Mamusie lutowe 2015 - cz. 6 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-09, 11:23   #4321
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6

aaa i pasta i szczoteczka oczywiście

Agata, ja robię takie przerwy. na razie tylko pranie wstawiłam i pościeliłam łóżko. A gdzie reszta
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 11:26   #4322
AGATA2605
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DuszonaMarchewka Pokaż wiadomość
Aseksualne? Moje często jest wręcz seksualne bo albo mnie to je#ie albo pier#oli ale wczoraj ogarnęłam
duszona- dobre ha ha ha ha aż mi humor poprawiłaś dzięki
Stary 2015-01-09, 11:30   #4323
emdzik
Zakorzenienie

Dziękuje Dziewczyny

Duszona jak ten żel rosmannowski wygląda ? chyba nie kojarzę

Agata ajj zobacz że teraz nawet większość rodzi cc niż sn... ile u nas już dziewczyn wie że będzie miało cc... i nie uważam, żeby to był gorszy poród, ile się też słyszy, że kobiety po cc bardziej cierpią...

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 11:33   #4324
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pokrowców fotelika i wózka nie prałam..
Któraś z Was jeszcze pierze?

Doszedł termometr microlife nc 150 i fajnie mierzy
musiałam wyprać po Marcinie bo stał zasyfiony tak pewnie bym nie prała
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 11:33   #4325
maladT
Zakorzenienie

własnie wstałam ale serio dzis bym została najlepiej w łóżku. musze jechac do urzedu i w końcu wyjsc z psem bo dziwnie na mnie patrzy

co do bycia złą matką... ja to dopiero jestem do kitu skoro karmiłam tylko dzień piersia a potem butelka podawałam swoje odciagane... wiezi brak, wtulania w cycka tez... tragiczna matka

nic mi sie nie chce. chyba ten deszcz na mnie tak działa ze bym tylko spała... oby po południu troche siły do mnie doszło bo trzeba obiad zrobic i cokolwiek w domu

co do mojej córki najbardziej mnie zdziwiło jak córka powiedziała ze płakała u nich jakis czas a ojciec tej dziewczynki nawet sie nie zainteresował. w tyłku miał dosłownie. jakos to ciezko mi zniesc, ale przygotowywuje córke do tego ze moze sie dzis gwiazda pojawic jak niby nic bo ona taka rozpieszczona ze dla niej gnojenie innych dzieci to nie problem i nie rusza jej.

ja tez prałam fotelik, bujaczek, mate edukacyjna bo to przezyło 3 dzieci jak nie wiecej (siostra pozyczyła swojej szwagierce bez mojej wiedzy) i nie chce by takie syfiaste było

co do porodu... przeciez pepowine chyba w cc tez moze maz przeciac? czy sie myle

Oliwka 07.02.2015

Edytowane przez maladT
Czas edycji: 2015-01-09 o 11:37
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 11:35   #4326
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AGATA2605 Pokaż wiadomość
Ta położna jak mówiła o naturalnym porodzie to miała łzy w oczach a już w ogóle odpłynęła jak opowiadała o tym jak ojciec przecina pępowinę i jaka więź się tworzy między rodzicami a dzieckiem. I tak sobie to wzięłam do głowy chyba za bardzo jeszcze jak wyszliśmy i zaczęłam swoje smuty to moj tż powiedział mi że szkoda mu że tego nie doświadczymy no i się zaczęło.
Kochana daj spokój. Nie możemy mieć wszystkiego. Gdybyśmy chciały zaplanować nasze porody to nie byłyby takie 'magiczne'. Ja mojego nie namawiam do przecinania pępowiny, powiedziałam mu nawet że dziecko może wyjść upaprane krwią i że będą mu tą gruche głęboko wsadzić żeby odessac wody i jeśli nie chce tego widzieć to może wyjść. Nie sądzę żeby z tego powodu miał być lepszym ojcem. Matką nie stajesz się w momencie porodu ale w momencie zapłodnienia i te 9 miesięcy wystarczająco zbliża Cię do dziecka, czujesz jego ruchy, dbasz o siebie...

A położna widocznie pomimo charyzmy i wiedzy nie jest profesjonalistą sugerując takie rzeczy.
Stary 2015-01-09, 11:38   #4327
lui_89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
musiałam wyprać po Marcinie bo stał zasyfiony tak pewnie bym nie prała
dokładnie ja też prałam, bo mamy używane, nówki bym nie prała
lui_89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 11:42   #4328
Tutti1234
Zadomowienie

Agata nie przejmuj sie pewnie polowa z nas będzie miała cc, popatrz na styczniówki 14 miało cc a tylko 8 jak narazie sn. Ty już wiesz na czym stoisz przynajmniej a cześć z nas do samego końca nie bedzie wiedzieć czy sie cc nie skończy.
Tutti1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 11:45   #4329
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Hope podkreśl Tż że ten urlop nie na darmo nazywają się tacierzyńskim!!!
Wiem jak musiało Cie to zaboleć i wcale się nie dziwie że go zostawiłaś samego.

Ewa jak ja Ci zazdroszczę tego że wiesz że za max 14 dni będzie z Tobą Agatka.

U mnie 12 dni do terminu a nie wiadomo ile bedę się tak kulać
Dzień dobry, pojechałam do siebie powkładać zdjęcia i mam 2 albumy na mniejszy rozmiar, ale się wkurzyłam !! Zrobiłam 2 prania, podlałam kwiaty i nie mam siły już na nic Miałam kurze powycierać i poodkurzać ale nie chce mi się. Nie wiem nawet czy obiad zrobię, pewnie chłopaki nie będą zadowoleni
Stary 2015-01-09, 11:47   #4330
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tutti1234 Pokaż wiadomość
Agata nie przejmuj sie pewnie polowa z nas będzie miała cc, popatrz na styczniówki 14 miało cc a tylko 8 jak narazie sn. Ty już wiesz na czym stoisz przynajmniej a cześć z nas do samego końca nie bedzie wiedzieć czy sie cc nie skończy.
pewnie ja bym też wolała wiedzieć że będzie cc niż potem w trakcie na szybkiego po męczarniach będą robić.

Mam do Was pytanie. Dostałam na te moje paskudstwo 2 rodzaje globułek dopochwowych i teraz niewiem czy mam obie na raz zakładać? Mialyście kiedyś taką sytuację? Ja u ginki byłam w takim szoku że nie zajarzyłam co mi tam daje na recepcie. a teraz mam te kulki i niewiem co robić. Mam zdjęcie recepty to jest :
jedna globułka: 1 x 1 na noc
drugi rodzaj: 1 x 1
i niewiem czy te drugie to rano zakładać? ale to przecież od razu wyleci?
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 11:49   #4331
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pokrowców fotelika i wózka nie prałam..
Któraś z Was jeszcze pierze?)
ja nie piore
Cytat:
Moje biodra chrupią od zawsze. Nie wyobrażam sobie nimi nie chrupnąć przed spaniem bo inaczej są jakieś spięte/zblokowane. To takie chrupanie w pachwinach bardziej i nie ma większego znaczenia w naszym wieku
no wlasnieeeee pachwiny mi chrupia ;p
Cytat:
Cześć dziewczyny

Kupiliśmy wczoraj wózek, stanęło na MUSTY EVO
Byliśmy też na szkole rodzenia, i złapałam takiego doła że znowu się poryczałam. Były zajęcia z położną i opowiadała ona o cudzie naturalnego porody jak to zbliża rodziców do siebie, o tym przecinaniu pępowiny przez ojca a ja z tą swoją cesarką. No i poszło, wymyśliła sobie że będę gorsza bo będę rodziła cesarką i tak sobie cały wieczór znowu ryczałam. Także dzisiaj humor u mnie wisielczy, wyglądam jak Zombi.
Teraz Was nadrabiam co u Was słychać, mam nadzieje że lepiej niz u mnie
bardzo ladne te wozki sa

o jaaaaaaaaa, z ta cesarka, no wezzzzzz co maja powiedziec mamy co po urodzeniu ich dzieci do inkubatorow ida, i tez nie maja jakiegos kontaktu
a porod sn nie zawsze jest cudem

zobacz jak ja bym cc chciala
i nie czulabym sie wyrodna

glupia polozna

Cytat:
A Aga wcześniej była gorszą żoną (i przyszłą matką) bo nie umiała robić naleśników - ale się naumiała
dokladnie
Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem że o tych torbach do szpitala było pisane milion razy ale powiedzcie mi jeszcze raz co pakujecie do torby dla siebie z kosmetyków ?
Muszę zrobić listę i wysłać tżta do sklepu bo ja i tak raczej już nigdzie nie wyjdę przez to że jestem chora, a tak niech chociaż rzeczy będą kupione...
dziewczyny tu duzo juz napisaly
ale ja do porodowej ejszcze wrzucilam reczniki papierowe, wode termalna
a do pobytowej suchy szampon, papier miekki,bo w szpitalu jest szary, rolke recznika jednorazowego, ja kosmetyki do makijazu biore , moze nie bede miala czasu sie pindrowac
ale krem bb na twarz narzuce chetnie
patyczki do uszu polecala mi kolezanka bo mowila,ze ja mega uszy bolaly
gumki do wlosow tez
tantum rosa i butelka spray tez octenisept tez swoj biore
Cytat:
Ta położna jak mówiła o naturalnym porodzie to miała łzy w oczach a już w ogóle odpłynęła jak opowiadała o tym jak ojciec przecina pępowinę i jaka więź się tworzy między rodzicami a dzieckiem. I tak sobie to wzięłam do głowy chyba za bardzo jeszcze jak wyszliśmy i zaczęłam swoje smuty to moj tż powiedział mi że szkoda mu że tego nie doświadczymy no i się zaczęło.
a moj siedzi przerazony tym,ze tak mnie bedzie bolalo i w duszy modli sie o cc dla mnie ze on nie chce doswiadczac cudów jak z rzeźni

Cytat:
Napisane przez Ollllciaaa Pokaż wiadomość

Agata, ja robię takie przerwy. na razie tylko pranie wstawiłam i pościeliłam łóżko. A gdzie reszta
ja wstawilam zmywarke i co..padlam na cycki ;]
leze juz z powrotem zajadajac mandarynki

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
Ja u ginki byłam w takim szoku że nie zajarzyłam co mi tam daje na recepcie. a teraz mam te kulki i niewiem co robić. Mam zdjęcie recepty to jest :
oj nie wiem :/

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 11:50   #4332
Panna Migotka 86
Zadomowienie

ja bym tą drugą rano aplikowała - w sensie tak co 12h, a najwyżej potem trochę polezała.. nic nie powinno wylecieć - w nocy jak się rozpuści to przecież też częsć wypłynie
na ulotkach nic nie pisze?
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 11:53   #4333
logoasia
Zakorzenienie

i pewnie tak będzie z tymi CC, większość z nas nawet się nie spodziewa. a często bywa tak, ze akcja porodowa staje w miejscu i niestety trzeba ciąć. na wszystko trzeba być przygotowanym, a poród to poród, nieważne czy CC czy SN

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
pewnie ja bym też wolała wiedzieć że będzie cc niż potem w trakcie na szybkiego po męczarniach będą robić.

Mam do Was pytanie. Dostałam na te moje paskudstwo 2 rodzaje globułek dopochwowych i teraz niewiem czy mam obie na raz zakładać? Mialyście kiedyś taką sytuację? Ja u ginki byłam w takim szoku że nie zajarzyłam co mi tam daje na recepcie. a teraz mam te kulki i niewiem co robić. Mam zdjęcie recepty to jest :
ja bym dwie jednocześnie aplikowała wieczorem

ja przy pierwszym porodzie krzyczałam o cesarkę... po 72h skurczów chyba każda by krzyczała
Stary 2015-01-09, 11:55   #4334
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Agata i tak mi się skojarzyło, że zgodnie z takim myśleniem, to najgorsze na świecie są matki adopcyjne! Pal sześć, że na pewno lata cierpiały z powodu niemożności zajścia w ciążę, że podjęły heroiczną decyzję wzięcia jakby nie było obcego dziecka na wychowanie, że znajdują w sobie ogromne pokłady miłości i cierpliwości - no ale przecież nie urodziły!
Stary 2015-01-09, 11:55   #4335
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Pasta, szczoteczka. Żel z Rossmanna co dziewczyny polecały. Tantum rosa. Krem dziecięcy dla mnie do twarzy żebym mogła małą tulic. Głowę. I ciało umyje tym żelem Rossmannowym. Balsamów nie biorę. A i antyperspirant w sztyfcie i pomadka do ust
ja biorę podobnie, ale biorę balsa do ciała

A co do tego że poród naturalny jest lepszy niż cc ( tak samo kp lepsze od mm) to uważam, że to jest wina samych matek. Niektóre z nas same tak gadają, że to niby sn to prawdziwy poród, a cc to pójście na łatwiznę Taką dyskusję kiedyś na styczniówkach widziałam o ratowaniu honoru tych co sn rodziły bo dużo cesarek było. I poród sn i cc nie jest łatwy i moim zdaniem nie można i nie powinno się ich porównywać. Ja bardzo chciałabym rodzić naturalnie, ale nie dlatego, że przy sn jestem lepszą matką i wytworzy mi się silniejsza więź. Po prostu cc to jest jednak operacja ... No ale wyboru nie mam, to co zaraz ktoś mi powie, że wydziwiam i jakbym chciała to bym mogła naturalnie próbować ...

Powiem Wam, że tak samo ostatnio czytając na styczniówkach o porodach trafiłam na wpisy "niby w żartach" o ćwiczeniach, że po cc kobiety to mają tylko "wymówkę", żeby nie wrócić szybko do formy i ćwiczeń Ja chyba jakaś inna jestem bo nie rozumiem tego typu żartów. I mi szczerze mówiąc zrobiło się smutno, że same kobiety kopią pod sobą dołki ... i tylko powodują powstawanie kompleksów.

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 11:55   #4336
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:

ja miałam podobnie jak Ty . Gin kazał jedną rano, druga na noc.
Tak samo jak zalecił Lactovaginal i globulkę na infekcję. To kazał rano Lactovaginal, a na noc globulke leczniczą.
Stary 2015-01-09, 11:56   #4337
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
ja przy pierwszym porodzie krzyczałam o cesarkę... po 72h skurczów chyba każda by krzyczała
72h?
to ja podziękuję, wychodzę i wracam w maju
Stary 2015-01-09, 11:56   #4338
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Cytat:
i pewnie tak będzie z tymi CC, większość z nas nawet się nie spodziewa. a często bywa tak, ze akcja porodowa staje w miejscu i niestety trzeba ciąć. na wszystko trzeba być przygotowanym, a poród to poród, nieważne czy CC czy SN

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Olaaabogaaaa!!! 72 h!!!

Cytat:
Napisane przez Panna Migotka 86 Pokaż wiadomość
Agata i tak mi się skojarzyło, że zgodnie z takim myśleniem, to najgorsze na świecie są matki adopcyjne! Pal sześć, że na pewno lata cierpiały z powodu niemożności zajścia w ciążę, że podjęły heroiczną decyzję wzięcia jakby nie było obcego dziecka na wychowanie, że znajdują w sobie ogromne pokłady miłości i cierpliwości - no ale przecież nie urodziły!
O to to to! Dokładnie!
Stary 2015-01-09, 11:59   #4339
1141655
Zakorzenienie

Taka dyskusja o sn i cc to jak o kp i mm
Jedni beda twierdzic i po ciuchu gadac, ze jak matka nie daje tego co najlepsze swojemu dziecku czyli swojego mleka itd...

ja piernicze, takich ludzi bym w kosmos posłała. Dużo ludzi się mądrzy, a nie wiedzą, jakie były okoliczności , albo co ma do powiedzenia sama mama... kurde, ja zawsze byłam zdania, że w każdej sprawie powinnyśmy mieć wybór. I kogo to powinno obchodzić jeszcze jak tylko nas no !

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Logoasia nooo 72 godz super teraz to ja wchodzę pod lozko i nie wychodzę

Mam nadzieje,ze to co pani z naszej SR mowila, ze jak akcja przeciaga sie do ok 14godz np.. to juz albo staraja sie przyspieszyc mocno porod albo biora na ciecie...ciekawa jestem ile w tym prawdy

Moja mama rodzila mnie tez dlugo chyba 2,5 dnia z tego co mowila od pierwszych bolesnych skurczy

na szczescie ponoc porody nie sa genetyczne ponoc

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 12:00   #4340
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:

ale się wymordowałaś to 3 dni!
Stary 2015-01-09, 12:05   #4341
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
ja biorę podobnie, ale biorę balsa do ciała

A co do tego że poród naturalny jest lepszy niż cc ( tak samo kp lepsze od mm) to uważam, że to jest wina samych matek. Niektóre z nas same tak gadają, że to niby sn to prawdziwy poród, a cc to pójście na łatwiznę Taką dyskusję kiedyś na styczniówkach widziałam o ratowaniu honoru tych co sn rodziły bo dużo cesarek było. I poród sn i cc nie jest łatwy i moim zdaniem nie można i nie powinno się ich porównywać. Ja bardzo chciałabym rodzić naturalnie, ale nie dlatego, że przy sn jestem lepszą matką i wytworzy mi się silniejsza więź. Po prostu cc to jest jednak operacja ... No ale wyboru nie mam, to co zaraz ktoś mi powie, że wydziwiam i jakbym chciała to bym mogła naturalnie próbować ...

Powiem Wam, że tak samo ostatnio czytając na styczniówkach o porodach trafiłam na wpisy "niby w żartach" o ćwiczeniach, że po cc kobiety to mają tylko "wymówkę", żeby nie wrócić szybko do formy i ćwiczeń Ja chyba jakaś inna jestem bo nie rozumiem tego typu żartów. I mi szczerze mówiąc zrobiło się smutno, że same kobiety kopią pod sobą dołki ... i tylko powodują powstawanie kompleksów.
Masz rację. Mnie np wkurza jak moja mama mówi'ja mam trójkę dzieci a żadnego nie urodziłam' a dalej 'bo ja miałam cesarki' czyli cesarka to już nie poród? Moja mama podczas cesarki była reanimowana a w dobę po niej drugi raz odchodziła z tego świata i ona do dziś twardo twierdzi że nie rodziła.
Stary 2015-01-09, 12:07   #4342
emdzik
Zakorzenienie

Ja pewnie jak w domu skurczy dostane i tak mnie będą bolały to mi ciśnienie skoczy, i pojade na porodówke, zobaczą jakie mam ciśnienie to pewnie od razu zaproponują cc...

Także u nas na wątku raczej też będzie więcej cc

Ten żel z rosmanna to chodzi o firmę Isana ? czy chodziło że z białego jelenia ?

27.01.2015 <3
Stary 2015-01-09, 12:09   #4343
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Ja pewnie jak w domu skurczy dostane i tak mnie będą bolały to mi ciśnienie skoczy, i pojade na porodówke, zobaczą jakie mam ciśnienie to pewnie od razu zaproponują cc...

Także u nas na wątku raczej też będzie więcej cc

Ten żel z rosmanna to chodzi o firmę Isana ? czy chodziło że z białego jelenia ?
Dziewczyny polecały facella czy facelle za ponad 3 zł chyba

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 12:10   #4344
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Migotka 86 Pokaż wiadomość
72h?
to ja podziękuję, wychodzę i wracam w maju
hihi, ale dziewczyny, to nic strasznego naprawdę. Po prostu przez 3 dni mialam skurcze co 3-5 minut, ból jak na @, moze trochę silniejszy, zawzięcie chcialam urodzić w domu, ale niestety dostałam gorączki i musialam jechac z polożną do szpitala z pełnym rozwarciem, a dzieć nie chciał wyleźć podłączyli oxy i 2 godziny bylo po sprawie.
nie bójcie się tak porodu, ból owszem jest, ale ta piękna chwila tuż po rekompensuje wszystko
Stary 2015-01-09, 12:12   #4345
zielona butelka
Zakorzenienie

Cytat:
Aseksualne? Moje często jest wręcz seksualne bo albo mnie to je#ie albo pier#oli ale wczoraj ogarnęłam
Jaaaaak się uśmiałam z seksualnego aspektu sprzątania!!! Dzięki!!!!
To moja szafa też wczoraj doświadczyła super pieszczot, j dooobrze jej zrobiłam

Zaraz lecimy na USG Jakaś też zmęczona jestem bo od 6 tej na nogach, ale dam radę.

W końcu po tygodniu przyszły legginsy i koszula z Italian Fashion.Koszula fajna, Lkę wzięłam, ale bawelnę ma taką fajną, rozciągliwą , że śmiało mogłam wziąć M, ale dobra, jeszcze miesiac, to akurat będzie.

Bla bla bla... poród naturalny kontra cc. Moim zdaniem właśnie po cc kobitki mają trudniej i raczej wsparcie by się przydało niż pieprzenie głupot.

BUzi, idę męża wybudzać
zielona butelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 12:14   #4346
Tutti1234
Zadomowienie

Cytat:

72h yyyyy to ja podziekuje ja nie ide rodzić niech ktoś urodzi za mnie
Tutti1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 12:15   #4347
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
jNiektóre z nas same tak gadają, że to niby sn to prawdziwy poród, a cc to pójście na łatwiznę
kiedyś mi powiedziała taka jedna matka, która miała cc że ona sobie zamówiła bo nie chciała mieć krocza rozciągniętego bo krocze po sn jest brzydkie (wiadomo że jest inne). No to takie myślenie nie jest ok.

dzięki za odpowiedzi w spr globułek. chyba będę brała jedną rano drugą na noc.
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 12:16   #4348
201704210903
Konto usunięte

a tam takie głupie gadanie o tym cc i sn
tak samo z karmieniem

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 12:18   #4349
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny polecały facella czy facelle za ponad 3 zł chyba
Ok dziękuje, bo ja muszę dokładnie mężowi pokazać jak to wygląda, zeby wiedział co kupić

27.01.2015 <3
Stary 2015-01-09, 12:19   #4350
logoasia
Zakorzenienie

ja CC ze wskazaniem rozumiem, na życzenie już nie, no ale nie komentuje wyborów i uważam że CC to dużo większe wyzwanie niż poród SN. głównie chodzi tu o dziecko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości