|
Notka |
|
W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2731 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Cytat:
![]() ![]() Dzis znow probuje bez czesania. Zobaczymy co sie z tego balaganu wyloni. Mylam odzywka, jako ds Garnier Strenght&Shine, i zel do stylizacji. Podpielam sie tukanami i schne, czekam na efekty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2732 |
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
magda - Teraz mi kochana da³a¶ do my¶lenia - od kiedy mieszkam w Anglii moje w³osy s± gorsze i s³absze ni¿ w Polsce, mo¿e ta burza w ciele oprócz nerwów to rzeczywi¶cie z tego jedzenia jest. Teraz ju¿ siê uspokoi³o bo odstawieniu m±ki pszennej i przyjmowaniu dodatkowych witamin, ale tu chyba suplementy to jaki¶ mus bo niby masz marchewkê czy co¶, ale to nie jest taka ¿ywno¶æ jak w Polsce.
W koñcu w Polsce chyba nie ma tego gmo itd. A¿ serce czasem cz³owieka boli jak je miêso tutaj i my¶li, ¿e zwierz±tka zamiast dobrze je¶æ dostaæ to jaki¶ syf jedz± i nawet jedzeniem siê za ¿ycia nie naciesz±. To bardzo przykre. W collegu do jedzenia na obiad mo¿emy kupiæ tylko pizzê, frytki, ziemnaiki w mundurku, wrapa, hamburgera czy surówkê, kanapkê.. a normalnego jedzenia ju¿ nie :/ Wybaczcie za offtop ![]() U mnie dzi¶ po sezamie lepiej troszkê, bêdê stosowac ten olej póki co, ale chêtnie spróbujê jeszcze raz migda³owego jak skoñcze sezamek ![]() Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-01-09 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2733 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Cytat:
Nie powiem, ¿e nie s³ysza³am, ¿e ¿arcie jest straszne tam ale i tak przerazi³a¶ mnie tym jedzeniem, szczególnie, ¿e my¶la³am o przeprowadzce do UK. Ja zaraz dzwoniê do fryzjerki mej bo moje w³osy absolutnie siê nie uk³adaj±, pora podci±æ. Te¿ macie tak, ¿e w ci±gu 3 dni z super w³osów nie da siê zrobiæ nic i póki nie podetniecie to na marne id± wszystkie Wasze wysi³ki? Bo ja to prze¿ywam cyklicznie co pó³ roku. ![]() Edit: aaa, umówi³am siê! Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2015-01-09 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() To akurat u mnie siê sprawdza³o, ¿e jako¶ co pó³ roku chocia¿ 1 cm koñcówek musia³am podciaæ i od razu by³o lepiej. Mia³am kole¿ankê z sianem na g³owie po sam ty³ek, jedno ciêcie do ramion i zrobi³y siê lej±ce fale. Sama zrobi³am kiedy¶ podobnie i z wyp³owia³ego br±zowego siañska zrobi³y siê czarne grube loki. Nawet sie mamy pyta³am gdzie moje br±zowe w³osy zniknê³y bo mia³am z 10 lat i nie rozumia³am ¿e mog± pociemnieæ bez malowania^^ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2735 | |||||||||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 099
|
Sama te¿ sobie zawini³am
![]() Da³am pod olej mieszankê kallosa latte z du¿ym dodatkiem NMF, a nawil¿aczom o tej porze roku dziêkujemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rokitnik podobnie jak tamanu ³adnie mi dzia³a na niespodzianki na twarzy, choæ jest chyba mniej znany w tej kwestii, ni¿ w³a¶nie tamanu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja lubiê czê¶æ rosyjskich kosmetyków, zw³aszcza te emolientowe i olejowe ,bo druga czê¶æ ma zió³ka, które mnie wysuszaj± i nieprzyjemnie usztywniaj± ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powiesz, co to za praca? ![]() Cytat:
![]() Dalej jestem przenawil¿ona, w³osy mi siê str±czkuj± i ci±gn± jak guma, dzi¶ bêdzie proteinowy sza³ ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2736 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 401
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Klaudenc jak by³am w grecji to tam w hotelu wszystko smakowa³o octem. Nawet sma¿one warzywa... A kie³basa równie¿ jak papier, fuj! Za to w normalych barach i restauracjach wszystko by³o naprawde smaczne ![]() myszka2020- mi siê jeszcze nigdy odpukaæ nie zd±¿y³o przenawil¿yæ ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kallos czekoladowy du¿o protein raczej nie ma, ostatnio u¿ywa³am, ale odstawiam testowanie go na wiosnê, bo teraz prawie nic z humektantami mi nie pasuje ![]() Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2015-01-09 o 16:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2738 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
Oszalalam. Rano umylam wlosy, daj±c od¿ywkê, bo my¶la³am, ¿e wieczorem wyjdê. Ale nie wychodzê i rozmy¶lañ czy nie na³o¿yæ maski. Ale mam poczucie ¿e marnuje w ten sposób od¿ywkê która rano na³o¿y³am :co jest:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2739 | |
perfumowe ADHD
Wiadomo¶ci: 3 255
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 177
|
Dziêki przyda siê, bo jestem na razie zielona jak trawa na wiosnê
![]() ![]()
#2741 |
Moderator
|
Cukiereczek - to pi±tka siostro bo me w³osy te¿ tego biovaxu nie lubi± i jest z nim wielka loteria ale zazwyczaj susz... a nivea lr te¿ mi cuchnie myd³em tak mocno ¿e nie by³am w stanie u¿ywaæ wyobra¼ Ty sobie hahaha
![]() myszka2020 - to bardzo mi³e z Twojej strony ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2742 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2743 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiem, jak to jest ¼le siê czuæ, na szczê¶cie to ju¿ prawie ca³kiem za mn± ![]() Mia³am dzi¶ myæ w³osy ale nie chcia³o mi siê co¶, wiatr daje mi we znaki i g³owa boli mocno, prze¿yj± jako¶ do jutra, co tam. Przysz³y moje cudowno¶ci, bêdê przyspieszaæ porost wreszcie, bo stojê w miejscu, trzymajcie kciuki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | |
perfumowe ADHD
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2745 | |
Moderator
|
Cytat:
http://triny.pl/olejki-do-wlosow/195...wy-250-ml.html ³y¿eczkê dziennie zjadaj albo inny olej, generalnie oleje s± takimi bombami witaminowymi wiêc jaki¶ lniany czy dyniowy mog± pomóc, ró¿ne ziarenka, herbaty zio³owe. Ja siê wspomagam siemieniem i olejami, herbatami. Dobrze ¿e mamy polskie sklepy, nie wiem jak to w USA. Po prostu wspomagaj siê ¿ywno¶ci± która jest bardziej skoncentrowana, suplement biorê ale od pa¼dziernika to dopiero teraz tak ju¿ na prost± wysz³am. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2746 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 177
|
#2747 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2748 |
perfumowe ADHD
|
W³a¶nie dosta³am ochrzan (?) od szefowej. Zapyta³a czy robiê siê na mokr± w³oszkê O.o i czemu nie czeszê w³osów , ¿e jak tak mo¿na nie czesaæ w³osów przecie¿ to niechlujne i nie dbanie o w³osy , ¿e wygl±da jakbym wsta³a prosto z ³ó¿ka
![]() ![]()
![]() |
#2749 | |
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 401
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2750 | |
perfumowe ADHD
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mówcie mi mokra w³oszka ;>
Edytowane przez handzia600 Czas edycji: 2015-01-10 o 10:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | |
ma zielone pojêcie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2752 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Mnie kiedy¶ kto¶ powiedzia³, ¿e skoro mam tr±dzik to lepiej mnie nawet nie dotykaæ bo to wyraz braku higieny i zaniedbania i jest to obrzydzaj±ce. Przykro mi by³o i by³am bliska p³aczu bo wiele dziewczyn na te zmiany wali podk³ad, a ja dba³am o twarz jednak zawsze mia³am jak±¶ czerwon± kropkê, do dzisiaj mam i nie mogê nic z tym zrobiæ, co najwy¿ej korektor wklepaæ bo od zawsze mam mocno pory pootwierane. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-01-10 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2753 |
ma zielone pojêcie
|
Czy ja wiem… Ja tam nie chcia³abym us³yszeæ niczego takiego ani od kobiety, ani od mê¿czyzny. I naprawdê nie s±dzê, by robi³o mi ró¿nicê, kto to powiedzia³. Co najwy¿ej bardziej prze¿y³abym zgry¼liwy i nieproszony komentarz od osoby bliskiej. Ale mo¿e tej kobiecie robi³oby to ró¿nicê.
#2754 | ||
perfumowe ADHD
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2755 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Kurka niektóre osoby to naprawdê pod³e s±, sama nie lubiê byæ wredna bo co mi do czyjego¶ wygl±du... co najwy¿ej jak kto¶ chce to mogê doradziæ i co¶ poleciæ, strasznie nie lubiê wywy¿szania siê. Mnie siê w Polsce strasznie czepiano w szkole mimo ¿e nie straszy³am i chodzi³am odpowiednio do szko³y ubrana. O krêcone w³osy równie¿, ale nie wiem, Polacy to czêsto tacy wredni agresorzy s±. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-01-10 o 11:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2756 | ||
ma zielone pojêcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2757 |
Moderator
|
Chatul - O weganach czy wegetarianach to czasem '³adne' uwagi id±. Wiadomo przecie¿ ¿e najwiêcej dobroci mamy w warzywach owocach, t³uszczach ro¶linnych. Nie ka¿dy chce te¿ je¶æ miêso czy produkty odzwierzêce i ja to w pe³ni rozumiem, mo¿na to zast±piæ czym innym i normalnie funkcjonowaæ. Szczególnie ¿e w obecnych czasach czêsto zwierz±t siê dobrze nie traktuje.
Ty Chatul jeste¶ wegank±? Bo pamiêtam kiedy¶, ¿e pisa³a¶ ¿e nie nosisz skórzanych rzeczy i nie u¿ywasz kosmetyków testowanych na zwierzakach to tak pomy¶la³am ¿e mo¿e jeste¶ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2758 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
Ja bez miesa nie przezyje, dzien stracony jak chociaz szynki nie zjem :p
|
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | |
perfumowe ADHD
|
Ja w sumie uzna³am ¿e siê nie wypowiem , bo to szefowa - skoro ¿yczy sobie abym spina³a w³osy to ok. Skoro dla niej to dbanie o siebie... Gdyby mi nie by³o szkoda w³osów to bym rozczesa³a teraz przy niej w³osy i zapyta³a czy lepiej jak mam szope
![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Hejka, siostro
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wczoraj mialam na glowie sliczne locze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.