![]() |
#4321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
aaa i pasta i szczoteczka oczywiście
![]() Agata, ja robię takie przerwy. na razie tylko pranie wstawiłam i pościeliłam łóżko. A gdzie reszta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4323 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje Dziewczyny
![]() Duszona jak ten żel rosmannowski wygląda ? chyba nie kojarzę ![]() Agata ajj zobacz że teraz nawet większość rodzi cc niż sn... ile u nas już dziewczyn wie że będzie miało cc... i nie uważam, żeby to był gorszy poród, ile się też słyszy, że kobiety po cc bardziej cierpią... ![]()
#4324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4325 |
Zakorzenienie
|
własnie wstałam ale serio dzis bym została najlepiej w łóżku. musze jechac do urzedu i w końcu wyjsc z psem bo dziwnie na mnie patrzy
co do bycia złą matką... ja to dopiero jestem do kitu skoro karmiłam tylko dzień piersia a potem butelka podawałam swoje odciagane... wiezi brak, wtulania w cycka tez... tragiczna matka nic mi sie nie chce. chyba ten deszcz na mnie tak działa ze bym tylko spała... oby po południu troche siły do mnie doszło bo trzeba obiad zrobic i cokolwiek w domu co do mojej córki najbardziej mnie zdziwiło jak córka powiedziała ze płakała u nich jakis czas a ojciec tej dziewczynki nawet sie nie zainteresował. w tyłku miał dosłownie. jakos to ciezko mi zniesc, ale przygotowywuje córke do tego ze moze sie dzis gwiazda pojawic jak niby nic bo ona taka rozpieszczona ze dla niej gnojenie innych dzieci to nie problem i nie rusza jej. ja tez prałam fotelik, bujaczek, mate edukacyjna bo to przezyło 3 dzieci jak nie wiecej (siostra pozyczyła swojej szwagierce bez mojej wiedzy) i nie chce by takie syfiaste było co do porodu... przeciez pepowine chyba w cc tez moze maz przeciac? czy sie myle
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez maladT Czas edycji: 2015-01-09 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A położna widocznie pomimo charyzmy i wiedzy nie jest profesjonalistą sugerując takie rzeczy.
![]() |
#4327 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4328 |
Zadomowienie
|
Agata nie przejmuj sie pewnie polowa z nas będzie miała cc, popatrz na styczniówki 14 miało cc a tylko 8 jak narazie sn. Ty już wiesz na czym stoisz przynajmniej a cześć z nas do samego końca nie bedzie wiedzieć czy sie cc nie skończy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Wtajemniczenie
|
Hope podkreśl Tż że ten urlop nie na darmo nazywają się tacierzyńskim!!!
Wiem jak musiało Cie to zaboleć i wcale się nie dziwie że go zostawiłaś samego. Ewa jak ja Ci zazdroszczę tego że wiesz że za max 14 dni będzie z Tobą Agatka. U mnie 12 dni do terminu a nie wiadomo ile bedę się tak kulać ![]() Dzień dobry, pojechałam do siebie powkładać zdjęcia i mam 2 albumy na mniejszy rozmiar, ale się wkurzyłam !! Zrobiłam 2 prania, podlałam kwiaty i nie mam siły już na nic ![]()
#4330 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam do Was pytanie. Dostałam na te moje paskudstwo 2 rodzaje globułek dopochwowych i teraz niewiem czy mam obie na raz zakładać? Mialyście kiedyś taką sytuację? Ja u ginki byłam w takim szoku że nie zajarzyłam co mi tam daje na recepcie. a teraz mam te kulki i niewiem co robić. Mam zdjęcie recepty to jest : jedna globułka: 1 x 1 na noc drugi rodzaj: 1 x 1 i niewiem czy te drugie to rano zakładać? ale to przecież od razu wyleci?
![]() ![]() |
![]() |
#4331 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() o jaaaaaaaaa, z ta cesarka, no wezzzzzz co maja powiedziec mamy co po urodzeniu ich dzieci do inkubatorow ida, i tez nie maja jakiegos kontaktu a porod sn nie zawsze jest cudem zobacz jak ja bym cc chciala ![]() ![]() i nie czulabym sie wyrodna ![]() glupia polozna Cytat:
![]() Cytat:
ale ja do porodowej ejszcze wrzucilam reczniki papierowe, wode termalna a do pobytowej suchy szampon, papier miekki,bo w szpitalu jest szary, rolke recznika jednorazowego, ja kosmetyki do makijazu biore , moze nie bede miala czasu sie pindrowac ale krem bb na twarz narzuce chetnie ![]() patyczki do uszu polecala mi kolezanka bo mowila,ze ja mega uszy bolaly gumki do wlosow tez ![]() tantum rosa i butelka spray tez ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
leze juz z powrotem zajadajac mandarynki ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- oj nie wiem :/
![]() |
#4332 |
Zadomowienie
|
ja bym tą drugą rano aplikowała - w sensie tak co 12h, a najwyżej potem trochę polezała.. nic nie powinno wylecieć - w nocy jak się rozpuści to przecież też częsć wypłynie
![]() na ulotkach nic nie pisze? |
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | |
Zakorzenienie
|
i pewnie tak będzie z tymi CC, większość z nas nawet się nie spodziewa. a często bywa tak, ze akcja porodowa staje w miejscu i niestety trzeba ciąć. na wszystko trzeba być przygotowanym, a poród to poród, nieważne czy CC czy SN
![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
![]() ja przy pierwszym porodzie krzyczałam o cesarkę... po 72h skurczów chyba każda by krzyczała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4334 |
Zadomowienie
|
Agata i tak mi się skojarzyło, że zgodnie z takim myśleniem, to najgorsze na świecie są matki adopcyjne! Pal sześć, że na pewno lata cierpiały z powodu niemożności zajścia w ciążę, że podjęły heroiczną decyzję wzięcia jakby nie było obcego dziecka na wychowanie, że znajdują w sobie ogromne pokłady miłości i cierpliwości - no ale przecież nie urodziły!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tego że poród naturalny jest lepszy niż cc ( tak samo kp lepsze od mm) to uważam, że to jest wina samych matek. Niektóre z nas same tak gadają, że to niby sn to prawdziwy poród, a cc to pójście na łatwiznę ![]() ![]() Powiem Wam, że tak samo ostatnio czytając na styczniówkach o porodach trafiłam na wpisy "niby w żartach" o ćwiczeniach, że po cc kobiety to mają tylko "wymówkę", żeby nie wrócić szybko do formy i ćwiczeń ![]() ![]()
![]() |
#4336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jak zalecił Lactovaginal i globulkę na infekcję. To kazał rano Lactovaginal, a na noc globulke leczniczą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4339 |
Zakorzenienie
|
Taka dyskusja o sn i cc to jak o kp i mm
![]() Jedni beda twierdzic i po ciuchu gadac, ze jak matka nie daje tego co najlepsze swojemu dziecku czyli swojego mleka itd... ja piernicze, takich ludzi bym w kosmos posłała. Dużo ludzi się mądrzy, a nie wiedzą, jakie były okoliczności , albo co ma do powiedzenia sama mama... kurde, ja zawsze byłam zdania, że w każdej sprawie powinnyśmy mieć wybór. I kogo to powinno obchodzić jeszcze jak tylko nas no ! ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Logoasia nooo 72 godz super ![]() ![]() Mam nadzieje,ze to co pani z naszej SR mowila, ze jak akcja przeciaga sie do ok 14godz np.. to juz albo staraja sie przyspieszyc mocno porod albo biora na ciecie...ciekawa jestem ile w tym prawdy Moja mama rodzila mnie tez dlugo chyba 2,5 dnia z tego co mowila od pierwszych bolesnych skurczy na szczescie ponoc porody nie sa genetyczne ![]() ![]()
#4340 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4342 |
Zakorzenienie
|
Ja pewnie jak w domu skurczy dostane i tak mnie będą bolały to mi ciśnienie skoczy, i pojade na porodówke, zobaczą jakie mam ciśnienie to pewnie od razu zaproponują cc...
Także u nas na wątku raczej też będzie więcej cc ![]() Ten żel z rosmanna to chodzi o firmę Isana ? czy chodziło że z białego jelenia ?
#4343 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4344 |
Zakorzenienie
|
hihi, ale dziewczyny, to nic strasznego naprawdę. Po prostu przez 3 dni mialam skurcze co 3-5 minut, ból jak na @, moze trochę silniejszy, zawzięcie chcialam urodzić w domu, ale niestety dostałam gorączki i musialam jechac z polożną do szpitala z pełnym rozwarciem, a dzieć nie chciał wyleźć
![]() nie bójcie się tak porodu, ból owszem jest, ale ta piękna chwila tuż po rekompensuje wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To moja szafa też wczoraj doświadczyła super pieszczot, j dooobrze jej zrobiłam ![]() Zaraz lecimy na USG ![]() W końcu po tygodniu przyszły legginsy i koszula z Italian Fashion.Koszula fajna, Lkę wzięłam, ale bawelnę ma taką fajną, rozciągliwą , że śmiało mogłam wziąć M, ale dobra, jeszcze miesiac, to akurat będzie. Bla bla bla... poród naturalny kontra cc. Moim zdaniem właśnie po cc kobitki mają trudniej i raczej wsparcie by się przydało niż pieprzenie głupot. BUzi, idę męża wybudzać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki za odpowiedzi w spr globułek. chyba będę brała jedną rano drugą na noc.
![]() ![]() |
![]() |
#4348 |
Konto usunięte
|
a tam takie głupie gadanie o tym cc i sn
tak samo z karmieniem Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Zakorzenienie
|
Ok dziękuje, bo ja muszę dokładnie mężowi pokazać jak to wygląda, zeby wiedział co kupić
![]() ![]()
#4350 |
Zakorzenienie
|
ja CC ze wskazaniem rozumiem, na życzenie już nie, no ale nie komentuje wyborów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.