Sierpniowe mamusie 2015 :) - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-09, 11:37   #2011
kasperka
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Ale nie mówiła Cie ze np lepiej zaczac od II trymestru? Bo ja cos takiego słyszałam

https://www.youtube.com/watch?v=2qo_...1FADF35A091438 tu jest jakas kobitka co ma dosc fajne cwiczenia. Tylko pamietajcie zawsze o jakiejs rozgrzewce przed i rozciaganiu po

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

w h&m i c&a sa super rzeczy dla kobiet w ciazy i w miare tanie. Allegro tez kipi od ciazowej mody. Chociaz stwierdzam ze na lato to jakos specjalnie kurtek czy czegos takiego kupowac nie bede... Spodenki, czy leginsy i top na szelki wystarcza a i tak bedziemy upocone jak swinie haha

Powiedziala mi, ze jak dobrze sie czuje to moge spokojnie sobie cwiczyc...

Ja wczoraj kupilam spodnie w h&m wlasnie z takim materialem na brzuchu dla kobiet w ciazy Niewygodnie mi w moich wszystkich wąskich spodniach i jestem zachwycona tymi z h&m. Jesli beda fajnie sie nosic zamierzam kupic wiecej

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-01-09 o 11:42 Powód: Blad
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 11:52   #2012
fiona27
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
To i ja się witam i do wątku dołączam
Nazywam się Ewa, mam 30 lat, na stanie męża sztuk jeden i małego, piętnastomiesięcznego rozbójnika - Jaśka. Jestem Wrocławianką z urodzenia i charakteru

Wczoraj na usg po raz pierwszy widziałam swojego Dziecia - wyewoluował z kropki w stronę krewetki Serduszko bije, więc już się do niego przyznaję
Z usg wychodzi 7 tc 5 dni, tp z om 20 sierpnia, ale jakoś przez skórę czuję, że będzie później.
Witaj
Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
forka gratuluje blizniaków,jak sa niejednojajowe to 2 płcie ,tak?
vea witaj
lulababy czas szybko leci,niedlugo polmetek ciazy a dopiero co chwaliłysmy sie kreseczkami..
gosienka to co tam kupiłas?
ja sie dzis pokłocilam z m na razie sie nie odzywam pol nocy przesiedzial na komputerze a zeby dziecko zawieźć do przedszkola to mu ciezko wstac o 7:50..nikt mu nie płaci za granie..a łaski nie robi ze zawiezie a on ze tak.. jak am tak robic to alimenty na dzieci i adieu..bez ostrzeżenia, nie bede sie wypruwac.
.juz swoje nagrabil w ciagu naszego malzenstwa ,takze to nie jest byle pretekst..
Musiał chłopak sobie nagrabić
Zawsze można użyć patelni żeby go troszkę naprostować
Cytat:
Napisane przez lori20 Pokaż wiadomość
To może i ja się przywitam Mam na imię Justyna i mam 21 lat. Kiedyś odwiedzałam te forum, ale inny dział a teraz trafiłam tu Wczoraj miałam wizytę u ginekologa. Ciąża 7 tydzień i 2 dzień. Termin porodu wg ostatniej miesiączki 23.08 a wg usg 26.08 jak będzie to się okaże
Witam wszystkie Sierpniowe Mamusie i życzę dużo spokoju, odpoczynku i radości z oczekiwania na nasze Maleństwa
O kolejna ciężarówka, witaj !

W końcu dziewczyny zaczely się ujawniać. Teraz trzeba Was wszystkie z pamiętać

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Ja sie witam po badaniu krwi. Dobrze, ze TŻ wolne miał i, ze pojechał ze mna bo byłoby cieżko - pierwszy raz w życiu zrobiło mi sie tak słabo, ze miałam mroczki przed oczami, dostałam krwotoku, tak ze mnie sikała krew mimo uciskania przez 10 minut, ze myślałam, ze sie wykrwawie haha ale juz na szczęście ok! Za badania zapłaciłam 300zl ale powiedziała babka, ze oprócz morfologii i moczu mam juz wszystkie badania do konca zrobione [COLOR="Silver"]
Z samego rana mała przygoda. Najważniejsze, ze dało się to opanować
Cytat:
ide na zakupy a potem po synka oraz kilka innych spraw..
dziewczyny gdzie bedziecie zaopatrywac sie na odziez ciazową?bo wiadomo z biegiem czasu gabaryty rosną.. nie chodzi o bielizne bo tu warto postawic na jakość ale cala reszte kurtki,spodnie,bluzki ?ja chyba postawie na lumpek..
Pewnie coś będę musiała kupić . Jakieś spodnie i ze dwie bluzki na długi rękaw. Teraz dobra okazja, bo same wyprzedaże i za pare złotych można kupić coś fajnego. No właśnie może bym się wybrała Mam jeszcze parę swoich bluzek takich szerszych, więc też się przydadzą.

12mu02 zdecydowaliście się na wynajęcie tego dużego mieszkania ?

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Powiedziala mi, ze jak dobrze sie czuje to moge spokojnie sobie cwiczyc...

Ja wczoraj kupilam spodnie w h&m wlasnie z takim materialem na brzuchu dla kobiet w ciazy Niewygodnie mi w moich wszystkich wąskich spodniach i jestem zachwycona tymi z h&m. Jesli beda fajnie sie nosic zamierzam kupic wiecej
Można wiedzieć ile zapłaciłaś, są jakieś promocje na rzeczy dla ciężarnych ?

Już od jakiegoś czasu nie noszę swoich spodni, bo nie ma mowy żebym się zapięła w nich. Na razie zakładam legginsy .
Mam jedne spodnie z h&m ciążowe, ale takie na lato i są rewelacyjne
Stary 2015-01-09, 11:58   #2013
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny własnie zrobiłam zsetaw cwiczen dla ciezarnych z youtuba troche sie porozciagałam, delikatne ruchy rekami i nogami. Taki pilates. I od razu czuje sie lepiej myslicie ze to nie jest grozne? Ze tak mozna sobie czasem pocwiczyc?
Można, a nawet trzeba się ruszac
Szczególnie w pierwszym trymestrze trzeba natomiast uważac - nie wykonywac podskoków, unikac wstrząsów, cwiczeń siłowych, mocno obciążających mięśnie brzucha i gwałtownych zmian pozycji. Warto też zwróci uwagę na obciążenie stawów - trochę nam się rzeczy w ciele luzuje i o kontuzję czy przeciążenie co raz łatwiej
Joga, pilates ok, ale podejśc zdroworozsadkowo - jak jakaś pozycja czy cwiczenie nam "nie leży" - odpuścic. Warto rozejrze sie za jakimś klubem, w którym są prowadzone zajęcia przez instruktorów, którzy maja zrobione kursy dla ciężarnych, bo niestety nie każde znalezione na YT czy siłowni zajęcia są prowadzone dobrze.
Świetne jest pływanie - praktycznie żadnych zagrożeń nie ma, a pozytywów masę

Cytat:
dziewczyny gdzie bedziecie zaopatrywac sie na odziez ciazową?bo wiadomo z biegiem czasu gabaryty rosną.. nie chodzi o bielizne bo tu warto postawic na jakość ale cala reszte kurtki,spodnie,bluzki ?ja chyba postawie na lumpek..
H&M polecam Szczególnie spodnie i koszulki do karmienia
Genialnie się tez sprawdzają ciuchy z Lidla i to te ciążowe i nie ciążowe - mieli w zeszłym roku sporo koszulek takich luźniejszych, ale z paskiem materiału na dole, wiec brzuch się mieścił, ale koszulka nie odstawała

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Witaj

Pewnie coś będę musiał kupić . Jakieś spodnie i ze dwie bluzki na długi rękaw. Teraz dobra okazja, bo same wyprzedaże i za pare złotych można kupić coś fajnego. No właśnie może bym się wybrała Mam jeszcze parę swoich bluzek takich szerszych, więc też się przydadzą.
Cześc

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 12:06   #2014
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dziewczyny prosze o kciuki bo mam dzis 1 wizyte u gina
co do ciuchow to raczej na allegro bede polowac, staniki tylko z alles mama - swietne sa.
Ale sie stresuje... mlody zasnal a ja z nerwow ogladam glupue filmiki by nie myslec

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 12:11   #2015
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Hej

Witaj

Musiał chłopak sobie nagrabić
Zawsze można użyć patelni żeby go troszkę naprostować

O kolejna ciężarówka, witaj !

W końcu dziewczyny zaczely się ujawniać. Teraz trzeba Was wszystkie z pamiętać

Z samego rana mała przygoda. Najważniejsze, ze dało się to opanować

Pewnie coś będę musiała kupić . Jakieś spodnie i ze dwie bluzki na długi rękaw. Teraz dobra okazja, bo same wyprzedaże i za pare złotych można kupić coś fajnego. No właśnie może bym się wybrała Mam jeszcze parę swoich bluzek takich szerszych, więc też się przydadzą.

12mu02 zdecydowaliście się na wynajęcie tego dużego mieszkania ?

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Można wiedzieć ile zapłaciłaś, są jakieś promocje na rzeczy dla ciężarnych ?

Już od jakiegoś czasu nie noszę swoich spodni, bo nie ma mowy żebym się zapięła w nich. Na razie zakładam legginsy .
Mam jedne spodnie z h&m ciążowe, ale takie na lato i są rewelacyjne
Oczywiscie, ze mozna wiedziec Zaplacilam 24,95€ , niestety ze spodni zadne nie byly przecenione. Wisialo troche rzeczy dla ciezarnych, ktore byly przecenione, ale juz strasznie wszystko poprzebierane . W miescie, w ktorym teraz mieszkam jest najwiecej urodzen, wiec to moze dlatego wyboru juz nie bylo
Te ktore kupilam sa z dosyc cienkiego materialu, super skrojone. Takie normalne, grubsze jeansy kosztowaly wszystkie 39,95€
Stary 2015-01-09, 12:12   #2016
AgaPlast
Zadomowienie

Witamy sie

Witam nowe mamusie , gratuluje serduszek i bliźniaków mnie w poprzedniej ciazy lekarz wystraszył ze sa bliżnieta. ale mi cisnienie skoczyło.....

Cwiczyc jak najbardziej ale zgadzam sie ze pod okiem fachowaca. najlepiej od 10 tyg. wazne bardzo sa miesnie kegla. cała poprzednia ciaze cwiczyłam i poród przebiegł super nic nie pękłam i praktycznie chwile po porodzie mogłam smigac po sali.( tylko mi nie pozwolili) ale nawet zakwasa nie miałam.

Dzisiaj padam na twarz bo moje dzieice zrobiło sobie pobudke o 3.30 a teraz smacznie odsypia w samochodzie .

Ciuchy głównie w lumpku ale popieram ze na wyprzedazach h&M mozna swietne spodnie czy koszulki dorawac. ja teraz musze sie zaopatrzyc w rajstopy ciazowe bo brzuch mam wielgachny juz i inny kształt chyba bo np. leginsy które całą ciaze z córa nosiłam ( zwykłe nie ciazowe) teraz mnie cisna jakbym brzyszek teraz bardziej na boki miała a nie do przodu. a rajstki potrzebne bo mam duzo luznych sukienek to se na razie w kieckach polatam. zreszta tak wygodniej tez na wizyty do lekarza chodzic przynajmniej mi

No a lato to niestety masakra, ja naszczescie mieszkam na takim odludziu ze jak jestem w domu to moge sobie w bieliznie albo stroju popindalac po podwórku
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 12:13   #2017
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
co do ciuchow to raczej na allegro bede polowac, staniki tylko z alles mama - swietne sa.
Ale sie stresuje... mlody zasnal a ja z nerwow ogladam glupue filmiki by nie myslec

WYMIENIĘ

Stary 2015-01-09, 12:15   #2018
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Można, a nawet trzeba się ruszac
Szczególnie w pierwszym trymestrze trzeba natomiast uważac - nie wykonywac podskoków, unikac wstrząsów, cwiczeń siłowych, mocno obciążających mięśnie brzucha i gwałtownych zmian pozycji. Warto też zwróci uwagę na obciążenie stawów - trochę nam się rzeczy w ciele luzuje i o kontuzję czy przeciążenie co raz łatwiej
Joga, pilates ok, ale podejśc zdroworozsadkowo - jak jakaś pozycja czy cwiczenie nam "nie leży" - odpuścic. Warto rozejrze sie za jakimś klubem, w którym są prowadzone zajęcia przez instruktorów, którzy maja zrobione kursy dla ciężarnych, bo niestety nie każde znalezione na YT czy siłowni zajęcia są prowadzone dobrze.
Świetne jest pływanie - praktycznie żadnych zagrożeń nie ma, a pozytywów masę

H&M polecam Szczególnie spodnie i koszulki do karmienia
Genialnie się tez sprawdzają ciuchy z Lidla i to te ciążowe i nie ciążowe - mieli w zeszłym roku sporo koszulek takich luźniejszych, ale z paskiem materiału na dole, wiec brzuch się mieścił, ale koszulka nie odstawała

Cześc
Super to wszystko ujelas Broń Boże zadnych podskokow itd. Ja wczesniej cwiczylam wlasnie interwalowo, ale w ciazy nie ma mowy o tak intensywnym treningu . Na basen baaaardzo chcialabym chodzic jednak ryzyko infekcji jest bardzo duze i boje sie...

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:

Trzymamy mocno!!! Odezwij sie po wizycie
Stary 2015-01-09, 12:19   #2019
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Super to wszystko ujelas Broń Boże zadnych podskokow itd. Ja wczesniej cwiczylam wlasnie interwalowo, ale w ciazy nie ma mowy o tak intensywnym treningu . Na basen baaaardzo chcialabym chodzic jednak ryzyko infekcji jest bardzo duze i boje sie...

Wiesz co, wcale takie duże wbrew pozorom nie jest Policz sobie ile razy w życiu złapałaś na basenie infekcję inną niż stóp Bo mi się szczerze mówiąc nigdy nie zdarzyło... a mówiąc w dużym uproszczeniu w ciąży Twój organizm dodatkowo jest nastawiony na walkę ze wszelkimi przeciwnościami losu.
W poprzedniej ciąży miałam schizo i dokładnie wypytałam o to gina. Jeśli nie chodzisz w jakieś podejrzane miejsce pływa i nie masz tendencji do łapania infekcji, to natura tak to wymyśliła, że złapac coś jest na prawdę trudno
A korzyści są ogromne!

WYMIENIĘ

Stary 2015-01-09, 12:22   #2020
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
daj znać po

jejuś zasypiam dzisiaj na siedząco znowu wiatrzysko się zerwało

Co do spodni to wiem gdzie szukać jak tak zachwalacie, to zajrzę do h&m
Stary 2015-01-09, 12:26   #2021
UNIKALNA1983
Okrutna, podła i zła

Dzis mam wizytę... mam nadzieję ze będą dobre wieści... po kolejnym tygodniu mdłości ledwo żyję....

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Aliczka88 ja tez poprosze ,ciaza to nie choroba mozna prowadzic w miarę normalne zycie..
Roxana olalam go,nie bede sie denerwowac
lori20 witaj
ide na zakupy a potem po synka oraz kilka innych spraw..
w happymum
UNIKALNA1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 12:28   #2022
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, wcale takie duże wbrew pozorom nie jest Policz sobie ile razy w życiu złapałaś na basenie infekcję inną niż stóp Bo mi się szczerze mówiąc nigdy nie zdarzyło... a mówiąc w dużym uproszczeniu w ciąży Twój organizm dodatkowo jest nastawiony na walkę ze wszelkimi przeciwnościami losu.
W poprzedniej ciąży miałam schizo i dokładnie wypytałam o to gina. Jeśli nie chodzisz w jakieś podejrzane miejsce pływa i nie masz tendencji do łapania infekcji, to natura tak to wymyśliła, że złapac coś jest na prawdę trudno
A korzyści są ogromne!
Wlasnie nie ma nic lepszego niz basen w ciazy Moze masz racje Ja chyba sama sie schizuje niepotrzebnymi rzeczami
Stary 2015-01-09, 12:30   #2023
AgaPlast
Zadomowienie

Ja po basenie mam zawsze infekcje . ale ja jestem mega podatna.wystarczy ze skorzystam z wc na stacji i zapare dni moge isc do gina
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 12:33   #2024
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie nie ma nic lepszego niz basen w ciazy Moze masz racje Ja chyba sama sie schizuje niepotrzebnymi rzeczami
Ciąża bez schizy, to nie ciąża

Jeśli masz warunki, a patrząc na to skąd piszesz, to raczej tak, to warto

WYMIENIĘ

Stary 2015-01-09, 12:34   #2025
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Ja po basenie mam zawsze infekcje . ale ja jestem mega podatna.wystarczy ze skorzystam z wc na stacji i zapare dni moge isc do gina
Tego wlasnie sie boje... Moze i nawet tych toalet na basenie bardziej niz samego basenu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 12:35   #2026
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UNIKALNA1983 Pokaż wiadomość
Dzis mam wizytę... mam nadzieję ze będą dobre wieści... po kolejnym tygodniu mdłości ledwo żyję....

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

w happymum
będzie dobrze
Stary 2015-01-09, 12:36   #2027
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Ciąża bez schizy, to nie ciąża

Jeśli masz warunki, a patrząc na to skąd piszesz, to raczej tak, to warto
Uffff myslalam, ze to tylko ja o wszystkim tak rozmyslam i schizuje
Stary 2015-01-09, 12:39   #2028
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Niestety, wiem coś o tym, bo moja mama też tak ma
Udało się chyba tylko u nas w Aquaparku - nie wiem czym czyszczą, ale tam nie łapie - na każdym innym basenie - takim chlorowanym zawsze...

Ale kilka innych rzeczy też można robic Może właśnie joga albo fitness dla ciężarnych? Ja jeździłam doscy dużo na rowerze - fakt, że emerycko i wyłącznie po równych ścieżkach, ale zawsze

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Uffff myslalam, ze to tylko ja o wszystkim tak rozmyslam i schizuje
Spoko, to Twoja pierwsza ciąża, więc wszystko nowe
Moja druga (a właściwie trzecia), a schizy nadal są - może inne, może trochę mniej, ale są
A to przecież dopiero początek

WYMIENIĘ

Stary 2015-01-09, 12:42   #2029
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety, wiem coś o tym, bo moja mama też tak ma
Udało się chyba tylko u nas w Aquaparku - nie wiem czym czyszczą, ale tam nie łapie - na każdym innym basenie - takim chlorowanym zawsze...

Ale kilka innych rzeczy też można robic Może właśnie joga albo fitness dla ciężarnych? Ja jeździłam doscy dużo na rowerze - fakt, że emerycko i wyłącznie po równych ścieżkach, ale zawsze

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Spoko, to Twoja pierwsza ciąża, więc wszystko nowe
Moja druga (a właściwie trzecia), a schizy nadal są - może inne, może trochę mniej, ale są
A to przecież dopiero początek
Moja tez druga... Pierwsza stracilam niestety i moze wlasnie dlatego teraz tak sie czlowiek obawia... Ale bedzie dobrze, musi byc
Stary 2015-01-09, 12:48   #2030
SugarbabyLove
Zakorzenienie

tez sie juz rozgladalam za spodniami ciazowymi dajcie spokoj u mnie w miescie wlasnie jedynie w C&a i H&M ale dla mnie 30/4o euro to za duzo za pare spodni a ja bym ich ze 2-3 potrzebowala,.. musze popatrzec w necie kupic uzywane mi taniej wyjdzie
Stary 2015-01-09, 12:56   #2031
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Moja tez druga... Pierwsza stracilam niestety i moze wlasnie dlatego teraz tak sie czlowiek obawia... Ale bedzie dobrze, musi byc

Pierwszą straciłam w 10tc, chociaż od początku coś się źle działo...
Natomiast doskonale rozumiem obawy i stres Tylko pamiętaj, Ty się denerwujesz, a Dziec to czuje, tak więc ... cziiiil

BTW. moja druga (a właściwie pierwsza donoszona ciąża) właśnie żłobek roznosi

WYMIENIĘ

Stary 2015-01-09, 12:58   #2032
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Pierwszą straciłam w 10tc, chociaż od początku coś się źle działo...
Natomiast doskonale rozumiem obawy i stres Tylko pamiętaj, Ty się denerwujesz, a Dziec to czuje, tak więc ... cziiiil

BTW. moja druga (a właściwie pierwsza donoszona ciąża) właśnie żłobek roznosi
Ok totalny cziiiiiil Masz synka czy coreczke???
Stary 2015-01-09, 13:01   #2033
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Ok totalny cziiiiiil Masz synka czy coreczke???
Syna - Jaśka

WYMIENIĘ

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 13:03   #2034
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Syna - Jaśka
Suuuper Piekne imie
Stary 2015-01-09, 13:11   #2035
moniska139
Zadomowienie

Witam nowe mamusie, gratuluję serduszek i bliźniaków. Ostatnio nawet się zastanawiałam czy jakieś będziemy miały na forum

Cytat:
A ze KP powoduje powrót do kilogramów sprzed ciąży to według mnie kolejny zabobon! ja synka przez pół roku karmiłam tylko cyckiem, teraz cycek + normalne jedzenie (zero mleka MM) i co? i G. Ó. W . N .O ! to co zleciało do miesiąca po porodzie (ok. 12kg) to tyle. Pozostale 10kg siedzi i nie drgnie... grrrrr

masz rację ja karmiła piersią 15 miesięcy a przez 8 to młody tylko mleko i picie i co? Też nie schudłam a nie objadalam się nie wiadomo jak. Ale teraz muszę się pilnować bo moja dobra koleżanka w październiku bierze ślub. Nie chciałabym wyglądać jak wieloryb :p

Cytat:
ja sie dzis pokłocilam z m na razie sie nie odzywam pol nocy przesiedzial na komputerze a zeby dziecko zawieźć do przedszkola to mu ciezko wstac o 7:50..nikt mu nie płaci za granie..a łaski nie robi ze zawiezie a on ze tak.. jak am tak robic to alimenty na dzieci i adieu..bez ostrzeżenia, nie bede sie wypruwac.
.juz swoje nagrabil w ciagu naszego malzenstwa ,takze to nie jest byle pretekst..
Ci faceci są nienormalni... Mój też mnie tak wkurza... Tylko o siebie dbają a inni niech się martwią.

Cytat:
Dziewczyny własnie zrobiłam zsetaw cwiczen dla ciezarnych z youtuba troche sie porozciagałam, delikatne ruchy rekami i nogami. Taki pilates. I od razu czuje sie lepiej myslicie ze to nie jest grozne? Ze tak mozna sobie czasem pocwiczyc?
Ja wczoraj wf zaliczyłam ale u nas ćwiczenia jak dla emerytów, 1,5 godziny rozciągnia i tyle. Więc bez szaleństw

Cytat:
Ja za spodniami będę musiała się rozejrzeć, bo w brzuch mnie gniota te które noszę. U nas z lumpkami ostatnio bida. Nic nie ma...

Cytat:

kciuki trzymam a staniki racja super mają, i są ładne

Cytat:
wazne bardzo sa miesnie kegla. cała poprzednia ciaze cwiczyłam i poród przebiegł super nic nie pękłam i praktycznie chwile po porodzie mogłam smigac po sali.( tylko mi nie pozwolili) ale nawet zakwasa nie miałam.
No a lato to niestety masakra, ja naszczescie mieszkam na takim odludziu ze jak jestem w domu to moge sobie w bieliznie albo stroju popindalac po podwórku

mi podczas porodu lekarka powiedziała, że mam za wąska pochwę od ćwiczeń. Czy to jest możliwe?
Ja też mieszkam na odludziu więc dobór stroju dowolny

Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 13:19   #2036
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Suuuper Piekne imie
Ano
Jedno z nielicznych, które mi się "przez całe życie" podoba
Tzn. jak mały to Jasio, Janek, Jaśko, w szkole Jasiek albo Janek, a dorosły Jan
Bardzo podobał mi się też Olaf, ale zdrobnienia nie trawię...

Teraz nad Jakubem dumam

WYMIENIĘ

Stary 2015-01-09, 13:26   #2037
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Ano
Jedno z nielicznych, które mi się "przez całe życie" podoba
Tzn. jak mały to Jasio, Janek, Jaśko, w szkole Jasiek albo Janek, a dorosły Jan
Bardzo podobał mi się też Olaf, ale zdrobnienia nie trawię...

Teraz nad Jakubem dumam
Czyli myslisz, ze chlopczyk drugi bedzie? Ja jakos nie mam przeczucia wogole, ale zwracam sie do brzucha w r.meskim, takze moze podswiadomie jednak... Oczywiscie z ksiezniczki tez bede sie strasznie cieszyc...
Stary 2015-01-09, 13:35   #2038
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli myslisz, ze chlopczyk drugi bedzie? Ja jakos nie mam przeczucia wogole, ale zwracam sie do brzucha w r.meskim, takze moze podswiadomie jednak... Oczywiscie z ksiezniczki tez bede sie strasznie cieszyc...
Szczerze mówiąc to nie myślę, będzie co będzie, a i tak w tej chwili jest dziewczynką... czy raczej krewetką płci żeńskiej

Po prostu jakiś czas temu (jeszcze zanim w ciążę zaszłam) rozmawiałam z Bartkiem i dla dziewczynki wymyśliliśmy imiona Natalia albo Maja, a dla chłopaka Filip, ale od kilku dni chodzi za mną ten Kuba i co raz bardziej mi się podoba
Z Jaskiem było tak samo - miało by inne imię, ale zaczął Jaśko za mną chodzi i tak zostało

WYMIENIĘ

Stary 2015-01-09, 13:43   #2039
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Witam was mamuśki .. gratuluję nowych tygodni.
Czas leci jak szalony .. sierpień niby daleko ale te tygodnie uciekają bardzo szybko Dla mnie teraz jak mam Adasia na głowie to podwójnie szybko.

Młody śpi , obiad zrobiony , nadrabiam was a potem się relaksuję przez kolejną godzinę..

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
Współczuję gina, co za typ A który miałaś tydzień na tym zdjęciu że już było tak fajnie widać??
To był 13 tydzien..
Gratuluję udanej wizyty

vea i lori .. witam nowe mamusie

Cytat:
ogromne wirtualne kciuki trzymam

Cytat:
I za Twoją wizytę też

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
tez sie juz rozgladalam za spodniami ciazowymi dajcie spokoj u mnie w miescie wlasnie jedynie w C&a i H&M ale dla mnie 30/4o euro to za duzo za pare spodni a ja bym ich ze 2-3 potrzebowala,.. musze popatrzec w necie kupic uzywane mi taniej wyjdzie
Ja mam jeszcze z poprzedniej ciąży dwie pary ciążówek z h&m .. Z tego co pamiętam jedne kosztowały mnie 130 zl. Na szczescie nie wyrzuciłam
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 13:48   #2040
Mravka
Zadomowienie

Witajcie Kobietki
Widzę,że zrobiło się gęściej Serdecznie witam wszystkie Nowe przyszłe Mamusie! Fajnie,że jest nas coraz więcej. Jak to mawiają....w kupie razniej
Miałam chwilową niemoc forumową,ale mam nadzieję,że teraz już będę na bieżąco...
Cytat:
mocno trzymam kciuki za wizyte
Cytat:

w happymum
iiii dla Ciebie tez mocno zaciskam kciuki .
Co do happymum mają świetne ubrania nawet na allegro często można dopaść ładne używki w znośnej cenie.

Ja mam jeszcze sporo ubrań po pierwszej ciąży, także liczę,że w większości oblece
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości