieporozumienie... a masz już coś własnoręcznie uszyte dla dzidzi? pokażesz ?

Crystal25- kciukasy dla męża na jutro ! i dla Ciebie żebyś dała radę wysiedzieć...

Kasia. – a wiesz że wedle prawa żaden lekarz nie może odmówić obecności bliskiej Ci osoby jeśtli tylko wyrażasz taką potrzebę? Niestety lekarze często i gęsto mają nasze prawa głęboko...

a jeszcze co do przesunięć terminu porodu to podobno najbardziej wiarygodna jest data jaka wychodziła według USG tego w okolicach 13 tc. Potem dzieci nabierają swojego tępa i wyniki juz ponoć nie są tak wiarygodne A prawda jest taka, ze zazwyczaj tylko dziecko wie kiedy się urodzi :P
dziekuje
Ja mam caly czas jedna i to sama date Byc moze dlatego ze znalam date poczecia z TZ I lekarz ja potwierdzil na pierwszym usg jeszcze TZ podal o dwa dni pozniej date poczecia bo sie machnal w kalendarzu a lekarz mowil ze to nie mozliwe, bo nie pasuje mu z usg, na co tam patrzal ale pozniej sie poprawil jelen jeden, bo ja pamietalam i lekarzowi juz pasowalo wszystko
Stary 2015-01-08, 22:31   #161
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
kciuki za jutrzejszą wizytę
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 22:32   #162
niunia_ona
Zakorzenienie

moje dziecko chyba w ogóle nie śpi ciągle brzuch się wypina gimnastykuje

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 22:33   #163
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam, mam, mam! Jak to u mnie zwykle bywa były miesiące przeglądania, wymyślania, a dzisiaj kupiliśmy wózek Bebetto Luca (gondola, spacerówka, fotelik Ramatti Mars)- wózek który mi się podobał zanim jeszcze w ciążę zaszłam Wózek to niemalże nówka, nawet ryski na nim nie wypatrzyłam. Na gwarancji do maja 2016 r. Ludzie sprzedają, bo jak sama widziałam mieszkają na czwartym pietrze z wąską klatką i brakiem miejsca na dole do trzymania wózka, wiec potrzebują składanej spacerówki.
Jeszcze oprócz standardowego wyposażenia dostałam fajny otulacz, małą poduszeczkę z La Millou i stertę ubranek, z których wybrałam parę naprawdę porządnych ubranek.
Teraz jeszcze tylko zamówienie kosmetyczno- apteczne z Gemini i wanienka (ale to juz będzie zadanie dla tatusia na marzec) i jestem gotowa
za zakup!

Cytat:
to ja zaklepuję 5 marca chociaż wolałabym wcześniej
Stary 2015-01-08, 22:34   #164
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
duża ta torba? ja sie właśnei zastanawiam czy nie lepiej mieć takiej wakacyjnej walizki na kółeczkach ja to zawsze mam tendencje to przesadzania z ilością rzeczy które zabieram na wakacje....
Ja bede miała dwie torby. Takie średnie jedna dla mnie druga dla córki. Różnie to bywa a z dwoma to sobie sama dam rade dotachac na porodówke. Bo tż górnikiem jest i jak zjeżdża na dół to nie ma zasiegu i zdana bede na siebie. A różnie bywa, może bede musiała sama zasówac to mając dwie lepiej sie doczłapie niż jednąnwielką,ogromniastą torbe Tymbardziej,że jedna moja a druga Zosi. Nic nie bede szukac itp.jakbym miała miec wszystko upchane w jednej na peno bym zwariowała

Cytat:
Mam pytanie głównie do dziewczyn, które kupowały łóżeczka w Ikei, na jakie materace się zdecydowałyście? [Chodzi mi głównie o to, czy na Ikeowe czy inne?]
Ja łóżczko mam ikea hensvik materac też z ikea VYSSA

Cytat:
Mam, mam, mam! Jak to u mnie zwykle bywa były miesiące przeglądania, wymyślania, a dzisiaj kupiliśmy wózek Bebetto Luca (gondola, spacerówka, fotelik Ramatti Mars)- wózek który mi się podobał zanim jeszcze w ciążę zaszłam Wózek to niemalże nówka, nawet ryski na nim nie wypatrzyłam. Na gwarancji do maja 2016 r. Ludzie sprzedają, bo jak sama widziałam mieszkają na czwartym pietrze z wąską klatką i brakiem miejsca na dole do trzymania wózka, wiec potrzebują składanej spacerówki.
Jeszcze oprócz standardowego wyposażenia dostałam fajny otulacz, małą poduszeczkę z La Millou i stertę ubranek, z których wybrałam parę naprawdę porządnych ubranek.
Teraz jeszcze tylko zamówienie kosmetyczno- apteczne z Gemini i wanienka (ale to juz będzie zadanie dla tatusia na marzec) i jestem gotowa
super okazja!!! Ciesze se,że zakup udany

Cytat:
Zamawiam na 5 marca hehe
Miejsce

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2015-01-08 o 22:38
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 22:38   #165
mama_kasia88
Raczkowanie

laski a kojarzycie jakie były największe roz tych koszul w biedronce?

Swoja drogą niunia Ty jesteś z Gdańska??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-08, 22:53   #166
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Ja bede miała dwie torby. Takie średnie jedna dla mnie druga dla córki. Różnie to bywa a z dwoma to sobie sama dam rade dotachac na porodówke. Bo tż górnikiem jest i jak zjeżdża na dół to nie ma zasiegu i zdana bede na siebie. A różnie bywa, może bede musiała sama zasówac to mając dwie lepiej sie doczłapie niż jednąnwielką,ogromniastą torbe Tymbardziej,że jedna moja a druga Zosi. Nic nie bede szukac itp.jakbym miała miec wszystko upchane w jednej na peno bym zwariowała

Ja łóżczko mam ikea hensvik materac też z ikea VYSSA

super okazja!!! Ciesze se,że zakup udany

Zamawiam na 5 marca hehe
Miejsce
Tez bede miec z tej firmy Vyssa materac Mam nadzieje ze TZ zdazy na przyjscie maluszka na swiat
Stary 2015-01-08, 22:55   #167
nusiekowa
Wtajemniczenie

A ja nie chce podczas pełni rodzić...wysyp będzie na porodówce i oddział przepełniony będzie....moge poczekać aż wszytskie rodzące w czasie pełni wyjdą ze szpitala-czyli tak jak zaplanowaliśmy rodzimy 8 marca
Stary 2015-01-08, 22:58   #168
lesyeux
Zadomowienie

uciekam spac.do jutra
Stary 2015-01-08, 22:58   #169
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
nadgoniłam

Wczoraj miałam USG, mała ułożona główkowo waży 1580g czyli chyba waga średnia jak na ostatni dzień 30 tygodnia

Co do samej wizyty to porażka, mój ginekolog dał mi skierowanie na NFZ bo mówił, że teraz to chodzi w zasadzie tylko o określenie wielkości dziecka, więc się nawet ucieszyłam bo nam się nie przelewa finansowo. Poszłam z tż po raz pierwszy żeby zobaczył dziecko na usg weszłam do gabinetu a ten lekarz go wyprosił mi się kazał położyć i odsłonić brzuch to sobie myślę, że zawoła go za chwilę, a ten wstał i zamknął drzwi na klucz

Przez całe badanie leżałam i się patrzyłam w sufit bo nawet monitora nie miałam przed oczami i myślałam, że mu za chwilę przypier.... tak mi mocno wgniatał sprzęt w brzuch.

Później uwaga zapisał wyniki na skrawku kartki a po chwili przy biurku przeklepał je na maszynie do pisania Myślałam, że komputer i drukarka w dzisiejszych czasach to nie jest zbyt zaawansowane urządzenie...
Chyba trafiłyśmy na tego samego lekarza. Ja do takiego na początek chodziłam, co nie pozwalał na obecność TZ i samej tez mi nie dal popatrzec,bo to on ma dobrze widziec a nie ja. Ale to bylo na nfz. Teraz place i wchodze zawsze z TZ, ale juz do innego lekarza.

Cytat:
Wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia to po pierwsze.
My mamy łózeczko ikea, a materac danpol, chyba edits wklejała podobny jak mamy.

Od stycznia mamy nowego zarządce i nowy czynsz. I policzyli nam 200zł za miejsca parkingowe w garażu, skandal w biały dzień. Wcześniej było 100zł i uważałam, że drogo. Mam nadzieje, że go szybko zmienią.

Nouvelle dopiszesz mi imię Zuzanna

A to kącik Zuzanny w naszej mikro sypialni. Na razie wszystkie ciuszki w łóżeczku leżą, bo nie mamy szaf porobionych i zajmuje komodę małej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150108_190204.jpg (85,6 KB, 61 załadowań)

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 23:05   #170
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Chyba trafiłyśmy na tego samego lekarza. Ja do takiego na początek chodziłam, co nie pozwalał na obecność TZ i samej tez mi nie dal popatrzec,bo to on ma dobrze widziec a nie ja. Ale to bylo na nfz. Teraz place i wchodze zawsze z TZ, ale juz do innego lekarza.

Od stycznia mamy nowego zarządce i nowy czynsz. I policzyli nam 200zł za miejsca parkingowe w garażu, skandal w biały dzień. Wcześniej było 100zł i uważałam, że drogo. Mam nadzieje, że go szybko zmienią.

