Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2015-01-09, 11:17   #2731
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Poka¿ wiadomo¶æ
u mnie gniazdo jest niezale¿ne chyba od niczego myjê g³ow± w dó³, nak³adam tak samo stylizatory, ale suszê na prosto
muszê wsadzaæ paluchy potem i lekko roztrzepywaæ, bo inaczej mam tak jak na pierwszym foto
na drugim mój codzienny fryz
U-ha. U mnie jest nieco podobnie jak sie nie rozczesze grzebieniem z odzywka bs. Tyle ze mam krotsze i zdecydowanie mniej piekne.
Dzis znow probuje bez czesania. Zobaczymy co sie z tego balaganu wyloni. Mylam odzywka, jako ds Garnier Strenght&Shine, i zel do stylizacji. Podpielam sie tukanami i schne, czekam na efekty.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-09, 11:22   #2732
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

magda - Teraz mi kochana da³a¶ do my¶lenia - od kiedy mieszkam w Anglii moje w³osy s± gorsze i s³absze ni¿ w Polsce, mo¿e ta burza w ciele oprócz nerwów to rzeczywi¶cie z tego jedzenia jest. Teraz ju¿ siê uspokoi³o bo odstawieniu m±ki pszennej i przyjmowaniu dodatkowych witamin, ale tu chyba suplementy to jaki¶ mus bo niby masz marchewkê czy co¶, ale to nie jest taka ¿ywno¶æ jak w Polsce.
W koñcu w Polsce chyba nie ma tego gmo itd. A¿ serce czasem cz³owieka boli jak je miêso tutaj i my¶li, ¿e zwierz±tka zamiast dobrze je¶æ dostaæ to jaki¶ syf jedz± i nawet jedzeniem siê za ¿ycia nie naciesz±. To bardzo przykre.
W collegu do jedzenia na obiad mo¿emy kupiæ tylko pizzê, frytki, ziemnaiki w mundurku, wrapa, hamburgera czy surówkê, kanapkê.. a normalnego jedzenia ju¿ nie :/

Wybaczcie za offtop
U mnie dzi¶ po sezamie lepiej troszkê, bêdê stosowac ten olej póki co, ale chêtnie spróbujê jeszcze raz migda³owego jak skoñcze sezamek

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2015-01-09 o 11:24
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-09, 12:34   #2733
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
magda - Teraz mi kochana da³a¶ do my¶lenia - od kiedy mieszkam w Anglii moje w³osy s± gorsze i s³absze ni¿ w Polsce, mo¿e ta burza w ciele oprócz nerwów to rzeczywi¶cie z tego jedzenia jest. Teraz ju¿ siê uspokoi³o bo odstawieniu m±ki pszennej i przyjmowaniu dodatkowych witamin, ale tu chyba suplementy to jaki¶ mus bo niby masz marchewkê czy co¶, ale to nie jest taka ¿ywno¶æ jak w Polsce.
W koñcu w Polsce chyba nie ma tego gmo itd. A¿ serce czasem cz³owieka boli jak je miêso tutaj i my¶li, ¿e zwierz±tka zamiast dobrze je¶æ dostaæ to jaki¶ syf jedz± i nawet jedzeniem siê za ¿ycia nie naciesz±. To bardzo przykre.
W collegu do jedzenia na obiad mo¿emy kupiæ tylko pizzê, frytki, ziemnaiki w mundurku, wrapa, hamburgera czy surówkê, kanapkê.. a normalnego jedzenia ju¿ nie :/

Wybaczcie za offtop
U mnie dzi¶ po sezamie lepiej troszkê, bêdê stosowac ten olej póki co, ale chêtnie spróbujê jeszcze raz migda³owego jak skoñcze sezamek

Nie powiem, ¿e nie s³ysza³am, ¿e ¿arcie jest straszne tam ale i tak przerazi³a¶ mnie tym jedzeniem, szczególnie, ¿e my¶la³am o przeprowadzce do UK.

Ja zaraz dzwoniê do fryzjerki mej bo moje w³osy absolutnie siê nie uk³adaj±, pora podci±æ. Te¿ macie tak, ¿e w ci±gu 3 dni z super w³osów nie da siê zrobiæ nic i póki nie podetniecie to na marne id± wszystkie Wasze wysi³ki? Bo ja to prze¿ywam cyklicznie co pó³ roku. Teraz bêdê odk³adaæ ¶ciêcie kolejne pó³ a¿ bêdê wygl±daæ jak w¶ciek³a miot³a.,

Edit: aaa, umówi³am siê!

