Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-12, 09:22   #2401
k a j a
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Ładne - zwykle klasyczne i chyba w idealnym stanie.?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
One woskowane sąąąą

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 09:22   #2402
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
One woskowane sąąąą
Czaje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-01-12, 09:27   #2403
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
cisza przez całą godzine? wszystkie oglądają "Sex w wielkim mieście"?
ja oglądałam

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Mam problem z miejscem dla drugiego dziecka :/ mamy 2 pokoje, w mniejszym sypialnie: nasze lozko, lozeczko syna i szafa przesuwna, drugi to "salon" z kacikiem syna. Nie mam pomyslu jak to ogarnac. Pokoj dzieciecy poki co nie wchodzi w gre bo szkoda wyrzucac naszego lozka i przenosic sie na niewygodna wersalke, "dorosle" lozko dla syna za nic nie zmiesci sie do sypialni .zostaja 2 lozeczka albo lozeczko i moze takie srednie lozko tylko jak dlugo mozemy spac we 4 w jednym pokoju?
my też mamy dwa pokoje. Salon i Kuby pokój który jest masakrycznie mały My śpimy w salonie....mamy narożnik, jeżeli chodzi o komfort spania nie narzekam Kuba ma swój pokój ponieważ nie wyobrażam sobie żeby młody w tym wieku nie miał swojego pokoju.teraz dochodzi nam kupno biurko bo szkoła....a że trzeba myśleć przyszłościowo to zdecydowaliśmy się na coś takiego do młodego http://allegro.pl/lozko-pietrowe-cit...899865773.html

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
To kolezanka znosi lepiej ode mnie,bo mnie juz zaczyna sie nawet zle siedziec chociaz podejrzewam ze przez to jak sa teraz ulozone.
Jak z młodym byłam w ciąży to na wątku też była jedna mamusia z ciążą bliźniaczą...tylko ona miała 2 chłopaków...fakt brzuch miała meeegaaa ale nieźle sobie radziła

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

Wczoraj mama przywiozła mi jakąś torbę ubrań ciążowych od mojej dalekiej kuzynki. Głupio mi to mówić ale myślałam, że padnę jak je zobaczyłam.. Tak brzydkich ubrań nie widziałam chyba w życiu
Głupio powiedzieć, że nie, dzięki, nie podobają mi się. Jeszcze moja mama najeżdża na mnie, że zobaczę, jak będę miała większy brzuch to podziękuję jeszcze bo w nic się nie zmieszczę, itp. itp
No ale bez jaj-nie będę chodziła w ciuchach które wręcz mnie odrzucają
Nie jestem jakąś srańcią pańcią ale lubię ładnie wyglądać a to nie mój styl.

Kurde no-przesadzam?

Tż jak wieczorem zobaczył te ubrania to powiedział, że mogę je ubierać w dni, w które nie mam ochoty na seks
jestem tego zdania co szuuu

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Nie przesadzasz. Każda z nas ma prawo czuć się kobieco i seksownie nawet podczas ciąży. Co ja pierdzielę, zwłaszcza podczas ciąży. Nie jesteśmy inkubatorami. Nie jesteśmy też przede wszystkim przyszłymi mamami, tylko jesteśmy PRZEDE WSZYSTKIM KOBIETAMI i mamy prawo czuć się dobrze. I w☠☠☠☠ia mnie jak ludzie stroją miny, kiedy widzą, że od początku farbuję włosy, chodzę do kosmetyczki, zakładam obcasy, maluję paznokcie "bo to chyba teraz nie ejst najważniejsze". Dla mnie jest, jeśli nie chcę znienawidzić tej ciąży, tego czasu to muszę wyglądać i czuć się dobrze. No. To się rozwinęłam

A chciałam tylko napisać, że nie przesadzasz
masz rację

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
A ja napisze ze... fajnie zadbac o siebie ale.. siedzialam teraz troche w domu w okolicy swiat i jakos dbanie o siebie bylo ostatnia rzecza o ktorej myslalam. Mi sie nie chce malowac paznokci do siedzenia w domu czy zabaw z dzieckiem. Owszem, jak wychodze robie jakis makijaz ale bez przesady. Moze za jakis czas jak wizyta u gina bedzie jedyna "atrakcja" bede sie stroic i malowac z tej okazji, poki co nie czuje potrzeby. W sumie nawet nie bardzo mam czas na stanie przed lustrem, wole sie zdrzemnac
ee tam ja siedzę w domu od końcówki października więc już trochę minęło ale paznokcie mam zawsze pomalowane a jak wychodzę to zawsze makijaż...nawet jak na 8 młodego do przedszkola prowadzę

Cytat:
Napisane przez carmenn85 Pokaż wiadomość
U mnie to już drugie dziecko ale tyle lat minęło że dużo rzeczy będę musiała sobie poprzypominać
Najbardziej to się boję cc. Myślałam że może teraz uda mi się rodzić normalnie ale lekarz stwierdził ze będzie cc.
to tak jak mój...6 lat tylko mój z lutego....nie ma się co bać...myślę, że to raczej jak jazda na rowerze

Cytat:

Ja całą poprzednią ciążę przechodziłam w zwykłych jeansach, teraz mam brzuch jakby niżej i mi nie jest tak zbyt wygodnie jak siedzę w pracy. Nic więcej nie zamierzam kupować własnie typowo ciążowego, bo wiem ze u mnie to wywalenie kasy w błotko
no właśnie miałam napisać, że niektóre mamy chodzą w normalnych....u mnie to nierealne bo ja normalnie nie chodzę w biodrówkach

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Ej powiedzcie mi czy jak zakładacie spodnie z tym panelem to też Wam tak majtki zjeżdżają?
Mnie szlag jasny trafia jak mam ubrać jedyne spodnie ciążowe które mam! Muszę chyba sobie jakieś wysokie majtki kupić bo nie dam rady

A co do ubrań to ja nie widzę przewagi ładniejszych ciuchów.
Tak, na allegro są-ale ceny powyżej 60 zł to dla mnie za dużo.
Natomiast sklepów typowo ciążowych nie uświadczę u siebie w mieście-jest jeden z cenami z kosmosu.
Jak już kupuję tuniki/bluzki to 1-2 rozmiary większe, żeby mi brzuch zakrywało
nic mi nie spada a masz ściągacz na górze panela ??

ja mam 90% ciuchów z lumpeksu....tuniki, luźniejsze swetry pod które kładę top i mam niby tunikę.....2 razy upolowałam typowo ciążową bluzkę...raz z mothercare czarną za 5 zł i szarą taką fajną z mamalicious za 4 zł....aaaa i na krótki rękaw H&M Mama za ok 5 zł

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Widziałam wczoraj szpilki w rozmiarze 34 Mój rozmiar nie trzeba dawać wkładek Chyba po nie wrócę
o matko a ja mam 41

helloł

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 09:27   #2404
myboyismine
Zakorzenienie

woskowane to takie sztywniejsze błyszczące?

kupilam podobne tylko nie ciażowe w jesieni i nigdy ich nie założyłam
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 09:30   #2405
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
woskowane to takie sztywniejsze błyszczące?

kupilam podobne tylko nie ciażowe w jesieni i nigdy ich nie założyłam
Nooo

Lena
Stary 2015-01-12, 09:31   #2406
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo
i wszystko jasne
Stary 2015-01-12, 09:36   #2407
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
i wszystko jasne
Ale kliknęłam i takie same tyle że zwykłe takie treginsy. Bo one się kończa jedna po drugiej i mowię najwyzej dwie pary będe miała, póki co ceny to 20zł

Lena
Stary 2015-01-12, 09:44   #2408
country111
Zakorzenienie

Ja od 3go miesiaca tylko w ciążowych jeansach śmigam. Kupiłam w szmateksie 2 pary za 45zł. Nie wyobrażam sobie dać za spodnie 150zł.
Pasują idealnie nic mi nie zjeżdża zresztą to spodnie z h&m mam w dwóch rozmiarach jak na razie głównie w tych mniejszych chodzę. Tż kupił mi jeszcze 2 koszulki takie oversize i jest ok.
U nas są sklepy z odzieżą ciążową i bardzo ładne ciuszki mają ale te ceny
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 09:46   #2409
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmenn85 Pokaż wiadomość

wszystkie te ubranka odkładałam a teraz jak będzie dziewczynka to mało co mi się przyda. Trochę z tych początkowych śpioszków itp bo mam w neutralnych kolorach a później to już lipa..
hej
to tak jak u mnie- to co mam odłożone to typowo chłopięce rzeczy w większych rozmiarach więc jak będzie córka to wszystko od nowa trzeba kupić
mój synek ma 7,5 roku

Cytat:

Kiedy połówkowe? W sensie, że około 20 tc, ale od kiedy już można iść? 19? Czy dopiero OD 20?

