|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI
dobrej nocy
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
|
#813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie fikamy z TŻ od początku ciazy bo ciagle te plamienia były wiec strach . Zrobili mi właśnie KTG - zapis prawidłowy Dostałam bolesny zastrzyk ze sterydami na rozwój płuc synka ( jutro ma byc 2 dawka ) Zainstalowali mi kroplówke z magnezem i leze ... Staram sie duzo nie myślec i czekam do jutra na moja lekarkę jak bedzie na obchodzie bo tylko do niej mam zaufanie !! Dziękuje dziewczyny za wszystkie kciuki i dobre słowo ;* |
|
|
|
|
#814 |
|
Wtajemniczenie
|
Niunia_ona ja mam butelki dr.brownsa 3, one dość drogie,ale udało mi się kupić od babeczki, która chciała się po prostu pozbyć bo były jej nie potrzebne. I jedną medli do laktatora. Muszę do niej dokupić smoczki, te co wymuszają u dziecka taką samą pracę jak przy piersi.
Smv mój też wypróbowywał na sobie |
|
|
|
#815 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
![]() za zakupy pochwal sie w koncu zaczelas zakupy robic hihi
|
||||
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy dobre jeszcze nie wiem, ale mają bardzo przyjemny kształt i fajnie się układają w dłoni (tzn wygodne), a mi własnie koleżanki doświadczone polecały, więc kupiłam I smoczki też mam z Lovi.A ja laktator kupię chyba najzwyklejszy, bo nie wiem na ile się przyda, a wydatków troszkę jest teraz...
|
|
#817 |
|
Zadomowienie
|
Meganko kochana wiem ze kosztuje Cie to duzo stresu ale postaraj sie wyciszyc i nie denerwowac. Leki na pewno zatrzymaja akcje jesli rzeczywiscie cos sie zacselo dziac. A Ty lez ladnie i odpoczywaj. Mocno Cie sciskam i trzymam kciuki za Was!!!
---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Dziewczynki co do termometru to kupilismy z tz zwykly rteciowy i takie minutowy ktory pika po zmierzeniu temp. Poki co z tego na podczerwien zrezygnowalismy bo slyszalam o przypadkach w ktorych ten termometr sie myli i niedokladnie mierzy. Zawsze mozna go dokupic.podobno na ulotce czy opakowaniu jest napisane ze moze pomiar różnic sie od rzeczywistej temp. Ale to tylko slyszalam. Co do butelki kupilismy z aventu a smoczki z nuka.
|
#818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Odnośnie przygotowań i wyprawki to my dzis przywieźlismy z mężem od znajomych łożeczko i wanienke ze stelażem. Łóżeczko miałam w planach kupić nowe, białe,bo takie mi sie najbardziej podobają, ale ....niech tam będzie, tym sposobem zaoszczędziliśmy ok 300zł, dokupię tylko nowy materacyk bo ponoć nie wskazane używane. We wtorek mam wizyte u gin, dowiem się co tam u mojego maluszka czuje ze juz jest ułożony główka w dół bo jak sie schylam to czuje na dole taka jakby kulkę twardą i żebra mnie strasznie bolą wiec pewnie tam kopie. We wtorek równiez przychodzi do mnie pierwszy raz położna, ciekawe czego się ciekawego dowiem od niej .. ![]() Tymczasem od jutra do weekendu znowu bede was podczytywała tylko w tel, bo mąż mi w nocy wyjezdza w trase i zabiera laptopa. Któraś z Was pytała, czym bedziemy przykrywac dzieciątko. Ja planuje zamówic taki kocyk, tylko jeszcze nie wiem który kolor, koleżanka ma i sobie bardzo chwali jakość http://www.mamissima.pl/dla_niemowla...granatowy.html
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wlasnie skończyłam czytać książkę 'zaginiona dziewczyna', wciagnela mnie tak, że musiałam ją skończyć fajna ale końcówka mnie troche rozczarowała. Meganko trzymam kciuki za Was ![]() jesteś pod dobrą opieką![]() Ja policzylam ciuszki po starszym synku i wyszło mi, że muszę dokupić body i pajace. W związku z tym wczoraj dorobilam sie wielkopolskie na rozmiar 0-3 i 3-6 mcy teraz muszę poszukać jakies fajne kolorowe pajace
|
#820 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest zazwyczaj tak ze część z pracujących w szpitalu anestezjologów jest w danym dniu rozpisanych -do zabiegów operacyjnych na bloku operacyjnym, -część ma dyżur na oddziale OIOM -a jeden w danym dniu ma dyżur tzw interwencyjny i on jeden jedyny jest do takich czynności jak np: reanimacja na szpitalu, znieczulenie przy cc, założenie cewnika do zo, do krótkich znieczuleń które odbywają sie poza blokiem operacyjnym, tj na oddziałach szpitalnych, itp, Czyli jeśli w tym czasie jest zajęty którąś z tych czynności to nie ma możliwości przyjść i założyć pacjentce na życzenie cewnika do zo, trzeba czekać az on się zwolni , a wiadomo przy porodzie i rozwarciu, czasem jest już za późno na założenie tego cewnika do znieczulenia. Tak działa to u mnie w szpitalu, a wiem bo sama jestem pielęgniarka anestezjologiczną i mam to na codzień ale mysle ze podobnie jest w innych szpitalach, w których jest brak anestezjologow
|
|
#821 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehh chciałam się szybciej położyć i oczywiście nie mogę zasnąć
![]() Meganka trzymaj się,dobrze, że jutro Twój lekarz przychodzi będziesz spokojniejsza Smv chwal się zakupami
|
|
#822 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez spać nie mogę, od kilku dni mam bezsenne noce,
godz 2-3 a ja jeszcze nie śpię nieraz i dziś chyba to samo mnie czeka.. To wszystko przez to, ze ciężko mi wygodną pozycję do spania znaleźć. Organizm musi się pomału przyzwyczajać do nieprzespanych nocy
|
#823 |
|
Rozeznanie
|
Chyba wrażenia i nerwy spowodowały ze ja tez spac nie moge ... Przeleżałam cała noc z kilkoma drzemkami ;(
|
|
|
|
#824 |
|
Rozeznanie
|
Cześć,a już myślałam że jestem sama.Zasnelam przed 24 a obudziłam się na siku o 4 i już nie mogę zasnąć.Jak ja będę funkcjonować dzisiaj to sama nie wiem,może uda mi sie później zdrzemnac.
|
#825 |
|
Zadomowienie
|
Emilia1987 ten kocyk jest sliczny, tez jest na mojej liscie tylko mialam nadzieje na jakas przecene ale poki co niestety brak znizki...
Dzien dobry wszystkim, ja juz tez nie spie...
|
#826 |
|
Rozeznanie
|
Ja spałam od 1-4 jak to można spaniem nazwać - raczej takie drzemki - ciagle przesowanie sie z boku na bok - miękki materac a ja w domu na twardym śpię , kroplówka szła przez cała noc , w nosku sucho bo strasznie goraco w szpitalu i pewnie nerwy tez swoje robią .
Dzis zakończyłam 30 tydz 0 dni - o 10:00 wizyta lekarzy strasznie czekam na moja Pania doktor ! Mam nadzieje ze Ty tez po nieprzespanej nocy zregenerujesz siły ;* |
|
|
|
#827 |
|
Zadomowienie
|
Maganko jak lezalam w szpitalu to tez strasznie mi sie tam spalo. Takie lozko to zawsze obce miejsce. Pamietam ze wciaz mi sie pic chcialo. Dsj znac po obchodzie koniecznie co powiedziala Twoja gin. Przytulam Cie mocno!!!
|
#828 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki
co do kocyków to my z Olcią dostałyśmy jeden grubszy taki do wózeczka (którego nawet jeszcze nie mamy:/) od teściowej, a drugi taki przytulakowy cieniutki i leciutki i ślioczniutki od mojej mamci piszecie o smokach i butlach, ja wiem że chce dokupić medeli pod laktator, bo mam tylko jedną samą malusią buteleczkę, ale co najlepsze? nie mam pojęcia co osoba to opinia ps czy wy też się tak pocicie? mi jest gorąco tak jakbym przekwitała czy coś, to jest strasznie uciążliwe wrrr
Edytowane przez ojustyna Czas edycji: 2015-01-12 o 07:02 |
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
Meganko mi też w szpitalu wysychala sluzowka w nosie do tego stopnia ze krwią smarkalam ciągle. Tez pierwszej nocy nie spałam - odespisz w dzień. Daj znać jak po ktg porannym. Ja tez miałam te dwa zastrzyki na plucka dla dzidziusia - trochę bolały ale da się przeżyć.
Współczuję ci tych szpitalnych przeżyć bo to nic super ale tam jest fachowa opieka chociaż to zerkna, sprawdza. Ten magnez i Nospa to Standart - Nic innego nie podadzą bo wiadomo. Dbajcie o siebie kochana! Trzymam kciuki! Mojego męża kuzynka pojawiła się na oddziale w 34tc z mega wysokim Ciśnieniem 170/100 i na drugi dzień się okazało ze urodziła córeczkę ale chyba cesarka była...
|
#830 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam kochane. Ja tylko na chwile szykuje sie i jadę na wizytę. Trzymajcie kciuki by wszystko bylo dobrze ( boje sie przez ta ilość wód płodowych) buziakii
|
|
#831 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Ja już w drodze do lekarza, a pospałam razem może 4-5 godzin ![]() Meganka trzymaj się! Ja w szpitalu też nie spałam w nocy, ale za to odsypiałam w dzień ![]() Miłego dnia wszystkim!!
04.03.2015 Edytowane przez aaakarolina Czas edycji: 2015-01-12 o 08:12 |
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za wizyty! Ja jadę na pocztę wysłać zwolnienie i karty szpitalne do ubezpieczenia
Miłego dnia grubaski
|
#833 |
|
Zadomowienie
|
No to zaczynamy 34tc Pospalam dzis cale 3 godziny (raczej podrzemalam) -lohohoho,szal ... Wstalam wczesnie,bo maja domofony dzis montowac,ciekawe kiedy sie zjawia... Wczoraj malutka byla tak aktywna,ze caly dzien ja czulam.potrafi juz tak mocno kopnac,ze przechodza mi takie prady po kregoslupie,co czasami boli. |
|
|
|
#834 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pierwsza lutówka urodziła!!! Aaa za miesiąc my ruszamy
|
|
#835 |
|
Zadomowienie
|
noooooooo, u nas się niebawem zacznie, SZOK
A mi tak żal mojej mamy kochanej, opiekuje się dziadkiem, odkąd wyszedł ze szpitala, a dziadkowi się pogorszyło strasznie, ma totalne schizy, krzyczy, że go okradają, krzywdzą i mają się wynosić z domu, podczas gdy on mieszka u moich rodziców i siostry i jej rodziny. Ostatnio siostra mówiła, że nawet próbował kopnąć jej 1,5 rocznego synka (oczywiście tylko wziął zamach nogą, bo zanim nią ruszył do końca to Mały był już w innym pokoju). Dziadek dostaje jakiś lek, ale to chyba nie działa na niego. I mama już jest kolejną noc z rzędu na czuwaniu, bo w nocy też dziadek ma schizy i jest wykończona, biedna...
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
O maj gad.... Boje się!
|
#837 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tą opieką nad dzieciaczkiem to nie martw się-mamy wrodzony instynkt na początku na pewno bedzie ciężko...no ale będziemy sie uczyć nawzajem -będzie fajnie! ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- AAAAAAAAAAAAaaaaa ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
|
|
|
#838 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek
A no urodziła to ta, o której wczoraj pisałam, że jej się wody sączyły.Emilia fajnie, że napisałaś dokładnie jak to wygląda z tym anestezjologiem. Tak jest w większości szpitli dla tego też część z nich nawet się nie zaopatruje w zzo. Ja rozpatruję możliwość porodu w specjalistycznxm szpitalu ginekologiczno-położniczym w Wałbrzychu. Wiecie, ludzie to świnie. Wczoraj ukradli mojej koleżance wózek z klatki, spod drzwi
|
|
|
|
#839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
EdithS wiem o czym mówisz - to typowa demencja starcza. Tesc mojej cioci to już był w takim stopniu ze nożem atakował własnego syna... Musieli go zawieźć do zakładu dla schizofrenikow bo nie dawali rady zwłaszcza ze pracowali i zaczęli się go bać. Tam dostawał leki które go wyciszaly poznał kilka osób i bywał wśród "swoich"..
Zmarł jakoś rok później. Moja prababcia miała podobnie. Pamiętam ze oskarzala mojego dziadka ze on ją bije i okrada. Okropnosc. Może zastanowcie się nad takim rozwiązaniem. Wiem ze jest straszne ale taka osoba juz nawet nie rozpoznaje rodziny a o tragedię nie trudno (włączenie gazu np, zagubienie się, pójście do sklepu i kradzieże lub wyprzedawanie majatku).. Życzę wam siły!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

jesteś pod dobrą opieką