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2015-01-09 o 12:48
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-09, 13:22   #2734
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
Nie powiem, ¿e nie s³ysza³am, ¿e ¿arcie jest straszne tam ale i tak przerazi³a¶ mnie tym jedzeniem, szczególnie, ¿e my¶la³am o przeprowadzce do UK.

Ja zaraz dzwoniê do fryzjerki mej bo moje w³osy absolutnie siê nie uk³adaj±, pora podci±æ. Te¿ macie tak, ¿e w ci±gu 3 dni z super w³osów nie da siê zrobiæ nic i póki nie podetniecie to na marne id± wszystkie Wasze wysi³ki? Bo ja to prze¿ywam cyklicznie co pó³ roku. Teraz bêdê odk³adaæ ¶ciêcie kolejne pó³ a¿ bêdê wygl±daæ jak w¶ciek³a miot³a.,

Edit: aaa, umówi³am siê!
Dodam, ¿e zespo³u jelita wra¿liwego nie mia³am i jad³am m±kê pszenn± zawsze, a od roku jedzenie jej mi szkodzi mimo ¿e zawsze jad³am t± polsk± Anglików nie obchodzi co jedz±, wol± tacki ze ¶mieciowym jedzeniem z mikrofali. Nawet tradycyjnych potraw jako tako nie maj±.

To akurat u mnie siê sprawdza³o, ¿e jako¶ co pó³ roku chocia¿ 1 cm koñcówek musia³am podciaæ i od razu by³o lepiej. Mia³am kole¿ankê z sianem na g³owie po sam ty³ek, jedno ciêcie do ramion i zrobi³y siê lej±ce fale. Sama zrobi³am kiedy¶ podobnie i z wyp³owia³ego br±zowego siañska zrobi³y siê czarne grube loki. Nawet sie mamy pyta³am gdzie moje br±zowe w³osy zniknê³y bo mia³am z 10 lat i nie rozumia³am ¿e mog± pociemnieæ bez malowania^^
Stary 2015-01-09, 14:11   #2735
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 099

Cytat:
Napisane przez zagubiona94 Poka¿ wiadomo¶æ
Ooo, jak puchato, sk±d¶ to znam
Sama te¿ sobie zawini³am
Da³am pod olej mieszankê kallosa latte z du¿ym dodatkiem NMF, a nawil¿aczom o tej porze roku dziêkujemy

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
http://ecospa.pl/kategoria/oleje-roslinne-zimnotloczone - umar³am na widok tego ile do spróbowania jeszcze przede mn±
Oj tak, ja mam zboczenie olejowe, muszê przetestowaæ wszystkie

Cytat:
Napisane przez Doe Poka¿ wiadomo¶æ
- Có¿, nie same w³osy cz³owiek posiada - tak, tak, pamiêtam, ¿e to w±tek w³osowy - wiêc ja swoje zbory stosujê te¿ na paznokcie i skórê. Np. tamanu ¶wietnie radzi sobie z niespodziankami, podra¿nieniami, ogólnie traktujê go jak olej do zadañ specjalnych, kokos na stopy, rêce, ³okcie, itp.
Równie¿ wpad³am w olejowy na³óg i olejujê wszystko
Rokitnik podobnie jak tamanu ³adnie mi dzia³a na niespodzianki na twarzy, choæ jest chyba mniej znany w tej kwestii, ni¿ w³a¶nie tamanu.

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
Wcale nie uros³y tak bardzo, tylko s± tak skrêcone.
1 - z maja na w miarê prosto (a¿ siê nie mogê nadziwiæ, ¿e wtedy po zwyk³ym suszeniu nie by³a tafla jak teraz... )
2 - z maja skrêcone (zdaje siê, ¿e te¿ odrobinê jestem tu pochylona do przodu)
3 - z pa¼dziernika skrêcone, ale mniej
Wiêc ró¿nica jest niewielka tak naprawdê. Mo¿e i je nawet w miêdzyczasie podcina³am, nie pamiêtam ju¿.
Te w ¶rodku cudowne by³y

Cytat:
Na tym zdjêciu, gdzie mam g³adko przy g³owie, nak³ada³am stylizator ju¿ po lekkim odci¶niêciu wody i na prosto, harmonijkowa³am te¿ na prosto, wygniata³am resztê wody i nadmiar ¿elu w rêcznik i suszy³am z dyfuzorem. Najpierw z g³ow± na boki, ty³ na prosto (nooo, nie a¿ tak na prosto - z dziwnymi wygibasami, ¿eby siêgn±æ suszark± do ty³u ) i dopiero na koniec z g³ow± w dó³, ¿eby lekko odbiæ w³osy od nasady.
Mnie siê gniazdo czasem po plunkingu robi³o. Albo w³osy uk³ada³y siê nienaturalnie "do przodu".
Oo tak, mi równie¿ po plunkingu gniazdo zawsze siê robi i takie nie wiadomo co. Wszystko muszê robiæ na prosto

Cytat:
Napisane przez Cukiiereczek Poka¿ wiadomo¶æ
Odkry³am dzisiaj w pobliskiej drogerii szafkê z kosmetykami rosyjskimi. Jest ich nie zbyt du¿o, ale napewno co¶ wypróbujê je¶li do lutego mi nie wykupi±. By³y dwie maski jajeczna i jaka¶ jeszcze, ze 4-5 rodzajów balsamów do w³osów, i duuu¿o szamponów.
Szaleñstwo
Ja lubiê czê¶æ rosyjskich kosmetyków, zw³aszcza te emolientowe i olejowe ,bo druga czê¶æ ma zió³ka, które mnie wysuszaj± i nieprzyjemnie usztywniaj±

Cytat:
u mnie gniazdo jest niezale¿ne chyba od niczego myjê g³ow± w dó³, nak³adam tak samo stylizatory, ale suszê na prosto
muszê wsadzaæ paluchy potem i lekko roztrzepywaæ, bo inaczej mam tak jak na pierwszym foto
Gdzie Ty masz gniazdo, cudowne masz locze!

Cytat:
Mój mê¿czyzna dzi¶ stwierdzi³, ¿e wyra¼nie widac jak mi naczynka znikaj±. Taaakie zmiany siê dziej±, widze ¿e moja burza w ciele siê uspokoi³a i tak siê cieszê ¿e a¿ muszê napisaæ Oby na w³osach te¿ siê odbi³o wreszcie bardziej widocznie. Walki od pa¼dziernika op³aci³y siê
Bardzo siê cieszê kochana, bo martwi³am siê nieraz o Ciebie, jak tu na w±tek wchodzi³am

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam siê po zmianie miejsca zamieszkania i pracy.
Pielêgnacja minimum ze wzglêdów czapkowych i kaskowych w pracy po 2 dniach zaczyna mi byæ szkoda moich biednych w³osów, ale praca super
Ale by³am w szoku dzi¶ bo kolega z pracy skomentowa³ moje niesforne krêæki wychylaj±ce siê siê spod kasku z francuza ¿e s± niepos³uszne bo ka¿dy w inn± stronê (to mi³e mia³o byæ wywnioskowa³am)
Ale¿ u Ciebie zmian, powodzenia
Powiesz, co to za praca?

Cytat:
Napisane przez handzia600 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja ostatnio dosta³am koment ¿e ca³kiem do twarzy mi w moim nie³adzie na g³owie
Ludzie s± uroczy, ¿e takie komplementy prawi±

Dalej jestem przenawil¿ona, w³osy mi siê str±czkuj± i ci±gn± jak guma, dzi¶ bêdzie proteinowy sza³
myszka2020 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-09, 15:23   #2736
Cukiiereczek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 401

Cytat:
Oooo widze ¿e grono do spotkania siê powiêksza
W Bia³ym kosmetyki rosyjskie znajdziesz w galeriach na pewno na zielonych wzgórzach , antoniuku , w ogóle to w £om¿y s± skarby syberii
O kurcze do £om¿y jeszcze bli¿ej, czyli chyba ca³kiem blisko siebie mieszka³y¶my póki nie przeprowadzi³a¶ siê do Bia³egostoku

Cytat:
Jaki piêkny skrêt

Klaudenc jak by³am w grecji to tam w hotelu wszystko smakowa³o octem. Nawet sma¿one warzywa... A kie³basa równie¿ jak papier, fuj! Za to w normalych barach i restauracjach wszystko by³o naprawde smaczne

myszka2020- mi siê jeszcze nigdy odpukaæ nie zd±¿y³o przenawil¿yæ A ci±gle id± humekanty i emolienty. Proteiny z raz na 3 tygodnie w Nivea LR (¶mierdzi mi to myd³em ). Niby maska kallos czekoladowy te¿ ma keratynê, ale chyba w niewielkich ilo¶ciach bo nie robi mi takiej masakry na g³owie jak maska biovaxu z keratyn± i jedwabiem

Cukiiereczek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-09, 16:09   #2737
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

myszka2020- mi siê jeszcze nigdy odpukaæ nie zd±¿y³o przenawil¿yæ A ci±gle id± humekanty i emolienty. Proteiny z raz na 3 tygodnie w Nivea LR (¶mierdzi mi to myd³em ). Niby maska kallos czekoladowy te¿ ma keratynê, ale chyba w niewielkich ilo¶ciach bo nie robi mi takiej masakry na g³owie jak maska biovaxu z keratyn± i jedwabiem
Powiem Ci, ¿e mi te¿ d³ugo siê nie zdarzy³o, ale odk±d mam ca³e zdrowe w³osy, to ju¿ siê uda³o z 3 raz

Kallos czekoladowy du¿o protein raczej nie ma, ostatnio u¿ywa³am, ale odstawiam testowanie go na wiosnê, bo teraz prawie nic z humektantami mi nie pasuje

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2015-01-09 o 16:30

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 16:48   #2738
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

Oszalalam. Rano umylam wlosy, daj±c od¿ywkê, bo my¶la³am, ¿e wieczorem wyjdê. Ale nie wychodzê i rozmy¶lañ czy nie na³o¿yæ maski. Ale mam poczucie ¿e marnuje w ten sposób od¿ywkê która rano na³o¿y³am :co jest:
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-09, 17:23   #2739
handzia600
perfumowe ADHD

Wiadomo¶ci: 3 255

Cytat:
O kurcze do £om¿y jeszcze bli¿ej, czyli chyba ca³kiem blisko siebie mieszka³y¶my póki nie przeprowadzi³a¶ siê do Bia³egostoku
Oj nie , ja z Olsztyna jestem i stamt±d przyby³am do Bia³ego 2 mce temu ale w £om¿y uczy³am siê 4 lata
Stary 2015-01-09, 18:19   #2740
wicherek1989
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 177

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Poka¿ wiadomo¶æ
Ale¿ u Ciebie zmian, powodzenia
Powiesz, co to za praca?
Dziêki przyda siê, bo jestem na razie zielona jak trawa na wiosnê in¿ynier budowy
Stary 2015-01-09, 18:34   #2741
Klaudenc
Moderator

Cukiereczek - to pi±tka siostro bo me w³osy te¿ tego biovaxu nie lubi± i jest z nim wielka loteria ale zazwyczaj susz... a nivea lr te¿ mi cuchnie myd³em tak mocno ¿e nie by³am w stanie u¿ywaæ wyobra¼ Ty sobie hahaha i konsystencja taka dziwna, nie odpowiada³a mi ta od¿ywka nawet dzia³aniem a wycofan± flexible curls kocha³am.
myszka2020 - to bardzo mi³e z Twojej strony wa¿ne ¿e ju¿ jaka¶ stabilizacja, teraz tylko siê cieszyæ i czekaæ na piêkne loczki
Stary 2015-01-09, 19:20   #2742
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Cytat:
Napisane przez magda1706 Poka¿ wiadomo¶æ
ja do tej pory mam problemy, a w anglii w ogóle nasili³ siê problem z wypadaniem w³osów. Teraz po pó³ roku w PL w koñcu siê uspokaja. Tak podejrzewam ¿e to od jedzenia.
No w³a¶nie... Mam ten sam problem. :/ Tyle ¿e mi w³osy jako¶ strasznie nie wypadaj±, a robi± siê na g³owie prze¶wity - chyba mi nie rosn± nowe. :/ :/ Te¿ mi siê wydaje, ¿e to od jedzenia. Staram siê bardzo mieæ zbilansowan± dietê, ale mama mnie ostrzega³a, ¿e w Ameryce P³n. to nawet owoce i warzywa maj± mniej witamin ni¿ w Polsce. :/ Nie wiem co robiæ. Takie zwyk³e multiwitaminy w tabletkach to chyba siê dobrze nie przyswajaj±.
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-09, 19:28   #2743
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêki przyda siê, bo jestem na razie zielona jak trawa na wiosnê in¿ynier budowy
Dasz sobie radê ze wszystkim, super

Cytat:
myszka2020 - to bardzo mi³e z Twojej strony wa¿ne ¿e ju¿ jaka¶ stabilizacja, teraz tylko siê cieszyæ i czekaæ na piêkne loczki
Ja bardzo przejmuje siê problemami zdrowotnymi innych, zw³aszcza jak ich w jaki¶ sposób znam, nawet je¶li internetowy
Wiem, jak to jest ¼le siê czuæ, na szczê¶cie to ju¿ prawie ca³kiem za mn±

Mia³am dzi¶ myæ w³osy ale nie chcia³o mi siê co¶, wiatr daje mi we znaki i g³owa boli mocno, prze¿yj± jako¶ do jutra, co tam.

Przysz³y moje cudowno¶ci, bêdê przyspieszaæ porost wreszcie, bo stojê w miejscu, trzymajcie kciuki

Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg zakupy lawendowa szafa.jpg (128,9 KB, 33 za³adowañ)
Stary 2015-01-09, 19:46   #2744
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:

Przysz³y moje cudowno¶ci, bêdê przyspieszaæ porost wreszcie, bo stojê w miejscu, trzymajcie kciuki

Te¿ chcê ! Wczoraj przymierza³am siê do zakupów na skarby syberii ale to co akurat chcia³am wyprzeda³o siê A próbowa³a która¶ z was krem do loków Natura Siberica ?
Stary 2015-01-09, 19:46   #2745
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Poka¿ wiadomo¶æ
No w³a¶nie... Mam ten sam problem. :/ Tyle ¿e mi w³osy jako¶ strasznie nie wypadaj±, a robi± siê na g³owie prze¶wity - chyba mi nie rosn± nowe. :/ :/ Te¿ mi siê wydaje, ¿e to od jedzenia. Staram siê bardzo mieæ zbilansowan± dietê, ale mama mnie ostrzega³a, ¿e w Ameryce P³n. to nawet owoce i warzywa maj± mniej witamin ni¿ w Polsce. :/ Nie wiem co robiæ. Takie zwyk³e multiwitaminy w tabletkach to chyba siê dobrze nie przyswajaj±.
Spróbuj oleju musztardowego, patrz co on ma fajnego:
http://triny.pl/olejki-do-wlosow/195...wy-250-ml.html
³y¿eczkê dziennie zjadaj albo inny olej, generalnie oleje s± takimi bombami witaminowymi wiêc jaki¶ lniany czy dyniowy mog± pomóc, ró¿ne ziarenka, herbaty zio³owe. Ja siê wspomagam siemieniem i olejami, herbatami. Dobrze ¿e mamy polskie sklepy, nie wiem jak to w USA. Po prostu wspomagaj siê ¿ywno¶ci± która jest bardziej skoncentrowana, suplement biorê ale od pa¼dziernika to dopiero teraz tak ju¿ na prost± wysz³am.
Stary 2015-01-09, 21:19   #2746
wicherek1989
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 177

Cytat:
Dasz sobie radê ze wszystkim, super

Dziêki
Stary 2015-01-10, 07:44   #2747
iwonsia01
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

Cytat:
2 foto moje marzenie!!!!! Twoje w³osy zawsze wygl±daj± na takie zdrowe, mega g³adki i idealnie skrêcone a nie takie pogniecione. Piêkne

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Wcale nie uros³y tak bardzo, tylko s± tak skrêcone.
1 - z maja na w miarê prosto (a¿ siê nie mogê nadziwiæ, ¿e wtedy po zwyk³ym suszeniu nie by³a tafla jak teraz... )
2 - z maja skrêcone (zdaje siê, ¿e te¿ odrobinê jestem tu pochylona do przodu)
3 - z pa¼dziernika skrêcone, ale mniej
Wiêc ró¿nica jest niewielka tak naprawdê. Mo¿e i je nawet w miêdzyczasie podcina³am, nie pamiêtam ju¿.
Kolejne piêkne! I te¿ takie g³adkie, zdrowe. Zaczynam zazdraszczaæ u mnie jest ok tylko pierwszy dzieñ. Na 2 ju¿ wi±¿ê :/
Stary 2015-01-10, 08:20   #2748
handzia600
perfumowe ADHD

