|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!!! cz.4
Scotasia no super sen
u nas ta różnica wieku nie planowana ale z drugiej strony wymarzona więc dobrze się stało, widzę jak syn lgnie do dzieci i woli się z nimi bawić niż z nami chciałam dla niego brata no ale musi się siostrą zadowolić no chyba, że siusiak sie schował i pokaże się nam w poniedziałek ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Pati ja miałam tak po 5-6 pajacy, bodów na krótki, długi rękaw w 56,62, na 68 to już więcej bo na dłużej wystarcza. Spodenek też tak z 5 szt się przyda, ze 2-3 bluzy czy tam kompletów takich dresowych Na 62 miałam też body bez rękawków bo to na lato miał, jak były upały
|
#3182 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa Mimi myślałam, że już coś cieknie
Tien ja widzę po znajomych, że im dłużej się czeka z decyzją o drugim, tym trudniej się odważyć. Bo praca, to, tamto.... |
|
|
|
#3183 |
|
Rozeznanie
|
A mi z piersi nic nie leci, nie znajduję zaschniętych, żółtawych plamek na biustonoszu...kompletna cisza...To też jest normalne?
|
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero pod koniec jak ścisnęłam to jakaś kropla wyleciała ale bez szału ![]() Scotasia no ja się obawiam, że jakby nam się teraz nie przytrafiło to byśmy dłuuugo czekali
|
|
#3185 |
|
Wtajemniczenie
|
Weron pewnie, że normalne, jeszcze jest czas
![]() Co do ilości ciuszków, ja miałam jakoś więcej niż Tien. Ale mój młody wiecznie się przesikiwał Te najmniejsze pieluszki na nim wisiały i zawsze musiało mu gdzieś bokiem polecieć, zwłaszcza w nocy. Przebierałam go na okragło Ja myślę, że w lecie mój maluch będzie nosił 56-62.
|
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mojemu jak podrósł to już wymiennie zakładałam 56 i 62, więc nam wystarczało
no i raczej nie przesikiwał, czasem kupa szła bokiem, nie ulewał, więc często wystarczał jeden komplet na dzień
|
#3187 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam takie rajtki i są mega wygodne ![]() Cytat:
Ja mam rok starszego brata i jesteśmy mega zżyci, odkąd pamiętam zawsze wszystko razem robiliśmy łącznie z walką o miejsce na nocniku czy królewskim tronie Tortilka do mnie jedzie
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie znam mieszanego rodzeństwa które by się dogadywało, więc dajesz nadzieję
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
codziennie mamy ze sobą kontakt i nie możemy żyć bez siebie
|
|
|
|
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3192 |
|
Wtajemniczenie
|
Tien ja mam siostrę i dwóch braci. W wieku przedszkolnym i szkolnym dużo lepszy miałam kontakt z bratem (2 lata różnicy) niż z siostrą (4lata różnicy). A teraz w sumie z wszystkimi tak samo
|
|
|
|
#3193 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3194 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy Opulka się odzywala ostatnio?
|
|
|
|
#3196 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla córuni. Mogę już płeć na 1 str wpisać???Cytat:
ja ostatnio jak szłam do koleżanki na 4 piętro to myślałam że ducha wyzionę...powiedziałam, że w ciąży to ostatni raz do niej lezęMi też nie leci nic
|
||||
|
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
Dorka jasne wpisuj
|
|
|
|
#3198 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
Dorka chyba stycznia?
po nowym roku napewno się odezwała.... Kurcze moje dziecko ujawni się jako ostatnie Baset, tak mam w poniedziałek wizytę w końcu! bo czekam na nią już 2 msc chyba :/ Scotasia, a ten lewek z FP jest jeszcze aktualny?? Bo to była chyba w zeszłym roku akcja... Jedziemy na zakupy
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wolę je zachować dla siebie
|
|
|
|
|
#3201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Któraś z Was pytała o marynistyczne "coś" do pokoju dziecka tylko nie wiem co..przypomnijcie bo całą serię jakąs znalazłam..
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama mi opowiadała że na początku był o mnie zazdrosny i nie mogła mnie spuścić z oka bo potem albo miałam pełno miśków na sobie albo dostawałam jakimiś grzałkami czy coś ale tak jak mówię odkąd sięgam pamięcią, zawsze trzymaliśmy się razem, jesteśmy do tego stopnia zżyci że czasem mówią na nas chore rodzeństwo Nie zapomnę jak walczyliśmy zawsze o miejsce na kibelku, bo oczywiście zawsze w tym samym czasie nam się chciało wszystko, no i jednym razem ja dobiegłam pierwsza, siadam z rozkoszą na muszli, a bratu pozostał nocnik. Wysiusiał się ze smutną miną a potem wylał całą zawartość mi na głowe I wiele innych podobnych sytuacji.
|
|
|
#3203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miał biedny trochę przechlapane ze mną.
|
|
#3204 |
|
Zadomowienie
|
Ja to myślałam żeby mieć z 3
i pierwsza przerwa tak ze 2 lata ale to tylko plany i to nie doświadczonej mamusi, więc najpierw niech jedno urodzę i zacznę wychowywać, dopiero wtedy się okaże jak to z tymi moimi planami jest ale rodzeństwo to dobra rzeczI zobaczcie co upolowałam - w ciuchu to tylko przy dziale z ubrankami niemowlęcymi stałam a miałam kupić coś dla siebie ale też znalazłam jakieś koszulki więc nie jest źle Są dwa bodziaki, 2x spodenki i polarowa bluza - rzeczy jak nowe to nie mogłam się oprzeć, pewnie na lato będzie wszystko w sam raz, a może wcześniej ![]() I tatuś też już znalazł dla synka - pierwsza kurtka motocyklowa ![]()
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy właśnie ze sklepu i niespodzianka
wygrałam aukcje z używaną poduchą normalnie koszt nowej poduszki to 65 euro z przesyłka a ja kupiłam za 15 z przesyłką
|
#3206 |
|
Zadomowienie
|
My dziś byliśmy na obiedzie u kolegi z pracy tża - chłopak jest z Bangladeszu i do tego jest muzułmaninem. Było egzotyczne jedzenie (teraz zgaga jak cholera ) i ciekawe rozmowy o religii i kulturze - moje klimaty
A jutro mam wychodne - idę z przyjaciółkami do opery. Nie zacytowało mi, więc tylko tyle pamiętam - jak na stan mego mózgu to i tak dobra forma ![]() agnes - biedna jesteś z tymi dolegliwościami. Aż mi wstyd się zrobiło, że sama od początku ciąży tylko narzekam, że źle się czuję... Mam nadzieję, że u Ciebie już tylko lepiej będzie. kefi - zdrowia dla synka i najserdeczniejsze życzenia z okazji Jego urodzin asiuk - pytałaś o nietrzymanie moczu. Mnie po dwóch porodach nie dopadło, a teraz w ciąży tak Zaczęło się od I trymestru jak miałam takie wymioty, że nie kontrolowałam zwieraczy i podczas rzygów lałam po nogach Poskarżyłam się ginowi, a ten powiedział, że raz, że torsje miały na to wpływ, a dwa - w ciąży hormony działają jakoś rozluźniająco i on nic na to nie poradzi, a po porodzie to zniknie. Teraz jak skończyłam wymioty, to jest lepiej zdecydowanie, ale parę razy, jak byłam chora, to zdażyło mi się przy kichaniu lekko nie kontrolować Czułam się jak babcia emerytka ![]() gratuluję wizyt i poznanych płci. Ja już bym chciała wiedzieć, bo chcę coś kupić dla malucha... |
|
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia ja za to wymiotow nie mialam takze kazda miala zle
ale moja cora mnie obdarzyl dodatkowymi dolegliwosciami ale i tak juz ja kocham nad zycie
|
|
|
|
#3208 |
|
Zadomowienie
|
właśnie zerknęłam na 1 stronę i tylko u Nadziei, myszonki i u mnie nie ma wpisanej płci.Wychodzi na to, że z naszej trójki, chociaż mam najwcześniej termin - poznam płeć ostatnia na wątku... Najwcześniej 16 stycznia, jeśli bobas się łaskawie zaprezentuje.
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- agnes - ja zaczęłam narzekać, bo poprzednie ciąże przechodziłam średnio, ale teraz jest najgorzej, a do gorszego ciężko się przyzwyczaić Obecnie jestem zdania, że wolałabym przejść kilka porodów niż raz chodzić w ciąży. Jednak ten stan błogosławiony nie jest dla mnie stworzony. Większość z moich znajomych lubiła być w ciąży
|
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Cicho wszędzie, głucho wszędzie...co to będzie, co to będzie...?
![]() Wchodziłam dziś tutaj wyjątkowo przez poczekalnie i pacze, ze kwietniówki mają już IX część znaczy my jesteśmy w głębokiej ciemnej Zaraz pęknę zjadłam spagetti bolognes i poprawiłam pizza i zapiłam gazowanym spłonę w piekle, ale przynajmniej jestem najedzona i napita Sylwia, mam teorie ze u Ciebie synek tym razem Poza tym nie przejmuj się, ja też całkiem sporo marudziłam....my przyszłe matki tak mamy a patrząc na przykład agnes, nasze przypadki to pikuś ![]() kurcze chciałabym zakupy jakieś zrobić na ebay, ale nie wiem w zasadzie od czego zacząć aż mnie z tego wszystkiego łepetyna rozbolała ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- ale sie ciesze na ta poduchę
|
#3210 |
|
Zadomowienie
|
Nadzieja - ja też obstawiam synka, chociaż przy ostatnim usg lekarz nie widział niczego dyndającego, ale nie mógł się dokładnie przyjrzeć, bo się schowało. Ja czuję, że zadynda
Też chcę się oddać szaleństwu aukcji i licytacji
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.

więc dobrze się stało, widzę jak syn lgnie do dzieci i woli się z nimi bawić niż z nami
chciałam dla niego brata no ale musi się siostrą zadowolić
no chyba, że siusiak sie schował i pokaże się nam w poniedziałek
Na 62 miałam też body bez rękawków bo to na lato miał, jak były upały 

Te najmniejsze pieluszki na nim wisiały i zawsze musiało mu gdzieś bokiem polecieć, zwłaszcza w nocy. Przebierałam go na okragło

Ja nie znam mieszanego rodzeństwa które by się dogadywało, więc dajesz nadzieję 

Piękne!
ogarnęliśmy trochę mieszkanie i lecimy na jakieś zakupy, może i mi uda się kupić coś dla maluszka
ja ostatnio jak szłam do koleżanki na 4 piętro to myślałam że ducha wyzionę...powiedziałam, że w ciąży to ostatni raz do niej lezę
bo czekam na nią już 2 msc chyba :/
aż mnie z tego wszystkiego łepetyna rozbolała