|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI
Zgaga mnie męczy, spać nie mogę
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Mi nic nie pomaga na zgage a mam dosc czesto ehhh...
|
|
|
|
|
#213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ehh liczyłam na więcej ale zawsze coś...Edith trzymam kciuki żeby wszystko było ok!!
|
|
|
#214 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowej części
![]() Jeszcze nadrobię starą ![]() mama_kasia88, tak, ja mam te spodenki i są super, i bardzo szybka przesyłka Cieszę się, że wizyta u kardiologa udana żona_marcina, na stronie sroki nie ma tego co kupiłam, bo one piszą o emulsji do kąpieli, a ja kupiłam emulsję do kąpieli od pierwszego dnia życia i to są dwa różne produkty. Jak mi przyjdzie to zobaczę co jest w składzie, bo na stronie producenta nie jest wyszczególnione. Smv, za wyjście do domu
|
#215 |
|
Zadomowienie
|
Ediths- wyczytałam, że miedzy 33 a 36 tc brzuch sie obniża i wtedy łatwiej się oddycha i to normalne. Ale po 36 tc jak sie obniży to znaczy że zostało 2-3 tyg do porodu.
|
#216 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cieszę się, że wizyta udana Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki żeby to coś w nerkach się zmniejszyło albo najlepiej znikło. Zdrówka dużo Cytat:
![]() Maszyna do pisania? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Znowu mi nie zacytowało wszystkiego nouvelle, śliczne bodziaki z robakami Fajny materiał mają, nie? Mieli u Ciebie jakieś inne wzory? U mnie jeszcze tylko sarenka była, ale duża i nie brałam.Pierwsza strona piękna
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem gdzie ale bardzo wam wspolczuje... mnie tak bardzo to tylko raz bolaly plecy, przy poronieniu, no i ostatnio przy fikaniu z TZ musielismy zmienic pozycje bo bym nie wytrzymala ale po chwili przeszlo
|
|
|
|
|
#218 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Nouvelle, jeszcze miałam napisać, że nasz kącik wygląda w tym momencie identycznie
Cytat:
Cytat:
Już łóżeczka stoją Nasze będzie stało po weekendzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja 3kg przytyłam przez 5 tygodni. Nie wiem czy masz tam u siebie simie lniane mielone, ale jakbyś znalazła to kup sobie Dobra... chyba czas iść spać... tylko co zrobić jak mi się nie chce? :mdlej: Mój organizm chyba wczuwa się w rolę mamy
|
|
#219 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej mamusie
![]() Bezsenność w centrum Polski. Obudziłam się, leżę i leżę, TŻ na nocce nie ma kogo pozaczepiać, deszcz bębni w parapet więc stwierdziłam, że do Was napiszę i przywitam się w nowym wątku ![]() W środę mieliśmy wizytę, mała waży 1830g - byłam w szoku, brzuch wydaje mi się stosunkowo nieduży na takiego dzidziusia. Pomiary ok, trzymała się za nosek, normalnie nie wierzę, że za 8tyg. będzie już z Nami ![]() Dziś, a w sumie to wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach w SR i szczerze mówiąc trochę się wystraszyłam. Może głupia jestem ale jak ta położna zaczęła opowiadać o tych wszytskich bólach porodowych, o tym że poród może trwać 18 godz u pierworódki to mi się zrobiło trochę słabo![]() ---------- Dopisano o 03:32 ---------- Poprzedni post napisano o 03:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 03:34 ---------- Poprzedni post napisano o 03:32 ---------- Cytat:
![]() Ale obstawiam, że ładna, okragła 60 już jest czyli +9 do przodu od początku.
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry w nowym watku. Subskrybuje
![]() Tak mi sie smiac chce bo Wy kupujecie powoli wszystko uzupelniacie wszelkie niedobory, a ja sprzedaje sprzedalam juz mega pake z ciuchami 56,62,68, podgrzewacz, detektor serca...a nadal mam pelno rzeczy ktorej w ciazy nr.1 nie uzylam i nadal nie potrzebuje teraz pewnie wystawie rozki i 1 z dwoch spiworkow jakie mam ![]() Wiecie...jako swieza upieczona mama dosc mocno przesadzilam z iloscia kupowanych rzeczy i dopiero teraz powoli przegladam i redukuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
A ja czekam na obchod - obym wyszła to jeszcze dziś do mojej gin podjadę
|
#222 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
strasznie mis ie podobają1---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- to kciuki by Cie wypisali! ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
z tą szkołą rodzenia to większe obawy miałam po temacie połóg i patologie połogu.....tam to dopiero hardcore ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- I jak Edith się masz? ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Ja dziś nawet się wyspałam
|
|
|
#223 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kochane! Noc minela calkiem calkiem. Wstawalam kilka razy na siusiu i wiecznie ogladalam brzuch. Na szczescie zadne bole sie nie pojawily. Jedyne.co mnie budzilo to moje wystraszone serce ktore.bilo jak oszalale. A potem zasnelam na dobre. Dziekuje Dziewvzyny za troske. Dzis.bede obserwowac brzuch.
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Idę do domu! Juhuuuuu
|
#225 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
i dlatego brzuch zmienił kształt i nie czułam ruchów powyżej pępka, więc to nie zawsze musi być coś złego. Ale jak tylko zaczną się u Ciebie atrakcje z bólami, skurczami itp. to biegnij na ip Kilka dni temu zaliczyłam też nieprzespaną noc bo... przyśniło mi się, że odeszły mi wody w trakcie snu Dziękuję za odpowiedzi o materacach ja chciałabym wymienić ten co mamy, bo niby jest nieużywany ale bardzo długo po prostu sobie leżał... A te z Ikei nie są znów takie drogie ![]() Debra - też słyszałam o pietruszce, wczoraj zaliczyłam pierwszy koktajl z nią nie mam bardzo zaniżonych wyników, więc mam nadzieję, że uda mi się je podciągnąć głównie dietą.
|
|
|
|
|
#227 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek dziewczyny
Witam się w nowym wątku ![]() Lecicie jak pendolino i nie ma mocy żeby was nadrobić. Mam nadzieję, że u Was wszystkich wszystko ok ![]() No więc relacja z mojego dnia wczorajszego ![]() Zaczął się wizytą. Mała pięknie rośnie i waży już 2170g, przybiera po 200 g na tydzień. Jak do terminu będzie tak przybierać, to do urodzenia będę miała 3600 to mi pasuje, byle nie więcej.Ja również przybieram tak samo, czyli 1,5 kg co wizyta, no i mam już 10 na plusie ![]() Szyjka długa, zamknięta, czop na miejscu. Niestety na nogi ani na opuchnięcia nic mi dać nie może, tylko magnez. Dostałam już zwolnienie do końca ciąży a nawet z górką bo do 6 marca Niestety mam liczne bakterie w moczu, ale dał mi jakieś lekarstwo do wzięcia jednorazowo. Dostałam już skierowanie na gbs zobaczymy co tam z tym paciorkowcem. Pośmialiśmy się z lekarzem, bo już przestał mnie namawiać na cc. tylko zapytał czy chcę cc (większość kobiet po ivf ma cc) ja mu powiedziałam, że pierwszą córkę urodziłam naturalnie to i drugą chcę spróbować. Cc zawsze można zrobić. A on do mnie "o! Odważna, dzielna no dobra nie ma przeciwwskazań, to spróbujemy A kiedy pani rodziła ?" Ja na to, że 18 lat temu. A on " Ooo... To po takim czasie to trakujemy jak pierwszy" no i się uśmialiśmy z powtórnej pierworódki Później zaliczyłam fryzjera, bo już odrorty miałam takie, że aż wstyd. A następnie SR i było o połogu. Cieszę się, że był ze mną mmj Tadzik bo babka mówiła o baby blues i jak bardzo nam będzie potrzebny odpoczynek, sen, trochę czasu tylko dla siebie no i pomoc TŻa super to wszystko opisała i jak wyznaczyć granice babciom w pomocy. Jak wróciłam to już na pysio padałam a zasnąć i tak nie mogłam do 2:30 Miłego dzionka wam życzę
|
|
|
|
#228 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, muszę zadać Wam pytanie, bo nie daje mi to spokoju...
Czy któraś z Was oprócz mnie odczuwa ruchy dzieciaczka tak rzadko jak ja? Od początku tak miałam, że czułam te ruchy słabo i zazdrościłam Wam kiedy pisałyście, że czujecie mocne kopniaki, że dzieciaczki Was budzą w nocy itd... Ciągle się pocieszałam, że to ze względu na łożysko na przedniej ścianie, nawet położna mówiła, że te ruchy będą amortyzowane i nie będę ich odczuwać aż tak intensywnie... Jutro zaczynam 31 tydzień, ruchy są, ale juz nawet nie tak mocne jak były, w dodatku tylko kilka razy dziennie- 2-3, czasem 4... Nie wiem czy nasz dzieciaczek to malutki leniuszek, czy coś jest nie w porządku... Tutaj położne mówią, że już się odchodzi od liczenia ruchów dziecka, że bardziej zwraca się uwagę na wszelkie zmiany, tzn jeśli dziecko rusza się dużo mniej lub dużo więcej niż zwykle... W poniedziałek mam wizytę z USG, nie wiem, czy czekać, czy dzwonić dzisiaj i jechać to sprawdzić? Czy z drugiej strony za bardzo panikuję, skoro czuję te ruchy?
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
mnie wczoraj też męczyła, mam nadzieję, że dziś już sobie odpuści
![]() Cytat:
![]() :kciiki: za wyjście u mnie w nocy tak lało, że spałam jak dziecko, nawet budzika rano nie usłyszałąm, małemu chyba też było dobrze, bo zbytnio się nie wiecił
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizyte-rosną te nasze dzieciaczki jak szalone
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
my juz po malym sniadanku
|
#234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale spokój mamy jest najważniejszy więc jak bardzo Cie to niepokoi to jedz to sprawdzić-będziesz mieć spokojniejszy weekend ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- A ja wstawiłam pierwsze pranie dzieciowe
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem zapominam że jestem w ciąży przez te rzadkie ruchy ale ogólnie rusza się kilkanaście razy co 2 godziny gdzieś , jak bardzo się obawiasz to idz się zbadać , nie ma co ryzykować , to zawsze wpływa na dziecko to ze czyms się martwisz
|
|
#236 |
|
Wtajemniczenie
|
Nusiekowa
![]() Anyolek, jak się niepokoisz to jedź na IP lub tak jak jest to u mnie możliwe, na oddział i tam Ci zrobią ktg i będziesz spokojniejsza. |
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oo to już duży maluszek ja też mialam bakterie , duzo piłam i sie wypłukały ![]() także obyło się bez leków ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- superancko tak wg patrzałam listę członków w klubie , połowa osób nie ma nic napisane o sobie w klubie myślę trzebało by coś z tym zrobić co nie?
|
|
#238 |
|
Wtajemniczenie
|
Niunia_ona ja nawet nie wiedziałam że mam te bakterie, bo ja robię badania i nie odbieram w
---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Wywaliło mnie Nie odbieram tych wyników, one od razu idą do doktorka i ja się dowiaduję dopiero na wizycie. No i on już decyduje co dalej. |
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko mój lekarz mówił że mam więcej pić i sie wyplukały
|
|
#240 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za wizytę! Staraj się nie bać porodu, lepiej wiedzieć, co może nas ewentualnie czekać, ale nie znaczy to, że każda będzie tak długo rodzićsuper!!! Musisz brać jakieś leki? Cytat:
![]() Cytat:
![]() za wizytę!Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

a mam dosc czesto ehhh...
i jest -10zł przy zakupie za 50zł no dobre i tyle

ale zawsze coś...
za wyjście do domu 

poza tym wszystko idzie dobrze, więc jestem spokojniejsza. Chcę w sumie tylko przetrwać sesję na studiach a później mogę rodzić 

ale bardzo wam wspolczuje...

Nasze będzie stało po weekendzie
07.07.2012