W³a¶nie dosta³am ochrzan (?) od szefowej. Zapyta³a czy robiê siê na mokr± w³oszkê O.o i czemu nie czeszê w³osów , ¿e jak tak mo¿na nie czesaæ w³osów przecie¿ to niechlujne i nie dbanie o w³osy , ¿e wygl±da jakbym wsta³a prosto z ³ó¿ka na co ja ¿e czeszê ale na mokro , jak myjê w³osy to siê oburzy³a ¿e jak mo¿na tylko przy myciu czesaæ , ja mówiê ¿e wtedy mam siano i puch na g³owie (ona sama ma krêcone w³osy ) to odpowiedzia³a , ¿e wtedy mo¿na je spi±æ ¿eby to estetycznie wygl±da³o sama ma busz na g³owie i susz. No ale dosta³am ochrzan ¿e mam czesaæ w³osy bo trzeba wygl±daæ estetycznie. ¯e kto¶ mi bzdur nak³ad³ do g³owy , ¿e w³osy trzeba czesaæ rozprowadzaæ ³ój i robiæ masa¿ szczotk± i ¿e jak chcê to zapisze mnie do swojego fryzjera i pokazuje mi ten swój puch
Stary 2015-01-10, 10:48   #2749
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 401

Cytat:
W³a¶nie dosta³am ochrzan (?) od szefowej. Zapyta³a czy robiê siê na mokr± w³oszkê O.o i czemu nie czeszê w³osów , ¿e jak tak mo¿na nie czesaæ w³osów przecie¿ to niechlujne i nie dbanie o w³osy , ¿e wygl±da jakbym wsta³a prosto z ³ó¿ka na co ja ¿e czeszê ale na mokro , jak myjê w³osy to siê oburzy³a ¿e jak mo¿na tylko przy myciu czesaæ , ja mówiê ¿e wtedy mam siano i puch na g³owie (ona sama ma krêcone w³osy ) to odpowiedzia³a , ¿e wtedy mo¿na je spi±æ ¿eby to estetycznie wygl±da³o sama ma busz na g³owie i susz. No ale dosta³am ochrzan ¿e mam czesaæ w³osy bo trzeba wygl±daæ estetycznie. ¯e kto¶ mi bzdur nak³ad³ do g³owy , ¿e w³osy trzeba czesaæ rozprowadzaæ ³ój i robiæ masa¿ szczotk± i ¿e jak chcê to zapisze mnie do swojego fryzjera i pokazuje mi ten swój puch
Ja bym pewnie nie wytrzyma³a i albo to skwitowa³a k±¶liw± uwag±, albo zwyczajnie wybuch³a ¶miechem. Rany, co za kobieta
Stary 2015-01-10, 10:55   #2750
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
Napisane przez Chatul Poka¿ wiadomo¶æ
Ja bym pewnie nie wytrzyma³a i albo to skwitowa³a k±¶liw± uwag±, albo zwyczajnie wybuch³a ¶miechem. Rany, co za kobieta
Chodzi teraz i ci±gle prze ¿ywa ¿e ja nie czeszê w³osów "taka fajna dziewczyna z ciebie a o w³osy nie dbasz,chcesz to ci dam namiar na mojego fryzjera on ci wyt³ucze te g³upoty z g³owy , NO JAK TAK MO¯NA NIE CZESAÆ W£OSÓW " dosta³am nakaz czesania , ale w nosie j± mam ju¿ wiem czemu wygl±da jakby j± piorun trzasn±³ ja kwituje ignorancj± , ale jak jeszcze pogada to jej tre¶ciwie odpowiem

Mówcie mi mokra w³oszka ;>

Edytowane przez handzia600
Czas edycji: 2015-01-10 o 10:56
handzia600 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-10, 10:59   #2751
Chatul
ma zielone pojêcie

Cytat:
Chodzi teraz i ci±gle prze ¿ywa ¿e ja nie czeszê w³osów "taka fajna dziewczyna z ciebie a o w³osy nie dbasz,chcesz to ci dam namiar na mojego fryzjera on ci wyt³ucze te g³upoty z g³owy , NO JAK TAK MO¯NA NIE CZESAÆ W£OSÓW " dosta³am nakaz czesania , ale w nosie j± mam ju¿ wiem czemu wygl±da jakby j± piorun trzasn±³ ja kwituje ignorancj± , ale jak jeszcze pogada to jej tre¶ciwie odpowiem

