|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
Cytat:
Powiedziala mi, ze jak dobrze sie czuje to moge spokojnie sobie cwiczyc... Ja wczoraj kupilam spodnie w h&m wlasnie z takim materialem na brzuchu dla kobiet w ciazy Niewygodnie mi w moich wszystkich wąskich spodniach i jestem zachwycona tymi z h&m. Jesli beda fajnie sie nosic zamierzam kupic wiecej
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-01-09 o 11:42 Powód: Blad |
|
|
|
|
#2012 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zawsze można użyć patelni żeby go troszkę naprostować ![]() Cytat:
![]() W końcu dziewczyny zaczely się ujawniać. Teraz trzeba Was wszystkie z pamiętać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam jeszcze parę swoich bluzek takich szerszych, więc też się przydadzą.12mu02 zdecydowaliście się na wynajęcie tego dużego mieszkania ? ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
Już od jakiegoś czasu nie noszę swoich spodni, bo nie ma mowy żebym się zapięła w nich. Na razie zakładam legginsy . Mam jedne spodnie z h&m ciążowe, ale takie na lato i są rewelacyjne
|
|
#2013 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczególnie w pierwszym trymestrze trzeba natomiast uważac - nie wykonywac podskoków, unikac wstrząsów, cwiczeń siłowych, mocno obciążających mięśnie brzucha i gwałtownych zmian pozycji. Warto też zwróci uwagę na obciążenie stawów - trochę nam się rzeczy w ciele luzuje i o kontuzję czy przeciążenie co raz łatwiej Joga, pilates ok, ale podejśc zdroworozsadkowo - jak jakaś pozycja czy cwiczenie nam "nie leży" - odpuścic. Warto rozejrze sie za jakimś klubem, w którym są prowadzone zajęcia przez instruktorów, którzy maja zrobione kursy dla ciężarnych, bo niestety nie każde znalezione na YT czy siłowni zajęcia są prowadzone dobrze. Świetne jest pływanie - praktycznie żadnych zagrożeń nie ma, a pozytywów masę ![]() Cytat:
Szczególnie spodnie i koszulki do karmienia Genialnie się tez sprawdzają ciuchy z Lidla i to te ciążowe i nie ciążowe - mieli w zeszłym roku sporo koszulek takich luźniejszych, ale z paskiem materiału na dole, wiec brzuch się mieścił, ale koszulka nie odstawała ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2014 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny prosze o kciuki bo mam dzis 1 wizyte u gina
co do ciuchow to raczej na allegro bede polowac, staniki tylko z alles mama - swietne sa. Ale sie stresuje... mlody zasnal a ja z nerwow ogladam glupue filmiki by nie myslec |
|
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaplacilam 24,95€ , niestety ze spodni zadne nie byly przecenione. Wisialo troche rzeczy dla ciezarnych, ktore byly przecenione, ale juz strasznie wszystko poprzebierane . W miescie, w ktorym teraz mieszkam jest najwiecej urodzen, wiec to moze dlatego wyboru juz nie bylo Te ktore kupilam sa z dosyc cienkiego materialu, super skrojone. Takie normalne, grubsze jeansy kosztowaly wszystkie 39,95€ |
|
|
|
|
#2016 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie
![]() Witam nowe mamusie , gratuluje serduszek i bliźniaków mnie w poprzedniej ciazy lekarz wystraszył ze sa bliżnieta. ale mi cisnienie skoczyło.....![]() Cwiczyc jak najbardziej ale zgadzam sie ze pod okiem fachowaca. najlepiej od 10 tyg. wazne bardzo sa miesnie kegla. cała poprzednia ciaze cwiczyłam i poród przebiegł super nic nie pękłam i praktycznie chwile po porodzie mogłam smigac po sali.( tylko mi nie pozwolili ) ale nawet zakwasa nie miałam.Dzisiaj padam na twarz bo moje dzieice zrobiło sobie pobudke o 3.30 a teraz smacznie odsypia w samochodzie . Ciuchy głównie w lumpku ale popieram ze na wyprzedazach h&M mozna swietne spodnie czy koszulki dorawac. ja teraz musze sie zaopatrzyc w rajstopy ciazowe bo brzuch mam wielgachny juz i inny kształt chyba bo np. leginsy które całą ciaze z córa nosiłam ( zwykłe nie ciazowe) teraz mnie cisna jakbym brzyszek teraz bardziej na boki miała a nie do przodu. a rajstki potrzebne bo mam duzo luznych sukienek to se na razie w kieckach polatam. zreszta tak wygodniej tez na wizyty do lekarza chodzic przynajmniej mi ![]() No a lato to niestety masakra, ja naszczescie mieszkam na takim odludziu ze jak jestem w domu to moge sobie w bieliznie albo stroju popindalac po podwórku
|
|
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Broń Boże zadnych podskokow itd. Ja wczesniej cwiczylam wlasnie interwalowo, ale w ciazy nie ma mowy o tak intensywnym treningu . Na basen baaaardzo chcialabym chodzic jednak ryzyko infekcji jest bardzo duze i boje sie...---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
Trzymamy mocno!!! Odezwij sie po wizycie |
||
|
|
|
#2019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, wcale takie duże wbrew pozorom nie jest Policz sobie ile razy w życiu złapałaś na basenie infekcję inną niż stóp Bo mi się szczerze mówiąc nigdy nie zdarzyło... a mówiąc w dużym uproszczeniu w ciąży Twój organizm dodatkowo jest nastawiony na walkę ze wszelkimi przeciwnościami losu.W poprzedniej ciąży miałam schizo i dokładnie wypytałam o to gina. Jeśli nie chodzisz w jakieś podejrzane miejsce pływa i nie masz tendencji do łapania infekcji, to natura tak to wymyśliła, że złapac coś jest na prawdę trudno ![]() A korzyści są ogromne! |
|
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daj znać po ![]() jejuś zasypiam dzisiaj na siedząco znowu wiatrzysko się zerwało ![]() Co do spodni to wiem gdzie szukać jak tak zachwalacie, to zajrzę do h&m |
|
|
|
|
#2021 | |
|
Okrutna, podła i zła
|
Dzis mam wizytę... mam nadzieję ze będą dobre wieści... po kolejnym tygodniu mdłości ledwo żyję....
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze masz racje Ja chyba sama sie schizuje niepotrzebnymi rzeczami
|
|
|
|
|
#2023 |
|
Zadomowienie
|
Ja po basenie mam zawsze infekcje . ale ja jestem mega podatna.wystarczy ze skorzystam z wc na stacji i zapare dni moge isc do gina
|
|
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli masz warunki, a patrząc na to skąd piszesz, to raczej tak, to warto
|
|
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Udało się chyba tylko u nas w Aquaparku - nie wiem czym czyszczą, ale tam nie łapie - na każdym innym basenie - takim chlorowanym zawsze... Ale kilka innych rzeczy też można robic Może właśnie joga albo fitness dla ciężarnych? Ja jeździłam doscy dużo na rowerze - fakt, że emerycko i wyłącznie po równych ścieżkach, ale zawsze ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Spoko, to Twoja pierwsza ciąża, więc wszystko nowe ![]() Moja druga (a właściwie trzecia), a schizy nadal są - może inne, może trochę mniej, ale są ![]() A to przecież dopiero początek
|
|
|
|
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
tez sie juz rozgladalam za spodniami ciazowymi dajcie spokoj u mnie w miescie wlasnie jedynie w C&a i H&M ale dla mnie 30/4o euro to za duzo za pare spodni a ja bym ich ze 2-3 potrzebowala,.. musze popatrzec w necie kupic uzywane mi taniej wyjdzie
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszą straciłam w 10tc, chociaż od początku coś się źle działo... Natomiast doskonale rozumiem obawy i stres Tylko pamiętaj, Ty się denerwujesz, a Dziec to czuje, tak więc ... cziiiil ![]() BTW. moja druga (a właściwie pierwsza donoszona ciąża) właśnie żłobek roznosi
|
|
|
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz synka czy coreczke???
|
|
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2035 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie, gratuluję serduszek i bliźniaków. Ostatnio nawet się zastanawiałam czy jakieś będziemy miały na forum
![]() Cytat:
masz rację ja karmiła piersią 15 miesięcy a przez 8 to młody tylko mleko i picie i co? Też nie schudłam a nie objadalam się nie wiadomo jak. Ale teraz muszę się pilnować bo moja dobra koleżanka w październiku bierze ślub. Nie chciałabym wyglądać jak wieloryb :p Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kciuki trzymam a staniki racja super mają, i są ładne Cytat:
mi podczas porodu lekarka powiedziała, że mam za wąska pochwę od ćwiczeń. Czy to jest możliwe? Ja też mieszkam na odludziu więc dobór stroju dowolny ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||||
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
Ano
![]() Jedno z nielicznych, które mi się "przez całe życie" podoba Tzn. jak mały to Jasio, Janek, Jaśko, w szkole Jasiek albo Janek, a dorosły Jan ![]() Bardzo podobał mi się też Olaf, ale zdrobnienia nie trawię... Teraz nad Jakubem dumam
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie z ksiezniczki tez bede sie strasznie cieszyc...
|
|
|
|
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu jakiś czas temu (jeszcze zanim w ciążę zaszłam) rozmawiałam z Bartkiem i dla dziewczynki wymyśliliśmy imiona Natalia albo Maja, a dla chłopaka Filip, ale od kilku dni chodzi za mną ten Kuba i co raz bardziej mi się podoba ![]() Z Jaskiem było tak samo - miało by inne imię, ale zaczął Jaśko za mną chodzi i tak zostało
|
|
|
|
|
#2039 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam was mamuśki
![]() Czas leci jak szalony .. sierpień niby daleko ale te tygodnie uciekają bardzo szybko Młody śpi , obiad zrobiony , nadrabiam was a potem się relaksuję przez kolejną godzinę.. Cytat:
Gratuluję udanej wizyty vea i lori .. witam nowe mamusie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2040 | ||
|
Zadomowienie
|
Witajcie Kobietki
Widzę,że zrobiło się gęściej Serdecznie witam wszystkie Nowe przyszłe Mamusie! Fajnie,że jest nas coraz więcej. Jak to mawiają....w kupie razniej![]() Miałam chwilową niemoc forumową,ale mam nadzieję,że teraz już będę na bieżąco... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() . Co do happymum mają świetne ubrania nawet na allegro często można dopaść ładne używki w znośnej cenie.Ja mam jeszcze sporo ubrań po pierwszej ciąży, także liczę,że w większości oblece
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

Niewygodnie mi w moich wszystkich wąskich spodniach i jestem zachwycona tymi z h&m. Jesli beda fajnie sie nosic zamierzam kupic wiecej

jak am tak robic to alimenty na dzieci i adieu..bez ostrzeżenia, nie bede sie wypruwac.

Mam jeszcze parę swoich bluzek takich szerszych, więc też się przydadzą.

Broń Boże zadnych podskokow itd. Ja wczesniej cwiczylam wlasnie interwalowo, ale w ciazy nie ma mowy o tak intensywnym treningu . Na basen baaaardzo chcialabym chodzic jednak ryzyko infekcji jest bardzo duze i boje sie...
znowu wiatrzysko się zerwało