|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Dziewczyny dziekuje oklady chyba pomogly bo moj szkrab poprosil o sniadanko a teraz....jezdzi na rowerku ma 37.7 temp
Fewciu kochanie jestesmy pod opieka laryngologa kilka dni temu odebralismy wyniki wymazu z nosa i gardlazadnych baktetii za to katar bez przerwy i zapalenie uszu jest wysiekowe czy jakos tak Tez musimy stosowac preparat do rozpuszczania woskowiny Mala moj S tez po szpitalu mial takie ataki ale niestety szybko nie ustepily ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie pieluchy do tej pory używałas ? Co do okładów to lydki i kark , czola nie powinno się okladac Cytat:
Trzymam kciuki za Was wiem ze jest ciezko bo w jeden dzien swiat do gory nogami wam sie przewrócił ale dacie rade Pomoc Wam sie nalezala wiem ile dla Nas to znaczylo wiec musieliśmy i Wam pomoc ja tez wtedy nie wiedziałam jak podziekowac ciesze sie ze Was odciazylo trochę Cytat:
Dziękuję za kciuki za tatę muszę troche go pogonic z badaniami Dzis bylam w tesco i w smyku skorzystalam z wyprzedaży mam koszule do karmienia i troche ciuszków dla malej Cudowne uczucie
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Mika do tej pory pampers albo baby dream ake te drugie moim zdaniem lepsze
Leos kazal sie ubrac zalozylam mu jedna warstwe cienkie spodenki i lekko bluzeczke zeby nie przegrzewac czy tak? Przepraszam za upierdliwosc ale do tej pory Leos nie goraczkowal wiec jestem totalnie zielona Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Mała dobrze, że jesteście już w domu. Jesteś dzielną i silną babką i wszystko Wam się poukłada
Gojka kciuki za starania! Ja też mam PCOS i co? Z Alą wpadliśmy nawet nie wiadomo kiedy ![]() Nawijko w ogóle się nie dziwię Twojej reakcji. Ja też bym już od zmysłów odchodziła Szaja za Twoją namową zamówiłam tę chustę Ma przyjść w poniedziałek.W ogóle zdrowia dla wszystkich chorowitków małych i dużych
|
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
Szajka-tu nawet nie chodzi o to żeby jeść to co on bo jemy. Tylko o organizacje czasu. Musiałabym po prostu jeść w tym samym czasie co on a niestety nie mam dużo czasu bo każda minuta się liczy jeśli o posiłki chodzi. Jego posiłek może trwać najlepiej 20 minut,więc muszę go szybko karmić żeby się wyrobić w czasie. Jeżeli ja bym jeszcze jadła to trwało by to wieki. Druga sprawa jest taka że przygotowanie jego posiłku tak by się najadł na te 2,5 - 3 h też chwilę trwa,trzeba zważyć,przeliczyć i dopiero podać. Później idzie insulina której też nie mogę podawać kiedy chce bo cukry wtedy będą nam szaleć. Po prostu sama z nim nie wyrabiam czasowo,może to chwilowe,może kiedyś pogodze te dwie czynności,a może dopiero kiedy sam zacznie jeść wtedy i ja będę mogła zadbać o swój żołądek
![]() Meneq-mignęło mi kiedyś że Twój mąż był pełen podziwu dla lekarza który szybko zdiagnozował u nas cukrzycę. Otóż to nie było tak. Do nas do szpitala trafiliśmy z niewydolnością oddechową,podczas badań które miał zrobione na cito wyszedł cukier. Wtedy telefon od nas do Gdańska i karetką już do specjalistycznego szpitala. Black-dziękuje że mimo wszystko uczestniczyłaś na forum i wspierałaś nas tak samo jak reszta dziewczyn w tych trudnych momentach. Jestem Ci bardzo wdzięczna ![]() Nawijko-przepraszam że nie mogłyśmy się spotkać,mimo dużych chęci z mojej strony było to po prostu nie możliwe Ale... Teraz będę pod stałą opieką w Gdańsku więc może,kiedyś.Ezzo-dziękuje za wiadomości Priv,na pierwszą Ci odpowiedziałam ale chyba nie doszło? I dziękuje za tak ogromne przejęcie ![]() Mogłabym tak bez końca pisać jak bardzo mi pomogłyście,jak wiele z was pisało żeby wesprzeć i pomóc. Nie ma takich słów które wyrażą jak dobrymi ludźmi jesteście.
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49689511]Gojka, kciuki! dobrze, że nie czekacie, wiadomo, że może być strzał za pierwszym razem ale i za kolejnymi dopiero.
Która tu pisała o zajście w ostatnim dniu @? Można, koleżanka zaszła dzień po z 3 dzieckiem, wpadła.[/QUOTE]No moze za pierwszym to nie, ale mam cicha nadzieje ze w nastepnym juz tak. Cytat:
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrowia wszystkim potrzebujacym!
Amelko zyj nam sto lat!! |
|
|
|
#3580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że nie jest bolesne, ale nieprzyjemne, bo płucze się uszy zimna wodą.Cytat:
Mała przecież Ty nie masz za co dziękować ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Amelko rośnij zdrowa i uśmiechnięta!!! |
||
|
|
|
#3581 |
|
Konto usunięte
|
Amelia! spełnienia marzeń! zdrowia, szczęścia, kochających rodziców
|
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
"mamusiu, posłuchaj, jaka fajna piosenka "
|
|
|
|
#3583 |
|
Zadomowienie
|
mala wiadomosc od Ciebie tez dotarla
![]() fewciu powiedz mi jak ty to wszystko ogarniasz, praca, korepetycje, ksiazki, bieganie, dom i jeszcze na wizaz masz czas,kurcze ile ty spisz na dobe? Kiedy jesz? Nie pytam czepliwie, po prostu szukam mobilizacji dla siebie. marsi zdrowka dla Leosia, jesli jestesmy przy uszach to mam pytanie jak czesto i czym czyscicie uszy maluchom, bo ja sie przyznam, ze poza kapielom od urodzenia noc nie robie, ale uszy ma czyste, zadnej wydzieliny nie widac, wiec nie widzialam sensu zeby tam gmerac, ale zwatpilam dzisiaj. Amelko! zdrówka i szczęśliwego dzieciństwa dla Ciebie! ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Jeszcze jedno Fewciu dobrze kojarze, ze to sis...? http://aukcje.wosp.org.pl/patrycja-p...torun-i1275938 |
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyszcze tylko wtedy, kiedy jakis brud znajdzie sie na samym skraju malzowiny, zwykle raz w tygodniu. Uszy sa tak zbudowane, ze same sie oczyszczaja a grzebanie w nich tylko prowadzi do wpychania brudow glebiej |
|
|
|
|
#3585 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka ok. Bez gorączki ,bez wymiotów. Teraz Daria śpi i mam nadzieję ,że gorączki nie będzie (wczoraj po drzemce miała). Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lady, zdrówka dla Was! No i należą Ci się porządne nie dbasz o swoje zdrowie nic a nic.... nie wystarczy brać antybiotyk po czym iść biegać ... w zime... Proszę Cię wylecz się porządnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zdrówka!Cytat:
Ja wczoraj Darii oddawałam mocz do badania. Nasiusiała minimalnie. Nie wiem ile ml to było ,ale ledwo co dno pojemniczka zakryło i pielęgniarka powiedziała że wystarczy spokojnie Cytat:
Cytat:
![]() Przekonałyście mnie do tej szczotki zamówię
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2015-01-10 o 13:51 |
||||||||
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
Ezzo tak to moja siostra, ale masz pamięć
Kochana ja sama nie wiem, ale jakbym pokazała swój kalendarz nie ma tam linijki wolnej. Czasem niestety brakuje mi doby Jem rano już w pracy, obiad w domu, kolacji wcale nie jem, w ciągu dnia jakieś pprzekąski czy owoce. Śpię przyzwoicie,najpóźniej spać idę o 23 Ale to już późno dla mnie, a wstajemy... no cóż, w tym temacie to córka decyduje zazwyczaj między 5 a 6. Nie ukrywam, że mam dużą pomoc M. W soboty np kiedy nam od 7 do 13 korepetycje, to on wstaje rano i robi mi śniadanie, ja się kapie W tym czasie, jem i się ubieram a M odkurza I ogarnia środek żeby wyglądało że jest'Czysto Dzisiaj nam gości, zrobiłam wczoraj 3bita, mięso zamarynowałam I padałam. Dzisiaj muszę jeszcze tartę zrobić i przekąski. mamy dzisiaj sylwestra, tego co nie wyszedł z powodu choroby koleżanki Blanki. Moje dziecko od 5 minut coś tłumaczy tacie. Tata nie wie o co chodzi. Ja się nie wtrącam W końcu młode nie wytrzymuje i mówi "tato nie mam już siły do Ciebie"
|
|
|
|
#3587 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dzisiaj zalegam u rodzicow, tu moge sobie lezec i chorowac, a w domku urzeduje tatus z synkiem, przed wyjsciem tlumacze malemu, ze mama jedzie do dziadkow polezec, zeby ciebie nie zarazic i ze wroce jutro, ze bedzie spal z tata itp, poczy poprosilam o 20 buziakow, a ten na to, ze da tylko 11 bo nie ma czasu, bo ma robote, zrobil papa i polecial ![]() A z zabawnych tekstow, kilka dni temu odwiedzil nas moj brat ze swoimi 2 kolezankami, poszli sie wszyscy bawic do pokoju malucha, jedna z nich narysowala portret mojego brata, popatrzyl na to moj synal i stwierdział : "ale dziadostwo!" A dziewczyna na to "właśnie legły w gruzach moje marzenia o asp" |