Mówiê, ja bym pewnie nie wytrzyma³a i co¶ jej odpowiedzia³a Swoj± drog±, bardzo mi³a z niej osoba, skoro potrafi podej¶æ do kogo¶ w pracy i ochrzaniæ go za jego wygl±d Ciekawe, czy sama by chcia³a, ¿eby jej kto¶ powiedzia³, ¿e wygl±da fatalnie, bo kto to widzia³ robiæ z loków taki puch
Stary 2015-01-10, 11:01   #2752
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Mówiê, ja bym pewnie nie wytrzyma³a i co¶ jej odpowiedzia³a Swoj± drog±, bardzo mi³a z niej osoba, skoro potrafi podej¶æ do kogo¶ w pracy i ochrzaniæ go za jego wygl±d Ciekawe, czy sama by chcia³a, ¿eby jej kto¶ powiedzia³, ¿e wygl±da fatalnie, bo kto to widzia³ robiæ z loków taki puch
Jakby jej jaki¶ mê¿czyzna tak wypali³ to zaraz by jej ambicja zgas³a. Z³a opinia od innej kobiety nie dzia³a tak jak od faceta
Mnie kiedy¶ kto¶ powiedzia³, ¿e skoro mam tr±dzik to lepiej mnie nawet nie dotykaæ bo to wyraz braku higieny i zaniedbania i jest to obrzydzaj±ce. Przykro mi by³o i by³am bliska p³aczu bo wiele dziewczyn na te zmiany wali podk³ad, a ja dba³am o twarz jednak zawsze mia³am jak±¶ czerwon± kropkê, do dzisiaj mam i nie mogê nic z tym zrobiæ, co najwy¿ej korektor wklepaæ bo od zawsze mam mocno pory pootwierane.

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2015-01-10 o 11:05
Stary 2015-01-10, 11:04   #2753
Chatul
ma zielone pojêcie

Cytat:
Jakby jej jaki¶ mê¿czyzna tak wypali³ to zaraz by jej ambicja zgas³a. Z³a opinia od innej kobiety nie dzia³a tak jak od faceta
Czy ja wiem… Ja tam nie chcia³abym us³yszeæ niczego takiego ani od kobiety, ani od mê¿czyzny. I naprawdê nie s±dzê, by robi³o mi ró¿nicê, kto to powiedzia³. Co najwy¿ej bardziej prze¿y³abym zgry¼liwy i nieproszony komentarz od osoby bliskiej. Ale mo¿e tej kobiecie robi³oby to ró¿nicê.
Stary 2015-01-10, 11:13   #2754
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
Mnie to wmurowa³o i zatka³o jak mi powiedzia³a ¿e w pracy mam wygl±dac schludnie nie wiedzia³am o co jej chodzi na pocz±tku. Jej zdaniem piekne krêcone w³osy to rozczesany puch , sama chodzi non stop w spiêtym puchu i aureol± puchu wokó³ g³owy no ale dla niej to przejaw dbania o w³osy. Ju¿ chcia³am jej powiedzieæ ¿e w³a¶nie dlatego ma puch na g³owie ale ona starej daty , i tak jej nie przet³umacze heheh o ja nie schludnie wygl±daj±ca. Ona w ogóle lubi wszystko wiedzieæ co zauwa¿y³am, ostatnio wypyta³a siê mnei o dietê (bo ja na diecie , chudnê sobie) to jak jej pwoeidzia³am ¿e nabia³ dla kobiet to w b.ma³ych ilo¶ciach to mnie skwitowa³a ¿e ja sobie krzywdê robiê , ¿e nie dostarczam wapnia i bia³ka Okropna baba

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Czy ja wiem… Ja tam nie chcia³abym us³yszeæ niczego takiego ani od kobiety, ani od mê¿czyzny. I naprawdê nie s±dzê, by robi³o mi ró¿nicê, kto to powiedzia³. Co najwy¿ej bardziej prze¿y³abym zgry¼liwy i nieproszony komentarz od osoby bliskiej. Ale mo¿e tej kobiecie robi³oby to ró¿nicê.
Ona jest zdania ¿e z ni± jest wszystko dobrze , najlepiej wszystko robi wiêc komentarze sp³ywaj± po niej jak po kaczce
Stary 2015-01-10, 11:13   #2755
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Sporo kobiet tak ma, ¿e dopiero mê¿czyzna potrafi je zdyscyplinowaæ. Ja w swoim ¿yciu siê nas³ucha³am tylu przykrych rzeczy do tego stopnia, ¿e ju¿ niewiele na mnie dzia³a i musi to byæ co¶ ekstremalnie obra¼liwego i przykrego, ¿eby mnie wkurzyæ. Ale je¶li kobieta jedna na drug± jest ciêta o wygl±d i mê¿czyzna powie jednej ¿e sama nie wygl±da lepiej od tej drugiej to potrafi to tak trafiæ ¿e szok I nie wziê³am sobie tego z kosmosu, rzeczywi¶cie jak ludzi siê obserwuje to czêsto tak jest. Chocia¿ inne te¿ najchêtniej by facetowi za taki komentarz ³eb urwa³y.
Kurka niektóre osoby to naprawdê pod³e s±, sama nie lubiê byæ wredna bo co mi do czyjego¶ wygl±du... co najwy¿ej jak kto¶ chce to mogê doradziæ i co¶ poleciæ, strasznie nie lubiê wywy¿szania siê. Mnie siê w Polsce strasznie czepiano w szkole mimo ¿e nie straszy³am i chodzi³am odpowiednio do szko³y ubrana. O krêcone w³osy równie¿, ale nie wiem, Polacy to czêsto tacy wredni agresorzy s±.

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2015-01-10 o 11:22
Stary 2015-01-10, 11:24   #2756
Chatul
ma zielone pojêcie

Cytat:
Mnie to wmurowa³o i zatka³o jak mi powiedzia³a ¿e w pracy mam wygl±dac schludnie nie wiedzia³am o co jej chodzi na pocz±tku. Jej zdaniem piekne krêcone w³osy to rozczesany puch , sama chodzi non stop w spiêtym puchu i aureol± puchu wokó³ g³owy no ale dla niej to przejaw dbania o w³osy. Ju¿ chcia³am jej powiedzieæ ¿e w³a¶nie dlatego ma puch na g³owie ale ona starej daty , i tak jej nie przet³umacze heheh o ja nie schludnie wygl±daj±ca.
Zawsze mo¿na powiedzieæ, ¿e nie ¿yczy siê takich uwag. Mo¿e to by jej da³o do my¶lenia

Cytat:
Ona w ogóle lubi wszystko wiedzieæ co zauwa¿y³am, ostatnio wypyta³a siê mnei o dietê (bo ja na diecie , chudnê sobie) to jak jej pwoeidzia³am ¿e nabia³ dla kobiet to w b.ma³ych ilo¶ciach to mnie skwitowa³a ¿e ja sobie krzywdê robiê , ¿e nie dostarczam wapnia i bia³ka Okropna baba
O rany. O weganach ta pani pewnie nie s³ysza³a. O tym, ¿e nasze spo³eczeñstwo jest wrêcz przebia³czone równie¿.
Stary 2015-01-10, 11:47   #2757
Klaudenc
Moderator

Chatul - O weganach czy wegetarianach to czasem '³adne' uwagi id±. Wiadomo przecie¿ ¿e najwiêcej dobroci mamy w warzywach owocach, t³uszczach ro¶linnych. Nie ka¿dy chce te¿ je¶æ miêso czy produkty odzwierzêce i ja to w pe³ni rozumiem, mo¿na to zast±piæ czym innym i normalnie funkcjonowaæ. Szczególnie ¿e w obecnych czasach czêsto zwierz±t siê dobrze nie traktuje.
Ty Chatul jeste¶ wegank±? Bo pamiêtam kiedy¶, ¿e pisa³a¶ ¿e nie nosisz skórzanych rzeczy i nie u¿ywasz kosmetyków testowanych na zwierzakach to tak pomy¶la³am ¿e mo¿e jeste¶
Stary 2015-01-10, 11:49   #2758
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

Ja bez miesa nie przezyje, dzien stracony jak chociaz szynki nie zjem :p
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-10, 11:54   #2759
handzia600
perfumowe ADHD

Ja w sumie uzna³am ¿e siê nie wypowiem , bo to szefowa - skoro ¿yczy sobie abym spina³a w³osy to ok. Skoro dla niej to dbanie o siebie... Gdyby mi nie by³o szkoda w³osów to bym rozczesa³a teraz przy niej w³osy i zapyta³a czy lepiej jak mam szope

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
J atak samo Ale lubiê potrawy wegetariañskie bardzo , czêsto sobie gotujê bezmiêsne posi³k i wegañskich kilka przepisów te¿ mam upodobanych.
Stary 2015-01-10, 12:31   #2760
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Cytat:
Hejka, siostro jak mama u mnie byla to widziala moje zabiegi z zelem przy stylizacji i potem mi pisala, zebym sie juz nie robila na mokra wloszke bo to za duzo czasu zabiera, a ja mam sie malym zajmowac

Cytat:
Witam w klubie jeszcze doloz do tego poledwiczke i bekonik.
Wczoraj mialam na glowie sliczne locze, po nocy troche klaply, ale i tak jest przyzwoicie. Teraz za to zlapalam smaka na nozyczki fryzjerskie.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.