|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
My mieszkamy z rodzicami, tzn. w ich domu, mamy cały parter i osobne wejście, została nam jeszcze łazienka do remantu, tak udało nam się wszystko zrobić przed ibpo weselu
ale chcemy odkładać na budowe, bo tutaj niby 80m nasze plus piwnica, strych i duży ogród, ale jednak nowe to nowe...A co do wagi to jestem 2kg na minusie póki co. |
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3813 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny,
skromnie zapytam czy mogę dołączyć do Was? ![]() mam termin na 23 lipca 2015 - to Moja druga ciąża, córcia w marcu skończy 8 lat
|
|
|
|
#3814 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Szybko wynajęliśmy niedaleko dużo większe mieszkanie. Mieszkaliśmy w nim rok, a potem kupiliśmy swoje.Cytat:
No i mamy 95m2 mieszkanie z ogródkiem, taki kompromis między domem, a mieszkaniem. Chociaż już widzę, że z dwójką dzieci zrobi się tak "na styk" z miejscem...Cytat:
Teraz karmię, więc moje piersi są w tym samym rozmiarze cały czas.Ja mam - 2 kg. Chyba przez to karmienie... Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3815 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jak już zdecyduję sie na konkretny szpital, to co trzeba zrobić, żeby się do niego dostać? Czy trzeba mieć lekarza prowadzącego z tego konkretnego szpitala? Moja Pani dr jest z Karowej. Słyszałam dobre opinie na temat tego szpitala, ale o Inflanckiej również...
|
|
|
|
#3816 | |
|
Raczkowanie
|
U mnie 16 tydz i sikanie jeszcze nie ustąpiło
muszę wstać w nocy tak ze 3 razy. Co do rodzenia wolałabym cc, chyba ze strachu Nacięcia krocza strasznie się boję ![]() Przytyłam 4 kg już niestety, brzuch mi wywaliło okropnie ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() Jak są miejsca to cię wezmą bez problemu gorzej jak w danym szpitalu będzie już oblężenie wtedy mogą odesłać. Też się tym niedawno bardzo interesowałam Edytowane przez ciezka_sytuacja Czas edycji: 2015-01-11 o 22:22 |
|
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chcę rodzić naturalnie, poprzedni miałam cc i mam nadzieję nigdy więcej!!!! Nacięcie brzucha jest okropne, mięśnie potem nie chcą wrócić do siebie i ból jest nie do zniesienia. |
|
|
|
|
#3818 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Anex Czas edycji: 2015-01-12 o 07:03 |
||
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3820 |
|
Rozeznanie
|
Pomyślę w rezultacie nad tą Karową. O każdym szpitalu można usłyszeć dobre i złe opinie... To dla mnie bardzo ważna decyzja, ale nie wiem czy dobrze trafię... Obawiam się jak czytam o różnych sytuacjach...
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- W sumie słyszałam dość sporo pozytywnych opinii o Inflanckiej, ale jak już wejdę na forum dot. tego właśnie szpitala, to już masakra ![]() Pewnie najbezpieczniej będę się czuła jak pójdę do szpitala, w którym przyjmuje również moja Pani doktor, do której chodzę... Wiem, że przyszłe mamusie zmieniają również lekarzy w trakcie ciąży, ale tego już bym się obawiała... Musiałabym jednak chyba mocno się zrazić.
|
|
|
|
#3821 |
|
Zadomowienie
|
Hej, dzisiaj o 15:00 mam wizytę u ginekologa i USG genetyczne. I jak zawsze przed wizyta troche sie stresuje, czy aby na pewno wszystko jest dobrze ...
|
|
|
|
#3822 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla synka ![]() ja jestem 3 kg na plusie... Cytat:
Widziałam, że pisałyście o mieszkaniach. My mamy dość dobrą sytuację, bo mieszkamy w domu mojej babci. Cały dom stoi pusty, a my wyremontowaliśmy sobie 2 pokoje, kuchnię, łazienkę i korytarz. Pewnie jeszcze trochę tu pomieszkamy, zanim nie pójdę do pracy. A w planach mamy budowę domu - mamy działke, pod lasem, 5 km nad jeziorko nic, tylko się budować! ![]() Co do porodu to chciałabym sn ![]() w ogóle wczoraj sobie troszkę czytałam o porodach i w nocy mi się śniło że rodzziłam - ale tak ksiażkowo szybko i bezproblemowo ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
na pewno nie ma się czym stresować ale zaciśnięte
|
|
|
#3823 |
|
Rozeznanie
|
Napewno wszystko będzie dobrze, a stres przed usg to normalna sprawa
|
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
ja Wam powiem szczerze, że mimo wszystko to Wam zazdroszczę pierwszych porodów
Nie wiecie co Was czeka i też bym tak chciała
|
#3825 |
|
Rozeznanie
|
no nie wiem:P ja bym chyba wolala wiedziec co mnie czeka^^ boje sie ale najbardziej tego ze mnie rozerwie albo beda nacinac tego sie chyba najgorzej boje:P bo bol jakos zniose chyba xD coz no.. ehh kazda kiedys ma ten swoj pierwszy raz:p
|
|
|
|
#3826 |
|
Zadomowienie
|
Ale każda ciaza jest inna i kazdy poród jest inny. Nigdy nie wiadomo co Cię czeka. No, chyba, ze masz druga CC. Ja pewnie bede miała i wcale nie jest dla mnie pocieszeniem fakt, ze wiem co mnie czeka. Pierwsza CC była okropna.
|
|
|
|
#3827 |
|
Rozeznanie
|
Każda z nas ma wiele obaw dot. porodu... Zdaję sobie sprawę z wielu...
Wolę jednak myśleć o porodzie w sposób naturalny... |
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też się tego najbardziej boję... ;/
|
|
|
#3829 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ja powiem, że boję się - bo każdy poród podobno jest inny tak jak i każda inna ciąża... ja swój pierwszy wspominam tak anielsko miło i przyjemnie (nie ze względu na lekarzy ale na to, że tak szybko to poszło w niecałe 2h i potem już miałam malca ze sobą caaaały czas), że aż się boję, że coś mi to zaburzy ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
, ja szycia też nie czułam bo byłam zapatrzona w syna ![]() potem tylko jest niefajnie bo trzeba bardzo pielęgnować te szwy - osuszać dobrze itp (dla mnie najnieprzyjemniejsze było w tych szwach to, że musiałam przy myciu czuć je...i takie wyobrażenie "o ...ble" ) ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- tak apropo - to ja 1 porodu się nie bałam WCALE nie chciałam słuchać przeżyć innych...i sobie wpierałam "będzie dobrze, muszę się dobrze nastawić, to od tego też wiele zależy", podczas porodu TŻ bardziej był spięty i wystraszony niż ja, ja tylko co 10min mówiłam "uspokój się i podaj mi łyk wody" i myślałam sobie w duchu "jeszcze chwila, jeszcze chwila i będzie koniec" i jakoś nie myślałam o tym bólu wcale |
||
|
|
|
#3831 |
|
Rozeznanie
|
Mi też
|
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
JA tez swój pierwszy poród miałam taki na maxa lajtowy i tez urodziłam w dwie godziny,zreszta wrzuciłam Wam tu jego opis
Dlatego teraz boje sie,ze będzie zupełnie inaczej,gorzej. Gdyby mój pierwszy poród był jakiś ciężki i w ogóle to miałabym teraz mniejsze obawy na zasadzie "gorzej być nie moze"
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak wygląda wasze ciało, skóra? ja wczoraj zauważyłam delikatne rozstępy na piersi... ;/ no ale w sumie nie ma co sie dziwić, urosły o co najmniej jakieś 3 rozmiary.. ech....
|
|
#3834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi tez urosły znowu piersi, brzuszek juz spory... Rozstępy mam po poprzedniej ciazy i nie widzę nowych. Tylko mam sucha skore i musze sie 2 razy dziennie smarować Porodu sie boje choć mam nadzieje ze tym razem bedzie lepiej. Nacięcie nie boli tylko pozniej wlasnie okropne jest jak sie myjesz czy po toalecie jak czujesz szwy...
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie, zadam takie głupie pytanie, ale już od dłuższego czasu mnie dręczy...
Jak to jest z załatwianiem sie po porodzie? boli? zwłaszcza to grubsze?
|
|
#3836 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
no ja ju,z zaczynam myśleć o takich rzeczach i powoli zaczyna mnie to wszystko przerażać...
w ogóle w sobotę złamałam sobie paznokcia, tak w połowie, że oderwał się od miesa... poryczałam sie z tego bólu i uświadomiłam sobie, że skoro ryczę z powodu złamanego paznokcia to co będzie w trakcie porodu.... żenada... aż wstyd że taka baba stara a tak boi sie bólu..
|
|
#3838 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziwna rzecz mi się przytrafiła. Dziś rano wstałam,spojrzałam w lustro i się sama siebie przeraziłam! Jedno oko zalane krwią. Pękła mi chyba jakaś żyłka w oku w nocy.Nigdy nic takiego mnie nie spotkało , troszkę się przeraziłam ale w sumie to mnie nie boli,tylko straszę ludzi. Od paru dni w nocy i rano boli mnie głowa , to przez zmianę pogody i niskie ciśnienie ,u nas są straszne wiatry i chyba żle na nie reaguję.Poleciałam dziś rano jak byłam małą odprowadzić do przedszkola do babci zmierzyć sobie ciśnienie i o zgrozo mam 70/55 . Dziwne że nie mdleje przy tak niskim ćiśnieniu. Tylko skąd ten wylew w oku?
Mam do Was jeszcze pytanie , czy macie mocne bóle podbrzusza? Ja teraz w 2 trymestrze mam o wiele mocniejsze bóle niż w 1 . Czasami takie mocne kłucie ,przeważnie z lewej strony albo pośrodku. A z kg jestem 2,5 kg na plusie ale mam duży brzuch już ,typowo piłkę ciążową , ci co wiedzą że jestem w ciąży nie mogą się nadziwić że tak szybko mi brzuch wyskoczył. |
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Tea80 ja bym poszła do lekarza. Z za niskim ciśnieniem nie ma żartów
ja nie odczuwam żadnego bólu brzucha. Tzn wczoraj np miałam ciut napiety ale dzień wcześniej troszke poszalelismy z tzem z przytulaniem i to pewnie dlatego...
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bole brzucha mam, ale wydaje mi sie ze mniejsze niz w 1 trymestrze
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

ale chcemy odkładać na budowe, bo tutaj niby 80m nasze plus piwnica, strych i duży ogród, ale jednak nowe to nowe...

Szybko wynajęliśmy niedaleko dużo większe mieszkanie. Mieszkaliśmy w nim rok, a potem kupiliśmy swoje.
muszę wstać w nocy tak ze 3 razy. 

więc nie wiem, czy cokowiek to da.
Tak mnie naszło, że aż ślinotoku dostałam i musiałam sobie zrobić
Ale tylko jedna porcja, słowo!

-)
zaciśnięte