A to kącik Zuzanny w naszej mikro sypialni. Na razie wszystkie ciuszki w łóżeczku leżą, bo nie mamy szaf porobionych i zajmuje komodę małej.
śliczny kącik
Stary 2015-01-08, 23:07   #171
mama_kasia88
Raczkowanie

marcia pięknie wygląda kacik malutkiej, jeju taki w moim guście. Rewelacja

Stary 2015-01-08, 23:08   #172
asiulek8
Wtajemniczenie

Marcia - super i kolor ścian mi się baaardzo podoba. Ja to nawet wyjęłam szczebelki i w tej przestrzeni między materacem a szufladą poupychałam różne rzeczy

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-08, 23:10   #173
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość

piekny kacik

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-08, 23:21   #174
EdithS
Zadomowienie

Dziewczynki, a ja mam dziwne wrażenie, że brzuch mi się obniżył i pytałam tż i on też tak stwierdził i teraz nie wiem czy się martwić chwilowo napięcie zniknęło i mój pępek który był zawsze płaski i raczej szedł ku górze dziś jest wklęsły, mogłabym nalać do niego wodę. I boję się że coś jest nie tak. Mała się rusza ładnie, ale chyba nie szykuje nam żadnej niespodzianki

marcia45 śliczny kącik, masz taki gładki przewijak? chyba mam taki sam
rosiek gratuluję i życzę Wam dużo szczęścia!
Dziewczynkom po wizytach gratuluję także!
Uliczkaz mam nadzieję, że będzie teraz spokojnie i już bez szpitala, a Maleństwo pokona chorobę!
crystal25 trzymam kciuki za tż i za Ciebie - dzielną towarzyszkę!
smv trzymamy kciuki byś jutro była w domku!

co do pakowania torby to jeszcze tego nie zrobiłam, ale już na dniach planuję to ogarnąć
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 23:21   #175
emilia1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bozena_87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zobaczcie jakie piękne, aż się wzruszyłam ......... http://zowsik.com/blog/2015/01/jas-reportaz-z-narodzin/
Rownież sie wzruszyłam oglądając ten reportaż .. Fajnie miec taką pamiątkę.

Tak wogóle to witam się w nowym wątku.

nouvelle2 jeśli możesz to wpisz przy moim nicku imię dla synka Wojtuś

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 23:25   #176
ewka5891
Zakorzenienie

Ja prawie dwie godziny robiłam zakupy online w tesco. Dostałam maila z fajną promocją i postanowiłam spróbowaćogólnie wole dotknąć, pomacac, wybrać po swojemu ale stwierdzilam ze wyprobuje ich

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Witajcie

Ja cały czas jestem, czytam, co u Was, ale niestety humor mam nieteges i nie chcę Was ciągle zanudzać moimi/naszymi problemami :/
Znów po świętach zaliczyłam szpital, potem przyplątała się infekcja ukł. moczowego, a dziś lekarz stwierdził anginę :/
Do tego u Maluszek ma ciągle pielektazje w nerkach, nie zmniejszyły się, a powiększyły... w 32tc ostateczne USG i po nim będzie już wiadomo, co dalej

Także wybaczcie moje milczenie,
ściskam Was mocno
Mam nadzieje, że w koncu wyjedziesz na prosto i wszystko pouklada sie po Twojej myśli

Marcia super kącik

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 23:25   #177
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
nadgoniłam

To jest właśnie NFZ. Drugi raz bym do dziada nie poszła.
Cytat:
Gratuluję zakupu.
Cytat:
Leżałam kiedys na patologii ciąży w czasie pełni i potwierdzam, cała noc oka nie zmrużyłam bo ciagle kogos wywozili. Hihihi

Niunia- ja okres dostałam dopiero 19 miesiecy po porodzie. Juz za nim teskniłam
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 23:28   #178
asiulek8
Wtajemniczenie

EdithS - moja Mała czasami tak się ułoży, że brzuch jest bardzo nisko, ale pochodzę trochę to układa się już normalnie. Może to takie chwilowe?

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-08, 23:30   #179
EdithS
Zadomowienie

jeszcze dodam, że oprócz tego obniżonego brzucha we znaki dają się piersi, bolą mnie, a sutki jakby mi ktoś ciął żyletką

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
EdithS - moja Mała czasami tak się ułoży, że brzuch jest bardzo nisko, ale pochodzę trochę to układa się już normalnie. Może to takie chwilowe?
mam nadzieję, że jest tak jak piszesz, Mała po prostu inaczej się ułożyła
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 23:32   #180
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Dziewczynki, a ja mam dziwne wrażenie, że brzuch mi się obniżył i pytałam tż i on też tak stwierdził i teraz nie wiem czy się martwić chwilowo napięcie zniknęło i mój pępek który był zawsze płaski i raczej szedł ku górze dziś jest wklęsły, mogłabym nalać do niego wodę. I boję się że coś jest nie tak. Mała się rusza ładnie, ale chyba nie szykuje nam żadnej niespodzianki

marcia45 śliczny kącik, masz taki gładki przewijak? chyba mam taki sam
rosiek gratuluję i życzę Wam dużo szczęścia!
Dziewczynkom po wizytach gratuluję także!
Uliczkaz mam nadzieję, że będzie teraz spokojnie i już bez szpitala, a Maleństwo pokona chorobę!
crystal25 trzymam kciuki za tż i za Ciebie - dzielną towarzyszkę!
smv trzymamy kciuki byś jutro była w domku!

co do pakowania torby to jeszcze tego nie zrobiłam, ale już na dniach planuję to ogarnąć
To chyba dosc szybko. Brzuch sie obniża gdy dziecko ustawi sie w kanale rodnym. A może jakos tak sobie leży dziwnie. Jakby cos sie działo to ten czop śluzowy mógłby zaczac wypadać.
Na wszelki wypadek pilnuj ruchów dziecka.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości