|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
tego żelu używamy od około pół roku i nic się nie działo
to jest naturalny żel z nagietkiemEmilkę kąpię w wanience, którą daję do wanny
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę mnie to przeraziło a byłam mega napalona
|
|
|
#753 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nooo Zuzki zbóje, nie ma to tamto ![]() moja gin ma wnuczkę Zuzię, ma teraz jakoś 9 miesięcy. I mówi,że to dobrze,że Zuzia wie czego chce, poradzi sobie w życiu. Jakby nie było- to prawda, wolę mieć dziecko, które sobie da radę niż takie bez siły przebicia, bo tak to bym się ciągle martwiła. ZObaczymy jak to będzie z Tusią. Cytat:
![]() Tusia mówi nei zamiast nie, to też coś już umie po norwesku super!!!!!! ![]() kla ski:haha a pamiętacie jak kiedyś pisałyśmy,że nas to wkurza? więc ja przyznam,że często sobie tak myślę w duchu, ale nigdy tego nie mówię pomna tego,ćzego ja nie znosiłam ![]() A dzisiaj byłam z Tusią u rodziców, bo wrócili z Egiptu, ale miałam być na chwilkę bo czekali na Kolędę.I jak chciałam wracać do domu to skubana nie chciała, trzymała się mocno mojej mamy i nie dało się jej ubrać. Więc ją zostawiłam u rodziców, Mama mi mówiła,że przyszedł Ksiądz i Tusia ciągle na niego pokazywała i pytała "co to?"
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl dobra Tusia
![]() dobrze będzie nie łam się głupi Big
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
super
a jak kaszel? uspokoił się? kurde, a Hania znów ma 39 ![]() a poza tym to szlak mnie trafia z tą pogodą
|
|
|
|
#756 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#757 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe jak Korn na Toska zareagował
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Jestesmy w domku.
Korn jak nas zobaczył w drzwiach to piszczał z radości, potem podszedł i patrzał na mój brzuch, ja się oczywiście poryczałam jak go zobaczyłam, moja mama też. Potem było oficjalne przedstawienie chłopaków, Korn robił oczy wielkie, potem zrobuł parę razy cacy, a jak Antoś sie rozpłakał to chciał mu dać smoczka. I jak Antoś płacze to Kornik się śmieje. Jest dobrze jak na dzień dzisiejszy. Bardzie dziwnie patrzył na mnie Korn, że nie miałam brzucha.
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
Misia o matko
jak ja Ci zazdroszczę babo!
|
#760 | |
|
Przyczajenie
|
siemka
brawo MAja ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
Misia cudowne wiadomosci
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet korn...
Jak Maciej taki nie będzie to go wyśle do was na przeszkolenie
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Kornel zasypiał jak Antek już spał, i jak go kładłam do łóżeczka to robił mu papa. Naprawdę myślałam, że będzie jakaś masakra i będzie płakał, a on podchodzi dotyka jego rączek, główki oczywiście pod naszym nadzorem, bo wiadomo, że takie maluchy delikatnoscią nie grzeszą. Dobrze być w domu i mieć ich obu koło siebie.
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Misia
|
#768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#769 |
|
Wtajemniczenie
|
Nena wow zdolna Nina
dużo umie słów ![]() Motyl Tusia mnie rozwala ekstra jest ! ![]() Natala biedna Hania oby się szybko ząbki wykluly! my wciąż mamy ekstremalna ilość 6 ząbków heh chciałabym żeby jej szybciej wyszły to się biedna krócej by męczyła :/co do pogody to jakiś koszmar u nas tez okropnie.a w pewnym momencie Zaczęło tak padać do tego wiatr masakryczny i trwało to może z 10 minut ale wiatr dalej straszny :/ w dodatku bawią się z prądem i nam wyłączyli juz dwa razy na szczęście na krótkoMisia ![]() A ja witam się z łóżka bo moja księżniczka usnela po 21 i juz pierwsza pobudka poszła moja mama ale gdzie tam nie chciala usnac wiec się z nią położyłam nie wiem czy ja odłożę jeszczez wiec zastawię poduszka i zostawię na łóżku bo zejść umie.wiec się nie obawiam ze spadnie zostawiam tez lampkę to będzie widziała wszystko w razie czego prędzej zacznie płakać niż by miała zejść z wyra ![]() A mam jeszcze górę prasowania i chce to jeszcze dzisiaj zrobić żeby już nie odkładać tego No a w poniedziałek idę z siostra do Orange po.tableta i internet tzn jest taki zamiar ale czy weźmiemy to się okaże bo z nasza Lena.tragedia.podrozowac wiec no w razie czego biorę tablet neta i bajki pójdą w ruch choć ona w.ogole bajek nie.oglada bo jej nie puszczam ale wole to niż przeryczana podróż ze chce wyjść z fotelika ![]() W ogóle Lena od kilku dni mówi pięknie Papa a zaczęło się jak moja ciocia od nas wychodziła i powiedziała to Pa na co Lena grzecznie odpowiedziała Pa umie powiedzieć joł joł joł i rękami przy tym macha masakra jak śmiesznie wygląda no i śpiewa ze mną i moja siostra 'la la lalala' nie uwierzycie jak równo jej to idzie razem z nami jak mi sie w koncu uda ja nagrac to wam wrzuce nie chodzi wciąż ale jeździ na jeździku w końcu i nie tylko do tylu przy pchaczu przejdzie od jednej ściany do drugiej i dalej nie chce wiec nie wiem kiedy w końcu ruszy sama jest małym ostrożnym leniuszkiem ![]() tak sobie ostatnio myślałam o drugim.bobo i jak byłaby to druga dziewczynka to dałabym Nina albo Pola krótkie jak Lena i śliczne
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
Misia super
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Tassia mi sie podobaja wlasnie takie dostawki boczne ale jeszcze sie nie rozgladalam dokladniej. |
|
|
|
#772 | |||||
|
Zadomowienie
|
niestety...
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oh yeah! kocham serial, kocham film, i marzę o wycieczce do NY ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#773 |
|
Rozeznanie
|
Maja wielkie brawa
Misia ja juz się boje, jak Kubuś zareaguje, tym bardziej, że on delikatnością nie grzeszy w ogóle teraz to wszystkiego się boje, co to będzie ![]() U nas pierwsza noc i pewnie ostatnia przespana ciągiem do 6 ![]() Motylku jestem pod wrażeniem jak dużo Tusia mówi
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
Anutka bedzie dobrze
Bardziej boje sie rozlaki jak bede w szpitalu ![]() Zapomnialam pogratulowac Mai chodzenia. Zuch dziewczyna
|
|
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
Passion, gratki dla Mai
![]() Natala, znów chorobsko. Zdrowia Laski, bo wg mnie te 2 lata to taki optymalny wiek żeby dzieci miały jak najlepszy kontakt. Zuzia owszem bawi się z Miłoszem, lubią razem lobuzowac ale jednak ich zabawy to czasem dwa światy. Zuzka wściekła się jak cos jej popsuje, jak bierze jej zabawki (które on popsuje albo za male żeby mógł się bawić). W gruncie zamyka swój pokojbo przynajmniej może decydować czy Miłosz może cos wziąć czy nie. Za chwile będzie wiosna i Zuzia pobiegnie do koleżanek, Miłosz będzie mniej ważny. Poza tym na nowo trzeba wstawiać różne blokady, na nowo uczyc się ze czegoś nie można zostawiać. Pilnować się ze wszysttki bo cos ściągnie/rzuci. No i ten kontakt. Ja z siostra 3 lata różnicy. Ale pamiętam jak wsciekala się ze musiała mnie gdzieś zabrać. Ona miała chłopaków ja jeszcze nie myslalam o tym. Ona biegała po dyskotekach ja wciąż byłam za gowniara. Dopiero później mialysmy dużo lepszy kontakt. No i dzieci jakby razem uczą się wszystkiego bo nie jest aż taka dużą różnica wieku. Misia ma świetną ale wiadomo ze na początku ciężko. Wiec wg mnie te dwa lata są naprawdę ok i mowie to tez patrząc na dzieci znajomych. No i Misiu Super ze jesteście juz w domu jak ja bym potulila teraz takiego szkrabika AAA i jeszcze coś. Siedzę teraz z taka panią po 50-tce w pracy i ona bardzo żałuje ze przed sama 40-tka nie zmajstrowala trzeciego bobasa. Ze dzieci rozjechaly się a oni z mężem sami a tak miałaby jeszcze blisko dziecko ktorym moglaby się opkiekowac. Tylko wg mnie byłoby juz chowane jednak jak jedynak. Ale, gdzieś mi w głowie zaswiecilo ze może ja kiedyś tak pomysle
Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2015-01-11 o 09:04 |
|
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulek
ja też jak będzie trzecie bobo to raczej z większą różnicą, chociaż tak do 35rż już trzeba by zadziałać, żeby nie było tak, że będę z laską szła na 18-tkę dziecka ale.... wszystko zależy od kasy ostatnio z mamą gadałam, że jak kasa będzie to bym chciała trójkę
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale niestety, u nas będzie większa rożnica. ja też tak myślałam,że trzecie to za 5 lub 6 lat, zależy, czy się w końcu wybudujemy. muszę nadrobić za brata is zwagierkę, oni uparcie twierdzą,że Mateusz będzie jedynakiem (tzn. mój brat by chciał drugie, ale szwagierka za nic w świecie).
|
|
#779 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas paskudnie - wichura wiec ze spaceru nici. tz cały weekend pracuje, a ja cgciałam sie na wyprzedaze wyrwac ;/ to sobie pomarudziłam ![]() passion gratulacje dla Mai ![]() Cytat:
a Kornik spisuje sie na medal![]() Cytat:
.u nas wzgledy miszkalno-finansowe powstrzymuja nas przed takimi decyzjami
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
Niby fajna taka mała różnica wieku, ale mam w rodzinie kilka takich różnic dwa lata i never
3 lata super (ewentualnie 2i pół)Chociaż ja miałam siedmioro rodzeństwa, i najlepszy kontakt miałam z bratem rok starszym z 2 lata młodszym bratem wiecznie się biłam, masakra a siostry były starsze o 4, 6, 7 i 9 lat i ja byłam dla nich gówniarą dopiero w liceum i na studiach miałam z nimi kontakt i mam super kontakt do dziś
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

to jest naturalny żel z nagietkiem
Ale mi pachnie kokosankami w mieszkaniu
mnie ostatnio kilka razy dopadły wątpliwości, ale i tak biorąc pod uwagę moją sytuację widzę więcej za niż przeciw takiej małej różnicy 
[/RIGHT]

tzn. moja jest spoko ale ciągle słyszę jak inni narzekają
hehe 
kla ski:

jak ja Ci zazdroszczę babo! 

my wciąż mamy ekstremalna ilość 6 ząbków
choć ona w.ogole bajek nie.oglada bo jej nie puszczam ale wole to niż przeryczana podróż ze chce wyjść z fotelika