|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
Cytat:
ja też mam jakiś dziwny gęsty śluz dziś. Cytat:
ja z tż juz nie wytrzymałam i przyjechalam na wieś znów, bede siedziec sama, spac sama. Ale chociaz nie wybuchne. |
||
|
|
|
#4202 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4203 |
|
Wtajemniczenie
|
Mlebi gdyby był jakiś złoty środek to bym działała, a po tych schodach to całą dobr bym musiała chodzić. Dzisiaj cały czas coś robiłam, rozebrałam choinke, wyszorowałam łazienkę, chodziłam po sklepach, spacerowałam z psiakiem, zrobiłam obiad, posprzątałam kuchnie i nic.
Madziuchnie tak dobrze A ja już chyba się oswoiłam z myślą że nie bedę pierwsza Czekam aż któraś zacznie to może moja rybka weźmie przykład ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Hope co się stało? Tule mocno
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedz mi... jak to zrobilas, ze nie placilas za ktg?!... mi gin jeszcze w poniedzialek powtarzal, ze zaplace 35zl.. Mlebi... ja tez juz mam nie brac magnezu ani no spy, zeby nie blokowac ewentualnych skurczy... i dobrze.. w przyszlym tygodniu chce rodzic!.. o!... Dziewczynki... gratuluje Wam wszystkim udanych wizyt dzisiejszych...
|
|
|
#4205 |
|
Zadomowienie
|
Panna Migotka to jest polozna, która tu w szpitalu pracuje a do tego polecona przez moja gin, przyjezdza do porodu na telefon jeżeli akurat nie ma dyzuru. Widzialam ja kilka razy już w akcji i jest niesamowita. A koszt to ok 500zl płatne po porodzie.
Dzień dobry Dziewczyny staram się właśnie Was nadrobić bo dziś większość dnia przespalam a potem zaliczyłam skok ciśnienia Gratuluję wizyt |
|
|
|
#4206 |
|
Wtajemniczenie
|
Mlebi, Asia, Lubcia, Alunia
za wizyty Aga mi gin sam z sibie napisał zwolnienie o 8 dni dłużej. Powiedział że więcej nie może bo przecież może wypisać tylko na miesiąc i mówił że jeszcze będziemy się na pewno widzieć ale do tego czasu to już powinnam i tak być w szpitalu, bo to po terminie Alunia do 6 marca zwolnienei? Spać mi się chce jak diabli, ale co się dziwić jak w nocy spałam 6h z kilkoma przerwami. ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Meire zadzwoń do siebie do szpitala i zapytaj jak to jest. Nie powinni pobierać opłat, ja za swoje w prywatnej szkole rodzenia dzisiaj zapłaciłam 40 zł. Ładnie sobie cenią.
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
martula fajnie ze dzidzius rosnie,2800 to juz sluszna waga
no to moze byc duzaoczywiscie mi nie pocytowalo wszystkiego,nie wiem kto pisal o tej granicy bledu,daria Ty? ja Ci powiem,ze moja corcia jeszcze w dzien porodu miala usg i mialo byc 3500 a bylo rowne 4kg tak ze ten ![]() wspolczuje szpitalnego zarcia,ale jak sobie przypomne jak ja potulnie jak baranek jadlam wszystko po porodzie,mialam swiadomosc ze nie bede narzekac,odbebnie swoje i ide do domu chociaz cos tam mi przywozili domownicy tez maladT no to dobrze ze pojechalas,i sie przynajmniej uspokoilas iva_b a co mala ma za problemy z zabkami ze tak duzo to bedzie kosztowalo? ![]() Asia no waga tez konkretna juz malej brawa za wizyte Mlebidakin Twoj synus tez juz ladnie wazy,zreszta jak wszystkie nasze dzieciaczki ![]() Ewa sobie kolosa hoduje ale wiesz co,ja np w zyciu bym nie powiedziala ze urodze 4kg dziecko,a moja mama mnie uswiadomila ze my wszyscy bylismy duzia Ty chyba tez poprzednie dzieciaczki mialas duze?to co Agatka ma byc gorsza ![]() Lubcia i u Ciebie wizyta udana,dobrze ze na grzybka jakies leki dostalas zielona no patrz,jak sie ten termin potrafi nagle znalezc ![]() ale to dobrze,tylko czemu o wszystko trzeba sie prosic? Alunia mowisz ze taka odwazna jestes ze na sn chcesz sie decydowac? ale fajnie ze gin zostawia Ci droge wyboru,ze jakby co to spokojnie cc moze byc,ale ta pierworódka powtorna mnie ubawila Iskra powtorze sie,ale dobrze ze sie odzywasz,i ze z cc sie wszystko udalo tak jak mialo byc bedziemy trzymac kciuki zeby dzidzius siedzial grzecznie do terminu i wozek tez fajny Cytat:
a moze Cie ruszy wczesniej? patrz jak lekarz maciejki powiedzial,ze w ciagu dwoch dni nie urodzi ale co potem to nie wie bo nie przewidzi,wiec wiesz,moze akurat cos sie ruszy ![]() ewcik zdarzyc sie moze kazdemu,mam nadzieje ze tz-etowi przejdzie i Tobie zreszta tez u mnie ostatnio tez byl koles,z jakiejs fundacji ratujacej wilki,gadal i gadal,glupio mi bylo bo gadalismy przez drzwi bo stwierdzilam ze go nie wpuszcze wlasnie |
|
|
|
|
#4208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez tak chceeeCytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- mamaZuzi a z córeczką byłaś przed/ po terminie? ja myślę, że nie przenosisz
|
||
|
|
|
#4209 |
|
Wtajemniczenie
|
Hope gdzie się podziewasz?
Wracaj tu szybko. Zasiałaś niepokój i zniknęłaś Buu wiem wiem ze może się z dnia na dzień zmienić ale moja intuicja mi podpowiada że Magda czeka na babcie.
|
#4210 |
|
Konto usunięte
|
ale ekspres :p
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4211 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia z Zuzką mi cc zrobili w 38tygodni, bez żadnych oznak akcji porodowej.
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie hope co sie stalo?
|
|
|
|
#4213 |
|
Konto usunięte
|
co do ktg to tam gdzie jestem zapisana na cc mam za darmo bez skierowania
teraz dostałam skierowanie i mogę wszędzie zrobić jakbym nie miała skierowania to rzeczywiście trzeba płacić albo udawać że coś się dzieje Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to teraz spokojnie czekaj mamusiu, maluszek da znak-sygnał jak będzie chciał wyskoczyc ja to boje się takich ostatnich podrygów energii przed porodem, bo namacham sie z mopem i zmęczona pójdę rodzić
|
|
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Meire powiedziałam ze jestem od mojej ginekolog i ze nie czuje ruchow, ale o zadnej kasie ze chca za badanie nie mowili wiec sobie poszłam. Mi ginka tez mowila ze bede płacic za ktg 35zł wiec nie wiem czy sie przerazili tym ze z dzieckiem cos nie tak...
Logoasia a ja czekam jak na zbawienie by te siły do sprzatania miec. niestety jeszcze nie ma. ale jakbym sie tak obudziła z mega energia to bym chałupe wypucowała lepiej niz perfekcyjna pani domu. przed porodem przy sie miec czysto
Edytowane przez maladT Czas edycji: 2015-01-08 o 20:52 |
|
|
|
#4216 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie zamierzam na tym szpitalnym jedzeniu cukrów ryzykować.Cytat:
Dziewczyny, gratuluję wizyt! Ja się pochwalę zakupami. Otóż pojawił się w Smyku znowu szary leżaczek-bujaczek i dokonaliśmy z M zakupu Wydaliśmy na to punkty z bonów, które miał M, więc fajnie Kliknęłam też na Allegro materacyk - ten piankowy, co ma większość z Was. Jeszcze wanienka i w sumie będzie wszystko ![]() A w TK-Maxx kupiłam wczoraj za 27 zł 5-elementowy zestaw dla Małego (dołączam zdjęcie)
|
|||||
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
inco ale fajne zakupy
|
#4218 |
|
Konto usunięte
|
inco 37+0
nie widzę zdjęcia niestety ale mój tata cały czas chodzi do tk max i ogląda rzeczy dla dzieci Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() będę musiała pomyśleć nad tym... |
|
|
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Monia, Hope, tulę! . Inco, śliczne |
|
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Inco sliczne zakupy
i przypomnialas mi! Aga mi tez mierzyli miednice i orzekli ze jest z pol cm luzu ![]() i ze daja mi szanse na sn,ze wszystkich sil
|
|
|
|
#4222 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę się myć kobietki i spać, Tż ma tak za☠☠☠iaszczy humor dzisiaj że aż mnie wnerwia
A tu sex by mi się przydał na zmiękczanie ale trudno
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
Maama Zuzi, ja się obudziłam o 2 w nocy, M jeszcze nie spał i mu mówię, że miałam sen erotyczny, że się bzykaliśmy w samochodzie na parkingu i że chyba mi się chce, a ten... że nie, że nie po tym upadku
![]() Ja się wykończę... już 3 dzień siedzę nad projektem łazienki. Wszystkie inspiracje, które znajduję są poza moim zasięgiem cenowym. Tak to jest, jak ma się drogi gust. Trzeba będzie posiedzieć z 2 tygodnie, żeby zamiast mozaiki marmurowej znaleźć podobne płytki ceramiczne... Zamiast dzieciakiem to ja łazienką... |
|
|
|
#4224 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj dziewczyny znowu padam....
Dopiero dotarliśmy do domu. W międzyczasie stwierdziliśmy, że jutro pojedziemy ostatni raz we dwójkę do Rodziców, więc jeszcze muszę walizkę spakować Mąż powiedział, że po tym weekendzie już zero wyjazdów, bo musimy być blisko szpitala!Także idę się z tym uporać, potem kąpiel i kolejna przerypana noc przede mną!!! |
|
|
|
#4225 |
|
Rozeznanie
|
Pospałam prawie 3 godziny, więc nocka znow bezsenna mnie czeka, ale to poprasuje troche chociaż. Umyłam łazienkę, kolejne pranie wywiesiłam, takze dziś intensywny dzień. Jutro mam wizyte w sprawie mojego echa serca, ale raczej wszystko bedzie dobrze
![]() TULI o kurcze, niezle z tym czopem, zaczynam się bac ewek000No Twoja Agatka, to chyba pobije rekordy, ale fajnie, ze ładnie przybiera ![]() maladTDobrze, ze ktg wyszło ok Ja czasem tez mam schizy, ze moja sie nie rusza, ale mam ten detektor i jak znajde sreduszko t zawsze taka ulga ![]() iskrabozasuper, ze udalo się ustalic termin cesarki buu fakt, u mnie tez 25 dni do porodu Mamazuzino musimy zaczac 7 watek, wtedy zaczynamy rodzic takze jeszcze kilka dni musisz wytrzymać ![]() hope Lubcia, mlebi, Asia, Alunia za wizyty, dzieciaczki coraz wieksze tak trzymać!
|
|
|
|
#4226 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4227 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Asia dzieki chyba sie zdecyduje jak jest ok, jeszcze pooglądam w sklepie.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
noale szkoda że nic na te puchniecia nie może poradzicPo południu poszłam spac na 3 h wstałam jakaś nie do życia, pobolewa mnie głowa, duszno mi sie robi, do tego młoda sie nie ruszala i niezle sie nameczyłam zeby zaczeła heh chyba ja obudziłam i na złość mnie od godziny obija po jajniku ałłłł boli no ale trudno dobrze że na IP nie musze jechać. |
|||||||
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
A ja byłam zawieźć zwolnienie, potem na zakupach jedzeniowych, wyprasowałam M kilka ciuchów i kręgi bolą.. Ale właśnie mnie jedna ręką M masuje, a lewa pracuje na laptopie
a ja gola siedzę bo mnie wszystkie ciuchy drażnią haha
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Aga maz niech kończy prace na kompie skoro nago siedzisz. Trzeba uskuteczniac
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Haha pewnie tak się Skończy ale my Teraz oboje się boimy skoro to Może poród Przyspieszać hahaha
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

i dobrze.. w przyszlym tygodniu chce rodzic!.. o!...
za wizyty 

Mąż powiedział, że po tym weekendzie już zero wyjazdów, bo musimy być blisko szpitala!
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)