||
|
|
|
#3588 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem nagle po 3 miesiącach ponownie się udało. Cytat:
Po paru dniach wydzielina sama wychodzi i tylko delikatnie ją usuwam. Na początku nie dbałam o to i miała ostre zapalnie ucha. Nie wiem czy przez to, ale tak myślę... Cytat:
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Ezzo moja siostra mieszkała ze 3 lata w Gdańsku a ta projektantka gdzieś z tamtych okolic chyba?
|
|
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co tam u Bokeh
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh moze nie ma czasu? A może nas nie lubi już?
|
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę,że czas ma. Ostatnio pisała,że lepiej jej się na fb pisze. Więc nie wiem czy jeszcze będzie się tu udzielać... Ania tak samo.
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3594 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3595 |
|
Konto usunięte
|
Agata jadła krupnik, musiałam karmić, trwało to 40 minut (jedna miseczka). Dorota je właśnie, razem z kromką, wsuwa aż się uszy trzęsą i po 10 minutach ma prawie pusty talerz
|
|
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytalam wczoraj inne watki odchowalni i dziewczyny pisaly, ze fb zabija wszystkie watki pewnie i nas tez to dotknie.Calawdeszczu tez juz chy ba tu nie zaglada.No a gdzie Ultra???? Leos ma sie lepiej zazyczyl sobie barszcz ukrainski i lizaka, zjadl wszystko Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3598 |
|
Zadomowienie
|
Ja o laurce tez ostatnio myślałam, ze znowu sie zapodziała
|
|
|
|
#3599 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Dziękujemy za wszystkie miłe słowa Mała jak dobrze, że jesteście w domu! Oskarek chyba nie może się nacieszyć zabawkami, co? Nawijko ja od samego czytania miałam ciarki, zareagowałabym tak samo ![]() Gojka kciuki za starania ![]() Marsi biedny Leoś, zdrówka! A Marinka cudna! Ezzo ja też Ewie czyszczę tylko to co widać na skraju uszka. Iffonka jak u Was? Mam nadzieję, że obejdzie się bez szpitala ![]() Mika jejku i jak Tata się dzisiaj czuje? Spóźnione życzenia dla Dadolka i Pietraszka! I dziś dla Amelki! Zdrówka kochane szkraby ![]() I jeszcze Charlizz dawno nie było ![]() Kurde, zdenerwowałam się wczoraj. Cały tydzień czekamy, bo Ewa lubi Domisie, ale tylko w piątki leciała Domisiowa dobranocka i tam była czarodziejka z kotem. Ewa tego kota strasznie pokochała i co? I oczywiście już przestali to puszczać |
|
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
Niewyjściowy strój, fryzura również, nie chciała bardzo gadać, ale proszę
![]() https://www.youtube.com/watch?v=LIONmioGf2c ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- dziewczyny ma któraś z Was pojęcie o zagrzybionym organizmie dziecka? Mojej serdecznej koleżanki córeczka choruje non stop od dwóch miesięcy. wyleczą jedną infekcję, dostaje drugiej... I tak pomyślałam o grzybach. Krew już robili, mocz z posiewem, nic nie wyszło. Mała siedzi z nianią, teraz główie w domu, ale między chorobami wychodzą na spacery. Nie wiem co jej poradzić, tak mi szkoda tej malutkiej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

Ma przyjść w poniedziałek.

Ale... Teraz będę pod stałą opieką w Gdańsku więc może,kiedyś.

rzytul:

Nie wiem, może mamy za duże wymagania? Ale to, co niektórzy proponują, to się w pale nie mieści...

i dlugi czas w czasie remontu nachodzily ich zule, ktore sie przyzwyczaily przez te kilka lat, ze mieszkanie stoi puste i zonk, bo nagle drzwi sa i nie ma gdzie przekimac ;-)))
nie dbasz o swoje zdrowie nic a nic.... nie wystarczy brać antybiotyk po czym iść biegać ... w zime... Proszę Cię wylecz się porządnie 
zamówię