|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
Tosiu wszystkiego najlepszego [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49676697]ech... wizaż się ostatnio popsuł :/[/QUOTE] Jaki przystojniak
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
u moich rodziców wygląda to trochę inaczej, bo mieszkają na wsi, gdzie nie ma podciągniętego gazu. Do ogrzewania mają normalny piec. Mają kawał pola i kawał lasu - drzewa rosną, trzeba je z suchych gałęzi obcinać no i te gałęzie to opał na całą zimę. Przez lato zbierają sobie, my im pomagamy a zimą wykorzystują. Węgla niewiele spalają, więc roczny koszt ogrzewania to jakieś 150 zł Ale ogrzanie tak dużego domu przy pomocy gazu może rzeczywiście kosztować.Chociaż ja w sumie do wspólnoty mieszkaniowej co miesiąc też odprowadzam ok. 600 zł (czynsz, fundusz remontowy, zaliczka na zarządzanie) a oprócz tego prąd, gaz, woda. Mama wodę ma swoją ze studni, gaz swój w butli, bo prowadzi punkt sprzedaży butli i z tego sobie zarabia na butlę gazu miesięcznie, więc ogólnie - nieźle się urządziła
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#3363 |
|
Konto usunięte
|
Cześć
![]() Melduję, że nie nadrobię dzisiaj Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49681696]Cześć
![]() Melduję, że nie nadrobię dzisiaj Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Ja pierdziele... Faktycznie kiepski dzień :-( Dobrze zatem, że już weekend
|
|
|
|
#3365 |
|
Konto usunięte
|
No, dobrze dobrze... Zawaliłam na całej linii
strasznie się z tym źle czuję ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Kundzia wszystkiego naj dla Tosiulki
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49682118]No, dobrze dobrze... Zawaliłam na całej linii
strasznie się z tym źle czuję ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Trudno, co się stało to się nie odstanie... Przecież to był przypadek... Nie robisz tak nagminnie
|
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia nie przejmuj sie tak,każdemu sie czasem zdarza
Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3369 |
|
Konto usunięte
|
No niby tak... Ale ja mam w takich sytuacjach zawsze wyrzuty sumienia..
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3370 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy jak mi wyjdzie wysoki cukier to kolejny posilek troche opoznic zeby spadl i dopiero czy nie zwazac i jak zwykle jesc?
|
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia- to Ty ,,szycha,, jesteś jak na kluczach od banku śpisz
Wika- jak będziesz tak ,,dopieszczać,, swoje mieszkanie to w końcu szkoda będzie Ci go sprzedać rena- a Wy mieszkacie z teściem? BERBie- no nie wygłupiaj się, nutelki dziecku żałujesz? :brzyda l:Pikaso- dużo macie 2,5 latków w grupie? Jak funkcjonują? Pani- Znajomi dotarli? Czyli dzisiaj wesele u Was tylko bez Młodej Pary? Wieka, kunegunda- uściski dla Łucji i Tosi. Z tego co pamiętam do grona trzylatków dołączyli Julka, Julek i Tobiasz-100 lat dla maluchów Sofci, Inutil i Bachy
|
#3372 |
|
Konto usunięte
|
Zeberko to nie tak
u nas każda ma jeden klucz, komplet to są dwie osoby ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Monika Ja też czasem nie ogarniam. Niby przygotowywaliśmy S. na rodzeństwo, ale.. Nie wiem na ile 18 miesięczniak rozumie z tego.
Bywają takie dni, że chodzę z F. do wc, bo nie da się nawet odłożyć na kilka minut. S. nadal zazdrosny, potrafi go uderzyć, zabrać zabawkę czy oślinić, żeby i jemu też wytrzeć buzie. Dziś wyszłam na minutę z pokoju, a jak wróciłam to F. miał kołdrę na głowie Wystarczy sekunda nie uwagi. S. lubi brata i chce się z nim już bawić, niedopuszczanie go pogarsza sprawę. Mnie na początku dużo dało to, że Tż zajął się S. A ja spokojnie miałam czas dla F. J. musi się nauczyć spędzać czas z kimś innym jak Ty, bo po porodzie nie będziesz miała go za wiele. ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Kunia Najlepszego dla Tosi ![]() Perse A. taki dorosły chłopczyk Gryzelda A co na to klienci? Pewnie wściekli byli.. |
|
|
|
|
#3374 |
|
Zadomowienie
|
Sto lat Antosiu!
Arturro super gość! ![]() Dziewczyny, nie moge przeżyć ze juz niedługo wracam do pracy i zostawiam Tymka ![]() Miał isc od lutego do żłobka, ale TZ sie zlitował i bedzie z nim w domu. Zlobek bedzie od marca... Tak czy srak przeraża mnie to. A T teraz taki fajny jest. Cały czas "a co to?", a to?", "a gdzie?" Tak pieknie to mowi, z takim przejęciem ( ) pyta i patrzy na mnie czekając na odpowiedź (I na psa (Wega) mowi "Wedzia" )Jestem taka rozbita. A jeszcze sie głupio na dyżury zgodziłam i w marcu oprocz normalnego etatu mam cztery 24-godzinne. Ciekawe jak to w kontekście kp wypadnie Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2015-01-09 o 23:21 |
|
|
|
#3375 |
|
Zadomowienie
|
Na 28 dzieci 19 to 2,5 -latki, reszta trzylatków. Powiem ci, że funkcjonują całkiem dobrze. Zaobserwowałyśmy, że lepiej (szybciej) zaadoptowały się do przedszkola niż 3-latki z drugiej grupy. Wiadomo, że potrzebują więcej pomocy przy przebieraniu i w toalecie, chociaż po tym półroczu, wszystkie są bardzo samodzielnie (toalety i zlewy są dostosowane wielkością do dzieci, mogą usiąść spokojnie na kibelku bez podstawki i nakładki). Wszystkie też były już odpieluchowane jak przyszły do przedszkola. Zdarzają się wpadki, ale przebieramy je i jest spokój, nikt nie robi oto afery. Co do "nauki" też radzą sobie całkiem dobrze, szybko łapią nowe zabawy , wiersze i piosenki. Bawią się w małych grupach lub osobno, co jest odpowiednie do ich wieku.
|
|
|
|
#3376 |
|
Zadomowienie
|
Perse, fajnie ze pszenica z melasa pasuje Arturowi. Tymon bardzo lubi grykę.
To musli BD, o ktorym pisała Lunka jest fajne. Jest bardzo drobne, wiec nie musisz sie obawiać. I ma przyzwoity skład. Kucyk, dzieki za patent z olejem kokosowym. Faktycznie dziekco-kokosanka a skora przyjemna.(Tymek w kapieli krzyczał "AM," mimo ze był po kolacji... ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Pikaso, 28 dzieic jest w jednej grupie? One w jednej sali sa? |
|
|
|
#3377 |
|
Konto usunięte
|
Gryzia zdarza się.. Mój TŻ zaspał niezliczoną ilość razy. Czasami wstaję z A. np. o 8.30, patrzę, a on jeszcze śpi - a już powinien być w busie..
|
|
|
|
#3378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
zjedz jak zwykle. Cytat:
||
|
|
|
#3379 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana.
Tak w jednej grupie jest 28 dzieci. W tym roku mam wypas, bo oprócz woźnej, która sprząta i podaje posiłki, mam jeszcze pomoc na 8 godzin, która jest cały czas ze mną w sali, ale żeby nie było za różowo to mamy w gratisie dziewczynkę niepełnosprawną (epilepsja i obniżone napięcie mięśniowe) i ona potrzebuje indywidualnej opieki. |
|
|
|
#3380 |
|
Konto usunięte
|
Fiol akurat koleżanka, z którą otwierałam stała pod oddziałem i informowała o sytuacji, nie byli wściekli
trafiłam na wyrozumiałych ludzi ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3381 |
|
Konto usunięte
|
Pikaso a tak normalnie jak jest? Jedna osoba na taką grupę?
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i drzemki czy noce są w pieluszce bo jednak zdarza się że jest pełna nie wspominając że często wstaje przed ostatecznym skończeniem i końcówka siku ląduje obok ![]() ciągle nie potrafi się sam ubrać w żadnym elemencie, potrafi zdjąc tylko spodnie, skarpetki czy buty i to mocno się plącząc w tym... myślę że do września się z tym upora Martwi mnie tylko że od tego roku gmina musi zapewnić miejsca wszystkim czterolatkom, boje się że to będzie kosztem 3latków i mojemu braknie miejsca. ...
|
|
#3383 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49687579]Pikaso a tak normalnie jak jest? Jedna osoba na taką grupę?[/QUOTE]
Normalnie to na jedną grupę jest jedna nauczycielka na 5 godzin + woźna, która podaje posiłki, sprząta i zmywa po posiłkach oraz w sali i doraźnie pomaga przy dzieciach (na tą pomoc ma bardzo mało czasu, więc jesteśmy praktycznie same z dziećmi w sali). Cytat:
Edytowane przez pikaso Czas edycji: 2015-01-10 o 10:15 |
|
|
|
|
#3384 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za wszystkie komplementy
Spóźnione życzenia dla Tosi i Usi Hope nie wiem do kogo Madzia bardziej podobna, bo np. moja gin twierdzi, że do mnie a pediatra z neonatologii stwierdziła, że cały tatuś Ja widzę podobieństwo do TŻ, po nim ma oczy i dziurkę w brodzie - po mnie co najwyżej drugi podbródek, który wyhodowałyśmy ![]() ![]() Cytat:
TŻ w poniedziałek wraca do pracy a ja chyba poproszę mamę, żeby przyjechała bo Mała tak bardzo mnie w ciągu dnia potrzebuje, że bez pomocy to umrę z głodu i skończę w pampersach ![]() Cytat:
przytulam mocno ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49661530] Byłam dzisiaj rano w szpitalu, bo jeszcze nie dostałam kostek parafinowych z badania - minął miesiąc - i babka zamówiła jeszcze raz. Tym razem wzięłam kopię wysłanego przez nią pisma i jak za tydzień nie będzie to osobiście do nich zadzwonię. Do tej kobiety oczywiście też, bo to są jakieś kpiny, pieszo bym do tej Łodzi doszła w miesiąc! Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE] Cytat:
ja bym ze względu na planowany zakup sobie darowała ale skoro Cię korci to czemu nie ![]() Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49681696]Cześć ![]() Melduję, że nie nadrobię dzisiaj dzisiejszy dzień to jakaś masakra w moim wykonaniu zaspałam do pracy, pierwszy raz od 7 lat tak, że zamiast iść na 8.20 i otworzyć bank o 9, wstałam o 10 i bank był otwarty o 10.40 w nocy wyładował mi się telefon, wyłączył się i nie zadzwonił budzik, nikt też nie mógł się do mnie dodzwonić, żeby mnie obudzić... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]![]() Cytat:
Edytowane przez jojla Czas edycji: 2015-01-10 o 10:26 |
|||||
|
|
|
#3385 |
|
Konto usunięte
|
Pikaso nie jest to za mało, jedna osoba na prawie 30 dzieci?
|
|
|
|
#3386 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49688049]Pikaso nie jest to za mało, jedna osoba na prawie 30 dzieci?[/QUOTE]
Powiem tak. Dla nas jest za mało, albo za dużo dzieci.Dyrekcji to nie przeszkadza, bo zawsze się tak pracowało. Ja już się przyzwyczaiłam,wszystko da się ogarnąć. Z tego co wiem, to w państwowych przedszkolach też tak jest, tylko tam chyba może być max 25 dzieci w grupie. |
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie wszystkiego najlepszego
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49681696]Cześć
![]() Melduję, że nie nadrobię dzisiaj Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]O ludu A co szefostwo na to...?Cytat:
![]() Pięknie pachnie Maksiu Berbie stooo lat!!!! |
|
|
|
|
#3390 |
|
Konto usunięte
|
berbi wszystkiego najlepszego:p
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.

powiedz mężowi, że ja jestem po Twojej stronie

we wrześniu przychodzi nam rozliczenie i jak zima jest ostra (na szczęście póki co nie), to często mamy niedopłatę np. około 1500-2000zł więc wiesz...
strasznie się z tym źle czuję 

Wystarczy sekunda nie uwagi. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)