.
niby od 18tc, ja idę w 20+1 tc

Cytat:
One woskowane sąąąą
suuuper

ja muszę w końcu kupić jakieś spodnie ciążowe bo siedzę w pracy z rozpiętym rozporkiem+ długa bluzka nie ma szans żebym się zapięła. tylko u mnie w mieście jest 1 sklep z odzieżą ciążową a ceny wyższe niż w H&M więc w weekend chyba skoczymy do innego miasta na zakupy i wezmę sobie ze 2 pary z H&M i chyba wystarczy?
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 09:48   #2410
201710041131
Konto usunięte

masija a bo rodzina Tż jest z daleka a tylko my mieszkamy nad morzem

Cos_ właśnie, zapominam czasem, że to też moja rodzina Nie mogę się przestawić

Princesika, ale masz małe kopytko

Ja tak jak alkamor od końca października jestem w domu, do zeszłego tygodnia leżałam, ale zawsze się lekko pomalowałam, pazurki też miałam zrobione A teraz już w ogóle szaleję jak mogę wychodzić Muszę nadrobić

Tylko pięty brzydkie, nie radzę sobie z nimi.. Pielęgnuję tak jak przed ciążą, a one takie paskudne Dobrze, że jest zima...
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 09:51   #2411
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
hej
to tak jak u mnie- to co mam odłożone to typowo chłopięce rzeczy w większych rozmiarach więc jak będzie córka to wszystko od nowa trzeba kupić
mój synek ma 7,5 roku

niby od 18tc, ja idę w 20+1 tc

suuuper

ja muszę w końcu kupić jakieś spodnie ciążowe bo siedzę w pracy z rozpiętym rozporkiem+ długa bluzka nie ma szans żebym się zapięła. tylko u mnie w mieście jest 1 sklep z odzieżą ciążową a ceny wyższe niż w H&M więc w weekend chyba skoczymy do innego miasta na zakupy i wezmę sobie ze 2 pary z H&M i chyba wystarczy?
Ja znów mam odłożone typowo dziewczęce. Z takich małych to pooddawałam takie neutralne, bo moja koleżanka miała chłopaczka, a takie dziewczęce zostały. ale znów dziewczęce oddałam takie na rok-1,5 koleżance Ale coś tam mam pozostawiane
Musze przejrzeć, nawet wczoraj z mamą gadałysmy, że jak dziewczynka to proste, zostawiamy, a jak dziewczynka to oddamy Blanki chrzestnej bo miesiąc temu urodziła się Hania, bo po co to trzymać

U mnie jest jeden sklep z ubraniami ciążowymi.. i maamooo.. koszulki takie jak bym Tżowi zabrała i namalowała misie i myszki do tego cena...

Szkoda ze pepco nie ma ciążowych ubrań.

Lena

Edytowane przez k a j a
Czas edycji: 2015-01-12 o 09:52

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-12, 09:55   #2412
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co ja używki klikałam oo takei http://img19.allegroimg.pl/photos/or.../00/4974340051
Ja się boję spodni na all bo ja taka mała, że wszystkie za długie
Stary 2015-01-12, 09:55   #2413
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Ja się boję spodni na all bo ja taka mała, że wszystkie za długie
Ale to h&m jest W sensie że spodnie z h&m

Lena
Stary 2015-01-12, 09:57   #2414
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Ja od 3go miesiaca tylko w ciążowych jeansach śmigam. Kupiłam w szmateksie 2 pary za 45zł. Nie wyobrażam sobie dać za spodnie 150zł.
Pasują idealnie nic mi nie zjeżdża zresztą to spodnie z h&m mam w dwóch rozmiarach jak na razie głównie w tych mniejszych chodzę. Tż kupił mi jeszcze 2 koszulki takie oversize i jest ok.
U nas są sklepy z odzieżą ciążową i bardzo ładne ciuszki mają ale te ceny
Ja właściwie tylko w HM kupuję jeansy. Oni mają takie, że nie muszę ich skracać
Stary 2015-01-12, 09:58   #2415
industria
Zakorzenienie

masija, mnie tam majtki nie spadają

carmenn witaj

princesika, ty nasz kopciuszku

dziewczyny, macie racje z tym puchnięciem- poleciałam schematem i nawet o tym nie pomyślałam pewnie że to nie zależy od nas.....jedyne czego sobie możemy życzyć to żeby żadna z nas nie miała z tym zbyt wielkich problemów

ide ogarnąć dom .... taaaa, aż mnie rwie
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 09:59   #2416
k a j a
Zakorzenienie

Mi się chyba załączył syndrom wicia gniazda Już któryś dzień tak porządkuje chate, i tyle rzeczy powywalałam

Lena
Stary 2015-01-12, 10:00   #2417
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:

Ja tak jak alkamor od końca października jestem w domu, do zeszłego tygodnia leżałam, ale zawsze się lekko pomalowałam, pazurki też miałam zrobione A teraz już w ogóle szaleję jak mogę wychodzić Muszę nadrobić

Tylko pięty brzydkie, nie radzę sobie z nimi.. Pielęgnuję tak jak przed ciążą, a one takie paskudne Dobrze, że jest zima...
ja ma to samo....już kiedyś pisałam, że w ogóle mam problem ze stopami odkąd jestem w ciąży....są straszne i nic nie pomaga

a propo paznokci!! Polecam jednowarstwowy lakier z Rossmanna jedna warstwa daje super kolor, szybko schnie i długo się trzyma o taaki https://www.facebook.com/WiboKosmety...9458496443975/

Maja
Stary 2015-01-12, 10:01   #2418
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
ja ma to samo....już kiedyś pisałam, że w ogóle mam problem ze stopami odkąd jestem w ciąży....są straszne i nic nie pomaga

a propo paznokci!! Polecam jednowarstwowy lakier z Rossmanna jedna warstwa daje super kolor, szybko schnie i długo się trzyma o taaki https://www.facebook.com/WiboKosmety...9458496443975/
Móówiiiszzz ? Skocze potem może do rossmana obczaje je

Czy którąś z Was też bolą ręce? Mnie średnio raz w tyg łapie taki rwący ból. całe ramie, nadgarstek..

Lena
Stary 2015-01-12, 10:02   #2419
country111
Zakorzenienie

Powiedzcie mi dziewczyna jak jest z brzuchem po porodzie? Tak po prostu wraca do swojego stanu czy ściskałyście jakimś pasem?
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-12, 10:03   #2420
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Mi się chyba załączył syndrom wicia gniazda Już któryś dzień tak porządkuje chate, i tyle rzeczy powywalałam
nooo myślałam, że tylko ja taka wyrywna

Maja
Stary 2015-01-12, 10:05   #2421
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzcie mi dziewczyna jak jest z brzuchem po porodzie? Tak po prostu wraca do swojego stanu czy ściskałyście jakimś pasem?

Ja się nie ściskałam, słyszałam ze to osłabia mięśnie brzucha.. Po prostu wsysł się

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
nooo myślałam, że tylko ja taka wyrywna

hahaha Ja co mam wolny dzień, chwilę to sprzątam Zrobił mi sie taaakiii luz w szafkach a tyle worków ciuchów wywaliłam ze szok

Lena
Stary 2015-01-12, 10:05   #2422
Princesika
Zakorzenienie

a mnie chyba przemarzły dłonie kilka dni temu, mam taką skorupę na nich, że masakra
Stary 2015-01-12, 10:05   #2423
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Móówiiiszzz ? Skocze potem może do rossmana obczaje je

Czy którąś z Was też bolą ręce? Mnie średnio raz w tyg łapie taki rwący ból. całe ramie, nadgarstek..
serio on chyba koło 6-7 zł kosztuje

nie mam nic takiego

Cytat:
ja się niczym nie ściskałam pewnie o te pasy Ci chodzi poporodowe ?? słyszałam, że są niezłe ale ile w tym prawdy

Maja
Stary 2015-01-12, 10:06   #2424
Princesika
Zakorzenienie

nie mam wizji co na obiad, może jakąś zupę bym zrobiła
Stary 2015-01-12, 10:07   #2425
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się nie ściskałam, słyszałam ze to osłabia mięśnie brzucha.. Po prostu wsysł się

hahaha Ja co mam wolny dzień, chwilę to sprzątam Zrobił mi sie taaakiii luz w szafkach a tyle worków ciuchów wywaliłam ze szok

długo sie wsysał?

ja porządki zrobiłam przed przeprowadzką, tak że etraz nawet nie amm co wywalać
Stary 2015-01-12, 10:07   #2426
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
ja 3 worki i czwarty oddałam do schroniska żeby psom było cieplej bo to jakieś kołdry stareee i podziurawione swetry etc....cała komodę mam jedną wolną +nadstawka w przedpokoju

Maja
Stary 2015-01-12, 10:07   #2427
marta1881
Zakorzenienie

Witam się po mocno intensywnym weekendzie i z góry przepraszam, że nie nadrobiłam waszego pisania
Dziś mam wizytę u gin i proszę o kciuki!
marta1881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 10:08   #2428
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Witam się po mocno intensywnym weekendzie i z góry przepraszam, że nie nadrobiłam waszego pisania
Dziś mam wizytę u gin i proszę o kciuki!

oo to daj znać po
Stary 2015-01-12, 10:11   #2429
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
długo sie wsysał?

ja porządki zrobiłam przed przeprowadzką, tak że etraz nawet nie amm co wywalać
hmmm.. Byłam na plaży jakoś na początku lipca, to nie był to super płaski brzuch, ale lajtowy

Lena
Stary 2015-01-12, 10:14   #2430
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm.. Byłam na plaży jakoś na początku lipca, to nie był to super płaski brzuch, ale lajtowy

a tak to skóra wisi czy jest po prostu grubszy?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości