Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-10, 11:18   #541
lesyeux
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie,

gratuluję kolejnyc udanych wizyt!
Wczoraj odwiedziła mnie koleżanka z pracy i przywiozła mi prezent i kartkę urodzinową (zaległe sprzed miesiąca) od wszystkich współpracowników, aż mi się miło zrobiło, że chcieli pamiętać pogadałyśmy, poplotkowałyśmy i wieczór przyjemnie minął

jak się czujecie?

ładnby zakup, a jaka Mamusia, ulala

kurcze, jesli u mnie tak jest, to w 37tc by się zaczęło, bo leci 33 teraz, ale to już bezpieczny czas, więc mogę rodzić we wtorek pokażę się mojej położnej, zobaczymy co mi powie.

witaj

córcia jest ruchliwa, rusza się jak wcześniej, przy muzyce tańczy, brzuch idzie jak fala póki co nic się nie dzieje, ale leżę jeszcze więcej, by się psychicznie uspokajać. Ty też o siebie dbaj! przechodzą Ci bóle po nospie? Który masz teraz tc?

jeżeli dotrwam do 37tc, to potem też chciałabym zastosować lamowanie (spodobał mi się nowy wyraz) na przyspieszenie porodu. Położna tak powiedziała mojej siostrze, tylko zaznaczyła, że to musi być DOBRY PORZĄDNY seks
Nooo to mamy podsumowanie
Po 37 tc polecamy porządne lamowanie
Hihi
U mnie to takie pitu pitu delikatne narazie. Ale w odpowiednim czasie to na ostrej, niech Tż sie wychasa bo potem 2 mies.połogu

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
cześć mamusie

mam brać przed obiadem i przed kolacją , bo mam wtedy najgorsze pomiary mimo , że porcje mam chyba dwu latka. lekarz kazał mi jeść więcej - zwiększyłam porcję , a cukier tak wiwindował wieczór, że się popłakałam....

dziękuję już nie mam do tego siły całą ciążę mam coś - jakby nie mogło być normalnie. Przepraszam, że się wam żalę....
Po to jestesmy
Bedzie dobrzenie smutaj.najważniejsze,że fachową opieke bedziesz miała rybko

Magnificia w spermie jest taki hormon który niby coś tam pobudza ale czy prawda

A moja Zosieńka ma teraz relax z mamą. Ja leże i podpatruje co tam wyprawia mi mała. Ostatnio mało mam leżenia i wiele ruchówmi umkneło i było ich mniej. Ale jan teraz leżymy pieknke ske kreci i wypina i nadal jest miednicowo bo smyra mnke nóżkami na dole

A ja już chce wizyte. Ostatnią miałam 19 Grudnia i mam czekać do 27 stycznia to już bedzie 34 tc
Ciekawe czy teraz wizyty beda czestsze
Powinny byc
Stary 2015-01-10, 11:18   #542
aaakarolina
Wtajemniczenie

Hottie współczuję z cukrami ale pomyśl, że to już niedługo

U mnie w biedronce też byly podkłady na materac za10 zł, kupiłam jeden bo jeden już mam.ale za to nigdzie nie mogę znaleźć prześcieradeł

Ja dzisiaj zaczęłam 33 tydzień, 56 dni do porodu
Stary 2015-01-10, 11:19   #543
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
No właśnie ja się boję, że będę taką kwoką, co nikogo do dziecka nie dopuści, A już najbardziej nienawidzę jak ktoś najpierw pójdzie na papierosa, a potem się nad takim maluszkiem pochyla. Sama nigdy nie paliłam i i zapach fajek z daleka wyczuje, a jak ktoś chucha dziecku to mnie , aż nosi...
też nienawidzę zapach papierosów, szczególnie przetrawionych, jak ktoś do mnie mówi z bliskiej odległości i czuję ten zapach z jego ust i zapach na dłoniach, a mój teść ostro pali i prawie co chwilę i nigdy rąk nie myje po paleniu, ale jak będzie chciał Małą na ręce to go wyszkolę w tej kwestii
I jeszcze nie cierpię podrzucania Maluchów w górę na rękach, niektórzy kilkumiesięczne dzieci tak podrzucają i myślą, że to super sprawa, a wcale nie jest

Nouvelle2 świetny masz ten brzuszek! Słodki!

Dziewczynki ponowię jeszcze raz pytanie o torbę do wózka, co mi polecicie? Nie wiem kompletnie na co patrzeć podczas zakupu
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 11:22   #544
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
też nienawidzę zapach papierosów, szczególnie przetrawionych, jak ktoś do mnie mówi z bliskiej odległości i czuję ten zapach z jego ust i zapach na dłoniach, a mój teść ostro pali i prawie co chwilę i nigdy rąk nie myje po paleniu, ale jak będzie chciał Małą na ręce to go wyszkolę w tej kwestii
I jeszcze nie cierpię podrzucania Maluchów w górę na rękach, niektórzy kilkumiesięczne dzieci tak podrzucają i myślą, że to super sprawa, a wcale nie jest

Dziewczynki ponowię jeszcze raz pytanie o torbę do wózka, co mi polecicie? Nie wiem kompletnie na co patrzeć podczas zakupu

Ja będę miała torbę przy wózku, zobaczę czy mi wystarczy, jeśli nie dopiero wtedy najwyżej coś dokupię.

Piękną pokazywała Nouvelle ale pamiętam, że byla dość droga
Stary 2015-01-10, 11:35   #545
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

Ja polecam torby skip hop, macalam chyba z 15 modeli i wszystkie były rewelacyjnej jakości z tego co czytałam w necie, świetnie się sprawują. Moja to skip hop chelsea. Z tym, że wszystkie mają dosyć wysokie ceny, od 180 na promocji w górę ala:

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Dziękuję za brzuchowe komplementy

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 11:36   #546
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
cześć mamusie

mam brać przed obiadem i przed kolacją , bo mam wtedy najgorsze pomiary mimo , że porcje mam chyba dwu latka. lekarz kazał mi jeść więcej - zwiększyłam porcję , a cukier tak wiwindował wieczór, że się popłakałam....

dziękuję już nie mam do tego siły całą ciążę mam coś - jakby nie mogło być normalnie. Przepraszam, że się wam żalę....
Będzie dobrze, w szpitalu rozpiszą Ci dietę i unormują się. Ja jak zaczynałam miałam cukier po 150 - 180 po każdym posiłku, a na czczo ponad 100. Teraz jest już w normie, chyba że trochę spuszczę z tonu to podskoczy. Kryzys miałam jak wyszło mi kiedyś po kolacji 235, tak samo się popłakałam i zdenerwowałam. Mierzyłam 4 razy co godzinę sprawdzić czy na pewno spada. Od tamtej pory zmniejszyłam porcje, przetestowałam z 10 chlebów i w końcu jest jako tako.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 11:44   #547
Lila_17
Rozeznanie

Hej Udało mi się nadrobić wszelkie zaległości, ale wszystkiego nie jestem w stanie zacytować
Nouvelle teraz to widać brzuszek, malutki, ale to nie oznacza, że Dzidzia będzie mała, może Ci się poprostu chować bardziej w Tobie
Gratuluję kolejnych udanych wizyt
Witam nową Mamusię

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość

U mnie w biedronce też byly podkłady na materac za10 zł, kupiłam jeden bo jeden już mam.ale za to nigdzie nie mogę znaleźć prześcieradeł

56 dni, ale fajnie Ja bym mogła urodzić zaraz, jak skończę 37 tydzień, żeby jeszcze TŻ miał wolne, bo jak zacznie pracę, to może nawet 1 dnia wolnego nie mieć.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Nooo to mamy podsumowanie
Po 37 tc polecamy porządne lamowanie
Hihi
U mnie to takie pitu pitu delikatne narazie. Ale w odpowiednim czasie to na ostrej, niech Tż sie wychasa bo potem 2 mies.połogu

Po to jestesmy
Bedzie dobrzenie smutaj.najważniejsze,że fachową opieke bedziesz miała rybko

A moja Zosieńka ma teraz relax z mamą. Ja leże i podpatruje co tam wyprawia mi mała. Ostatnio mało mam leżenia i wiele ruchówmi umkneło i było ich mniej. Ale jan teraz leżymy pieknke ske kreci i wypina i nadal jest miednicowo bo smyra mnke nóżkami na dole

A ja już chce wizyte. Ostatnią miałam 19 Grudnia i mam czekać do 27 stycznia to już bedzie 34 tc
Ciekawe czy teraz wizyty beda czestsze
Powinny byc
Też słyszałam, że sperma dobrze wpływa na szyjkę i rozluźnia nas bardziej od środka, dlatego moja dobra koleżanka, jak miała lekkie skurcze to jeszcze fiku miku i dopiero za parę godzin do szpitala
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 11:45   #548
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

Moje doświadczenie pokazuje, że nie choć ja mam dopiero koniec 29 tygodnia.

Cytat:

Masz rację, przetrawione fajki A co do podrzucania to też dla mnie abstrakcja. Wg mnie takiemu dziecku wcale nie jest przyjemnie...

Co do torby to ja miałam plan samemu zrobić Ale nie mogę znaleźć fajnych wzorów w necie.

A mam do Was pytanie. Może głupie

1) W jakiej temperaturze pierzecie ubranka? Na większości jest 30 albo stopni, a ja czytałam, żeby zabić te wszystkie bakterie potrzeba 60 stopni...

2) Odcinacie metki z ubranek?
Stary 2015-01-10, 11:48   #549
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Ja polecam torby skip hop, macalam chyba z 15 modeli i wszystkie były rewelacyjnej jakości z tego co czytałam w necie, świetnie się sprawują. Moja to skip hop chelsea. Z tym, że wszystkie mają dosyć wysokie ceny, od 180 na promocji w górę ala:

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Dziękuję za brzuchowe komplementy
dziękuję za info, rzeczywiście te torby skip hop mają dobre recenzje, wybór bardzo duży. Trochę kosztują... myślę że może warto wydać, skoro ma mi posłużyć kilka lat...i przede wszystkim zależy mi by była pakowna

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:

Masz rację, przetrawione fajki A co do podrzucania to też dla mnie abstrakcja. Wg mnie takiemu dziecku wcale nie jest przyjemnie...

Co do torby to ja miałam plan samemu zrobić Ale nie mogę znaleźć fajnych wzorów w necie.

1) W jakiej temperaturze pierzecie ubranka? Na większości jest 30 albo stopni, a ja czytałam, żeby zabić te wszystkie bakterie potrzeba 60 stopni...

ja prałam w 60stopniach i nic się z ubrankami nie stało, a takie delikatniejsze w 40stopniach, bo nie chciałam ryzykować. A zarazki dobijesz potem żelazkiem Metek nie odcinałam, zaznaczłam sobie na nich kropki markerem, w razie czego, żeby wiedzieć co od kogo dostałam, gdyby chciał ktoś te ciuszki za jakiś czas z powrotem

A co do podrzucania, to nawet czytałam, że negatywnie to wpływa na pracę mózgu dziecka
Stary 2015-01-10, 11:49   #550
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość

za 33
wnet rodzimy

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 11:56   #551
ewka5891
Zakorzenienie

Ediths na początku jakos nie przykladalam wagi do tego jaka ma być torba do wozka. Za pierwszym razem kupiłam używana oryginalną Quinny i w miarę mi pasowała. Tym razem mam w zestawie z wózkiem.
Dla mnie ważne były przegródki, aby oddzielić ciuchy na zmianę od panpersow np. No i mata musiała sie w niej mieścić.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 11:58   #552
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję za info, rzeczywiście te torby skip hop mają dobre recenzje, wybór bardzo duży. Trochę kosztują... myślę że może warto wydać, skoro ma mi posłużyć kilka lat...i przede wszystkim zależy mi by była pakowna

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

ja prałam w 60stopniach i nic się z ubrankami nie stało, a takie delikatniejsze w 40stopniach, bo nie chciałam ryzykować. A zarazki dobijesz potem żelazkiem Metek nie odcinałam, zaznaczłam sobie na nich kropki markerem, w razie czego, żeby wiedzieć co od kogo dostałam, gdyby chciał ktoś te ciuszki za jakiś czas z powrotem

A co do podrzucania, to nawet czytałam, że negatywnie to wpływa na pracę mózgu dziecka
taka torba może się przydać przez kilka lat, dla kilku (kilkorga?) dzieci, więc myślę, że nawet warto wydać więcej za coś super jakości
Ja będę jeszcze miała opakowanie na butelki skip hop, o takie

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:

białe i kremowe piorę w 60 stopniach, a niektóre nawet w 90. Reszta w 40 stopniach, bo nie chcę ich zniszczyć. Bakterie wybiję podczas prasowania, bo przecież tu jest większa temp niż w praniu

metek co do zasady nie wycinam, tylko te gryzące.

we're not in Wonderland anymore, Alice.

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2015-01-10 o 12:00
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 11:59   #553
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
ojustyna ja widze ze Ty taka nie wyżyta jesteś i super :P pozazdrościć...
U nas jeśli chodzi o lamowanie to słabo... od początku był zakaz, i dosłownie na palcach jednej ręki moge policzyć ile razy zakazu się nie trzymaliśmy :P inna sprawa ze mi np w tej ciąży ochota na seks odeszła daaaalekooo , aż żal :P Mam nadzieje ze po porodzie jakoś się to unormuje

a za 4 dni wizytka
No i dziś zaczynamy równo 30t0d

U mnie dziś i jutro imprezy rodzinne, więc życze Wam spokojnych weekendów i "ułożonych" tż
hahaha bez przesady, ja i TŻ tylko czekamy aż dojdę do siebie, bo to nie ma porównania, wcześniej to jak te króliki a teraz co najwyżej jak te lamy a i teraz nie szalejemy, bo gdybym tak fikała 3 razy dziennie to i wtedy pewnie by by przedwczesny poród, ale tak "profilaktycznie" pokochać się trzeba, uznaje to z taki hmmm rodzaj masażu krocza
Stary 2015-01-10, 12:00   #554
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Aktualizacja brzuszkowa, koniec 31 tc sorry za te gacie
Super, taki malusi
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 12:03   #555
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
Nouvell jaki fajny brzuszeczek Taki zgrabniutki a nózki umięśnione troszeczkę:P A galoty przynajmniej wygodne:P

Niunia- a o co poszło? Wygadaj się, moze trochę nerwy zejdą

Rona a jak wyglada ktg przy bliźniakach ? Masz aż 4 "kółka" na brzuchu? Czy każdego osobno sprawdzają? kiedy do domku?

ojustyna ja widze ze Ty taka nie wyżyta jesteś i super :P pozazdrościć...
U nas jeśli chodzi o lamowanie to słabo... od początku był zakaz, i dosłownie na palcach jednej ręki moge policzyć ile razy zakazu się nie trzymaliśmy :P inna sprawa ze mi np w tej ciąży ochota na seks odeszła daaaalekooo , aż żal :P Mam nadzieje ze po porodzie jakoś się to unormuje

a za 4 dni wizytka
No i dziś zaczynamy równo 30t0d

U mnie dziś i jutro imprezy rodzinne, więc życze Wam spokojnych weekendów i "ułożonych" tż
a szkoda gadać ;/ dziś już lepiej z moim humorem , ale ciiii mój tż wnet wstanie to może być po humorze
chcę do ikei jechać może jutro
za 30

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-10, 12:05   #556
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Też słyszałam, że sperma dobrze wpływa na szyjkę i rozluźnia nas bardziej od środka, dlatego moja dobra koleżanka, jak miała lekkie skurcze to jeszcze fiku miku i dopiero za parę godzin do szpitala
no niestety ja swojej szyjki nie rozluźnię, bo choćby się paliło i waliło, to TŻa tuż przed porodem jak już ze skurczami to na fikanie nie namówię a i sama chyba bym nie umiała, może przy następnej ciąży jak już będę "weteranką" i będę miała jakkilowiek zarys jak cała akcja porodowa przebiega

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
o właśnie chciałam już pisać że jak nie pralka, to żelazko
a ja nie kropkuje, tylko zdjęcia porobiłam tego co dostałam i folder specjalny utworzyłam żeby później wiedzieć co komu oddać, chociaż tych "darmowizn" to nie ma niestety za dużo

ah i wreszcie wybrałam się do rossmanna i co ? koniec promocji na babydream jestem poirytowana, na pocieszenie kupiłam płyn do prania bobini i chusteczki do pupci w pudełeczku dla mojej niuńki

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2015-01-10 o 12:09
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 12:06   #557
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Niunia ty wyluuuzuj z tym TŻem, to tylko facet a ty sobie głowe zaprzątasz głupotami , nu nu nuu po co ci stres i nerwy?

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

niezłe galotki a brzusio teraz przynajmniej widaać, chociaż i tak malusi, jak w 5 miesiącu, będzie malusia dzidzia

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

to chyba taka fantazja facetów, jak mi to mój powiedział, to go postawiłam do pionu, żeby sobie nie schlebiał, że aż tak daleko nie sięga, przez cały kanał rodny
oj masz rację!

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-10, 12:09   #558
smv
Zakorzenienie

Witajcie panny Nouvelle masz brzusio lux ja taki miałam w 5 mc ciąży heh
Wiec ja wrzucam swój-dziś 30tc zaczęłam

Byłam w biedrze koszul nie było ale torbę sobie kupiłam za 10zl z 37.99 przeceniona... Taka dzieciowa z przegrodkami się przyda..
Bylam na Targu zobaczyć koszule donkarmienia - 44zl za te co allegro po 20zl chodzą.... O zgrozo..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1420888066413.jpg (60,8 KB, 67 załadowań)
Stary 2015-01-10, 12:10   #559
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
spokojnie niunia ! zjedz coś dobrego! Faceci to specyficzny gatunek
najedzona i mam wszystko gdzieś

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość

Byłam w biedrze koszul nie było ale torbę sobie kupiłam za 10zl z 37.99 przeceniona... Taka dzieciowa z przegrodkami się przyda..
Bylam na Targu zobaczyć koszule donkarmienia - 44zl za te co allegro po 20zl chodzą.... O zgrozo..
pięknie grubasku

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-10, 12:11   #560
ewka5891
Zakorzenienie

Tez bym z chęcią pojechała do ikei ale za daleko mamy aby sobie tylko drobiazgi kupic. Poza tym Tz znów sie rozchorowal i czuje sie jakbym mia dwójkę dzieci w domu

Synek

Stary 2015-01-10, 12:11   #561
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:

jak ja wam zazdroszcze, u mnie jakieś wiadra tylko i mopy w tych biedronkach i nic dla małej Bubci ;( też chcę torbę i koszulę i ten podkład nieprzemakalny
a brzusio caacy, głaszcze
Stary 2015-01-10, 12:13   #562
ewka5891
Zakorzenienie

Smv super brzuchol jak sie czujesz?

Synek

Stary 2015-01-10, 12:15   #563
smv
Zakorzenienie

U mnie mat żadnych nie ma... Może wnponiwdzialek się powoze po biedrach i co kupie. W szpitalu dziewczyny mówiły ze będą prac ciuszki dla dzieci w zwykłych proszkach bo nawet położne tak im mówiły żeby nie popadac w szał a jedynie wypłukać więcej razy ja wiec kupiłam płyn lenora sensitive dla mam i dzieci właśnie w biedrze
Aaa i TŻ sam wrzucił dziś chusteczki dada 4pak z pudelkiem - tak mi się miło zrobiło

Ja juz 11kg na plusie... Ale wszystko w brzuszek idzie...

Wczoraj jak weszłam po szpitalu do domu to zjadłam trochę czekolady tak mi się chciało.. Aż miło.

Dziś czuje się już dobrze. Zjadłam nawet jajko którego nie znoszę na kanapce z kielkami bo na razie jestem zatrzymana i nie mogę się załatwić tak do końca i "gazuje" strasznie ze uciekam do WC bo masakra heh

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2015-01-10 o 12:18
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 12:25   #564
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
A wiecie co Mój TŻ wymyślił? Ze kupi folie malarską na łóżko pod pokrowiec bo boi się ze materac będzie musiał wywalić jakby ze mnie pocieklo... Trzymajcie mnie hahhaha
Najgorsze jest to ze mowie ze kupie te ceraty i się podlozy to ten ze to za małe i musi być folia..
Mi starczyl podklad a wody mi w łóżku i odeszły ale szybko wyskoczylam i materac nie ucierpiał

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
a czym myć piersi przy KP?
i jak często dziennie? bo ja zielona jestem
Ja na poczatku mylam 2-3 razy dziennie woda lub pod prysznicem plynem facielle bezzapachowym a później to tylko p od prysznicem a i karmiłam 2 lata i od miesiaca nie karmie

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Mordka dziekuje za cynk i odnośnie h&m , bylam dzis w tesco i smyku kupilam pare ciuszkow i koszule do szpitala
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 12:38   #565
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Ediths na początku jakos nie przykladalam wagi do tego jaka ma być torba do wozka. Za pierwszym razem kupiłam używana oryginalną Quinny i w miarę mi pasowała. Tym razem mam w zestawie z wózkiem.
Dla mnie ważne były przegródki, aby oddzielić ciuchy na zmianę od panpersow np. No i mata musiała sie w niej mieścić.
Cytat:
taka torba może się przydać przez kilka lat, dla kilku (kilkorga?) dzieci, więc myślę, że nawet warto wydać więcej za coś super jakości
Ja będę jeszcze miała opakowanie na butelki skip hop, o takie

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

o właśnie na takich cechach torby mi zależy, o jakich piszecie: by miała przegródki, była naprawdę pojemna, dobrej jakości i wygodna dla mnie, bo ta torba przy wózku, którą dostanę nie ma nawet paska na ramię, to typowo ozdobna przy wózku, a widziałam, że szwagierce już po 1 dziecku się siepie i pruje i mieści się w niej chyba tylko butelka, także zupełny bezsens...chyba zainwestuję, muszę to dziś tż ładnie przedstawić

Cytat:

ładny brzucholek!na allegro jednak chyba najtaniej dostaniesz te koszule, poza oczywiście tymi biedronkowymi.
Stary 2015-01-10, 12:41   #566
Magnifica
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny To zabieram się za pranie

I wklejam swoje łowy

Dwie sukienki na fakt faktem dopiero 6 miesięcy, ale pomyślałam, że będzie już wtedy sierpień to będzie cieplutko a co ubranek to mają żywsze kolory, aparat trochę przekłamał
Stary 2015-01-10, 12:47   #567
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:

Ja piorę w takiej temp. jakiej zaleca producent przecież i tak będę je jeszcze prasować..

Metek na razie nie odcinam ..

Cytat:

Śliczny

Nouvelle zgrabny masz brzuszek

Jedziemy dzisiaj zwiedzać porodówkę
Stary 2015-01-10, 13:08   #568
marcia45
Zadomowienie

Nouvelle masz brzuszek jak moja sąsiadka o ona 33tydz. Myślałam, że małe brzuszki to bardzo wysokie dziewczyny mają, ale chyba i Ty i moja sąsiadka tak koło 160. A ja mam gigantyczny i przypominam kulę śniegową, chciałam nawet wrzucić ale tel padł. Chciałabym taki mniejszy, bo z kurtką mniejszy problem

Smv super brzuszek

Wiecie, że nam o lamowaniu to z pół godziny na SR mówiła. Pokazywała jak wyglądamy od środka, że szyjkę zamyka czop i nawet jak dziecko jest skierowane w dół, to nic nie podejrzy ani nikt go niczym nie dotknie, bo faceci takie porównania mają I że odgłosów też nie ma co się krepować, bo dziecko nas doskonale zna i nasze głosy, a mu też jest fajnie jak się pokołyszę. I że bardzo lamowanie pomaga przetrwać te zmiany w ciele kobiecie, bo czuje się atrakcyjniejsza i nie myśli tak o tym. I coś w tym jest.

Siedzę u rodziców, bo TZ przyjechał auto naprawiać i stwierdził, że mnie samej w wawie nie zostawi. Ale jutro wracamy, ja bym nie mogła już z rodzicami mieszkać. Jednak w domu,to w domu - u siebie.

Oczywiście moja mama niby już po dwóch razach przytakiwała, że zrozumiała, że ma nic dla małej nie kupować. Nawet ma przyjechać w ferie, żeby ze mną się przejśc po sklepach i poszaleć z zakupami dla małej pod moją kontrolą. I co nic z tego, przyjeżdżam a kupka rzeczy dla małej się powiększa, już i tak przebrałam i 1/5 rzeczy wybrałam, których sama może bym nie kupiła, ale nie chciałam by jej było przykro. A pozostałych plus to co mama zdążyła w dwa tygodnie nakupić jest tyle, że całe łóżeczko, bym zapełniła. Mama mówi, że jak mi się nie podoba to trudno, i jeszcze założę jak tu przyjadę i za mało ciuszków wezmę Nie mam siły na nią.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 13:10   #569
lesyeux
Zadomowienie

No to czas najwyższy sie ujawnić i pokazać Mamusię Marcową XXL
to my kończymy 31 tc : JA i Zosia

wielki tyłek i uda ale wszytsko po porodzie sie zmieni.
u mnie już z 20 kg na plusie.
ale nie przejmuję sie tym wcale i jestem chyba jedyna która nie przesadza z wielkością swojego ciałka że ma tu i uwdzie za dużo
co poradzę, płakac nie bede, deprechy mieć nie bede bo co to zmieni
Trzeba się akceptować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaż.jpg (42,1 KB, 96 załadowań)

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2015-01-10 o 13:11
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 13:11   #570
Lillkaa
Zadomowienie

Hej! Ojej, muszę nadrobić wątek. Tyle mnie nie było, że zatrzymałam się gdzieś w końcówce poprzedniej części...
Dziś przyleciałam z Polski. Wstałam o 3.30 i jestem wykończona. Tż przyjechał z gratami parę dni przede mną i oczywiście wchodzę do domu, a tu istna graciarnia i nic nie poukładane. Od pon. zabieram się za porządki ech.
Wczoraj miałam wizytę. Wyniki mam dobre, z małą też wszystko ok. Jest duża i lekarz mówi, że będzie na pewno ponad średnią. Strasznie ostatnio daje mi popalić, a raczej moim wnętrznościom. Wątrobę i żebra mam zgniecione i właściwie bolą mnie non stop. I oddycha mi się ciężko. No i przytyłam już sporo, nie chcę więcej!
Biorę się za nadrabianie tego, co naskrobałyście
Aha, nouvelle możesz mi dopisać na 1 stronie imię - Natalia. A wózek X-lander xa.

Edytowane przez Lillkaa
Czas edycji: 2015-01-10 o 13:12
Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości