|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
nawijko nie dziwię się, że się wystraszyłaś :/ już sam opis mnie przeraził :/ na szczęście wszystko w porządku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3362 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Agatkę całkowicie samą (my 1 p. mama 3p) zaczęłam puszczać tak jakoś koło 4rż, może ciut wcześniej - ale najpierw tak, że mama wychodziła do drzwi i ją wołała a ja stałam w drzwiach naszych. Teraz to już sama śmiga ![]() No i nieraz było tak, że wracałam z nią skądś, tata w domu, to puszczałam samą i słuchałam, czy weszła. Cytat:
![]() No, kilka razy się zdarzyło, chciała tak jak siostra. Ale tak to z ręką/na rękach (czego unikam bardzo) Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I też dołączam do dzisiejszych robaczków urodzinowych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
Zakorzenienie
|
Ja za pobraniem wzielam, bo kasy na koncie brak.. Moglaby jutro dojsc. Ale to nie realne raczej.
#3364 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49666128]
Nie martw się, to jeszcze tylko 5 dni ![]() a ja mam przeczucia ze aga urodzi dzis w nocy ![]() nawijko - omg, to sie musisalas niezle zestresowac, sciskam! super ze mala juz w domu z Oskarkiem! |
![]() ![]() |
![]() |
#3365 |
Zakorzenienie
|
Nawijko : nie dziwię ci się ani trochę! Tulę! Rozumiem taki stres aż za dobrze
![]() Zareagowałabym identycznie ![]() Nancy: jak dla mnie to norma, że dziecko się czegoś trzyma jak idzie po schodach, ja moją tego nauczyłam, żeby trzymała barierkę. Nie sądzę, że to jakikolwiek powód do zmartwienia. A jak u Was? Dla pocieszenia ci powiem, że teraz my mamy fazę na bardzo częste kp - tzn dzisiejszy dzień taki był. Buziaki dla solenizantów i chorowitków! Słuchajcie, w panikę lekką wpadam, nie mogę znaleźć książeczki zdrowia dziecka :/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiem Ci, że u mnie to chyba jest kwestia zmęczenia, jak jestem w miarę wyspana, to nawet to częste kp mi jakoś nie przeszkadza. Tylko mnie strasznie bolą uu :/ jakbym miała tam w środku siniaki :/ a co do książeczki, na pewno się znajdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3367 |
Zakorzenienie
|
A ja nie moge znalezc karty aero2 a przeciez ona jest do zwrotu. I karty pamieci tez nie moge. A to wszystko przez to, ze tel non stop w naprawie. Zaraz miesiac bedzie jak w naprawie, ale bylo duzo dni wolnych. Jak mi teraz nie naprawia to sie bardzo zdenerwuje
#3368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ciekawe co sie robi jakby ksiazeczka rzeczywiscie zaginela, ale tak na amen? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3369 |
Zadomowienie
|
Debrah spokojnie, znajdzie się. Choć jak ja ostatnio zgubiłam książeczkę zdrowia Grzesia to dobre dwa miesiące szukałam i znalazłam parę dni po tym jak mi wyrobili duplikat. Była w plecaku którego zasadniczo nie używam - użyłam raz i akurat wsadziłam do środka książeczkę. Pół roku plecak przeleżał w suszarni bo mi się go nie chciało odnieść do schowka, z tego 4 miesiące książeczki nie potrzebowałam a kolejne dwa szukałam bo mi się przypomniało że coś jej dawno nie widziałam
![]() Dziewczyny zróbcie sobie na wszelki wypadek ksero książeczki bo pewne rzeczy są trudne do odzyskania albo nie do odzyskania. Ja strasznie rozpaczałam bo miałam rzetelnie wypełnione takie rubryczki co kiedy dziecko umiało zrobić |
![]() ![]() |
![]() |
#3370 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny, ze mnie rozumiecie
![]() Bo juz wczoraj po calej akcji zaczelam sie zastanawiam czy nie spanikowalam za badzo... No ale kurde, wtedy nie widzialam innego wyjscia, przeciez nie moglam siedziec bezczynnie! Super, ze Mala z Oskarem juz w domu! |
![]() ![]() |
![]() |
#3371 |
Zakorzenienie
|
Nawijko współczuje przeżyć
Buziaki i STO LAT dla Piotrusia i Dawida Dziękuje dziewczyny mam nadzieje ze tak będzie a szmery niegroźne się okażą
#3372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakby zgubić np książeczkę 5 latka ? O matulu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3373 |
Zakorzenienie
|
A tak z ciekawosci - wpisuja Wam cos jeszcze w ksiazeczke? (oprocz szczepien)
Bo u nas owszem - na poczatku troszke bylo, a teraz... Nawet lekarka nie prosi o nia. Inna sprawa, ze malo lekarza odwiedzamy. Ale jak juz jestesmy to nigdy nie chca ksiazeczki. Wlasnie, zalegle szczepienie mamy :/ Ale przez te zlobkowe wirusy nie ma jak tego zrobic! |
![]() ![]() |
![]() |
#3374 |
Zadomowienie
|
Pstryniu to podobno zależy od przychodni. Jak myślałam że zgubiłam to przekopałam cały internet i się załamałam, generalnie wychodziło na to że lepiej zgubić wszystkie inne dokumenty niż jedną głupią książeczkę. Nie chcą wydawać nowej, albo z łaski pozwalają sobie odpisać do zeszyciku kiedy było jakie szczepienie.
Po czym poszłam do siebie gdzie kazano mi zapłacić 10 złotych za nową i pani pielęgniarka wypisała na drugi dzień wszystko co mogła (podstawowe dane, szczepienia, bilanse (tę część wypełnianą przez pielęgniarki). Kazała podejść do lekarki żeby mi wypełniła resztę bilansów ale nie zdążyłam bo znalazła się stara. A dane odnośnie porodu muszą wypisać w szpitalu w którym się rodziło, przypuszczam że może być z tym problem. Generalnie w necie ludzie pisali żeby robić ksero najważniejszych stron na wszelki wypadek - żeby mieć cokolwiek w razie czego |
![]() ![]() |
![]() |
#3375 |
Zakorzenienie
|
U nas wpisują tylko szczepienia i wagę, wzrost, nic więcej.
W ogóle to nie wiem, co zrobić, może mi doradzicie... Kuba ma od kilku dni katar a właściwie nie wiem, czy to katar, czy ki grzyb ![]() Niczym nie psikałam, raz tylko solą. I jak wychodzimy na dwór to czasem glut mu poleci. W domu to raz jak kichnie to poleci ale żeby stale to nie. I nie wiem, o co chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3376 | |
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() A z tata niezla akcja... wcale nie dziwi mnie Twoja reakcja! Rozne rzeczy w takiej sytuacji przychodza do glowy. Debrah i jak wasze meble kuchenne? jak jakosciowo?
![]() |
#3377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tez nie chce lekarz pierwszego kontaktu ksiazeczki. dajemy tylko na szczepienie i na bilansie. co chyba ze idziemy gdzies prywatnie to wtedy cos tam machna ale tez nie zawsze. za duzo roboty widocznie ![]() ja nawet tych rubryczek nie mam wypelnionych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3379 |
Zakorzenienie
|
Ponawiam. .. czy można kupić jakiś w miarę ok odkurzacz w okolicach 200zl?
jutro idziemy do lekarza. .. Antonia chyba boli gardło. . Juz trzeci dzień. Ale w nocy mu chyba dokucza tylko. I generalnie podczas spania.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2015-01-08 o 22:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3380 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdrowka dla A.! Kuba spal od 14 do 17 takze ten tego, u nas impreza wnajlepsze ![]() tatus juz dawno wrocil z drugiej zmiany i mlody nie odstepuje go na krok. malowali juz kredkami, mazakami, budowali wieze, ukladali puzzle a teraz ogladaja ksiazeczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3382 |
Zakorzenienie
|
Od razu ze pić musiałam. A Może to ze zmęczenia:p
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
Zakorzenienie
|
a przypadkiem jakis firan nie masz do zawieszenia?
![]() u nas chyba mamimz zmienil sie w tatizm ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tez w nocy i podczas drzemki gorzej - kaszle strasznie, a w dzien prawie wcale... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3385 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas Kuba "ma cos" do tesciowej. Dzis jak przyszla go pilnowac to od progu uslyszala "ty nie" ![]() Wczoraj to samo! Podobnie jak mnie nie ma to ladnie sie bawia, ale jak wracam to pedzi do mnie i do tesciowej znow krzyczy "ty nie". Jednak kobieta w zyciu mezczyzny jest tylko jedna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3387 |
Wtajemniczenie
|
Dadolku i Pietraszku urodzinowe buziaki !!!!
![]() ![]() Nawijko- ja się wcale nie dziwie że tak zareagowałaś.Całe szczęście że tak się to skończyło! Fewciu- no niestety za rok to nawet nie ma szans, no chyba że w końcu trafimy w tego lotka. A cóż to za praca? intrygujesz mnie ![]() Po trzech godzinach płaczu i usypiania dałam Blance starego jeszcze z czasów niemowlęcych smoka(tylko takiego miałam w domu). Co my teraz przeszliśmy przez te 3 godz to masakerjos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3389 | |||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3390 |
Zakorzenienie
|
A w jakiej jesy dobry?
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.