Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-09, 14:00   #3631
agunineczka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
A tak przy okazji- jak ogólnie znosicie ciążę? Ja jestem 14 tc i ogólnie naprawdę nie narzekam. Napewno szybciej się męczę, ale bez przesady
Czy wierzycie w te wszystkie przesądy dotyczące płci a objawów ciążowych? Słodkie na dziewczynkę, słone na chłopca/pięknieje się dzięki chłopczykowi a brzydnie przez dziewczynkę. Źle znosi się ciążę przy dziewczynce a dobrze przy chłopcu... Ja generalnie w to nie wierzę. Podchodzę do sprawy płci na spokojnie...
Ja bardzo dobrze przechodzę ciażę, ale to w sumie od początku, z wyjatkiem kilku dni mdłosci
w przesady absolutnie nie wierzę, zreszta moja mama jest idalnym przykładem na to, że się nie sprawdzają. obydwie ciaże przeszła bezobjawowo - a urodziłam sie ja i mój brat w dodatku jak była w ciaży z moim bratem to non stop jadła słodkie wiec niby powinna sie urodzic dziewczynka, a był chłop

Cytat:
Ja ostatnio zjadłam pół słoika zielonych oliwek. Zawsze lubiłam słone, gorzkie, ostre, kwaśne, teraz przełamuję to wszystko raz na jakiś czas czymś słodkim, typu delicja, kostka czekolady, chrupki kukurydziane
tylko kostką? ja potrafię wsunąć całą tabliczkę na raz
Stary 2015-01-09, 14:06   #3632
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Ostatnio zjadłam pasztet i ten zapach w buzi spowodował
Mnie zachciewajka ostatnio naszła na bułki z serem

Mój też wiele przeszedł przez praktycznie pierwsze 2 lata związku chorowałam, przypuszczali chorobę crohna a okazało się, że miałam zapalenie żołądka Ponad rok codziennych biegunek, masa badań. Był przy mnie zawsze nawet przy nieciekawych badaniach się nie zraził No ale jednak poród to trochę coś innego Więc chyba pozwolę, żeby dorósł do tej decyzji

Ja przyznam szczerze, że jak słyszę, że ciąża to nie choroba to pierwsza moja myśl 'zależy dla kogo' w 16 tygodniu miałam jeszcze mdłości i wymioty, skóra mnie swędzi tak że czasem bym się chciała zadrapać, od 3 dni spać nie mogę, sikam jak nakręcona (wczoraj przez 30 minut byłam w toalecie 7 razy) Ostatnio ledwo do miasta dojechałam
Obstawiam dziewczynkę (lekarz nie był pewny jeszcze) - skóra na twarzy się znacznie pogorszyła, do słodkiego teraz bardziej ciągnie (choć na początku ciągnęło do mięsa). Ostatnio poczułam ruchy (nie jestem pewna czy aby to to) z lewej strony i wg zabobonów pierwszy ruch z lewej to dziewczynka
A tak serio to nie wierzę w zabobony po prostu mam przeczucie, że dziewcze będzie
Już niedługo się dowiesz czy to dziewczynka - zapewne na usg połówkowym przy dobrym ułożeniu malucha Jak mama mówi, ze będzie księżniczka, to będzie i koniec

Co do jakiś zmian w wyglądzie, to napewno trochę cera mi się zepsuła i szybciej przesuszają mi się dłonie i usta
No i z takich "innych" objawów, to mam prawie zahamowane owłosienie na łydkach

Dziewczyny czy wiecie może czy w ciąży można leczyć zęby - chodzę do stomatologa bardzo systematycznie, ale czuję że powinnam pójść. Zawsze proszę o znieczulenie, ale dla przyszłych mam jest chyba jakieś specjalne, prawda?
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 14:10   #3633
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Już niedługo się dowiesz czy to dziewczynka - zapewne na usg połówkowym przy dobrym ułożeniu malucha Jak mama mówi, ze będzie księżniczka, to będzie i koniec

Co do jakiś zmian w wyglądzie, to napewno trochę cera mi się zepsuła i szybciej przesuszają mi się dłonie i usta

Dziewczyny czy wiecie może czy w ciąży można leczyć zęby - chodzę do stomatologa bardzo systematycznie, ale czuję że powinnam pójść. Zawsze proszę o znieczulenie, ale dla przyszłych mam jest chyba jakieś specjalne, prawda?
mozna a nawet trzeba leczyc zeby w ciazy ja juz raz bylam jest specjalne znieczulenie dla kobiet w ciazy. czeka mnie jeszcze usuniecie zeba i koniec mam nadzieje ze na dlugo
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 14:12   #3634
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Ja bardzo dobrze przechodzę ciażę, ale to w sumie od początku, z wyjatkiem kilku dni mdłosci
w przesady absolutnie nie wierzę, zreszta moja mama jest idalnym przykładem na to, że się nie sprawdzają. obydwie ciaże przeszła bezobjawowo - a urodziłam sie ja i mój brat w dodatku jak była w ciaży z moim bratem to non stop jadła słodkie wiec niby powinna sie urodzic dziewczynka, a był chłop

Ja za czekoladą jakoś nie przepadam, ale samo to, ze sama po nią sięgam, to już jest coś Za to zawsze odbijam sobie słonymi potrawami lub przekąskami
A co do przesądów, to zapamiętam sobie ten przykład, który podałaś
Przesądom dajmy wreszcie odejść... Mamy medycynę

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
mozna a nawet trzeba leczyc zeby w ciazy ja juz raz bylam jest specjalne znieczulenie dla kobiet w ciazy. czeka mnie jeszcze usuniecie zeba i koniec mam nadzieje ze na dlugo
Och, to cudnie Nie lubię odwlekać wizyt u stomatologa... Po urodzeniu zresztą mogę już nie mieć tak dużo wolnego czasu
Stary 2015-01-09, 14:12   #3635
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
A tak z ciekawości jak macie zachciankę w postaci jakiegoś słodycza to jecie czy staracie się ograniczać. Bo ja przed ciążą praktycznie w ogóle słodyczy nie jadłam a teraz to co dzień coś czy to pączek czy batonik i tak trochę mam wyrzuty sumienia, że przecież to cukier a można byłoby coś bardziej wartościowego zjeść
Jak to z Wami? pilnujecie się by zdrowo się odżywiać dla malucha czy jecie to na co macie ochotę?
Stary 2015-01-09, 14:14   #3636
malenstwo1988
Raczkowanie

Cytat:
A tak przy okazji- jak ogólnie znosicie ciążę? Ja jestem 14 tc i ogólnie naprawdę nie narzekam. Napewno szybciej się męczę, ale bez przesady
Czy wierzycie w te wszystkie przesądy dotyczące płci a objawów ciążowych? Słodkie na dziewczynkę, słone na chłopca/pięknieje się dzięki chłopczykowi a brzydnie przez dziewczynkę. Źle znosi się ciążę przy dziewczynce a dobrze przy chłopcu... Ja generalnie w to nie wierzę. Podchodzę do sprawy płci na spokojnie...
Ciężko stwierdzić ja w pierwszej ciąży miałam cere jak marzenie, włosy robiły wow i lśniące i zdrowe i szybciej rosły, paznokcie też super ale miałam ciągoty na słodkie i to takie że ho ho kinder bueno i twix nr 1 no i sporo przytyłam urodziłam dziewczynkę. Teraz no zjem słodkie ale bardziej mi pasuje mięso ostatnio zrobiłam kurczaka bardziej taki słonawy wyszedł ale dla mnie mniam mniam, na jajka mnie bierze co jakiś czas dziś np miałam ciśnienie na jajecznice i to takie że szok z 3 tyg temu no nie wierzyłam że tak się da kupiłam śledzia w occie w biedronce a po nim jadłam kanapkę z nutellą. Z objawów i w 1 i w 2 nie ma większych no w tej kręci mi się w głowie przy w stawaniu i przekręcaniu w łóżku ;/ cera mi zbrzydła, włosy wypadają a paznokcie szału nie robią Mam nadzieję że w II trymestrze się poprawi no i zobaczymy czy tym sznureczkiem wyjdzie chłopiec czy jednak jak podejrzewam dziewczynka
malenstwo1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 14:15   #3637
Truskawka31
Rozeznanie

Dziewczyny, czy któraś z Was jest z Warszawy, a jeżeli tak, to w jakim szpitalu chciałybyście rodzić?

Rozpatruję trzy opcje:
Inflancką, Żelazną i Karową.
Stary 2015-01-09, 14:16   #3638
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:

Można a nawet trzba leczyć zęby jeśli jest coś nie tak. Bo przez nieleczone zęby może wdać Ci sie jakaś infekcja i niestety to moze zaszkodzić dzidziusiowi...

Ja wczoraj byłam u dentysty. Na szczęście w sumie tylko mi się wydawało, że cos jest nie tak, bo żadnych ubytków ani nic nie mam. A ból który odczuwam to niestety przez odsłonięte szyjki..
Ale skoro juz wczoraj byłam to lekarz wymienił mi plombę na nowa, bo stara może być już nieszczelna. we wtorek ide na wymianę drugiej i robie to bez znieczulenia
zawsze brałam ale wczoraj lekarz do mnie zagadał czy na pewno chcę skoro on to zrobi przez 15 min i praktycznie bezboleśnie. spróbowałam i faktycznie, żadnego bólu nie czułam
Stary 2015-01-09, 14:18   #3639
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malenstwo1988 Pokaż wiadomość
Ciężko stwierdzić ja w pierwszej ciąży miałam cere jak marzenie, włosy robiły wow i lśniące i zdrowe i szybciej rosły, paznokcie też super ale miałam ciągoty na słodkie i to takie że ho ho kinder bueno i twix nr 1 no i sporo przytyłam urodziłam dziewczynkę. Teraz no zjem słodkie ale bardziej mi pasuje mięso ostatnio zrobiłam kurczaka bardziej taki słonawy wyszedł ale dla mnie mniam mniam, na jajka mnie bierze co jakiś czas dziś np miałam ciśnienie na jajecznice i to takie że szok z 3 tyg temu no nie wierzyłam że tak się da kupiłam śledzia w occie w biedronce a po nim jadłam kanapkę z nutellą. Z objawów i w 1 i w 2 nie ma większych no w tej kręci mi się w głowie przy w stawaniu i przekręcaniu w łóżku ;/ cera mi zbrzydła, włosy wypadają a paznokcie szału nie robią Mam nadzieję że w II trymestrze się poprawi no i zobaczymy czy tym sznureczkiem wyjdzie chłopiec czy jednak jak podejrzewam dziewczynka
Masz takie przeczucie? Podobno to się czuję i trzeba się wsłuchać w kobiecą intuicję
Stary 2015-01-09, 14:21   #3640
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja za czekoladą jakoś nie przepadam, ale samo to, ze sama po nią sięgam, to już jest coś Za to zawsze odbijam sobie słonymi potrawami lub przekąskami
A co do przesądów, to zapamiętam sobie ten przykład, który podałaś
Przesądom dajmy wreszcie odejść... Mamy medycynę

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Och, to cudnie Nie lubię odwlekać wizyt u stomatologa... Po urodzeniu zresztą mogę już nie mieć tak dużo wolnego czasu
przesądy były, są i będą
co ciekawe na początku ciąży starsznie ciagnęło mnie do kwaśnego.
I co na to mowiła moja babcia ktora jest bardzo wirząca i co niedzielę pomyka do koscioła - jak jesz kwaśne to na bank będzie chłopak... takze ten, no ...

Cytat:
A tak z ciekawości jak macie zachciankę w postaci jakiegoś słodycza to jecie czy staracie się ograniczać. Bo ja przed ciążą praktycznie w ogóle słodyczy nie jadłam a teraz to co dzień coś czy to pączek czy batonik i tak trochę mam wyrzuty sumienia, że przecież to cukier a można byłoby coś bardziej wartościowego zjeść
Jak to z Wami? pilnujecie się by zdrowo się odżywiać dla malucha czy jecie to na co macie ochotę?
ja nie potrafie sobie odmówić i jem to, na co mam ochotę. Moze nie wjakis hiper ilosciach, ale jem i słodkie i słone a zdarza sie, że zjem i fast fooda...
Stary 2015-01-09, 14:23   #3641
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Można a nawet trzba leczyć zęby jeśli jest coś nie tak. Bo przez nieleczone zęby może wdać Ci sie jakaś infekcja i niestety to moze zaszkodzić dzidziusiowi...

Ja wczoraj byłam u dentysty. Na szczęście w sumie tylko mi się wydawało, że cos jest nie tak, bo żadnych ubytków ani nic nie mam. A ból który odczuwam to niestety przez odsłonięte szyjki..
Ale skoro juz wczoraj byłam to lekarz wymienił mi plombę na nowa, bo stara może być już nieszczelna. we wtorek ide na wymianę drugiej i robie to bez znieczulenia
zawsze brałam ale wczoraj lekarz do mnie zagadał czy na pewno chcę skoro on to zrobi przez 15 min i praktycznie bezboleśnie. spróbowałam i faktycznie, żadnego bólu nie czułam
Ząb mnie nie boli, ale czuję, że powoli coś się dzieje. W przyszłym tygodniu załatwię sprawę i koniec...

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
przesądy były, są i będą
co ciekawe na początku ciąży starsznie ciagnęło mnie do kwaśnego.
I co na to mowiła moja babcia ktora jest bardzo wirząca i co niedzielę pomyka do koscioła - jak jesz kwaśne to na bank będzie chłopak... takze ten, no ...

ja nie potrafie sobie odmówić i jem to, na co mam ochotę. Moze nie wjakis hiper ilosciach, ale jem i słodkie i słone a zdarza sie, że zjem i fast fooda...
Och tak, mi też mówią, że chłopak będzie, bo funkcjonuję normalnie, podobno dobrze wyglądam (choć ja tak wcale nie uważam), nie wymiotuję i dobrze się czuję... I odrazu chłopak i koniec.
Stary 2015-01-09, 14:26   #3642
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, czy któraś z Was jest z Warszawy, a jeżeli tak, to w jakim szpitalu chciałybyście rodzić?

Rozpatruję trzy opcje:
ja jestem z okolic ale za cholere nie wiem w ktorym rodzic bede.. chodze prywatnie do lekarza i wiem ze moja ginekolog pracuje w bielanskim wiec pewnie bede brala pod uwage bielanski ale tak to nie wiem i jestem tym troche przerazona bo czytajac opinie to sa rozne albo bardzo zle albo bardzo dobre i wez tu wybierz jakis szpital:P
Stary 2015-01-09, 14:29   #3643
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
Hej
Jestem po wizycie.
Nie poszłam do swojego lekarza do którego chodziłam od początku. Poszłam do niego za namową koleżanek, ale od początku średnio mnie przekonywał...
1. Stwierdził, że usg genetyczne to głupota i nie ma co robić w moim wieku, tylko babki 35+
2. TSH na poziomie 3,7 w/g niego to w normie (gdzie w ciąży max 2,5 )
2. W ogóle jego sprzęt do USG mnie mocno nie przekonywał
3. Trochę mnie zraził tym, że nawet się nie zainteresował naszym telefonem o 3 nad ranem (nie mówię, że musiał odebrać ale mógł oddzwonić choćby rano )

Także powróciłam do mojej poprzedniej lekarki (a i ona właśnie powróciła) i jestem MEEEEEEEEGA szczęśliwa.
Konkretna, dokładna, wyściskała mnie i mówiła, że bardzo się cieszy że nam się udało

A z konkretów:
1. Maleństwo rośnie cudnie, ale wierci się niesamowicie 7,5 cm
2. Powtórnie zrobiła mi w cenie wizyty badania genetyczne i wszystko OK
3. Bardzo mnie uspokoiła co do moich obaw i coś tam podejrzała, ale niestety - dzieć sobie łapkę trzymał na kroczu i nie do końca dokładnie widziała, ale raczej CHŁOPAK za 3 tyg. może będzie mniej wstydliwe

Ehhh i niech mi ktoś powie, że ciąża to wspaniały okres, spokoju i relaksu I tak nie doświadczyłam żadnych objawów typu nudności itd, ale ostatnie wydarzenia dały mi nieźle w kość
Dobrze, że zmieniłaś lekarza i cieszę się, że wszystko ok!

Oj coś nam chłopaczki dominują wątek hehe
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 14:31   #3644
cicha1990
Rozeznanie

kurcze ja mam nadzieje ze dowiem sie 19stycznia Kto mi mieszka w brzuszku!
Stary 2015-01-09, 14:34   #3645
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
i ja liczę na 20stycznia!
Stary 2015-01-09, 14:34   #3646
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Sikorka jak najbardzej rozumiem to i z tej strony
Mam jednak nadzieję, że tż sobie i z tym poradzi jak zdarzało sie że byłam chora to był przy mnie, było i tak że trzymał mi włosy a ja takze liczę na to że i tym razem da radę
Co do trzymania za włosy to przypomniał mi się jeden rysunek...

Cytat:
a właśnie, jak to jest jak sie ma wadę wzroku. Ja mam -5 w każdym oku. Czy to jest jakieś przeciwwskazanie to porodu sn?
Podobno jak jest duża wada wzroku to podczas porodu przy zwiększonym ciśnieniu w oku może się wada pogłębić, ale o tym decyduje lekarz. Chyba około 30 tygodnia idzie się do okulisty i on po badaniach stwierdza, czy jest wskazanie do CC.

Cytat:
Ja nie zauwazyłam zmian jesli chodzi o cerę i włosy, natomiast na początku lepiej rosły mi paznokcie a teraz znowu się łamią.
Teraz czuję się trochę lepiej, wczesniej codziennie, przez cały dzień dokuczały mi mdłości a poza tym co kilka dni fatalnie się czułam, tak jakbym miała niskie ciśnienie.

Cytat:
W pierwszych tygodniach bardzo mi się chciało słodkiego a teraz nie jem w ogóle
Za to jeśli chodzi o odżywianie to w pierwszym trymestrze to była jakaś porażka, pasztety, frytki, smalec, zdarzył się kilka razy fast food, biały chleb, słodzona herbata (wcześniej tylko żytni a herbata bez cukru).
Od dwóch tygodni staram się zdrowo jeść i nie dlatego, że postanowiłam to zmienić z dnia na dzień, tylko po prostu przyszedł mi smak na zdrowe nawyki bo wcześniej razem z Tż bardzo zwracaliśmy uwagę na to, co ląduje na talerzu. Także na śniadanie najczęściej owsianka lub zdrowe kanapki, pózniej jakieś owoce/shake, na obiad duuuużo warzyw z mięskiem/rybką a na kolację albo jakiś serek, budyń lub co tam najdzie mi ochota.

Ale jeśli miałabym ochotę na coś to bym to zjadła, wiadomo, nie całą czekoladę na raz ale jeden paseczek żeby smaka zaspokoić.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg najlepsza przyjaciolka.jpg (59,4 KB, 21 załadowań)
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 14:43   #3647
Truskawka31
Rozeznanie

Macie już widoczne brzuszki i w którym tygodniu jesteście? Jeżeli można się podpytać?
Ja jestem w 14 tc i mam brzuszek właściwie niewidoczny pod bluzką, ale wygląda jak większe wzdęcie A jak jest u Was?
Stary 2015-01-09, 14:46   #3648
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Macie już widoczne brzuszki i w którym tygodniu jesteście? Jeżeli można się podpytać?
Ja jestem w 14 tc i mam brzuszek właściwie niewidoczny pod bluzką, ale wygląda jak większe wzdęcie A jak jest u Was?
u mnie 15t3d i jak ktos mnie nie zna to nie widzi ale ja zawsze plaski brzuch mialam wiec widze roznice
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141230_112845.jpg (33,5 KB, 37 załadowań)
Stary 2015-01-09, 14:47   #3649
agunineczka
Zakorzenienie

Mistrzyni co za grafika

Ooo a ja mam piękne paznokcie teraz. Długie i twarde, w ogóle sie nie łamią, dawno takie nie były

Truskawka macie, oj macie
Ja jestem teraz w 15tc i ciut mnie wywaliło...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01667.jpg (17,6 KB, 41 załadowań)
Stary 2015-01-09, 14:51   #3650
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
ja jestem z okolic ale za cholere nie wiem w ktorym rodzic bede.. chodze prywatnie do lekarza i wiem ze moja ginekolog pracuje w bielanskim wiec pewnie bede brala pod uwage bielanski ale tak to nie wiem i jestem tym troche przerazona bo czytajac opinie to sa rozne albo bardzo zle albo bardzo dobre i wez tu wybierz jakis szpital:P
Znam historię dwóch koleżanek, które rodziły mniej więcej w tym samym czasie w jednym szpitalu. Jedna była zachwycona, druga obrażona
Wszystko zależy od położnej, od sytuacji, momentu tu i teraz/ rodzaju porodu Bardzo ważne jest również podejście.
Nie martw się. Ja chyba wybiorę Karową, bo tam moja Pani doktor również jest położną Rozpatruję jednak również Inflancką
Czasami bywa również tak, że wybierzesz sobie konkretny szpital, a potem z braku miejsc odeślą Cię do najbliższego i już jest inny scenariusz
Nie ma co się martwić na zapas.
Ja zapisze się napewno z moim mężem do szkoły rodzenia w 6 mc w szpitalu, w którym chciałabym rodzić i tyle Będzie dobrze

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
u mnie 15t3d i jak ktos mnie nie zna to nie widzi ale ja zawsze plaski brzuch mialam wiec widze roznice
Piękny brzunio

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Mistrzyni co za grafika

Ooo a ja mam piękne paznokcie teraz. Długie i twarde, w ogóle sie nie łamią, dawno takie nie były

Truskawka macie, oj macie
Ja jestem teraz w 15tc i ciut mnie wywaliło...
Cudo
Stary 2015-01-09, 14:55   #3651
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
i ja liczę na 20stycznia!
Ja liczę, że 20.01 gin potwierdzi nam płeć!
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 14:56   #3652
Marita1203
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Wita

A ja dla odmiany mam dobrą morfologię. Przed ciążą miałam mega anemię i przez 7 miesięcy łykałam żelazo. Wyszłam na równą ale minimalnie i byłam pewna, że w ciąży zaraz znowu mi spadnie. Narazie się trzymam
Mam nadzieję, że ty też będziesz!

Hey a jak zażywałaś tak długo żelazo to miałaś jakieś skutki uboczne? Np z tego co wyczytałam to często występuje nudności, wymioty, zaparcia lub biegunki (ich nasilenie zależy od rodzaju preparatu), ciemne zabarwienie stolca, uczucie przepełnienia żołądka, bóle żołądka, ciemne zabarwienie zębów czy miałaś jakieś niepożądane objawy?
Marita1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 14:59   #3653
Sikorka0204
Zakorzenienie

ładne brzuszki
Ja kończe 16 tydzień i mam coś pomiędzy agunineczka a cichą
Stary 2015-01-09, 15:00   #3654
Marita1203
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Ja po prenatalnych wszystko ok, wszystko w normach a maluch rośnie jak na drożdzach i jest "o 5 dni za duży".
Czyli jak widać, każde dziecko rośnie w innym tempie (a u mnie wiadomo dokładnie jaki jest wiek malucha i mimo to jest różnica o te 5 dni)

Kup sobie Szelazo SR, jest trochę droższe ale nie ma po nim skutków ubocznych, zjadłam jedno opakowanie ( 1 kapsułkę na noc) i żadnych zaparć i innych takich nie miałam .

A i gratuluję wizyty
Dzięki ginekolog przepisał mi żelazo Sorbifer Durules poczytam i może spróbuję tych co Ty masz
Marita1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 15:01   #3655
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
Ja liczę, że 20.01 gin potwierdzi nam płeć!
My pewnie pod koniec lutego
Stary 2015-01-09, 15:09   #3656
Harrods
Zadomowienie

Ja wizytę mam w poniedziałek. Bedzie to 13t1d. Będę mialamwtedynUSG genetyczne. Moja gin powiedziała, ze już wtedy podejrzany. Już poprzednio mówiła, ze kość łonowa moze wskazywać na ... Ale nie powiem, uważam, ze to za wcześnie. W poprzedniej ciazy dowiedziałam sie w 17 tygodniu.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 15:11   #3657
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Ja wizytę mam w poniedziałek. Bedzie to 13t1d. Będę mialamwtedynUSG genetyczne. Moja gin powiedziała, ze już wtedy podejrzany. Już poprzednio mówiła, ze kość łonowa moze wskazywać na ... Ale nie powiem, uważam, ze to za wcześnie. W poprzedniej ciazy dowiedziałam sie w 17 tygodniu.
Ja liczę, że dowiem się we wtorek to będzie 17 tydzień
Stary 2015-01-09, 15:12   #3658
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
ładne brzuszki
Ja kończe 16 tydzień i mam coś pomiędzy agunineczka a cichą

ej czy to tylko mnie tak wywaliło?
Stary 2015-01-09, 15:15   #3659
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
ej czy to tylko mnie tak wywaliło?
Spokojnie jestem bliższa Tobie niż cichej pod względem brzuszka
A na wieczór to wyglądam czasem jak w 7 miesiącu
Stary 2015-01-09, 15:16   #3660
malenstwo1988
Raczkowanie

Cytat:

Rozpatruję trzy opcje:
Ja będę rodziła a raczej będę miała cesarkę w Bródnowskim stamtąd mam też lekarza. Nikt z moich znajomych nie zdecydował się na żelazną za to Inlfandzka jest po remoncie ma podobno fajnie przygotowany oddział pediatryczny na różne okoliczności i mam dwie znajome jedna miała cesarkę druga rodziła naturalnie. Mam też cztery koleżanki które rodziły na Karowej i też każda zachwycona większość lub wszystkie miały położne dogadane. Na Bielańskim dwie siostry mojego TZ rodziły jena sn i skończyło się cc i drugie już cc a druga obie ciąże sn

Cytat:
Siostry TZ chodziły do lekarza z Bielańskiego i tam jest wiele porodów często nie ma miejsc więc on im napisał skierowanie do tego bezpośrednio szpitala (podobno z takim skierowaniem muszą przyjąć - ja polecam się dopytać u swojego lekarza) w przypadku jednej sis TŻ odesłali ją i dopiero po 2 h mogła się dobić do szpitala i to chyba właśnie po tel położnej która była z nią przy porodzie a w drugiem przypadku gdy miała cc ustalone na konkretny dzień odesłali ją i następnego dnia zrobili dopiero bo nie było miejsc dla dziewczyn po cc, ogólnie była zadowolona ale z tym odsyłaniem miała mega pecha
malenstwo1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości