|
|
#3631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Cytat:
![]() w przesady absolutnie nie wierzę, zreszta moja mama jest idalnym przykładem na to, że się nie sprawdzają. obydwie ciaże przeszła bezobjawowo - a urodziłam sie ja i mój brat w dodatku jak była w ciaży z moim bratem to non stop jadła słodkie wiec niby powinna sie urodzic dziewczynka, a był chłop ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#3632 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak mama mówi, ze będzie księżniczka, to będzie i koniec![]() Co do jakiś zmian w wyglądzie, to napewno trochę cera mi się zepsuła i szybciej przesuszają mi się dłonie i usta ![]() No i z takich "innych" objawów, to mam prawie zahamowane owłosienie na łydkach Dziewczyny czy wiecie może czy w ciąży można leczyć zęby - chodzę do stomatologa bardzo systematycznie, ale czuję że powinnam pójść. Zawsze proszę o znieczulenie, ale dla przyszłych mam jest chyba jakieś specjalne, prawda?
|
|
|
|
|
#3633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja juz raz bylam jest specjalne znieczulenie dla kobiet w ciazy. czeka mnie jeszcze usuniecie zeba i koniec mam nadzieje ze na dlugo
|
|
|
|
|
#3634 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja za czekoladą jakoś nie przepadam, ale samo to, ze sama po nią sięgam, to już jest coś Za to zawsze odbijam sobie słonymi potrawami lub przekąskami A co do przesądów, to zapamiętam sobie ten przykład, który podałaś Przesądom dajmy wreszcie odejść... Mamy medycynę ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
A tak z ciekawości jak macie zachciankę w postaci jakiegoś słodycza to jecie czy staracie się ograniczać. Bo ja przed ciążą praktycznie w ogóle słodyczy nie jadłam a teraz to co dzień coś czy to pączek czy batonik
i tak trochę mam wyrzuty sumienia, że przecież to cukier a można byłoby coś bardziej wartościowego zjeść![]() Jak to z Wami? pilnujecie się by zdrowo się odżywiać dla malucha czy jecie to na co macie ochotę?
|
#3636 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3637 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was jest z Warszawy, a jeżeli tak, to w jakim szpitalu chciałybyście rodzić?
Rozpatruję trzy opcje: Inflancką, Żelazną i Karową. |
|
|
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj byłam u dentysty. Na szczęście w sumie tylko mi się wydawało, że cos jest nie tak, bo żadnych ubytków ani nic nie mam. A ból który odczuwam to niestety przez odsłonięte szyjki.. Ale skoro juz wczoraj byłam to lekarz wymienił mi plombę na nowa, bo stara może być już nieszczelna. we wtorek ide na wymianę drugiej i robie to bez znieczulenia ![]() zawsze brałam ale wczoraj lekarz do mnie zagadał czy na pewno chcę skoro on to zrobi przez 15 min i praktycznie bezboleśnie. spróbowałam i faktycznie, żadnego bólu nie czułam
|
|
|
#3639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podobno to się czuję i trzeba się wsłuchać w kobiecą intuicję |
|
|
|
|
#3640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co ciekawe na początku ciąży starsznie ciagnęło mnie do kwaśnego. I co na to mowiła moja babcia ktora jest bardzo wirząca i co niedzielę pomyka do koscioła - jak jesz kwaśne to na bank będzie chłopak... takze ten, no ... ![]() Cytat:
|
|
|
#3641 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3642 |
|
Rozeznanie
|
ja jestem z okolic ale za cholere nie wiem w ktorym rodzic bede.. chodze prywatnie do lekarza i wiem ze moja ginekolog pracuje w bielanskim wiec pewnie bede brala pod uwage bielanski ale tak to nie wiem i jestem tym troche przerazona bo czytajac opinie to sa rozne albo bardzo zle albo bardzo dobre i wez tu wybierz jakis szpital:P
|
|
|
|
#3643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oj coś nam chłopaczki dominują wątek hehe
|
|
|
|
|
#3644 |
|
Rozeznanie
|
kurcze ja mam nadzieje ze dowiem sie 19stycznia Kto mi mieszka w brzuszku!
|
|
|
|
#3646 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Teraz czuję się trochę lepiej, wczesniej codziennie, przez cały dzień dokuczały mi mdłości a poza tym co kilka dni fatalnie się czułam, tak jakbym miała niskie ciśnienie. Cytat:
Za to jeśli chodzi o odżywianie to w pierwszym trymestrze to była jakaś porażka, pasztety, frytki, smalec, zdarzył się kilka razy fast food, biały chleb, słodzona herbata (wcześniej tylko żytni a herbata bez cukru). Od dwóch tygodni staram się zdrowo jeść i nie dlatego, że postanowiłam to zmienić z dnia na dzień, tylko po prostu przyszedł mi smak na zdrowe nawyki bo wcześniej razem z Tż bardzo zwracaliśmy uwagę na to, co ląduje na talerzu. Także na śniadanie najczęściej owsianka lub zdrowe kanapki, pózniej jakieś owoce/shake, na obiad duuuużo warzyw z mięskiem/rybką a na kolację albo jakiś serek, budyń lub co tam najdzie mi ochota. Ale jeśli miałabym ochotę na coś to bym to zjadła, wiadomo, nie całą czekoladę na raz ale jeden paseczek żeby smaka zaspokoić. |
||||
|
|
|
#3647 |
|
Rozeznanie
|
Macie już widoczne brzuszki i w którym tygodniu jesteście? Jeżeli można się podpytać?
Ja jestem w 14 tc i mam brzuszek właściwie niewidoczny pod bluzką, ale wygląda jak większe wzdęcie A jak jest u Was?
|
|
|
|
#3648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ja zawsze plaski brzuch mialam wiec widze roznice
|
|
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Mistrzyni co za grafika
Ooo a ja mam piękne paznokcie teraz. Długie i twarde, w ogóle sie nie łamią, dawno takie nie były Truskawka macie, oj macie ![]() Ja jestem teraz w 15tc i ciut mnie wywaliło...
|
|
#3650 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wszystko zależy od położnej, od sytuacji, momentu tu i teraz/ rodzaju porodu Bardzo ważne jest również podejście.Nie martw się. Ja chyba wybiorę Karową, bo tam moja Pani doktor również jest położną ![]() Czasami bywa również tak, że wybierzesz sobie konkretny szpital, a potem z braku miejsc odeślą Cię do najbliższego i już jest inny scenariusz ![]() Nie ma co się martwić na zapas. Ja zapisze się napewno z moim mężem do szkoły rodzenia w 6 mc w szpitalu, w którym chciałabym rodzić i tyle Będzie dobrze![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3651 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3652 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
ładne brzuszki
![]() Ja kończe 16 tydzień i mam coś pomiędzy agunineczka a cichą
|
#3654 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ginekolog przepisał mi żelazo Sorbifer Durules poczytam i może spróbuję tych co Ty masz
|
|
|
|
|
#3655 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3656 |
|
Zadomowienie
|
Ja wizytę mam w poniedziałek. Bedzie to 13t1d. Będę mialamwtedynUSG genetyczne. Moja gin powiedziała, ze już wtedy podejrzany. Już poprzednio mówiła, ze kość łonowa moze wskazywać na ... Ale nie powiem, uważam, ze to za wcześnie. W poprzedniej ciazy dowiedziałam sie w 17 tygodniu.
|
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie jestem bliższa Tobie niż cichej pod względem brzuszka
![]() A na wieczór to wyglądam czasem jak w 7 miesiącu
|
#3660 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

Więc chyba pozwolę, żeby dorósł do tej decyzji