![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
|
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Wtajemniczenie
|
a bo mnie tż tak dobił że wszystkie witki mi opadły. Widząc jak piszecie urlopach tż na czas poporodowy olśniło mnie że my nawet nie gadaliśmy na ten temat. Zapytałam go o urlop tacierzyński a on mnie dobił. Spodziewałam się że będzie chciał mi pomóc przy dziecku, a on dowalił że bedzie brał ale jeszcze nie teraz, tylko jak będzie miał co robić na budowie
![]() w toku rozmowy wkurzył mnie tylko jeszcze bardziej bo stwierdził że jestem nienormalna, że dziecka jeszcze na świecie nie ma a ja z nudów zawracam mu tyłek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Zakorzenienie
|
Hope mężowi diody zainstalować to mało.moze on nie wie jak kobieta po porodzie moze się czuć albo właśnie wszystko zrzuca na Twoja mame
Aga a od kiedy masz masaż krocza rozpocząć? Najlepszy masaż jest ![]()
#4234 |
Zakorzenienie
|
Hope, Twój mąż ma takie samo podejście co mój
![]() My też nie rozmawialismy o urlopie tacierzyńskim i teraz pod wpływem Twojego postu, zapytałam sie czy zamierza wziąć...a on, ze tak, a ja, a kiedy? A mój mąż, ze w lato, kiedy będzie wyjeżdżał za granicę trochę zarobić pieniązków (co roku wyjeżdża, bierze urlop bezpłatny w pracy na miesiac) ![]() Ale ja przeczuwałam, ze tez tak powie. Mój ma takie samo myślenie, co Twój mąż...że mama pomoze, ze moje obowiazki to opieka nad dzieckiem... ![]() Ale nie chcę się z nim teraz kłócić, poczekam na odpowiedni moment... . Nie denerwuj sie, szkoda nerwów... jakoś dojdziecie do porozumienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kurcze smutne to, bo nie ktorzy faceci chyba mysla, ze to takie proste opieka nad dzieckiem, a wiadomo, ze nam tez chodzi to, zeby zalapali fajna więź z dzieckiem od samego początku... Ja mam tez czasem takie wrazenie, ze mój mąż wychodzi z założenia, ze skoro siedze w domu, to wiekszosc czasu bede sie dzieckiem opiekowac, no i fakt na pewno bede duzo wiecej czasu z małą spedzała, ale tez nie moze byc tak, ze on sie nie będzie angazował. Ja od razu rzucam go na głęboką wodę, będzie musiał sobie radzić. U mnie też nie wiem jak będzie z wolnym u męża, bo nie ma prawie urlopu, a tacierzynski tutaj słabo platny, wiec moze bedzie z nami tydzien jak dobrze pojdzie... :/ ale mam nadzieję, ze jak juz mała się pojawi na świecie, to stanie na wysokości zadania ![]() Wy to jeszcze macie plus, ze macie mamy na miejscu, a ja będę w sumie totalnie sama, więc tym bardziej się boję jak sobie poradzę. Edytowane przez martu_la Czas edycji: 2015-01-08 o 21:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Zakorzenienie
|
Hope... mi tez witki opadly jak to przeczytalam...
![]() ![]() To ja teraz nie wiem, czy jutro przyznawac sie ze mam skierowanie od gina na ktg i ryzykowac oplate czy jechac i sciemniac, ze nie czuje ruchow... ![]() ![]()
![]() |
#4237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
Meire idź sciemnic i potem powiedz czy zadziałało.jak tak to będziemy miały sposób :P a Ty malutkiej chociaz body kupisz za te 35zl
#4240 |
Zakorzenienie
|
hope o kurcze
![]() nie dziwie Ci sie ze zrobilo Ci sie przykro,przeciez wlasnie nawet jesli nie chodzi o sama opieke nad dzieckiem to przeciez nie wiadomo jak Ty sie bedziesz czula po fajnie ze mama moze pomoc,ale mam nadzieje ze on zrozumie ze to on jest w koncu tata i ze jego pomoc bedzie nieoceniona,no i ze ten urlop jak sama nazwa wskazuje ojcowski,czy tacierzynski jest po to zeby zajac sie zona i dzieckiem a nie kurcze znajodwac sobie inna robote ![]() mam nadzieje ze jakos do niego to dotrze tule Cie mocno olcia i Ciebie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Zakorzenienie
|
O kurcze hope, dość niemiła sytuacja
![]() ![]() Mój weźmie od razu te 14 dni zobaczymy jak potem , opieki się na 80% nie opłaca, więc pewnie weźmie jakiś urlop jak będzie mógł ![]() jeju w ogóle plecy przestały mnie boleć po tym masowaniu ![]() on dalej pracuje, ja poszłam pod prysznic i teraz zalegnę przed komputerem,albo książkę jakąś wezmę, co by za szybko nie pójść spać i nocki nie zaliczyć na posterunku ![]() ale nie mam tego okropnego uczucia w przełyku dziś tfu tfu by nie zapeszyć ![]()
#4242 |
Zakorzenienie
|
aga no to moze nocka sie szykuje calkiem... znosna
![]() ja sie ucze,masakraaaa brzuch mnie boli od siedzenia w takich chwilach zaluje ze nie wzielam dziekanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Wtajemniczenie
|
Nadrabiam was powolutku, ale maprodukowałyśche tyle, że szok
![]() Buu ![]() ![]() Lui ten ZUS to faktycznie uwziął się na Twoją rodzinkę ![]() Aga u mnie położna odradzała masaż. Bo jak się nieumiejętnie zrobi'to można wywołać skurcze. O tych elektrodach też nasza mówiła i podobno pomagają ![]() U mnie dziś był połóg na tapecie. I niestety mówiła że większość kobiet rodzących naturalnie dostaje przy porodzie chemoroidów ![]() ![]() Idę dalej nadrabiać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Zakorzenienie
|
alunia tego jest tyle ze az mi sie odechciewa fotek robic
![]() ![]() a hemoroidy no niestety zadna przyjemnosc,po porodzie i mnie to spotkalo,ale sie wchłonął bo jeden byl,tez bym wolala zeby sie sytuacja nie powtorzyla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Wtajemniczenie
|
aga chyba wiem, jakie uczucie w przełyku masz na myśli. coś jakby ścisk i ból? bo ja coś takiego czuję, szczególnie w nocy mnie łapie. Wtedy podkładam poduchy tak by spać na wpół siedząco.
dzięki dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ehhh, pewnie Twój TŻ jeszcze nie zakapował, że kobieta po porodzie to nie skacze od razu jak sarenka, a dziecko to nie bobas (niemy i nieruchomy) pokazywany np. w SR ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Jejku, właśnie sobie zdałam sprawę, że ja będę miała teraz takie 2 wolniej reagujące egzemplarze w domu! O ja biedna, nawkurzam się dwukrotnie więcej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Wtajemniczenie
|
Doczytałam dziewczyny, że wszystkie wizyty udane
![]() Moja kruszynka najmniejsza ale i termin końcowy a jak będzie dalej tak przybierać to do terminu będzie 3600g tak liczyłam ![]() Aga j nie chcę cc, z tej opcji mogę skorzystać w każdej chwili więc chcę spróbować sn ![]() ![]() Ewek, Agatka już słusznej wagi ![]() ![]() Tak jak Wy piszecie, ze strachem o sn tak ja o cc bym mogła. Mie wiem czemu ![]() Mala, super, że KTG w porządku i że kruszynka zaczęła się ruszać ![]() Mama Zuzi, no tak to jest, że najpierw się obawiamy, nie chcemy za wcześnie rodzić a później dzidziuś się buntuje i nie chce wyjść. Węgielku, super że się odezwałaś ![]() ![]() Iskierka, super, że syt. z cc się wyjaśniła ![]() ![]() Olcia piękny bałwanek ![]() ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- A właśnie Mama Zuzi mi przypomniałaś, że tak, może gin dać zwolnienie na czas dłuższy niż termin porodu ![]() ![]() Hope, co znowu się dzieje? Tulę Cię. Monia, niech te skoki dadzą już Ci odpocząć. ![]() A nie mówiłam wam, ja jeszcze fryzjer dziś zaliczyłam, bo już takie odrosty miałam, że lepiej nie mówić a kolor sprany. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do mężów, to mój jest przygotowany na to, że będzie mi pomagać. Ja będę karmić butelką, więc będziemy się na początku dzielić obowiązkami, żebym nie było tak, że ja po cesarce wstaję co chwila, a on do góry brzuchem. Nie widzi problemu. Problem widzi tylko w zmianie Pampersa. Nie wiem, czy się przełamie, bo on taki francuski piesek jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Wtajemniczenie
|
Hope, właśnie przeczytałam
![]() Musi chłop zobaczyć co to noworodek a mamie też nie pozwalaj go we wszystkim wyręczać. Ja bym jeszcze dała mu taką nauczkę, że przez kilka nocy budziłabym męża po to, żeby przewijał malucha. W zależnosci od tego jak będziesz karmiła, bo jak mm to niech jeszcze karmi. Cieszę się, że poszłam z moim Tadzikiem do tej SR, bo dziś właśnie jak było o połogu, to było też właśnie o tym jak ważną rolę pełni tata na początku. Że my, mamy się tylko dzieckiem zajmować, gdy dziecko śpi to my też i mamy mieć czas dla samej siebie, żeby baby blues nas nie złapał. A w tym czasie dzieciątkiem ma się tatuś zajmować nie którakolwiek babcia czy ciocia, bo to my, rodzice mamy zawiązywać więź z dzieckiem a nikt inny. I o tym że babciom też od razu trzeba postawić granice, żeby się nie rozbujały i tu np. skoro chce pomagać, to niech zrobi wspaniałe zakupy, ugotuje pyszny obiad, zrobi pranie, poprasuje. A dziecko w pierwszych tygodniach jest TYLKO NASZE! Tatuś kąpie, przewija, kanguruje, robi wszystko to samo co mama, poza karmieniem piersią. ![]() Powiem wam, że do mojego to bardzo trafiło. Mam mamy też nie pomogą i on powiedział, że przdjmie te wszystkie obowiązki ![]() ![]() Rany! Już prawie 2 a ja dalej spać nie mogę ![]() ---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:43 ---------- Iskierka, całkiem możliwe, że to inna firma ale baaardzo podobny ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
Ja od godz na posterunku, za szybko poszłam spać i juz wyspana jestem. Na szczęście nic nie boli, leżę i podsypiam,
![]() ![]() Jak ja się zawsze cieszę, że wybija 6:00 ![]() ![]() ![]()
http://agicosmoholic.blogspot.com/ Mój wlasny, prywatny blog. ![]() http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/ Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach ![]() Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2015-01-09 o 05:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Zadomowienie
|
cześć laseczki,ja też już nie śpię od 3.30 musiałam zmierzyć cukier i juz nie mogę spać. Jeszcze w nocy dwie laseczki zaczęły rodzić więc był harmider
![]() Jeszcze z jeden dzień i będę jak zombie wygladac z tego zmęczenia |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Konto usunięte
|
ala całkowicie się zgadzam z tym co mówiła położna u Ciebie na szkole rodzenia. to rodzice powinni zajmować się dzieckiem i szkoda że niektórzy faceci tego nie rozumieją
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ---------- aga tz wstał ? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ---------- ewa mam nadzieję że wyjdziesz dziś do domu ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tez bym już nie zasnęła... A z tymi poradami aaaaaaj masakra. Moja Agata mówi ze tez się już nasluchala masakry porodowej ![]() ---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ---------- Mlebi oczywiście, że nie ![]() ![]()
![]() |
#4254 |
Konto usunięte
|
ilona kasia kciuki za wizyty
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zadomowienie
|
U mnie dzisiaj 14 dni do planowanej cc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |
Zakorzenienie
|
W ogóle jak przewracam się z boku na bok, to mi tak chrupie Bożena, że szok. Kostki jakieś strzelają...
---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:19 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ---------- Ooo właśnie, Ilonka i Kasia dziś wizytuja ![]() ![]() Ilonka oby nie bolało badanie i żebyś dobre wieści od dr usłyszała, że może juz coś się zbliża ![]()
![]() |
#4257 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4258 |
Zadomowienie
|
Mlebi też mam taką nadzieję, tym bardziej że wczoraj bylo tyle osób do przyjęcia że cześć kobiet odesłali do domu bo nie mają wolnych miejsc
Aga dwa tygodnie to dużo czasu i wiele może się wydarzyć, także kto wie, zobacz monia z rozwarciem i ciśnieniem w szpitalu,Daria nasza tak samo, Asia tez już z rozwarciem biega ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zakorzenienie
|
Dobra,budzę mojego galgana, napije się cieplej Inki i będę nadrabiac nocna bezsenność
![]() Ewcia no pewnie.. Ale coś czuje,ze to Ty rozpoczniesz nasze odpakunki ![]()
#4260 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ewcia ja po pierwszej nocy tu wygladam juz jakby mnie z krzyża zdjęli.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.